Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ως τα μεσάνυχτα Κυριακής η κατάθεση συνδυασμών

Ανοιχτό θα είναι την Κυριακή το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας

Καθοριστικά και κρίσιμα για όλους τους φέρελπις υποψηφίους δημάρχους του νομού Ευρυτανίας θα αποδειχθούν τα μεσάνυχτα της προσεχής Κυριακής. Ως την ώρα που οι δείκτες των ρολογιών θα δείξουν 11.59 βράδυ Κυριακής 17 Οκτωβρίου, έχουν τη δυνατότητα οι επικεφαλής των συνδυασμών να υποβάλουν τους συνδυασμούς που θα έχουν συγκροτήσει για να μπορέσουν να λάβουν μέρος στην αρένα της εκλογικής μάχης της 7ης Νοεμβρίου.
Ουσιαστικά όλοι οι επικεφαλής που ηγούνται συνδυασμών στους δήμους Καρπενησίου και Αγράφων βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τον χρόνο, μιας και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, αφού οι όποιες επαφές και βολιδοσκοπήσεις μπορούν να κάνουν προς εν δυνάμει υποψηφίους είναι σήμερα Σάββατο και ως αύριο το βράδυ της Κυριακής. Και αυτό γιατί οι υποψήφιοι δήμαρχοι ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής θα πρέπει να έχουν καταθέσει τον συνδυασμό τους στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας για να ελεγχθεί από τις αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες του διοικητικού Πρωτοδικείου ώστε να θεωρηθεί έγκυρος για να κατέλθει στην εκλογική αναμέτρηση.
Βέβαια το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους συνδυασμούς των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων να ολοκληρώσουν τις συνεργασίες τους με τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας μέχρι αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσουν με ασφάλεια να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους στα αρμόδια Πρωτοδικεία έως τις 17 Οκτωβρίου. Και Η έκκληση αυτή γίνεται λόγω της εξαγγελθείσης πρόθεσης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου, μιας και οι εργαζόμενοι στους Δήμους ζητούν νέα εκλογική αποζημίωση για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στους Δήμους.
Βέβαια η κατάθεση των συνδυασμών ήταν να γίνει αρχικώς ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου, αλλά πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών όρισε νέα καταλυτική ημερομηνία τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Για αυτό και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Νομού αυτές τις μέρες βρίσκονται με την αδρεναλίνη στα ύψη μιας και θα πρέπει να καλύψουν όπου έχουν κενά σε δημοτικές ενότητες του συνδυασμούς ή σε τοπικά συμβούλια, να πείσουν και τους τελευταίους αναποφάσιστους για να τους ακολουθήσουν στην πρώτη εκλογική μάχη του “Καλλικράτη”.
Η ανακήρυξη των συνδυασμών των υποψηφίων θα γίνει τη δέκατη πέμπτη ημέρα πριν από την ψηφοφορία, δηλαδή η εγκυρότητα των συνδυασμών θα ανακοινωθεί ως τα το βράδυ του Σαββάτου της 23ης Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τους Συνδυασμούς, σε όλα τα επιτελεία των υποψηφίων Δημάρχων, γίνονται οι τελευταίες κυριολεκτικά κινήσεις λίγο πριν το τελικό κλείσιμο.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές στον Δήμο Αγράφων ο Τάτσης έχει έτοιμο το ψηφοδέλτιο, ενώ αντιθέτως ο Μπαμπαλής στον Δήμο Φραγκίστας έχει τεράστιες δυσκολίες.
Στον Δήμο Καρπενησίου και οι δύο βασικοί διεκδικητές του Δημαρχιακού θώκου έχουν έτοιμα τα ψηφοδέλτιά τους και όλα δείχνουν ότι πάμε για ένα μεγάλο ντέρμπυ που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Τροχαίο με τραυματία την Δ/ντρια του Γυμνασίου Φραγκίστας



Άγιο είχε η Δ/ντρια του Γυμνασίου Φραγκίστας κ. Ευαγγελία Σβερώνη, όταν την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι, το αυτοκίνητό της λόγω της ολισθηρότητας του εδάφους, ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό 5ο μέτρων, κοντά στην διασταύρωση για Αμύριανη (φωτο). Το ευτύχημα για την οδηγό, ήταν ότι το αυτοκίνητο, την ώρα που έπεφτε, έγινε αντιληπτό από κτηνοτρόφο της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως το Α.Τ. Κερασοχωρίου. Με την σειρά του ο Υπαστυνόμος κ. Ρήγας ενημέρωσε αρμοδίως και έτσι σε χρόνο ρεκόρ, στο σημείο του συμβάντος, έφτασε ασθενοφόρο και άνδρες της Π.Υ. για τις πρώτες βοήθειες.
Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες και κάτω από συνεχή βροχή, η οδηγός ελαφρά τραυματισμένη διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.
Να συγχαρούμε όλους τους εμπλεκομένους στην επιχείρηση αυτή και να ευχηθούμε στην συμπαθεστάτη Δ/ντρια ταχεία ανάρρωση.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Την 1 και 2-10-2010 στα πλαίσια ελέγχων που διενεργήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ( μπαρ κ.λ.π.), διαπιστώθηκε ότι οι υπεύθυνοι δύο τέτοιων καταστημάτων, επέτρεπαν την είσοδο ανηλίκων και την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών απ’ αυτούς, παραβιάζοντας έτσι την ισχύουσα νομοθεσία.
Σε βάρος των υπευθύνων των καταστημάτων εφαρμόσθηκαν οι νόμιμες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Την 3-10-2010 εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καρπενησίου μία περίπτωση κλοπής σε βάρος κατοίκου Καρπενησίου, κατά την οποία την 15-7-2010 είχαν κλαπεί από την οικία του παθόντα δύο ποδήλατα.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση δράστης είναι ένας αλλοδαπός ο οποίος διαμένει νόμιμα στο Καρπενήσι.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.
Την 5-10-2010 συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσής μας ένας άνδρας, ετών 41, κάτοικος Αθηνών, γιατί στα πλαίσια ελέγχου ο προληπτικής δραστηριότητας βρέθηκε στη κατοχή του ποσότητα κάνναβης βάρους 4,25 gr.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.
ην 5-10-2010 παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Καρπενησίου, από υπάλληλο τραπεζικού καταστήματος της πόλης, ένα χαρτονόμισμα των 50€ το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν παραχαραγμένο.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Καρπενησίου.
Την 9-10-2010 συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου πέντε (5) άνδρες , γιατί όπως διαπιστώθηκε προέβαιναν στη διενέργεια παράνομης αμμοληψίας στον ποταμό «Αγραφιώτη»
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία στα πλαίσια του αυτοφώρου και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.
Απογευματινές ώρες της 10-10-2010 στην Επαρχ. Οδό Καρπενησίου Προυσού, συγκρούστηκαν μετωπικά δύο αντιθέτως κινούμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού ενός εξ’ αυτών.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καρπενησίου.
Πρωινές ώρες της 11-10-2010 στην Ε.Ο Αγρινίου – Καρπενησίου, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε πλαγιά βάθους 100 μ. περίπου, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της οδηγού του.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενερεγεί το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου.
Από όλες τις Υπηρεσίες μας διενεργήθηκαν έλεγχοι Τροχαίας και Ασφάλειας, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και για την οδική ασφάλεια στην περιοχή μας.
Από τους ελέγχους αυτούς συνελήφθησαν:
•ένα άτομο για στέρηση άδειας οδήγησης και
•ένα άτομο γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν οι νόμιμες κυρώσεις.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ – ΠΥΡΑΣΟΣ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ 0-0



Παρότι ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, δεν τα κατάφερε ο Απεραντιακός να πάρει την πρώτη του νίκη στην Δ΄ Εθνική. Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, παραχώρησε λευκή ισοπαλία στον Πύρασο Ν. Αγχιάλου, σε μια ομάδα που δεν έδειξε τίποτε το ιδιαίτερο στον συγκεκριμένο αγώνα.
Η ομάδα μας, ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και πατώντας πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησε από την αρχή να επιβληθεί του αντιπάλου του για να πετύχει γκολ.
Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό των παιχτών της ευρυτανικής ομάδας και τις 2-3 καλές στιγμές που δημιουργήθηκαν μπροστά στα καρέ του Στάϋκα, το ποθούμενο δεν ήλθε. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τους φιλοξενούμενους, που στο ίδιο διάστημα έπαιξαν με αμυντικούς προσανατολισμούς για να μην δεχτούν τέρμα.
Ο Απεραντιακός ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο και με μια πολύ καλή στιγμή με τον Ανδρεάκη να χάνει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Γενικά και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έψαξαν το γκολ, δημιούργησαν φάσεις, όμως δεν μπόρεσαν να σημειώσουν την πρώτη τους νίκη παρότι στα 30΄ τελευταία λεπτά του αγώνα έπαιζαν με παίχτη παραπάνω μετά την αποβολή του Πετρίδη.
Την ερχόμενη αγωνιστική ο Απεραντιακός αγωνίζεται εκτός έδρας με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Οικονόμο Τσαριτσάνης.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
5΄ Ο Ανδρεάκης κεφαλιά κόντραρε σε αμυντικούς του Πύρασου και πέρασε κόρνερ δίπλα από το αριστερό δοκάρι
16΄ Ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά βρήκε τον Βούλγαρη αυτός έπιασε την κεφαλιά απέκρουσε ο Τσάμης
40΄ Ο Γεωργιάδης κόρνερ από αριστερά προβολή του Βούλγαρη άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι
41΄ Ο Θαμνόπουλος επιχείρησε σουτ από μακριά με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
Β΄ Ημίχρονο
46΄ Ο Πλατάκης έβγαλε σέντρα από δεξιά βρήκε τον αφύλακτο Ανδρεάκη ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι
52΄ Ο Θαμνόπουλος επιχείρησε σουτ από την γραμμή της περιοχής του Πύρασου με την μπάλα να καταλήγει άουτ σύριζα του αριστερού δοκαριού
54΄ Ο Βούλγαρης σούταρε από μακριά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσάμης
61΄ Ο Πλατάκης έκανε ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δεξί παραθυράκι της εστίας του Πύρασου.
85΄ Ο Α. Νταβαρίνος σούταρε από την γραμμή της περιοχής του Πύρασου μπλόκαρε ο Στάϋκας με δεύτερη προσπάθεια
Στο 61΄ ο Πύρασος έμεινε με δέκα παίκτες με τον Πετρίδη να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα
Απεραντιακός: Τσάμης, Διαμάντης, Ντότσικας, Κεφαλίδης, Νταβααρίνος Α, Θαμνόπουλος, Πλατάκης (Σαΐτης), Κάτσικας, Ανδρεάκης (Γιαννόπουλος), Κορέντζελος (Νταβαρίνος Β), Γεωργακόπουλος
Πύρασος Ν Αγχιάλου: Στάϋκας, Αποστολίδης, Μούσιας (Φασουράκης), Τανάγιας, Κόκκας, Βούλγαρης, Μπασδάνης, Μπλότσικας (Γκιγκιλασβίλι), Κίτσος, Πετρίδης, Γεωργιάδης (Ζαρίφης)

Σε προεκλογικό κλίμα η Γιορτή του Κάστανου στον Δήμο Κτημενίων



Για ενδέκατη χρονιά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αγία Τριάδα του Δήμου Κτημενίων η καθιερωμένη γιορτή του Κάστανου. Εκατοντάδες κόσμου από όλη σχεδόν την Ευρυτανία και όχι μόνο, κατέκλυσαν για μια ακόμη φορά την έδρα του Δήμου Κτημενίων, προκειμένου για να συμμετάσχουν στην πολύ ωραία αυτή γιορτή που έγινε την περασμένη Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010. Από νωρίς η πλατεία του χωριού γέμισε από κόσμο που ήρθε για να γιορτάσει, μαζί με τους άρχοντες του τόπου, τους αρκετούς υποψηφίους των επικείμενων εκλογών που βρέθηκαν εκεί και φυσικά τους παραγωγούς, του ντόπιου αυτού προϊόντος.
Ο Δήμαρχος Κτημενίων κ. Γρηγόρης Χαλκιάς, εμπνευστής αυτής της εκδήλωσης, ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς ήταν η τελευταία γι΄ αυτόν φορά, ως διοργανωτής της γιορτής, καθώς του χρόνου τέτοια εποχή την αντίστοιχη γιορτή θα φιλοξενήσει ο νέος Δήμαρχος Καρπενησίου, που θα προκύψει μετά τις εκλογές, ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και τους συνεργάτες του που τόσα χρόνια βρίσκονται δίπλα του στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του τόπου.
Μετά τον χαιρετισμό του και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην γιορτή, το λόγο πήρε ο Νομάρχης Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ενώ χαιρετισμό έστειλε ο Βουλευτής Ηλίας Καρανίκας, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί. Αμέσως μετά ακολούθησε γλέντι του παλιού καλού καιρού με τους άρχοντες και υποψηφίους να κλέβουν την παράσταση στο χορό και το κέφι.
Για άλλη μια χρονιά ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Κτημενίων διοργάνωσαν άψογα μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις στην Ευρυτανία και μοίρασαν στους παρευρισκόμενους κάστανα ενώ όπως πάντα το κρασί έρεε άφθονο για όλους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Ευρυτανίας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Κοντογεώργος. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Καραμπάς, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του νέου Δήμου Καρπενησίου κ. Βαγγέλης Καρφής, κ. Κώστας Μπακογιάννης και κ. Ντίνος Μπομποτσιάρης, οι Δήμαρχοι Ποταμιάς, Φουρνάς και Προυσού και Αγράφων Γιάννης Ίβρος, Ηλίας Παπουτσόπουλος και Θανάσης Φέγγος, και Χρήστος Μπούρας, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον Συνδυασμό του κ. Χειμάρα, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θανάσης Γαλανός, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Μαρία Παναγιωτοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της ΝΑ Ευρυτανίας Βασίλης Θεοδωρόπουλος καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον Συνδυασμό του κ. Περγαντά κ.κ. Γούλας Βασίλης, Κώστας Χούπας και Ταξιάρχης Σκλαπάνης. Επίσης παραβρέθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της Ευρυτανίας και όπως προαναφέραμε πλήθος κόσμου.

Σε κλίμα ενθουσιασμού παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του Θανάση Χειμάρα για την Ευρυτανία



Σε γνωστό ξενοδοχείο της ευρυτανικής πρωτεύουσας έγινε το περασμένο Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων και του Υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη του Συνδυασμού ¨ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» για την Ευρυτανία, από τον επικεφαλής του Συνδυασμού Θανάση Χειμάρα. Τον κ. Χειμάρα υποδέχθηκε ο Νομάρχης Ευρυτανίας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κοντογεώργος, μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, τον τ. Υπουργό και Βουλευτή Θανάση Μπούρα, τον πολιτευτή του νομού μας Σεραφείμ Λιάπη, πολλά αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη της Ευρυτανίας και πλήθος συγκεντρωμένων πολιτών. Σε κλίμα ενθουσιασμού ο κ. Χειμάρας παρουσίασε τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο και με τη σειρά του εκείνος ανακοίνωσε το συνδυασμό του παρουσιάζοντας με αλφαβητική σειρά τους πέντε υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του. Στην ομιλία του ο κ. Χειμάρας μεταξύ άλλων τόνισε: «Θεωρώ ότι η βασική ανάπτυξη της Ευρυτανίας ξεκίνησε από τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη και συνεχίστηκε από όλους τους μετέπειτα πολιτικούς και έκανε ένα θετικό άλμα τα τελευταία χρόνια με τον σημερινό Νομάρχη και φίλο μου Κώστα Κοντογεώργο, ο οποίος διακρίθηκε πανελλαδικά με την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος. «Πιστεύω, συνέχισε ο Νομάρχης Φθιώτιδας, ότι από την 01.01.2011 με τα νέα πλεονεκτήματα του Καλλικράτη και τα έμπειρα στελέχη μας, η Ευρυτανία και στο σύνολό της η Περιφέρειά μας, θα πρωτοστατήσει σε αναπτυξιακά έργα στη χώρα μας. Ο συνδυασμός μας θα κινηθεί σε 3 βασικούς άξονες, όπως άλλωστε ενεργούμε εμείς που συμμετέχουμε σε αυτόν τον συνδυασμό, όλα αυτά τα χρόνια, ως Αυτοδιοικητικοί: •Εντιμότητα •Διαφάνεια •Αποτελεσματικότητα Ακολουθώντας αυτούς τους άξονες, από την πρώτη κιόλας ημέρα της εκλογής μας, θα δώσουμε Προτεραιότητα, στη δημιουργία ενιαίας Περιφερειακής συνείδησης σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την κάλυψη του αναπτυξιακού ελλείμματός της», κατέληξε ο κ. Χειμάρας. Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ευρυτανίας Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κοντογεώργος Νομάρχης Ευρυτανίας, από τα Σελλά Ευρυτανίας Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θανάσης Γαλανός Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ευρυτανίας, από το Καρπενήσι. Έμπειρο Αυτοδιοικητικό Στέλεχος, με τρεις θητείες στο Δήμο Καρπενησίου και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου. Δημήτριος Ζήκας Εκπαιδευτικός από τη Δυτική Φραγκίστα. Πρώην Αντινομάρχης Ευρυτανίας αλλά και με δυο θητείες στον Καποδιστριακό Δήμο Φραγκίστας, όπου υπήρξε και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Βασίλης Θεοδωρόπουλος Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός από την Χρύσω και το Καρπενήσι. Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας, αλλά και δυο φορές Αντινομάρχης. Χρήστος Μπούρας Δικαστικός Επιμελητής από το Μάραθο Αγράφων. Δήμαρχος Αγράφων τις δυο τελευταίες τετραετίες με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, και πρόεδρος στην πρώην κοινότητα Μαράθου. Μαρία Παναγιωτοπούλου Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, από την Καταβόθρα και τον Ασπρόπυργο. Πρώτη Νομαρχιακή Σύμβουλος στην τρέχουσα περίοδο. Πρώην Αντινομάρχης Ευρυτανίας με πλούσια κοινωνική και επιστημονική δράση.

