Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχίζει το ματς…


Αύριο αρχίζει το Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Εννέα ομάδες θα αγωνιστούν φέτος διεκδικώντας το τίτλο του Πρωταθλητή και την άνοδο στη Δ’ Εθνική.
Η 1η Αγωνιστική ξεκινάει με ντέρμπυ μεταξύ Μυρίκης και Ποταμιάς και Δόξας Ραπτοπούλου με Αίολο. Η Κρέντη θα υποδεχτεί τα Άγραφα, ενώ ο ΑΠΟΚ τον Άγιο Προκόπιο. Το Κερασοχώρι θα έχει ρεπό.
Το Πρόγραμμα του Α’ Γύρου του Πρωταθλήματος έχει ως εξής:

Α’ ΓΥΡΟΣ

1η Αγωνιστική

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΓΡΑΦΑ (Κεράσοβο, 26/9 - 4.00μ.μ.)
ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ – ΑΙΟΛΟΣ (Ραπτοπουλο, 26/9 – 4.00μ.μ.)
ΜΥΡΙΚΗ – ΠΟΤΑΜΙΑ (Προπονητικό, 25/9 – 4.00μ.μ.)
ΑΠΟΚ – ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ (Καρπενήσι, 25/9 – 4.00μ.μ.)
ΡΕΠΟ: ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ

2η Αγωνιστική
ΑΓΡΑΦΑ – ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ (Προπονητικό, 2/10 – 4.00μ.μ.)
ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΚΡΕΝΤΗ (Κεράσοβο, 2/10 - 4.00μ.μ.)
ΠΟΤΑΜΙΑ – ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ (Ποταμιά, 3/10 - 4.00μ.μ.)
ΑΙΟΛΟΣ – ΑΠΟΚ (Καρπενήσι, 3/10 – 4.00μ.μ.)
ΡΕΠΟ: ΜΥΡΙΚΗ

3η Αγωνιστική
ΚΡΕΝΤΗ – ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ (Κεράσοβο, 10/10 - 4.00μ.μ.)
ΜΥΡΙΚΗ – ΚΕΡΑΣΟΒΟ (Προπονητικό, 9/10 – 4.00μ.μ.)
ΑΠΟΚ – ΑΓΡΑΦΑ (Καρπενήσι, 9/10 – 4.00μ.μ.)
ΠΟΤΑΜΙΑ – ΑΙΟΛΟΣ (Ποταμιά, 10/10 - 4.00μ.μ.)
ΡΕΠΟ: ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

4η Αγωνιστική

ΑΓΡΑΦΑ – ΠΟΤΑΜΙΑ (Κεράσοβο, 16/10 – 4.00μ.μ.)
ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ (Κεράσοβο, 17/10 - 4.00μ.μ.)
ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ – ΑΠΟΚ (Ραπτοπουλο, 17/10 – 4.00μ.μ.)
ΜΥΡΙΚΗ – ΚΡΕΝΤΗ (Προπονητικό, 16/10 – 4.00μ.μ.)
ΡΕΠΟ: ΑΙΟΛΟΣ

5η Αγωνιστική
ΚΡΕΝΤΗ – ΑΠΟΚ (Κεράσοβο, 24/10)
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ (Παλ/να, 24/10)
ΠΟΤΑΜΙΑ – ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ (Ποταμιά, 23/10)
ΑΙΟΛΟΣ – ΚΕΡΑΣΟΒΟ (Καρπενήσι, 23/10)
ΡΕΠΟ: ΑΓΡΑΦΑ

6η Αγωνιστική
ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΑΓΡΑΦΑ (Κεράσοβο, 21/11)
ΜΥΡΙΚΗ – ΑΙΟΛΟΣ (Προπονητικό, 20/11)
ΑΠΟΚ – ΠΟΤΑΜΙΑ (Καρπενήσι, 21/11)
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ – ΚΡΕΝΤΗ (Παλ/να, 20/11)
ΡΕΠΟ: ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ

7η Αγωνιστική
ΑΓΡΑΦΑ – ΜΥΡΙΚΗ (Προπονητικό, 27/11)
ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ – ΚΕΡΑΣΟΒΟ (Ραπτοπουλο, 28/11)
ΠΟΤΑΜΙΑ – ΚΡΕΝΤΗ (Ποταμιά, 28/11)
ΑΙΟΛΟΣ – ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ (Καρπενήσι, 27/11)
ΡΕΠΟ: ΑΠΟΚ

8η Αγωνιστική

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΙΟΛΟΣ (Κεράσοβο, 4/12)
ΜΥΡΙΚΗ – ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ (Προπονητικό, 5/12)
ΑΠΟΚ – ΚΕΡΑΣΟΒΟ (Καρπενήσι, 4/12)
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ – ΑΓΡΑΦΑ (Παλ/να, 5/12)
ΡΕΠΟ: ΠΟΤΑΜΙΑ

9η Αγωνιστική
ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΠΟΤΑΜΙΑ (Κεράσοβο, 12/12)
ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ – ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ (Ραπτοπουλο, 11/12)
ΑΠΟΚ – ΜΥΡΙΚΗ (Καρπενήσι, 12/12)
ΑΙΟΛΟΣ – ΑΓΡΑΦΑ(Καρπενήσι, 11/12)
ΡΕΠΟ: ΚΡΕΝΤΗ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Συχνές περιοδείες και σειρά συσκέψεων στο πρόγραμμα του Κώστα Μπακογιάννη


Στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΔΔ Στενώματος όπου συναντήθηκε με κατοίκους του χωριού και συζήτησαν διάφορα θέματα που τους απασχολούν.
Ακόμη ο κ. Μπακογιάννης την περασμένη εβδομάδα υποδέχτηκε την Εθνική ομάδα μπάσκετ του Μπαχρέιν και είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τους υπεύθυνους και το προπονητικό team, ενώ πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις με φορείς και παράγοντες του τόπου είχε τόσο στο Καρπενήσι, όσο και στο Δήμο Ποταμιάς.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μπακογιάννης πραγματοποιεί συχνές συσκέψεις με ειδική ομάδα τεχνοκρατών προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα των χωριών του νεοσύστατου δήμου Καρπενησίου, αλλά και να εκπονηθεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός (master plan) για την επίλυση των προβλημάτων αυτών και την αξιοποίηση των περιοχών.

Κώστας Μπακογιάννης για την υποψηφιότητα Καρφή: “Ενας ανοιχτός και ευπρεπής διάλογος μεταξύ των υποψηφίων θα επιτρέψει στους συμπατριώτες μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για το ποιος μπορεί να οδηγήσει το νέο Δήμο Καρπενησίου στη Νέα Εποχή."
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υποψηφιότητα του κ. Καρφή, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
"Εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες καλωσορίζω τον κ. Καρφή στον προεκλογικό αγώνα και του εύχομαι καλή δύναμη.
Ελπίζω στις επόμενες εβδομάδες να έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα για τα μεγάλα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος μας - η Ευρυτανία που όλοι αγαπάμε και όλους πρέπει να μας ενώνει.
Οφείλουμε στους συμπατριώτες μας να διεξάγουμε την προεκλογική εκστρατεία με σοβαρότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα, μακριά από τη κομματική μισαλοδοξία, τις μίκροπολιτικές σκοπιμότητες και τις τεχνικές εντάσεις του παρελθόντος. Με αυτό το σκεπτικό καλώ τον κ. Καρφή σε ένα δημοκρατικό διάλογο για το μέλλον του νέου Δήμου Καρενησίου παρουσία των ΜΜΕ και των δημοτών.
Σήμερα η κοινωνία απαιτεί νέα ορμή, νέα πνοή, νέα έμνευση για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά. Πιστεύω ότι ένας ανοιχτός και ευπρεπής διάλογος μεταξύ των υποψηφίων θα επιτρέψει στους συμπατριώτες μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για το ποιος μπορεί να οδηγήσει το νέο Δήμο Καρπενησίου στη Νέα Εποχή."

Λάμπρος Τσιτσάνης: «Η μόνη ενασχόλησή μου πλέον με τις εκλογές θα είναι να πάω μόνο να ψηφίσω»


Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αγράφων, αναπτύσσει σε συνέντευξή του στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, ο κ. Λάμπρος Τσιτσάνης. Ο Δάσκαλος, φανερά χολωμένος για τα όσα διαδραματίστηκαν μετά την γνωστοποίηση της υποψηφιότητάς του και ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν, τονίζει με έμφαση: «Όταν διαπίστωσα όλα αυτά δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω και δυστυχώς με μεγάλη πικρία και απογοήτευση, παραιτήθηκα για να διαφυλάξω πλέον την αξιοπρέπειά μου».
Ακόμη στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του που παραχώρησε στην Βάσω Φεγγούλη και η οποία αναμένεται να συζητηθεί ο κ. Τστιτσάνης μιλάει για τον Θόδωρο Μπαμπαλή καθώς και για τους άλλους υποψηφίους Δημάρχους στον νέο Δήμο Αγράφων. Όλα αυτά και άλλα ενδιαφέροντα στην συνέχεια.

Ποιος ήταν ο λόγος που σας οδήγησε στην παραίτηση από υποψήφιο Δήμαρχο Αγράφων;

Την υποψηφιότητά μου την κατέθεσα αρχές Σεπτέμβρη μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σωτήρα. Για αρκετές ημέρες μετά και τη δεύτερη συνάντηση στη Γρανίτσα, το τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν είχε ακόμα ξεκαθαρίσει ποιος θα ήταν υποψήφιος. Αποφάσισα λοιπόν να κατέβω στην Αθήνα για να δω τι γίνεται με την υποψηφιότητά μου. Εκεί συνάντησα τον κ. Τσούρα, που είναι υπεύθυνος στην επιτροπή ανάδειξης υποψηφιοτήτων και μου είπε ότι οι απαντήσεις πιθανόν να δοθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Μέσα από την απάντηση του αυτή διαπίστωσα ότι από το κόμμα δεν βιαζόντουσαν, πράγμα το οποίο με ανησύχησε, διότι για μας τους υποψηφίους ο χρόνος είναι παρά πολύ πολύτιμος. Μετά πήγα να βρω τον γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ τον κ. Καρχιμάκη, ο οποίος φάνηκε ότι δεν γνώριζε την κατάσταση. Δεν με πείραζε εμένα αν θα ήμουν εγώ, ή αν θα ήταν ο άλλος συνυποψήφιός μου, απλά ήθελα να καταλήξουν κάπου, για να έχουμε το χρόνο ή εγώ ή ο άλλος να κινηθούμε. Μάλιστα ο κ. Καχριμάκης μου είπε ότι είχε σκοπό να μας καλέσει ο ίδιος και τους δυο, αλλά αφού πήγα εγώ εκεί, την ημέρα εκείνη μου είπε αυτολεξεί: «βρες τον άλλον και να τα βρείτε». Αυτό με έβαλε σε σκέψεις. Τι να βρούμε εμείς; Γι’ αυτό δεν είναι τα συμβούλια; Γι’ αυτό δεν είναι οι νομαρχιακές επιτροπές; Όταν διαπίστωσα όλα αυτά δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω και δυστυχώς με μεγάλη πικρία και απογοήτευση, παραιτήθηκα για να διαφυλάξω πλέον την αξιοπρέπειά μου.
Εγώ ήθελα το χρόνο να συζητήσω και να βρεθώ με τους κατοίκους σε κάθε χωριό, να συναντηθώ με τους νέους του τόπου, με τους φορείς και με τους απλούς ανθρώπους και να αναδειχθούν μέσα από τις συζητήσεις τα πραγματικά προβλήματα. Δεν σας κρύβω ότι πήγα στην Παναγία στη Στάνα πάνω στα Επινιανά και εκεί άκουσα από πρόεδρο πολιτιστικού Συλλόγου να λέει ότι υπάρχουν σήμερα δυο συνοικισμοί χωρίς ρεύμα. Σας λέω κάτι χαρακτηριστικό, που αυτό αν το ακούσει κάποιος στην Αθήνα δεν θα το πιστέψει.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που με εξανάγκασε να παραιτηθώ από την υποψηφιότητα μου, διότι ο χρόνος που απέμεινε ήταν πάρα πολύ λίγος και ήθελα να συνδιαμορφώσω τα προγράμματα και όλες τις προτάσεις με τον κόσμο. Δεν έφτανε ο χρόνος. Τα Άγραφα δεν είναι Κολωνάκι, δεν είναι Βύρωνας να κινηθείς μέσα σε λίγο διάστημα. Ήθελα να μιλήσω με τον κόσμο και να ενημερώσω επ’ ακριβώς τους συμπολίτες μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που δέχτηκε με χαρά την υποψηφιότητά μου από καρδιάς και σε ότι μπορώ θα είμαι δίπλα του.

Κύριε Τσιτσάνη θεωρείται ότι υπήρξε παρασκήνιο;

Δεν θεωρώ τίποτα. Εκείνο που σας λέω μόνο και θέλω να είμαι ξεκάθαρος πάνω σε αυτό, είναι ότι όταν υπάρχουνε κάποιες υποψηφιότητες, είτε η νομαρχιακή επιτροπή είτε η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων, πρέπει να παίρνει το ρίσκο και να λέει αν κάποιος κάνει ή δεν κάνει για υποψήφιος. Οι υπεύθυνοι καθυστέρησαν να απαντήσουν με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος και όπως γνωρίζετε δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε ένα λεπτό. Άλλωστε η καθυστέρηση ακόμα και μιας ώρας δίνει τη δυνατότητα στους άλλους υποψήφιους να κινηθούν και να έχουν το πλεονέκτημα. Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο, ο καθένας, όμως, στην Ευρυτανία θα μπορούσε να το σκεφτεί αυτό.

Θα στηρίξετε τον κ. Μπαμπαλή;

Ήμουν ο ίδιος υποψήφιος και μάλιστα για 15 ημέρες έτρεχα στα χωριά. Από τη στιγμή, όμως, που διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει όρεξη από κάποιους άλλους να βοηθήσουν στο συνδυασμό εγώ παραιτήθηκα με πικρία. Δεν μπορώ να ξεκινήσω πάλι να ζητάω ψήφο από τον κόσμο, από τη στιγμή που παραιτήθηκα. Η πικρία και η απογοήτευση που γεύτηκα δεν μου δίνουν την εσωτερική δύναμη να «τρέξω» για να βοηθήσω τον οποιονδήποτε.

Δηλαδή δεν θα ασχοληθείτε καθόλου;


Η μόνη ενασχόλησή μου πλέον με τις εκλογές είναι να πάω μόνο να ψηφίσω. Απογοητεύτηκα πολύ από τα κομματικά όργανα και από την όλη διαδικασία, όπως προείπα, και επειδή είμαι ειλικρινής θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάτι με τον πρότινος συνυποψήφιό μου και υποψήφιο πλέον Δήμαρχο Αγράφων κ. Μπαμπαλή. Δεν θα ασχοληθώ ούτε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε αυτή τη φάση. Είχα πάρει την απόφαση να ασχοληθώ ως υποψήφιος δήμαρχος. Δεν έχω τη διάθεση να ασχοληθώ πλέον.

Πως κρίνετε τους άλλους υποψηφίους από την άλλη πλευρά;

Από ότι διάβασα στις εφημερίδες και είδα στα κανάλια είναι πάρα πολύ πίσω. Κινούνται με παλαιοκομματικές μεθόδους, ο κόσμος σήμερα θέλει πραγματικά να τον πλησιάσει ο πολιτικός και ο κάθε υποψήφιος με πρόγραμμα το οποίο θα το υλοποιήσει και όχι με τις παλιές μεθόδους. Εγώ ήθελα να το αλλάξω αυτό το σύστημα.
Παρόλα αυτά θα ήθελα να σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά τους Ευρυτάνες που δέχτηκαν με χαρά την υποψηφιότητά μου αλλά και την εφημερίδα σας, με όλη μου την καρδιά, διότι πραγματικά ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ είναι εφημερίδα αμερόληπτη και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, μακάρι και όλα τα έντυπα να ήταν έτσι.

Δύο εκδρομές από το ΚΑΠΗ Καρπενησίου


Δύο εκδρομές διοργανώνει τις επόμενες ημέρες το ΚΑΠΗ Καρπενησίου η πρώτη αφορά προσκύνημα στην Ιερά Μονή Προυσιωτίσσης και η δεύτερη στην Κωνσταντινούπολη και στα Πριγκηπόνησα.
Συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στην Ιερά Μονή Προυσιωτίσσης.
Ποσό συμμετοχής 5€ ανά άτομο για το λεωφορείο. Στην επιστροφή θα γίνει στάση για γεύμα στον Γαύρο με έξοδα του καθενός. Δηλώσεις συμμετοχής στο ΚΑΠΗ Δήμου Καρπενησίου από 9:00-11:00 στον κ. Νικόλαο Μπαλαούρα, τηλ. 2237021017.
Όσον αφορά την 7μερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και στα Πριγκηπόνησα το κόστος συμμετοχής ανά άτομο ανέρχεται στα 350 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους στα τηλ. 2237021017.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον ΑΟΛ «ΕΥΡΥΤΟΣ»


Ο κολυμβητικός σύλλογος Α.Ο.Λ. «ΕΥΡΥΤΟΣ» θα λειτουργήσει και για την φετινή χρονιά τα τμήματα κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Καρπενησίου, ενσωματώνοντας στο πρόγραμμά του επιπλέον μορφές άσκησης για ειδικές κατηγορίες ατόμων (βρεφική κολύμβηση(ξενοδοχείο AVARIS), γυμναστική & κολύμπι για άτομα με ειδικές ικανότητες ΑΜΕΑ).
Όπως γνωρίζετε, το άθλημα της κολύμβησης είναι από τα πλέον διαδεδομένα σε όλο τον κόσμο και από τα πιο σημαντικά στους Ολυμπιακούς αγώνες. Κατέχει τη δεύτερη θέση στα Ολυμπιακά αθλήματα (μετά το στίβο), ενώ ισχυρές χώρες όπως η Η.Π.Α. και η Ρωσία έχουν ειδικά προγράμματα.
Από βιβλιογραφικές αναφορές η κολύμβηση θεωρείται πως είναι το μοναδικό άθλημα που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα με ομοιόμορφο τρόπο. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άξιο προσοχής και θαυμασμού. Οι κολυμβητές έχουν αναπτυγμένη τη νευρομυική τους συναρμογή και μπορούν να αντεπεξέλθουν και να εκτελέσουν οποιοδήποτε ερέθισμα εντός και εκτός πισίνας.
Επίσης, η κολύμβηση συνίσταται από τους ειδικούς ως μέσο πρόληψης και θεραπείας πολλών ασθενειών. Η «φύση» του αθλήματος και ο χώρος διεξαγωγής του, το καθιστά ιδανικό για ανθρώπους με άσθμα (λόγω του υγρού κλίματος). Πολλοί αθλητές κατά την περίοδο αποθεραπείας από τραυματισμό προπονούνται στην πισίνα (λόγω της άνωσης και της μειωμένης επιβάρυνσης στις αρθρώσεις). Άτομα με ειδικές ικανότητες (ΑΜΕΑ) προτιμούν την κολύμβηση (λόγω της άνωσης και της ελευθερίας των κινήσεων).
Η συμμετοχή των παιδιών σε κάποιο πρόγραμμα κολύμβησης μπορεί να προσφέρει εφησυχασμό στους γονείς όταν τα παιδιά τους θα παίζουν στη θάλασσα ή στην πισίνα και ασφάλεια στα παιδιά εφόσον θα μπορούν να χαίρονται τη θάλασσα ξένοιαστα και χωρίς φόβο. Η κολύμβηση σου δίνει την ευκαιρία να ανήκεις σε ένα νέο και ξεχωριστό σύνολο. Σε μία δεύτερη οικογένεια που θα σε προστατεύσει και θα σε καθοδηγήσει σε ασφαλή μονοπάτια, μακριά από τους κινδύνους της κοινωνίας (ναρκωτικά, αλκοόλ, κ.λ.π.). Οι εγγραφές στο σύλλογό μας πραγματοποιούνται καθημερινά στα τηλέφωνα: 2237025810 - 6972297908

Κοντά στους κατοίκους του νεοσύστατου δήμου Αγράφων ο Δημοσθένης Τσιαμάκης


Κοντά στους Δημότες των χωριών πού θα συγκροτήσουν το νεοσύστατο Δήμο Αγράφων βρέθηκε το τελευταίο διάστημα ο υποψήφιός Δήμαρχος Δημοσθένης Τσιαμάκης. Ο Πρώην βουλευτής Ευρυτανίας συνοδευόμενος από επώνυμα στελέχη που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο του κατά την διάρκεια της περιοδείας του κουβέντιασε με τους κατοίκους των περιοχών τα προβλήματα που τους απασχολούν ενώ στα περισσότερα από αυτά έγινε καταγραφή αυτών από τους συνεργάτες του και ακολούθησε συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση. Κύριο χαρακτηριστικό της περιοδείας του Δημοσθένη Τσιαμάκη, η θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι των χωριών τόσο στους Δήμους Απεραντίων και Ασπροποτάμου όσο και στους Δήμους Αγράφων, Φραγκίστας και Βίνιανης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Δημοσθένης Τσιαμάκης έχει έτοιμο το υπερκομματικό ψηφοδέλτιο του το οποίο συγκροτείτε από σημαντικά πρόσωπα της κεντροδυτικής Ευρυτανίας που στο σύνολο τους είναι προσωπικότητες κοινής υποδοχής και με μακροχρόνια προσφορά στο τόπο. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές στις επόμενες μέρες ο κύριος Τσιαμάκης αναμένετε να προβεί στην ανακοίνωση του συνδυασμού του καθώς και σε προγραμματικές δηλώσεις που αφορούν τον στρατηγικό σχεδιασμό του για την διακυβέρνηση του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Αγράφων.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα οι προβλεπόμενες από τον Νόμο εργασίες ανεύρεσης του κρυμμένου θησαυρού στην Ανατ. Φραγκίστα



Σήμερα τελικά θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Φραγκίστα οι προβλεπόμενες από τον Νόμο, εργασίες ανεύρεσης του κρυμμένου θησαυρού, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, πιθανότατα από την εποχή του ανταρτοπόλεμου.
Για να φτάσουμε στην σημερινή μέρα, προηγήθηκε στις αρχές Ιουλίου αίτηση του Ι.Γ. προς την Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Ευρυτανίας για χορήγηση άδειας έρευνας για ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού στο ΔΔ Ανατ. Φραγκίστας.
Η Υπηρεσία κινήθηκε αρμοδίως και με έγγραφό της ζήτησε από την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και το Εκκλ. Συμβούλιο Ανατ. Φραγκίστας, σχετική έγκριση για την διενέργεια της έρευνας επισημαίνοντας την ευθύνη του αιτούντος για πλήρη αποκατάσταση και επαναφορά του χώρου όπως ήταν αρχικά, σύμφωνα με απόφαση της Γ.Γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Όπως δηλώνουν κάτοικοι του χωριού, κατά καιρούς είχε ακουστεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο που έχει υποδειχθεί, υπήρχε κρυμμένος θησαυρός, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς ότι αυτά που τόσα χρόνια ακούγονταν, μπορεί να είναι μια πραγματικότητα και όχι ένας απλός θρύλος.
Τα νεότερα για τον κρυμμένο θησαυρό – μυστήριο σήμερα στην Ανατολική Φραγκίστα, όπου ξεκινούν οι εργασίες ανεύρεσης του περιβόητου θησαυρού.

Για τα παρκόμετρα και το κυκλοφοριακό



Η τοποθέτηση παρκομέτρων στο Καρπενήσι, που αποφασίστηκε φέτος το καλοκαίρι στο Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα από όλες τις σημερινές παρατάξεις, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική εκμετάλλευσης της δημόσιας γης που από κοινού εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.
Είναι μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα που απέτυχε στο παρελθόν και δεν αποσκοπεί στη λύση του κυκλοφοριακού αλλά στο επιπλέον χαράτσωμα του λαού. Όπου εφαρμόστηκε δημιούργησε νέα κυκλοφοριακά προβλήματα. Στην ουσία μετατρέπει το δημόσιο χώρο σε πεδίο εμπορευματοποίησης, βάζει ταξικούς-οικονομικούς φραγμούς στην πρόσβαση και τη χρήση του. Κινείται στα πλαίσια του ίδιου δρόμου ανάπτυξης που δημιούργησε το αστικό χάος και το κυκλοφοριακό: αυτόν που εμπορευματοποιεί τη γη και υπηρετεί το επιχειρηματικό κέρδος σε βάρος των λαϊκών αναγκών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κάθετα αντίθετη με τα παρκόμετρα και τα διόδια. Ο δημόσιος χώρος δεν μπορεί ούτε να πωλείται, ούτε να ενοικιάζεται, ούτε να εκχωρείται σε ιδιωτικά συμφέροντα, πολύ περισσότερο που οι οδηγοί ήδη πληρώνουν αδρά μέσω των τελών κυκλοφορίας και στάθμευσης για τη χρήση του.
Γύρνα την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τους τοπικούς εκλεκτούς τους
Αγωνίσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Καρπενησίου που στηρίζεται από το ΚΚΕ και διεκδίκησε:
-Κανένα παρκόμετρο στο Καρπενήσι. Κατάργηση των διοδίων και των παρκομέτρων παντού. Ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους.
-Διαμόρφωση δημοτικών πάρκιγκ σε υφιστάμενους χώρους (λχ παλιό ΚΤΕΛ) εντός και περιμετρικά της πόλης. Διεκδίκηση πόρων για την κατασκευή τους, απόρριψη λογικών «αυτοχρηματοδότησης» και ΣΔΙΤ που μετατρέπουν τους κοινόχρηστους χώρους σε πεδίο κερδοσκοπίας.
-Καθορισμός των χώρων στάθμευσης αποκλειστικά με κυκλοφοριακά κριτήρια. Λήψη μέτρων για ειδικές κατηγορίες οχημάτων (λχ αναπηρικά, άμεσης επέμβασης, ταξί, τεχνίτες επισκευών κτλ)
-Σύστημα δωρεάν ελεγχόμενης στάθμευσης για συγκεκριμένο διάστημα (λχ 1,5 ώρα) σε πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου.
-Δίκτυο δημόσιας συγκοινωνίας που να καλύπτει το σύνολο του δήμου.
-Καμιά νέα χωροταξική, πολεοδομική παρέμβαση, χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη και μέτρα επικαιροποίησης του ΡΣ.
-Ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός θα έχει υπαγορεύεται από τις λαϊκές ανάγκες και όχι από τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου.

Σερετάκης Νίκος
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου
με την Λαϊκή Συσπείρωση

Άρωμα Ευρυτανίας στις Ιωνικές μέρες

Έντονη ήταν η παρουσία του ευρυτανικού στοιχείου στις Ιωνικές μέρες πολιτισμού και παράδοσης που οργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής από 12 μέχρι και 18 Σεπτεμβρίου 2010. Στις εκδηλώσεις αυτές έλαβαν μέρος οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής, μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Φίλων Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Στο περίπτερο του παραπάνω Συλλόγου, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Ευρυτάνας κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος και Αντιπρόεδρος ο συγγραφέας ευρυτανικών βιβλίων κ. Νίκος Καρλιάμπας, κυριαρχούσε το ευρυτανικό στοιχείο.
Το βιβλίο Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΡΟΥΜΕΛΗ του Ν. Καρλιάμπα που εκδόθηκε πρόσφατα από τον παραπάνω σύλλογο σε συνεργασία με το Μουσειακό Λαογραφικό Κέντρο Ευρυτανίας Ο ΕΥΡΥΤΟΣ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών του περιπτέρου, όπως και τα βιβλία των Ευρυτάνων μελών του Συλλόγου κ. Παύλου Νταλλή και Δημ. Φαλλή. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την Ευρυτανία και έφευγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 420

* Μπορεί να άργησαν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στο τέλος φαίνεται πως το πέτυχαν με τον Βαγγέλη Καρφή στο Καρπενήσι. Δεν ξέρω τι λένε οι «ειδικοί», όμως εκείνο που άκουσα αυτές τις μέρες, είναι μόνο καλά λόγια για τον νυν Αντιδήμαρχο, που γνωρίζει όσο λίγοι αυτοδιοικητικοί, τα δύσκολα μονοπάτια των ΟΤΑ στον τόπο μας ενώ συν τοις άλλοις είναι και ωραίος τύπος.

* «Έγινε και εδώ η «επιλογή» με βάση το καλό του κόμματος και του τόπου πάνω απ΄ όλα», μου είπε προχτές κομματικό στέλεχος που θεωρεί πολύ σωστή και μελετημένη την επιλογή του Αντιδημάρχου. «Καλά είναι αυτά που μου λες του είπα και με βρίσκουν σύμφωνο με τον κ. Καρφή». «Αν όμως», τον ρώτησα με την σειρά μου, «απαντούσαν θετικά στις προτάσεις που τους έγιναν, πρώτα ο Σταμάτης και στην συνέχεια ο Καραμπάς, ποια θα ήταν τελικά η καλύτερη επιλογή»; «Ουδέν σχόλιο», η απάντηση του συντρόφου…

* Πάντως όπως και να το κάνουμε η σίγουρη πλέον υποψηφιότητα του Βαγγέλη Καρφή, έχει ξεχωριστή δυναμική, γιατί και θα συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ και πολλούς δυσαρεστημένους θα φέρει κοντά του.

* Τώρα αν θέλετε να με ρωτήσετε ποιόν προτιμά για αντίπαλο ο Κώστας Μπακογιάννης, μάλλον γέρνει προς τον κ. Καρφή, παρότι σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί καμιά φορά να έλθουν τα πάνω κάτω…

* Πολύ παρασκήνιο είχαμε όπως πληροφορήθηκα στην άλλη περίπτωση της υποψηφιότητας του ΠΑΣΟΚ, για τον Δήμο Αγράφων. Εδώ φίλες και φίλοι συνέβη το εξής παράδοξο. Οι 2 που προκρίθηκαν στον τελικό για υποψήφιοι Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ ήταν - γιατί τώρα δεν είναι – κ.κ. Τσιτσάνης και Μπαμπαλής, δέχονταν τηλεφωνήματα που τους έλεγαν «προχωράτε και εμείς είμαστε δίπλα σας». Σύμφωνα λοιπόν με καλά διασταυρωμένες πηγές, ο ένας εξ αυτών θέλοντας να διαπιστώσει αν πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα, ζήτησε και συναντήθηκε με τον πρώτο τη τάξει αρμόδιο, υπεύθυνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αθήνα για να ξεκαθαρίσει το θέμα. «Βρείτε τα και ελάτε να μας πείτε τι έγινε» του μήνυσε ο κυρ Θανάσης αλλιώς δεν θα κατεβάσουμε υποψήφιο στον Δήμο Αγράφων».Εμβρόντητος ο δάσκαλος μετά την εξέλιξη αυτή επιχείρησε και πέτυχε συνάντηση και με τον νέο Γραμματέα τον Κινήματος, από τον οποίο άκουσε περίπου τα ίδια. Κάπου εκεί το ξανασκέφτηκε και πήρε την απόφαση να αποτραβηχτεί από τα πράγματα γιατί το όλο σκηνικό δεν του πολυάρεσε …

* Όλο αυτό το σκηνικό με κάνει να φέρω στο νου μου τα όσα συνέβησαν και με την έδρα. Κάπως έτσι έγινε και τότε με την έδρα, με την μόνη διαφορά ότι τότε όλα έγιναν «με βάση το πόρισμα της Επιτροπής», ενώ τώρα …

* Αναζητείτε «ειδικός» να παρηγορήσει τον LARRY, που δεν θα μπορέσει φέτος να στείλει ΦΑΞ, «ενημερώνοντας», όπως μόνο αυτός ξέρει για το ποιες εφημερίδες έχουν δικαίωμα να δημοσιεύουν διακηρύξεις κλπ. Δεν είναι τίποτε, αυτή είναι η αρχή, σε λίγο έρχονται και χειρότερα…Στη ζωή, όλα εδώ πληρώνονται ή καλύτερα όπως λέει και κάποιος φίλος μου, «ότι κάνει η γίδα στο πουρνάρι, το βρίσκει στο τομάρι της…

* Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Εurostat), ως το 2035 σχεδόν τρεις στους δέκα Έλληνες θα είναι άνω των 65 ετών. Η μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού ως το 2060 εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στην Κύπρο (66%), στην Ιρλανδία (53%), στο Λουξεμβούργο (52%) και στη Βρετανία (25%). Η σημαντικότερη μείωση του πληθυσμού αναμένεται να σημειωθεί στη Βουλγαρία (28%), στη Λετονία (26%), στη Λιθουανία (24%) και στη Ρουμανία (21%). Η γήρανση του πληθυσμού είναι ένα γενικό φαινόμενο το οποίο καταγράφεται σε όλες τις περιφέρειες και τους νομούς της χώρας. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στην Ευρυτανία, στη Φωκίδα, στη Λευκάδα, στα Γρεβενά και στην Αρκαδία. Που να βρεθούν οι νέοι στην Ευρυτανία, την στιγμή, που όλοι, όσοι ήταν μέχρι τώρα στα πράγματα φρόντισαν να τους διώξουν με τον τρόπο τους από τον τόπο τους…

* Μεγάλες αλήθειες διάβασα στο άρθρο του Καθηγητή Θανάση Γιαννακόπουλου στον Ε.Π. την περασμένη εβδομάδα. «Μέχρι τώρα δεν άκουσα κάτι για την πρωτογενή παραγωγή, δηλαδή για τη γεωργία και τη κτηνοτροφία. Διάβασα στον τύπο για σχεδιασμό προγραμμάτων κτλ. Ελπίζω να μην ξεχάσουν την πραγματικότητα που σήμερα υπάρχει στον τόπο μας. Δηλαδή την έλλειψη του ανθρώπινου δυναμικού. Γιατί ξεχάστηκε η γίδα και η προβατίνα., το αμπέλι, το αρωματικό φυτό, το δάσος κτλ. Ξεχάστηκαν προτάσεις και προγράμματα και υπάρχουν τόσο πολλά, για την ανάπτυξη της Κτηνοτροφίας και της Γεωργίας. Δεν έγιναν έργα στα χρόνια που πέρασαν». Ποιος να νοιαστεί Καθηγητά μου για όσα αναφέρετε; Από αυτούς πάντως που θέλουν ακόμη μια φορά να σώσουν τον τόπο μας, διεκδικώντας την ψήφο μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε ΤΙΠΟΤΕ, γιατί μέχρι τώρα επ΄ αυτού δεν έκαναν κυριολεκτικά ΤΙΠΟΤΕ…

* Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010, στα πλαίσια της «Εβδομάδας χωρίς Αυτοκίνητο» το γύρο της πόλης του Καρπενησίου με ποδήλατα για μικρούς και μεγάλους. Μπράβο στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους που για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν εμπράκτως ότι νοιάζονται για τους συμπολίτες τους και εν ενεργούν θετικά γι΄ αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ



* Κλειδώνει η υποψηφιότητα ΚΑΡΑΜΠΑ για Αντιπεριφερειάρχης

* Τι απαντά στον Δημοσθένη Τσιαμάκη ο Δημήτρης Τάτσης

* Καρφής - Μπαμπαλής οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ σε Καρπενήσι και Άγραφα

* Πως έχασε στο Βελεστίνο ο Απεραντιακός

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ


Την παρακάτω απάντηση στην πρόταση του Δημοσθένη Τσιαμάκη που δημοσίευσε ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, δίνει ο Δήμαρχος Απεραντίων και υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης

«Σχετικά με την πρότασή του να παραιτηθώ από υποψήφιος δήμαρχος, απαντώ τα εξής: Έχω θέσει υποψηφιότητα στο δήμο Αγράφων και εξακολουθώ να την υποστηρίζω. Η απόφασή μου αυτή στηρίζεται τόσο στην αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου απέναντι μου, όσο και στην άκρατη θέλησή μου να τους υπηρετήσω. Οι πολίτες του δήμου είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θα με επιλέξουν για τη θέση του δημάρχου στις 7 Νοεμβρίου. Επομένως κάθε υπόδειξη περί παραιτήσεώς μου είναι περιττή. Σε ότι αφορά τον κ. Δ. Τσιαμάκη ύστερα από την ειλικρινή του ομολογία να καταθέσει τα όπλα, έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει και να ακολουθήσει ως πεζοπόρος στρατιώτης ή και μη».


19/09/2010
ΓΡΑΝΙΤΣΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ &
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΦΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ




Ο νυν Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Βαγγέλης Καρφής θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος στον διευρυμένο πλέον Δήμο Καρπενησίου. Μετά από πολλές συσκέψεις επί συσκέψεων, το αρμόδιο όργανο του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε στον Βαγγέλη Καρφή να ηγηθεί αυτού του αγώνα και ήδη έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.
Αντίθετα για τον Δήμο Αγράφων ήδη από το ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινωθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος Θοδωρής Μπαμπαλής, το όνομα του οποίου ακούστηκε πολύ. Περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και δηλώσεις των υποψηφίων στην αυριανή μας ενημέρωση.

Ρήγας Φεραίος-Απεραντιακός 4-3



Σπουδαία εμφάνιση με υποσχέσεις για το μέλλον
Εντυπωσιακός ο Νταβαρίνος που πέτυχε χατ- τρικ


Με γκολ στις καθυστερήσεις έχασε την παραμονή του στην Δ΄ Εθνική το Βελούχι σε εκείνο το συγκλονιστικό ματς με τον πέρυσι, την τελευταία αγωνιστική, με γκολ και πάλι στις καθυστερήσεις ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο νέος εκπρόσωπος μας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Απεραντιακός. Το συγκρότημα των Δ. Τσιγαρίδα και Γιάννη Φλωράκη, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, άξιζε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως όταν η μπάλα δεν σε θέλει, τις περισσότερες φορές δύσκολα τα καταφέρνεις.
Πρωταγωνιστής αυτής της σπουδαίας εμφάνισης του Απεραντιακού, ο πολλά υποσχόμενος Νταβαρίνος ο οποίος πέτυχε και τα τρία γκολ της ομάδας του αφήνοντας υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα στην συνέχεια. Παρά την ήττα, η ευρυτανική ομάδα, παρουσίασε ένα καλοδουλεμένο σύνολο με παίχτες που ήξεραν τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο και με το τεχνικό τιμ να δίνει ρεσιτάλ από τον πάγκο. Αν συνεχίσει έτσι ο Απεραντιακός, παρότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να φτάσει στον στόχο που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου του αγώνα πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Μόσιο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τσάμη.
Το γκολ αυτό δεν έκαμψε τους ευρυτάνες, οι οποίοι αμέσως ανασυντάχθηκαν, ισορρόπησαν το παιχνίδι και με τους Μπισμπίκη και Ντότσικα να κυριαρχούν στο κέντρο, αναζήτησαν το γκολ της ισοφάρισης. Η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 41΄ με τον Νταβαρίνο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ομάδας του και ταυτόχρονα το παρθενικό του στην Δ΄ Εθνική.
Με το σκορ ισόπαλο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημιχρόνιο. Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ, με γκολ που σημείωσε ο Κουντούρης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ που υπέπεσε ο Νίκος Κωστής. Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα μας, ο Ρήγας Φεραίος στο 50΄ πέτυχε και 3ο γκολ με τον Δανηλόπουλο, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1.
Η Απεραντιακός δείχνοντας πραγματικά χαρακτήρα σπουδαίας ομάδας και πάλι αντέδρασε άμεσα και 5 λεπτά μετά το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, με τον νεαρό Νταβαρίνο μείωσε σε 3-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.
Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στους παίχτες της ευρυτανικής ομάδας, οι οποίοι βγήκαν για τα καλά μπροστά αναζητώντας την ισοφάριση. Αυτή ήλθε στο 69΄ με δράστη και πάλι τον σούπερ Νταβαρίνο να κάνει μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 3-3, σημειώνοντας έτσι χατ – τρικ με την πρώτη του μόλις συμμετοχή στα σαλόνια της Δ΄ Εθνικής.
Όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε ισόπαλο. Δυστυχώς όμως για την ομάδα μας στο 93" ο Κουντούρης μετά από σύγχυση στην άμυνά μας, πέτυχε το 4-3, χαρίζοντας μια αναπάντεχη νίκη στην ομάδα του και στερώντας από τον Απεραντιακό ένα πολύτιμο βαθμό που τον άξιζε.
Την ερχόμενη αγωνιστική ο Απεραντιακός υποδέχεται την Ελασσόνα. Καλός ο διαιτητής της αναμέτρησης Τζοφώλης του ΣΔ Τρικάλων.
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Κούσιας, Γεωργίου, Βουραζέρης, Μπάτης, Γρούνας (46" Λαμπρογιώργος), Μαυρίδης (75" Σκλαπάνης), Μούτσιος, Κουντούρης, Δανηλόπουλος, Μπάτης (70" Ζαχαράκης), Μιχολίτσης
ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ: Τσάμης, Διαμάντης, Ζήσιμος (48" Μπουρμπούρης), Τλούπας, Μπισμπίκης Φ., Ντότσικας, Κεφαλίδης (79" Κάτσικας), Κωστής (54" Μπισμπίκης Μ.), Πλατάκης, Γεωργακόπουλος, Νταβαρίνος.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Καρδίτσα - Θύελλα Πετρωτού 3-1
Πυργετός – Λαμία 0-0
Ρήγας Φεραίος – Απεραντιακός 4-3
Μουζάκι - Οικονόμος Τσαριτσάνης 3-1
Ελασσόνα - Απόλλων Λάρισας 1-1
Α.Ε.Σπερχειάδας - Πύρασος 1-1
Αγρότης Λιανοκλαδίου – Μετέωρα 0-0

ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ Β
01. Καρδίτσα 3-1 3
02. Ρήγας Φεραίος 4-3 3
03. Μουζάκι 3-1 3
04. Πυργετός 0-0 1
05. Λαμία 0-0 1
06. Ελασσόνα 1-1 1
07. Απόλλων Λάρισας 1-1 1
08. Α.Ε.Σπερχειάδας 1-1 1
09. Πύρασος Ν. Αγχίαλου 1-1 1
10. Αγρότης Λιανοκλαδίου 0-0 1
11. Μετέωρα 0-0 1
12. Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-3 0
13. Απεραντιακός 3-4 0
14. Θύελλα Πετρωτού 1-3 0

Επόμενη αγωνιστική
Πυργετός –Καρδίτσα
Θύελλα Πετρωτού - Ρ. Φεραίος
Λαμία – Μουζάκι
Απεραντιακός –Ελασσόνα
Οικονόμος Τσαρ. - Α.Ε. Σπερχειάδας
Απόλλων Λάρισας- Αγρότης Λιαν.
Πύρασος Ν. Αγχίαλου - Μετέωρα

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα του οδικού δικτύου Άγραφα – Αγία Κυριακή – Όρ. Νομού Καρδίτσας


Με απόφαση του Νομάρχη Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργου θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στο τμήμα του οδικού δικτύου Άγραφα – Αγία Κυριακή – Όρ. Νομού Καρδίτσας, διότι δεν μπορεί να εκτελεσθούν οι εργασίες του ανωτέρω έργου χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο τόπο που κατασκευάζεται το έργο.
Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του οδικού δικτύου Άγραφα-Αγία Κυριακή-Ορ. Νομού Καρδίτσας θα ισχύει από κάθε Δευτέρα και ώρα 08:00 π.μ. έως κάθε Σάββατο και ώρα 14:00 μ.μ. και για το χρονικό διάστημα από 20-09-2010 μέχρι 20-12-2010, η δε κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.
Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούνται στην κατάλληλη σήμανση και την ενημέρωση με ειδική σήμανση των διερχομένων οδηγών προς αποφυγή καθυστερήσεων και διεξαγωγής ομαλότερα της κυκλοφορίας.
Ο Δήμος Αγράφων παρακαλείται για την ενημέρωση των δημοτών για την διακοπή της κυκλοφορίας στο ανώτερο τμήμα, το δε Αστυνομικό του Κερασοχωρίου, παρακαλείται για την συμβολή του στην ομαλότερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας.