Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 418

* «Ο αγώνας θα είναι πολιτισμένος, πολιτικός και νικηφόρος. Έχω τη γνώση και την εμπειρία να αντιμετωπίσω τα σύνθετα προβλήματα της Περιφέρειας, με όραμα, αλληλεγγύη και πολλή δουλειά. Οι δυνατότητες που μας δίνει το νέο θεσμικό πλαίσιο, με αυξημένους πόρους και αρμοδιότητες, θα μας επιτρέψει, με συλλογική δουλειά, να κάνουμε την Περιφέρεια πρότυπο ανάπτυξης. Τα εργαλεία, η γνώση και η εμπειρία υπάρχουν, έτσι ώστε, με την εντολή της κοινωνίας των πολιτών, να υπηρετήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Κλέαρχος Περγαντάς, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
Όσοι γνωρίζουν τον Νομάρχη, θα συμφωνήσουν ότι πράγματι θα διεξαχθεί από την πλευρά του, ένας πραγματικά πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας και όπως όλα δείχνουν θα είναι και νικηφόρος. Το αν θα γίνει όμως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Νομάρχα μου, πρότυπο ανάπτυξης, πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί κάμποσο χρόνο…

* «Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκα την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κλέαρχου Περγαντά, διότι πιστεύω ότι ο προεκλογικός αγώνας, θα διεξαχθεί κατά βάση με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και θα είναι έντιμος, αφού με τον φίλο Κλέαρχο μας συνδέουν κοινοί αγώνες για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και μια πολύ καλή συναδελφική σχέση. Πέραν αυτού θεωρώ ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, την επομένη των εκλογών η συνεργασία μας θα είναι αρμονική, καλόπιστη, χωρίς ακρότητες, με επιχειρήματα και προτάσεις που θα βοηθήσουν τη Στερεά να προχωρήσει στην ανάπτυξη και τους πολίτες της σε ένα καλύτερο αύριο. Τον καλωσορίζω στον αγώνα...» Λόγια σοβαρά που εκφράζουν πολιτικό πολιτισμό από έναν επίσης κορυφαίο αυτοδιηκητικό άνδρα με μεγάλο και σημαντικό έργο στο γειτονικό Νομό Φθιώτιδας.

* Θάχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον η μονομαχία Περγαντά – Χειμάρα στην Περιφέρεια Στερεάς. Πολλοί ήδη κάνουν λόγο για ντέρμπυ που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

*Ωστόσο όμως και απ΄ ότι λένε ακόμη και μέσα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι Περιφέρειες που ελπίζουν να κερδίσουν στη Ν.Δ. είναι 4 άντε το πολύ 5 και φυσικά μέσα σ' αυτές δεν είναι η Στερεά Ελλάδα Σύμφωνα λοιπόν με την Ν.Δ θεωρούν σίγουρη την επικράτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Κεντρική Μακεδονία, του νυν νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου στην Πελοπόννησο του Γιώργου Δάκη στην Δυτική Μακεδονία και του Σπύρου Σπύρου στην Περιφέρεια Ιoνίων Νήσων.

*Ανάλογη «μονομαχία» αναμένεται και στον Δήμο Καρπενησίου μεταξύ Καραμπά - Μπακογιάννη. Εδώ μιλάμε για μεγάλη μάχη ψηλών μέσα στην ρακέτα, όπου συνήθως κρίνονται και τα περισσότερα παιχνίδια, όταν οι ομάδες παίζουν μαντουμαν... Όλα αυτά βέβαια αν βγει τελικά αυτό το δίδυμο, γιατί αν προκύψει άλλη «μονομαχία» μόνο τέτοια δεν θα είναι…

* Χωρίς κανένα επίσημο κομματικό όργανο πραγματοποιήθηκαν οι δυο συναντήσεις των αυτοδιοικητικών της περιφέρειας του νέου Δήμου Αγράφων για να βρουν τον κατάλληλο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Στην 1η συνάντηση εμμέσως πλην σαφώς αυτοπροτάθηκε ο Δ.Σ. Θεόδωρος Μπαμπαλής και στην 2η προέκυψαν 6 υποψήφιοι για τον Δημαρχιακό θώκο. Όπως μου είπε κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος, που δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα μέχρι αύριο Πέμπτη, δεν αποκλείεται και 3η συνάντηση εντός της εβδομάδας. Αυτά κάνουν στο ΠΑΣΟΚ και μετά λένε τι έχουν τα έρμα …

*Η Βουλή των Ελλήνων, έπειτα από πρόταση του προέδρου Φίλιππου Πετσάλνικου, αποφάσισε ομόφωνα να «υιοθετήσει» τα παιδιά των άτυχων πιλότων που πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Με βάση λοιπόν την πρόταση του κ. Πετσάλνικου η Βουλή των Ελλήνων θα ενισχύει κατ΄ έτος οικονομικά από τον προϋπολογισμό της τα παιδιά των άτυχων αξιωματικών, μέχρι την ενηλικίωσή τους και, αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό ετησίως καθορίζεται στις 18.000 ευρώ συνολικά για τα παιδιά του Ιωσήφ Αναστασάκη και 25.000 ευρώ συνολικά για τα παιδιά του Κερασοβίτη Ανδρέα Δερμάρη, που σκοτώθηκε στα Μεγάρα όταν συνετρίβη το ελικόπτερο του , τύπου Απάτσι, στη διάρκεια της διαδικασίας αναγκαστικής προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Πάχης.

* Στο 1,3 ευρώ το λίτρο θα φθάσει το πετρέλαιο θέρμανσης αν υιοθετηθούν οι προτάσεις για εξίσωση του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης, αναφέρει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών. Η ΟΒΕ θεωρεί «απαράδεκτη» μια τέτοια κίνηση καθώς, όπως αναφέρει, «θα συρρικνωθεί παραπέρα το ήδη μειωμένο οικογενειακό εισόδημα, η κατανάλωση θα πέσει, η αγορά θα υποστεί νέα καθίζηση και η ανεργία στον κλάδο θα αυξηθεί»
Πέρσι, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν προς 0,65 ευρώ το λίτρο. Με τα νέα ρύθμιση, φέτος θα πωλείται σχεδόν στη διπλή τιμή, καθώς το πετρέλαιο κίνησης είναι περίπου στο 1,2 ευρώ το λίτρο). Αυτό θα επιβαρύνει μία οικογένεια με επιπλέον 1.500 ευρώ το χρόνο, θα αυξήσει ωστόσο ... Μήπως θα πρέπει στην Κυβέρνηση να καταλάβουν ότι η κατάσταση δυσκολεύει πολύ και όλο αυτό το στρίμωγμα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα;

Με τον Ρήγα Φεραίο εκτός την 1η αγωνιστική ο Απεραντιακός


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στη Βέροια η κλήρωσης των αγώνων σε όλους του ομίλους του νέου πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής.
Ο Πρωταθλητής Ευρυτανίας ως γνωστόν ανήκει στον Δ΄ Όμιλο και την πρώτη αγωνιστική κληρώθηκε να παίξει εκτός έδρας με τον Ρήγα Φεραίο. Την 2η αγωνιστική ο εκπρόσωπός μας στην Δ΄ Εθνική θα υποδεχτεί στο Α.Κ. Καρπενησίου την Ελασσόνα και την 3η θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον γείτονα Αγρότη Λιανοκλαδίου.
Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ, σε ό,τι αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό, ισχύουν τα εξής:
Ο πρωταθλητής κάθε ομίλου προβιβάζεται στην Γ' Εθνική, ενώ οι 8 επόμενες βαθμολογικά ομάδες κάθε ομίλου, θα παραμείνουν στην κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι από τους ομίλους με τις 17 ομάδες θα υποβιβασθούν 8 ομάδες, από τους ομίλους με τις 14 ομάδες θα υποβιβασθούν 5 ομάδες, από τον 9ο όμιλο με τις 16 ομάδες υποβιβάζονται 7, από τον 3ο όμιλο με τις 18 ομάδες υποβιβάζονται 9. Τέλος, ειδική περίπτωση είναι ο 10ος όμιλος με τις 13 ομάδες, όπου αναμένεται να υποβιβασθούν 2 ή 3 ομάδες.
Από 14 ομάδες αποτελείται ο Δ’ Όμιλος, εκ των οποίων υποβιβάζονται οι πέντε.
Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 19 Σεπτεμβρίου και στη Γ’ Εθνική ανέρχεται ο Πρωταθλητής.
Αναλυτικά, η κλήρωση:

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική - 14η
Καρδίτσα-Θύελλα Πετρωτού
Πυργετός-Λαμία
Ρήγας Φεραίος-Απεραντιακός
Μουζάκι-Οικονόμος Τσαριτσάνης
Ελασσόνα-Απόλλων Λάρισας
Α.Ε.Σπερχειάδας - Πύρασος Ν. Αγχίαλου
Αγρότης Λιανοκλαδίου-Μετέωρα

2η αγωνιστική - 15η
Πυργετός- Καρδίτσα
Θύελλα Πετρωτού-Ρ. Φεραίος
Λαμία-Μουζάκι
Απεραντιακός-Ελασσόνα
Οικονόμος Τσαρ.- Α.Ε. Σπερχειάδας
Απόλλων Λάρισας-Αγρότης Λιαν.
Πύρασος Ν. Αγχίαλου-Μετέωρα

3η αγωνιστική - 16η
Καρδίτσα-Ρήγας Φεραίος
Μουζάκι-Πυργετός
Ελασσόνα-Θύελλα Πετρωτού
Α.Ε.Σπερχειάδας -Λαμία
Αγρότης Λιαν.-Απεραντιακός
Μετέωρα-Οικονόμος Τσαριτσάνης
Πύρασος Ν. Αγχ.-Απόλλων Λάρισας

4η αγωνιστική - 17η
Μουζάκι- Καρδίτσα
Ρήγας Φεραίος-Ελασσόνα
Πυργετός-Α.Ε.Σπερχειάδας
Θύελλα Πετρωτού-Αγρότης Λιαν.
Λαμία-Μετέωρα
Απεραντιακός-Πύρασος Ν. Αγχ.
Οικονόμος Τσαρ.-Απόλλων Λάρισας

5η αγωνιστική - 18η
Καρδίτσα-Ελασσόνα
Α.Ε. Σπερχειάδας -Μουζάκι
Αγρότης Λιαν. -Ρήγας Φεραίος
Μετέωρα-Πυργετός
Πύρασος Ν. Αγχ.Θύελλα Πετρωτού
Απόλλων Λάρισας-Λαμία
Οικονόμος Τσαρ.Απεραντιακός

6η αγωνιστική - 19η
Α.Ε. Σπερχιάδας -Καρδίτσα
Ελασσόνα-Αγρότης Λιανοκλαδίου
Μουζάκι-Μετέωρα
Ρήγας Φεραίος-Πύρασος Ν. Αγχίαλου
Πυργετός-Απόλλων Λάρισας
Θύελλα Πετρωτού-Οικον. Τσαριτσάνης
Λαμία-Απεραντιακός

7η αγωνιστική - 20η
Καρδίτσα-Αγρότης Λιανοκλαδίου
Μετέωρα-Α.Ε. Σπερχειάδα
Πύρασος Ν. Αγχίαλου-Ελασσόνα
Απόλλων Λάρισας-Μουζάκι
Οικονόμος Τσαρ.-Ρήγας Φεραίος
Απεραντιακός-Πυργετός
Λαμία-Θύελλα Πετρωτού

8η αγωνιστική - 21η
Μετέωρα- Καρδίτσα
Αγρότης Λιαν. -Πύρασος Ν. Αγχίαλου
Α.Ε. Σπερχειάδας -Απόλλων Λάρισας
Ελασσόνα-Οικονόμος Τσαριτσάνης
Μουζάκι-Απεραντιακός
Ρήγας Φεραίος-Λαμία
Πυργετός-Θύελλα Πετρωτού

9η αγωνιστική - 22η
Καρδίτσα-Πύρασος Ν. Αγχίαλου
Απόλλων Λάρισας-Μετέωρα
Οικονόμος Τσαρ.-Αγρότης Λιανοκλαδίου
Απεραντιακός- Α.Ε. Σπερχειάδας
Λαμία-Ελασσόνα
Θύελλα Πετρωτού-Μουζάκι
Ρήγας Φεραίος-Πυργετός

10η αγωνιστική - 23η
Απόλλων Λάρισας- Καρδίτσα
Πύρασος Ν. Αγχίαλου-Οικονόμος Τσαρ.
Μετέωρα-Απεραντιακός
Αγρότης Λιανοκλαδίου-Λαμία
Α.Ε. Σπερχειάδας-Θύελλα Πετρωτού
Ελασσόνα-Πυργετός
Μουζάκι-Ρήγας Φεραίος

11η αγωνιστική - 24η
Καρδίτσα-Οικονόμος Τσαριτσάνης
Απεραντιακός-Απόλλων Λάρισας
Λαμία-Πύρασος Ν. Αγχίαλου
Θύελλα Πετρωτού-Μετέωρα
Πυργετός-Αγρότης Λιανοκλαδίου
Ρήγας Φεραίος- Α.Ε. Σπερχειάδας
Ελασσόνα-Μουζάκι

12η αγωνιστική - 25η
Απεραντιακός-Καρδίτσα
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Λαμία
Απόλλων Λάρισας-Θύελλα Πετρωτού
Πύρασος Ν. Αγχίαλου-Πυργετός
Μετέωρα-Ρήγας Φεραίος
Αγρότης Λιανοκλαδίου-Μουζάκι
Α.Ε. Σπερχειάδας -Ελασσόνα

13η αγωνιστική - 26η
Καρδίτσα-Λαμία
Θύελλα Πετρωτού-Απεραντιακός
Πυργετός-Οικονόμος Τσαριτσάνης
Ρήγας Φεραίος-Απόλλων Λάρισας
Μουζάκι-Πύρασος Ν. Αγχίαλου
Ελασσόνα-Μετέωρα
Αγρότης Λιανοκλαδίου- Α.Ε.Σπερχειάδας

Έγινε η κλήρωση του τοπικού μας Πρωταθλήματος



Ντέρμπυ με το καλημέρα

Με 3 ντέρμπυ ξεκινάει το τοπικό μας πρωτάθλημα. Σύμφωνα με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Καρπενήσι, την 1η αγωνιστική θα αναμετρηθούν η Κρέντη με τα Άγραφα στο γήπεδο Κερασοχωρίου, η Δόξα Ραπτοπούλου θα υποδεχτεί τον Αίολο, η Μυρίκη την Ποταμιά ενώ ο ΑΠΟΚ την 1η αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Άγιο Προκόπιο.
Κλήρωση έγινε και για το Κύπελλο ΕΠΣ Ευρυτανίας. Την 1η αγωνιστική, η προκριματική δηλ. φάση θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα το Σαββατοκύριακο 18/19Σεπτεμβρίου και θα αναμετρηθούν ΠΟΤΑΜΙΑ – ΑΓΡΑΦΑ και ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΑΙΟΛΟΣ. Οι υπόλοιπες ομάδες της Α΄ ΕΠΣ καθώς και ο Απεραντιακός μαζί με τους νικητές των παραπάνω ζευγαριών θα αναμετρηθούν στην προημιτελική φάση που θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου 2010.
Προ της κληρώσεως του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση με κυρίαρχα θέματα, τα διοικητικά και οικονομικά των ομάδων καθώς και οι περιπτώσεις διαγραφής Σωματείων που δεν συμμετείχαν για 2η συνεχή χρονιά στο τοπικό μας πρωτάθλημα.
Επίσης πολύ κουβέντα έγινε με τα γήπεδα που θα χρησιμοποιήσουν φέτος οι ομάδες και ειδικότερα με τα γήπεδα του Καρπενησίου, που ζήτησαν 5 ομάδες και φυσικά ο Απεραντιακός που θα αγωνίζεται φέτος στην Δ΄ Εθνική. Πιθανότατα, Απεραντιακός, Μυρίκη, Αίολος, ΑΠΟΚ και Άγραφα θα έχουν έδρα στο Εθνικό Στάδιο Καρπενησίου και στο γήπεδο Γυμνασίου, καθότι ο Δήμος μάλλον δεν θα παραχωρήσει το Α.Κ. σε καμία ομάδα.
Το πλήρες πρόγραμμα του πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 25/26 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΡΕΝΤΗ - ΑΓΡΑΦΑ
ΔΟΞΑ - ΑΙΟΛΟΣ
ΜΥΡΙΚΗ - ΠΟΤΑΜΙΑ
ΑΠΟΚ - ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΓΡΑΦΑ - ΔΟΞΑ
ΚΕΡΑΣΟΒΟ - ΚΡΕΝΤΗ
ΠΟΤΑΜΙΑ - ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΙΟΛΟΣ - ΑΠΟΚ
ΡΕΠΟ: ΜΥΡΙΚΗ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΡΕΝΤΗ - ΔΟΞΑ
ΜΥΡΙΚΗ - ΚΕΡΑΣΟΒΟ
ΑΠΟΚ - ΑΓΡΑΦΑ
ΠΟΤΑΜΙΑ - ΑΙΟΛΟΣ
ΡΕΠΟ: ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΓΡΑΦΑ - ΠΟΤΑΜΙΑ
ΚΕΡΑΣΟΒΟ - ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΔΟΞΑ - ΑΠΟΚ
ΜΥΡΙΚΗ - ΚΡΕΝΤΗ
ΡΕΠΟ: ΑΙΟΛΟΣ
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΡΕΝΤΗ - ΑΠΟΚ
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ - ΜΥΡΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙΑ - ΔΟΞΑ
ΑΙΟΛΟΣ - ΚΕΡΑΣΟΒΟ
ΡΕΠΟ: ΑΓΡΑΦΑ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΣΟΒΟ - ΑΓΡΑΦΑ
ΜΥΡΙΚΗ - ΑΙΟΛΟΣ
ΑΠΟΚ - ΠΟΤΑΜΙΑ
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ - ΚΡΕΝΤΗ
ΡΕΠΟ: ΔΟΞΑ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΓΡΑΦΑ - ΜΥΡΙΚΗ
ΔΟΞΑ - ΚΕΡΑΣΟΒΟ
ΠΟΤΑΜΙΑ - ΚΡΕΝΤΗ
ΑΙΟΛΟΣ - ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΡΕΠΟ: ΑΠΟΚ
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΡΕΝΤΗ - ΑΙΟΛΟΣ
ΜΥΡΙΚΗ - ΔΟΞΑ
ΑΠΟΚ - ΚΕΡΑΣΟΒΟ
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ - ΑΓΡΑΦΑ
ΡΕΠΟ: ΠΟΤΑΜΙΑ
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΣΟΒΟ - ΠΟΤΑΜΙΑ
ΔΟΞΑ - ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΠΟΚ - ΜΥΡΙΚΗ
ΑΙΟΛΟΣ - ΑΓΡΑΦΑ
ΡΕΠΟ: ΚΡΕΝΤΗ

Έξι (6) νέα έργα από τη Ν.Α. Ευρυτανίας

Έξι (6) νέα έργα δημοπρατούνται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας που αφορούν έργα οδοποιίας και οικοδομικά έργα. Πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία Οικοδομικά έργα δημοπρατούνται η «Κατασκευή στέγης στο Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού» (ΦΩΤΟ), προϋπολογισμού 40.000,00 ευρώ και η Επισκευή κτηρίου ΚΤΕΟ, προϋπολογισμού 37.000,00 ευρώ.
Στην κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ δημοπρατούνται τα έργα «Ολοκλήρωση διάνοιξης δρόμου Αγίου Γεωργίου προς Τόρνο (ψηλό γεφύρι)» προϋπολογισμού 50.000,00 ευρώ, «Διάνοιξη δρόμου προς Κορομηλιά (ΔΔ Ραπτοπούλου)» προϋπολογισμού 70.000,00 ευρώ, «Στηθαία ασφαλείας σε επικίνδυνα τμήματα του οδικού δικτύου» προϋπολογισμού 80.000,00 ευρώ και «Κατασκευή κρασπέδων οδικού άξονα Προυσού – Αραποκέφαλα και προς Καστανιά» προϋπολογισμού 90.000,00 ευρώ.
Στο σημερινό φύλλο του ΕΠ δημοσιεύονται οι περιλήψεις διακήρυξης των δημοπρασιών των προαναφερθέντων έργων, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικώς, ειδάλλως θα πρέπει να επικοινωνήσουν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της ΔΤΥ (Κατσαντώνη 2 – Καρπενήσι) και στα τηλ. 2237080231.

Δύο νέα έργα στο Δήμο Ποταμιάς

Δύο (2) νέα έργα οδοποιίας δημοπρατούνται τις επόμενες μέρες από το Δήμο Ποταμιάς.
Τα έργα αφορούν την εσωτερική οδοποιία ΤΔ Κλαυσίου και Μικρού Χωριού. Πιο συγκεκριμένα το έργο Εσωτερική Οδοποιία ΤΔ Κλαυσίου, προϋπολογισμού 61.787,12 ευρώ, δημοπρατείται στις 05 του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2010 ημέρα Τρίτη ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Ώρα λήξης επίδοσης προσφορών η ώρα 10:00 π.μ.. Ο διαγωνισμός θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα (έδρα του Δήμου , στο Μεγάλο Χωριό).
Ενώ, το έργο Εσωτερική Οδοποιία Μικρού Χωριού, προϋπολογισμού 50.316,99 ευρώ θα δημοπρατηθεί στις 28 του μήνα Σεπτεμβρίου του έτους 2010 ημέρα Τρίτη ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Ώρα λήξης επίδοσης προσφορών η ώρα 10:00 π.μ.
Η χρηματοδότηση και των δύο έργων γίνεται από τα Έσοδα του Δήμου, με χρήση 2010.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να απευθύνονται στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Ποταμιάς, τηλ. 22373-51605 και τον αρμόδιο υπάλληλο κ. Αντώνιο Λάππα.

Πρόσκληση για συνεργασία στο Πρόγραμμα “ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ” (ΕΣΠΑ) των Δήμων που θα συγκροτήσουν τον νέο Δήμο Καρπενησιου

Επείγουσα πρόσκληση προς τα Δ.Σ. των Δήμων Δομνίστας, Κτημενίων, Φουρνάς, Ποταμιάς και Προυσού, απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Βαγγέλης Καρφής, να υποβάλουν προτάσεις- ένταξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης 20.01 της Ειδικής Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» (ΕΣΠΑ), που έχει θεματικές ενότητες: Πολιτισμός, Κοινωνική Πρόνοια, Διαχείριση πόρων, Μεταφορές, Διαφάνεια – Κοινωνική Συμμετοχή – Εκπαίδευση – Επικοινωνία, Υγειονομικοί Έλεγχοι. Για την υποβολή προτάσεων σε περίπτωση Δήμου που συνενώνεται (Ν. 3852/2010 Καλλικράτης) απαιτείται υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τους άλλους συνεννούμενους Δήμους που θα αναφέρει το περιεχόμενο της προτεινόμενης πράξης μετά βέβαια από απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου.
Η επιστολή – πρόσκληση του κ. Καρφή καθώς και τα προτεινόμενα έργα έχουν ως εξής:


ΕΜΑ: Υποβολή πρότασης στο πλαίσιο της πρόσκλησης 20.01 της Ειδικής Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» (ΕΣΠΑ).
Στο πλαίσιο της παραπάνω πρόσκλησης κάθε Δήμος ως φορέας υλοποίησης μπορεί να υποβάλλει έως και δύο (2) προτεινόμενες πράξεις οι οποίες να αφορούν διαφορετική θεματική ενότητα. Οι θεματικές ενότητες της πρόσκλησης είναι : Πολιτισμός, Κοινωνική Πρόνοια, Διαχείριση πόρων, Μεταφορές, Διαφάνεια – Κοινωνική Συμμετοχή – Εκπαίδευση – Επικοινωνία, Υγειονομικοί Έλεγχοι.
Για την υποβολή προτάσεων σε περίπτωση Δήμου που συνενώνεται (Ν. 3852/2010 Καλλικράτης) απαιτείται υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τους άλλους συνεννούμενους Δήμους που θα αναφέρει το περιεχόμενο της προτεινόμενης πράξης μετά βέβαια από απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 30-09-2010. Στο Δήμο Καρπενησίου έχουμε επεξεργαστεί την πρόσκληση και έχουμε καταλήξει στα παρακάτω δύο σημαντικά έργα:
1.ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣΕΡΓΟ: Σύστημα υποστήριξης και παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
2.ΘΕΜΑΤΙΚΗΕΝΟΤΗΤΑ:ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΡΩΝ –ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΕΡΓΟ: Εξοικονόμηση ενέργειας και ανθρώπινων πόρων: πράσινη τηλεδιαχείριση δημοτικού φωτισμού.
Παρακαλούμε για την λήψη απόφασης των Δημοτικών Συμβουλίων μέχρι 15-09-2010 η οποία θα έχει ως εξής:
Υπόδειγμα απόφασης Δ.Σ.
Ομόφωνα αποφασίστηκε να υποβληθεί πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης 20.01 της Ειδικής Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» (ΕΣΠΑ) σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους που συγχωνεύονται σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 στον Δήμο Καρπενησίου και με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Καρπενησίου ο οποίος έχει διαχειριστική επάρκεια και στις τρεις κατηγορίες και να υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας. Τα έργα για τα οποία θα υποβληθεί η πρόταση είναι:
1.ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ
ΕΡΓΟ: Σύστημα υποστήριξης και παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
2.ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΡΩΝ –ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΕΡΓΟ: Εξοικονόμηση ενέργειας και ανθρώπινων πόρων: πράσινη τηλεδιαχείριση δημοτικού φωτισμού.
Σας επισυνάπτουμε αναλυτικά την περιγραφή των έργων.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ
2. ΔΗΜΟΣ ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ
3. ΔΗΜΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ
4. ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΥΣΟΥ
5. ΔΗΜΟΣ ΦΟΥΡΝΑΣ
Ο Αντιδήμαρχος
Βαγγέλης Καρφής

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ
Θεματική ενότητα:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ - ΕΙΔΙΚΕΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ


ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Οι διαδραστικές υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν και θα παρέχονται μέσω του σχεδιαζόμενου Συστήματος, θα υποστηρίζουν την καθημερινότητα του πολίτη, παρέχοντας το αίσθημα της αμεσότητας και αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας του σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε δημοτικό επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα, το σχεδιαζόμενο Σύστημα θα αναπτυχθεί:
oμέσω της κάρτας πολίτη / ασθενούς που θα διανεμηθεί στα μέλη των ΚΑΠΗ, (ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ) και σε Δημότες του Δήμου οι οποίοι κάνουν χρήση των υπηρεσιών Υγείας του Δήμου.
oμέσω της εφαρμογής Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου (EMR) σύμφωνα με διεθνή πρότυπα ο οποίος θα διατηρεί ιατρικά δεδομένα κυρίως κατά τον προληπτικό έλεγχο που θα πραγματοποιείται στο πεδίο με τους ελέγχους / πράξεις που θα διενεργούν οι Υπηρεσίες του ΟΤΑ
*μέσω της λειτουργίας συστήματος τηλεϊατρικής με την οποία εκτιμάται ότι θα μειωθεί ο αριθμός των προσελεύσεων τόσο στα Δημοτικά Ιατρεία όσο και στα Νοσοκομεία της περιοχής για περιστατικά που δεν χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας και θα βελτιώνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των μοναχικών ατόμων, όπως επίσης και ατόμων με κινητικά προβλήματα και ειδικές ανάγκες.
*μέσω της δικτυακής πύλης (portal) του συστήματος θα παρέχεταιενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη των πολιτών για θέματα πρόληψης και αγωγής της υγείας που τους ενδιαφέρουν.
oμέσω της ανάπτυξης μίας σύγχρονης κινητής ιατρικής μονάδας πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης (σύστημα τηλεϊατρικών εφαρμογών) η οποία θα είναι διασυνδεμένη με την κεντρική μονάδα του Συστήματος και θα δρα σε:
Κ.Α.Π.Η.
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Σχολεία

Προκειμένου να υλοποιηθούν τα ανωτέρω, θα πρέπει να αναπτυχθούν τα ακόλουθα υποσυστήματα με τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος του Έργου να αποτελούν ένα ενιαίο και αδιάρρηκτο σύνολο:
Υποσύστημα Διαδικτυακής Πύλης
Υποσύστημα Κινητής Ιατρικής Μονάδας και Τηλεϊατρικής Εφαρμογής
Υποσύστημα Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου
Θεματική ενότητα: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Εξοικονόμηση ενέργειας και ανθρώπινων πόρων: πράσινη τηλεδιαχείριση δημοτικού φωτισμού
Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος τηλεδιαχείρισης δημοτικού φωτισμού που συνδυάζει την τεχνολογία των GIS, customized εφαρμογή για την τηλεδιαχείριση του δημοτικού φωτισμού, καθώς και αντικατάσταση παραδοσιακών φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με είδη νέας τεχνολογίας LED.
Τα χαρακτηριστικά του συστήματος διαχείρισης του δικτύου φωτισμού με λαμπτήρες LED που επιτρέπουν μείωση μεγαλύτερη του 80% στην κατανάλωση του ρεύματος είναι τα παρακάτω:
•Η ένταση της φωτεινότητας των λαμπτήρων μπορεί να αυξομειώνει με βάση:
Τις ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου,
Την ένταση του ηλιακού φωτός (συνθήκες νεφοκάλυψης ή ηλιοφάνειας),
Την κίνηση των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο,
Τη συχνότητα διέλευσης πεζών,
oΤη χειροκίνητη επιλογή του χειριστή στο κέντρο ελέγχου.
•Σε φωτιστικά σώματα με παραπάνω από ένα λαμπτήρες είναι εφικτή η επιλογή του αριθμού των λαμπτήρων που τίθενται σε λειτουργία, ένα πλεονέκτημα που αποδίδεται στην αρθρωτή διάταξη των φωτιστικών συσκευών.
Το σύστημα διαχείρισης φωτισμού αποτελείται από τα παρακάτω:
1.Πλατφόρμα GIS καταγραφής δημοτικού φωτισμού (στύλοι σε δίκτυο, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι, κτλ).
2.Μονάδες ασύρματης επικοινωνίας.
•Οι μονάδες αυτές είναι τοποθετημένες στα ίδια σημεία με τα φωτιστικά σώματα LED.
•Συνδέονται με τις μονάδες ελέγχου που συνοδεύουν τα φωτιστικά σώματα λαμπτήρων LED.
•Οι μονάδες ασύρματης επικοινωνίας λαμβάνουν στοιχεία από τις μονάδες ελέγχου τα οποία αποστέλλονται ασύρματα στον κεντρικό κόμβο του συστήματος και από εκεί περνούν στο λογισμικό διαχείρισης.
•Μεταφέρουν εντολές από το λογισμικό διαχείρισης προς τις μονάδες ελέγχουν των φωτιστικών συσκευών των λαμπτήρων LED.
3.Λογισμικό διαχείρισης φωτισμού
•Επιτρέπει την έναρξη και λήξη λειτουργίας ολόκληρου του φωτιστικού σώματος.
•Επιτρέπει την έναρξη και λήξη λειτουργίας μεμονωμένων λαμπτήρων LED σε ένα φωτιστικό σώμα.
•Επιτρέπει τη μεταβολή φωτεινότητας των λαμπτήρων.
•Επιτρέπει τον προγραμματισμό των ωρών έναρξης και λήξης λειτουργίας των λαμπτήρων LED.
4.Κεντρικός κόμβος επικοινωνίας.
Πρόσβαση πολιτών
Οι λειτουργίες του συστήματος θα είναι προσιτές σε έναν απλό χρήστη που έχει πρόσβαση στο δίκτυο. Θα είναι προσβάσιμες και μέσω των ΚΕΠ. Έτσι, οι ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες (τρίτη ηλικία, κτλ) θα προωθούν τα αιτήματά τους με μια απλή επίσκεψη στο ΚΕΠ. Ο δήμος που θα διαχειρίζεται το σύστημα, θα ενημερώνει την πλατφόρμα για την αποκατάσταση του αιτήματος του πολίτη.
Οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω SMS για την αποκατάσταση του αιτήματος.
Πλεονεκτήματα
Μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 80%
Μείωση εξόδων λειτουργίας και συντήρησης δημοτικού φωτισμού
Βελτίωση διαδικασιών διαχείρισης δημοτικού φωτισμού
Αύξηση ασφάλειας οδικού δικτύου
Προστασία περιβάλλοντος

Τη δική τους στέγη αποκτούν οι Ευρυτάνες της Αιτωλ/νιας


Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου η
παραχώρηση οικοπέδου 723 τ.μ. στον Πανευρυτανικό Σύλλογο


Ομόφωνα δεκτή έκανε την πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας για την παραχώρηση της χρήσης οικοπέδου στον Πανευρυτανικό Σύλλογο έκτασης 723,66τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο ΟΤ 1180, προκειμένου ο Σύλλογος να δημιουργήσει τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές για τις πολιτιστικές του δραστηριότητες.
Η διάρκεια της παραχώρησης θα είναι 50 έτη, με τον όρο ότι θα κατασκευαστούν κτιριακές υποδομές σε χρονικό διάστημα 5 ετών από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.
Ο Π. Μοσχολιός στην τοποθέτησή του τόνισε: «Με την απόφαση αυτή υλοποιούμε ένα πάγιο αίτημα του Πανευρυτανικού Συλλόγου, ενός από τους πιο δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους στην περιοχή μας, αλλά και τη δέσμευση της δημοτικής αρχής προς τους Ευρυτάνες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην πόλη μας σε δύσκολα χρόνια, εργάστηκαν, πρόσφεραν και βοήθησαν στην ανάπτυξή της. Άλλωστε, αυτή η δημοτική αρχή, πάντοτε επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα πολιτισμού και προσφοράς κοινωνικού έργου.Πρέπει, λοιπόν, με απόφασή μας να παραχωρήσουμε στον Πανευρυτανικό Σύλλογο κατάλληλο οικόπεδο ώστε να αποκτήσει τον αναγκαίο χώρο στον οποίο θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές όπου θα στεγαστούν οι μνήμες και η παράδοσή τους».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανευρυτανικού Συλλόγου κ. Κώστας Νταβαρίνος, αφού αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο Πανευρυτανικός Σύλλογος στην περιοχή μας, ευχαρίστησε τον κ. Μοσχολιό και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του οικοπέδου, υπογραμμίζοντας ότι με τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου θα ενισχυθεί περισσότερο η δραστηριότητα του Συλλόγου, προς την καλύτερη επίτευξη των σκοπών του.

Την πατρώα γη επισκέφτηκαν οι ιδρυτές και διάκονοι του Ξενώνα των αγάμων μητέρων “Ο Ευαγγελιστής Μάρκος”


Την γενέτειρά της Ανατ. Φραγκίστα, επισκέφτηκε στις 17 Αυγούστου 2010 η Πρεσβυτέρα και Δρ. Γαλλικής Φιλολογίας, Στέλλα Πλευράκη συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Πρωτοπρεσβύτερο και καθηγητή Θεολογίας π. Κων/νο Πλευράκη, προκειμένου να δουν από κοντά συγγενείς και φίλους που έχουν στο χωριό αλλά και να προσκυνήσουν στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, κτήτορες της οποίας είναι οι αείμνηστοι γονείς της Οδυσσέας και Αλεξάνδρα Τσαούση.
Η κ. Στέλλα έφυγε πολύ μικρή από το χωριό, στα δύσκολα χρόνια για την πατρίδα και εγκαταστάθηκε στην συμπρωτεύουσα με τους γονείς της. Εκεί σπούδασε και τελειώνοντας τις σπουδές της γνώρισε τον Θεολόγο Κων/νο Πλευράκη, με τον οποίο παντρεύτηκε. Στην συνέχεια ο σύζυγός της χειροτονήθηκε κληρικός και έτσι ξεκίνησε μια πολύ σημαντική διακονική πορεία των δυο αυτών ανθρώπων της Εκκλησίας, από τότε ίσα με τώρα, γεμάτη αγώνες και προσφορά στον συνάνθρωπο.
«Μετά από πολλά χρόνια μας αξίωσε ο θεός να επισκεφθούμε την Αν. Φραγκίστα, το χωριό που γεννήθηκα και στο οποίο οι γονείς μου έχουν χτίσει τον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής», ξεκίνησε την κουβέντα μας, βαθύτατα συγκινημένη η πρεσβυτέρα Στέλλα και συνέχισε. «Ήλθαμε εδώ στο πανέμορφο αυτό χωριό προσκεκλημένοι στενών συγγενών μας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μας αγκάλιασαν με πολύ αγάπη, εκπληρώνοντας έτσι ένα μεγάλο χρέος που είχαμε γι΄ αυτό εδώ τον ευλογημένο τόπο”.
Μετά την αναφορά της στην επίσκεψη, στην Ανατ. Φραγκίστα, η κουβέντα μας πήγε, που αλλού, στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος» και στο ύψιστο κοινωνικό έργο που επιτελείτε μέσα σ΄ αυτό, με πολύ μεράκι και χάρη Θεού από τον Παπα- Κώστα και την Πρεσβυτέρα του.
«Όλα ξεκίνησαν όταν προ πολλών ετών παρουσιάστηκε στο σύζυγο μου που είναι πνευματικός, μια κυρία η οποία του εξομολογήθηκε την οδυνηρή ιστορία που είχε βιώσει. Έγινε μοναχή κρυφά από τους γονείς και μόλις το έμαθε ο πατέρας της πήγε στο μοναστήρι και είπε στους μοναχούς «ή διώχνετε την κόρη μου από δω μέσα ή καίω το μοναστήρι». Για να μην δημιουργηθούν προβλήματα, η κοπέλα έφυγε από το μοναστήρι και στην συνέχεια ο πατέρας της την πάντρεψε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με ένα παλικάρι το οποίο μετά από τρεις μήνες έγγαμου βίου σκοτώθηκε σε τροχαίο. Η κοπέλα βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά κάποιου άλλου. Αφού ήταν ήδη έγκυος, ο σύντροφός της, της είπε να κάνουν μαζί άλλα παιδιά και αφού παντρευτούν να κάνει έκτρωση»
Η κοπέλα τότε αμέσως απάντησε: «Έκανα ένα σφάλμα αλλά δεν θα κάνω και ένα έγκλημα» Η κοπέλα αυτή αργότερα φιλοξενήθηκε στο σπίτι του πατρός Κωνσταντίνου και της πρεσβυτέρας Στέλλας. Μετά από λίγο καιρό στο σπίτι τους ο θεός έστειλε και μια νέα εγκυμονούσα κοπέλα διωκόμενη από τους γονείς της από την Λάρισα. «Το γεγονός αυτό μας οδήγησε στην απόφαση να πουλήσουμε το σπίτι που είχαμε στην Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσουμε έναν ξενώνα για να δεχόμαστε τέτοιες περιπτώσεις. Στην συνέχεια με δωρεές πιστών χτίσαμε δίπλα στον ξενώνα έναν νέο μεγάλο ναό που δεν ήταν ένα έργο προϋπολογισμού, αλλά ένα έργο πίστεως», μας τόνισε η πρεσβυτέρα Στέλλα, συνεχίζοντας την αναφορά της στο ιστορικό της ίδρυσης και λειτουργίας του ξενώνα αυτού, που βρίσκουν προστασία και φροντίδα εδώ και πολλά χρόνια, γυναίκες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.
«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο ίδρυμα και σε όλο το συγκρότημα που υπάρχει εκεί στη Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται πουθενά γραμμένο το όνομα Πλευράκης και τούτο γιατί αυτό το έργο δεν θέλουμε να φαίνεται δικό μας, γιατί ο θεός ξέρει τι κάνουμε. Εμείς προσευχόμαστε ο θεός να στείλει άξιους συνεχιστές αυτού του έργου» μας είπε κλέινοντας, ευχαριστώντας τον Ευρυτανικό Παλμό που έδωσε βήμα να αναφερθούν στο ίδρυμα και στον Ξενώνα, έτσι ώστε να προβληθεί και στην Ευρυτανία το κοινωνικό έργο που επιτελείτε στη Θεσσαλονίκη μέσα από το ίδρυμα του Αγίου Μάρκου».

Ο ΠΑΤΗΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ«Εκπληρώσαμε ένα ιστορικό έργο ερχόμενοι στην Αν. Φραγκίστα καθώς προσκυνήσαμε τον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής που έχτισε ο μακαρίτης ο πεθερός μου», μας είπε στην συνέχεια ο π. Κων/νος που ήλθε στην κουβέντα μας. «Το έργο στο ίδρυμά μας, πέραν των άλλων έχει και ποιμαντικό ρόλο. Λαμβάνουμε πρωτοβουλίες έτσι ώστε να δημιουργούμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις στους κληρικούς μας για την προσέγγιση των ανθρώπων. Είναι φοβερό το γεγονός ότι σήμερα ο ορθόδοξος λαός είναι μακριά από τις πηγές της πίστεως του, δεν μελετάει, δεν γνωρίζει την Αγία Γραφή, το λόγο του θεού.
Όσον αφορά το ίδρυμα, σκοπός του είναι η πλήρης αποκατάσταση τόσο των άγαμων γυναικών όσο και των παιδιών τους και η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, αφού οι σημερινές γυναίκες δεν γεννούν όσα παιδιά θα έπρεπε προκειμένου να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πρέπει η εκκλησιά να ενημερώσει τον κόσμο για την αποφυγή της τεκνογονίας» κατέληξε.
Ολοκληρώνοντας την αναφορά μας στο σπουδαίο Ίδρυμα και στο ύψιστο κοινωνικό έργο που επιτελείται μέσα σ΄ αυτό, από τους πανάξιους αυτούς εργάτες του αμπελώνα του Κυρίου, τον Σεβαστό π. Κων/νο και την πρεσβυτέρα του Στέλλα, πανευτυχείς που είχαμε την χαρά να τους γνωρίσουμε από κοντά και να ζήσουμε κορυφαίες πνευματικές στιγμές στον λιγοστό χρόνο που βρεθήκαμε κοντά τους, να ευχηθούμε όπως ο Πανάγαθος Θεός τους χαρίζει υγεία, μακροημέρευση και κάθε καλό για να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο αυτή την μεγάλη και δύσκολη αποστολή.
Για όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν το έργο του Ιδρύματος ή και να φιλοξενηθούν σε αυτό, σας παραθέτουμε στην συνέχεια όλα τα στοιχεία Επικοινωνίας με αυτό .

Ορθόδοξο εκκλησιατικό ίδρυμα “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ” Τ.Θ. 60060, Τ.Κ. 570 01 Θέρμη-Θεσσαλονίκη Τηλ.(2310) 46 11 45, 46 27 44 Fax: 46 34 55 e-mail: idrima@agmarkos.gr Λογαριασμός Προσφορών Εθνική Τράπεζα, αρ. λογ. 218/480 062 15 Τράπεζα Πειραιώς, αρ. λογ. 5233-020163-600 Τράπεζα Κύπρου, αρ. λογ. 0108-05-022472

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

Το Ίδρυμα «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος» είναι ένα εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας, ἡ οποία εδρεύει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Το Καταστατικό του είναι εγκεκριμένο οπό την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και δημοσιευμένο στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ 629, τεύχος 2ο, 28-8-89). Το Καταστατικό αυτό καθορίζει και κατοχυρώνει τα νομοτυπικά πλαίσια του ιεραποστολικού και κοινωνικού έργου του Ιδρύματος, το οποίο είναι πολύ πλατύ και απλώνει τη δράση του για να διακονήσει όλες τις περιοχές του εκκλησιαστικού και του κοινωνικού χώρου.
Κύριος σκοπός του είναι να διακονεί τη ζωή και το έργο της Εκκλησίας, με τη μελέτη και την πρακτική εφαρμογή παιδαγωγικών, ιεραποστολικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων. Το Όραμα του Ιδρύματος είναι να εξελιχθεί σε Εκκλησιαστικό Θεολογικό Σπουδαστήριο θεωρητικής μελέτης και πρακτικών εφαρμογών στον τομέα της Πρακτικής Θεολογίας.
Το έργο του διακρίνεται σε δύο κύριες κατευθύνσεις:
Τη θεωρητική μελέτη των προβλημάτων της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας, με στόχο τον πειραματικό σχεδιασμό και την πρόταση λύσεων.
Την πρακτική υαλοποίηση των λύσεων αυτών μέσα στο κοινωνικό έργο.
Σύντομο ιστορικό
Το 1984 άρχισε ουσιαστικά ἡ ζωή και λειτουργία του Ιδρύματος με τα εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Αποστόλου καί Ευαγγελιστού Μάρκου πού τέλεσε ὁ ίδιος ὁ αείμνηστος Μητροπολίτης. Από τότε άρχισε και ἡ λειτουργία του ξενώνα του "Σπιτιού της Μαρίας".
Η νομοτυπική σύσταση του Ιδρύματος ολοκληρώθηκε αργότερα με βάση την δωρεά κτήματος εννέα στρεμμάτων της οικογένειας του Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου και της Πρεσβυτέρας Στέλλας Πλευράκη.
Σύμφωνα με το καταστατικό ὁ διαχειριστής του Ιδρύματος ονομάζεται Αρχιερατικός Επίτροπος και διορίζεται από τον μητροπολίτη-αρχιερέα, όπως οι προϊστάμενοι των ενοριών, οι εφημέριοι και τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων. Πρώτος ισόβιος Αρχιερατικός Επίτροπος του Ιδρύματος ορίστηκε, βάσει του Καταστατικού, ὁ Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Πλευράκης.
Tα Χριστούγεννα του 1997 άρχισε να λειτουργεί και ὁ ευρύχωρος Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου και της Αγίας Ερμιόνης, δωρεά της μεγάλης ευεργέτιδας του Ιδρύματος, κυρίας Μαρίας Τερλεμέσογλου, εις μνήμην των αειμνήστων γονέων της Αναστασίου και Ερμιόνης.
O Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος συνεχίζει να στηρίζει το έργο του Ιδρύματος.

Το "Σπίτι της Μαρίας"
και η προσφορά του
Στο Σπίτι της Μαρίας καταβάλλεται προσπάθεια για συνολική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος κάθε κοπέλας, παρέχοντάς της την αναγκαία υλική υποστήριξη, αλλά και την απαραίτητη οικογενειακή θαλπωρή. Από την ώρα λοιπόν πού θα προσφύγει σ' αυτό, δεν έχει ανάγκη να νοιαστεί για τίποτε. Ότι κι αν χρειαστεί, της το παρέχει δωρεάν το Ίδρυμα. Σε κάθε κοπέλα προσφέρεται αμέσως κατοικία, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ότι άλλο της χρειάζεται, χωρίς να μεσολαβεί καμιά χρονοβόρα διαδικασία.
Η γαλήνη του εκκλησιαστικού ξενώνα τη βοηθάει να συνέρθει από τα φόβο και την ταραχή πού ζει εξαιτίας της εγκυμοσύνης και της προδοσίας της από τον άνθρωπο πού αγάπησε και στον οποίο πίστεψε. Το οικογενειακό περιβάλλον τη στηρίζει ψυχολογικά για να ηρεμήσει το πνεύμα της, να βρει τον εαυτό της και να γεννήσει με ελπίδα το παιδί της.
Απ' τη στιγμή πού κατορθώνεται ἡ διάσωση της ζωής του εμβρύου, ὁ δεύτερος στόχος, όταν η κοπέλα ηρεμήσει και ανοίξει την καρδιά της, είναι η επικοινωνία με τον πατέρα του παιδιού της. Το Ίδρυμα προσπαθεί να τον συμφιλιώσει μαζί της και αν είναι δυνατόν να τελέσει το γάμο τους, ώστε το παιδί τους να γεννηθεί μέσα στη ζεστασιά του σπιτιού τους και να μεγαλώσει με τη φροντίδα και την προστασία των γονέων του. Αν τυχόν αναγκαστεί ἡ μητέρα να μείνει τελικά μόνη της, το Ίδρυμα προσπαθεί να της εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή επαγγελματική απασχόληση, η οποία θα της επιτρέψει να αναλάβει τις ευθύνες της για την παραπέρα ζωή τη δική της και του παιδιού της.
Στις ελάχιστες περιπτώσεις που η γυναίκα είναι αδύνατον να ανταποκριθεί σ' αυτή την ευθύνη, και εφόσον ἡ ίδια το αποφασίσει ελεύθερα μόνη της, τότε το Ίδρυμα τη διευκολύνει να προβεί στην έσχατη λύση της υιοθεσίας.Η ίδια η μητέρα εμφανίζεται στο Δικαστήριο, όπου καταθέτει την αδυναμία της και την απόφαση της να δώσει το παιδί της σε μια άτεκνη οικογένεια, πού δεσμεύεται να εξασφαλίσει τούς απαιτούμενους όρους ανατροφής.
π. Ε.Φ.

Περγαντάς στην Περιφέρεια Τσιτσάνης στο Δήμο Αγράφων;


Τελικά ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς. Μετά από πολύμηνη αναμονή, την περασμένη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τον υποψήφιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ Περιφερειάρχη, ενώ η Κατερίνα Μπατζελή που αρνήθηκε να είναι υποψήφια, τελικά χθες βρέθηκε και εκτός Κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό που έγινε από τον Πρωθυπουργό Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Έτσι για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα παλέψουν οι Κλέαρχος Περγαντάς και Θανάσης Χειμάρας, ενώ τώρα το ενδιαφέρον, επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη για την Ευρυτανία, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει καμία εξέλιξη μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ.
Έγκυρες πηγές της τελευταίας στιγμής ωστόσο αναφέρουν ότι για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη παίζουν δυνατά τα ονόματα του Δημάρχου Καρπενησίου Βασίλη Καραμπά καθώς και του Προέδρου της ΕΠΣΝΕ και πρώην Ν.Σ. Δημήτρη Πεταρούδη, αλλά και του Γιάννη Παπαδόπουλου, καθώς και του Δ. Δέπου, στελέχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που κατάγεται από το Κερασοχώρι.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδεις πηγές εντός των ημερών ο κ. Περγαντάς, που έχει ήδη επιλέξει τον εκλεκτό συνεργάτη του στην Ευρυτανία, θα ξεκαθαρίσει με ανακοίνωσή το όλο ζήτημα.
Κανένα όνομα υποψηφίου Δημάρχου από το ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Καρπενησίου, ενώ στον Δήμο Αγράφων, όπως όλα δείχνουν καταλήγουν στον Λάμπρο Τσιτσάνη
Μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ κανένα όνομα δεν ανακοινώθηκε, για τον Δήμο Καρπενησίου, ούτε καν αυτό του Βασίλη Καραμπά, το οποίο θεωρούνταν σίγουρο. Πάρα ταύτα όμως κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, θεωρούν σίγουρη την υποψηφιότητα του κ. Καραμπά, καθώς ο Δήμαρχος Καρπενησίου είναι ένα πολύ ισχυρό χαρτί, αλλά τυγχάνει και της ιδιαίτερης εκτίμησης προσωπικά του ίδιου του Θανάση Τσούρα Προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής ανάδειξης υποψηφιοτήτων. Εδώ επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι έχει αποκλειστεί η υποψηφιότητα του Γιάννη Παπαδόπουλου για τον Δήμο, καθότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται όπως δήλωσε σε στενούς συνεργάτες του, ενώ άλλο δυνατό όνομα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που να μπορεί να κοντράρει τον ήδη υποψήφιο από την άλλη πλευρά Κώστα Μπακογιάννη, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει.
Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΤΙΤΣΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
Ο δάσκαλος και πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος της ΟΕΣ, πατέρας δυο παιδιών από το Ραπτόπουλο, θα είναι όπως όλα δείχνουν ο εκλεκτός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον νεοσύστατο Δήμο Αγράφων.
Μετά και την 2η συνάντηση των αυτοδιοικητικών που πρόσκεινται στο κυβερνώνκόμμα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 στη Γρανίτσα και που ανέδειξε 6 προτεινόμενους για τον δημαρχιακό θώκο,
Η συνάντηση ήταν πολύωρη και ακούστηκαν εκ νέου τόσο οι απόψεις όλων σχεδόν των συμμετεχόντων, ενώ εκφράστηκε έντονα η αγωνία τους για το μέλλον του Δήμου.
Όσοι πήραν το λόγο τόνισαν πως πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο και απ΄ όλους να γίνει αγώνας έτσι ώστε όλοι ενωμένοι και χωρίς «πισωκαρφώματα» να κερδηθεί ο Δήμος.
Ως γνωστόν στην πρώτη συνάντηση, που έγινε προ ημερών στην ΣΩΤΗΡΑ Ανατ. Φραγκίστας και στην οποία ο Ε.Π. ήταν και πάλι παρών, αυτοπροτάθηκε να ηγηθεί του συνδυασμού ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής. Και στη δεύτερη συνάντηση, ο κ. Μπαμπαλής επέμεινε στην απόφασή του, ενώ κατά την διάρκεια της συζήτησης αυτοπροτάθηκαν και οι κ.κ. Πάνος Γκορόγιας πρώην Προϊστάμενος Μηχανολογικού Γραφείου Ευρυτανίας, Λάμπρος Τσιτσάνης συνταξιούχος εκπαιδευτικός και Βαγγέλης Κατσιφός πρώην Δήμαρχος Αγράφων. Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Φραγκίστας κ. Θωμάς Μπόνιας πρότεινε τον κ. Γιώργο Αθανασιά, Πρόεδρο του Γηροκομείου Καρπενησίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη εκείνη την ημέρα.
Σύμφωνα όμως με έγκυρες πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ, επικρατέστερος των προτάσεων για να ηγηθεί του το ρεπορτάζ ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αγράφων θα είναι ο κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο οποίος μάλιστα έλαβε και το τελικό ΟΚ από την αρμόδια Επιτροπή.
Τέλος να αναφέρουμε ότι ο κ. Τσιτσάνης, προσφάτως συνταξιούχος εκπαιδευτικός, διετέλεσε ακόμη Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος της ΔΟΕ και αιρετό μέλος στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη, τα δεδομένα στον Δήμο Αγράφων αλλάζουν κατά πολύ και η μάχη για την τελική επικράτηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Βάσω Φεγγούλη

Προετοιμάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών για τις Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Την άμεση κοπή πενήντα πέντε εκατομμυρίων λευκών ψηφοδελτίων» παρήγγειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στο Εθνικό Τυπογραφείο, για τις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Τα λευκά ψηφοδέλτια θα είναι διαστάσεων 14Χ25 εκατοστών και σε λευκό χαρτί ποιότητας Α΄, βάρους 60 gr, το οποίο θα χορηγηθεί από την αρμόδια υπηρεσία.
Το Υπουργείο παρήγγειλε επίσης, την εκτύπωση τριάντα χιλιάδων αφισών καφέ απόχρωσης, διαστάσεων 35Χ50, στις οποίες θα αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010» και τριάντα χιλιάδες αφίσες γαλάζιας απόχρωσης, πάνω στις οποίες θα αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010».
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το εν λόγω εκλογικό υλικό και τα έντυπα θα εφοδιαστούν μέσω των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας, όλα τα εκλογικά τμήματα, ενόψει των προσεχών διπλών (Δημοτικών και Περιφερειακών) εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και των επαναληπτικών της 14 Νοεμβρίου, ενώ σημειώνεται ότι η εκτύπωσή τους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 15 Οκτωβρίου.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτο κουδούνι την ερχόμενη Δευτέρα 13/9 για 1.972 μαθητές Κλείνουν 8 Δημοτικά, συγχονεύονται 3 στο Δήμο Βίνιανης

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 στα σχολεία όλης της χώρας. Οι Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού δίνουν μάχη να είναι όλα έτοιμα πριν τις 13 του μήνα, ούτως ώστε τα σχολεία να είναι καθ’ όλα έτοιμα και να ξεκινήσουν ομαλά τη νέα σχολική χρονιά.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της α/θμιας και της β/θμιας διεύθυνσης, ο αριθμός των μαθητών που θα φοιτήσουν στα σχολεία του νομού ανέρχονται στους 1972, εκ των οποίων 991 μαθητές ανήκουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά) και 981 στην δευτεροβάθμια (γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ).
Εκείνη τη μέρα θα γίνει αγιασμός σε όλα τα σχολεία και αμέσως μετά θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.
Μέχρι στιγμής αρκετές θέσεις εκπαιδευτικών παραμένουν κενές, λόγω και του μεγάλου ποσοστού εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν φέτος, και η ευχή όλων είναι να καλυφθούν άμεσα για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα.
Εν τω μεταξύ "Λουκέτο" βάζει το υπ. Παιδείας, λόγω έλλειψης μαθητών, σε πολλά σχολεία σε όλη την χώρα , από το σχολικό έτος 2010−2011. Στην Ευρυτανία κλείνουν τα παρακάτω 8 μονοθέσια, Αγίου Νικολάου, Αγίας Τριάδας, Αμπελίων, Καστανιάς, Τσούκας, Χρυσόβων, Χρύσως και Μικρού Χωριού.
Αντιθέτως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές 3 μέχρι στιγμής Δημοτικά Σχολεία στην Ευρυτανία θα συγχωνευτούν προκειμένου να λειτουργήσει ένα, πολυδύναμο και σύγχρονο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Με βάση πάντα τις ίδιες πηγές με την έναρξη της φετινής Σχολικής χρονιάς τα Δημοτικά Σχολεία του Κερασοχωρίου και της Βίνιανης που έχουν από 4 και 3 μαθητές αντίστοιχα, θα συγχωνευτούν στο Σχολείο της Κρέντης (φωτο από το περσινό Αγιασμό του Σχολείου) στο οποίο ήδη φοιτούν πολύ περισσότερα παιδιά, ενώ είναι και ένα από τα καλύτερα σε υποδομή Σχολεία της κεντρικής Ευρυτανίας, που λειτουργεί σε ένα χωριό με πολλούς νέους και προοπτικές για το αύριο.

Στην Ευρυτανία ο Επιθεωρητής του Αρείου Πάγου κ. Ανδρέας Τσόλιας


Στην Ευρυτανία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Επιθεωρητής του Αρείου Πάγου κ. Ανδρέας Τσόλιας. Η επίσκεψη του κ. Τσόλια πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των καθιερωμένων επιθεωρήσεων που γίνονται από τον Άρειο Πάγο στα κατά τόπους Δικαστήρια της χώρας.
Ο κ. Ανδρέας Τσόλιας, μετά από σχετική διαδικασία, κληρώθηκε ως Επιθεωρητής στην Ζ’ δικαστική Περιφέρεια, στην οποία ανήκουν τα Εφετεία Λαμίας, Λάρισας και Δυτικής Μακεδονίας, τα υπαγόμενα σε αυτά Πρωτοδικεία (Ευρυτανίας), Ειρηνοδικεία και Πταισματοδικεία, καθώς και στις αντίστοιχες Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών), Ανδρ. Τσόλιας, αρεοπαγίτης. Κατά το διάστημα της παραμονής τους στην Ευρυτανία, πέραν του έργου, της επιθεώρησης που ετέλεσε, ο εκ Καλαβρύτων καταγόμενος Αρεοπαγίτης και πατέρας 7 παιδιών, επισκέφτηκε ως ευλαβείς προσκυνητής τόσο την Ιερά Μονή Προυσού όσο και το Μοναστήρι της Τατάρνας.
Στο διάβα του από Τατάρνα προς Καρπενήσι, είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε τον κορυφαίο αυτό λειτουργό της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να κουβεντιάσουμε για λίγο μαζί του. «Όλα πήγαν καλά στην επιθεώρηση που έκανα. Τα δικαστήρια της Ευρυτανίας λειτουργούν άψογα», μας είπε ο κ. Τσόλιας.
Φεύγοντας και αφού απόλαυσε το καφεδάκι του στην αυλή του Ξενώνα ΑΦΩΝ ΜΑΚΚΑ στην Κρέντη, παρέα με τον γνωστό ευρυτάνα επιχειρηματία Πέτρο Τριανταφύλλη (φωτο) και κατοίκους του χωριού, μας ευχήθηκε καλό χειμώνα και εμείς καλή επιστροφή στον κλεινόν Άστυ.

Ανοιχτή επιστολή Τσιαμάκη για ... χρέη και έργα στον Δήμο Απεραντίων


Ανοιχτή επιστολή Τσιαμάκη προς Τάτση με πολλές αιχμές για...χρέη και...άλλα στον Δήμο Απεραντίων

Ως πολύ χρήσιμη για την ενημέρωση των δημοτών (νυν Απεραντίων, και σε δυο μήνες Αγράφων), θεωρεί την παρακάτω επιστολή που στέλνει στον νυν Δήμαρχο Απεραντίων Δημ. Τάτση, ο Δημοσθένης Τσιαμάκης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων στην επιστολή του που σας παραθέτουμε στη συνέχεια απευθυνόμενος στον κ. Τάτση αναφέρει ότι κρύβει την «αλήθεια σχετικά με τον έλεγχο που έγινε στο Δήμο από τους ορκωτούς λογιστές, οπότε πρόκειται για παραπληροφόρηση των δημοτών του Δήμου Αγράφων, για μαύρα χρήματα, τα οποία χρωστάει ο Δήμος, τόσο προς εργολήπτες και εργολάβους, όσο και προς διάφορους προμηθευτές, για τα οποία μάλιστα δεν υπάρχουν τα νόμιμα στοιχεία, αφού δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, αλλά ετηρείτο απαρεγκλίτως και με θρησκευτική ευλάβεια η διαδικασία παραγωγής ψηφοθηρικού αποτελέσματος». Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα στην επιστολή που ακολουθεί.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς
τον Δήμαρχο Απεραντίων
και κατά δήλωσή του
υποψήφιο Δήμαρχο Αγράφων
κ. Τάτση Δημήτριο
ΓΡΑΝΙΤΣΑ

Κ. Δήμαρχε (Αγαπητέ φίλε Δημήτρη)
Επειδή αρκετά χρόνια έχουμε ενεργό ανάμειξη, αλλά και διαχείριση των κοινών θεμάτων, προβλημάτων και συμφερόντων του τόπου μας, σκέφθηκα ότι η παρούσα θα είναι πολύ χρήσιμη για την ενημέρωση των συνδημοτών μας (νυν Απεραντίων, και σε δυο μήνες Αγράφων), γι’ αυτό και σου απευθύνω αυτή την επιστολή δημόσια και όχι στο παρασκήνιο.
Την δημοσιοποίηση αυτή την έκανα μετά λόγου γνώσεως και επίγνωσης των όσων παρακάτω αναφέρω, διότι αυτό απαιτεί η διαφάνεια σε επίπεδο σκέψεων, θέσεων, κρίσεων, αποφάσεων και ενεργειών, οι οποίες έχουν σχέση με τον τόπο που θέλουμε να υπηρετήσουμε από 1-1-2011 και αφού προηγηθούν οι Δημοτικές Εκλογές στις 7-11-2010 μέσα από τις οποίες θα προκύψει ο νέος Δήμαρχος Αγράφων, σύμφωνα με τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, με το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και φέρει το όνομα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Ενημερώνω δε, από την αρχή, τόσον εσάς κύριε Δήμαρχε, όσο και τους συνδημότες μας, ότι την επιστολή μου την απευθύνω:
1.Υπό την ιδιότητα του απλού Δημότη (Σήμερα Απεραντίων και αύριο Αγράφων)
2.Υπό την ιδιότητα των πρώην θεσμικών μου θέσεων, με τις οποίες υπηρέτησα στο Νομό Ευρυτανίας και κατά συνέπεια, έχω και υποχρέωση, προς όλες και όλους τους συνδημότες για να το πράξω, ενημερώνοντας τους, έτσι ώστε να μπορούν να μου κάνουν και αυστηρή κριτική.
3.Υπό την ιδιότητα του υποψηφίου Δημάρχου Αγράφων, δια της οποίας θεωρώ και πιστεύω ακράδαντα ότι έχω πολλαπλή υποχρέωση να πάρω ξεκάθαρη θέση τόσο για το σήμερα, όσο και για το αύριο, επί όλων των θεμάτων που έχουν σχέση με τους Δήμους Απεραντίων (όπου τυγχάνω δημότης) και Αγράφων (όπως προέκυψε με το Σ.Ν. «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Διατυπώνω γραπτώς και ενυπογράφως τις απόψεις μου, διότι ο προφορικός λόγος, σε πολλές περιπτώσεις παραποιείται ίσως εκ παραδρομής, αλλά και σε πολλές με εσκεμμένο τρόπο, για παραπληροφόρηση του κοινού, επιδιώκοντας συγκεκριμένους στόχους, σύμφωνα με το δόγμα της προπαγάνδας του Γκαΐμπελς (Νο1 συνεργάτης του Χίτλερ).
Στις αρχές Αυγούστου με επιστολή – ανακοίνωση σας, προς τις τοπικές εφημερίδες, γνωστοποιείται ότι θα διεκδικήσετε την ψήφο των συνδημοτών μας Αγραφιωτών, για το αξίωμα του Δημάρχου, μεταξύ των άλλων αναφέρετε και το εξής:
“Ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι σε άριστη κατάσταση και δεν έχει χρέη, ούτε ένα ευρώ και σε κανέναν”.
Ειλικρινά χαίρομαι που δεν χρωστάει ο Δήμος και το χαιρετίζω ως γεγονός, ως υπεύθυνος πολίτης και συνδημότης, αλλά η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλώς να φαίνεται, αλλά και να είναι τίμια!!!
Επικαλείσθε δε ότι έγινε από ορκωτούς λογιστές έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου και ότι έχουν όλα καλώς, αλλά δυστυχώς δεν λέτε την αλήθεια τι ακριβώς είναι αυτό που έκαναν, οπότε εσείς είστε υπεύθυνος για την παραπληροφόρηση που κάνετε προς όλους τους συνδημότες του Δήμου Αγράφων.
Εκ των πραγμάτων είμαι υποχρεωμένος, την εσκεμμένη παραπληροφόρηση, να την μετατρέψω (χωρίς παραποίηση) σε πληροφόρηση και να ενημερώσω υπεύθυνα και σωστά τους συνδημότες μας, λέγοντας τους ότι τα πράγματα έχουν ως εξής:
Α) Οι ορκωτοί λογιστές δεν έχουν καμία σχέση με την όλη οικονομική διαχείριση του Δήμου, γιατί αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο δεν έχει έλθει ποτέ για έλεγχο και ούτε ποτέ εσείς από δική σας δημοκρατική ευαισθησία το καλέσατε…
Β) Οι ορκωτοί λογιστές συνεργάζονται με το Δήμο για να συντάξουν τον Ισολογισμό, ο οποίος αποτελεί στοιχείο μιας τυπικής διαδικασίας και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, χωρίς ουσιαστικό ρόλο επί της οικονομικής διαχείρισης στην ουσία της.
Γ) Προσωπικά διατυπώνοντας τις απόψεις και θέσεις μου και ενεργών καλοπίστως δεν θα αμφισβητήσω τα όποια και όσα στοιχεία αφορούν τα οικονομικά του Δήμου και τα οποία θα είναι φυσικά περασμένα στα επίσημα βιβλία που τηρούνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες, υπό του νόμου διατάξεις και διαδικασίες.
Δ) Σίγουρα, όμως, στις περιοδείες που κάνω στα Δ. Διαμερίσματα του Δήμου Απεραντίων και στις προσωπικές και τηλεφωνικές μου επαφές με διάφορους συνδημότες, ακούω, ρωτάω, πληροφορούμαι για τα χρέη εκείνα που λέγονται αφανή, είτε επί το απλούστερον, όπως λέμε στην καθημερινή μας γλώσσα, μαύρα χρήματα, τα οποία χρωστάει ο Δήμος, τόσο προς εργολήπτες και εργολάβους, όσο και προς διάφορους προμηθευτές…
Διατυπώνοντας αυτή την διαμαρτυρία τους (κυρίως οι εργολήπτες και οι εργολάβοι) δεν επικαλούνται την φράση «ότι εμένα χρωστάει ο Δήμος», αλλά την φράση «μου χρωστάει ο Δήμαρχος…. Τόσα» γιατί εσείς κ. Δήμαρχε δώσατε την εντολή προφορικά και με ύφος διαφορετικές κάθε περίπτωση να εκτελεσθούν προχείρως… έργα, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είχαν ή και δεν έχουν τα νόμιμα στοιχεία, αφού δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, αλλά ετηρείτο απαρεγκλίτως και με θρησκευτική ευλάβεια η διαδικασία παραγωγής ψηφοθηρικού αποτελέσματος.
Επειδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ούτε μεγαλοεργολάβοι, ούτε μεγαλοκαταθέτες χρημάτων, σας καλώ και σας παρακαλώ να τους εξοφλήσετε όλους στο ακέραιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2010, που θα προκηρυχθούν οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές, έτσι ώστε ο νέος Δήμος Αγράφων να ξεκινήσει από σωστή βάση και αφετηρία τις οικονομικές του δραστηριότητες και υποχρεώσεις.
Σε περίπτωση οικονομικής δυσκολίας για εξόφληση όλων των οφειλών προς τους εργολήπτες – εργολάβους και προμηθευτές που προανέφερα, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει η προβλεπόμενη νομιμοποίηση αυτών των δαπανών όπως:
Α) Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου
Β) Εγγραφή πίστωσης στον προϋπολογισμό και οτιδήποτε άλλο στοιχείο, το οποίο θα νομιμοποιεί την οποιαδήποτε οφειλή.
Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος είναι απρόσωπος και η οποιαδήποτε αλλαγή προσώπων προκύψει, από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, η απρόσωπη και πάλι καινούργια Δημοτική Αρχή (οποιαδήποτε προκύψει) θα έχει την ίδια συνέχεια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να έχει και θα έχει συνέπεια στις οποιεσδήποτε οικονομικές υποχρεώσεις παραλάβει, τόσο σε νομικά πρόσωπα, όσο και περισσότερο προς ιδιώτες, όποιοι και αν είναι αυτοί.
Για να εξοφληθούν, όμως, έγκαιρα και εις το ακέραιο, πρέπει στην παρούσα θητεία να νομιμοποιηθούν. Μην αμφισβητήσετε τις οφειλές και να μην αγνοήσετε το πραγματικό γεγονός ότι σε άλλο δήμο του Νομού Ευρυτανίας, από προηγούμενες οικονομικές απαιτήσεις, εργολήπτες – εργολάβοι και προμηθευτές, προσέφυγαν στα δικαστήρια για να πληρωθούν, ενώ ακόμη εκκρεμούν, μεταξύ Δήμου και αυτών, διενέξεις, οι οποίες προκαλούν έξοδα και ταλαιπωρία σε όλους.
Μπορεί αυτές οι οφειλές να είναι στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά λίγες, αλλά συναθροιζόμενες ως σύνολο για το Δήμο είναι πάρα πολλές, εάν ληφθεί υπόψη ότι σε κάποιες περιπτώσεις κατασκευασθέντων έργων, οι οφειλές του Δήμου προς τους ιδιώτες είναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ως δημότης και ως συνδυασμός του οποίου ηγούμαι, δεν είμαστε κατά των έργων, αλλά είμαστε σίγουρα υπέρ των σωστών και νομίμων έργων, τα οποία πρέπει να γίνονται μέσα από συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και στα τοπικά, έτσι ώστε να προκύπτει η αντικειμενική ιεράρχηση τους, δηλαδή ποιο γίνεται πρώτα και ποιο μετά κλπ…
Η ιεράρχηση προγραμματισμού, ένταξης, μελέτης, δημοπράτησης και εκτέλεσής τους, πρέπει να έχουν ως μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας και όχι την εξοικονόμηση ψήφων… για τον οιονδήποτε.
Τελειώνοντας αγαπητέ Δήμαρχε, θέλω να αναφερθώ και σε ένα άλλο θέμα, το οποίο έχει σχέση με το πρώην τυροκομείο που υφίσταται στο ΔΔ Λιθοχωρίου.
Τον τελευταίο καιρό, γνωρίζω πολύ καλά, ότι τόσο εσείς προσωπικά, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο στο σύνολό του, ασχοληθήκατε πάρα πολύ με αλλεπάλληλες συζητήσεις και συμβούλια με στόχο να δανειοδοτηθεί ο Δήμος από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, με ποσό 1.500.000 ευρώ, ώστε να μετατρέψει, το πρώην τυροκομείο, που σήμερα δεν λειτουργεί, σε σφαγεία του Δήμου για την εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής.
Επειδή, εξ αιτίας αυτού του θέματος ακούσθηκαν, ειπώθηκαν, διαδόθηκαν, με την μέθοδο της παραποίησης και παραπληροφόρησης, πάρα πολλά με αποτέλεσμα τούτων ακόμη και τον εκβιασμό συνειδήσεων ανθρώπων που δεν έχουν ούτε ευθύνη, αλλά και καμία σχέση με το όλο θέμα, σας παρακαλώ να ενημερώσετε τους δημότες δια των ΜΜΕ, πως ακριβώς έχει ολόκληρη αυτή η υπόθεση χωρίς περικοπές.
Επειδή, το προαναφερόμενο έργο οι πάντες το θέλουμε να γίνει, αλλά στη σωστή βάση και με όλες τις προδιαγραφές και νομικές διατάξεις που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, σας παρακαλώ και πάλι να ενημερώσετε υπεύθυνα τους δημότες, λέγοντας τους ξεκάθαρα την αλήθεια και που βρίσκεται σήμερα η διαδικασία.
Εάν δεν το πράξετε εντός των προσεχών ημερών, θα τους ενημερώσω εγώ, διότι οι συνδημότες μας ακούνε μεν διάφορα γι’ αυτό το θέμα, αλλά με πλήρη σύγχυση και παραποίηση, οπότε δεν προκύπτει ατόφια η αλήθεια.

Φιλικότατα
Δημοσθένης Τσιαμάκης
Σιβίστα 6-9-2010

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Έγγραφη διαμαρτυρία για ανεξόφλητες οφειλές από το Χιονοδρομικό

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα στους « τοπικούς άρχοντες» που είχαν και έχουν την ευθύνη του χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, αλλά και να γνωστοποιήσω στην τοπική κοινωνία το προσωπικό μου πρόβλημα ελπίζοντας στην άμεση λύση του.
Το χιονοδρομικό μου οφείλει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Εδώ και χρόνια δεν ενόχλησα κανέναν περιμένοντας υπομονετικά την ταχτοποίηση της οφειλής , την μοναδική επιστολή έστειλα στο συμβούλιο του χιονοδρομικού στις αρχές του φετινού χειμώνα που είναι η κάτωθι :
ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Χ.Κ.Κ.
Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε, Κύριοι Σύμβουλοι:
Με αυτή την επιστολή θέλω να σας υπενθυμίσω (ξέρω ότι το γνωρίζετε) την οφειλή ενός χρηματικού ποσού που πρέπει να τακτοποιηθεί.
Δεν ενόχλησα εδώ και χρόνια κανέναν, κάνοντας υπομονή και πιστεύοντας ότι κάθε χρόνο θα δινόταν κάποιο ποσό ώστε σιγά-σιγά να γινόταν η εξόφληση.
Η πραγματικότητα με διέψευσε φτάνοντας στο σήμερα και το χιονοδρομικό να μου χρωστά πάνω από 27.000 ευρώ.
Το χρηματικό αυτό ποσό (μάλιστα σε τέτοιες δύσκολες ημέρες) δεν το χρωστά ο οποιοσδήποτε, αλλά η Νομαρχιακή επιχείρηση ,δηλαδή η τοπική αυτοδιοίκηση που υποχρέωση τους είναι να βοηθούν την τοπική κοινωνία και όχι να φέρνουν οικογένειες σε απόγνωση!!!!
Τα οικονομικά προβλήματα του χιονοδρομικού δεν ενδιαφέρουν εμένα και την οικογένειά μου και περισσότερο τον γιό μου που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, τα οικονομικά προβλήματα του χιονοδρομικού πρέπει να ενδιαφέρουν τους τοπικούς άρχοντες και τους διοικούντες .
Ας βρεθεί μια λύση επιτέλους , δεν μπορεί να στερείτε το όνειρο και την ελπίδα από καμία οικογένεια.
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 1-2-2010

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !!! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!!
Αντί αυτού στις αρχές της σαιζόν και μέσα στα χιόνια (ως συνήθως την τελευταία στιγμή) έκανα την βράχυνση συρματόσκοινου στον συρόμενο αναβατήρα «ΘΗΣΕΑ» (αν δεν γινόταν αυτή η εργασία ο αναβατήρας δεν μπορούσε να λειτουργήσει)
Κόπηκε τιμολόγιο για την εργασία και απέδωσα στην εφορία το νόμιμο ΦΠΑ.
Παρά την υπόσχεση του Διευθύνοντος Συμβούλου ότι τουλάχιστον αυτά τα χρήματα θα εξοφληθούν άμεσα ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Το αποτέλεσμα να πληρώσω από τη τσέπη μου τα έξοδα τις εργασίας και το ΦΠΑ!
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΠΡΑΓΟΙ ;
ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΦΟΥ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ!!!

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 6-9-2010
Μπάρκας Θεόδωρος
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕ
Πιστοποιημένος τεχνικός ασφαλείας από το Εθνικό & Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΒΕΤΑΜ

Ένα πικνίκ αλλιώτικο απ΄ τα άλλα


Στα κρυστάλλινα νερά του Μέγδοβα με πρωταγωνιστές τους Κουτρουλαίους, Μακροσκορδαίους και άλλους Μαυροματιανούς

Ένα από τα αυθεντικά χωριά της Ευρυτανίας, που διατηρεί μέχρι και σήμερα τον παραδοσιακό του χαρακτήρα είναι η Μαυρομάτα. Φωλιασμένη εκεί στους πρόποδες της Κόψης, κάθε χειμώνα τα τελευταία χρόνια, δίνει μάχη να κρατηθεί «ζωντανή» με τους λιγοστούς αλλά λεβέντες κατοίκους της, να κρατάνε Θερμοπύλες και να δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα για τη ζωή. Το καλοκαίρι η κατάσταση αλλάζει και κυρίως Ιούλιο – Αύγουστο το χωριό γίνεται ένα μεγάλο, δυνατό χωριό που σφύζει από ζωή. Αυτό το χρονικό διάστημα κάθε χρόνο οι Μαυροματιανοί κάνουν ότι είναι δυνατόν να βρεθούν στην γενέθλια γη για να περάσουν λίγες ξέγνοιαστες και ευχάριστες μέρες, σε ένα όμορφο και ευλογημένο τόπο, να γλεντήσουν στα πανηγύρια τους, (της Παναγίας και του Αη – Γιάννη), να περπατήσουν στα σοκάκια του χωριού αλλά κι όταν σφίξουν για τα καλά οι ζέστες, να πεταχτούν μέχρι τον Μέγδοβα για λίγη δροσιά και βόλτα. Πολλοί είναι αυτοί που τις καυτές μέρες του καλοκαιριού επισκέπτονται το ποτάμι. Ξεχωρίσαμε φέτος μια ωραία ομάδα Μαυροματιανών, που αποφάσισε να περάσει μια ολόκληρη μέρα στον Μέγδοβα. Οι ετοιμασίες για το αλλιώτικο αυτό πικνίκ ξεκίνησε από την παραμονή με τις γυναίκες που θα συμμετείχαν σε αυτό, να φροντίζουν για όλα. Η διαδρομή μέχρι τις Λογγιές πανέμορφη και όλο το τοπίο κοντά στο ποτάμι απαράμιλλης ομορφιάς. Τα νερά του ποταμού, ιδανικά και για αρχάριους, κρυστάλλινα, άλλοτε τουρκουάζ κι άλλοτε βαθυπράσινα, σκιασμένα από τα δένδρα που το συντροφεύουν στο διάβα του. Μικρές απάνεμες ακτές, γνωστότερες ως «πούντοι», που επιτρέπουν το κολύμπι, επιλέχθηκαν από την πρώτη στιγμή από την ομάδα. Η βοή του ποταμού και τα κελαηδίσματα των πουλιών, συνέθεταν το ιδανικό σκηνικό για την απόλυτη επαφή με την πανέμορφη αυτή ευρυτανική φύση κάνοντας όλη την παρέα να νιώθει πραγματικά υπέροχα μέσα σε αυτό τον παράδεισο. Μοναδική παραφωνία, το ανενεργό καρέλι, που έφερε αρκετές μνήμες και θύμησες στους παλιούς αλλά και περιέργεια στους νέους. Παραπάνω σ΄ ένα ωραίο ξέφωτο που το ποτάμι άνοιγε, επιλέχτηκε ο κατάλληλος χώρος για να στηθεί η ομάδα για κολύμπι και κολατσιό. Αρχηγός της παρέας για πολλούς και διάφορους λόγους ο Γιώργος Χρ. Κουτρουλιάς, ο γνωστός ιδιοκτήτης της αλυσίδας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην παρέα η κόρη του Αλεξία Κουτρουλιά, Πρόεδρος του Ομίλου Κουτρουλιά με τις χαριτωμένες κορούλες της, ο γνωστός Δημοσιογράφος Αντώνης Αντωνόπουλος και η σύζυγός του Λίζα Καραβίτη, Καθ. Πανεπιστημίου, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σερ. Κουτρουλιάς, ο Δήμος Σκόνδρας με την γυναίκα του Σταυρούλα Καρά και τον γιό τους Στράτο, ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, ο Νίκος Σκόνδρας με την σύζυγό του Λαμπρινή Κουτσοδήμα και τον γιό τους Γιώργο, σπάνιο ποδοσφαιρικό ταλέντο εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της Μικτής ΕΠΣ Αθηνών, ο Κώστας Μακρής με την σύζυγό του Κική και ο πιτσιρικάς Βαγγέλης Ζανιάς που ξέρει τα τόπια όσο λίγοι στην Μαυρομάτα. Κολύμπησαν με την ψυχή τους, έπαιξαν, έφαγαν τα μεζεδάκια τους, λιάστηκαν για τα καλά και αργά το απόγευμα αναχώρησαν για το χωριό όπου ακολούθησε τσιμπούσι του παλιού καλού καιρού, με διοργανωτές Κουτρουλαίους, Μακροσκονδραίους, Μαυροματιανούς και τον μπαρμπά Γιώργο Σκόνδρα να θυσιάζει τη καλύτερη αρνάδα του, την σιτευτή, στο ωραίο αυτό γιορτάσι, που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. π. Ε.Φ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΣΙΑΜΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΤΣΗ

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΕΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΠΙΚΝΙΚ ΣΤΟΝ ΜΕΓΔΟΒΑ

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

Καρπενήσι 02/09/2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εγγραφές των μαθητών-τριών στην Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν. Καρπενησίου για το σχολικό έτος 2010-2011 θα συνεχιστούν έως 01-09-2010 έως 20-09-2010. Οι εγγραφές γίνονται στην Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών, καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 π.μ.-13:00μ.μ επί της οδού Παναγίας Προυσιωτίσσης 10, τηλέφωνο επικοινωνίας 22370-21226.

Ο Διοικητής
Του Γ.Ν. Καρπενησίου
Χαλιάσος Γεώργιος

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2002

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Π.Σ. Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Καρπενήσι 2002» καλεί τους μικρούς της φίλους ποδοσφαιριστές το Σάββατο 11/9/2010 στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου (γήπεδο ρίψεων) και ώρα 10 πμ. για την έναρξη των προπονήσεων της περιόδου 2010 -11.
Πληροφορίες: Αντωνίου Δημ. 6972288494
Καλαμπάκας Χρ. 6972311291

Κλέαρχος Περγαντάς, Υποψήφιος Περιφερειάρχης : Ο αγώνας θα είναι πολιτισμένος, πολιτικός και νικηφόρος


Ευχαριστώ θερμά, το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τις κομματικές οργανώσεις της Περιφέρειας, τους Βουλευτές και την Υπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Θα την τιμήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έχω τη γνώση και την εμπειρία για να αντιμετωπίσω τα σύνθετα προβλήματα της Περιφέρειας, με όραμα, αλληλεγγύη και πολλή δουλειά. Οι δυνατότητες που μας δίνει το νέο θεσμικό πλαίσιο, με αυξημένους πόρους και αρμοδιότητες, θα μας επιτρέψει, με συλλογική δουλειά, να κάνουμε την Περιφέρεια πρότυπο ανάπτυξης. Τα εργαλεία, η γνώση και η εμπειρία υπάρχουν, έτσι ώστε, με την εντολή της κοινωνίας των πολιτών, να υπηρετήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευχαριστώ όλους, τους πολίτες και τους φορείς για τη συμπαράσταση και τους καλώ σε συστράτευση στο δύσκολο αλλά νικηφόρο αγώνα.

Από έναν έφτασαν στους έξι οι υποψήφιοι του Δήμου Αγράφων


Όπως γράψαμε και στο φύλλο μας της περασμένης Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4Σεπτεμβρίου στην Γρανίτσα η 2η συνάντηση των Αυτοδιοικητικών, που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα.
Σκοπός της συνάντησης ο υποψήφιος που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αγράφων.
Μετά από διαλογική συζήτηση που κράτησε πολύ ώρα προτάθηκαν οι : Βαγγέλης Κατσιφός, πρώην Δήμαρχος Αγράφων, Θόδωρος Μπαμπαλής, εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Αγράφων, Γιώργος Αθανασιάς, Πρόεδρος του Γηροκομείου, Παναγιώτης Γκορόγιας, πρώην Προϊστάμενος Μηχανολογικού Γραφείου Ευρυτανίας και οι Λ. Τσιτσάνης, Ν. Πάζιος,
Αναλυτικό ρεπορτάζ με φωτογραφίες και όλο το παρασκήνιο από αυτή την συνάντηση στο φύλλο μας την ερχόμενη Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.