Συζήτηση για τα προβλήματα των Κτηνοτρόφων του Δήμου Καρπενησίου


Σειρά επαφών με κτηνοτρόφους του δήμου μας πραγματοποίησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σερετάκης και κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης Καρπενησίου. Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικροί και μεσαίοι κτηνοτρόφοι, που συνεχώς εκτοπίζονται κάτω από την πίεση της ΚΑΠ και της αντιαγροτικής πολιτικής των κυβερνήσεων.

Οι κτηνοτρόφοι έχουν αφεθεί έρμαια της εκμετάλλευσης και των εκβιασμών. Πίσω από τα προβλήματα των εξευτελιστικών τιμών, των ανύπαρκτων υποδομών, των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης και δουλειάς, της πλημμύρας των «ελληνοποιήσεων» βρίσκονται οι μεγαλέμποροι, τα καρτέλ, τα μονοπώλια γάλακτος και τροφίμων. Οι ίδιοι που αγοράζουν σε εξευτελιστική τιμή από τον κτηνοτρόφο, στη συνέχεια πουλάνε πανάκριβα στον εργαζόμενο καταναλωτή.

Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ έχουν εκτινάξει το κόστος των εφοδίων, ενώ οι κτηνοτρόφοι καλούνται να πληρώσουν αδρά για τη νομιμοποίηση των υποτυπωδών εγκαταστάσεων (ποιμνιοστάσια κτλ) που αναγκάστηκαν να φτιάξουν οι ίδιοι. Στο ήδη δυσβάστακτο κόστος έρχεται τώρα να προστεθεί και η λεγόμενη «ηλεκτρονική σήμανση» των αιγοπροβάτων – στην ουσία χαράτσι υπέρ των επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή η εγκατάλειψή τους και εκ μέρους των Δημοτικών και Νομαρχιακών αρχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι πλήρης. Καμία φροντίδα για την οριοθέτηση και ορθολογική διαχείριση των βοσκοτόπων. Καμία πρόβλεψη για στοιχειώδη μέτρα προστασίας του ζωικού κεφαλαίου λχ αποφυγή της κοινής βόσκησης εμβολιασμένων με ανεμβολίαστα κοπάδια για αποφυγή διάδοσης της βρουκέλλωσης. Καμία ανησυχία για τις συνθήκες δουλειάς των κτηνοτρόφων, για την δημιουργία στοιχειωδών υποδομών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ακριβοπληρωμένα νέα σφαγεία: με αμφίβολη στατικότητα, δυναμικό περιορισμένο στα επίπεδα των παλιών σφαγείων, δίχως δικό τους βιολογικό καθαρισμό και βέβαια παραμένουν δίχως προσωπικό και κλειστά με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος παραγωγής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται και διεκδικεί μαζί με την ΠΑΣΥ για:
- Χωροταξική διευθέτηση κτηνοτροφικών ζωνών. Ορθολογική διαχείριση και κατανομή των βοσκότοπων. Φροντίδα για τη βελτίωσή τους με δημιουργία βασικών υποδομών (στέγαστρα, ποτίστρες, καταλύματα), αερολιπάνσεις κτλ με ευθύνη του κράτους και των δήμων. Δωρεάν νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων και επιδότηση 100% του κόστους μετεγκατάστασης..
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα ζωοκομικά προϊόντα
- Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα εφόδια. Όχι στην επιβάρυνση των κτηνοτρόφων για την ηλεκτρονική σήμανση.
-Μέτρα προστασίας της ντόπιας παραγωγής από τις εισαγωγές και τις «ελληνοποιήσεις». Επιδότηση των ζωοτροφών.
- Πλήρη στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και των διευθύνσεων γεωργίας. Διευθύνσεις Γεωργίας και Κτηνιατρικής στο πλευρό των κτηνοτρόφων και όχι γραφειοκρατικοί και φορομπηχτικοί μηχανισμοί.
- Να σταματήσει το ξεπούλημα των συνεταιριστικών εταιρειών της ΑΤΕ. Δημιουργία σύγχρονων κρατικοσυνεταιριστικών εργοστασίων γάλατος και τυροκομικών προϊόντων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η οριστική λύση που συμφέρει συνολικά το λαό για την διατροφή του συνδέεται με ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας. Για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων και προϊόντων άμεσης κατανάλωσης. Για τη δημιουργία και στήριξη παραγωγικών συνεταιρισμών, τη δημιουργία κεντρικού κρατικού φορέα συγκέντρωσης και διάθεσης των αγροτικών προϊόντων.

Μόνο έτσι θα απολαμβάνουν οι αγρότες, οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικροεπαγγελματίες τον πλούτο που με κόπο και ιδρώτα παράγουν και σήμερα τους τον κλέβουν.

Καρπενήσι, Τρίτη, 12/10/ 2010

Ανάπτυξη στον Καλλικρατικό δήμο Καρπενησίου χωρίς αλλαγή νοοτροπίας δε γίνεται

Του Ντίνου Μπομποτσιάρη
Υποψήφιου Δημάρχου Καρπενησίου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας


Στο πέρασμα των χρόνων όλοι όσοι υπηρέτησαν σε θέσεις διοίκησης αλλά και σε νευραλγικούς φορείς του τόπου, θεωρούσαν, είτε το έλεγαν είτε όχι, την Ευρυτανία ως μια περιοχή δυσπρόσιτη, με συνέπεια τα ελάχιστα περιθώρια ανάπτυξης της.
Ο τομέας του τουρισμού τα τελευταία χρόνια κλιμάκωσε τη σημασία του για την οικονομία της περιοχής, ωστόσο όμως χωρίς οργανωμένο σχέδιο και με συχνά ατυχείς ενέργειες εκ μέρους των αρχών και των επενδυτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου. Πρόσθετο δυσάρεστο στοιχείο αποτελεί και η δυσανάλογη ανάπτυξη στον άξονα Καρπενήσι-Ποταμιά-Προυσός σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές που παρέμειναν αναξιοποίητες. Η παρεμπίπτουσα και συχνά χωρίς γνώσεις απασχόληση πολλών κατοίκων με τον τουρισμό είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό άλλων προοπτικών ανάπτυξης στο νομό μας. Προσέφερε χρήμα εύκολο αλλά ταυτόχρονα, όπως τώρα αποδεικνύεται, επισφαλές για το μέλλον. Η οικονομία όμως έχει πλέον ανεπανόρθωτα πληγεί, η ανεργία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και η αγορά αποτελεί το πρώτο τους θύμα. Είναι πολύ σημαντικό στη φάση αυτή να επαναπροσδιορίσουμε τις ανάγκες μας.
Απαιτούνται σύγχρονες τεχνολογίες, φιλικές προς το περιβάλλον μέθοδοι, εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης ακόμη και σε δεδομένους ως τώρα τομείς επένδυσης . Ας μη λησμονούμε πως βασικές πηγές παραγωγής αποτελούσαν για τον τόπο μας η γεωργία και η κτηνοτροφία. Απαιτείται όμως ο εκσυγχρονισμός τους σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής, η αλλαγή νοοτροπίας τόσο από ιδιώτες όσο κι από τους φορείς. Προϋποτίθεται «καθαρότητα» των προϊόντων, διατήρηση των παραδοσιακών χαρακτηριστικών τους με έμφαση στην ποιότητα, βιολογικές καλλιέργειες και βιολογική κτηνοτροφία, μικρές και αποδοτικές μονάδες παραγωγής γλυκών, τραχανά, χυλοπιτών με γνήσια τοπικά υλικά, οικοτουριστική και αγροτοτουριστική ανάπτυξη έτσι ώστε ο αγρότης να είναι σύγχρονος επαγγελματίας και να πάψει η απαξίωση του επαγγέλματός του. Η προσπάθεια αυτή θα ολοκληρωθεί επιτυχημένα όταν συνάδει και με τα ιστορικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.
Πλεονεκτούμε για τη φήμη του νόμου μας τόσο ως προς το αγνό φυσικό περιβάλλον όσο και για την παραδοσιακή και αυθεντική προέλευση των προϊόντων μας. Επιβάλλεται κάθε τι που οι εκατοντάδες των επισκεπτών αγοράζουν ως «ντόπιο», να ανταποκρίνεται στον τρόπο και τα υλικά παρασκευής που αναγράφει. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο ποιότητας και η σταθερή προτίμηση των ξένων προς αυτά, μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων.
Η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να παίξει ρόλο καταλυτικό στις πρωτοβουλίες αυτές. Οι επενδύσεις στον τουρισμό έχουν κάνει τον κύκλο τους, είναι καιρός για μια αναδιάρθρωση με ουσιαστικές προτάσεις και νέα κίνητρα στους υπόλοιπους τομείς ανάπτυξης. Στα πλαίσια αυτά, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, την παραγωγική κουλτούρα, τη στελέχωση των φορέων κι επιχειρήσεων με πρόσωπα ικανά και καταρτισμένα, τη διαρκή ενημέρωση και προσαρμογή στις εξελίξεις κάθε κλάδου, την αναβάθμιση των απαξιωμένων δραστηριοτήτων. Η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Νοέμβρη θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματα αυτά και να λάβει καινοτόμες αποφάσεις για τις πρωτοβουλίες αυτές, γιατί αλλιώς το μέλλον θα είναι δυσοίωνο.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 423

* Το περασμένο Σαββατοκύριακο πήγα βόλτα προς τον Απεράντιο και σε κάποιο χωριό βρήκα πολλά χαρτάκια στα δρόμο και όπως είναι φυσικό σταμάτησα να δω τι γράφουν. Όλα έγραφαν το ίδιο. Μπροστά: ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ – ΜΠΑΜΑΠΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, με την υπογραφή Κατσιάδας Θεόδωρος και από την πίσω πλευρά: ΜΠΑΜΠΑΛΗ – ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, επίσης με την υπογραφή Κατσιάδας Θεόδωρος.
Η στήλη μας που θέλει να τα λέει όλα έξω απ΄ τα δόντια, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Κατσιάδα, Δημοτικό Σύμβουλο Απεραντίων, προκειμένου να μάθει περισσότερα για τα φεϊγβολάν αυτά. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έγινε. Έγκυρες όμως πηγές αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες σε Απεράντιο και Ασπροπόταμο γίνεται χαμός και το προεκλογικό κλίμα έχει ανεβεί κατακόρυφα, χτυπώντας κόκκινο. Το ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος στηρίζει ΜΠΑΜΠΑΛΗ, δεν χρειάζεται να το πούμε, φαίνεται από μακριά, το αν όμως ο Θεόδωρος Κατσιάδας θα είναι και υποψήφιος, θα το ξέρουμε μέχρι αύριο το απόγευμα.

* Ότι έγινε χαμός στο Αγράφων, έγραψαν πολλοί μετά την παραίτηση βόμβα του Δημοσθένη Τσιαμάκη. Μάλιστα κάποιοι είπαν ότι ο πρώην Βουλευτής έκανε το πρώτο βήμα για συμμαχία το απόγευμα της περασμένης Τρίτης σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Θεόδωρο Μπαμπαλή, αλλά δεν τα βρήκαν και έτσι η σεμπριά χάλασε. Κάπως έτσι έγινε, με την μόνη διαφορά ότι και οι δυο στην συνάντηση αυτή που έγινε σε ελατόδασος κοντά στην πόλη του Καρπενησίου, πήγαν χωρίς να θέλουν να τα βρουν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας…

* Τι ήταν αυτό πάλι που διάβασα την περασμένη Τετάρτη ότι ο πρώην Βουλευτής σκέφτεται να παραιτηθεί από υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων. Εδώ ο άνθρωπος είχε έτοιμη την παραίτησή του από μέρες, και άλλοι έγραφαν ότι ακόμη το σκέφτεται…

* Πάντως όπως πληροφορήθηκα, για άλλη μια φορά τα περίπτερα ξέμειναν πολύ νωρίς από ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, λόγω της αποκλειστικότητας του κορυφαίου γεγονότος της περασμένης εβδομάδας, που δεν ήταν άλλο από την αυτούσια δημοσίευση της πολυσέλιδης ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑΣ του Δημοσθένη Τσιαμάκη.

* Στην τελευταία συνάντηση της ομάδας Τσιαμάκη στην ιστορική ΣΩΤΗΡΑ, κανένας δεν έλεγε ότι ο πρώην Βουλευτής δεν θα κατέβαζε Συνδυασμό. Απ΄ ότι μάλιστα φάνηκε εκείνο το βράδυ, το ψηφοδέλτιο του Τσιαμάκη, με βάση τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην συνάντηση αυτή θα ήταν ένα από τα ισχυρότερα στον Δήμο Αγράφων. Τι προέκυψε όμως και δεν «περπάτησε» ο Συνδυασμός; Ποιος ήταν ο μεγάλος λόγος που ο Τσιαμάκης τα «βρόντηξε»; Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην παρούσα φάση δεν μπορώ να σας απαντήσω στα ερωτήματα αυτά. Κάποια στιγμή αργότερα θα πούμε επ΄ αυτού πολύ περισσότερα.

* Πολλοί ήταν εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν, όταν πληροφορήθηκαν ότι ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας Βασίλης Γούλας, αποδέχτηκε την πρόταση να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Καραμπά, ως Περιφερειακός Σύμβουλος. Γιατί τόσο ξάφνιασμα; Μήπως κάποιοι φοβούνται ότι ο Βασίλης μπορεί να τους χαλάσει την πίτα;

* «Μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια για εσάς, μεγάλη και σημαντική για εμένα, το χωριό μου ονομάζεται Βελωτά, όχι Βελουτά όπως γράφετε. Βελουτέ είναι το γιαουρτάκι». Απόσπασμα από την επιστολή – απάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, σε εφημερίδα των Αθηνών, που έκανε πικρόχολα σχόλια για τον γιό του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη. Είναι φαίνεται η εποχή του γιαουρτιού για κάποιους και ακόμη δεν το έχουν καταλάβει…

* Ήξεραν οι Ευρωπαίοι, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν –Κλοντ Γιουνκέρ, για το ελληνικό χάλι. Πώς να μην ήξεραν, όταν το 31% των ελληνικών παραγγελιών σε εξοπλιστικά προγράμματα από το 2000 μέχρι σήμερα το παίρνει η Γερμανία και το 17% η Γαλλία; Και όχι μόνον αυτό. Ακόμα και σήμερα ασκούνται πιέσεις για νέα εξοπλιστικά (αεροπλάνα, υποβρύχια, φρεγάτες, πυρομαχικά), με τις τράπεζες των εν λόγω κρατών έτοιμες να χρηματοδοτήσουν τις προμήθειες αυτές…

* Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει φράση που αποδίδεται στον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία είχε θέσει το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σε Έλληνα πρωθυπουργό, o οποίος του απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα "γιατί κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα". Κάτι τέτοια λένε οι κυβερνώντες και ο κόσμος έχει πάψει πια να τους εμπιστεύεται.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Έκπληξη η υποψηφιότητα του Βασίλη Γούλα με το ψηφοδέλτιο ΚΑΡΑΜΠΑ


Έκπληξη μεγατόνων αποτέλεσε για πολλούς η απόφαση του Υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά, ο 5ος υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος να είναι ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας κ. Βασίλης Γούλας.
Μέχρι και τη τελευταία στιγμή, πολλοί θεωρούσαν ότι το άτομο που θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο, θα ήταν γυναίκα με ισχύ και δυναμική, η οποία γνωρίζει πολύ καλά την Ευρυτανία και τα προβλήματά της, ωστόσο όμως η αρνητική απάντησή της, οδήγησε τον Δήμαρχο Καρπενησίου να προτείνει για την θέση αυτή τον κ. Βασίλη Γούλα. Είναι γεγονός ότι ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας προέρχεται από τον χώρο της δεξιάς, όμως στις εκλογές αυτές θεώρησε ότι οι σκληρές κομματικές θέσεις δεν ωφελούν αλλά όφελος δημιουργείται όταν στα κοινά συμμετέχουν πρόσωπα με εμπειρία αυτοδιοικητική και ικανότητες να δώσουν λύση στα προβλήματα του τόπου.
Έτσι το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ» για το Νομό Ευρυτανίας έχει ως εξής:
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης
Καραμπάς Βασίλειος
Οικονομολόγος – Δήμαρχος Καρπενησίου
Γούλας Βασίλειος
Οικονομολόγος - πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας
Σκλαπάνης Ταξιάρχης
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.- Νομαρχιακός Σύμβουλος Ευρυτανίας
Τσελεπής Δημήτριος (Τάκης)
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. – Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Ποταμιάς
Τσιτσάνης Λάμπρος
Εκπαιδευτικός, Συνδικαλιστής Δ.Ο.Ε.
Χούπας Κωνσταντίνος
Μελετητής – Κατασκευαστής
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ευρυτανίας

Οι τελευταίες κινήσεις στη σκακιέρα των ψηφοδελτίων

Στον Συνδυασμό του Τάτση μετακινούνται τα περισσότερα στελέχη του Τσιαμάκη

Κορυφώνονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την δημαρχία στους δυο Δήμους της Ευρυτανίας. Τέσσερις μόλις μέρες πριν κατατεθούν οι Συνδυασμοί εντείνεται η κινητικότητα των υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι τρέχουν να κερδίσουν χρόνο και, ταυτόχρονα τους καλύτερους υποψηφίους, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν άτομα που θα τους φέρουν ψήφους, αλλά και θα είναι σε θέση να προσφέρουν σημαντικά στο έργο των αυριανών δημοτικών αρχών. Στα πλαίσια της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης που τόσα χρόνια κάνουμε, στο σημερινό μας φύλλο θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε τις διεργασίες αυτές, ξεκινώντας από το Δήμο Καρπενησίου, επικεντρώνοντας στους βασικούς διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου. Παρότι υπάρχουν και άλλοι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν μία παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου, διευρυμένου Δήμου Καρπενησίου, η προεκλογική μάχη θα δοθεί ουσιαστικά μεταξύ των δύο υποψηφίων που θεωρούνται επικρατέστεροι: του σημερινού Αντιδημάρχου Βαγγέλη Καρφή και του Κώστα Μπακογιάννη.
Το ψηφοδέλτιο Καρφή
Πιο συγκεκριμένα, στο «στρατόπεδο» του Βαγγέλη Καρφή σταθεροί παραμένουν, οι σημερινοί Δήμαρχοι Ποταμιάς Γιάννης Ίβρος, Δομνίστας Γιάννης Σταμάτης, Φουρνάς Ηλίας Παπουτσόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Καρπενησίου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαροϊδάμης και Κώστας Καρβέλης, η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΑΔΗΚ Μαρία Πάζιου, οι Δ.Σ Νίκος Μπούρας, Κώστας Αναγνωστάκης, Κώστας Σταυρόπουλος, ο Θύμιος Ραυτογιάννης, ο Νίκος Ρεσίτης όπως και στελέχη της παράταξης του νυν Δημάρχου Βασίλη Καραμπά.
Το ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη
Στο «στρατόπεδο» του Κώστα Μπακογιάννη θα δούμε, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπα με αυτοδιοικητική πείρα, όπως είναι ο Δήμαρχος Προυσού Θανάσης Φέγγος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κώστας Χονδρός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Λιάπης, η επίτιμος Δικαστής Ελευθερία Φραγκάκη – Σταυροπούλου, ο Νίκος Σουλιώτης, ο Φίλιππος Καλλιάνης ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Νίκου Κατσιάρη από το Κρίκελλο, της Γεωργίας Γκαρίλα από Φουρνά, του Ηλία Καλτσή από τον Κλειτσό, του Γιώργου Σακκά, πρώην Προέδρου του Συνδέσμου Ευρυτάνων Φθιώτιδας και του Βαγγέλη Τάσιου από τον Δήμο Κτημενίων.
Ακόμη στον Συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» του Κώστα Μπακογιάννη θα συμμετάσχουν νέοι άνθρωποι, καταξιωμένοι στην τοπική κοινωνία, όπως οι κ.κ. Αρετή Σαΐτη, Νίκος Λιάπης, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Σαξώνης, Βασιλική Μπούρα, Κλεομένης Λάππας, Άρης Τασιός.
Τέλος στο συνδυασμό Μπακογιάννη θα μετέχουν, κατά πληροφορίες, και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον χώρο της συντηρητικής παράταξης όπως οι κ.κ. Γιώργος Παχής, Γιάννης Στραβομύτης, Βαγγέλης Σκαλτσούνης, ο Δημήτρης Βονόρτας, Κώστας Μαραγούσιας και Χριστόφορος Σιταράς Τα ονόματα που αναφέρουμε, μαζί με άλλα φυσικά, θα επιβεβαιωθούν το ερχόμενο Σάββατο 16 Οκτωβρίου, καθώς θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα μετέχουν στα κεντρικά ψηφοδέλτια των δύο συνδυασμών.
Στον Δήμο Αγράφων
Στον Δήμο Αγράφων η κατάσταση φαντάζει ακόμη πιο δύσκολη. Εδώ μετά την αποχώρηση Τσιαμάκη είχαμε μεγάλες αλλαγές στους αρχικούς σχεδιασμούς και των δυο υποψηφίων.
Στον Συνδυασμό Τάτση
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Τάτση είναι έτοιμο ή αν θέλετε σχεδόν έτοιμο καθώς αναμένεται η τελική απάντηση 2 μόνο προσώπων για την συμμετοχή τους η μη στον Συνδυασμό.
Μέχρι στιγμής έχουν «κλείσει» οι κ.κ. η Ν.Σ Όλγα Διώτη, οι Δ.Σ. Φραγκίστας Κώστας Λαθύρης, Γιάννης Γαλατάς, ο Γ. Πάζιος, ο Κώστας Ράπτης, ο Δ. Βηλαέτης, ο Ν. Φούκας, ο Γιάννης Γούλας, ο Δημήτρης Μακρής, Απ. Λάππας, Χρήστος Ζαρμακούπης, Ανδρέας Ζαρμακούπης, Χρήστος Δημητρόπουλος, Άγγελος Γιαννόπουλος, ενώ πολύ κοντά στο να πει το ναι στον κ. Τάτση είναι ο νυν Αντιδήμαρχος Αγράφων Θύμιος Μιχόπουλος και ο Παναγιώτης Κουτρουμάνος. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο νυν Δήμαρχος Ασπροποτάμου Χρήστος Τριαντάφυλλος δεν θα συμμετάσχει σε κανένα Συνδυασμό, όπως και οι κ.κ. Βασίλης Κολοκώτσιος και Στέλιος Δημητρόπουλος, ενώ φαίνεται να απομακρύνεται ο Γιατρός Γιώργος Τόλης.
Στον Συνδυασμό Μπαμπαλή
Εδώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Συνδυασμός δεν έχει κλείσει ακόμη. Ωστόσο από το στενό περιβάλλον του υποψ. Δημάρχου λέγεται ότι ο κορμός είναι έτοιμος και αναμένονται 3-4 ακόμη κινήσεις για να συγκροτηθεί ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο με προοπτική νίκης. Από τους «Τσαμακικούς», στον Συνδυασμό του κ. Μπαμπαλή μάλλον μετακινούνται οι κ.κ. Δημήτρης Τσιαμπόκαλος, Στέφανος, Τσιαμάκης, Απ. Παπαθανάσης, Σωτήρης Ντόκας και Παναγιώτης Κωστής. Στο Δήμο Ασπροποτάμου δυνατή έχει χαρακτηριστεί η συμμετοχή του κ. Τσιάμη, ανιψιού του Γιατρού, όπως και στον Δήμο Βίνιανης του νυν Δημάρχου Νίκου Γεωργίου. Στο ίδιο Δήμο κλεισμένοι φαίνονται και οι Δ.Σ. Βασίλης Κολλημένος και Κ. Μακρής. Ο νυν Δ.Σ. Απεραντίων Θοδωρής Κατσιάδας, όπως όλα δείχνουν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπαμπαλή, όπως και ο νυν Αντιδήμαρχος Φραγκίστας Γιάννης Γαλανός.
Οι διεργασίες και οι συζητήσεις συνεχίζονται και μέχρι το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου αναμένονται ακόμη πολλές κινήσεις σε όλα τα στρατόπεδα. Επίσης με ενδιαφέρον αναμένεται και το Μπρα ντε φερ της τελευταίας στιγμής μεταξύ των υποψηφίων για να εντάξουν στο δυναμικό τους ισχυρά στελέχη που διαθέτουν μεγάλες δεξαμενές ψήφων.
Όλα τα ονόματα των Συνδυασμών στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.evrytanikospalmos.blogspot.com την Κυριακή 17 Οκτωβρίου με ρεπορτάζ και παραλειπόμενα της τελευταίας στιγμής.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Για Τρίτη συνεχή χρονιά το Μικρό Μουσείο Εκπαίδευσης στο Βουτύρο της Ευρυτανίας, άνοιξε τις πόρτες του τιμώντας τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών.
Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.
Με την καθιέρωση της Ημέρας αυτής γίνεται μια προσπάθεια να τονιστεί προς όλες τις κατευθύνσεις ο σημαντικός και πολυδιάστατος ρόλος του εκπαιδευτικού σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και η προσφορά του ευρύτερα στην κοινωνία.
Από το 1993 η Διεθνής Εκπαιδευτική Κοινότητα αξιώνει την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους τους νέους, σε όλο τoν κόσμο και σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ώστε να διαμορφώσουμε την κοινωνία της γνώσης.
Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα και με στοιχεία της UNESCO, χρειάζονται επιπρόσθετα 18 εκατομμύρια εκπαιδευτικών για να επιτευχθεί η λειτουργία σχολείων στοιχειώδους εκπαίδευσης σε παγκόσμια κλίμακα.
Προσκεκλημένη εισηγήτρια υπήρξε η κυρία Σοφία Καλογρίδη.
Η Σοφία Καλογρίδη είναι εκπαιδευτικός με διδακτορικό δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής. Σήμερα είναι σχολική σύμβουλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται παράλληλα ως καθηγήτρια σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με τη μάθηση (ενηλίκων και ανηλίκων). Έχει πάρει μέρος σε αρκετά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα σε εκπαιδευτικά βιβλία και περιοδικά.
Εκπαιδευτικός σημαίνει εκπαίδευση, μια λέξη η οποία προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα εκπαιδεύω που σημαίνει για την παιδική ηλικία ανατρέφω, και στη συνέχεια μορφώνω και διαπαιδαγωγώ.
•Ανατρέφω, γιατί εξασφαλίζω τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού,
•Μορφώνω, γιατί παρέχω το σύνολο των γνώσεων και
•Διαπαιδαγωγώ, γιατί διαμορφώνω το χαρακτήρα με παιδευτικές μεθόδους.
Παράλληλα, στην επιστήμη της παιδαγωγικής, σημαίνει τη συστηματική και την οργανωμένη διαδικασία της αγωγής και της μάθησης, στοιχείο που την καθιστά αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό.
Στη σημερινή σύγχρονη κοινωνία, στην Κοινωνία της Πληροφορίας, ο όγκος και η ταχύτητα διακίνησης των πληροφοριών, η διαχείριση τους, η κατάκτηση της γνώσης και τελικά ο διδακτικός μετασχηματισμός, απαιτούν διαρκή ενημέρωση και επιμόρφωση.
Ο ρόλος του σύγχρονου εκπαιδευτικού όπως περιγράφεται στις παιδαγωγικές θεωρίες αλλά κυρίως όπως απαιτείται στη μαθησιακή διαδικασία, είναι εμψυχωτικός, συμβουλευτικός, καθοδηγητικός, δημιουργικός, συνεργατικός και αλληλεπιδραστικός. Δίνει έμφαση στη μάθηση ως μία κοινωνική διαδικασία και όχι σαν συσσώ¬ρευση πληροφοριών.
Σέβεται και εκτιμά τη διαφορετικότητα, λειτουργεί στη διαπολιτισμική προσέγγιση της εκπαίδευσης. Ενθαρρύνει τα παιδιά να ενισχύσουν την αυτοαντίληψη και αυτοεκτίμηση τους και τα παρακινεί σε περιβάλλοντα δράσης και επικοινωνίας. Στα πλαίσια του συνεργατικού σχολείου δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την προώθηση της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της κριτικής σκέψης των μαθητών, της καλλιέργειας της γλωσσικής ικανότητάς τους, δηλαδή της ικανότητας να διατυπώνουν τη σκέψη τους με ακρίβεια στο γραπτό και προφορικό λόγο. Κατακτούν το δημιουργικό αλφαβητισμό και λειτουργούν στην προοπτική και του τεχνολογικού αλφαβητισμού.
Ο ρόλος του εκπαιδευτικού μπορεί να αναβαθμιστεί στη μαθησιακή διαδικασία αν ο ίδιος δεν αποτελεί μόνο φορέα μετάδοσης γνώσεων, αλλά πρότυπο ενεργοποίησης του μαθητή σε όλους τους τομείς της μάθησης, αξιοποιώντας τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, συσχετίζοντας τα διαφορετικά μαθησιακά αντικείμενα με την καθημερινή ζωή και στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της πολιτιστικής και κοινωνικής παιδείας.
Μαθαίνω για να ξέρω, μαθαίνω για να πράττω, μαθαίνω για να ζω μαζί με τους άλλους και μαθαίνω να υπάρχω.
Στις μέρες μας, στο σύγχρονο σχολείο των νέων τεχνολογιών, νέα πρόκληση για τον εκπαιδευτικό στην Ελλάδα, αποτελεί η "Ψηφιακή Τάξη" μια καινοτόμος πρωτοβουλία ενσωμάτωσης των Η/Υ και του εκπαιδευτικού λογισμικού στη διδασκαλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα των τριών τάξεων του Γυμνασίου.
Έτσι τη στιγμή που το ΥΠΕΠΘ, γίνεται πλέον Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κρίνεται αναγκαία η διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με στόχο την αύξηση της γνώσης, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους, ώστε να μπορούν με όραμα, δημιουργικά και αποτελεσματικά να επιτελέσουν το σημαντικό έργο τους, στο σύγχρονο σχολείο του 21ου αιώνα, για να μπορέσουν, όλοι μαζί, να κτίσουν και να δημιουργήσουν το μέλλον του κόσμου.

ΜΕΙΖΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ένα από τα βασικότερα τμήματα για την διάγνωση των πολυτραυματιών, εγκεφαλικών, εσωτερικών αιμορραγιών, ορθοπεδικών και τόσα άλλα είναι το τμήμα του αξονικού διαγνωστικού τομογράφου, το οποίο δυστυχώς λείπει ακόμη και σήμερα από τον νομό Ευρυτανίας. Είναι όντως μεγάλο πρόβλημα, διότι ο νομός Ευρυτανίας σαν προβληματικός νομός τύπου Β, ακόμη και σήμερα το 2010 και γνωρίζοντας ότι πριν δυόμισι χρόνια εγκαινιάστηκε αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο, ο οποίος δεν λειτούργησε ποτέ και κατά πληροφορίες το συγκεκριμένο μηχάνημα, δεν έχει την δυνατότητα λειτουργίας με τα σημερινά δεδομένα, λόγω του ότι είναι άχρηστος. Δεύτερον δεν επανδρώθηκε ποτέ με το ανάλογο προσωπικό. Συμπαραστέκομαι στον σημερινό διοικητή του νοσοκομείου διότι είχα κατ’ ιδίαν συνάντηση για αυτό το θέμα και άλλα υπηρεσιακά. Αναγνωρίζω την προσπάθεια του αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Θέλω να επισημάνω ότι εδώ και 10 χρόνια που είμαι στην Ευρυτανία από την μετάθεση μου από το Ε.Κ.Α.Β. Αθηνών και από την ίδρυση του Ε.Κ.Α.Β. Καρπενησίου ως υπεύθυνος έχω κάνει πολλές προσπάθειες αναδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος. Έχω ζητήσει από όλους τους προγενέστερους διοικητές του Νοσοκομείου για την αναγκαιότητα του αξονικού. Επίσης από τους προγενέστερους Νομάρχες και Δημάρχους τον νυν Βουλευτή αλλά και τους πρώην Βουλευτές Ευρυτανίας, όπως και από τους ιατρούς διευθυντές του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου. Δυστυχώς το αποτέλεσμα παραμένει ακόμα το ίδιο. Θέλω να τονίσω ότι οι τελικοί αποδέκτες αυτού του προβλήματος με την διακομιδή τους προς την Λαμία για αξονική τομογραφία είναι πρώτα ο Ευρυτάνας πολίτης που δεινοπαθεί μέσα στα ασθενοφόρα από το δύσκολο οδικό δίκτυο του νομού μας, από το στρες και την χρησιμοποίηση ενός ασθενοφόρου από Καρπενήσι προς Λαμία αλλά και ο τομέας του Ε.Κ.Α.Β. που αποδυναμώνεται από τα επείγοντα περιστατικά που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Γνωρίζω άμεσα ότι τα πληρώματα των ασθενοφόρων προσπαθούν να ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε τόπο και χρόνο πριν και μετά την βάρδια τους στο κάλεσμα των γιατρών που έχουν ανάγκες για αξονική τομογραφία. Και αυτό είναι πολύ ευχάριστο διότι με την προσωπική θυσία των πληρωμάτων σώζουν τους συνανθρώπους μας. Θα ήθελα οι τοπικοί παράγοντες και οι νυν αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας έστω και τώρα να δουν το πρόβλημα και να δώσουν λύση για το καλό του νομού μας. Τέλος θα ήθελα και οι Ευρυτάνες πολίτες να διαμαρτυρηθούν για αυτήν την κατάσταση και να απαιτήσουν την λειτουργία του αξονικού τομογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
ο υπεύθυνος τομέα Ε.Κ.Α.Β. Καρπενησίου
Ντόκας Σωτήριος

ΜΥΡΙΚΗ – ΚΕΡΑΣΟΒΟ 0-0 Παλικαρίσια ισοπαλία για το Κεράσοβο


Το πρώτο του και ταυτόχρονα παλικαρίσιο βαθμό στο πρωτάθλημα κατέκτησε την περασμένη αγωνιστική το Κεράσοβο, παίζοντας μάλιστα εκτός έδρας με την Μυρίκη. Οι φιλοξενούμενοι, με πολύ πάθος και δύναμη, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές, με κορυφαίους στην άμυνα τον τερματοφύλακα Αρκουμάνη και τον ογκόλιθο Σιακαμπέτη, πήραν ένα πολύ χρήσιμο βαθμό και θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και την νίκη αν ήταν πιο προσεκτικοί σε 2-3 καλές φάσεις που δημιούργησαν.
Από την άλλη μεριά τον συγκρότημα του Βασίλη Φούκα, χωρίς να πιάσει την μεγάλη απόδοση, έπαιξε κατά διαστήματα καλή μπάλα, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες, είχε 3 δοκάρια, δεν μπόρεσε όμως να πετύχει κάποιο γκολ και έτσι έχασε δυο βαθμούς που δεν τους υπολόγιζε.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού οι Σταμούλης και Αρκουμάνης, με τον πρώτο να «βομβαρδίζει» και τον δεύτερο να μην καταλαβαίνει τίποτα, αποσοβώντας με κάθε τρόπο τους κινδύνους για την εστία του.
Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής του αγώνα Λάμπρος Κολοκώτσιος, ο οποίος κατάφερε ένα εύκολο ματς με τα σφυρίγματά του, να το τινάξει στον αέρα. Απέβαλε με απευθείας κόκκινη για εξύβριση τον Τσιλιμέκη της Μυρίκης και τον Μούτσελο του Κερασόβου, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο.
Την επόμενη αγωνιστική η Μυρίκη θα υποδεχτεί την Κρέντη το Σάββατο 16/10 και το Κεράσοβο τον Αγ. Προκόπιο την Κυριακή 17/10.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
19’ σέντρα Τσιλιμέκη, σουτ Καρδαμπίκη από καλή θέση, λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
35’ σουτ του Σιταρά, που ήταν τετ α τετ με τον Αρκουμάνη, κατέληξε άουτ.
45’ σέντρα σουτ Σταμούλη από αριστερά, έδιωξε στη δεξιά γωνία ο Αρκουμάνης.
45’ Γυριστό σουτ του Παπαδονίκου, έδιωξε σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
68’ Σουτ του Σταμούλη, πάνω από την εστία.
70’ Εκτέλεση φάουλ Σταμούλη, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
72’ Δυνατό σουτ του Σταμούλη, έδιωξε με το ένα χέρι ο Αρκουμάνης.
85’ Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τσιλιμέκης επειδή εξύβρισε τον διαιτητή.
89’ Σουτ Σταμούλη, απέκρουσε ο Τερματοφύλακας
90+ Ο Μούτσελος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα γιατί εξύβρισε τον διαιτητή.
90+ Ο Σταμούλης εκτέλεσε φάουλ, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Κερασόβου.
Συνθέσεις:
ΜΥΡΙΚΗ: Μεριγκούνης, Παχής (86’ Λιάγκας Κ), Ράπτης, Ζαχαράκης, Λέντζος, Καρδαμπίκης, Γκορόγιας, Σταμούλης, Σιταράς (64’ Τσιλίκας), Λιάγκας, Τσιλιμέκης.
ΚΕΡΑΣΟΒΟ: Αρκουμάνης, Ζιάκας, Κοσμάς, Καλύβας, Σιακαμπέτης, Ρίζος, Ράπτης Μ (12’ Λαθύρης Α.) Παπαδονίκος (65’ Τσιγαρίδας), Κατσαδούρος, Βλάχος, Παπαροϊδάμης.

ΒΕΛΟΥΧΙ – ΑΓΡΑΦΑ 2-1


Το 3χ3 πέτυχε το Βελούχι, επικρατώντας των Αγράφων με σκορ 2-1. Το συγκρότημα του Γιάννη Ελεφάντη, με την νίκη του αυτή παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου με την Δόξα Ραπτοπούλου οδηγούν την κούρσα του φετινού πρωταθλήματος με 9 βαθμούς. Το Βελούχι παρότι στο τέταρτο της αναμέτρησης προηγήθηκε με 2-0, δεν είχε και την ανάλογη συνέχεια, με αποτέλεσμα προς το τέλος του αγώνα να δεχθεί τη μείωση του σκορ, μετατρέποντας μια διαφαινόμενη στο μεγαλύτερο διάστημα εύκολη νίκη, σε μια δύσκολη επικράτηση.
Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν τον αγώνα δεχόμενοι γκολ μόλις στο 3ο λεπτό και πριν ακόμη συνέλθουν, βρέθηκαν στο 12΄ πίσω στο σκορ με 2-0, γεγονός που επηρέασε κατά πολύ, όπως αποδείχτηκε την γενική εικόνα τους, κυρίως στο πρώτο 45λεπτο.
Παρόλα αυτά τα Άγραφα μετά το 25΄ ισορρόπησαν το παιχνίδι, είχαν ένα μακρινό σουτ του Μάκκα που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κουτσόπουλου και μιαν καλή ευκαιρία με τον Γουλέτα στο 42΄, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να μειώσουν το σκορ.
Με τους γηπεδούχους να προηγούνται 2-0, οι δυο αντίπαλοι, αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, ξεκίνησαν τον αγώνα με αμυντικούς προσανατολισμούς, προκειμένου να διαφυλάξουν το υπέρ τους 2-0. Οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι τον χώρο που τους έδωσαν οι του Βελουχιού, πήραν το κέντρο και πίεσαν για την μείωση του σκορ, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι και το 74΄, που δημιουργήθηκε από το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου η πρώτη καλή ευκαιρία με το καλοχτυπημένο φάουλ του Γουλέτα που έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Κουτσόπουλου.
Στο 79΄ όμως τα Άγραφα με ωραία ατομική προσπάθεια του μόνιμου και μοναδικού σκόρερ Κώστα Καλύβα, μείωσαν σε 2-1, μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι.
Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα και έτσι το Βελούχι κατέκτησε μια ακόμη νίκη επί ενός αντιπάλου, που έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στην αναμέτρηση αυτή.
Την ερχόμενη αγωνιστική το Βελούχι ταξιδεύει στο Ραπτόπουλο όπου θα φιλοξενηθεί από την τοπική Δόξα στο μεγάλο ντέρμπυ της 4ης αγωνιστικής και τα Άγραφα θα υποδεχτούν την Ποταμιά σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
3΄ Ο Συγγελόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κωστούλα ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους 1-0
12΄ Ο Μπόνιας εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από αριστερά πέρασε τους αμυντικούς και κατέληξε στα δίχτυα του Κωστούλα κάνοντας έτσι δυο τα τέρματα του Βελουχιού 2-0
26΄ Ο Μάκκας σούταρε από μακριά στέλνοντας την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
42΄ Ο Γουλέτας εκτέλεσε απευθείας φάουλ κόντραρε σε αμυντικούς του Βελουχιού και στην συνέχεια ο Κουτσόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά
Β΄ Ημίχρονο
74΄ Ο Γουλέτας εκτέλεσε απευθείας φάουλ με την μπάλα να καταλήγει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
79΄ Ο Καλύβας με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή του Βελουχιού και με ωραίο σουτ στην δεξιά γωνία του Κουτσόπουλου μείωσε σε 2-1
89΄ Ο Νικολάου σέντραρε από αριστερά στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων βρήκε τον Κουτσουπιά αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κωστούλα
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Βελούχι: Κουτσόπουλος, Τσιλιμέκης, Συγγελόπουλος, Κρασιάς, Πασσάς, Ντουφεκιάς, Μπόνιας (Νικολάου), Πάτρου, Κρίντας, Γαλανός (Κουτσουπιάς), Γενιτσαρόπουλος (Τσιλίκας)
Άγραφα: Κωστούλας, Τσιγαρίδας Η, Πατρώνης, Κατής (Τσιγαρίδας), Ηλιάδης, Μάκκας, Μάρκης (Γατής Β), Θεοχάρης, Γουλέτας, Καλύβας, Σερπάνος (Μπουμπουρής)

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΦΗ


Αγαπητοί Δημότες,

Η χώρα μας βρίσκεται σε μια πρωτοφανή δημοσιονομική κρίση και γνωρίζουμε την στενότητα οικονομικών πόρων του κάθε νοικοκυριού γιατί τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και εμείς στις οικογένειές μας, προβλήματα να εξοφλήσουμε τα δάνειά μας, να πληρώσουμε τα φροντιστήρια των παιδιών μας να προμηθευτούμε πετρέλαιο ή καυσόξυλα για το χειμώνα. Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα και παράλληλα μια πρόκληση για τις τοπικές μας κοινωνίες γιατί θα πρέπει να κάνουμε τις ελλείψεις πλεονεκτήματα, μέσα από συγκεκριμένες οικονομίες κλίμακος και συγκεκριμένες δράσεις ισόρροπης ανάπτυξης και διοικητικής αποκέντρωσης. Μπορούμε να πετύχουμε με το μικρότερο κόστος το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την τοπική μας κοινωνία γιατί έχουμε την εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, έχουμε τις γνώσεις και την διάθεση για δουλεία, μα πάνω από όλα μας διακρίνει η εντιμότητα, μια λέξη που στις μέρες μας έχει απαξιωθεί με αυτά που διαβάζουμε και ακούμε καθημερινά σε σχέση με την διαχείριση του δημόσιου πλούτου σε μια χώρα που για κάποια χρόνια τελούσε υπό ειδικό καθεστώς νεποτισμού.
Η εφαρμογή του προγράμματος “Καλλικράτης” θα επιφέρει αλλαγές στη δομή του περιφερειακού κράτους και της αυτοδιοίκησης, μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων στους Δήμους, εφαρμογή μηχανισμών εποπτείας και διαφάνειας για την ορθολογική διαχείριση των πόρων και παράλληλα θα αποτελέσει για τους ικανούς αυτοδιοικητικούς ένα εργαλείο ανάπτυξης. Η ομαλή μετάβαση των υφιστάμενων Δήμων σε ενοποίηση αποτελεί το πρώτο διακύβευμα για τον κάθε δήμαρχο που θα εκλεγεί στις εκλογές του Νοέμβρη και ο χρόνος που θα απαιτηθεί έτσι ώστε ο νέος Δήμος να έχει αυτοτέλεια και ομοιογένεια θα εξαρτηθεί από την εμπειρία και τις ικανότητες των στελεχών και ιδιαίτερα του δημάρχου της κάθε δημοτικής αρχής.
Οι συνεργάτες μου και εγώ ανακοινώνουμε σήμερα επίσημα ότι η παράταξή μας, η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» θα δώσει το παρόν στις εκλογές του Νοέμβρη για τον νέο Δήμο Καρπενησίου. Η πορεία μας στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει δείξει ότι είμαστε αυτόφωτοι και δεν στηριζόμαστε σε ξύλινα πόδια και χρόνια τώρα διεκδικήσαμε και διεκδικούμε, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα ύψους πολλών εκατομμυρίων χωρίς παραμηχανισμούς, κυκλώματα και πρακτικές του παρελθόντος και συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό να κάνουμε κάτι που αποδεικνύεται τελευταία με την υποβολή προτάσεων στην κοινωνική πρόνοια, την πράσινη ανάπτυξη και την ενοποίηση μηχανογραφικών εφαρμογών, προγράμματα που αφορούν και τους έξι σημερινούς δήμους που συνενώνονται.
Στόχος μας είναι στον νέο Δήμο να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και την καθημερινότητα των δημοτών, με παρεμβάσεις στις υποδομές, στην παιδεία, στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια, στο πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και το χαρακτηριστικό αυτών των παρεμβάσεών μας να είναι η αναλογική και ίση διαχείριση των πόρων σε όλες τις δημοτικές ενότητες σε κάθε τοπική κοινότητα, μέσα από ένα πρόγραμμα που θα αναλύσουμε κατά τις επισκέψεις μας σε κάθε χωριό πριν από τις εκλογές και μέσα από μια μετεκλογική διαδικασία κατά την οποία θα καταγραφούν και θα κωδικοποιηθούν οι επιμέρους ανάγκες των κοινοτήτων με σκοπό να ενταχθούν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης.
Ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» και γνωρίζοντας τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, ζητώ την ψήφο των δημοτών του νέου Δήμου Καρπενησίου γιατί πιστεύω στις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου, του τόπου που χρόνια τώρα ζω με την οικογένειά μου και έχουμε τις δυνατότητες οι συνεργάτες μου και εγώ να αξιοποιήσουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Κλείνοντας δεν θα περιγράψω το βιογραφικό μου γιατί η κοινή γνώμη, χρόνια τώρα έχει διαμορφώσει αντικειμενική άποψη για τον καθέναν από εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά με βάση τον τρόπο ζωής μας, τις γνώσεις και τις παρεμβάσεις μας στα κοινά, την εντιμότητά μας ή την ιδιοτέλεια σε σχέση με την διαχείριση του δημόσιου πλούτου, και την εν γένει συμπεριφορά μας στο κοινωνικό σύνολο.

Κακά σημάδια

Ένας λαός χαμένος στην καθημερινότητα, πνιγμένος στο νέφος, αγανακτισμένος από την εκμετάλλευση, κουρασμένος από τα συνθήματα, απογοητευμένος από τους ταγούς, τσαλακωμένος από την αδικία, φοβισμένος από την εγκληματικότητα και την οικονομική κρίση, περιμένει εναγωνίως ένα θαύμα. «Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα».
Παρακολουθούμε με αισθήματα αγανάκτησης, ανασφάλειας, φόβου, ανησυχίας, απογοήτευσης, τη διστακτικότητα του κράτους για την πάταξη του εγκλήματος. Ανησυχούμε για την αντιμετώπιση της πλήρους κατάλυσης του νόμου με... «δημοκρατικό διάλογο». Απορούμε για την εξίσωση του θύματος με το θύτη, για την προσπάθεια υποβάθμισης της πραγματικής δεινής κατάστασης.
Πού τελειώνει, λοιπόν, η ελευθερία των πολιτών, η δημοκρατία της ανοχής και πού αρχίζει η ασυδοσία των «κυκλωμάτων» και η επιβολή του νόμου; Έως πότε θα παριστάμεθα μάρτυρες νέων εγκλημάτων από υπότροπους αδειούχους εγκληματίες; Γιατί να θρηνούμε καθημερινά θύματα από την τάξη των μεροκαματιάρηδων ταξιτζήδων ή των ανυπεράσπιστων αστυνομικών μας; Μήπως η κορύφωση της αδικίας και η μετάθεση των ευθυνών υποθάλπει την απαράδεκτη ενέργεια της αυτοδικίας;
Έως πότε θα συνδέουμε την ευθύνη και το καθήκον, το λειτούργημα και τη διαφθορά, με το μισθό και την οικονομική παροχή; Επιτρέπεται να αμφισβητούμε τη δικαιοσύνη, να υιοθετούμε την παρανομία, να υποθάλπουμε την ασυδοσία; Μέχρι πότε χιλιάδες αστυνομικοί θα τρέχουν πίσω από απολίτιστους απεργούς ή διαδηλωτές που καίνε, καταστρέφουν και ρημάζουν τα πάντα;
Είναι διάχυτη σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας η έλλειψη συνειδητού σεβασμού προς την έννομη τάξη. Είναι σαφής η χαλάρωση όλων εκείνων των αξιών που προστατεύουν την ηθική υγεία της κοινωνίας μας. Είναι κακά σημάδια αυτά και αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα η ανοχή, η υπομονή, η συμπίεση των νομοταγών πολιτών.
Μπορούν οι πολιτικοί μας ιθύνοντες, οι πνευματικοί μας ταγοί, οι θρησκευτικοί ηγέτες, να οδηγήσουν τον περιούσιο λαό της Ελλάδας στην ευνομία, στην ασφάλεια, στην ηθική, στις αιώνιες αξίες. Ας μην επιζητούν δικαιολογίες, ας μην μεταθέτουν τις ευθύνες στους ανυπεράσπιστους αστυνομικούς, στους τίμιους δικαστές, στα μέσα επικοινωνίας. Στην ιστορία οι Πόντιοι Πιλάτοι δεν δικαιώνονται με τη μετατόπιση των ευθυνών.
kostasmitsios@yahoo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ



* Για τις τελευταίες κινήσεις στη σκακιέρα των ψηφοδελτίων στους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων

*Σε προεκλογικό κλίμα η Γιορτή του Κάστανου στον Δήμο Κτημενίων

*Έκπληξη η υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου Φραγκίστας Βασίλη Γούλα με το ψηφοδέλτιο ΚΑΡΑΜΠΑ για Περιφερειακός Σύμβουλος

* ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΦΗ

*Η ΟΝΝΕΔ Ευρ/νίας στηρίζει Κώστα Μπακογιάννη

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

«Έναρξη 1ης ομάδας γονέων».

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης «Αλκυόνη» στις 18 Οκτωβρίου 2010, ξεκινά την 1η ομάδα γονέων παιδιών προσχολικής αγωγής με θεματική «Προσκόλληση και αποχωρισμός». Η ομάδα απαρτίζεται από 6 μέλη, οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα και θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 12 εβδομάδων. Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή σε επόμενες ομάδες να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Κέντρου 2237022904 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00.

Η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης