Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ημερίδα σταθμός για τον Παραμεγδόβιο


Την Κυριακή 20 Ιουνίου στην Νεράϊδα με θέμα την πορεία των μελετών και εργασιών για τον οδικό άξονα ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ και τις οδικές συνδέσεις ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ και ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ με την συμμετοχή των Γ.Γ. των Περιφερειών, των Νομαρχών Ευρυτανίας, Καρδίτσας και των Δημάρχων Φραγκίστας, Βίνιανης, Φουρνάς

Στο όραμα των Χαριλάου Τρικούπη και Νικολάου Πλαστήρα, επιδιώκουν να δώσουν σάρκα και οστά, αρκετά χρόνια μετά, οι σημερινοί κρατούντες, της παραμεγδόβιας γης.
Παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν μέχρι τώρα, δυστυχώς, ο δρόμος αυτός δεν μπόρεσε ποτέ να ολοκληρωθεί και να ενώσει τους τρεις νομούς Καρδίτσας, Ευρυτανίας & Αιτωλοακαρνανίας.
Η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή ένωση έφερε νέες ευκαιρίες για την οδοποιία. Παρά ταύτα και τα τόσα κονδύλια, που βγήκαν για πολλά και διάφορα κατά καιρούς έργα, ανά την Ελλάδα, κονδύλι για ένα από τα σημαντικότερα αυτών, που θα ενώσει το Ιόνιο με το Αιγαίο Πέλαγος, δεν βρέθηκε ποτέ και από καμία κυβέρνηση.
Μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλές προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος για να μπει σε τροχιά υλοποίησης αυτό το έργο. Δυστυχώς όμως επί της ουσίας δεν έχει γίνει ακόμη τίποτε παρά τις όποιες κινήσεις κυρίως από την πλευρά της Καρδίτσας έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Οι κινήσεις αυτές που έγιναν και είναι το ήμισυ του παντός, είναι οι μελέτες του οδικού άξονα Καρδίτσα – Αγρίνιο, που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η τελική εκπόνησή τους όμως καθυστερεί παρά τις μόνιμες οχλήσεις του Δημάρχου Ιτάμου κ. Β. Τσαντήλα, που είναι ο άνθρωπος εκείνος που έχει βάλει μεγάλη πλάτη για τα έργα αυτά.
Ωστόσο από την περιοχή του Δήμου Φουρνάς έχουν γίνει αρκετά βήματα όσον αφορά την οδική σύνδεση «Σαραντάπορο-Μαυρόλογγος-Τριφύλλα» του Δήμου Φουρνάς, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται και το έργο «τουριστική οδική διαδρομή της Πίνδου: «Καρπενήσι-Βελούχι-Φουρνά-Νεραΐδα-Φαράγγι Μέγδοβα Ποταμού-Λίμνη Πλαστήρα-Μουζάκι-Πύλη Τρικάλων-Πετρούλι-Μετέωρα».
Προκειμένου να δρομολογηθούν νέες εξελίξεις για τα σημαντικά αυτά έργα που θα δώσουν πραγματική ανάπτυξη στην Ευρυτανία και όχι μόνο, ο Δήμαρχος Ιτάμου σε συνεργασία με τους Δήμους Φουρνάς, Φραγκίστας και Βίνιανης διοργανώνουν την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 ημερίδα για την οδική σύνδεση της Καρδίτσας με Αγρίνιο – Καρπενήσι και Λίμνης Πλαστήρα με Καρπενήσι.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ΤΔ Νεράιδας του Δήμου Ιτάμου και το πρόγραμμα της είναι ως εξής:
11:00 Προσέλευση-Καλωσόρισμα-Χαιρετισμοί
11:15 Εισήγηση από την Μηχ/ικό της Δ/νσης Δημ. Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Βάσω Πετσιά με θέμα: «Η πορεία των μελετών του οδικού άξονα: ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΑΓΡΙΝΙΟ».
11:30 Εισήγηση από τον Δήμαρχο Ιτάμου Βασίλη Τσαντήλα με θέμα: Η σημαντικότερη τουριστική οδική διαδρομή της Πίνδου:«Καρπενήσι-Βελούχι-Φουρνά-Νεραΐδα-Φαράγγι Μέγδοβα Ποταμού-Λίμνη Πλαστήρα-Μουζάκι-Πύλη Τρικάλων-Πετρούλι-Μετέωρα».
11:40 Εισήγηση από τον Δήμαρχο Φουρνάς κο Ηλία Παπουτσόπουλο με θέμα: «Η αποπεράτωση της οδού Σαραντάπορο-Μαυρόλογγος-Τριφύλλα, ως τμήμα της οδικής σύνδεσης ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ».
11:50 Εισήγηση από τον Δήμαρχο Βίνιανης κ. Γεωργίου Νίκο με θέμα: «το οδικό τμήμα Μαυρομάτα Ευρυτανίας- Όρια Ν. Καρδίτσας»
12:00 Εισήγηση «Η αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού «Μέγα γιοφύρι» στον ποταμό Μέγδοβα, από την Αρχιτέκτονα κ. Κωνσταντίνα Φιρφιρή.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν οι δήμαρχοι Φραγκίστας και Αγράφων, οι Νομάρχες Ευρυτανίας και Καρδίτσας, οι Βουλευτές ή εκπρόσωποι τους, Κόμματα-Φορεις-Πολίτες, οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας κα Πόπη Γερακούδη και Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου ή εκπροσώπων τους, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο και στην ημερίδα να παραβρεθεί και ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος είναι γνώστης του έργου αυτού.
Η οργανωτική επιτροπή της ημερίδας θα είναι οι: Πλατσιούρης Κων/νος, Πρόεδρος Νεράιδας, Παπουτσόπουλος Ηλίας, Δήμαρχος Φουρνάς, Γεωργίου Νίκος, Δήμαρχος Βίνιανης, Μπόνιας Θωμάς, Δήμαρχος Φραγκίστας.
Ας ελπίσουμε ότι η ημερίδα αυτή θα είναι η αρχή μιας νέας προσπάθειας για την ολοκλήρωση του Παραμεγδόβιου δρόμου για να πάψει πλέον να αποτελεί ένα όραμα χρόνων, αλλά μια πραγματικότητα, δικαιώνοντας τους οραματιστές του.

ΔΟΞΑ - ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 1-0 Ήλθε η ώρα του πρωταθλητή



Την Κυριακή η στέψη, στο γήπεδο Γυμνασίου όπου θα διεξαχθεί ο 3ος τελικός

Θα χρειαστεί τελικά και τρίτο παιχνίδι για να μάθουμε τον φετινό πρωταθλητή Ευρυτανίας. Η ψυχωμένη Δόξα, παίζοντας με πάθος και δύναμη στο γήπεδο της και έχοντας την συμπαράσταση των φιλάθλων της, κατάφερε να επικρατήσει του Απεραντιακού στον 2ο τελικό με 1-0, ισοφαρίζοντας έτσι τα παιχνίδια σε 1-1. Έτσι μετά από αυτό το αποτέλεσμα η υπόθεση τίτλος θα ξεκαθαρίσει οριστικά στην 3η και τελευταία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής (5,30 μ.μ.) στο γήπεδο Γυμνασίου στο Καρπενήσι.
Και αυτός ο αγώνας ήταν ένα κλασικό ντέρμπυ μεταξύ δυο ισοδύναμων ομάδων, που έπαιξαν κατά διαστήματα καλή μπάλα πασχίζοντας με όλες τους τις δυνάμεις για την νίκη.
Οι γηπεδούχοι, μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες και να πετύχουν ένα υπέροχο γκολ που τελικά έκρινε και τον αγώνα.
Μετά το 30΄ οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον αγώνα, πήραν το κέντρο χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση μπροστά στα καρέ του πολύ καλού Ρεσίτη και να ισοφαρίσουν το ματς..
Με το σκορ 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με το υπέροχο γκολ – φάουλ του Μπαστάνη, που άφησε άγαλμα τον Μεριγκούνη οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στο Β΄ ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα αναζητώντας από νωρίς το γκολ, προκειμένου να φέρουν το ματς στα ίσια. Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα, με κοντρόλ μπάλα και έχοντας στην σύνθεσή της τον Χρυσαφόπουλο, που με την είσοδό του έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα, έγινα πιο πιεστικοί στα καρέ του Ρεσίτη, χωρίς ωστόσο να μπορούν να φτάσουν κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος.
Τα στημένα του Χρυσαφόπουλου και τα δυνατά του πότε του Παππά και πότε του Κορέντζελου δεν έβρισκαν στόχο και έτσι μοιραία οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν της εις βάρος των κατάσταση. Στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι, με αμυντικούς προσανατολισμούς για να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, έδωσαν χώρο στον Απεραντιακό, χωρίς όμως να επιτρέψουν στους παίχτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα να γίνουν απειλητικοί μπροστά στα καρέ του Ρεσίτη.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα θα αναφέρουμε τις πολλές κίτρινες κάρτες του διαιτητή, που δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού αγώνα, την αποβολή του προπονητή της Δόξας για διαμαρτυρία και φυσικά τα όσα διαδραματίστηκαν μετά την λήξη του αγώνα με πρωταγωνιστές τον ποδοσφαιριστή της Δόξας Κ.Μόκκα και τον απαράδεκτο φίλαθλο που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο για να «επιβάλει την τάξη».
Αξιόλογη η πρωτοβουλία της Διοίκησης του Απεραντιακού να αναρτήσει πανό, στο οποίο αναγράφονταν το αίτημα για την δημιουργία γηπέδου στην Βαλαώρα, οι εργασίες του οποίου ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δημιουργία ενός γηπέδου που θα πληροί τις προϋποθέσεις για αγώνες Δ΄ Εθνικής, στην κεντροδυτική Ευρυτανία θεωρείται απαραίτητο. Δεν μπορεί να νοηθεί ολόκληρη περιοχή με ομάδες που πρωταγωνιστούν στο τοπικό μας πρωτάθλημα να μην διαθέτει ένα γήπεδο με χόρτο. Είναι πέρα από κάθε λογική, αυτό που θα συμβεί φέτος, με τον πρωταθλητή, από την Δυτική Ευρυτανία, είτε είναι η Δόξα είτε ο Απεραντιακός, που θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, με έδρα το Καρπενήσι, μακριά από την φυσική του έδρα πάνω από 100 χιλιόμετρα. Αυτά μόνο στην Ευρυτανία μπορούν να συμβούν. Για τις μικρές κοινωνίες της πέραν του Μέγδοβα Ευρυτανίας, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ομάδων Δ΄ Εθνικής θα ήταν ένα κορυφαίο γεγονός κάθε 15μερο. Αυτό ας το καταλάβουν οι αρμόδιοι όσο είναι νωρίς. Τέλος να αναφέρουμε ότι τον 2ο τελικό παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Απεραντίων Δημ. Τάτσης και ο πρών Δήμαρχος Ασπροποτάμου Χ. Δημητρόπουλος.
Να ευχηθούμε στον 3ο και τελευταίο τελικό της ερχόμενης Κυριακής να γίνει ένας ωραίος αγώνας με νικητή το ευρυτανικό ποδόσφαιρο.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο 12΄ κόρνερ για την Βαλαώρα που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 22΄κόρνερ για το Ραπτόπουλου με τον Παπαντζίμα που μπλόκαρε ο Μεριγκούνης.
Στο 23΄ εκτέλεση φάουλ του Θ. Μπαστάνη απέκρουσε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
Στο 25΄ η γηπεδούχος ομάδα άνοιξε το σκορ με απ΄ ευθείας αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Μπαστάνη, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και στην συνέχεια να καταλήγει στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Μεριγκούνη.
Στο 27΄ σουτ του Παππά πάνω από το δοκάρια της Δόξας.
Στο 34΄ ο Μπισμπίκης εκτέλεσε κόρνερ για τον Απεραντιακό που περασε όμως ανεκμετάλλευτο.
Β. ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο 47΄ δυνατό σουτ του Κορέντζελου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρεσίτης.
Στο 50΄ εκτέλεση φάουλ του Θ. Μπαστάνη έφυγε άουτ.
Στο 53΄ το φάουλ του Χρυσαφόπουλου δεν βρήκε στόχο.
Στο 55΄ καταχτυπημένο φάουλ υπέρ του Θ. Μπαστάνη απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Απεραντιακού διώχνοντας σε κόρνερ πάνω από τα δοκάρια.
Στο 56΄ νέα εκτέλεση φάουλ του Μπαστάνη άουτ.
Στο 59΄ δυνατό σουτ του Χρυσαφόπουλου έφυγε άουτ.
Στο 63΄ εκτέλεση κόρνερ από τον Χρυσαφόπουλο που καταλήγει πάλι σε κόρνερ. Στο 75΄ αποβλήθηκε ο προπονητής του Ραπτόπουλου για διαμαρτυρία, σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνα.
Στο 79΄ φάουλ του Μπαστάνη δεν ανησύχησε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων
Στο 82΄ δυνατό φάουλ του Μόκκα απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Απεραντιακού.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΔΟΞΑ: ΡΕΣΙΤΗΣ, Λ. ΠΑΠΑΝΤΖΙΜΑΣ, Θ. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ, Ν. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ, Θ. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, Μ. ΜΠΑΣΤΑΝΗΣ, Λ. ΓΟΥΛΑΣ, Γ. ΝΤΖΙΜΑΣ, Κ. ΜΟΚΚΑΣ, Θ. ΜΠΑΣΤΑΝΗΣ, Θ. ΝΤΖΙΜΑΣ. Έπαιξαν και οι Δ. Καραβίδας, Νταβαρίνος, Παπαδημητρίου.
ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ: ΜΕΡΙΓΚΟΥΝΗΣ, ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ, Δ. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, Κ. ΚΟΥΤΣΟΘΑΝΑΣΗΣ, Σ. ΑΝΔΡΕΑΚΗΣ, Α. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗΣ, Π. ΓΑΛΑΝΟΣ, Γ. ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΣ, Γ. ΠΑΠΠΑΣ, Κ. ΚΟΝΙΑΒΙΤΗΣ (45΄ ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ), Σ. ΓΟΥΛΑΣ (82΄ ΤΣΑΚΝΗΣ).

Όραμα και master plan για το καλό του τόπου


ΑΠΟΨΗ της Βάσως Φεγγούλη

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ έφτασε καλώς τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την νέα διοικητική δομή της χώρας, άνοιξε και ο χορός των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο στους νεοσύστατους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων.
Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα, ούτε ποιοι είναι ικανοί και τα τοιαύτα, αλλά στο τι θα πρέπει να πράξει ο νέος «τοπικός άρχοντας», ούτως ώστε να μην «εγκαταλειφθεί» για ακόμη μια φορά η Δυτική Ευρυτανία. (Την επόμενη Τετάρτη θα σας πω για την άλλη Ευρυτανία)
Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για δύο δήμους στο νομό, παρότι εγώ «έβλεπα» περισσότερους , θεωρώ ότι ήρθε η στιγμή για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δήμων της δυτικής Ευρυτανίας.
Για να επιτευχτεί, όμως αυτό, θα πρέπει να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός – master plan - και προγραμματισμός με όραμα.
Ο Δήμαρχος που θα επιλέξουν οι πολίτες της Δυτ. Ευρυτανίας για να μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής θα πρέπει να έχει στο πρόγραμμα του τρεις στόχους και αυτοί δεν είναι άλλοι από την τουριστική ανάπτυξη της Λίμνης των Κρεμαστών και των χωριών, την βελτίωση του οδικού άξονα και φυσικά την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου (πράσινη ανάπτυξη – ενέργεια κλπ).
Όποιος δεν έχει όρεξη για δουλειά και δεν έχει όραμα από τους υποψηφίους, γι΄ αυτόν τον τόπο, να το ξανασκεφτεί και αν δεν μπορεί ας κάτσει «στ΄ αυγά» του. Η εποχή που οι Δήμαρχοι ήταν οι καπεταναίοι του τόπου, πέρασε ανεπιστρεπτί.
Γι΄ αυτό ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο, θα πρέπει να επιλέξουμε αυτούς που μπορούν να τα καταφέρουν !!!

vassoep@yahoo.gr

Επερώτηση Ουρανίας Παπανδρέου (ΛΑΟΣ) αναφορικά με το έργο του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ευρυτανία


Η Βουλευτής Ευβοίας του ΛΑ.Ο.Σ κ. Ουρανία Παπανδρέου – Παπαδάκη κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφορικά με το έργο του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ευρυτανία.
Η σύνδεση της περιοχής με το σιδηροδρομικό δίκτυο και την Δυτική Ελλάδα είναι ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρυτανίας και θα την βγάλει από την στασιμότητα και την απομόνωση. Η Βουλευτής ρωτά να μάθει ποια είναι η θέση του Υπουργείου στο συγκεκριμένο θέμα, εάν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

«Πολλοί δήμοι μάρνανται σοφήν δια την έδραν του δήμου»

Γράφει ο
Δημήτριος Ι. Γκορόγιας


Όπως φαίνεται το θέμα θεωρείται λήξαν και οι όποιες αντιδράσεις-διαμαρτυρίες τέθηκαν στο παρελθόν. Άλλοι πανηγυρίζουν ως νικητές κι άλλοι μένουν έκπληκτοι στη θέση του ηττημένου, στον απόηχο των συζητήσεων και των διαβουλεύσεων. Υπάρχουν ασφαλώς κι οι ουδέτεροι.
Σήμερα όμως έχει ότι όλ’ αυτά τα μαγείρεψαν αυτοί που πάντα παίζουν το ρόλο του μπροστάρη κι ουδείς ρώτησε τους παρακατιανούς, το λαό. Επί τη ευκαιρία να επαναλάβω και πάλι το σύνθημα: «για το λαό», «κοντά στον πολίτη»,»δίπλα στον πολίτη» ή ό,τι άλλο μπορούμε να πούμε, είναι ευρείας κατανάλωσης χωρίς αξία. Προ δυο ετών και πλέον μια ομάδα δημοτών υποβάλαμε γραπτό αίτημα στο δήμο μας για τη συντήρηση αγροτικού δρόμου (200 μ. περίπου πρόσβασης σε αρκετά αγροκτήματα) και την τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνων σε μικρό χείμαρρο επ’ αυτού κι ο Καποδίστριας «ουκ ίσχυσεν» πώς λοιπόν να ελπίζουμε στον «Καλλικράτη»; Τι να την κάνουμε την έδρα εμείς (ο λαός); Όπου και να βρίσκεται, όποιοι και αν είναι οι γραβατοφορεμένοι με τα πολλά θα… και τα τόσα πρέπει ….δεν οδηγούμαστε πουθενά, αν δεν υπάρχει όρεξη για δράση. Χρειάζονται άνθρωποι ανιδιοτελείς, άνθρωποι που σέβονται το δημόσιο συμφέρον, που νοιάζονται και για τα ελάχιστα όχι μόνο για τα έργα της βιτρίνας. Δεν πάνε χρόνια που οι κοινότητες βρίσκονταν πράγματι κοντά σον πολίτη.
Ο «Καλλικράτης» ναι μεν θα μεταθέσει ευθύνες στις περιφέρειες και τους δήμους θα ενεργήσει όμως αρνητικά για την επαρχία. Ήδη, καθώς γράφτηκε, στην Ευρυτανία μας έκλεισαν αρκετά σχολεία (8 αυτή τη χρονιά) ελλείψει παιδιών.
Η επαρχία λοιπόν ερημώνει, γίνεται συγκέντρωση και όχι αποκέντρωση. Οι μεταδημοτεύσεις θα πέσουν σωρηδόν, ίσως πολλές με προορισμό τη έδρα του δήμου, όχι βέβαια στου δικού μας δήμου, γιατί όποιος γνωρίζει τη μορφολογία του εδάφους, είναι μάλλον αφιλόξενη.
Ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει πιο πολλά για τις ανάγκες του δήμου, η ζωή θα δυσκολέψει κι ανάσα δεν προβλέπω. Η διαπλοκή θα προοδέψει. Οι κάτοικοι μέρα με τη μέρα θα λιγοστεύουν, η πρωτογενής παραγωγή θα συρρικνούται. Τα γεροντάκια θα μας αποχαιρετήσουν σιγά-σιγά κι ο δήμαρχος (όποιος κι αν είναι) θ’ ανεβαίνει στο Καραούλι (το ξάγναντο του Κερασοχωρίου) και θα φωνάζει με θλίψη: «Είναι κανείς εδωωωώ!...».

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ

* Απαισιοδοξία στα μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις διαδικασίες επιλογής δημάρχων. Παραπονούνται οι Γραμματείς των Τοπικών Επιτροπών ότι τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη τους βγαίνουν έξω από το παιχνίδι με τις διαδικασίες που ανακοίνωσε η Ιπποκράτους. Λογικότατη η απαισιοδοξία αγαπητά συντρόφια καθότι τέτοιες διαδικασίες εξπρές δεν έγιναν ποτέ στα χρονικά στο Κίνημα. Είναι δυνατό μέσα σε 5 μέρες να μπορέσει ένας σοβαρά σκεπτόμενος υποψήφιος να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση, προτού νωρίτερα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις του; Τα παράπονα είναι πολλά και από εβδομάδα όπως πληροφορούμε θα πυκνώσουν…

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΑ
ΖΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ
ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ
ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ!!! (ΑΧ. ΚΥΡ)

* Αντίθετα στους μισούς περίπου δήμους, δηλαδή αυτούς με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων και, βεβαίως, στις περιφέρειες πρόκειται να δώσει επίσημα χρίσματα (στήριξη) το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών Χρήστος Ζώης και ο επικεφαλής της γραμματείας Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος. Στους δικούς μας όμως «γαλάζιους» υποψηφίους στο Νομό Ευρυτανίας, τη λεγόμενη στήριξη , που είναι το αντι – χρίσμα, ποιος θα το δώσει;

*Μετά τις πρόσφατες αντιδράσεις για τους χειρισμούς στο θέμα της έδρας από τον ΠΑΣΟΚΙΚΟ κόσμο του Δήμου Φραγκίστας, πληροφορήθηκα ότι έχουν εκφραστεί και καινούργιες αντιδράσεις μετά και την νέα καινοτομία που επιχειρήθηκε στο πράσινο χώρο με την «γαλάζια» κίνηση … που άφησε πολλούς με το στόμα ανοιχτό…

* Επερώτηση στην Βουλή και τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε η Βουλευτίνα του ΛΑΟΣ κ. Ουρανία Παπανδρέου, αναφορικά με το έργο του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ευρυτανία. Μετά τις επερωτήσεις δυο ακόμη Βουλευτών του ΛΑΟΣ με βάση δημοσιεύματα του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ πριν ένα χρόνο για την κατασκήνωση της ΔΕΗ στην ΣΩΤΗΡΑ Ανατ. Φραγκίστας έρχεται η κ. Παπανδρέου – Παπαδάκη να επιδείξει νέο κοινοβουλευτικό ενδιαφέρον για ένα ευρυτανικό θέμα. Μήπως θα έπρεπε αυτό το γεγονός να προβληματίσει κάποιους;

* Θεωρώ τουλάχιστον ατυχή την κίνηση κάποιων ευρυτάνων να σχολιάσουν αρνητικά την διοργάνωση της εκδήλωσης της ΟΕΣ στις 29 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου με θέμα την Άλωση και τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Αγαπητοί μου, παρά το γεγονός της μικρής συμμετοχής του κοινού στην πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου αυτή εκδήλωση, το μήνυμα που εστάλη προς όλους ήταν πολύ ηχηρό. Δυστυχώς όμως κάποιοι σε τούτο τον τόπο δεν θέλουν την Ομοσπονδία να διοργανώνει εκδηλώσεις και να προβαίνει σε ανάλογες κινήσεις. Έχουν μείνει στο παλιό σύστημα γιατί θα έχουν φαίνεται προτίμηση στα πανηγύρι…

* Δυναμικό παρόν στις επερχόμενες εκλογές δηλώνει ο Συνδυασμός της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Καρπενησίου. Καλή επιτυχία παιδιά και καλό έργο.

* Στις αρχές φθινοπώρου αναμένεται να ανακοινώσει η Ντόρα Μπακογιάννη τη δημιουργία νέου κόμματος, καθώς στο παρασκήνιο πυκνώνουν οι επαφές της για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Για να δούμε τι θα δούμε στην συνέχεια…
* Πρόβλημα με την λειτουργία της σήραγγας Παύλου Μπακογιάννη έχει παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες , ενώ πρόβλημα υπάρχει και με το τέλος της εργολαβίας. Από την πλευρά της η Περιφέρεια Στερεάς σπεύδει να καθησυχάσει τους έξι εργαζομένους ότι θα πληρωθούν σύντομα, ενώ μέσα στον Ιούλιο θα ανανεωθεί η εργολαβία ελέγχου και συντήρησης της σήραγγας. Επειδή και σε προηγούμενη ίδια περίπτωση η Περιφέρεια κινήθηκε άμεσα, πιστεύουμε ότι και τώρα όλα θα πάνε καλά.

* Αντίθετα καθόλου καλά δεν πάνε τα πράγματα με τους εργαζομένους στο έργο «δρόμος Κρέντη – Βαρβαριάδα» Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και σαν να μην έφτανε αυτό, μπήκαν και σε δικαστικές περιπέτειες. Έλεος δεν μπορεί η Περιφέρεια να δώσει ουσιαστικό τέλος σε αυτή την δοκιμασία αυτών των ανθρώπων;

* Στην εξεταστική επιτροπή για την περιβόητη υπόθεση της Siemens, διάβασα ότι κατατέθηκαν δύο φάκελοι που κατασχέθηκαν από το γραφείο της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, με ονόματα πολιτικών και μη, προς τους οποίους εστάλησαν οικοσκευές από τη siemens συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες. Στον πρώτο φάκελο που κατατέθηκε από τον συγκεντρωτικό κατάλογο προκύπτει ότι γνωστός πολιτικός του οποίου το όνομα ακούγεται πολύ συχνά τελευταία και οι συνεργάτες του , έχουν λάβει συσκευές ή εξοπλισμό, μεγάλης αξίας, ενώ υπάρχει εγγραφή και άλλων ονομάτων καθώς και ενός Eυρυτάνα. Ρε τι μας έχει κάνει αυτή η siemens…

* Συγκλονιστική η είδηση ότι ο Άκης έχει λόγο στο γιαπί. Σιγά μην έχει. Άλλοι είναι αυτοί που έχουν και σύντομα θα τους μάθετε. Μάλιστα ένας εξ αυτών ψάχνετε να ανακατευτεί και με τις εκλογές.

* Την συγκρότηση επιτροπής για την διενέργεια αυτοψίας σχετικά με την θεσμοθέτηση Ζώνης Α΄ Προστασίας, περιμετρικά της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Μάρτυρα Λεωνίδη, που βρίσκεται στο Δ.Δ. Κλαυσίου, αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε την Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού. Η κίνηση αυτή θεωρείται το πρώτο βήμα για τη διάσωση ενός εκ των μεγαλυτέρων μνημείων της πατρίδας μας. Ας ελπίσουμε ότι έστω και τώρα ο μεγάλος αγώνας πολλών ετών του Δημήτρη Φαλλή θα δικαιωθεί.

Οι πράσινες υποψηφιότητες στους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων


Ο Βασίλης Καραμπάς, μοναδική αυτοπροτεινόμενη υποψηφιότητα δια μέσου pasok.gr για το Δήμο Καρπενησίου. Ετεροπροτάθηκαν οι Γιάν. Σταμάτης και Κ. Καρβέλης. Για τον Δήμο Αγράφων αυτοπροτάθηκαν οι Κ.Τάκης και Γιώργος Βλάχος, ενώ ετεροπροτάθηκαν οι Νάσος Γεωργαλής και Παν. Γκορόγιας

Αρκετές ήταν οι αυτοπροτάσεις και οι «πράσινες» προτάσεις που κατατέθηκαν μέσω του διαδικτύου, μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής για τους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων. Ωστόσο όμως και πάντα σύμφωνα με την Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Βέτα Καρφή επίσημος κατάλογος με τα ονόματα των υποψηφίων δεν ήλθε ακόμη στην Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας από την Ιπποκράτους.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες και καλά διασταυρωμένες πηγές για τον Δήμο Καρπενησίου αυτοπροτάθηκε ο νυν Δήμαρχος Βασίλης Καραμπάς, ενώ ετεροπροτάθηκαν, ο Δήμαρχος Δομνίστας Γιάννης Σταμάτης, από τον Δήμαρχο Ποταμιάς Γιάννη Ίβρο και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Καρβέλης από τον Γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης Προυσού Κώστα Σταυρόπουλο.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
Για τον νέο Δήμο Αγράφων, αυτοπροτάθηκε ο επιχειρηματίας Γιώργος Βλάχος από το Κερασοχώρι και ο Δ.Υ. του Δήμου Καρπενησίου Κώστας Τάκης. Σύμφωνα όμως με δηλώσεις του κ. Τάκη στην εφημερίδα μας, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ουδέποτε κατέθεσε αυτοπρόταση!!!
Πρόταση υποψηφιότητας για το νέο δήμο Αγράφων απέστειλαν πολίτες για τον Πολιτευτή του Νομού μας Νάσο Γεωργαλή καθώς και για τον Μηχανολόγο – Μηχανικό Παναγιώτη Γκορόγια.

Δεν αυτοπροτάθηκε ο Δήμαρχος Βίνιανης
Δεν κατέθεσε τελικά υποψηφιότητα μέσω του διαδικτύου ο Δήμαρχος Βίνιανης, παρότι σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι θα θέσει εαυτόν στις διαδικασίες αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ.
Σε επικοινωνία που είχαμε χθες το απόγευμα για το θέμα αυτό μας είπε: «Η δήλωσή μου ότι θέτω εαυτόν στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, έγινε πολύ νωρίτερα από την απόφαση του αρμοδίου οργάνου του κόμματος. Θεωρώ ότι το χρονικό διάστημα των 5 ημερών για να καταθέσει κάποιος υποψηφιότητα για Δήμαρχος ήταν πολύ μικρό για να πάρει μια τόσο σοβαρή απόφαση. Το θέμα δεν είναι να θέσεις απλά υποψηφιότητα. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κάνεις ένα σοβαρό ψηφοδέλτιο νίκης και αυτό δεν γίνεται «εν μια νυκτί». Παρά ταύτα δηλώνω παρών στις εξελίξεις και τις παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον»
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες του «Ευρυτανικού Παλμού» η περίπτωση υποψηφιότητας του πρώην πολιτευτή του Νομού μας Λάμπρου Μάκκα, είναι από αυτές που «παίζουν» δυνατά στο «πράσινο» στρατόπεδο.
Ολοκληρώνοντας το ρεπορτάζ για το θέμα αυτό, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Βασίλης Καραμπάς, είναι ο μοναδικός από το ΠΑΣΟΚ που αυτοπροτάθηκε και για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.
Συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή
Εν τω μεταξύ το περασμένο Σάββατο, με πρωτοβουλία του Βουλευτή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την παρουσία της Γραμματέως της ΝΕ ΠΑΣΟΚ και των «πράσινων» Δημάρχων, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των υποψηφιοτήτων. Στην συνάντηση ακούστηκαν πολλές απόψεις για το θέμα των υποψηφιοτήτων, με τους περισσότερους των αυτοδιοικητικών να ασκούν κριτική στις εξπρές διαδικασίες υποβολής των υποψηφιοτήτων, που επέλεξε το κόμμα
Σύμφωνα όμως με την Ιπποκράτους ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κ. Θανάσης Τσούρας, ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία μόλις τώρα αρχίζει και ότι δεν έχουν υπάρξει υποψήφιοι ακόμη.
Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ δεν αναμένεται να συνεδριάσει πριν τις 20 Ιουλίου για να οριστικοποιήσει τις υποψηφιότητες περιφερειαρχών και δημάρχων.

Από το Λύκειο Κερασοχωρίου η Έφηβος Βουλευτής που θα συμμετάσχει στη Βουλή των Εφήβων


Με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κλήρωσης επελέγησαν οι έφηβοι βουλευτές που θα συμμετάσχουν στη ΙΕ΄ σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, οι εργασίες της οποίας θα γίνουν από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2010 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Στο πρόγραμμα πήραν μέρος φέτος 11.134 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του Λυκείου από 1.041 σχολεία (γενικά λύκεια ημερήσια και εσπερινά, δημόσια και ιδιωτικά, επαγγελματικά λύκεια και σχολές του ΟΑΕΔ, από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον ελληνισμό της διασποράς). Ειδικότερα, συμμετείχαν 9.527 μαθητές και μαθήτριες από 951 σχολεία της Ελλάδας, 1.419 από 64 σχολεία της Κύπρου και 188 από ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.
Συγκεκριμένα, εξελέγησαν 8 έφηβοι βουλευτές επικρατείας, 252 από τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας μας, 20 από την Κύπρο και 20 από τον ελληνισμό της διασποράς, καθώς και οι αναπληρωματικοί τους. Η ταυτοποίηση των κωδικών με τα ονόματα των μαθητών θα ολοκληρωθεί, με τη συμμετοχή των σχολείων τους, τις επόμενες ημέρες.
Ο Νομός μας στην Βουλή των Εφήβων θα εκπροσωπηθεί από την έφηβο Βουλευτή Άννα Πάστρα μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, από τις Λυκειακές Τάξεις Κεαρσοχωρίου με αναπληρωτή από το Λύκειο Καρπενησίου.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Τι λέει στην αποκλειστική του συνέντευξη στην Βάσω Φεγγούλη ο Δήμαρχος Αγράφων Χρήστος Μπούρας. Ποια τα επόμενα βήματά του ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και άλλα πολλά που θα συζητηθούν

Φόρος τιμής στην Εθνική Αντίσταση και από τη Δομνίστα


Με τις δέουσες τιμές εορτάστηκε η 68η επέτειος της έναρξης του Ένοπλου Αγώνα της Εθνικής Αντίστασης από τον πρωτοκαπετάνιο της ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη 1941 – 1944 στη Δομνίστα.
Παρουσία τοπικών αρχόντων, αλλά λίγου κόσμου την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 στο χώρο του μνημείου στη Δομνίστα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Ναού Αγίου Αθανασίου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταμάτης, ανοίγοντας την εκδήλωση με σχετικό χαιρετισμό και καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησαν δίλεπτα μηνύματα των επίσημων παρευρισκομένων και η κεντρική ομιλία από τον ιστορικό ερευνητή – συγγραφέα κ. Γιάννη Μαυρομύτη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, ο Νομάρχης κ. Κώστας Κοντογεώργος, οι Δήμαρχοι Δομνίστας Γιάννης Σταμάτης, Ποταμιάς Γιάννης Ίβρος, Βίνιανης Νίκος Γεωργίου και Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας, ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Καρβέλης, ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. Βασίλης Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης Κώστας Παπαδόπουλος και κάτοικοι της περιοχής.

Κράμερ εναντίον Κράμερ


Απάντηση της Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ στον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου για την υπόθεση του Γηροκομείου

Με το παρακάτω Δελτίο Τύπου απαντάει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας στην επιστολή – διαμαρτυρία του Αντιδημάρχου Καρπενησίου Βαγγέλη Καρφή προς το Υπουργείο Υγείας, που αφορά το Κοινωνικό Ίδρυμα Καρπενησίου.

Σε απάντηση της επιστολής του κ. Βαγγέλη Καρφή Αντιδημάρχου του Δήμου Καρπενησίου , αναφορικά με τη συγκρότηση του Δ.Σ του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής :
Κατανοούμε απολύτως το ενδιαφέρον του Δήμου Καρπενησίου για τη συμμετοχή εκπροσώπου του στο Δ. Σ του Ιδρύματος , αδυνατούμε όμως να καταλάβουμε πώς αποδεικνύεται ότι υπήρξαν υπόγειες κομματικές διαδρομές ,σύμφωνα με την ερμηνεία των γεγονότων που κάνει ο κ. Καρφής, στο διάστημα μεταξύ της τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Καρφή με ανώτερο υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της μη τοποθέτησης ,εντέλει ,στο Δ. Σ αντιπροσώπου του Δήμου .
Προκαλούμε δε τον κ. Καρφή να αποδείξει τα όσα καταμαρτυρεί και βέβαια να εγκαλέσει επώνυμα το ανώτερο υπηρεσιακό στέλεχος που φέρεται να τον έχει εξαπατήσει .
Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Καρφή ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/2/2008 και στην τακτική Συνεδρίαση με αριθμό 3 / 2008 Αριθμός Απόφασης 64/2008 (αντιγράφουμε από το πρακτικό της Συνεδριάσεως) «απευθύνει αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τροποποίηση των διατάξεων της παραγράφου 5 του άρθρου 1 του Νόμου 3329/2005, ώστε στο εξής να μετέχει και εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου και μάλιστα τιμής ένεκεν για το Δήμο και γενικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου».
Αυτό που είναι αυταπόδεικτο είναι ότι ούτε το 2008 ο Δήμος Καρπενησίου εκπροσωπείτο στο Δ.Σ του Ιδρύματος . Αν πάμε λίγο πιο παλιά , διαβάζοντας το ίδιο πρακτικό θα διαπιστώσουμε ότι ποτέ από την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος το 1992, δεν είχε τοποθετηθεί στο Δ. Σ εκπρόσωπος του Δήμου Καρπενησίου , παρά μόνο με το 252/31 – 7 – 1990 εκπροσωπήθηκε η ΚΕΔΚΕ .
Το Υπουργείο σύμφωνα με τον Νόμο 3106/2003 άρθρο 4 και τον Νόμο 3329/2005 άρθρο 1 παράγραφος 5 δεν περιέλαβε στη διοίκηση εκπρόσωπο του Δήμου.
Ο κ. Καρφής λοιπόν εν έτει 2010 κατηγορεί για τρομο-κομματοκρατία και κομματικές παρεμβάσεις μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας ,για αποφάσεις ειλημμένες με βάση μια σειρά από νομοθετήματα που χρονολογούνται από το 1990 και μετά .
Δε θα μπούμε στη λογική της αμφισβήτησης των καλών προθέσεων του κ. Καρφή και της διάθεσής του για κοινωνική προσφορά . Θα τον παρακαλέσουμε όμως να ανακαλέσει , γιατί χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνουν το όρο «τρόμο» δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα κοινοβουλευτικό κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ που σέβεται και το Σύνταγμα και τους Νόμους και δεν προβαίνει με κανέναν τρόπο στην αμφισβήτησή τους .
Θα τον παρακαλέσουμε να ανακαλέσει και να σεβαστεί την υπογραφή του στα έγγραφα του Δήμου Καρπενησίου 2688/30-4-2008 και 4702/ 28-7-2008 προς το Υπουργείο για τη δικαίωση του αιτήματος του Δήμου Καρπενησίου σε σχέση με τα παραπάνω που αποδεικνύουν την ύπαρξη νόμου που αποκλείει την εκπροσώπηση του Δήμου Καρπενησίου στο Δ.Σ του Ιδρύματος . Άδικος νόμος – ενδεχομένως - κ. Καρφή , αλλά νόμος .Και η ύπαρξη και η τήρηση του νόμου αποκλείει τα ευφάνταστα σενάρια περί κομματικής παρέμβασης στην παρούσα χρονική στιγμή .
Θα τον παρακαλέσουμε τέλος να μας ενημερώσει αν το περιεχόμενο της επιστολής του αποτελεί θέση του Δήμου Καρπενησίου και του Δημάρχου . Αν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει αποτελεί μεγάλο ολίσθημα ότι υπογράφει ως αντιδήμαρχος και όχι με την προσωπική του ιδιότητα του πολίτη , εκθέτοντας έτσι και το Δήμο Καρπενησίου και το Δήμαρχο που τον όρισε σε αυτή τη θέση.



Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας
Η γραμματέας
Βέττα Καρφή

Δημοπρατείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Δήμου


Στις 7 Ιουλίου η δημοπρασία του έργου ύψους 1.405.226,89€ “κατεδάφιση του παλιού ΚΤΕΛ και η αποκατάστση του χώρου”

Ένα ακόμη μεγάλο έργο υλοποιεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή Καρπενησίου, δημοπρατώντας το έργο «ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ», προϋπολογισμού 1.405.226,89€ ΕΥΡΩ εκ των οποίων 898.323,39€ για εργασίες, 161.698,21€ για Γ.Ε. & Ο.Ε., 93.738,33€ για απρόβλεπτα, 1.172,00€ για προμήθεια ασφάλτου, 210,96€ για Γ.Ε. & Ο.Ε. ασφάλτου, 6.201,65€ για αναθεώρηση και 243.882,35€ για ΦΠΑ . Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 06/07/2010 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. στα Γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καρπενησίου (Νικ. Τσαμπούλα 2 Καρπενήσι). Αν για οποιονδήποτε λόγο δε διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμιά προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με τηλεομοιοτυπία πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν τη νέα ημερομηνία σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού και την ίδια ώρα (10:00 π.μ.). Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που προγραμμάτισε και υλοποιεί η παρούσα δημοτική αρχή, ένα έργο που αποτελούσε και προσωπική δέσμευση του Δημάρχου της ευρυτανικής πρωτεύουσας Βασίλη Καραμπά. Με την κατασκευή του το έργο αυτό αναμένεται να δώσει μεγάλες λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη του Καρπενησίου, ενώ θα αλλάξει και αισθητικά προς το βέλτιστο την εικόνα στο κέντρο της πόλης. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ (439.620,00€ για το έτος 2010) και από ίδιους πόρους (965.606,89€ για το έτος 2011) του Δήμου.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Ποιοι κατέθεσαν υποψηφιότητα από το ΠΑΣΟΚ για τους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων

Τα φαβορί & αουτσάιντερ στους Δήμους Αγράφων και Καρπενησίου

Τσιαμάκης, Τάτσης, οι πιθανοί μονομάχοι στον Δήμο Αγράφων, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Χ. Μπούρα, Κ. Τσιγαρίδα και Ν. Γεωργίου. Στάση αναμονής από τον Θωμά Μπόνια, ενώ δεν έχει βλέψεις για παραπέρα ο Χρήστος Τριαντάφυλλος.
Σίγουρη θεωρείτε η υποψηφιότητα του Βασίλη Καραμπά στον Δήμο Καρπενησίου, που ήδη έχει κάνει τις πρώτες του κινήσεις για ισχυρό ψηφοδέλτιο.
Κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ο Κώστας Κοντογεώργος. Ο Νομάρχης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα συμμετάσχει στις Περιφερειακές εκλογές ως επικεφαλής του Ψηφοδελτίου στην Ευρυτανία ή αν θα μετακινηθεί προς τον Δήμο Καρπενησίου.
«Παίζουν» τα ονόματα του Γιάννη Παπαδόπουλου και Κώστα Χονδρού, ενώ δεν αποκλείεται και η υποψηφιότητα έκπληξη !!!


Η ψήφιση του νόμου για τον «Καλλικράτη» και η οριστικοποίηση των γεωγραφικών ορίων των νέων δήμων, ενεργοποιούν αυτομάτως τα ανακλαστικά κομμάτων και ενδιαφερόμενων για το χρίσμα των υποψηφίων δημάρχων στους 2 νεοσυσταθέντες Δήμους της Ευρυτανίας, Καρπενησίου και Αγράφων. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αναμένονται οι πρώτες «αποφάσεις» των κομμάτων για τους υποψηφίους που θα στηρίξουν, καθώς και οι πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις των ίδιων των υποψηφίων.
Ως γνωστόν από το ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία Ανάδειξης Υποψηφίων για τις επερχόμενες εκλογές του πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την κατάθεση προτάσεων ή αυτοπροτάσεων, μέσω διαδικτύου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pasok.gr.

Επειδή η προεκλογική περίοδος των δημοτικών εκλογών δεν είναι τόσο μεγάλη, οι υποψήφιοι που θα εμπλακούν με τις εκλογές, αν είναι νέα πρόσωπα αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα αναγνωρισιμότητας. Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια και για δαπανηρές προεκλογικές διαφημιστικές καμπάνιες, καθότι τα κόμματα δεν πρόκειται να συνδράμουν κανένα υποψήφιο, τότε το πρόβλημα των υποψηφίων γίνεται επί της ουσίας ακόμη μεγαλύτερο.


Πολλοί οι κλητοί, ολίγοι οι εκλεκτοί…

Τα ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι διεκδικητές στους δύο Δήμους της Ευρυτανίας είναι πολλά. Ωστόσο όμως το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα, καθότι αυτοί που θα επικρατήσουν δεν είναι πάνω από τρεις στον κάθε Δήμο.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ας ξεκινήσουμε από τον Δήμο Αγράφων. Εδώ μέχρι στιγμής στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης από τους εν ενεργεία Αυτοδιοικητικούς παραμένουν οι νυν Δήμαρχοι Απεραντίων Δημήτρης Τάτσης, Αγράφων Χρήστος Μπούρας και Βίνιανης Νίκος Γεωργίου. Οι Δήμαρχοι Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας και Ασπροποτάμου Χρήστος Τριαντάφυλλος, δεν φαίνεται ότι θα θέσουν και πάλι υποψηφιότητα διεκδικώντας ένα πολύ μεγαλύτερο Δήμο για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας. Πάντως αν δεν προκύψει ισχυρή υποψηφιότητα από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπόνιας πιθανότατα να δεχτεί μεγάλη πίεση για να θέση εαυτόν στην κρίση των δημοτών και τότε τα πράγματα αλλάζουν.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους Τάτση και Μπούρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Δήμαρχος Απεραντίων από τις πρώτες μέρες που ξεκαθάρισε το θέμα με τους Δήμους, προσπαθεί να πείσει τον Δήμαρχο Αγράφων να κατέβει μαζί του, προκειμένου έτσι να κερδιθεί η έδρα και σε επίπεδο κομματικό. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο σχήμα, είναι σίγουρο ότι θα στηριχτεί από την Νέα Δημοκρατία. Πολλοί λένε όμως ότι ο Χρήστος Μπούρας επιθυμεί και αυτός να ηγηθεί μια τέτοιας κίνησης καθότι θεωρεί ότι έχει πολλούς που θα τον στηρίξουν να είναι επικεφαλής Συνδυασμού. Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση, θεωρείτε πολύ δύσκολο έως απίθανο να ακολουθήσει τον κ. Μπούρα ο Δήμαρχος Απεραντίων. Και εδώ πολλά θα ξεκαθαρίσουν στις επόμενες μέρες. Αν κάποια ονόματα από τον Απεράντιο και τα Άγραφα μπουν δυνατά στο παιχνίδι, θα έχουμε εκπλήξεις.
Ο Νίκος Γεωργίου, μέχρι στιγμής δηλώνει παρών, ξεκαθαρίζοντας ότι θα θέσει εαυτόν στην διαδικασία της αξιολόγησης για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων. Στην περίπτωση του Δημάρχου Βίνιανης πολλά θα εξαρτηθούν από τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, καθότι επιθυμεί να κρατήσει πολύ σοβαρή στάση απέναντι στις όποιες κομματικές διεργασίες γίνουν για το ζήτημα αυτό.

ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΣΙΑΜΑΚΗ

Πέραν από το τι θα πράξουν οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί αλλά και τα κόμματα, στον Δήμο Αγράφων, σίγουρη θα πρέπει να θεωρηθεί η υπερκομματική υποψηφιότητα του Δημοσθένη Τσιαμάκη. Ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας, από καιρό τώρα και πριν ακόμη η Κυβέρνηση προχωρήσει στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, σε 16λιδο έντυπο δημοσιοποίησε τις προθέσεις του ότι θα είναι υποψήφιος καταρχάς στον Δήμο Απεραντίων και τώρα στον νέο Δήμο Αγράφων. Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο κ. Τσιαμάκης έχει ήδη έτοιμο υπερκομματικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν σπουδαίες προσωπικότητες από την Κεντροδυτική Ευρυτανία αλλά και εν ενεργεία έμπειροι Αυτοδιοικητικοί.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΚΛΑΠΑΝΗ

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ταξιάρχης Σκλαπάνης βλέπει με θετικό μάτι μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στον Δήμο Αγράφων. Ωστόσο όμως περιμένει να δει κάποιες κινήσεις συγκεκριμένων προσώπων και μετά θα κινηθεί πιο δυναμικά. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Σκλαπάνης είναι από εκείνα τα πρόσωπα που μπορεί να στηρίξει χωρίς ενδοιασμούς το ΠΑΣΟΚ, όμως ακόμη η υποψηφιότητα αυτή, παρότι ισχυρή, δεν θεωρείτε «έτοιμη» απ΄ όλες τις πλευρές.

«ΠΑΙΖΕΙ» Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ

Τις τελευταίες μέρες ακούστηκε και το όνομα του Κώστα Τσιγαρίδα, καθότι ο πρώην Υφυπουργός, λόγω της καταγωγής του, έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την ευρύτερη περιοχή των Αγράφων. Ωστόσο όμως καμία κίνηση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα από την πλευρά του πρώην Βουλευτή, που να φανερώνει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων. Τίποτε όμως δεν αποκλείεται καθότι ο κ. Τσιγαρίδας έχει ιδιαίτερη δυναμική και μέσα στο κόμμα.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Μάχιμος στην Αυτοδιοίκηση δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στον Ε.Π. ο Δήμαρχος Καρπενησίου. Ο Βασίλης Καραμπάς τονίζει ότι πάντα τον ενδιέφερε η αυτοδιοίκηση, όπως τον ενδιαφέρει και τώρα, από εκεί και πέρα όμως περιμένει τα μηνύματα που θα πάρει από τους πολίτες και από το κόμμα του που τον στήριξε στις προηγούμενες εκλογές. «Περιμένουμε να λήξουν οι διεργασίες από πλευράς των κομμάτων, να δούμε με ποιόν τρόπο θα γίνουν, γιατί ακούγονται πολλά, με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτή η διαβούλευση επιλογής των υποψηφίων», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ καταλήγοντας με νόημα στην συνέντευξή του ότι «Όπως και να έχει, εγώ είμαι μάχιμος στην αυτοδιοίκηση»
Με βάση τις δηλώσεις του αυτές αλλά και τις κινήσεις του το τελευταίο διάστημα, θεωρείτε σίγουρη η υποψηφιότητα του Βασίλη Καραμπά και η κομματική στήριξη, καθότι και στο ΠΑΣΟΚ καλύτερη λύση δεν βλέπουν. Επίσης ένα ακόμη θετικό υπέρ της υποψηφιότητας του Καραμπά είναι και το γεγονός της «αποκατάστασης» των σχέσεών του με τον Βουλευτή – επί της ουσίας ποτέ δεν έγινε τίποτε – με τον οποίο το είναι συνεχώς παρέα τις τελευταίες μέρες.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ

Ο Κώστας Κοντογεώργος μέχρι στιγμής, παρά τις όποιες ερμηνείες δόθηκαν κατά καιρούς σε διάφορες δηλώσεις του, κρατά στάση αναμονής. Ο Νομάρχης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα συμμετάσχει στις Περιφερειακές εκλογές ως επικεφαλής του Ψηφοδελτίου στην Ευρυτανία ή αν θα μετακινηθεί προς την «πλατεία» για να διεκδικήσει τον Δήμο Καρπενησίου. Πάντως σε επίπεδο Περιφέρειας το όνομα του Κώστα Κοντογεώργου παίζει πολύ δυνατά καθότι είναι από τους «κολλητούς» του Νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα, που φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί εκ μέρους της Ν.Δ. για την Περιφέρεια, ενώ και ο ίδιος ένα τέτοιο ενδεχόμενο συμμετοχής του στις Περιφερειακές εκλογές ως επικεφαλής του Ψηφοδελτίου στην Ευρυτανία, το βλέπει θετικά. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια ή στον Δήμο, απλά περιμένει να δει τις πρώτες εξελίξεις στο θέμα και ανάλογα θα πράξει.

ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Για άλλους υποψηφίους, μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί τα ονόματα του Γιάννη Παπαδόπουλου καθώς και του Ν.Σ. Κώστα Χονδρού. Μέχρι στιγμής όμως, από την πλευρά και των δυο Αυτοδιοικητικών του τόπου μας δεν έχει γίνει καμία κίνηση.
Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί το τοπίο, όσον αφορά τις υποψηφιότητες στους 2 Δήμους του Νομού μας αλλά και αυτές για την Περιφέρεια. Η επικαιρότητα όμως, αλλάζει μέρα με την μέρα και ώρα με την ώρα και έτσι όλα τα παραπάνω μπορεί να ανατραπούν αν και αυτό φαντάζει αρκετά δύσκολο να γίνει.
vassoep@yahoo.gr