Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Έγινε σήμερα στο Καρπενήσι η παρουσίαση των Υποψηφίων του Θανάση Χειμάρα για την Ευρυτανία


Στο Καρπενήσι παρουσιάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του Συνδυασμού ¨ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» για την Ευρυτανία, από τον επικεφαλής του Συνδυασμού Θανάση Χειμάρα.
Τον κ. Χειμάρα υποδέχθηκε ο Νομάρχης Ευρυτανίας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κοντογεώργος, μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, τον τ. Υπουργό και Βουλευτή Θανάση Μπούρα, πολλά αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη της Ευρυτανίας και πλήθος συγκεντρωμένων πολιτών.
Σε κλίμα ενθουσιασμού ο κ. Χειμάρας παρουσίασε τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο και με τη σειρά του εκείνος ανακοίνωσε το συνδυασμό του παρουσιάζοντας με αλφαβητική σειρά τους πέντε υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του.

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ευρυτανίας
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης
Κώστας Κοντογεώργος
Νομάρχης Ευρυτανίας, από τα Σελλά Ευρυτανίας
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Θανάσης Γαλανός
Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ευρυτανίας, από το Καρπενήσι. Έμπειρο Αυτοδιοικητικό Στέλεχος, με τρεις θητείες στο Δήμο Καρπενησίου και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου.
Δημήτριος Ζήκας
Εκπαιδευτικός από τη Δυτική Φραγκίστα. Πρώην Αντινομάρχης Ευρυτανίας αλλά και με δυο θητείες στον Καποδιστριακό Δήμο Φραγκίστας, όπου υπήρξε και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Βασίλης Θεοδωρόπουλος
Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός από την Χρύσω και το Καρπενήσι. Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας, αλλά και δυο φορές Αντινομάρχης.
Χρήστος Μπούρας
Δικαστικός Επιμελητής από το Μάραθο Αγράφων. Δήμαρχος Αγράφων τις δυο τελευταίες τετραετίες με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, και πρόεδρος στην πρώην κοινότητα Μαράθου.
Μαρία Παναγιωτοπούλου
Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, από την Καταβόθρα και τον Ασπρόπυργο. Πρώτη Νομαρχιακή Σύμβουλος στην τρέχουσα περίοδο. Πρώην Αντινομάρχης Ευρυτανίας με πλούσια κοινωνική και επιστημονική δράση.

Η ταβέρνα των Μακραίων στην Ηλιούπολη


Σπάνιες γευστικές εμπνεύσεις και δημιουργίες σε ένα υπέροχο ζεστό ευρυτανικό περιβάλλον

Στην Άνω Ηλιούπολη και πιο συγκεκριμένα στην οδό Πρωτόπαπα 75, λειτουργεί εδώ και κάμποσα χρόνια ένα υπέροχο ταβερνάκι «Ο ΑΛΕΚΟΣ». Εκεί σερβίρονται με πολύ μεράκι από τους αδελφούς ΜΑΚΡΗ που κατάγονται από την Μαυρομάτα Ευρυτανίας, αγνά παραδοσιακά φαγητά και γνήσιες Ευρυτανικές γεύσεις. Ο Παναγιώτης (φωτο), αλλά και ο Γιάννης με την γυναίκα του, άνθρωποι γεμάτοι νιάτα και κέφι για δουλειά δίνουν κάθε μέρα νέα πνοή στην ταβέρνα αφιερώνοντας κυριολεκτικά την ζωή τους στον εμπλουτισμό των γεύσεων και των παραδοσιακών πιάτων αναδεικνύοντας ότι O ΑΛΕΚΟΣ είναι μια από τις καλύτερες παραδοσιακές ταβέρνες της Αθήνας. Σε ένα υπέροχο και θαλπωρικό χώρο γεμάτο από παραδοσιακά αντικείμενα που είναι εμπνευσμένα από τη φύση, με κύρια υλικά το ξύλο και την πέτρα, από την παλιά ευρυτανική ζωή, οι αφοι Μακρή και η κουστωδία τους, προσφέρουν στους πελάτες σπάνιες γευστικές εμπνεύσεις και δημιουργίες, συνδυάζοντας την άριστη εξυπηρέτηση και ευχαρίστηση των επισκεπτών τους με την αφοσίωση, στην εγγύηση της ποιότητας των υλικών, την διασφάλιση της μοναδικότητας των γεύσεων αλλά και την διατήρηση όλων των προσφερόμενων υπηρεσιών σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εκείνο όμως που προσφέρει αυτή η υπέροχη ομάδα και το οποίο δεν πληρώνεται με τίποτε είναι το αστείρευτο χαμόγελο και η περίσσια ευγένεια αυτών των ανθρώπων Για να διαπιστώσετε αν έχουν έτσι τα πράγματα, μια επίσκεψη στην ταβέρνα των Μακραίων θα σας πείσει Για να ζήσετε λοιπόν την εμπειρία της απόλυτης γεύσης και να νιώσετε την ζεστασιά των σπουδαίων αυτών ευρυτάνων της αγάπης και της αβραμιαίας φιλοξενίας, πεταχτείτε ένα βραδάκι στη ταβέρνα, όπως κάναμε κι εμείς πριν λίγα βράδια και θα μας θυμηθείτε. Τηλ. 210-9966331

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Θύμιος Σώκος Νομάρχης Αιτ/νιας: «Ο ζωτικός χώρος της ευρύτερης περιοχής του νομού Ευρυτανίας είναι η Αιτωλοακαρνανία»


Για την θετική εξέλιξη που είχαμε στις 22 Σεπτεμβρίου με το πολύ σημαντικό έργο που αφορά την Βελτίωση της Εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Αγρίνιο-Αγ. Βλάσης, επικοινωνήσαμε με τον Νομάρχη Αιτ/νιας Θύμιο Σώκο, προκειμένου να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γύρω από αυτό το τόσο σπουδαίο αναπτυξιακό έργο του τόπου μας. Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο φύλλο μας το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτ/νιας σε συνεδρίασή τους στις 22/9, ψήφισε μεταξύ άλλων και την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή-βελτίωση της Εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου που αποτελεί έργο τόσο τοπικής όσο και υπερτοπικής σημασίας. Σύμφωνα με την μελέτη, ο δρόμος αυτός θα εξυπηρετήσει τη σύνδεση των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και μελλοντικά τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με τον ΠΑΘΕ. Όταν δε ολοκληρωθεί η βελτίωση της οδού Καρπενησίου-Λαμίας, θα συνδεθεί το οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας με το αντίστοιχο της Κεντρικής Ελλάδας. Η βελτίωση στηρίζεται σε καινούρια γεωμετρικά χαρακτηριστικά που θα δοθούν στην υπό μελέτη χάραξη σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές, τα οποία θα εξασφαλίζουν ασφάλεια κυκλοφορίας, αυξημένη ταχύτητα μελέτης, παράκαμψη οικιστικών ιστών και την εξάλειψη ελιγμών στο ορεινό τμήμα. Η αρχή της μελέτης που ψηφίσθηκε χθες είναι ο κόμβος Αγίου Ιωάννη επί της Εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο Αγρίνιο και το τέλος χωροθετείται στην περιοχή του Οικισμού Σταυρός του σημερινού Δήμου Παρακαμπυλίων. Έχει συνολικό μήκος 28,5 χιλιόμετρα και η κατάσταση της υφιστάμενης οδού από άποψη ασφάλειας είναι κακή, δεδομένου ότι αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες ενώ ο δρόμος παρουσιάζει χαμηλή γεωμετρία, πολύ κακή ορατότητα και πυκνή κυκλοφορία. Σύμφωνα με τη μελέτη προτείνεται η δημιουργία νέου δρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας μήκους 7,50 μέτρων και παράπλευρου δρόμου μήκους 3 μέτρων με επενδεδυμένη τάφρο. Στην πλαίσια της μελέτης προβλέπεται η διαμόρφωση δεκαοχτώ ισόπεδων κόμβων, ενώ προβλέπεται να κατασκευασθεί και μεγάλος αριθμός τεχνικών έργων. Να σημειωθεί ότι από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας επισημάνθηκαν τα φαινόμενα αστάθειας και κατολισθήσεων που εμφανίσθηκαν στην περιοχή του Αγίου Βλασίου και ζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπισή τους, τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στη χθεσινή απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου όπως και το αίτημα για μεγαλύτερο πλάτος του δρόμου ανά λωρίδα κυκλοφορίας.
Ο Νομάρχης Αιτ/νιας, βασικός συντελεστής αυτής της θετικής εξέλιξης για την Ευρυτανία και όχι μόνο, μίλησε μαζί μας τόσο για την πορεία αλλά κυρίως για τον αναπτυξιακό χαρακτήρα αυτού του έργου. Ο κ. Σώκος στην παρακάτω συνέντευξη που ευγενικά μας παραχώρησε, αναφέρεται στο ιστορικό αυτού του έργου, στην 15χρονη προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος προκειμένου να φτάσουμε στο σημερινό σημείο αλλά και στην καθοριστική συμβολή του πρώην Υφυπουργού Χρήστου Κοκκινοβασίλης έτσι ώστε ο εν λόγο δρόμος να ενταχθεί στο διευρωπαϊκό δίκτυο.
Ο Νομάρχης Αιτ/νιας θεωρεί ότι το έργο θα προχωρήσει και αν όλα πάνε καλά μέσα σε 6 μήνες θα δημοπρατηθεί.
Όσον αφορά το ερώτημά μας για ποιους λόγους δεν προχώρησε τότε το έργο, η απάντησή του δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ερμηνείες: «Το έργο, το έφαγε το σκοτάδι, όλα τα χρόνια που ήταν η Νέα Δημοκρατία στα πράγματα και βεβαίως η υπόσχεση που είχε δώσει ο τότε Υπουργός ο κ Σουφλιάς δεν υλοποιήθηκε» …

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΣΩΚΟΥ ΣΤΗ ΒΑΣΩ ΦΕΓΓΟΥΛΗ

Όσον αφορά το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι, ψηφίσατε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την έγκριση Περιβαλλοντικών όρων, τι άλλο νεότερο έχουμε πάνω σε αυτό το θέμα;

Ο δρόμος αυτός είναι μια αναγκαιότητα και το παλεύουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο άξονας Αγρίνιο- Καρπενήσι-Λαμία είναι ενταγμένος στα διευρωπαϊκά δίκτυα από το 1995, κάτι το οποίο έγινε μετά από πολλές προσπάθειες την εποχή εκείνη. Το έργο αυτό δεν περπάτησε παρά ελάχιστα την δεκαετία 95-2004. Είχε γίνει μόνο μια προκαταρκτική μελέτη και προμελέτη πάνω στον άξονα αυτό. Με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το έργο δεν εντάχθηκε ξανά από τα ευρωπαϊκά δίκτυα. Το 2004 η κυβέρνηση είπε ότι θα συνεχίσει να θεωρεί το δρόμο αυτό διευρωπαϊκό δίκτυο στην Ελλάδα. Προχωρήσαμε κάποιες μελέτες και από εκεί και μετά ο τότε Υπουργός με είχε διαβεβαιώσει ότι θα δημοπρατήσει τα 30 πρώτα χιλιόμετρα την άνοιξη του 2008. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε δεν έγινε και δεν έγινε διότι αλλάξανε τις προτεραιότητες.


Για ποιους λόγους δεν προχώρησε τότε το έργο;


Η επιλογή αυτή ήταν καθαρά κομματική της Νέας Δημοκρατίας και νομίζω ότι έγινε έτσι διότι αλλάξανε τις προτεραιότητες για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι- Λαμία. Το έφαγε το σκοτάδι, όλα τα χρόνια που ήταν η Νέα Δημοκρατία στα πράγματα και βεβαίως η υπόσχεση που είχε δώσει ο τότε Υπουργός ο κ Σουφλιάς δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Τώρα ολοκληρώθηκε η μελέτη των πρώτων 30 χιλιομέτρων και ζητάνε Περιβαλλοντικούς όρους. Δεν ξέρω τι ενδιαφέρον υπάρχει από τη μεριά της Ευρυτανίας, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στα χέρια μου για να πω. Εμείς έχουμε διαφορετική εκτίμηση στα πράγματα. Θεωρούμε, όσο και αν κάποιοι απαξιώνουν την περιοχή μας και λένε ότι δεν θα έρθει ανάπτυξη από τον Άγιο Βλάση, εμείς πιστεύουμε ότι ο ζωτικός χώρος της ευρύτερης περιοχής του νομού Ευρυτανίας είναι η Αιτωλοακαρνανία. Και γεωμορφολογικά και από πλευράς ανάπτυξης και από πλευρά ιστορίας, βεβαίως ο δρόμος αυτός δεν είναι ένας δρόμος που απλά ενώνει δυο νομούς, ενώνει την νότια και τη δυτική Ελλάδα, ενώνει το μεγάλο λιμάνι τον Πλατιγυαλί και τον δυτικό άξονα της χώρας με το Καρπενήσι και την βόρεια κεντρική Ελλάδα. Ως μεγάλο αναπτυξιακό έργο της περιοχής και όλης της κεντρικής Ελλάδος το επιδιώκουν αυτό και δεν έχει να κάνει με τίποτα λιγότερο. Η σύνδεση της Δυτικής Ελλάδος με την Αιτωλοακαρνανία και κυρίως του λιμανιού με την Ευρυτανία και το Καρπενήσι και κατά συνέπεια με την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα είναι απαραίτητο να γίνει από αυτόν το δρόμο.

Με το που θα γίνει η έγκριση Περιβαλλοντικών όρων θα ξεκινήσει αμέσως η δημοπράτηση του έργου;

Η έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων σημαίνει ότι έχει δρομολογηθεί η όλη διαδικασία. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει άλλη καθυστέρηση, έχει να κάνει με τις επιλογές του Υπουργείου, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πιέζω προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη έχουμε αποτελέσματα.

Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα;

Μετά τους Περιβαλλοντικούς όρους, συνήθως μέσα σε διάστημα των 6 μηνών υπάρχει ωριμότητα και είναι όλα έτοιμα για δημοπράτηση του έργου. Εάν όλοι μαζί επιδιώξουμε να γίνει το έργο αυτό θα το έχουμε, αν ο ένας κι ο άλλος σφυρίζει αδιάφορα και δεν υπάρχει ενδιαφέρον απ’ όλες τις πλευρές, να ξέρετε ότι θα καθυστερήσουμε κι άλλο. Εγώ προσωπικά εδώ και 15 χρόνια ενεργώ με συγκεκριμένους τρόπους. Το έργο αυτό έγινε διευρωπαϊκό δίκτυο με δικές μου ενέργειες και με ενέργειες του τότε Υφυπουργού Μεταφορών κ. Χρήστου Κοκκινοβασίλη. Το έργο νομίζω ότι βοηθάει την ανάπτυξη της περιοχής άρα και την Ευρυτανία. Η Ευρυτανία είναι ενιαίος χώρος με την Αιτωλοακαρνανία και νομίζω ότι η ανάπτυξη θα είναι με πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Το Σάββατο στο Καρπενήσι και στο Ξενοδοχείο ΕΛΒΕΤΙΑ η παρουσίαση του υποψ. Περιφερειάρχη Στερεάς αοπό τον Θανάση Χειμάρα


Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Χειμάρας, θα παρουσιάσει, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, στις 11.30 π.μ., τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και τους Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού του, για την Ευρυτανία, στο Ξενοδοχείο «ΕΛΒΕΤΙΑ» στην Πλατεία Καρπενησίου.

ΟΙ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΑΦΑ



Οι Ευρυτάνες της Αθήνας - και όχι μόνον - ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Πανευρυτανικής Ένωσης και κατέκλυσαν για μια ακόμα φορά την ιστορική αίθουσα συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων, όπου πραγματοποιήθηκε στις 29-9-2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00΄, η μεγαλειώδης εκδήλωση της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή «Ο Κώστας Μπαλάφας και η Ελλάδα του», εκδότης και χορηγός του οποίου είναι ο Αγραφιώτης μεγαλοεπιχειρηματίας κ. Στέφανος Γ. Κωστούλας. Εκατοντάδες Ευρυτάνες και φίλοι της Ευρυτανίας αψήφησαν τις δυσκολίες της ημέρας (στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες, συγκεντρώσεις κ.ά.) και συμμετείχαν σ΄ ένα συνταρακτικό ταξίδι στην Ελλάδα του Πολέμου, στην Ελλάδα της Κατοχής, στην Ελλάδα του Εμφυλίου και της μεταπολεμικής εποχής, στην Ελλάδα του Κώστα Μπαλάφα.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Μπαλάφας συνδέεται φιλικά, εδώ και αρκετά χρόνια, με τον συγγραφέα κ. Κώστα Μπουμπουρή και τον εκδότη – χορηγό κ. Στέφανο Γ. Κωστούλα και τους έχει εμπιστευτεί και παραδώσει, κατά καιρούς, ένα σημαντικό μέρος του έργου του προς ανάδειξη και αξιοποίηση. Σίγουρα, κατά δήλωση των ιδίων, η οποιαδήποτε ανάδειξη και αξιοποίησή του δεν θα έχει κανένα κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Η εκδήλωση άρχισε με προσφώνηση του Προέδρου της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Κώστα Αντ. Παπαδόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως «…με την αποψινή εκδήλωση δεν τιμούμε μόνο το συγγραφέα. Αποτίνουμε, ξεπληρώνουμε κι εμείς μαζί του, ένα ηθικό χρέος, έναν οφειλόμενο φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα φωτογράφο, στον εθνικό φωτογράφο μας, τον Κώστα Μπαλάφα.

Ο Κώστας Μπαλάφας δεν είναι μόνον ένας μεγάλος φωτογράφος, ένας μεγάλος καλλιτέχνης, είναι κι ένας σπάνιος Άνθρωπος, ένας Μεγάλος Δάσκαλος, που με την αψεγάδιαστη και υποδειγματική ζωή του και το φωτογραφικό έργο του κληροδοτεί σ’ εμάς και στις επόμενες γενιές ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας και του πολύπαθου λαού μας, της παράδοσής μας και του λαϊκού πολιτισμού μας. Ο Κώστας Μπαλάφας με την τέχνη του φωτός, ως φωτεινό μετέωρο, φώτισε μια πολύπαθη αλλά ένδοξη γενιά, φωτίζει εμάς σήμερα και θα φωτίζει, σίγουρα και τους μεταγενέστερους….». Στη συνέχεια εκφράστηκαν ευχαριστίες στον συγγραφέα κ. Κώστα Μπουμπουρή, στον εκδότη και χορηγό του βιβλίου κ. Στέφανο Γ. Κωστούλα, στους εισηγητές, στον συντονιστή της εκδήλωσης γνωστό δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Καμπουράκη και σε όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν με προθυμία στην πρόσκληση αυτή της Πανευρυτανικής Ένωσης.

Ακολούθως ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Δημήτρης Καμπουράκης έδωσε το λόγο στους εισηγητές κ.κ. Άγγελο Δεληβοριά, Δ/ντή του Μουσείου Μπενάκη, Σαράντο Καργάκο, Ιστορικό και συγγραφέα, Κλεομένη Κουτσούκη, Ομότιμο Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου, Ηρακλή Παπαϊωάννου, Επιμελητή Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και Σπύρο Σκιαδόπουλο, Δ/ντή της Leica ACADEMY, οι οποίοι με θαυμάσιο τρόπο μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μας ταξίδεψαν στη ζωή και το έργο του Κώστα Μπαλάφα και δίκαια, όλοι τους, απέσπασαν τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού. Τέλος, ο συγγραφέας κ. Κώστας Μπουμπουρής αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της έκδοσης, αλλά και της παρουσίασης του βιβλίου του, διάβασε έναν ολιγόλογο αλλά συγκινητικότατο χαιρετισμό του Κώστα Μπαλάφα.

Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση με την απονομή από τον Πρόεδρο της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Κώστα Παπαδόπουλου Τιμητικού Διπλώματος και Μεταλλίου (παρουσιάζει τον Εύρυτο και είναι έργο του γνωστού γλύπτη Καρακάλα) στον Κώστα Μπαλάφα, τα οποία παρέλαβε ο γιος του κ. Γεώργιος Κ. Μπαλάφας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τ. Πρωθυπουργός και τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Γρίβας, ο βουλευτής του Νομού μας κ. Ηλίας Καρανίκας, ο επικεφαλής της Προεδρικής Φρουράς Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Γκαλογιάννης, ο Δήμαρχος Φουρνά κ. Ηλίας Παπουτσόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Κ. Καρβέλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δομνίστας κ. Ν. Μπούρας, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Όλγα Διώτη, Μαρία Παναγιωτοπούλου και Δημήτρης Τσιώλης, η Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου κ. Όλγα Οικονόμου, ο κ. Βασίλης Πριόβολος (καπετάν Ερμής) πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του νομού μας (ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος του Πανευρυτανικού Αγρινίου κ. Νταβαρίνος, ο φωτογράφος μας από το Καρπενήσι κ. Γ. Τάσιος, ο δημοσιογράφος από Λαμία κ. Κ. Μήτσιος κ.ά.). Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος εκπροσωπήθηκε από τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη, ενώ παρόντες ήταν και οι Ευρυτάνες ιερείς π. Κων/νος Βαστάκης και π. Ι. Διώτης.

Μηνύματα έστειλαν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος επρόκειτο να παραστεί (ο ραδιοφωνικός σταθμός μάλιστα της Εκκλησίας της Ελλάδος το έλεγε στις ειδήσεις της ημέρας), πλην όμως, λόγω του αποκλεισμού του κέντρου, εξαιτίας των συγκεντρώσεων, δεν κατέστη αυτό δυνατό, ο Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ναού Αθηνών π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, η Βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη, οι Δήμαρχοι Καρπενησίου και Δομνίστας κ.κ. Βασίλειος Καραμπάς και Γιάννης Σταμάτης, αντίστοιχα, ο Καθηγητής κ. Ανδρέας Καμπιζιώνης (Η.Π.Α.) κ.ά.

Το βιβλίο διατίθεται προς πώληση στα δύο βιβλιοπωλεία των πολυκαταστημάτων Hondos Center Iπποκράτους 3-5 και Πατησίων 159 και στο βιβλιοπωλείο της ΕΣΤΙΑΣ (οδός Σόλωνος, Αθήνα)

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/10 ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνεδριάζει αύριο 8 Οκτωβρίου το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ευρυτανίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου για τα εξής θέματα:
1.Τροποποίηση προϋπολογισμού Ν.Α. Ευρυτανίας οικονομικού έτους 2010.
Εισηγήτρια η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών κα. Καλλιόπη Νικοπούλου-Φακίτσα.
2. Μεταφορά ανενεργών υπολοίπων παρελθόντων ετών από πρόγραμμα του Οργανισμού Σχολικών κτηρίων.
Εισηγητής ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Προγραμματισμού της Ν.Α. Ευρυτανίας κ. Ιωάννης Καραθάνος.
3. Αναμόρφωση-τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2010 και παρελθόντων ετών.
Εισηγητής ο Νομάρχης Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος.
4. Διοικητικά- Οικονομικά-Μετακινήσεις αιρετών οργάνων Ν.Α. (άρθρο 15 παρ. 7 του Ν. 2503/97).

Κλέραχος Περγαντάς υποψ. Περιφερειάρχης: «Η Στερεά Ελλάδα είναι κοινός μας τόπος, κοινό μας μέλλον»


Στα πλαίσια της εβδομαδιαίας επικοινωνίας μας με τους υποψηφίους των επερχόμενων εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, στο σημερινό φύλλο μας έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε συνέντευξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχου Περγαντά, ενός αυτοδιοικητικού με μεγάλη προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πετυχημένη θητεία στην Νομαρχία Βοιωτίας, ως Νομάρχης τις δυο τελευταίες τετραετίες.
Ο κ. Περγαντάς, βαθύτατος γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις νέες δυνατότητες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αλλά και στις προοπτικές που δημιουργούνται για την Περιφέρεια Στερεάς μέσα από τη νέα αυτή διοικητική δομή.
Ο πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, με περίσσια ευγένεια, μίλησε μαζί μας για την υποψηφιότητά του, για τις επαφές που είχε ερχόμενος στο Καρπενήσι με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Βασίλη Καραμπά, «επί χρόνια εκλεκτό φίλο και συνεργάτη», όπως τον αποκαλεί, καθώς και για τον Συνδυασμό του, ο οποίος είναι σχεδόν έτοιμος. Για όλα αυτά καθώς και για το μήνυμα που στέλνει ο νυν Νομάρχης Βοιωτίας στους Ευρυτάνες, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην Βάσω Φεγγούλη και ακολουθεί.


Πάνω σε ποια χαρακτηριστικά στηρίζεται η υποψηφιότητα του Κλέαρχου Περγαντά, σε αυτές τις εκλογές;

Με τις εκλογές του Νοέμβρη, η Αυτοδιοίκηση, αλλάζει σελίδα. Προχωρούμε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη τετραετία, που πρέπει να δοθεί μια πολύ σκληρή κι ελπιδοφόρα μάχη για τον τόπο μας. Η Στερεά Ελλάδα, έχει ανάγκη από μια Περιφερειακή Αρχή δημιουργική και συνεπή. Μια Περιφερειακή Αρχή που θα αξιοποιεί τις νέες δυνατότητες του «Καλλικράτη» και θα βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις.

Εμείς μπορούμε.
Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, το δυναμισμό και τη θέληση.
Στο τέλος του χρόνου, κλείνουμε 8 χρόνια ως Νομαρχιακή Αρχή στη Βοιωτία. Μια οκταετία δημιουργική, που προγραμματίσαμε, ξεκινήσαμε, ολοκληρώσαμε και έχουμε σε εξέλιξη ένα σημαντικό και πολύπλευρο έργο, σε υποδομές, παρεμβάσεις και διεκδικήσεις. Έργο που ξεπερνά τα 150.000.000 € και αποτελεί παρακαταθήκη για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου. Αξιοποιήσαμε πλήρως το Γ΄ΚΠΣ και σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Νομαρχία Βοιωτίας, παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα στην κατασκευή των έργων και στην απορροφητικότητα των κονδυλίων. Επιπλέον, με έτοιμες μελέτες, έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις για την περίοδο του ΕΣΠΑ, για σημαντικά έργα στο Νομό.

Παράλληλα, με τη συμμετοχή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στις Επιτροπές Παρακολούθησης, έχουμε θεμελιώσει μια ισχυρή παρουσία 8 ετών στη Στερεά Ελλάδα, με το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων. Εγώ ως επικεφαλής και οι άνθρωποι του συνδυασμού μας, την οχτάχρονη συμμετοχή μας στη ζωή του τόπου, το έργο μας, την υπεύθυνη στάση μας, την αποτελεσματικότητά μας, τις θέσεις και το πρόγραμμά μας, θα καταθέσουμε στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, των οποίων την κρίση εμπιστευόμαστε.

Προχωρούμε με ανοιχτές συνεργασίες, καθαρό λόγο, διαφάνεια, αξιοκρατία και επενδύοντας στους ανθρώπους του τόπου μας να κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα πρότυπο δημιουργίας και ανάπτυξης. Για εμάς η ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι συγκεκριμένος σχεδιασμός. Για την κοινωνία των πολιτών η ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι επιλογή.

Ήλθατε στο Καρπενήσι για να προγραμματίσετε με τον Βασίλη Καραμπά τον προεκλογικό σας αγώνα στην Ευρυτανία; Θα είναι τελικά ο κ. Καραμπάς υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης;

Η επίσκεψή μου στο Καρπενήσι, ήταν μια καλή ευκαιρία να συναντηθούμε με τον Βασίλη Καραμπά, επί χρόνια εκλεκτό φίλο και συνεργάτη μου. Ο κ. Καραμπάς με συσσωρευμένη μια πολύχρονη εμπειρία και δραστηριότητα, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Η συνέχεια της συνεργασίας μας, είναι βέβαιο, ότι θα αποφέρει μεγάλα οφέλη στην ανάπτυξη της Ευρυτανίας και της Στερεάς Ελλάδας.Έχετε έτοιμο τον Συνδυασμό σας και αν ναι ποια είναι η επωνυμία του;

Που βρίσκεστε όσον αφορά τη κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Η κατάρτιση του Συνδυασμού έχει προχωρήσει πολύ και διαρκώς εμπλουτίζεται. Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ πολλών ικανών και έμπειρων ανθρώπων, που θέλουν να δουλέψουν για τη Στερεά Ελλάδα. Αυτή η μεγάλη διαθεσιμότητα για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο μας τιμά, μας δίνει δυναμική και επιβεβαιώνει τη νικηφόρα πορεία μας.
Για την πλήρη ανακοίνωση του Συνδυασμού και την επωνυμία του, λίγη υπομονή ακόμα.

Κάποιοι είπαν ότι η υποψηφιότητά σας δεν ήταν «πρώτη επιλογή» καθότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε κάνει πρόταση στην Κατερίνα Μπατζελή για να είναι υποψήφια στη Στερεά Ελλάδα και αφού αυτή αρνήθηκε, έγινε τελικά η δική σας επιλογή. Αντίθετα οι περισσότεροι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν την υποψηφιότητα Περγαντά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως μια επιλογή ευθύνης και νίκης. Πως σχολιάζετε τις δυο αυτές απόψεις;

Πρώτα απ΄ όλα θέλω να επισημάνω πως με την κ. Μπατζελή, όπως και με όλους τους βουλευτές, μας συνδέουν στενές προσωπικές και πολιτικές σχέσεις. Θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την Περιφέρεια νικηφόρα.
Πάντως η δική μου υποψηφιότητα, σε όλη της τη διαδρομή, προχώρησε σε κλίμα μεγάλης αποδοχής από τον πολιτικό, και όλο τον κόσμο. Η ανακοίνωσή της μας βρήκε «σαν έτοιμους από καιρό» να δώσουμε έναν αγώνα πολιτικό και πολιτισμένο. Όπως δείχνει η πορεία, η αποδοχή θα εκφραστεί στην κάλπη στις 7 Νοεμβρίου.

Με βάση στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα ο κ. Χειμάρας, βρίσκεται πίσω από τον νυν Νομάρχη Φθιώτιδας, στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Στερεάς. Έχετε κάποια νέα μέτρηση που αλλάζει αυτά τα δεδομένα;

Τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα ο κ. Χειμάρας, δεν ήταν καθόλου πρόσφατα. Αφορούσαν δημοσκόπηση του Μαΐου και τα ονόματα που αναφέρονταν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, δηλαδή με ποιοι είναι υποψήφιοι σήμερα.
Στο μεταξύ, έχω πολλές νέες μετρήσεις. Είναι αυτές που γίνονται καθημερινά, στις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, που έχω ξεκινήσει να επισκέπτομαι. Η θερμή υποδοχή των πολιτών και των φορέων, ο ενθουσιασμός με τον οποίον αγκαλιάζουν το συνδυασμό μας και η στήριξή τους, είναι οι πιο αδιάψευστες δημοσκοπήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών. Κι όσο προχωρά ο καιρός, τόσο πιο πολύ επιβεβαιώνονται.

Μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά σας, στο μήνυμά σας μεταξύ άλλων μιλήσατε για δυνατότητες που δίνει το νέο θεσμικό πλαίσιο, με αυξημένους πόρους και αρμοδιότητες, οι οποίες θα επιτρέψουν, με συλλογική δουλειά, για να κάνετε την Περιφέρεια πρότυπο ανάπτυξης. Με βάση τα λεγόμενά σας τι μπορούμε να περιμένουμε για την Ευρυτανία και κυρίως την Κεντροδυτική Ευρυτανία, που στο τομέα αυτό βρίσκονται πολύ πίσω;

Πράγματι το νέο θεσμικό πλαίσιο μας δίνει «εργαλεία» ανάπτυξης που πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Είναι στο χέρι μας.
Εμείς είμαστε προσανατολισμένοι στη Στερεά Ελλάδα του Αύριο. Επιδιώκουμε, με κίνητρο το όραμά μας να προχωρήσουμε, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο και τους πολίτες. Δίνουμε έμφαση στην ισόρροπη ανάπτυξη και στις ανάγκες κάθε περιοχής.
Όπως σας είπα πιο πάνω έχουμε δουλέψει 8 χρόνια στη Στερεά Ελλάδα. Δεν είμαστε άγνωστοι. Η Ευρυτανία είναι ένας Νομός με ιδιαίτερη δυναμική, που μπορεί να γίνει προνομιακό πεδίο άσκησης αναπτυξιακών πολιτικών. Μπορούν να γίνουν και θα γίνουν πολλά.
Έχουμε αποτυπώσει την «ταυτότητα» της Ευρυτανίας, τα προβλήματα και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Όμως επιθυμώ η χάραξη των πολιτικών και των παρεμβάσεων για την περιοχή να είναι προϊόν συνεργασίας με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, τα στελέχη του Συνδυασμού, και τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού. Άλλωστε προτεραιότητά μας είναι η καθιέρωση τοπικής συμμετοχικής δημοκρατίας τόσο στην προεκλογική, όσο και στη μετεκλογική περίοδο.
Ελπίζω πως, η έγκριτη εφημερίδα σας θα μας δώσει την ευκαιρία να φιλοξενηθούν και πάλι οι θέσεις μας.

Με τα όσα μύρια περνάει τούτο τον καιρό η πατρίδα μας, πιστεύετε ότι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, θα περπατήσει;

Όπως σας είπα, πιστεύω στις δυνατότητες του Καλλικράτη. Η Στερεά Ελλάδα χρειάζεται να ανοίξει τις πόρτες της στο καινούργιο και οι πολίτες της να συντονίσουν τα βήματά τους με τις δυνατότητες του μέλλοντος. Η παγκόσμια πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης, δεν πρέπει να αποτελεί καταθετικό λογαριασμό για να χρεώνει κανείς αδυναμίες και ανύπαρκτους στόχους.

Η Στερεά Ελλάδα χρειάζεται να ανοίξει τις πόρτες της στο καινούργιο και οι πολίτες της να συντονίσουν τα βήματά τους με τις δυνατότητες του μέλλοντος. Η ίδια η πραγματικότητα λοιπόν μας επιβάλλει όχι μόνο να δούμε τα πράγματα με νέα ματιά, αλλά να συμμετέχουμε, να προσπαθήσουμε και να εργαστούμε με γνώση και με σχέδιο για να εξασφαλίσουμε νέους ορίζοντες για τη Στερεά Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Είναι ένα νέο στοίχημα, που θα κερδίσουμε, όλοι μαζί.

Ένα μήνυμά σας στους Ευρυτάνες.

Παίρνω πολύ θετικά μηνύματα από τον κόσμο της Ευρυτανίας και τους ευχαριστώ όλους γι΄αυτό. Δεσμεύομαι να μην διαψεύσω τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη τους. Με σεβασμό σε όλους τους πολίτες, είτε με στηρίζουν, είτε όχι, με ισοπολιτεία, ισονομία και δικαιοσύνη, θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα για την ανάπτυξη του τόπου. Άλλωστε όλη η Στερεά Ελλάδα είναι κοινός μας τόπος, κοινό μας μέλλον.

Κλείνοντας, ευχαριστώ κι εσάς, που μου δίνετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους Ευρυτάνες, μέσα από την ποιοτική εφημερίδα σας.

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ, ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Βιογραφικό σημείωμα

Ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λιβαδειά. Μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, όπου ειδικεύτηκε στο Διοικητικό, στο Συνταγματικό και Κοινοβουλευτικό Δίκαιο. Το 1992 ανακηρύθχηκε αριστούχος διδάκτωρ του Διοικητικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Κατά την επαγγελματική του διαδρομή, παράλληλα με τη δικηγορική δράση, διατέλεσε επί πολλά χρόνια σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, με κύριες αρμοδιότητες τα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και την επεξεργασία του θεσμικού πλαισίου για τη συγκρότηση της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης (μετάβαση στις αιρετές Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις).
Επίσης, έχει καταγράψει στο ενεργητικό του, ένα αξιοσημείωτο συγγραφικό έργο με βιβλία – διατριβές, που έχουν εκδοθεί, και άρθρα και μελέτες, που έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Όλα τα χρόνια, πέρα από την επαγγελματική και επιστημονική του δραστηριότητα, παρέμεινε ενεργός πολίτης της Βοιωτίας, με διαρκή πολιτική και κοινωνική παρουσία. Γνώστης των προβλημάτων του Νομού, με θέση και άποψη για την ανάπτυξη του τόπου, σε ηλικία 42 ετών, εκλέχθηκε Νομάρχης Βοιωτίας το 2002. Το 2006, ήταν εκ νέου υποψήφιος Νομάρχης και επανεκλέχτηκε από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 54 %.

Με την ιδιότητα του Νομάρχη είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας από το 2003 έως σήμερα, καθώς και μέλος με δικαίωμα ψήφου των Επιτροπών Παρακολούθησης ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2000 – 2006 (από το 2003 έως σήμερα) και Ε.Π. Ηπείρου – Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας 2007 -2013. Αποτέλεσμα αυτών είναι να διαθέτει άριστη γνώση των προβλημάτων της Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και τις δυνατότητες αναπτυξιακών προοπτικών της Περιφέρειας. Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Νομαρχία Βοιωτίας, παρουσιάζει εξαιρετικά ικανοποιητικούς δείκτες στην αποτελεσματικότητα των συν – χρηματοδοτούμενων έργων και στην απορροφητικότητα των κονδυλίων.

Είναι, επίσης, εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) για το διάστημα 2007 – 2010 και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΕΝΑΕ, με αποτέλεσμα την ευρεία γνώση και εμπειρία σε θέματα Αυτοδιοίκησης, καθώς και σε μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας.

Έχει άριστη γνώση της Γαλλικής γλώσσας και επαρκή γνώση της Αγγλικής. Είναι παντρεμένος με την Έφη Ζούβελου, συμβολαιογράφο, και έχει ένα γιο, το Γιάννη, 10 ετών.

Έκλεισαν οι υποψήφιοι Περαφερειακοί Σύμβουλοι με τον Κώστα Κοντογεώργο

Νυν και πρώην στενοί συνεργάτες του Κώστα Κοντογεώργου είναι οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που θα διεκδικήσουν μαζί του την εκλογή τους την 7η Νοεμβρίου για τις Περιφερειακές εκλογές. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τον νυν Νομάρχη Ευρυτανίας, που κατεβαίνει υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον Συνδυασμό του Θανάση Χειμάρα, θα είναι, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Δημήτρης Ζήκας, Θανάσης Γαλανός και Μαρία Παναγιωτοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. Βασίλης Θεοδωρόπουλος και ο νυν Δήμαρχος Αγράφων Χρήστος Μπούρας. Πρόκειται για 5 ισχυρές προσωπικότητες που δίνουν μεγάλη δυναμική στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Χειμάρα στην Ευρυτανία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μέχρι τις 10 του μήνα, ο κ. Χειμάρας θα ανακοινώσει και επισήμως τον Αντιπεριφερειάρχη και του υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους για το Νομό
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Τον νυν Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου και στενό του συνεργάτη Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, επέλεξε, όπως άλλωστε αναμένονταν, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς, Θανάσης Χειμάρας, να εκπροσωπήσει τη Φθιώτιδα από το ρόλο του αντινομάρχη. Ακόμη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στην εκδήλωση που έλαβε χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο της Λαμίας ανακοίνωσε και τους υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού του ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, για το Νομό Φθιώτιδας.
Ο κ. Χειμάρας, αφού του έπλεξε το εγκώμιο, παρουσίασε και επίσημα τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του, για τη Φθιώτιδα που είναι οι εξής:
1. Αργυρίου Δημήτρης, Πτυχιούχος Πολ. Μηχανικός ΤΕ, Μουσικός
2. Γκενεράλης Δημήτρης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
3. Δάμπασης Νίκος, Εκπαιδευτικός, π.Αντιδήμαρχος Λιανοκλαδίου
4. Καραΐσκος Περικλής, Δικηγόρος
5. Κορέντζελος Ανδρέας, Εργαζόμενος ΛΑΡΚΟ
6. Κουτρούμπας Δημήτρης, Ιατρός
7. Λελεντζή Νίκη, Τεχνολόγος Μηχανικός Δομικών Έργων – Ιδ.Υπάλληλος
8. Μακρή Ελένη, Εκπαιδευτικός
9. Μαρκάκη-Σταμοπούλου Κωνσταντίνα, Οικονομολόγος – Καθηγήτρια Μουσικής
10. Μπάτσος Γιώργος, Επιχειρηματίας
11. Μπουρτζάλας Κώστας, Δικηγόρος
12. Παπαναγιώτου Δημήτρης, Αξιωματικός Ειδ.Δυν. ε.α.
13. Σκόνδρα Αικατερίνη, Επιχειρηματίας
14. Σκούρας Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
15. Σπαθούλας Παναγιώτης, Αγρότης - Δήμαρχος Γοργοποτάμου
16. Σπανός Παναγιώτης, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος
17. Τσεκούρα Ελένη, Πολιτικός Μηχανικός
18. Τσιαγκλάνης Θωμάς, Οικονομολόγος
19. Χρήστου Ζήσης, Πρόεδρος ΕΑΣ Αταλάντης

Έτοιμο, ισχυρό ψηφοδέλτιο από τον Δημήτρη Τάτση


Στην τελική ευθεία για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, βρίσκεται ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου Απεραντίων θα συγκροτηθεί από κορυφαίες προσωπικότητες από τον κεντροδυτική Ευρυτανία και όχι μόνο καθώς και νέα άτομα που έχουν όρεξη και όραμα για τον τόπο. Μετά μάλιστα τις τελευταίες εξελίξεις με την παραίτηση του Δημοσθένη Τσιαμάκη, στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Τάτση αναμένεται να μπουν πολλά από τα στελέχη του Συνδυασμού του πρώην Βουλευτή, που προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Παρότι οι εξελίξεις ευνοούν τον Δημήτρη Τάτση, στο επιτελείο του Δημάρχου Απεραντίων κρατούνται χαμηλοί τόνοι και δρομολογούνται με σταθερά βήματα όλες εκείνες οι κινήσεις, προκειμένου να κλείσει ένα δυνατό και ισχυρό ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής για τον νεοσύστατο Δήμο Αγράφων.

Και επισήμως Καραμπάς για Αντιπεριφερειάρχης


“Κλείδωσαν” Περ. Σύμβουλοι, οι Ταξ. Σκλαπάνης, Κώστας Χούπας, Τ. Τσελεπής, Λ. Τσιτσάνης. Γρίφος το όνομα της γυναίκας.


Ο Βασίλης Καραμπάς, όπως άλλωστε αναμένονταν, είναι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας με τον Συνδυασμό του Κλέαρχου Καραμπά «Στερεά Ελλάδα».
Με χθεσινή του ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου, ο κ. Περγαντάς έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα επιλέχτηκαν για την Βοιωτία ο κ. Μουλκιώτης Γεώργιος, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου, για την Εύβοια, ο κ. Μπουραντάς Αθανάσιος, Νομάρχης Εύβοιας, για την Ευρυτανία ο Βασίλης Καραμπάς, Δήμαρχος Καρπενησίου, για την Φθιώτιδα ο κ. Θωμάς Στάικος, Δικηγόρος και για την Φωκίδα η κ. Γαζή Γιώτα, π. Δήμαρχος Άμφισσας Μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών, ο υποψ. Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς έκανε την παρακάτω δήλωση: “Μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Τους καλωσορίζω σ΄ έναν αγώνα πολιτικό, πολιτισμένο και νικηφόρο”.
“Κλείδωσαν” οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τον Βασίλη Καραμπά
Ταυτόχρονα με την επίσημη ανακοίνωση του Βασίλη Καραμπά ως υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, «κλείδωσαν» και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Τον νυν Δήμαρχο Καρπενησίου θα πλαισιώσουν οι κ.κ. Ταξ. Σκλαπάνης, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ευρυτανίας και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Χούπας, Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ευρυτανίας, Τάκης Τσελεπής, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ποταμιάς και Δημοτικός Υπάλληλος, Λάμπρος Τσιτσάνης, εκπαιδευτικός, το όνομα του οποίου έπαιξε για κάποιο διάστημα ως υποψηφίου Δημάρχου Αγράφων, ενώ το όνομα της γυναίκας, που λόγω ποσόστωσης θα πρέπει να συμμετάσχει, θα ανακοινωθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.
Πρόκειται για μια δυναμική ομάδα, που συγκροτείται από ισχυρές προσωπικότητες του δημόσιου βίου μας, με μεγάλη κοινωνική προσφορά στον τόπο μας.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Τον Βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς γνώρισα την περασμένη εβδομάδα και μετά από την ολιγόλεπτη συνομιλία που είχα μαζί του κατάλαβα γιατί ο συγκεκριμένος πολιτικός χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από όλους τους πολιτικούς χώρους. Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη και το ενδιαφέρον του για πολλά ευρυτανικά θέματα, που με ερωτήσεις του έφτασαν στην Βουλή, τότε σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι η εκτίμηση στο πρόσωπό του είναι λογικότατη…

* Δεν ξέρω τι θα κάνει τελικά ο Τσιαμάκης και αν θα είναι τελικά υποψήφιος στον Δήμο Αγράφων, ξέρω όμως καλά ότι όποια κίνηση και να κάνει θα δημιουργήσει κατάσταση και μάλιστα πολύ μεγάλη.

* Συσπειρωμένο και πολύ δυναμικό ακούω ότι θα είναι το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Καρφή. Πέρα του γεγονότος ότι στον Συνδυασμό του νυν Αντιδημάρχου θα συμμετάσχουν οι εν ενεργεία «πράσινοι» Δήμαρχοι, στο ψηφοδέλτιο θα μπουν και ονόματα που θα κάνουν αίσθηση, μόλις γίνει η επίσημη ανακοίνωση. Το σίγουρο είναι ότι στον Δήμο Καρπενησίου, η κατάσταση δείχνει να ισορροπείται και να πηγαίνουμε για ντέρμπυ που θα κριθεί στις λεπτομέρειες…

* Δεν είναι τίποτε οι «καμπάνες» που έπεσαν για το θέμα του παλιού ΚΤΕΛ, μπροστά σε αυτά που θα σκάσουν πολύ σύντομα για εν ενεργεία αυτοδιοικητικούς στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα λέγεται ότι θα δουν το φως της δημοσιότητας τέτοια συγκλονιστικά θέματα που θα κάνουν πολλούς να τρέχουν και να μην φτάνουν. Υπομονή και τα … καλύτερα έρχονται.

* Δεν βλέπω λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την παύση λειτουργίας όλων των ΧΑΔΑ στο νομό. Η Περιφέρεια Στερεάς που έχει την συνολική ευθύνη, δεν κινείται όπως θα έπρεπε και επομένως … τίποτε.

* Την ετήσια γιορτή τσίπουρου θα διοργανώσουν και φέτος στην Δομνίστα Η γιορτή ξεκινά την Παρασκευή στις 22 και θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου. Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος και ο συνδιοργανωτής Σύλλογος υπόσχονται μια άψογη εκδήλωση που θα ικανοποιήσει όσους θα επισκεφτούν το ωραίο αυτό του τόπου μας.
* Την καθιερωμένη ετήσια γιορτή κάστανου θα διοργανώσει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και ο Δήμος Κτημενίων. Με βάση την επιτυχία που σημείωσαν οι εκδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια ανάλογη επιτυχία περιμένουμε από τους διοργανωτές και φέτος.

. * Στην Αιτ/νια περιόδευε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Κώστας Κοντογεώργος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στο διάστημα της παραμονής του, ο Νομάρχης συναντήθηκε και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου και Βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη, με τον οποίο είχαν εγκάρδια συνομιλία και κουβέντιασαν για τις εκλογές και όχι μόνο.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - Ιστορία και Θρύλος


Γράφει ο
Δημήτριος Φαλλής


Θεωρούμε βέβαιο ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο και το μεγαλύτερο θεμέλιο για τους λαούς που έχουν οραματισμούς για το μέλλον και φιλοδοξία ν’ ανοίξουν καινούργιους δρόμους επιτυχίας, πως είναι η ιστορία τους. Η ιστορία είναι η μνήμη, είναι η ζωντανή σήμερα παρουσία του παρελθόντος που μας καθοδηγεί-αν θέλουμε- αλάθητα στην ευτυχία του μέλλοντος. Η ιστορία της ανθρωπότητας, απ’ το πρώτο επί της γης ανθρώπινο ζευγάρι, ως τη δική μας διαστημική εποχή που καλύπτουν το πρόσωπο της γης περισσότερα από 6 δις. άνθρωποι, έχει διαγράψει μια τεράστια κι εντυπωσιακή τροχιά, με άγνωστες κατά το μεγαλύτερο μέρος πτυχές και απερίγραπτες ως προς την τραγικότητά τους. Οι συνεχείς πόλεμοι-σε διαχρονική θεώρηση- οι ανακατατάξεις των λαών και οι μεγάλες διακυμάνσεις των πολιτισμών, δίνουν σήμερα την ευκαιρία στους σύγχρονους λαούς να διδαχτούν πολλά για να θεμελιώσουν ασάλευτα και ειρηνικά τον πολιτισμό τους. Έχουν τις προϋποθέσεις. Αξιοποιώντας λοιπόν σωστά την προγονική πείρα που έχουν και την τεράστια σύγχρονη τεχνολογία, μπορούν να πετύχουν τα πάντα για την ειρήνη και την ευτυχία τους.
Μέσα σ’ αυτούς τους λαούς με πανάρχαια και πολύ ένδοξη ιστορία, είμαστε κι εμείς οι Ευρυτάνες. Η ιστορία των Ευρυτάνων χάνεται μέσα στο χρόνο και δύσκολα μπορεί να εντοπίσει κανείς με ακρίβεια, έστω και την χιλιετηρίδα, που πρωτοκατοικήθηκε αυτός ο θαυμαστός ορεινός τόπος. Μελετώντας όμως με ζήλο και νηφαλιότητα τους αρχαίους συγγραφείς, ερευνώντας και μελετώντας με προσοχή τις πολλές διάσπαρτες ευρηματικές μαρτυρίες που υπάρχουν στην επιφάνεια της γης- αφού ανασκαφές δεν έγιναν πουθενά- και εξετάζοντας προσεκτικά την πλούσια τοπική μας παράδοση, καταλήγουμε σε κάποια θετικά συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα αυτά σε μια λιγόλογη και όχι απόλυτη αξιολόγηση, είναι τα εξής:
1)Η Ευρυτανία πρωτοκατοικήθηκε κατά τη νεολιθική εποχή, δηλ. τρεις ως πέντε χιλιάδες χρόνια προ Χριστού.
2)Πήρε το όνομά της «Ευρυτανία» από το μυθικό βασιλέα της Οιχαλίας και γενάρχη των Ευρυτάνων, Εύρυτο.
3)Πριν τον βασιλιά Εύρυτο, ο τόπος αυτός ονομαζόταν «Ευρύτεια» απ’ τα πολλά τρεχούμενα νερά του.
4)Ο Εύρυτος έζησε και μεγαλούργησε κατά τη μυθική περίοδο. Ανέπτυξε μεγάλο πολιτισμό- γνωστό σ’ όλον τον τότε γνωστό κόσμο- και σκοτώθηκε νέος, απ’ τον μυθικό ήρωα Ηρακλή.
5)Ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στην Ευρυτανία σε διάφορες εποχές- προϊστορικούς χρόνους, ιστορικούς χρόνους, ρωμαϊκή εποχή και βυζαντινή περίοδο- ήταν πολύ μεγάλος και επέδρασε δυναμικά όχι μονάχα στον ελλαδικό χώρο, αλλά και στην Ευρώπη.
6)Υπήρχαν αξιόλογες πόλεις και κώμες, όπως Οιχαλία, Έφυρα, Κάλλιον, το Μαντείον του Οδυσσέως και πολλές άλλες, που μας είναι άγνωστες οι θέσεις τους, αλλά είναι βέβαιο πως είχαν πολιτισμό.
7)Κατά τους αιώνες της Αιτωλικής Συμπολιτείας η Ευρυτανία αποτελούσε το μεγαλύτερο μέρος της και τη σημαντική πολιτιστική και στρατιωτική δύναμη.
8)Κατά την εισβολή των κανίβαλων Γαλατών στη Νότια Ελλάδα το 279 π.χ., οι Ευρυτάνες είχαν τον πρώτο λόγο στην καταστροφή τους.
9) Κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους η Αιτωλική Συμπολιτεία ήταν η σημαντικότερη δύναμη στον ελλαδικό χώρο και μέσα σ’ αυτή πρώτη η Ευρυτανία. Και τέλος,
10)Κατά τη βυζαντινή περίοδο η Ευρυτανία υπήρξε κέντρο πολιτισμού και με έδρα επισκόπου κατά τον 5ο μ.χ. αιώνα το Κλαψί, τότε Κάλλιον, πρωτεύουσα της Ευρυτανία και της Αιτωλικής Συμπολιτείας.

Αποχαρακτηρίστηκε από κατολισθήσιμος ο οικισμός της Χόχλιας, με ενέργειες του Δημάρχου Γρηγόρη Χαλκιά


Μετά τον σεισμό του 1966 ο οικισμός της Χόχλιας χαρακτηρίστηκε ως κατολισθήσιμος με αποτέλεσμα να σταματήσει εντελώς κάθε οικοδομική δραστηριότητα ακόμη και οι επισκευές στα υπάρχον κτήρια. Έπειτα από πολλά αιτήματα των κατοίκων ο Δήμος μας αφού ήρθε σε επαφή με την Δ/νση Δασών, το Ι.Γ.Μ.Ε., και το ΥΠΕΔΩΔΕ ολοκλήρωσε μια σειρά από έργα τα οποία είναι απαραίτητα για τον αποχαρακτηρισμό του οικισμού και τα οποία αναφέρονται στην Τ-2507 Τεχνικογεωλογική μελέτη του ΙΓΜΕ καθώς και στην υπ’ αριθμ. 169 φύλλο (2/5/2007) Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Έπειτα και από την υπ’ αριθμ. 2521 Βεβαίωση ολοκλήρωσης έργων προστασίας από την αρμόδια Νομαρχία, οι δημότες του Τ.Δ. Χόχλιας μπορούν πλέον να ξεκινήσουν να βγάζουν νέες οικοδομικές άδειες.

Μπροστά στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Οι εκλεκτοί της τοπικής κοινωνίας, οι μελλοντικοί μας τοπικοί άρχοντες, οι οιακοστρόφοι συμπολίτες μας του Δήμου και της Περιφέρειας, θα υποδειχθούν από τα κόμματα, θα πάρουν από αυτά το χρίσμα και ο λαός θα επικυρώσει τυπικά την εκλογή τών «ελέω κομμάτων» αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.).
Στον αιώνα της μαζοποίησης, με τη λογική της συγκέντρωσης, παρέσυραν οι πολιτικοί μας και τη δημιουργική κοινότητα στον κατασκευασμένο δήμο, όπως παρέσυραν τον πολίτη από τη μονοκατοικία του χωριού στο τερατούργημα της πολυκατοικίας της πόλης. Γι’ αυτό και εδώ, στους δήμους-πολυκατοικίες, έχουμε τα διαμερίσματα.
Πέραν τούτου όμως, οι πολιτικοί μας επιθυμούν την άμεση ποδηγέτηση και το στενό έλεγχο των αποφάσεων των Δήμων και των Περιφερειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι, με τα χρίσματα των υποψηφίων τοπικών αρχόντων από τα κόμματα επιβεβαιώνεται η προσπάθειά τους να ποδηγετήσουν την Τ.Α., της οποίας ο ρόλος μετατρέπεται σε όχημα και πρόσχημα για την άσκηση της επικυριαρχικής εξουσίας.
Αντί να μετατρέψουν την Τ.Α. σε παράλληλο αυτοκινούμενο τρένο της κεντρικής εξουσίας, επιχειρούν τη διόγκωση των βαγονιών στο συρμό της Κεντρικής Διοίκησης. Με την κομματοκρατία απαξιώνεται και ευτελίζεται η Τ.Α., μετατρέπεται σε φέουδο του κόμματος και δεν μπορεί να αναδείξει αυτόνομα πολιτικά αναστήματα, ικανά να αναχαιτίσουν τις ολοκληρωτικές πρακτικές και τον αυταρχισμό των κομματικών διευθυντηρίων.
Στη δίνη των δημοτικών εκλογών δεν έχουμε, δυστυχώς, τη δυνατότητα να ονειρευτούμε αντίσταση στον εξανδραποδισμό μας. Τα κόμματα διεκδικούν και την ημέρα των εκλογών για να μετρήσουν την εκλογική τους δύναμη. Ως πότε θα καταδυναστεύεται από την κομματική τυραννία ο πολίτης; Γιατί να είναι απεριόριστη η αυτοκαταστροφική μανία του ανθρώπου;

kostasmitsios@yahoo.gr

Παρών στις εξελίξεις, δηλώνει ο Δ.Σ. Βίνιανης Κώστας Μακρής



Δυναμικά παρών στις εξελίξεις ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου δηλώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Βίνιανης Κώστας Μακρής. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο εκ της Μαυρομάτας καταγόμενος αυτοδιοικητικός, μέχρι στιγμής έχει δεχτεί πολλές προτάσεις να συμμετάσχει και πάλι στις εκλογές ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον διευρυμένο πλέον Δήμο Αγράφων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζει όλες τις προτάσεις που του έχουν γίνει και ήδη βρίσκεται πολύ κοντά να πει το ΝΑΙ σε υποψήφιο Δήμαρχο με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο κ. Μακρής όπως πάντα αινιγματικός, μας είπε ότι δηλώνει παρών στις εξελίξεις και εντός των ημερών θα μπορεί να μας πει περισσότερα. Ίδωμεν…

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Στο Δήμο Προυσσού σήμερα ο Κώστας Μπακογιάννης


Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ο Υποψήφιος Δήμαρχος του Νέου Δήμου Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης θα επισκεφθεί σήμερα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 τα χωριά του Δήμου Προυσσού.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της προεκλογικής περιόδου του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 / 10 / 2010
ΜΑΥΡΟΛΟΓΓΟΣ 5:00 μ.μ
ΚΟΡΥΤΣΑ 5:30 μ.μ
ΜΕΣΟΧΩΡΙ 6:30 μ.μ
ΠΛΑΤΑΝΟΣ 7:30 μ.μ
ΒΡΑΧΑ 8:30 μ.μ
ΦΟΥΡΝΑ 9:00 μ.μ

9 / 10 / 2010 ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΡΩΙ : ΚΑΣΤΑΝΟΥΛΑ ΨΙΑΝΩΝ
(ΕΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ)
ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΕΝΩΜΑ 4:30 μ.μ
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 5:00 μ.μ
ΠΑΠΑΔΙΑ 5:30 μ.μ
ΔΟΜΙΑΝΟΙ 6:00 μ.μ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7:00 μ.μ
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ 7:30 μ.μ
ΧΟΧΛΙΑ 8:00 μ.μ
ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 9:00 μ.μ
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ 9:30 μ.μ


10 / 10 / 2010 ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΡΩΙ : ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ
(ΕΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ)
ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 7:00 μ.μ

Παραίτηση βόμβα του Δημοσθένη Τσιαμάκη


Την παραίτησή του από την διεκδίκηση του Δήμου Αγράφων γνωστοποίησε αργά χθες το απόγευμα, με επιστολή του στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ο Δημοσθένης Τσιαμάκης. Ο πρώην Βουλευτής στην πολυσέλιδη επιστολή του, που σας δημοσιεύουμε αυτούσια παρακάτω, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή. Έτσι μετά από αυτή την απρόσμενη για πολλούς εξέλιξη, τα δεδομένα στις τοπικές εκλογές για τον Δήμο Αγράφων αλλάζουν και από αύριο είναι σίγουρο ότι θα μπουν σε άλλη βάση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, αργά χθες το βράδυ υπήρξε συνάντηση του κ. Τσιαμάκη με τον υποψ. Δήμαρχο Αγράφων που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ κ. Θόδωρο Μπαμπαλή και επήλθε συμφωνία να γίνει συζήτηση, με θέμα την συνεργασία των δυο πλευρών. Σε επικοινωνία μας με τον κ. Μπαμπαλή, μας επιβεβαίωσε αυτή την συνάντηση και μας δήλωσε ότι μετά την παραίτηση του κ. Τσιαμάκη, αναμένεται μια τέτοια συζήτηση επί προγραμματικών συγκλήσεων, στις επόμενες ώρες.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΤΣΙΑΜΑΚΗ

Αγαπητοί Συνδημότισσες και Συνδημότες του Δήμου Αγράφων Σε συνέχεια της από 14-9-2010 επιστολής μου, θέλω και πάλι να επικοινωνήσω μαζί σας διά της παρούσης, διατυπώνοντας με σαφήνεια και απλή γλώσσα τα εξής: 1.Γνωρίζετε ότι, από το 2009, εξεδήλωσα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων με ένα ψηφοδέλτιο υπερκομματικό, γιατί πίστευα απόλυτα ότι, δι' αυτού του τρόπου, αφ' ενός μεν σφυρηλατείται πιο καλά 7 κοινωνική συνοχή και η αγάπη μεταξύ όλων μας και αφ' ετέρου μέσα από μια καθαρή και έντιμη συνεργασία διακομματικού χαρακτήρα θα προήγαγε τα κοινά συμφέροντα του τόπου μας με αποτελεσματικότερο τρόπο και βεβαίως με στόχο την ανάπτυξη. 2.Πέραν τούτου, ένας άλλος και πολύ βασικός λόγος, από τα κίνητρα που με οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση (να διεκδικήσω το Δήμο Αγράφων) ήταν και παραμένει η ύπαρξη, στο Νομό Ευρυτανίας, διαπλοκής, διοικητικής και οικονομικής εξουσίας στον τόπο μας, η οποία υπηρετεί διαπλεκόμενα συμφέροντα ελαχίστων και αγνοεί τους πολλούς οι οποίοι ενδιαφέρονται για το σύνολο και όχι για τον εαυτό τους και έπρεπε οπωσδήποτε να ξηλωθεί. 3.Στο από 14-10-2010 μήνυμά μου το οποίο απευθύνετο τότε στους δημότες του Δήμου Απεραντίων, διετύπωνα λεπτομερέστερα και αναλυτικότερα τα κίνητρά μου και δεν θα επανέλθω σ' αυτά για να μην σας κουράζω με την ανάγνωσή τους. 4.Μέσα στο χρονικό διάστημα των δέκα οκτώ (18) περίπου μηνών, που κυκλοφόρησα ανάμεσά σας, ως υποψήφιος, είτε με προσωπική επαφή, είτε διά παντός άλλου μέσου, προσπάθησα κατά τον πλέον απλό και σαφή τρόπο, να ενεργοποιήσω την σκέψη σας ότι, πριν καταλήξετε στην οποιαδήποτε επιλογή προσώπων σε επίπεδο Δημάρχου και Δημοτικών, αλλά και Τοπικών Συμβούλων, πρέπει απαραιτήτως να ακούσετε, να κρίνετε και να συγκρίνετε πρόσωπα, ιδέες, θέσεις, προγράμματα, κ.λπ. και να αποφασίσετε τι ακριβώς θέλετε... Διαπίστωσα ότι, ένα σημαντικό ποσοστό, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τα κοινά συμφέροντα του τόπου, αλλά δυστυχώς για την απόσπαση μας υπόσχεσης για την μικροεξυπηρέτηση επί προσωπικού όπως: α) για την κατασκευή μιας ράμπας με 3-5 κυβικά τσιμέντου..., β) για την κατασκευή ενός τοιχίου στο οικόπεδο, σπίτι ή στο χωράφι..., γ) για την περίφραξη με πασσάλους και σύρμα ενός οικοπέδου ή κτήματος με το πρόσχημα κατασκευής οδικού δικτύου κ.λ.π...., δ) με την εξοικονόμηση ενός κινητού τηλεφώνου διά των οικονομικών του Δήμου και πολλά άλλα τα οποία θεωρώ ευτελισμό να τα αναφέρω, γιατί ανάγονται στη σφαίρα του κύκλου των μικροσυμφερόντων του χθες ή του σήμερα και όχι μακροπρόθεσμα του αύριο, το οποίο δικαιωματικά θα ανήκει στα παιδιά και τα εγγόνια μας (όσοι και όποιοι έχουμε). 5.Με απλά λόγια το ποσοστό αυτό αγκυλωμένο στο εφήμερο ατομικό συμφέρον, αδιαφορεί περίτρανα για το οποιοδήποτε αναπτυξιακό έργο του αύριο, διαμορφώνοντας πλειοψηφία με τέτοια κριτήρια. 6.Διαπίστωσα ακόμη ότι οι μικροεργολάβοι, εργολήπτες και ενίοτε οι προμηθευτές αποτελούν μια άλλη βασική εστία όπου εκκολάπτεται, εξυφαίνεται, δημιουργείται και γιγαντώνεται η διαπλοκή συμφερόντων, διότι τους μαγνητίζει (και γιατί όχι) η απ' ευθείας ανάθεση έργων με το ποσό των 6.925 ευρώ χωρίς μελέτες, δημοπρασίες και κάθε άλλη διαδικασία η οποία διασφαλίζει την προκλητική διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί το σύστημα της αμφίδρομης εξυπηρέτησης όταν σε κάθε εργολάβο υπάρχει πάντοτε ένα υπόλοιπο από τους λογαριασμούς... έτσι ώστε να είναι αιχμάλωτος στον Δήμαρχο προεκλογικά... για την είσπραξη των ψήφων... Κρίμα! Κρίμα, για τον τόπο μας... 7.Τώρα που έχουμε φθάσει στην παραμονή των εκλογών, έχουν γεμίσει τα σοκάκια και οι αυλές του Δήμου Απεραντίων με φορτωτές, τσάπες, μπετονιέρες, καλουπατζήδες κ.λ.π. για να κάνουν κοντόφθαλμα ατομικά έργα, όπως τα λέμε στην καθημερινή μας γλώσσα περδικοστήματα ή επί το απλούστερο πασαλείμματα εξωτερικής όψης και όχι βάθους..., η δε αντιπολίτευση του Δήμου τα παρακολουθεί μοιρολατρικά και με στατική ατολμία να κάνει αυστηρό έλεγχο όπως έχει υποχρέωση από το θεσμικό της ρόλο. 8.Μέσα σε όλα αυτά, από τις αρχές Ιουλίου του 2010, μας προσετέθη και άλλο σοβαρό ζήτημα στο Δήμο Απεραντίων, το οποίο κατά την προσωπική του άποψη, δημιουργεί πρόκληση και σκάνδαλο σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Αγράφων και των Δημοτών γενικότερα και είναι το εξής: 9.Στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Λιθοχωρίου υφίσταται η κτιριακή μόνο, εγκατάσταση Τυροκομείου, το οποίο ιδρύθηκε το 1998 και έκτοτε λειτούργησε περίπου μέχρι το 2002 οπότε, για διαφόρους λόγους, έπαυσε να λειτουργεί... Λόγω χρεών προς την Τράπεζα, έγινε πλειστηριασμός και κάποια στιγμή περιήλθε στα χέρια (αντί του ποσού των 130.000 ευρώ) κάποιου ιδιώτη ο οποίος είναι στενότατος συγγενής των πρώην ιδιοκτητών. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός πωλήθηκε αντί ποσού 85.000 ευρώ και βρίσκεται σε μια αποθήκη στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας. Ο Δήμος Απεραντίων εξεδήλωσε την πρόθεση να πάρει, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δάνειο ποσού 1.503.000 (ενός εκατομμυρίου, πεντακοσίων τριών χιλιάδων) ευρώ, το οποίο να διαθέσει για την επισκευή των υπαρχόντων κτιριακών εγκαταστάσεων του Τυροκομείου. Στη συνέχεια να μισθώσει το κτίριο, από τον σημερινό κάτοχο ιδιώτη, αντί του ποσού των 10.000 - 20.000 ευρώ το μήνα για να ιδρύσει επί του χώρου αυτού σφαγεία για την περιοχή, κάτι το οποίο εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να γίνει, διότι δεν πληρούνται οι προδιαγραφές που προβλέπονται από το νόμο, αλλά θα είναι και μη βιώσιμη επιχείρηση αφού είναι δεδομένο και γνωστό ότι ο ζωϊκός πληθυσμός της περιοχής δεν είναι αρκετός. Παρά ταύτα, ο Δήμαρχος προσωπικά και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, επιμένουν σθεναρώς και χωρίς να σκέπτονται ότι υποθηκεύουν το μέλλον του σημερινού, πλέον, Δήμου Αγράφων, και 3-4 λαθεμένες αποφάσεις που πήρανε, ακυρώθηκαν από τον Περιφερειακό Διευθυντή για νομικές παραλείψεις και παρατυπίες οι οποίες έχουν σχέση με την κάθε απόφαση χωριστά. Η αντιπολίτευση σύσσωμη και ένας Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας καταψήφισαν όλες τις αποφάσεις και εξέφρασαν καθαρή θέση ότι τα σφαγεία είναι ασύμφορα για το Δήμο. Αυτούς τους αποκάλεσαν σαμποταριστές του δήθεν έργου, κάποιοι ξερολιστές (αυτού που τα ξέρουν όλα) με σκοπό να τους λασπώσουν στην τοπική κοινωνία εν όψει των προσεχών Δημοτικών Εκλογών. Μεταξύ αυτών ενέπλεξαν με δόλιο τρόπο και το δικό μου όνομα και μου ζήτησαν, χωρίς δισταγμό, να πάρω θέση εάν είμαι υπέρ ή κατά του έργου... Στην Τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του Δ.Σ. για την υπόθεση αυτή, παραβρέθηκα και διατύπωσα την άποψή μου με σαφήνεια, προτείνοντας να γίνει επόμενο συμβούλιο (μέσα σε μία εβδομάδα) στο οποίο να προσκληθούν και οι υπόλοιποι τέσσερις Δήμαρχοι του Δήμου Αγράφων να πάρουν θέση, αφού πρωτίστως ενημερωθούν. Θέλετε ν' ακούσετε τη συνέχεια; Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σιαφάκας, δεν κατέγραψε στα Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου αυτά που εγώ είπα... Αυτό, κατά τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Πρόεδρο και την πλειοψηφία τους, λέγεται Δημοκρατία και λειτουργία συλλογικού οργάνου... Να την χαρούν οι ίδιοι και να την συνεχίσουν εφόσον εσείς την αποδεχθείτε και τους δώσετε εντολή συνεχείας. Πριν από ένα χρόνο είχα προτείνει στον εξαίρετο συνδημότη και φίλο μου κ. Κατσιάδα Δημήτρη του Θωμά, Αιθοχωρίτη και Γραμματέα τότε του Δήμου Απεραντίων να συμπορευθούμε στο Δήμο Αγράφων μέσα από την συμμετοχή του ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, στο υπό δημιουργία, τότε, υπερκομματικό ψηφοδέλτιό μου. Αποδέχθηκε την πρότασή μου, με την προϋπόθεση να μην υπάρξει ανακοίνωση, μέχρι να συνταξιοδοτηθεί από το Δήμο, όπως και έγινε μέχρι 30-8-2010, οπότε ο ίδιος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, γεμάτος γνώσεις, εμπειρία, αγάπη για τον τόπο και προσφορά σ' αυτόν και φυσικά με απλόχερη αποδοχή των συγχωριανών του, αλλά και πολλών από τα λοιπά διαμερίσματα του Δήμου. Από την πρώτη στιγμή που έγινε η γνωστοποίηση ότι θα είναι υποψήφιος στο δικό μου συνδυασμό, με προσωπική παρέμβαση των ιδιωτών επενδυτών ορατώς, αλλά αοράτως και παραγόντων του Δήμου (π.χ. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι) πιέσθηκε ασφυκτικά ότι, για να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και να ψηφισθεί από πλειάδα Δημοτών του Λιθοχωρίου και όπου αλλού υπήρχε και υπάρχει δική τους πρόσβαση, έπρεπε να πάρει καθαρή θέση ότι συμφωνεί με την όλη διαδικασία που προανέφερα για την κατά-σκευή των σφαγείων αποκλειστικά και μόνο στο Αιθοχώρι. Ταυτόχρονα δε, και παράλληλα, να υπογραφεί και η αναγκαία σύμβαση μίσθωσης του σημερινού Τυροκομείου από τον Δήμο με το μίσθωμα που προανέφερα (δηλαδή 10.000 - 20.000 ευρώ το μη-να...). Ευθέως εξεβίασαν την καθαρή θέση του και την συνείδησή του και έπνιξαν κυριολεκτικά ένα αξιόλογο άτομο, το οποίο είχε και ασφαλώς έχει τη δυνατότητα, τη γνώση, την εμπειρία, την αγάπη και τον απεριόριστο χρόνο για προσφορά στον τόπο του, αφού πάντοτε ήταν παρών σ' αυτόν, προσφέροντας υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής μας με απλόχερο και εγκάρδιο χαμόγελο. Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο έθεσαν το δίλημμα και σ' εμένα τον ίδιο... χωρίς δισταγμό: Βοηθάς (;) στην διαπλοκή συμφερόντων παίρνεις ψήφο, δεν βοηθάς καταψηφίζεσαι... και οτιδήποτε άλλο το οποίο θα είναι παράπλευρο και παρελκόμενο. Αγαπητοί μου συνδημότες, Στο αρχικό μήνυμά μου, μεταξύ των κινήτρων μου, ήταν και παραμένει σταθερά και αταλάντευτα η πάταξη της διαπλοκής που υπάρχει, όπως προανέφερα. Μετά από ώριμη σκέψη και υπεύθυνη θέση για τον τόπο μας αποφάσισα Να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Αγράφων
διότι
Δεν προδίδω τις αρχές και τους στόχους που έθεσα εξ’ αρχής, τόσον εγώ προσωπικά, όσο και περισσότερο οι πανάξιοι και καθαροπρόσωποι υποψήφιες και υποψήφιοι του συνδυασμού μου
διότι
Όταν εξ’ αρχής πιστεύεις και υπηρετείς κάποιες ηθικές αξίες, δεν τις εγκαταλείπεις στη διαδρομή, γιατί ο συμβιβασμός θα σήμαινε για εμένα ότι δίνω μια προκαταβολή στη διαπλοκή πριν ακόμη γίνω Δήμαρχος.
Σήμερα, αγαπητοί μου συνδημότες, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να βροντοφωνάξω και να σας πω ολόκληρη την αλήθεια ατόφια, χωρίς πρόσθεση ή αφαίρεση γεγονότων, κι εσείς αξιολογήστε την κατά την απόλυτη δική σας κρίση, όπως θέλετε, ταξινομήστε χρονοδιαγραμματικά τα γεγονότα, όπως αυτά έγιναν και εξελίχθηκαν, κρίνετε πρόσωπα, ιδέες και προγράμματα έτσι ώστε να οδηγηθείτε στην καλύτερη απόφαση για τον τόπο μας.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους τους μέχρι σήμερα συνεργάτες (και αύριο παντονινούς φίλους) και υποψηφίους του συνδυασμού «ΑΓΡΑΦΑ – ΑΛΛΑΓΗ», οι οποίοι με υποστήριξαν. Ένα μεγάλο και ιδιαίτερο ευχαριστώ στους:
Τσιαμπόκαλο Δημήτρη του Ανδρέα από Βαλαώρα, Πάζιο Νικόλαο του Χρήστου από Τοπόλιανα , Γρανίτσα Χαρίλαο του Στεφάνου από Γρανίτσα, Φούκα Γεώργιο από Βούλπη , Χρυσαφογιώργο Λάμπρο του Θωμά από Πρασιά, Κοντοβά Κων/νο από Παλαιοχώρι , Κουτσοκώστα Βασίλη του Νικολάου από Βελαώρα, Κουτσοκώστα Βασίλη του Γεωργίου από Βελαώρα
Μπισμπίκη Γιάννη του Θωμά από Χρύσοβα, Μάκκα Γεώργιο του Αθανασίου από Κρέντη γιατί αναγνώρισαν ιδέες, αρχές και αξίες του συνδυασμού και συμπορεύθηκαν ως υποψήφιοι μαζί μου.
Αφήνω πλήρως ελεύθερους όλες και όλους του συνδυασμού μου, αλλά και τους αξιότιμους οπαδούς μου σε όλη την έκταση του Δήμου Αγράφων να κάνουν την δική τους επιλογή με κριτήριο το καλό του τόπου μας και το γεγονός ότι ο Δήμος ξεκινάει από την αρχή κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία.
Στο από 14-10-2009 μήνυμά μου έκανα καλοπροαίρετο κάλεσμα για συγκρότηση υπερκομματικού ψηφοδελτίου κάτι το οποίο ετέθη από εμένα ως απαραίτητη προϋπόθεση.
Υπήρξε μερική και όχι ολική ανταπόκριση γιατί το ΠΑΣΟΚ συγκροτεί ψηφοδέλτιο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ αγκυλωμένο στο παρελθόν, ενώ η σημερινή εποχή απαιτεί, κατά τη γνώμη μου, κάτι πολύ διαφορετικό.
Αγαπητοί μου συμπατριώτες
Σε μια τέτοια δύσκολη απόφαση που σήμερα παίρνω όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και γενικότερα για το Δήμο Αγράφων και με δεδομένο το γεγονός ότι υπήρξα στο Νομό Ευρυτανίας πρώην Νομάρχης και Βουλευτής, πρέπει δημόσια και με καθαρά λόγια να πω πια είναι η θέση μου από εδώ και πέρα.
Κατ’ αρχήν επιθυμία μου και υποχρέωσή μου είναι να τεθεί κάποιος επικεφαλής από τον συνδυασμό μου για να τον στηρίξω, όπως το απαιτεί η περίπτωση, σύμφωνα με τις αρχές του συνδυασμού.
Εάν κάτι τέτοιο δεν υπάρξει, θα στήριζα κάποιον ο οποίος θα ήταν καθαρόαιμος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, γιατί ση ΝΔ άλλοτε επικαλούνται το όνομά της και άλλοτε την πετούν στα σκουπίδια.
Σεβόμενος τους μακροχρόνιους αγώνες μου, ως συνδικαλιστής Νομάρχης, Βουλευτής και περισσότερο ως απλός οπαδός της ΝΔ και ως μέλος μιας οικογένειας με ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΑ και ΚΑΘΑΡΟΠΡΟΣΩΠΗ προσφορά υπέρ του κόμματος της ΝΔ. και πάνω απ’ όλα σεβόμενος τους Ευρυτάνες που με τιμήσατε και με στηρίξατε τόσες φορές, στην πορεία με σύνεση και σοφρωσύνη θα πράξω οτιδήποτε προάγει το γενικό συμφέρον του νεοσύστατου Δήμου Αγράφων.
Με πολύ αγάπη
Δημοσθένης Τσιαμάκης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Ευχαριστώ και συγχαίρω θερμά από βάθους καρδίας τη νεολαία Ραπτοπούλου Δαφνούλας και Κρέντης διότι μου δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσω ιδιαιτέρως και πάρα πολύ μαζί τους, διαπιστώνοντας ένα σωστό τρόπο σκέψης για το παρόν και το μέλλον του Δήμου.
Δηλώνω ότι θα είμαι πάντοτε μαζί τους και γενικότερα σε όλους τους νέους του Δήμου Αγράφων που συνομίλησα.

ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΚΡΕΝΤΗ 1-2




Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε


Σπουδαία νίκη βαθμολογικής σημασίας σημείωσε η Κρέντη, επικρατώντας του Κερασόβου με σκορ 2-1 στο γειτονικό ντέρμπυ, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του τοπικού μας πρωταθλήματος. Το συγκρότημα του Χρήστου Καλαμπάκα παρότι δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, κατάφερε να επιβληθεί των τυπικά γηπεδούχων, κατακτώντας έτσι ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Από την άλλη, οι γηπεδούχοι, που εξέδωσαν διαμαρτυρία – καταγγελία για την διαιτησία του αγώνα, αντέδρασαν, ισοφαρίζοντας το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν με ωραία κεφαλιά του Βλάχου στο 55΄, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσαν να πάρουν τίποτε από το παιχνίδι αυτό, παρότι το δικαιούνταν, αν αναλογιστούμε μάλιστα και την κλασική ευκαιρία που έχασε στην λήξη του αγώνα ο βετεράνος Βαγγέλης Τσιγαρίδας.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με γκολ από τα αποδυτήρια που σημείωσε μόλις στο 1΄ ο Καστάνης που έκανε το ντεπούντο του στην ομάδα. Ο υψηλόσωμος αμυντικός μέσος της Κρέντης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του γκολκίπερ των γηπεδούχων, και με κοντινό πλασέ μετά την ασταθή απόκρουση του Ν. Τρίκκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.
Το γρήγορο αυτό γκολ έδωσε περισσότερη σιγουριά στους ποδοσφαιριστές της Κρέντης, που πήραν το κέντρο και πίεσαν στην συνέχεια για ένα δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε μεγάλο προβάδισμα για την νίκη.
Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε παρότι στο 37΄η κεφαλιά του Μάκκα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Τρίκκα.
Με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 1-0 οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ζεστοί στο γήπεδο για το δεύτερο ημιχρόνιο και στην πρώτη καλή επίσκεψη στα καρέ του Ντάλλα ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ, με ωραία κεφαλιά του Βλάχου που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Κρέντης.
Η χαρά δεν κράτησε για πολύ για το Κεράσοβο. Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο σπεσιαλίστας στο είδος Παύλος Κόκκοτος με αριστοτεχνική εκτέλεση πέρασε την μπάλα πάνω από τον τείχος στέλνοντάς της στο βάθος της εστίας του Τρίκκα, που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο παρά την εκτίναξη που έκανε.
Στην συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να διασφαλίσουν το υπέρ τους 2-1 και τους γηπεδούχους να πιέζουν για την ισοφάριση. Ωστόσο όμως το Κεράσοβο θα μπορούσε στο τέλος να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας, αν ο Β. Τσιγαρίδας δεν αστοχούσε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Κορυφαίος των νικητών ο ακούραστος Γιώργος Περούλας και καλοί οι Κόκκοτος, Μπισμπίκης. Διακρίθηκαν από το μαχητικό Κεράσοβο, ο κορυφαίος της άμυνας Γ. Σακαπέτης και οι Βλάχος, Ρίζος.
Την ερχόμενη αγωνιστική το Κεράσοβο αγωνίζεται εκτός με την Μυρίκη ενώ η Κρέντη υποδέχεται την Δόξα.
ΚΕΡΑΣΟΒΟ: ΤΡΙΚΚΑΣ, ΛΑΘΥΡΗΣ (46΄ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ), ΜΟΥΤΣΕΛΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΝΙΚΟΣ, ΣΑΚΑΠΕΤΗΣ, ΡΙΖΟΣ, ΡΑΠΤΗΣ, ΚΟΣΜΑΣ, ΚΑΤΣΑΔΟΥΡΟΣ, ΒΛΑΧΟΣ, ΠΑΠΑΡΟΪΔΑΜΗΣ.
ΚΡΕΝΤΗ: ΝΤΑΛΛΑΣ, ΜΠΥΡΟΣ, Ε. ΜΠΥΡΟΣ, ΠΕΡΟΥΛΑΣ, ΚΟΚΚΟΤΟΣ, Ε. ΜΑΚΚΑΣ, ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, ΚΑΣΤΑΝΗΣ, Κ. ΜΑΚΚΑΣ, Γ. ΒΟΥΡΤΣΑΣ, Ν. ΒΟΥΡΤΣΑΣ (46΄ Σ. ΖΗΚΑΣ)

ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ - ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 2-0

Αναζητείται επειγόντως νίκη

Την 3η συνεχόμενη ήττα του γνώρισε ο εκπρόσωπός μας στην Δ΄ Εθνική, χάνοντας αυτή τη φορά από τον Αγρότη Λιανοκλαδίου με σκορ 2-0. Η ομάδα μας, σαφώς βελτιωμένη από το προηγούμενο παιχνίδι, κατέβηκε στον αγώνα αυτό με αμυντικούς προσανατολισμούς προκειμένου να διασφαλίσει το μηδέν στα μετόπισθεν και ότι προκύψει στην επίθεση.
Στο πρώτο ημίχρονο, το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα, παίζοντας πειθαρχημένα και με πολύ δύναμη στο κέντρο, έκλεισε όλους τους διαδρόμους στους επιθετικούς της γηπεδούχου ομάδας, ψάχνοντας το γκολ με αντεπιθέσεις. Σε μια απ΄ αυτές μάλιστα, με την συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου, ο Νταβαρίνος έβγαλε σε καλή θέση τον Μπισμπίκη, τον οποίο όμως με ωραία έξοδο πρόλαβε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων αποσοβώντας τον κίνδυνο για την εστία του.
Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 24΄ με τον Βεστάκη να παίρνει την κεφαλιά μετά την ωραία σέντρα του Μπουγιώτα αλλά αυτή να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσάμη και στην συνέχεια να φεύγει άουτ. Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 28' με τον Σκόρδα να γυ¬ρίζει ωραία την μπάλα στον Τατσιόπουλο το σουτ του οποίου έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Απεραντιακού. Με την συμπλήρωση του ημίωρου, ο Μπισμπίκης με κεφαλιά έστρωσε την μπάλα στον επερ¬χόμενο Νταβαρίνο, ο οποί¬ος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή για να την στείλει στα δίχτυα. Στο 37΄ ο Βεστάκης, επιχείρησε δυνατό μόλις άουτ και στο 42΄ τον δραστήριο επιθετικό των γηπεδούχων πρόλαβε στο τσακ ο Τσάμης μπλοκάροντας την μπάλα την τελευταία στιγμή. Με την συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, ο Μπα¬καλίδης βρήκε ωραία στον κενό χώρο τον Μπου¬γιώτα, το σουτ του οποίου όμως έφυγε άουτ. Με το στείρο 0-0 οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για τν ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι γη¬πεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα πιέζοντας από νωρίς για το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού για την συνέχεια. Η πίεση αυτή δεν άργησε να φέρει καρπούς για το συγκρότημα του Μάκη Ζαχαρόπουλου. Με την συμπλήρωση 50΄ λεπτών παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν ένα πλάγιο άουτ με τον Σκόρδα, η μπάλα πέρασε πάνω από τους αμυντικούς της ευρυτανικής ομάδας και κατέληξε στον πολύ γνωστό μας για την εκτελεστική του ικανότητα Άλεξ Μπακαλίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτη¬κε με σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα τους. Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι και τρία λεπτά αργότερα ο Τατσιόπουλος μετά από σέντρα του Βεστάκη διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του κάνοντας με ιδανικό πλασέ το 2-0.
Στην συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατά πολύ με τους γηπεδούχους να προσέχουν τα μετόπισθεν και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν να κάνουν την μεγάλη φάση μπροστά στα καρέ του Αλεξανδρή. Οι γηπεδούχοι μετά το 75΄ και έχοντας εξασφαλισμένο σκορ ασφαλείας βγήκαν μπροστά να πετύχουν και ένα τρίτο γκολ, για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Ωστόσο και παρά τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, στο 75' με τον Βεστάκη, στο 78' με τον Σερπάνο, στο 85΄ και στο 89΄ με τον Μπουγιώτα
Δεν κατάφεραν να πετύχουν και άλλο τέρμα μένοντας έτσι στο 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αυτής της αναμέτρησης.
Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας στο τέλος του αγώνα δήλωσε αισιόδοξος για την συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και για την απειρία των ποδοσφαιριστών του. «Ήρθαμε διαβα¬σμένοι στο παιχνίδι με τον Αγρότη, τόνισε ο κοόυτς του Απεραντιακού, «κλείσαμε τους δια¬δρόμους, κάναμε δύο ευ¬καιρίες σε αντεπιθέσεις, δεν καταφέραμε όμως να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Τονίζω και πάλι ότι χρεια¬ζόμαστε δουλειά γιατί τα παιδιά είναι άπειρα».
Την ερχόμενη Κυριακή ο Απεραντικός υποδέχεται στο Α.Κ. Καρπενησίου τον Πύρασο σε ένα καθοριστικό ματς για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καρανικόλας (Φωκίδας)
ΑΓΡΟΤΗΣ: Αλεξανδρής, Σκόρδας, Τζουάννας, Μπακαλίδης, Κουφιώτης, Κραβαρίτης, Τατσιόπουλος (84΄ Παπαγεωργίου), Ζησόπουλος, Μπουγιώτας, Χανής (62΄ Σερπάνος), Βεστάκης (78΄ Βιτζέκας)
ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ: Τσάμης, Διαμαντής, Ζήσιμος(60΄ Μπισμπίκης Θ.), Τλούπας, Κατσικάς, Ντότσικας (60΄ Σατης), Κεφαλίδης, Θαμνόπουλος(48΄ Μπουμπουρής), Μπισμπίκης Δ., Γεωργακόπουλος, Νταβαρίνος

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (3η αγ.)


Καρδίτσα-Ρήγας Φεραίος 1-0
Μουζάκι-Πυργετός 0-1
Ελασσόνα-Θύελλα Πετρωτού 0-0
Α.Ε. Μακρ. Σπερχειάδας -Λαμία 1-0
Αγρότης - Απεραντιακός 2-0
Μετέωρα-Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-5
Πύρασος Ν. Αγχ.-Απόλλων Λάρισας 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Πυργετός 3-0 7
2.Οικονόμος Τσαρ. 8-4 6
3.Μουζάκι 4-2 6
4.Καρδίτσα 4-3 6
5.Απόλλων Λάρισας 4-2 5
6.Αγρότης Λειαν. 2-0 5
7.Ρήγας Φεραίος 5-5 4
8.Α.Ε. Μακρακ.Σπερχ. 2-3 4
9.Ελασσόνα 1-1 3
10.Πύρασος Ν. Αγχ. 2-3 2
11.Θύελλα Πετρωτού 2-4 2
12.Μετέωρα 1-5 2
13.Λαμία 0-2 1
14.Απεραντιακός 3-6 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ( 4η)
Μουζάκι- Καρδίτσα
Ρήγας Φεραίος-Ελασσόνα
Πυργετός-Α.Ε. Μακρακώμης-Σπερx.
Θύελλα Πετρωτού-Αγρότης Λειαν.
Λαμία-Μετέωρα
Απεραντιακός-Πύρασος Ν. Αγχ.
Οικονόμος Τσαρ.-Απόλλων Λάρισας

Σκόρερς
Σκόρερ Ομάδες Γκολ
Νταβαριίνος Απεραντιακός 3
Παπαστεριάδης Μουζάκι 3
Κουντούρης Ρήγας Φεραίος 2
Κωστέλλος ΑΟ Καρδίτσας 2

Παραίτηση βόμβα του Δημοσθένη Τσιαμάκη

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΤΣΙΑΜΑΚΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Το μέλλον άρχισε!



Δύναμη προόδου, δύναμη αλλαγής, ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ για τον νέο Δήμο Καρπενησίου σηματοδοτεί η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη


ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ θα είναι το όνομα του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη στη μάχη των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον νέο Δήμο Καρπενησίου. Ένα όνομα που στόχο έχει να τονίσει ότι η θεσμική αλλαγή που δημιούργησε τον νέο και διευρυμένο Δήμο Καρπενησίου μπορεί να είναι η αρχή μίας νέας εποχής που απαιτεί δυναμική στάση και νέες ιδέες σε κάθε επίπεδο.
Υπό αυτό το πρίσμα η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ έρχεται να ταράξει τα νερά στις εκλογές της Ευρυτανίας με ανθρώπους που εκπροσωπούν τις νέες δυνάμεις που διαμορφώνονται στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρα μας και επιθυμούν και επιδιώκουν την πρόοδο και την αλλαγή. Ένας συνδυασμός διαφορετικός που υπόσχεται να αποτελέσει
•δύναμη ανανέωσης στην πολιτική φιλοσοφία και νοοτροπία με ανθρώπους που ελεύθερα θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του τόπου τους και ζητούν την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών τους με ειλικρίνεια, πρόγραμμα και καθαρά λόγια.
•δύναμη ανανέωσης στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ταυτότητά μας, τόσο τοπικά όσο και εθνικά δίνοντας περισσότερη σημασία στα πράγματα που μας ενώνουν, παρά στα πράγματα που μας χωρίζουν με αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια.
•δύναμη ανανέωσης για το νέο Δήμο Καρπενησίου με ένα πρόγραμμα δράσης ρεαλιστικό και σύγχρονο που προσβλέπει στην αξιοποίηση της ψηφιακής εποχής, της σύγχρονης σκέψης και των διαθέσιμων πόρων προς όφελος της ανάπτυξης της Ευρυτανίας.
Συμβολίζοντας αυτή την αισιοδοξία και την προοπτική ανάπτυξης, το σήμα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ απεικονίζει με όλα τα στοιχεία που το συνθέτουν τις αξίες του συνδυασμού. Τα χρώματά του είναι το μπλε και το πράσινο. Μπλε του καθαρού ουρανού, καθαρού όπως τα λόγια των ανθρώπων της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, όπως ο ουρανός που σκεπάζει και ενώνει όλους τους Ευρυτάνες. Πράσινο, όπως τα καταπράσινα βουνά της Ευρυτανίας, συμβολίζοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία με την οποία οφείλουμε να αντισταθούμε στην κρίση έχοντας ανοιχτό μυαλό και σύγχρονη φιλοσοφία.
Τα δύο χρώματα ενώνονται στην κορυφογραμμή που διαρκώς ανεβαίνει ψηλότερα συμβολίζοντας τον ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα του νέου Δήμου Καρπενησίου και της Ευρυτανίας και τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η ομάδα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ για την ανάπτυξη του τόπου. Σαν γράφημα που απεικονίζει την αυξανόμενη πρόοδο, η κορυφογραμμή του σήματος φτάνει συμβολικά στη «μέγιστη τιμή» της όταν συναντά το όνομα του συνδυασμού, στις λέξεις «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ», στο μέλλον.
Με την ίδια πρωτοποριακή φιλοσοφία έχει σχεδιαστεί και η ιστοσελίδα της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη www.dinamiananeosis.gr. Στην ιστοσελίδα μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες για την περιοδεία του υποψηφίου, αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων του συνδυασμού όταν ανακοινωθούν, καθώς και γενικές πληροφορίες για το νέο Δήμο Καρπενησίου σε έναν αναλυτικό χάρτη. Με άμεση ανανέωση, μοντέρνο σχεδιασμό και καινοτόμα στοιχεία όπως η ενσωμάτωση της σελίδας υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη στο facebook αλλά και η ευρύτερη αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων για πιο άμεση και προσωπική επικοινωνία με τον κόσμο, η ιστοσελίδα www.dinamiananeosis.gr έρχεται να αλλάξει το διαδικτυακό ύφος των φετινών εκλογών.
Στο νέο Δήμο Καρπενησίου, «το μέλλον άρχισε», όπως λέει το σύνθημα του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ με τον Κώστα Μπακογιάννη να ηγείται μίας δυναμικής «ομάδας κορυφής» που έχει όραμα για το μέλλον του τόπου, αλλά κυρίως πρόγραμμα και βούληση στο παρόν για να κάνει αυτό το όραμα πραγματικότητα.
«Έχουμει ένα παράθυρο ευκαιρίας» είχε πει ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του. Ανοίγοντας αυτό το παράθυρο στο τόπο μας αντικρίζει κανείς την εικόνα που αναπαριστά το σήμα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ. Μία εικόνα που του δίνει δύναμη να αγωνιστεί για ένα μέλλον που δεν είναι αόρατο και μακρινό αλλά εφικτό και κοντινό. Το μέλλον άρχισε!

Μπροστά στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Οι εκλεκτοί της τοπικής κοινωνίας, οι μελλοντικοί μας τοπικοί άρχοντες, οι οιακοστρόφοι συμπολίτες μας του Δήμου και της Περιφέρειας, θα υποδειχθούν από τα κόμματα, θα πάρουν από αυτά το χρίσμα και ο λαός θα επικυρώσει τυπικά την εκλογή τών «ελέω κομμάτων» αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.).
Στον αιώνα της μαζοποίησης, με τη λογική της συγκέντρωσης, παρέσυραν οι πολιτικοί μας και τη δημιουργική κοινότητα στον κατασκευασμένο δήμο, όπως παρέσυραν τον πολίτη από τη μονοκατοικία του χωριού στο τερατούργημα της πολυκατοικίας της πόλης. Γι’ αυτό και εδώ, στους δήμους-πολυκατοικίες, έχουμε τα διαμερίσματα.
Πέραν τούτου όμως, οι πολιτικοί μας επιθυμούν την άμεση ποδηγέτηση και το στενό έλεγχο των αποφάσεων των Δήμων και των Περιφερειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι, με τα χρίσματα των υποψηφίων τοπικών αρχόντων από τα κόμματα επιβεβαιώνεται η προσπάθειά τους να ποδηγετήσουν την Τ.Α., της οποίας ο ρόλος μετατρέπεται σε όχημα και πρόσχημα για την άσκηση της επικυριαρχικής εξουσίας.
Αντί να μετατρέψουν την Τ.Α. σε παράλληλο αυτοκινούμενο τρένο της κεντρικής εξουσίας, επιχειρούν τη διόγκωση των βαγονιών στο συρμό της Κεντρικής Διοίκησης. Με την κομματοκρατία απαξιώνεται και ευτελίζεται η Τ.Α., μετατρέπεται σε φέουδο του κόμματος και δεν μπορεί να αναδείξει αυτόνομα πολιτικά αναστήματα, ικανά να αναχαιτίσουν τις ολοκληρωτικές πρακτικές και τον αυταρχισμό των κομματικών διευθυντηρίων.
Στη δίνη των δημοτικών εκλογών δεν έχουμε, δυστυχώς, τη δυνατότητα να ονειρευτούμε αντίσταση στον εξανδραποδισμό μας. Τα κόμματα διεκδικούν και την ημέρα των εκλογών για να μετρήσουν την εκλογική τους δύναμη. Ως πότε θα καταδυναστεύεται από την κομματική τυραννία ο πολίτης; Γιατί να είναι απεριόριστη η αυτοκαταστροφική μανία του ανθρώπου;

kostasmitsios@yahoo.gr

Παραίτηση βόμβα του Δημοσθένη Τσιαμάκη

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΤΣΙΑΜΑΚΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


* ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ
Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΤΣΙΑΜΑΚΗ

* ΓΑΙΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

* ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ

* ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

* ΟΡΣΤΙΚΟ Ο ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΓΑΝΤΑ

* ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010