Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Προσκύνημα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων στην Θεσσαλονίκη


Ετεροδημότες Ευρυτάνες που διαμένουν στην πανέμορφη Νύφη του Θερμαϊκού, παρέα με Ευρυτάνες από την γενέτειρα που μετέβησαν στην συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, παραμονή της εορτής των Αγίων Αποστόλων, παραβρέθηκαν ως ευλαβείς προσκυνητές στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. των Δώδεκα Αποστόλων στην Περιστερά Θεσσαλονίκης, όπου είχαν την ευκαιρία να προσκηνύσουν αλλά και να πάρουν την ευχή από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Παντελίδη, που υπηρετεί τον συγκεκριμένο Ναό.
Ως γνωστόν ο π. Ιάκωβος Παντελίδης, επί πολλά χρόνια υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, τόσο ως εφημέριος στον Ι.Ν. Παναγίας Καρπενησίου, όσο και ως εκπαιδευτικός και Δ/ντης στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Καρπενησίου.
Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, όπου με πολλή αγάπη και φροντίδα ανήγειρε και τον συγκεκριμένο Ιερό Ναό τον αφιερωμένο στους Αγίους Αποστόλους.
Κοντά στον π. Ιάκωβο και στους αδελφούς Ευρυτάνες της συμπρωτεύουσας, βρέθηκαν ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Σταύρος Σιαξαμπάνης, οι γιοι του μακαριστού πατρός Γεωργίου Ζαλοκώστα και άλλοι Ευρυτάνες.

Πώς πάει η Ελλάδα;

Χρησιμοποιούμε δυστυχώς την ιστορία σαν κτέρισμα και δεν την αξιοποιούμε σαν μάθημα. Γι’ αυτό και είναι αποκαρδιωτικό ότι το πάθος δεν γίνεται μάθος. Λέξεις πικρές, έγκαιρες, προειδοποιητικές θυμήθηκα από το Διονύσιο Σολωμό, στον καιρό της δεινής οικονομικής δυσπραγίας και κρίσης, «μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή, δεν είν’ εύκολες οι θύρες, όταν η χρεία τες κουρταλεί...».
Και πάλι από το Σολωμό, σε μια «προσθήκη» του στη «Γυναίκα της Ζάκυνθος», σε επόμενη επεξεργασία της που εντέλει δεν την ενσωμάτωσε, ίσως επειδή τον προβλημάτισε η φαρμακερή οξύτητα της εικόνας, ίσως επειδή θέλησε να αυξήσει ακόμα περισσότερο αυτήν την οξύτητα αφήνοντας τη φράση του ανένταχτη, σαν ένα απόσπασμα – σήμα: «Είδες να μαδάνε την κότα και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα; Έτσι πάει το έθνος».
Ιδού μια σύντομη, κοφτή, περιεκτική και ρεαλιστική απάντηση στο εν επικεφαλίδι ερώτημα για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας. Η χώρα για χίλιους λόγους, που δεν είναι η στιγμή να αναλύσουμε, είναι σε δεινή κατάσταση. Η καταστροφή είναι επί θύραις. Γι’ αυτό πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα το πρόβλημα. Ζούμε στιγμές που η αλαζονική συμπεριφορά, το όποιο συμφέρον, οδηγούν σε μαζική καταστροφή. Η αξιωματική αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα, οι συντεχνίες, πρέπει να διατυπώσουν προτάσεις εφικτές και ο λαός να συνδράμει. Με αρωγή και όχι με αντίδραση θα ενισχυθεί η απαίτηση προς την κυβέρνηση να επιτύχει και να άρει τις αδικίες.
Είναι αλήθεια ότι θα γίνουμε φτωχότεροι οι Έλληνες, θα χαθεί ένα μέρος της περιουσίας μας, αλλά θα κερδίσουμε την ουσία. Θα παύσουμε να ζούμε σε μια πλαστή ευημερία, να μεταθέτουμε τα προβλήματα στο μέλλον, να δημιουργούμε στρατιές παραπλανημένων και να οδηγούν τις ενέργειές μας οι σκοπιμότητες. Χάσαμε την αλήθεια, το σκοπό, την ουσία και χορτάσαμε ψεύδος που το βάφτισαν οι «εν υπεροχή όντες» επικοινωνία.
Η ελπίδα ανορθώσεως υπάρχει πάντα, αλλά ας οικοδομηθεί στη βάση του πραγματικού πλούτου της χώρας. Αρκετά ζήσαμε όλοι μια εικονική πραγματικότητα.

kostasmitsios@yahoo.gr

Το ναι και το όχι του Γιάννη Σταμάτη


Κινήσεις για γέλια και για κλάματα

Διγλωσσία ή μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ;

Την Κυριακή σε αποκλειστική συνέντευξή του στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ο Δήμαρχος Δομνίστας έθεσε εαυτόν στην διάθεση των δημοτών Καρπενησίου και την Δευτέρα υπέβαλε την παραίτησή του στην Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας από υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου !!!!

Την Κυριακή δήλωνε στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ «Εάν πιστεύει ο κόσμος
ότι μπορώ να προσφέρω (ως υποψήφιος Δήμαρχος Καρ/σίου) τότε θα είμαι
ο τελευταίος που θα το αρνηθώ»

Και την Δευτέρα με επιστολή είπε ότι "Παραιτούμε από την υποψηφιότητα"

Τι έγινε και άλλαξε γνώμη μέσα σε ένα 24ωρο ο Δήμαρχος Δομνίστας;

Γιατί «άδειασε» την Νομαρχιακή ο Γιάννης Σταμάτης;

Όλες οι απαντήσεις στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ της ερχόμενης έκδοσης, με δηλώσεις και πολύ παρασκήνιο

Μεθοδιστής ασπάστηκε την ορθόδοξη πίστη υπογράφωντας ΛΙΒΕΛΛΟ επιστροφής στην Ορθοδοξία



Στην Ορθοδοξία επέστρεψε ένας 36χρονος Μεθοδιστής από την Αμερική. Ο κ. Μαϊκελ Ρόουλαντ του Τέρι, την περασμένη Δευτέρα 12 Ιουλίου το απόγευμα, στο Ιερό Ναό των Ευρυτάνων Αγίων, ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου και του εφημερίου της Ενορίας π. Γεωργίου Χρυσαφογεώργου, υπέγραψε έγγραφο – λίββελον καθομολογώντας άπαντα τα παρά των Αγίων επτά Οικουμενικών και των Τοπικών Συνόδων αποφανθέντα και στερχθέντα, αποβαλλόμενος πάντα τα υπό της Λατινικής Εκκλησίας καινοτομηθέντα περί τα Δόγματα, τα Μυστήρια, τις Παραδόσεις και την πράξη της Εκκλησίας.
Να σημειωθεί ότι ο πρώην Μεθοδιστής, έγινε πρώτα Ρωμαιοκαθολικός και τώρα εξέφρασε στον π. Γεώργιο Χρυσαφογεώργο την επιθυμία να γίνει γνήσιο και πιστό τέκνο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Αυτό είναι το «μεγαλείο» του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Μετά τις «θυσίες» και τις περικοπές σε συντάξεις, μισθούς κλπ, για το «καλό» των Ελλήνων πολιτών σε γενικό επίπεδο, ήλθε σε τοπικό επίπεδο, και η πρόταση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ προς τα κεντρικά όργανα του κόμματος για τον υποψήφιο Δήμαρχο Καρπενησίου, επίσης για το καλό του Κόμματος και κυρίως για το «καλό» των Δημοτών του διευρυμένου Δήμου Καρπενησίου.
Για μένα όμως που είμαι τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και για εκατοντάδες ακόμη άλλα συντρόφια που ψηφίζουμε στην κεντροδυτική Ευρυτανία, γιατί ο τοπικός κομματικός μηχανισμός δεν νοιάστηκε για το «καλό» το δικό μας αλλά και του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας αντίστοιχη πρόταση;
Απάντηση δεν περιμένω γιατί ξέρω καλά ότι και σε αυτή την περίπτωση, όλο και κάτι θα γίνει για το «καλό» μας …

* Και μια που καταπιάστηκα με τους υποψηφίους των επερχόμενων εκλογών θα σας πω δυο λογάκια ακόμη και λάβετε τα σοβαρά υπόψη. Λοιπόν στην κεντροδυτική Ευρυτανία, όπως όλα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολα θα κατεβάσει υποψήφιο καθότι από τη ΝΕ. ισχυρό όνομα δεν μπορούν να βρουν και όσοι είπαν ότι ενδιαφέρονται για τον Δημαρχιακό θώκο το σκέφτονται και μάλιστα πάρα πολύ για διαφορετικούς ο καθένας λόγους. Τι θα κάνει λοιπόν η κυβερνώσα παράταξη για να κερδίσει και τον Δήμο αυτό, αφού στόχος είναι όπως έλεγαν τις προάλλες στελέχη, Βουλευτής και «ειδικοί», να παρθούν και οι δυο Δήμοι στην Ευρυτανία; Λοιπόν παρότι θέλει δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτε δυναμικό και έτσι μοιραία θα αναγκαστεί «σιωπηρά» να στηρίξει όποιον αντέξει μέχρι τέλος και ας ανήκει ο υποψήφιος αυτός σε άλλο χώρο!!!

* Επ΄ αυτού μάλιστα όπως έχω πληροφορηθεί από έμπειρο αυτοδιοικητικό που ξέρει όσο λίγοι το όλο παρασκήνιο, στις επόμενες μέρες θα παρθεί πρωτοβουλία προκειμένου να συναντηθούν αυτοδιοικητικοί εν ενεργεία για να συζητήσουν την πρότασή του να μην υπάρξει δεύτερο ψηφοδέλτιο στον Δήμο Αγράφων, αλλά όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο ένα και μοναδικό υπερκομματικό ψηφοδέλτιο που όπως όλα δείχνουν θα κατατεθεί…

* Να επανέλθω στον Δήμο Καρπενησίου και στις «συγκλονιστικές» αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους. Ας μην βιαστούν λοιπόν να συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο από τώρα καθότι το κόμμα όπως διάβασα, τις επίσημες ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων θα τις κάνει μετά την Έκθεση Θεσσαλονίκης και βλέπουμε, δηλ. 40-50 μέρες πριν τις εκλογές !!!

* Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καρπενησίου, ορίστηκε ο δήμαρχος Φραγκίστας, Δικηγόρος Θωμάς Μπόνιας και μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου, ο πρώην Έφορας Γεώργιος Πάζιος. Χωρίς αμφιβολία πρόσκειται για δυο πρόσωπα που μπορούν και έχουν τα προσόντα να προσφέρουν σημαντικό έργο στον πολύ ευαίσθητο χώρο της Υγείας, που τόσο ταλανίζετε τελευταία και σε τοπικό επίπεδο.

* Την ίδια στιγμή που η κρίση μαστίζει τη χώρα, διάβασα κάπου ότι η περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, αντί να ασχοληθεί με τα επείγοντα τοπικά προβλήματα, αποφασίζει ότι θα διαθέσει το ποσό των 274.000 ευρώ για έξοδα δημοσίων σχέσεων, ταξιδιών και προβολής, μέσα από το Περιφερειακό Ταμείο, αυξάνοντας το σχετικό κονδύλι κατά 140% σε σχέση με τον προκάτοχό της!
Κόψε κάτι συντρόφισσα γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα!!!

* Δεν αποκλείεται να κατέβει ως ανεξάρτητος Περιφερειάρχης στη Στερεά Ελλάδα, ο βουλευτής, Θανάσης Γιαννόπουλος, μετά τις δηλώσεις του «Έχω υψηλές πιθανότητες να κερδίσω την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας». Γιατρέ μου πιθανότητες έχεις αλλά για πες αλεύρι, ο Θανάσης σε γυρεύει…

* Για άλλη μια χρονιά η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ» θα απονείμει και φέτος υποτροφίες σε Ευρυτάνισσες/Ευρυτάνες αποφοίτους Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ, που φοίτησαν στα σχολεία του Νομού κατά το σχολ. έτος 2009-2010 και διακρίθηκαν για την επίδοσή τους και το ήθος τους. Κριτήρια επιλογής των υποψηφίων είναι η σχολική επίδοση και η οικογενειακή και οικονομική τους κατάσταση. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της κίνησης.

* Δημοσίευμα-σοκ για τον Κ. Καραμανλή". Σύμφωνα με γαλλικό περιοδικό, ο πρώην Πρωθυπουργός είναι από τους βασικούς υπαίτιους της κρίσης στην Ευρώπη και δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας..." Δίκιο μπορεί να έχει το εν λόγω περιοδικό, γιατί κακά τα ψέματα κάπως έτσι να έχουν τα πράγματα, όμως δεν αναφέρεται πουθενά ποιος είναι ο συνεχιστής της τραγωδίας…

ΚΟΥΙΖ:Ποιος εν ενεργεία αυτοδιοικητικός άνδρας δεν έχει χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ αυτοκίνητο του ΟΤΑ που ηγείται; Είναι ο μοναδικός που κινείται πάντα με το σαραβαλάκι του βρέξει – χιονίσει.
Ο νικητής κερδίζει γνήσιο αντίγραφο ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΑΣ !!!

Κάτω τα χέρια απ΄ τα Σχολεία μας

ΑΠΟΨΗ

ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΡΡΟΗ - ΔΑΠΑΝΗΡΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΄ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ;

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΖΩΗΣ! Ιδιαίτερα μάλιστα στην εκτός Καρπενησίου ευρυτανική επαρχία αποτελούν έως και το μοναδικό πόρο ζωής, καθώς ολόκληρη η κοινωνική και οικονομική ζωή των τοπικών δήμων περιστρέφεται και δομείται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα γύρω από την ύπαρξη και λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Οι σχολικές μονάδες με τη σύνολη λειτουργία τους συμπεριλαμβανομένων των ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ, της λειτουργίας ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ στα Γυμνάσια και ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ στα Λύκεια και των ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ που διαθέτουν, λειτουργούν στις τοπικές κοινωνίες ως οι μοναδικοί σχεδόν πυρήνες μορφωτικών, πνευματικών και πολιτιστικών ζυμώσεων, ερεθισμάτων ευαισθητοποίησης και πολύπτυχων ευκαιριών δια βίου μάθησης, εκσυγχρονισμού και επικαιροποίησης, ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, μύησης στον κυβερνοχώρο και υπεύθυνης διάχυσης της πληροφορίας, πρόσβασης σε αναπτυξιακά προγράμματα, σε αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και σε δίαυλους επαγγελματικού προσανατολισμού και αποκατάστασης, όχι μόνο για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές, αλλά και για όλους εξίσου τους δημότες ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και απασχόλησης, δεδομένου μάλιστα του εξαιρετικά χαμηλού μορφωτικού μέσου όρου των τοπικών κοινωνιών και όχι μόνο…
Τα ολιγάριθμα σε μαθητές στην πλειοψηφία τους ευρυτανικά σχολεία λειτουργούν ως οι μοναδικές ίσως εστίες οικογενειακής - γονικής στήριξης και αγωγής υγείας, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη και του αυξημένου δείκτη πολυτεκνίας της περιοχής, σχεδόν ως οι μοναδικοί άξονες επιβίωσης και βιοπορισμού όλων των κατοίκων, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εξολοκλήρου ή υποστηρικτικά, άμεσα ή έμμεσα συνδέονται επαγγελματικά και οικονομικά με τα τοπικά σχολεία που εκτός των άλλων, αποτελούν στην προκειμένη περίπτωση και ένα αναντικατάστατο στημόνι με επίκεντρο το οποίο δικτυώνονται όλες ανεξαίρετα οι δραστηριότητες των οικογενειών που επιμένουν με απερίγραπτες καθημερινές θυσίες, να κρατούν μέσα στους ατελείωτους ευρυτανικούς χειμώνες την ευρυτανική ύπαιθρο ζωντανή, συμβάλλοντας με τον πλέον ουσιαστικό, αξιέπαινο και αξιομίμητο τρόπο να αντιμετωπισθούν τα μείζονα εθνικά ζητήματα της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ αναβάθμισης και εικόνας της πατρίδας μας, της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ της ανάπτυξης και αξιοποίησης, του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ και της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, και μάλιστα σε μια περιοχή που πρόσφατες και έγκυρες ευρωπαϊκές πανεπιστημιακές έρευνες έχουν αναδείξει ως την προσφορότερη στην Ευρώπη για την δημιουργία οικογένειας!!!
Η απώλεια εξάλλου θέσεων εργασίας που θα προέκυπτε από τυχόν απουσία των ευρυτανικών Σχολείων και συνακόλουθα της πολυπρισματικής καθημερινής εκπαιδευτικής τους προσφοράς, με πολλές μάλιστα και χαρακτηριστικές επιτυχίες στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση χωρίς φροντιστήρια, ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΔΑΠΑΝΩΝ, εάν λάβουμε υπόψη μας ότι τα οικονομικά κονδύλια υπέρ της τοπικής παιδείας που μεταξύ άλλων συμβάλλει αναμφισβήτητα και στην πρόληψη και διατήρηση της κοινωνικής σταθερότητας, συνοχής, τάξης και ασφάλειας θα μεταλλάσσονταν σύντομα σε δαπάνες αστυνόμευσης και περιστολής της εγκληματικότητας σε μια ορεινή και δασώδη ευρυτανική επαρχία που θα είχε εγκαταλειφθεί, αποκλείοντας κάθε λογής τουριστική και αναπτυξιακή επένδυση και δυσφημίζοντας την πατρίδας μας στην διεθνή κοινότητα… Θα αποτελούσε εξάλλου και μεγάλη ιστορική αδικία η έκθεση των ευρυτανικών κοινωνιών σε νέο βαρύ ιστορικό τίμημα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνο δεκαετίες μετά την αναγκαστική μετακίνηση εκτός Ευρυτανίας μεγάλου μέρους του ευρυτανικού πληθυσμού χάριν δημιουργίας της Τεχνητής ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ και του ομώνυμου Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου για εξυπηρέτηση πανελλαδικών αναγκών, με αποτέλεσμα την πληθυσμιακή αποψίλωση και οικονομική απογύμνωση του ευρυτανικού χάρτη.
Θα αποτελούσε αναμφίβολα, έπειτα από όλα τα παραπάνω, εντελώς άστοχη κυβερνητική επιλογή η παραμικρή απόπειρα περιορισμού του αριθμού των λειτουργούντων σχολείων στην εκτός Καρπενησίου ευρυτανική επαρχία, απορφανισμός που θα συμπαρέσυρε με μαθηματική ακρίβεια και… διαστημική ταχύτητα στη συρρίκνωση, το μαρασμό και την αποσύνθεση ολόκληρο τον ευρυτανικό κοινωνικό ιστό, ΘΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ ΕΝ ΤΩ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ, διαταράσσοντας εκ των ουκ άνευ εμπεδομένες ισορροπίες και διακινδυνεύοντας μεταξύ άλλων την ΗΔΗ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ανάμεσα στους υπό συνένωση ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!!!
Με βάση τα ανωτέρω περιμένουμε από τους κυβερνώντες και κυρίως από τους κρατούντες του τόπου μας, να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα περιφερειακά Σχολεία του Νομού μας και να τα υποστηρίξουν ποικιλοτρόπως, γιατί τα Σχολεία αυτά είναι πράγματι οι μοναδικοί πυρήνες μορφωτικών, πνευματικών και πολιτιστικών ζυμώσεων, σε μια περιοχή που δίνει τον δικό της ξεχωριστό αγώνα για να μήνει ζωντανή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Για το Ενα, ισχυρό και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο στο Δήμο Αγράφων