Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Έκδοση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ηλ. Μήτσιου «εκ βαθέων…., σκέψεις και προτάσεις για την Ευρυτανία


Ένα νέο βιβλίο προστίθεται στην ευρυτανική βιβλιογραφία από την Πανευρυτανική Ένωση. Πρόκειται για έναν μικρό τόμο που περιλαμβάνει εκατό (100) επιλεγμένα άρθρα του γνωστού Ευρυτάνα συνταξιούχου Δασκάλου και εν ενεργεία Δημοσιογράφου κ. Κώστα Ηλία Μήτσιου, δημοσιευμένα κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες της Ευρυτανίας εκ των οποίων τα περισσότερα στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ. Τα άρθρα αυτά είναι επιλεγμένα από τον ίδιον και έχουν ποικίλο ευρυτανικό ενδιαφέρον (περιβάλλον, θρησκεία, ιστορία, παράδοση, απόδημοι συμπατριώτες μας, πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας κ.ά.),
Όπως αναφέρεται και στον πρόλογό μας στο βιβλίο αυτό ο κ. Κώστας Ηλ. Μήτσιος
«… Ως Δάσκαλος έδωσε ό, τι καλλίτερο μπορούσε να δώσει στους μαθητές του, στους γονείς τους, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, όπου κι αν υπηρέτησε. Ως δημοσιογράφος συνεχίζει να μας διδάσκει με κείμενά του γραμμένα με γνώση και, κυρίως, γεμάτα αγάπη για τη γενέθλια γη. Κείμενα εύχυμα, ξεπεταγμένα από το περίσσευμα της καρδιάς του, τεκμηριωμένα και διανθισμένα με προσεγμένο λόγο και γλαφυρό ύφος, κείμενα γεμάτα ζωντάνια κι εκφραστική λιτότητα....
Οι στοχασμοί , οι θέσεις , οι παρατηρήσεις και οι υποδείξεις του, μέσα από τα πονήματά του, που κατά καιρούς απολαμβάνουμε, αποτελούν μια αληθινή προσφορά στον τόπο μας. Συμπληρώνουν ή ανοίγουν δρόμους που, πολλές φορές, κλείνουν από την αδιαφορία της κρατικής επαγρύπνησης ή και από την ιδιωτική αδιαφορία….».
Όπως προαναφέρθηκε, το παραπάνω βιβλίο του κ. Κώστα Μήτσιου στις 132 σελίδες του περιλαμβάνει εκατό (100) άρθρα με ευρυτανικό ενδιαφέρον, το οποίο και δηλώνουν οι τίτλοι των περισσότερων από αυτά, όπως: «Με το βλέμμα στην Ευρυτανία», «25ετής θεοφιλής Ποιμαντορία του σεβ. Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου», «Η Ευρυτανία επίκεντρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος», «Το ευρυτανικό λόμπυ πρέπει να αξιοποιηθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση», «Συγκράτηση του ενεργού πληθυσμού της Ευρυτανίας», «Τουρισμός και Ευρυτανία», «Ενεργειακή ανασυγκρότηση της Ευρυτανίας», Ευλογία αγίων λειψάνων στον Κλειτσό», «Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Βράχας», «Η κιβωτός της Πανευρυτανικής Ένωσης στο Αραράτ της Ευρυτανίας», «Συνεδριακός Τουρισμός στην Ευρυτανία», «Προσκύνημα στο Μοναστήρι της Τατάρνας» κ.ά.
Η Πανευρυτανική Ένωση θεωρεί ιδιαίτερη τιμή, αλλά και υποχρέωσή της, να προσφέρει στους συμπατριώτες μας αυτόν τον μικρό μεν, σε σελίδες, αλλά με τέτοια δε κείμενα που θα εντυπωσιάσουν για μια ακόμη φορά το ευρυτανικό αναγνωστικό κοινό, γιατί διασώζουν, ερμηνεύουν, εξηγούν, αναλύουν και σχολιάζουν ποικίλα θέματα του τόπου μας και, επομένως, σίγουρα διδάσκουν….

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Βρισκόμαστε 3 μήνες μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους και τα προβλήματα σε προσωπικό και κενές θέσεις στο νομό μας παραμένουν πολύ μεγάλα και δυστυχώς άλυτα ακόμη. Αν και έχουν περάσει τόσοι μήνες και μετά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην αποστολή των βιβλίων στην αρχή της χρονιάς το πρόβλημα των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό παραμένει έντονο και οξυμένο, κυρίως για τα περιφερειακά σχολεία και όχι μόνο. Μάλιστα, όπως φαίνεται από τον πίνακα των κενών που επισυνάπτουμε τα κενά παρατηρούνται και σε ειδικότητες που αφορούν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
Το Υπουργείο, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες για σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι φέτος το προσωπικό θα είναι έγκαιρα στις θέσεις του, μας διέψευσε για μια ακόμη φορά αποδεικνύοντας ότι νοιάζεται περισσότερο για το επικοινωνιακό παιχνίδι και όχι για τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών του Φουρνά, του Ραυτόπουλου, της Γρανίτσας και του Κερασοχωρίου. Για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά εγκαταλείπονται στη μοίρα τους, αποδεικνύοντας ότι οι σχεδιασμοί για την παιδεία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του αντίστοιχου υπουργείου δεν είναι παρά ένα αδειανό πουκάμισο.
Τα ψεύτικα τα λόγια και η προεκλογική υποσχεσιολογία για ενίσχυση της Παιδείας με 1 δις επιπλέον φαντάζουν σαν κακόγουστο αστείο, όταν τέλος Νοέμβρη υπάρχουν ακόμη παιδιά που δεν κάνουν μάθημα ελλείψει εκπαιδευτικού προσωπικού. Την ίδια στιγμή τα Αθλητικά Τμήματα που λειτουργούσαν σε κάθε νομό, τα γνωστά ΤΑΔ, ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει, αφού δεν έχουν γίνει οι αντίστοιχες προσλήψεις και επιπρόσθετα έχει σταλθεί ένα φιρμάνι στους γονείς ότι ακόμη και αν ξεκινήσουν, το κόστος για τη μεταφορά των μαθητών, όπου αυτή απαιτείται, όπως στο ΤΑΔ του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου - θα το αναλάβουν οι γονείς από την τσέπη τους και όχι η Πολιτεία όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Την ίδια ώρα το υπουργείο, μέσω των διευθύνσεων, προσπαθώντας να «βγάλει από τη μύγα ξύγκι», προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με μετακινήσεις προσωπικού που δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και παράλληλα ελέγχονται για τη νομιμότητα τους, αφού στην ουσία ανατρέπουν εργασιακές σχέσεις και διαμορφώνουν συνθήκες ανασφάλειας για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας καταγγέλλει την πολιτική αναλγησία της κυβέρνησης, που αντιμετωπίζει το αγαθό της εκπαίδευσης με μοναδικό κριτήριο μόνο το οικονομικό κόστος αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις της πολιτικής της.
Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς, την τοπική κοινωνία να αντιδράσουν στον εμπαιγμό αυτό και να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που κρύβονται πίσω από τα προβλήματα, προσπαθώντας να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες φορτώνοντας τα βάρη για μια ακόμη φορά στις πλάτες της οικογένειας, που πλήττεται ανελέητα από την πολιτική των περικοπών και του μνημονίου.
Ζητάμε την άμεση κάλυψη των κενών με αναπληρωτές και ωρομίσθιους άμεσα, χωρίς άλλες χρονοτριβές ώστε να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος για τα παιδιά και ιδιαίτερα για εκείνα των περιφερειακών σχολείων.
Ζητάμε την άμεση έναρξη του ΤΑΔ του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου με την συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος μεταφοράς των μαθητών όπως γινόταν μέχρι σήμερα.


Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Μαστροκώστας Κώστας Πανοπούλου Φωτεινή

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το Κολυμβητήριο Καρπενησίου δεν θα λειτουργήσει αύριο έλλειψης πετρελαίου. Μετά από αυτή την εξέλιξη κατά πάσα πιθανότητα θα αναβληθούν οι περιφερειακοί Κολυμβητικοί αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27-28 Νοεμβρίου, όπως αναφέραμε και το πρωί. Για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα αναμένονται εξελίξεις.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μάνατζμεντ, ηγεσίας και στρατηγικής, πανεπιστημιακού επιπέδου, για τις επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζοντας την προσπάθεια ανάπτυξης, επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης των επιχειρήσεων και των στελεχών τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, διοργανώνει σε υψηλό πανεπιστημιακό επίπεδο

«Πρόγραμμα ανάπτυξης διοικητικών και ηγετικών ικανοτήτων
των επιχειρηματιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»

που θα πραγματοποιηθεί τα διήμερα 3-4 Δεκεμβρίου, 9-10 Δεκεμβρίου και 17-18 Δεκεμβρίου και ώρες 10:00 έως 18:00 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Φίλωνος 35-39, στη Λειβαδιά. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνδρομή κορυφαίων και διακεκριμένων καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και περιλαμβάνει 3 ενότητες 16 διδακτικών ωρών πάνω στα θέματα:

Ι. Επιχειρησιακή Στρατηγική
ΙΙ. Αποτελεσματική Διοίκηση και Ηγεσία
ΙΙΙ. Στρατηγική Μάρκετινγκ και Εξαγωγών
Θα στηριχθεί σε πρωτοποριακές, εργαστηριακές μεθόδους μάθησης, όπως οι μελέτες πραγματικών περιπτώσεων, ασκήσεις, ομαδικές εργασίες, ταινίες. Το περιεχόμενό των παρουσιάσεων θα βασιστεί στις σύγχρονες υποδειγματικές πρακτικές (best practices) και στις ανάγκες των συμμετεχόντων, ενώ το εκπαιδευτικό υλικό που θα διανεμηθεί, θα εμπεριέχει διαγνωστικά εργαλεία και οδηγούς βελτίωσης στην πράξη.

Στόχος του προγράμματος είναι:

 Να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες το μοντέλο Μάνατζμεντ που εξασφαλίζει τη διαρκή ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματική επιτυχία.
 Να κατανοήσουν και να βελτιώσουν τους διοικητικούς και ηγετικούς ρόλους που πρέπει ν’ ασκούν ως ανώτατα στελέχη.
 Να βελτιώσουν συγκεκριμένες ικανότητες όπως:
 Ικανότητες διαμόρφωσης και υλοποίησης επιχειρησιακής στρατηγικής, στρατηγικής μάρκετινγκ και εξαγωγών.
 Ικανότητα δημιουργικής λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων.
 Ικανότητα κινητοποίησης και ανάπτυξης των εργαζομένων για υψηλές επιδόσεις.
 Ικανότητα διαμόρφωσης κουλτούρας συνεχούς βελτίωσης.
 Γενικότερα να ενδυναμωθούν οι επιχειρηματίες, παλαιοί και νέοι, που επιθυμούν να βοηθήσουν την επιχείρησή τους να προσαρμοστεί και να ανθήσει στις νέες συνθήκες της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, επικοινωνώντας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
e-mail: sterea@otenet.gr, fax: 22310-39622, Τηλέφωνο: 22310-38955

Αναλυτικά το περιεχόμενο του προγράμματος έχει ως εξής:

Ι. Επιχειρησιακή Στρατηγική (16 ώρες) – 3/12 και 4/12

 Εναλλακτικές στρατηγικές ανάπτυξης
 Στρατηγικές ανταγωνισμού και ανταγωνιστικότητας
 Διαμόρφωση στρατηγικής – λήψη στρατηγικών αποφάσεων
 Αξιολόγηση της στρατηγικής

Εισηγητής: Βασίλης Παπαδάκης, Καθηγητής Επιχειρησιακής Στρατηγικής, Λήψης Στρατηγικών Αποφάσεων και Εξαγορών-Συγχωνεύσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εμπειρία ως σύμβουλος και εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για το διδακτικό του έργο έχει τιμηθεί με Αριστείa Διδασκαλίας, από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα: α) Στελεχών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Executive MBA), β) MBA International (πρώην Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις Επιστήμες των Αποφάσεων) και γ) Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες.

ΙΙ. Αποτελεσματική Διοίκηση και Ηγεσία (16 ώρες), 09/12 και 10/12
 Διαρκώς επιτυχημένη επιχείρηση
 Αποτελεσματική διοικητική και ηγετική συμπεριφορά
 Δημιουργική λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων
 Παρακίνηση – κινητοποίηση συνεργατών
 Ανάπτυξη εργαζόμενων – διαμόρφωση κατάλληλης κουλτούρας

Εισηγητής: Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής Μάνατζμεντ και Ηγεσίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΙΙΙ. Στρατηγική Μάρκετινγκ και Εξαγωγών (16 ώρες) – 17/12 και 18/12

 Θέματα Μάρκετινγκ για περιόδους ύφεσης
 Στρατηγικές διείσδυσης στις ξένες αγορές
 Το μείγμα του Μάρκετινγκ για τις διεθνείς αγορές (προϊόν, τιμή, προώθηση, διανομή)

Εισηγητής: Γεώργιος Αυλωνίτης, Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής Σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (M.Sc), “Marketing & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες”, για Στελέχη Επιχειρήσεων. Πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Έχει προσκληθεί από πολλούς Οργανισμούς και Επιχειρήσεις για να διδάξει σε Σεμινάρια και Προγράμματα για Ανώτερα και Ανώτατα Στελέχη και έχει διατελέσει Σύμβουλος σε θέματα Στρατηγικής Μάρκετινγκ και Οργάνωσης Πωλήσεων σε περισσότερες από 50 Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

Θέσεις ελεγκτών ιατρών του ΟΑΕΕ στην Στερεά Ελλάδα


Τέσσερις θέσεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και επτά στα περιφερειακά τμήματα Λαμίας, Λιβαδειάς, Θηβών, Χαλκίδας, Αλιβερίου, Αμφισας και Καρπενησίου.

Την πλήρωση 192 θέσεων ελεγκτών γιατρών με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας ενός έτους ανακοίνωσε Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Οι γιατροί που θα επιλεγούν θα εκτελούν ελεγκτικά καθήκοντα και θα απασχολούνται με μειωμένο ωράριο, τεσσάρων ωρών, το οποίο θα καθορίζεται από τις ανάγκες της εκάστοτε υπηρεσίας του ΟΑΕΕ.
- Τέσσερις θέσεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και επτά στα περιφερειακά τμήματα Λαμίας, Λιβαδειάς, Θηβών, Χαλκίδας, Αλιβερίου, Αμφισας και Καρπενησίου.

Στη Βουλή το θέμα του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας με Ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Μαρίνου


Το κοινοβουλευτικό ενδιαφέρον του Βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου για ζητήματα της Ευρυτανίας έχει συνέχεια. Ο δυναμικός Βουλευτής Ευβοίας, παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον τόπο μας και πιο συγκεκριμένα το θέμα που προέκυψε τελευταία με το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας και την αδυναμία του να υλοποιήσει το συγκοινωνιακό του έργο προχωρώντας σε δραστική περικοπή δρομολογίων που αφορούν πρώτα και κύρια τις διαδρομές εντός του Νομού, με αποτέλεσμα δεκάδες χωριά να μένουν πλέον δίχως συγκοινωνιακή σύνδεση, με σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που συνυπογράφεται και από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα και Θανάση Παφίλη, ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος εξυπηρέτησης των χωριών και των κατοίκων της περιοχής. Οι Βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να διασφαλιστεί επειγόντως η τακτική και αποτελεσματική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση όλων των χωριών της Ευρυτανίας λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για εξαιρετικά δυσπρόσιτη και φτωχή περιοχή. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την απάντηση των Υπουργών για ένα ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό για τον Νομό μας, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ σοβαρότητα και να λυθεί άμεσα.Σας παραθέτουμε στην συνέχεια την ερώτηση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για το θέμα του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας.

Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155 e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θέμα: Να παρθούν μέτρα για την τακτική και αποτελεσματική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των χωριών της Ευρυτανίας. Με δελτίο Τύπου το ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων αδυνατεί να υλοποιήσει το συγκοινωνιακό του έργο και προχωρά σε δραστική περικοπή δρομολογίων που αφορούν πρώτα και κύρια τις διαδρομές εντός του Νομού, με αποτέλεσμα δεκάδες χωριά να μένουν πλέον δίχως συγκοινωνιακή σύνδεση. Οι κάτοικοι οδηγούνται έτσι σε πλήρη απομόνωση και απόγνωση ιδιαίτερα μπροστά στο χειμώνα που επιτείνει στο έπακρο τα προβλήματα διαβίωσης σε μια κατ’ εξοχήν δυσπρόσιτη περιοχή, ενώ αβέβαιο διαγράφεται το μέλλον των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στο ΚΤΕΛ. Αναδείχνονται οι σοβαρές πολιτικές ευθύνες των διαδοχικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση και η αναγκαιότητα ενός ενιαίου δημόσιου φορέα συγκοινωνιών και μεταφορών που θα αναπτύσσεται με κεντρικό σχεδιασμό και γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες. To ΚΚΕ υποστηρίζει τη θέση για άμεση επίλυση του προβλήματος εξυπηρέτησης των χωριών και των κατοίκων της περιοχής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να διασφαλιστεί επειγόντως η τακτική και αποτελεσματική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση όλων των χωριών της Ευρυτανίας λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για εξαιρετικά δυσπρόσιτη και φτωχή περιοχή.

Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Γιάννης Γκιόκας
Θανάσης Παφίλης

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ GRAND PRIX ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010, στο κλειστό κολυμβητήριο του Δήμου Καρπενησίου θα γίνει η Ημερίδα Πρόκρισης Grand Prix της Περιφέρειας Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας σε δύο αγωνιστικές ενότητες.
Η έναρξη των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 27-11-10 στις 11:00 το πρωί και το απόγευμα στις 17:00.
Καλούμε όλους τους φίλους του αθλήματος της κολύμβησης να παρευρεθούν στην αγωνιστική εκδήλωση και να ενισχύσουν τις προσπάθειες των αθλητών μας.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Επιχείρηση «Γοργοπόταμος»


Κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την καθοδήγηση βρετανών κομάντος.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 1942 μία ομάδα αποτελούμενη από δώδεκα κομάντος, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Έντι Μάιερς και τον ελληνομαθή ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ, έπεσε με αλεξίπτωτα στην περιοχή της Γκιώνας. Ανάμεσά τους ήταν ο Ελλαδίτης Θεμιστοκλής Μαρίνος κι ένας Κύπριος με το κωδικό όνομα «Γιάννης». Σκοπός τους, να έλθουν σε επαφή με έλληνες αντάρτες και να υλοποιήσουν την «Επιχείρηση Χάρλινγκ», που είχε σχεδιάσει το Συμμαχικό Στρατηγείο στο Κάιρο.
Το σχέδιο συνίστατο στην ανατίναξη μιας από τις τρεις γέφυρες Παπαδιάς, Ασωπού και Γοργοποτάμου (και οι τρεις βρίσκονται στον ορεινό όγκο του Μπράλλου), πάνω από τις οποίες διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Αθηνών. Ήταν η μοναδική αξιόπιστη δίοδος προς τα λιμάνια της Νότιας Ελλάδας και η αχρήστευσή της θα προκαλούσε τη διακοπή του ανεφοδιασμού της γερμανικής στρατιάς του Ρόμελ στη Βόρειο Αφρική. Βρισκόμαστε λίγο πριν από την Μάχη του Ελ Αλαμέιν, που θα έκρινε πολλά για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή αυτή.
Τις επόμενες μέρες ο Μάιερς με τον λοχαγό Χάμσον κατόπτευσαν και τις τρεις πιθανές για σαμποτάζ περιοχές και έκριναν ότι η γέφυρα του Γεργοποτάμου ήταν ο ευκολότερος στόχος. Έπρεπε, όμως, να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των αντάρτικων ομάδων για να έχει πιθανότητα επιτυχίας η επιχείρηση.
Στις 19 Νοεμβρίου ο Μάιερς έσπευσε προς συνάντηση του Ναπολέοντα Ζέρβα, ηγέτη του ΕΔΕΣ στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας. Την επομένη αφίχθη και ο ηγέτης του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης. Όλοι συμφώνησαν ότι στόχος του σαμποτάζ θα ήταν η γέφυρα του Γοργοποτάμου, ενός παραποτάμου του Σπερχειού ποταμού. Τρεις μέρες αργότερα έγινε η κατόπτευση του χώρου από κοινή ομάδα ανταρτών και στις 22 Νοεμβρίου καταστρώθηκε το τελικό σχέδιο. Η επιχείρηση ορίστηκε για τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου.
Η γέφυρα του Γοργοποτάμου φυλασσόταν από 100 ιταλούς και 5 γερμανούς στρατιώτες. Η φρουρά διέθετε βαριά πολυβόλα και οπλοπολυβόλα και η εξουδετέρωσή της απαιτούσε κεραυνοβόλα ενέργεια. Στην επιχείρηση αποφασίστηκε να λάβουν μέρος 150 άνδρες (86 του ΕΛΑΣ, 52 του ΕΔΕΣ και οι 12 κομάντος). Το σχέδιο προέβλεπε την εξουδετέρωση ή την παρενόχληση της φρουράς από τους αντάρτες, την ώρα που οι κομάντος θα τοποθετούσαν τα εκρηκτικά για την ανατίναξη της γέφυρας.

Στις 11:07 το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου εκδηλώθηκε η επίθεση εναντίον της φρουράς και στα δύο άκρα της γέφυρας. Όλα κυλούσαν σύμφωνα με το σχέδιο και στη 1:30 το πρωί της 26ης Νοεμβρίου ανατινάχθηκε ένα τμήμα της γέφυρας για να ακολουθήσει στις 2:21 η ανατίναξη ενός δεύτερου, που την έβγαλε οριστικά εκτός λειτουργίας. Εν τω μεταξύ, ένα τρένο με ιταλούς στρατιώτες εμποδίστηκε από τους αντάρτες και δεν μπόρεσε να προσφέρει ενισχύσεις.
Στις 4:30 το πρωί και ο τελευταίος αντάρτης είχε αποχωρήσει από την περιοχή του σαμποτάζ και βρισκόταν στην τοποθεσία Καλύβια, όπου ήταν το σημείο συνάντησης. Από τους 150 άνδρες που έφεραν σε πέρας την «Επιχείρηση Χάρλινγκ» μόνο τέσσερις τραυματίστηκαν, ενώ η φρουρά της γέφυρας έχασε 20 με 30 στρατιώτες. Σε αντίποινα, λίγες μέρες αργότερα στον χώρο της κατεστραμμένης γέφυρας εκτελέστηκαν 19 έλληνες πατριώτες.
Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν μία από τις μεγαλύτερες πράξεις δολιοφθοράς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Προκάλεσε τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης και έδωσε κουράγιο στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Όμως, οι επιπτώσεις της στο βορειοφρικανικό μέτωπο ήταν πολύ περιορισμένες, επειδή η εκτέλεση της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε κατόπιν εορτής, έχοντας καθυστερήσει κατά δύο μήνες. Στο διάστημα αυτό οι δυνάμεις του Ρόμελ, έχοντας χάσει τη Μάχη του Ελ Αλαμέιν, μετατοπίστηκαν δυτικότερα κι έτσι ο ανεφοδιασμός τους μέσω Ελλάδος δεν έπαιζε κανένα ρόλο.
Χρόνια αργότερα κατά τον εορτασμό της επετείου στις 29 Νοεμβρίου 1964 σημειώθηκε ένα αιματηρό περιστατικό. Από την ανατίναξη μιας ξεχασμένης βόμβας σκοτώθηκαν 13 και τραυματίστηκαν 45 άνθρωποι. Το 1982 η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου καθιέρωσε την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου ως επίσημο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.
ΒΙΒΛΙΑ
* Θέμη Μαρίνου: «Αποστολή Harling 1942: Η επιχείρηση Γοργοπόταμου» («Παπαζήσης»)
* Κρις Γουντχάουζ: «Το μήλο της έριδος» («Εξάντας»)
* Έντι Μάιερς: «Η ελληνική περιπλοκή» («Εξάντας»)
ΤΑΙΝΙΕΣ
* «Γοργοπόταμος», ταινία μυθοπλασίας του Ηλία Μαχαίρα. (1968)
* «Γοργοπόταμος», ντοκυμαντέρ του Σταύρου Στρατηγάκου. (2006)
sansimera.gr

ΕΥΚΑΙΡΙΑ - ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 129 τ.μ.


ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο Καρπενήσι σε τιμή ευκαιρίας, διαμέρισμα - Μεζονέτα 129 τ.μ. με τρεις κρεβατοκάμαρες, σαλόνι με τζάκι, κουζίνα, μπάνιο και μεγάλο χολ - γραφείο, διαμπερές με μεγάλες βεράντες τηλ. 6973330976

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ - Δ’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8η αγωνιστική

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8η αγωνιστική
Μετέωρα - ΑΟ Καρδίτσας 1-0
Λιανοκλάδι - Ν. Αγχίαλος 2-1
Σπερχ./Μακρακώμη - Απόλλων Λ. 1-1
Ελασσόνα – Τσαριτσάνη 0-1
Μουζάκι – Απεραντιακός 1-1
Βελεστίνο – Λαμία 1-1
Πυργετός – Πετρωτό 3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ Β. ΓΚΟΛ
01. Οικονόμος Τσαρ. 21 24-8
02. Πυργετός 18 9-0
03. Καρδίτσα 16 10-5
04. Απόλλων Λάρ. 13 10-7
05. Μουζάκι 12 8-4
06. Ελασσόνα 11 8-7
07. Αγρότης Λιαν. 11 7-8
08. Πύρασος 10 7-6
09. Α.Ε.Σπερχειάδας 9 4-6
10. Ρήγας Φεραίος 8 8-14
11. Μετέωρα 7 2-8
12. Θύελλα Πετρωτού 6 5-12
13. Λαμία 5 2-9
14. Απεραντιακός 3 7-15

Επόμενη αγωνιστική
ΑΟ Καρδίτσας - Ν. Αγχίαλος
Απόλλων Λ. – Μετέωρα
Τσαριτσάνη - Λιανοκλάδι
Απεραντιακός – Σπερχ./Μακρακώμη
Λαμία – Ελασσόνα
Πετρωτό – Μουζάκι
Βελεστίνο – Πυργετός

ΣΚΟΡΕΡ
ΝΙΚΟΥΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ 9
ΦΛΥΓΚΟΣ ΟΚΟΝΟΜΟΣ 5
ΝΤΑΒΑΡΙΝΟΣ ΑΠΕΑΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 4
ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙ 4
ΦΟΥΣΙΚΑΣ ΑΠ.ΛΑΡΙΣΑΣ 4

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΑΓΡΑΦΑ 1-4
ΜΥΡΙΚΗ – ΑΙΟΛΟΣ 1-1
ΑΠΟΚ – ΠΟΤΑΜΙΑ 2-0
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ – ΚΡΕΝΤΗ 3-2
ΡΕΠΟ: ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟΚ 11-2 16
ΔΟΞΑ 11-5 11
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 9-8 10
ΑΓΡΑΦΑ 13-6 9
ΜΥΡΙΚΗ 6-6 5
ΠΟΤΑΜΙΑ 5-11 5
ΑΙΟΛΟΣ 7-12 4
ΚΡΕΝΤΗ 6-10 4
ΚΕΡΑΣΟΒΟ 4-8 1

ΣΚΟΡΕΡ
ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ
ΚΑΛΥΒΑΣ ΑΓΡΑΦΑ 6
ΜΠΟΝΙΑΣ ΑΠΟΚ 4
ΓΟΥΛΑΣ ΔΟΞΑ 3
ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΔΟΞΑ 2
ΠΑΠΠΑΣ ΔΟΞΑ 2
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
ΝΟΥΛΑΣ ΑΙΟΛΟΣ 2

7η Αγωνιστική 27-28/11
ΑΓΡΑΦΑ - ΜΥΡΙΚΗ
(Προπονητικό 27/11 - 3.00 μ.μ)
ΑΙΟΛΟΣ - ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
(Σταδιο 27/11 - 3.00 μ.μ)
ΔΟΞΑ - ΚΕΡΑΣΟΒΟ
(Ραπτόπουλο 28/11 - 3.00 μ.μ)
ΠΟΤΑΜΙΑ - ΚΡΕΝΤΗ
(Μ. Χωριό 28/11 - 3.00 μ.μ)
ΡΕΠΟ: ΒΕΛΟΥΧΙ

Χρήστος Αρβανίτης Πολιτευτής Ν.Δ


“Καθίσταται αναγκαία η εφαρμογή του σύγχρονου πολιτικού λόγου, της “νέας μεταπολίτευσης”, ο οποίος διατυπώνεται εύγλωττα από τον Αντώνη Σαμαρά”

Στα πλαίσια της συχνής μας επικοινωνίας με πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς του τόπου μας, στο σημερινό μας φύλλο έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε συνέντευξη, ενός ανθρώπου που χρόνια τώρα ασχολείται ενεργά, τόσο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και με τα γενικότερα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. Μαζί μας, στο σαλόνι του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού μας Χρήστος Αρβανίτης, ο πρώην Αναπληρωτής Νομάρχης, ο δημοσιογράφος, ο πολιτικός άνδρας που λέει τα σύκα – σύκα και την σκάφη – σκάφη αλλά και που όταν χρειαστεί, δεν διστάζει να έλθει ακόμη και σε ρήξη αν χρειαστεί. Ο Χρήστος Αρβανίτης, εν ενεργεία Νομαρχιακός Σύμβουλος, στην συνέντευξη ποταμό που ακολουθεί, μιλάει για τον Δημήτρη Τάτση και για τους λόγους που δεν συμμετείχε στον Συνδυασμό του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Αγράφων, για τον Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και για το νέο κόμμα που ίδρυσε η μητέρα του, πρώην Υπουργός της Ν.Δ. Στο ερώτημα μας αν θα διεκδικήσει εκ νέου τη βουλευτική έδρα με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, μας απαντά ότι είναι διατεθειμένος να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για το βουλευτικό αξίωμα, εφόσον του ζητηθεί και υπό προϋποθέσεις. Τέλος στην ερώτησή μας πόσο πιθανή βλέπει την επάνοδο στην εξουσία της Ν.Δ. τονίζει με έμφαση ότι ήδη η «ψαλίδα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας έκλεισε θεαματικά και όσο ο καιρός περνάει, τόσο περισσότερο θα καθίσταται αναγκαία η εφαρμογή του σύγχρονου πολιτικού λόγου της «Νέας Μεταπολίτευσης» ο οποίος διατυπώνεται εύγλωττα από τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτά και άλλα σημαντικά που θα συζητηθούν στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Κύριε Αρβανίτη, είχαμε συνηθίσει να σας βλέπουμε στην πρώτη γραμμή των εκλογικών αναμετρήσεων της Αυτοδιοίκησης . Προεκλογικά μάλιστα, είχε διαρρεύσει ευρύτατα η φήμη ότι θα ήσασταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγράφων με τον συνδυασμό του Δημήτρη Τάτση. Πόσο αξιόπιστες ήταν αυτές οι φήμες; Κι αν βασίζονται στην πραγματικότητα, γιατί δεν σας είδαμε τελικά μεταξύ των υποψηφίων;
Θεώρησα ότι είχα χρέος, ως «απλός στρατιώτης» να ενισχύσω την προσπάθεια του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Τάτση, επειδή έκρινα το μέχρι τούδε έργο του στο δήμο Απεραντίων επιτυχημένο, επειδή μας συνέδεαν κοινοί αγώνες, επειδή ανήκουμε στον ίδιο κομματικό χώρο. Πέραν των άλλων, στα «υπέρ» συγκαταλεγόταν και η επισωρευμένη εμπειρία από την πολύχρονη ενεργό παρουσία του στον αυτοδιοικητικό χώρο.
Με ειλικρινή, άδολη και έμπρακτη διάθεση στήριξης, τάχθηκα στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος, χωρίς να έχω πρόθεση να είμαι υποψήφιος. Η επιμονή όμως του κ. Τάτση ήταν τέτοια, που με υποχρέωσε να υποκύψω. Δέχτηκα να είμαι υποψήφιος στο συνδυασμό, υπό την προϋπόθεση ότι βασικός προσανατολισμός της παράταξης δεν θα ήταν απλά και μόνο η διασφάλιση ενός επιθυμητού εκλογικού αποτελέσματος, αλλά η «επόμενη μέρα». Τόνισα μάλιστα χαρακτηριστικά ότι από την επομένη των εκλογών, εφόσον το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο, θα έπρεπε να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα ικανά στελέχη σε θέσεις «κλειδιά», για να προσεγγίσει την επιτυχία. Αυτό για μένα ήταν μονόδρομος, αφού οι καιροί είναι δύσκολοι και ο ανταγωνισμός πολύ σκληρός. Σε τελική ανάλυση, δεν θα είχαμε πλέον να κάνουμε με μια μικρή γεωγραφική και πληθυσμιακή ενότητα αλλά με έναν μεγάλο «καλλικρατικό» δήμο, με πολλές ιδιομορφίες και προβλήματα τεράστια.
Περιέργως, από τη στιγμή που απέμειναν στην εκλογική «κούρσα» μόνο δύο συνδυασμοί και άλλαξαν εκ βάθρων οι συσχετισμοί δυνάμεων, ο Δημήτρης Τάτσης άρχισε να με αποφεύγει και να αναβάλλει τις συναντήσεις μας, μέχρι που πληροφορήθηκα τελικά από τον ίδιο ότι δεν θα μπορούσε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του, επειδή - όπως είπε - είχε δεσμευτεί να έχει τρεις υποψήφιους στη Βαλαώρα(!) και δεν υπήρχε …κενή θέση για μένα!
Βέβαια, το επιχείρημα αυτό ήταν παιδαριωδώς αβάσιμο. Δεν χρειαζόταν και ιδιαίτερη ικανότητα για να καταλάβω ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Αγράφων, δεν είχε πλέον ανάγκη από την παρουσία μου στο συνδυασμό. Ηταν προφανές ότι η παρουσία μου τον φόρτωνε πρόσθετες ευθύνες, αφού αποτελούσε δέσμευση για τον ίδιο να μην παρεκκλίνει ιδιαίτερα από όσα είχαμε συμφωνήσει για την «επόμενη ημέρα» των εκλογών.

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι οι σχέσεις σας με τον κ. Τάτση δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο;
Κάθε άλλο! Η όποια πολιτική διαφωνία ή αντιπαράθεση, προσωπικά δεν με επηρεάζει ουσιαστικά. Θεωρώ ότι παραμένει η φιλική μας σχέση. Σε τελική ανάλυση, εκείνος ήταν υπεύθυνος να επιλέξει την πορεία του συνδυασμού του και να μοιράσει ρόλους. Εκείνος είναι που θα κριθεί τελικά.
Προσωπικά, ακόμη και μετά την - όντως άκομψη - διακοπή της πολιτικής συνεργασίας μας, εξακολούθησα να στηρίζω έμπρακτα τον συνδυασμό του μέχρι τέλους. Εύχομαι μάλιστα να επιτύχει μαζί με τους συνεργάτες του στο δύσκολο έργο που θα αναλάβουν, γιατί η ιδιαίτερη πατρίδα μας, ο τόπος που τόσο αγαπάμε, θα πρέπει να βρει το δρόμο της, μέσα από μια αναπτυξιακή πορεία αντάξια των πολύπλευρων και πολυποίκιλων απαιτήσεων. Οι όποιες επιφυλάξεις μου, αποτελούν - προς το παρόν τουλάχιστον - προσωπική υπόθεση. Ο ίδιος θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, αποχωρήσατε από την ενεργό ανάμειξη στα αυτοδιοικητικά ζητήματα του τόπου μας. Είχατε στο μεταξύ διατελέσει αναπληρωτής νομάρχη, πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου και φυσικά νομαρχιακός σύμβουλος επί σειρά ετών. Κουραστήκατε μήπως; Θεωρείτε ότι έκλεισε ο «κύκλος» ενασχόλησής σας με το συγκεκριμένο αντικείμενο;
Νομίζω ότι πολλές φορές, η αποχή είναι προτιμότερη και περισσότερο ωφέλιμη από μια ανούσια συμμετοχή. Για 36 ολόκληρα χρόνια, συμμετέχω στα κοινά, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου με όσες δυνάμεις και όσες ικανότητες διαθέτω. Δεν είμαι «επαγγελματίας» υποψήφιος ούτε περιφερόμενος ψηφοθήρας.
Πιστεύω ότι με το να είναι κάποιος διαρκώς υποψήφιος, αφ’ ενός μεν γίνεται κουραστικός για τους συμπατριώτες του και αφ’ ετέρου χάνει σιγά - σιγά την επαφή με την πραγματικότητα, φθείροντας ενίοτε και αυτήν ακόμη την αξιοπιστία του. Από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι είμαι σε μια ώριμη και παραγωγική ηλικία. Οταν προκύψουν οι ανάλογες συνθήκες - και εφόσον κριθεί απαραίτητο - θα επανέλθω.

Διεκδικώντας όμως ποια ιδιότητα; Είναι μήπως στις προθέσεις σας να διεκδικήσετε ξανά τη βουλευτική έδρα με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας;
Ανήκω στην Νέα Δημοκρατία. Για περισσότερο από 26 χρόνια, προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Με συνέπεια - θέλω να πιστεύω - και συνέχεια. Στις περασμένες βουλευτικές εκλογές, είχα θέσει την πιθανότητα υποψηφιότητάς μου στην κρίση του κόμματος. Ημουν τελικά υποψήφιος κάτω από δυσμενείς συνθήκες - για τους γνωστούς λόγους - αλλά κατάφερα να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου. Ο κόσμος έχει και γνώση και κρίση. Σίγουρα έβγαλε τότε τα συμπεράσματά του, τα οποία εφόσον χρειαστεί θα ανασύρει από τη μνήμη του την κατάλληλη στιγμή. Αναμφίβολα, είμαι διατεθειμένος να θέσω και πάλι υποψηφιότητα για το βουλευτικό αξίωμα - εφόσον μου ζητηθεί - υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα εξανεμισθεί το περιθώριο να τεθεί σε αμφισβήτηση η προσωπική μου αξιοπρέπεια με μεθοδεύσεις του παρελθόντος και ίντριγκες ξεθωριασμένες από το χρόνο.

Ναι, αλλά το σκηνικό έχει αλλάξει πλέον ριζικά, σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται διασπασμένη μετά την ίδρυση νέου κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν νομίζετε ότι έχουν επέλθει πρωτόγνωρες αλλαγές στον πολιτικό «χάρτη» της χώρας μας; Μετά τη νέα τάξη πραγμάτων, πόσο πιθανή είναι η επάνοδος στην εξουσία της παράταξης στην οποία ανήκετε;
Πρώτα - πρώτα, οφείλω να διευκρινίσω ότι το να είναι κανείς υποψήφιος βουλευτής είναι μεγάλη τιμή. Συνεπώς, η όποια υποψηφιότητα δεν θα πρέπει να συνδέεται ευθύς εξ αρχής με την προοπτική εξουσίας. Φυσικά, από τη στιγμή που κάποιος εκλέγεται, εκτός από το βάρος της τιμής, θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του.
Οσον αφορά την ερώτησή σας, επιτρέψτε μου να απαντήσω δι’ ερωτήσεως, εκφράζοντας έτσι και την εύλογη απορία μου: Για ποια «διάσπαση» γίνεται λόγος; Για ποια «ριζική αλλαγή» του πολιτικού σκηνικού; Για ποιες «πρωτόγνωρες αλλαγές» και για ποια «νέα τάξη πραγμάτων»; Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα τεράστιο, που έχει προσφέρει τόσα στη χώρα μας και στην Ευρυτανία ειδικότερα. Ηταν, είναι και παραμένει ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για να απαλλαγεί η χώρα από την αφερέγγυα και καταστροφική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, η οποία, με τις ανακολουθίες και την έλλειψη αποφασιστικότητας, διαχειρίστηκε ελλειμματικά και επιζήμια την οικονομική κρίση, προκαλώντας κοινωνική απόγνωση και κατάρρευση της εθνικής μας αξιοπιστίας.
Η Νέα Δημοκρατία, δεν παρέλειψε να αναλάβει τις ευθύνες της, όσο και όταν έπρεπε. Ομως ως εκεί. Κάποιοι παρεξήγησαν την ειλικρινή αυτοκριτική και την ανάληψη ευθυνών που της αναλογούν, προσπαθώντας να της φορτώσουν όλα ανεξαιρέτως τα βάρη. Αυτό, αναμφίβολα, προκαλεί την κοινή λογική. «Πεισμώνει» την εκλογική βάση, και τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν. Ηδη, η «ψαλίδα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας έκλεισε θεαματικά και όσο ο καιρός περνάει, τόσο περισσότερο θα καθίσταται αναγκαία η εφαρμογή του σύγχρονου πολιτικού λόγου της «Νέας Μεταπολίτευσης» ο οποίος διατυπώνεται εύγλωττα από τον Αντώνη Σαμαρά.
Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός ο ξεκάθαρος πολιτικός λόγος, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για μια εκ νέου ανοικοδόμηση της εθνικής μας αξιοπιστίας, για την αποφυγή της επαπειλούμενης κοινωνικής εξαθλίωσης για μια δυναμική και τεκμηριωμένη απάντηση στην αδιέξοδη πολιτική του περιβόητου «Μνημονίου».
Οσον αφορά τη νέα πολιτική παράταξη που ιδρύθηκε από την Ντόρα Μπακογιάννη, είναι απαραίτητο να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος εξουσίας δυσαρεστείται (επειδή βλέπει ότι δεν καλύπτονται οι προσωπικές του φιλοδοξίες) και αποχωρεί δημιουργώντας δικό του κόμμα. Δικαίωμά του είναι άλλωστε…
Ομως, δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει το συγκεκριμένο κόμμα, να έχει καλύτερη τύχη από τα ανάλογα προηγούμενα, που κάθε φορά έδιναν σκληρή μάχη για να πιάσουν το απαραίτητο ποσοστό προκειμένου να επιτύχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Ας μην επηρεαζόμαστε από πιθανούς συναισθηματισμούς καθαρά τοπικιστικού χαρακτήρα. Στη σύγχρονη Ελλάδα, είτε το θέλουμε είτε όχι, δύο είναι τα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία. Οι υπόλοιποι πολιτικοί σχηματισμοί - καλώς ή κακώς - επαφίενται απλά και μόνο στο να εκφέρουν τον πολιτικό τους λόγο, να αγωνίζονται για τις θέσεις τους και να επηρεάζουν - στο βαθμό που τους επιτρέπεται - το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, υπέρ ή εις βάρος κάποιου από τα δύο κόμματα εξουσίας. Και από ότι φαίνεται, η κα Μπακογιάννη και η νεοσύστατη κομματική της παράταξη, το μόνο που ενδέχεται να καταφέρουν είναι να αποτρέψουν - προσωρινά και μόνο - την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον μέσο Ελληνα που σήμερα πλήττεται από την αδιέξοδη πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Είστε, ίσως, το μοναδικό από τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρυτανία, που είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου, σε μια περιοχή όπου η Ντόρα Μπακογιάννη αποδείχτηκε ότι ήταν κυρίαρχη του παιχνιδιού… Τότε, η στάση σας αυτή επικρίθηκε έντονα. Τώρα, αισθάνεστε δικαιωμένος;
Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Είναι δικαίωμα ελεύθερης βούλησης και διατύπωσης απόψεων. Προσωπικά έκρινα τότε απαραίτητο να ξεπεράσω τις όποιες αντιλήψεις τοπικιστικού χαρακτήρα και να κοιτάξω την πραγματικότητα «κατάματα». Αλλωστε, η Ντόρα Μπακογιάννη, από τη στιγμή που είχε πάψει να είναι βουλευτής Ευρυτανίας, είχε σταδιακά αποστασιοποιηθεί από τα ευρυτανικά δρώμενα. Από ότι γνωρίζω, επαφές διατηρούσε με έναν ερμητικά κλειστό «κύκλο» συνεργατών ή φίλων, οι οποίοι (κατά την κρίση μου) της παρουσίαζαν στρεβλή εικόνα για την υφιστάμενη κατάσταση στο Νομό Ευρυτανίας. Είναι ωστόσο αλήθεια ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ενόσω ήταν βουλευτής Ευρυτανίας αλλά και λίγο αργότερα, η ίδια έδωσε πολλά στην Ευρυτανία. Πήρε όμως και πολλά. Ισως μάλιστα πήρε περισσότερα. Η ίδια δεν θα πρέπει να ξεχνάει, ότι στην Ευρυτανία πρωτοπολιτεύθηκε και όταν έφυγε από την Ευρυτανία ήταν ήδη καταξιωμένη πολιτικός.
Σίγουρα όμως, η επιρροή και η δύναμή της στο νομό Ευρυτανίας παραμένει μεγάλη. Απόδειξη, το γεγονός ότι ο Κώστας Μπακογιάννης εκλέχτηκε με ποσοστό εντυπωσιακό και από την πρώτη Κυριακή, δήμαρχος Καρπενησίου…
Ο Κώστας Μπακογιάννης, όταν έθεσε υποψηφιότητα, και μέχρι να εκλεγεί, διατηρούσε προφανώς την ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας. Ουδέποτε είχε ζητήσει τη στήριξη του κόμματος και για το λόγο αυτό δεν υποστηρίχτηκε επίσημα. Οι νεοδημοκράτες όμως του νέου δήμου Καρπενησίου τον στήριξαν με θέρμη, στελεχώνοντας αξιόπιστα τον συνδυασμό του και υπερψηφίζοντάς τον. Μαζί τους κι εγώ. Και πώς θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του υπήρχαν τόσα πολλά και ικανά στελέχη που προέρχονταν από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας; Οι νεοδημοκράτες είδαν κατάλληλο το χρόνο και τις συνθήκες να ανακτήσουν τα «ηνία» στο Δήμο Καρπενησίου μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. Και βέβαια, κέρδισαν το δήμο, όχι όμως και τον δήμαρχο, ο οποίος «πριν ο αλέκτωρ φωνήση», λίγες μόνο ημέρες αργότερα, έδειχνε ένα άλλο πρόσωπο στο «Βήμα της Κυριακής», δηλώνοντας τη συμπάθειά του στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου και επιβεβαιώνοντας χαρακτηριστικά το αυτονόητο: «Θα κάνει κόμμα η μητέρα μου και εγώ θα μείνω απ’ έξω; Και βέβαια θα δηλώσω παρών».
Τώρα, για ποιο λόγο η μητέρα του περίμενε να κάνει κόμμα λίγο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι μια άλλη υπόθεση… Αλήθεια, αν έθετε ευθύς εξ αρχής υποψηφιότητα ως μέλος του νέου αυτού κόμματος ή αν δήλωνε τότε ότι πρόκειται να αποχωρήσει σύντομα από τη Νέα Δημοκρατία, ποιο θα ήταν τελικά το ποσοστό που θα συγκέντρωνε;
Πάντως, για την πολιτική στάση της Ντόρας Μπακογιάννη, στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ειπώθηκαν αρκετά και πολλές ήταν οι αιχμές που διατυπώθηκαν από την πλευρά της παράταξης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θανάση Χειμάρα…
Δεν χρειάζεται να προσθέσω ιδιαίτερα σχόλια. Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Αυτή η εξέλιξη, έρχεται να αποδείξει την ορθότητα όσων κατά καιρούς διατύπωνα, πηγαίνοντας - τότε - κόντρα στο «ρεύμα». Τώρα, υποθέτω, πολλοί είναι εκείνοι που κατάλαβαν την ορθότητα των απόψεών μου. Εκ των υστέρων δικαιώνομαι. Αν μη τι άλλο, τώρα θα γίνει ευρύτερα αποδεκτό ότι δεν μπορείς να στηρίζεις κάποιον υποψήφιο (όποιος κι αν είναι αυτός) χωρίς όρους και χωρίς να διασφαλίζεις ότι θα σε στηρίξει κι εκείνος όταν θα κληθεί να το πράξει.

Κι ένα τελευταίο σχόλιο…
Να ευχηθώ στους δύο νέους δημάρχους κάθε επιτυχία! Στη δημοκρατία, μέσα από την αντιπαράθεση απόψεων, φουντώνει ο διάλογος και προκύπτει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο,τι και να γίνει, οι νεοεκλεγέντες αυτοδιοικητικοί (περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι, σύμβουλοι) θα διαφεντεύουν τις τύχες μας για τριάμισι χρόνια. Αν επιτύχουν, θα είναι για το καλό του τόπου. Αν αποτύχουν, αλλοίμονό μας! Ας ευχηθούμε λοιπόν το καλύτερο.

Οι μικροί άρχοντες των Κοινοτήτων Ποιοι εκλέχτηκαν Πρόεδροι στις τοπικές Κοινότητες των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων

Στο σημερινό φύλλο σας δημοσιεύουμε τα ονόματα των υποψηφίων που εκλέχτηκαν πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων στους δήμους Αγράφων και Καρπενησίου.
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Στο δήμο Καρπενησίου οι τοπικές κοινότητες ανέρχονται σε σαράντα εννέα (49) συν την Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου, σύνολο πενήντα (50).
Ο συνδυασμός του νέου Δημάρχου κ. Κώστα Μπακογιάννη κέρδισε τις τριάντα πέντε (35) από τις πενήντα (50) έδρες και τις υπόλοιπες δέκα πέντε (15) ο συνδυασμός του κ. Βαγγέλη Καρφή.
Στη συνέχεια σας παραθέτουμε τα ονόματα των νέων προέδρων, όπως εκλέχτηκαν ανά συνδυασμό.

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Κολοκύθας Δημήτριος
Καλαντζή Αικατερίνη
Αρμάγου – Μπούκα Ιουλία

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Αγίου Νικολάου
Χατζόπουλος Γ. Κωνσταντίνος
Βουτύρου
Κουτσόπουλος Α. Ιωάννης
Καλεσμένου
Γυφτοβράκης Παναγιώτης
Παπαρουσίου
Κουφαλιώτης Γεώργιος
Παυλουπούλου
Σταμούλης Βασίλειος
Στενώματος
Κοσκινάς Χαράλαμπος
Φιδακίων
Τσιάμης Νικόλαος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ
Άμπλιανης
Παπασπύρος Ηλίας
Κρικέλλου
Πανάρας Δημήτριος
Μεσοκώμης
Μακρυγιάννης Αθανάσιος
Στάβλων
Ζούκας Αθανάσιος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ
Αγίας Τριάδας
Ντάσιος Κ. Επαμεινώνδας
Αγίου Χαραλάμπους
Ζαρονικόλας Ευάγγελος
Δομιανών
Κουτρής Νικόλαος
Πετραλώνων
Σταμέλος Δημήτριος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ
Κλαυσίου
Καρπερός Βασίλειος
Μεγάλου Χωριού
Βονόρτας Δημήτριος
Μικρού Χωριού
Μπούρας Βασίλειος
Νοστίμου
Παχής Γεώργιος
Χελιδόνας
Τσιαντής Βασίλειος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΣΟΥ
Αλεστίων
Καρακάσης Ιωάννης
Ασπροπύργου
Καραχρήστος Κωνσταντίνος
Βελωτών
Στασινού Βιόλα
Εσωχωρίων
Στίγκας Παύλος
Καστανέας
Τσιώκου Κατίνα
Καταβόθρας
Τσιόβουλος Δημήτριος
Προδρόμου
Κοντογιάννης Βασίλειος
Προυσού
Τσατσαράγκος Δημήτριος
Σαρκίνης
Βλάχος Δημήτριος
Σταυροχωρίου
Υφαντής Βασίλειος
Τόρνου
Κωνσταντόπουλος Βασίλειος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΟΥΡΝΑΣ
Βράχας
Ακρίβος Σωτήριος
Κλειστού
Σαμράς Κωνσταντίνος
Φουρνάς
Οικονόμου Νικόλαος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Αγίας Βλαχέρνας
Ζαχαρόπουλος Ιωάννης
Αγίου Ανδρέα
Ξεκάρφωτος Κωνσταντίνος
Αγίου Νικολάου
Σκαρμούτσος Γεώργιος
Κορυσχάδων
Δήμας Χρήστος
Μυρίκης
Πλατιάς Χαράλαμπος
Σελλών
Πεταρούδης Βασίλειος
Στεφανίου
Αθανασόπουλος Δημήτριος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ
Δομνίστης
Παπαθανάσης Ιωάννης
Κρικέλλου
Κοντονίκας Κωνσταντίνος ή
Πλούμπης Δημήτριος (ισοβάθμισαν και θα γίνει κλήρωση)
Ψιανών
Μαντζής Αθανάσιος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ
Χόχλιας
Μπαρμπαρούσης Γεώργιος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ
Δερματίου
Τριχιάς Κωνσταντίνος
Μουζίλου
Μπαζιώνης Αθανάσιος
Συγκρέλλου
Τερνιώτης Κωνσταντίνος
Ανιάδας
Γραβάνης Νικόλαος
Καρίτσης
Παναγιωτόπουλος Ιωάννης

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
Ο συνδυασμός του νέου Δημάρχου κ. Δημήτρη Τάτση κέρδισε είκοσι μία (21) έδρες, έναντι έντεκα (11) που πήρε ο συνδυασμός του κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή. Όσον αφορά την Τοπική Κοινότητα Μαραθιά δήμου Φραγκίστας, οι δύο συνδυασμοί ήρθαν ισόπαλοι, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, κλήρωση στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, προκειμένου να αναδειχθεί ο Πρόεδρο της Κοινότητας (*).
Στη συνέχεια σας παραθέτουμε τα ονόματα των νέων προέδρων, όπως εκλέχτηκαν ανά συνδυασμό.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
Επινιανών
Ιωάννου Γεώργιος (Γάκιας)
Τροβάτου
Τσιτσικάος Χρήστος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ
Βελαώρας
Κώτσιας Θεόδωρος
Βούλπης
Γερονίκου Αλίκη
Γρανίτσας
Γκούρας Σταύρος
Λημερίου
Παπαροϊδάμης Αθανάσιος
Λιθοχωρίου
Κατσιάδας Επαμεινώνδας
Σιβίστας
Ρεσίτης Κωνσταντίνος
Τοπολιάνων
Γκιόλιας Αθανάσιος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ
Κέδρων
Πέτσας Γεώργιος
Λεπιανών
Νταλλής Φώτιος
Νέου Αργυρίου
Μώκα Δήμητρα
Πρασιάς
Τσιούνης Λάμπρος
Ραπτοπούλου
Μπαστάνης Ελευθέριος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΒΙΝΙΑΝΗΣ
Δάφνης
Μπλέντζος Κωνσταντίνος
Κερασοχωρίου
Πλατής Ταξιάρχης

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ
Ανατολικής Φραγκίστας
Κόκοτος Ευθύμιος
Δυτικής Φραγκίστας
Γούλας Ηλίας
Επισκοπής
Καραντζιούνης Δημήτριος
Παλαιοκατούνας
Καραγιάννης Δημήτριος
Παλαιοχωρίου
Κοντοβάς Κωνσταντίνος

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΡΑΦΩΝ >
Αγράφων
Κωστούλας Δημήτριος
Βραγγιανών
Παρθένης Ιωάννης
Μαράθου
Μπαλωμένος Σταύρος
Μοναστηρακίου
Κολοκώτσιος Παναγιώτης
Τρίδενδρου
Κωστίκος Βασίλειος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΒΙΝΙΑΝΗΣ
Αγίου Δημητρίου
Τάκης Χρήστος
Βίνιανης
Μαντής Παντελής
Μαυρομάτας
Σκόνδρας Νικόλαος
Χρύσως
Μαρούλης Ιωάννης

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ
Μαραθιά
Γρανίτσας Κωνσταντίνος (*)
Τριποτάμου
Μπατσούλας Πέτρος

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Στο Καρπενήσι ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός


Την Ευρυτανία επισκέφτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο για ολιγοήμερες διακοπές ξεκούρασης, ο Δήμαρχος του νέου Δήμου Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός.
Μετά την μεγάλη εκλογική επιτυχία και της δεύτερης Κυριακής που τον ανέδειξε πανηγυρικά Δήμαρχο Αγρινίου, ο κ. Μοσχολιός επισκέφτηκε την ευρυτανική πρωτεύουσα ενώ βρέθηκε και στο Προυσό προκειμένου να προσκυνήσει τη Μεγαλόχαρη.
Κατά την παραμονή του στο Καρπενήσι ο κ. Μοσχολιός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον νυν Δήμαρχο Καρπενησίου και νέο Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Βασίλη Καραμπά και να συζητήσουν σε φιλικό κλίμα τόσο για τις εκλογές όσο και για την ενε γένει πολιτική κατάσταση

Ο «ΕΠ» βρέθηκε στην ωραία αυτή συνάντηση των δύο αυτοδιοικητικών ανδρών και φιλοξενεί σήμερα δηλώσεις του κ. Μοσχολιού
Κ. Δήμαρχε επανεκλεγήκατε πανηγυρικά Δήμαρχος του νέου και διευρυμένου Δήμου Αγρινίου. Μια δήλωσή σας.
«Ο λαός μας μίλησε. Οι πολίτες του νέου, μεγάλου, δήμου Αγρινίου, έβαλαν ψηλά τον πήχη και έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το δικό τους μήνυμα.
Νιώθουμε υπερηφάνεια για την μεγάλη αποδοχή του έργου, των θέσεων , του προγράμματος και των επιλογών μας, αλλά και μεγάλη ευθλυνη για την επόμενη μέρα.
Σε όλη την προεκλογική περίοδο εργαστήκαμε για την ενότητα του λαού μας, δημιουργήσαμε ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα και διαμορφώσαμε μια κοινωνική συμμαχία που ανοίγει νέους ορίζοντες για τον τόπο μας
Θέλω, μέσω της εφημερίδας σας, να ευχαριστήσω όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όλους όσους για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους, εκφράστηκαν διαφορετικά».
Για ποιο λόγο επισκεφτήκατε την Ευρυτανία;
“Ήρθα για ολιγοήμερες διακοπές, να ηρεμήσω και να ανακτήσω δυνάμεις για υπηρετήσω το νέο δήμο Αγρινίου. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς μου είχα και την ευκαιρία να βρεθώ για έναν καφέ με τον καλό μου φίλο και πλέον νέο Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς κ. Βασίλη Καραμπά”.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Σε επίπεδο παρουσιών και απουσιών εκπλήξεις δεν υπήρξαν στην εκδήλωση της παρουσίασης του νέου Κόμματος της κ. Μπακογιάννη. Η πρώην Υπουργός, μπήκε στην αίθουσα συνοδευόμενη από την κόρη της Αλεξία, ενώ στις πρώτες σειρές των καθισμάτων ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρ. Μαρκογιαννάκης και Κ. Κιλτίδης, καθώς επίσης και η Σοφία Καλαντζάκου, ο Γ. Καλός και ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρ. Αγραπίδης. Παρών ήταν επίσης ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ Κ. Καραγκούνη, Ανδρέας, ενώ απόντες, για λόγους σημειολογίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καθώς και οι «δικοί» μας, Κώστας Κοντογέωργος και Δημήτρης Χρυσικός.

* Δικαιώνεται μου φαίνεται πρώην Αντινομάρχης για τα όσα έλεγε εδώ και καιρό για τα πολιτικά πράγματα στον τόπο μας. Μετά μάλιστα και τις τελευταίες εξελίξεις τόσο με την ανακοίνωση του νέου κόμματος της κ. Μπακογιάννη όσο και με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με δηλώσεις περί δυσαρέσκειας προσώπων από τα αποτελέσματα των εκλογών, ο «δάσκαλος» έκανε διάνα.

* «Αλήθεια γιατί δεν πήγε στην εκδήλωση της ανακοίνωσης του νέου κόμματος της κ. Μπακογιάννη ο καλός της φίλος και επί πολλών ετών εκλεκτός, Δημήτρης Χρυσικός», με ρώτησε κάτοικος της Δυτ. Ευρυτανίας, που χρόνια τώρα τον ψηφίζει σε όσες εκλογές και αν έγιναν. «Και εγώ με την Ντόρα θα πάω, μου ξαναείπε με νεύρα, «ο Μήτσος όμως με ποιόν θα είναι τώρα;». «Τα λέω αυτά γιατί πριν τις εκλογές με πήρε τηλέφωνο για να ψηφίσουν τα παιδιά μου που μένουν στο Καρπενήσι τον Κώστα. Τώρα όμως τι λέει ο Πρόεδρος». Που να ξέρω κι εγώ τι λέει ο Πρόεδρος του είπα και άλλαξα κουβέντα.

* Ο Νομάρχης δεν πήγε γιατί είχε προγραμματίσει κυνήγι. Έτσι είναι αυτά, άμα προγραμματίσεις κάποια πράγματα να κάμνεις, δύσκολα μετά χαλάς το πρόγραμμα.

* Άκουσα λοιπόν ότι ο Νομάρχης χρεώνει την μη εκλογή του σε παραταξιακό πόλεμο και κυρίως σε πρώην Δήμαρχο που πήγε από την άλλη μεριά, φωτογραφίζοντας προφανώς τον Βασίλη Γούλα. Δεν χάθηκε γι΄ αυτό η υπόθεση Νομάρχα μου. Χάθηκε γιατί ο κυρ Θανάσης, δεν τράβαγε. Όσες σέντρες και να του έβγαζες ακόμη και σε κενό τέρμα, μπάλα στο πλεχτό δεν έμπαινε...

* Αν γυρίσουμε όμως και λίγα χρόνια πίσω, θα δούμε ότι το 2002 ο Νομάρχης είχε πάρει 12566 ψήφους έναντι 8982 του Χρήστου Δημόπουλου, δηλ. 3584 ψήφους παραπάνων, στις εκλογές του 2006 η διαφορά μεταξύ του κ. Κοντογέωργου με αντίπαλο τότε τον Γιάννη Παπαδόπουλο μειώθηκε στους 1419 ψήφους (11562 ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ - 10143 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) και το 2010 η διαφορά έπεσει ακόμη περισσότερο. Στον 1ο γύρο μεταξύ Περγαντά - Χειμάρα η διαφορά ήταν περί τους 900 ψήφους και στον 2ο γύρο μόλις στους 248. Σημαντικά στοιχεία προς ανάλυση.

* Για να ξαναπιαστώ και πάλι με εκείνους που έλεγαν πως η επιλογή των κ.κ. Μπαμπαλή και Καρφή ήταν η καλύτερη και το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο. Οι υποψήφιοι, όπως αποδείχτηκε ήταν πράγματι σοβαρά πρόσωπα, όμως σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίχτηκαν όπως θα έπρεπε. Γιατί άραγε;

* Κακά τα ψέματα, το αποτέλεσμα των περασμένων εκλογών για το ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί. Την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα το κυβερνών κόμμα τα πήγε πολύ καλά, εδώ είχαμε Βατερλό και που είσαι ακόμη.

* Συνήθως όμως μετά από μια πολύ βαριά ήττα, ο σωστός προπονητής αναλαμβάνει την ευθύνη και παραιτείται. Εδώ παρά την συντριβή δεν είχαμε μέχρι στιγμής καμία παραίτηση. Να περιμένουμε λίγο ακόμη, μέχρι να κατακάτσει ο κουρνιαχτός ή η ομάδα θα συνεχίσει έτσι;

* Άντε να χάσεις από την δυναμική του αντιπάλου κόμματος, έχει τις εξηγήσεις του το θέμα. Να χάσεις όμως με αυτογκόλ και χωρίς να περάσεις ούτε μια φορά τη σέντρα, αυτό θα πει ήττα με κατεβασμένα τα χέρια.

* Και ο Τάτσης, είπε ο Βουλευτής Ευρυτανίας, πέραν και του κ. Μπαμπαλή, ήθελε ως έδρα του νέου Δήμου το Κερασοχώρι, αλλά αυτό δεν το δημοσιοποίησε πριν τις εκλογές για να εκλεγεί και πάλι Δήμαρχος. Αν είναι έτσι κ. Τάστη, θα πρέπει έστω και τώρα να το πείτε στους δημότες σας. Οι θέσεις των πολιτικών προσώπων θα πρέπει να εκφράζονται δημόσια και με τόλμη.

* Βέβαια ο Βουλευτής, με τον τρόπο του “τάχοσε” και στον απερχόμενο Δήμαρχο Φραγκίστας για το θέμα της έδρας. Η έδρα είπε χάθηκε διότι “κάποιους τους έπιασαν στον ύπνο”, ενώ “δεν είχαν και συμμάχους”. Τι λέει ο κ. Μπόνιας, για όλα αυτά;

* Πληροφορήθηκα ότι η πρώην Αντινομάρχης και νεοεκλεγείσα Δημοτικός Σύμβουλος Αγράφων, Όλγα Διώτη, παραπονέθηκε γιατί στο προηγούμενο φύλλο δεν έκανα ιδιαίτερη αναφορά στην εκλογή της. Είναι γεγονός ότι η αγαπητή Όλγα, είναι μια πολύ ευγενική και συμπαθέστατη κυρία που χαίρει της εκτίμησής μας. Η εν γένει παρουσία της στα κοινά του τόπου μας, τόσο ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, όσο και ως Αντινομάρχης, ήταν άψογη. Όμως Όλγα μου στο συγκεκριμένο σχόλιο, αναφέρθηκα σε συνάδελφό σου, που εκλέχτηκε, χωρίς … προίκα. Γιατί, άλλο είναι να θέτει υποψηφιότητα μια Αντινομάρχης και άλλο ένας … κοινός θνητός !!!

* Την έντονη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε το άρθρο της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη στο Βήμα της Κυριακής. Η κ. Κατσέλη έκανε λόγο για «αργό θάνατο του συστήματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε εθνικό και κλαδικό επίπεδο», την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ενοχλημένη εμφανίζεται και η τρόικα, τόσο με τη στάση της κ. Κατσέλη, όσο και άλλων υπουργών. Αυτά πάθαμε εδώ στην Ελλάδα. Πάει η σφαλιάρα σύννεφο και αν κάποιος πει πως αντιδρά, έχουμε ενοχλήσεις. Βρε που καταντήσαμε…

* Πολλοί ήταν αυτοί που παραβρέθηκαν το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου έξω από το Γραφείο του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας για να πανηγυρίσουν την μεγάλη επιτυχία του Βασίλη Καραμπά. Πέρα από τους στενούς συγγενείς του, τους συνεργάτες και συνυποψήφιούς του, κ.κ. Κώστα Χούπα, Λάμπρο Τσιτσάνη, Τάκη Τσελεπή και Ταξιάρχη Σκλαπάνη, που πήγαν να συγχαρούν τον απερχόμενο Δήμαρχο Καρπενησίου, διακρίναμε, τον Πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Λάγαρη, τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καρβέλη, την Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ κ. Β. Καρφή, τον Ν.Σ. Σταύρο Σαξαμπάνη, την Πρόεδρο της ΚΕΠΑΑΔΗΚ Μαρία Πάζιου, τον Θόδωρο Μπάρκα, τον Γιάννη Γράψα και τον 1ο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο Ποταμιάς, Νίκο Τραστέλη.

Εργασία και διασκέδαση για τις «Απανταχού Ευρυτάνισσες»


Δυναμικό «παρών» έδωσαν τα μέλη της Ένωσης «Απανταχού Ευρυτανισσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας» σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να τακτοποιηθεί μια εκκρεμότητα που αφορούσε το καταστατικό, αλλά και να συζητήσουν τα μέλη, για διάφορα θέματα που απασχολούν την Ένωση. Αφού έγινε διαλογική συζήτηση και πάρθηκαν οι αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία της Ένωσης, ακολούθησε γλέντι και τα μέλη διασκέδασαν με τις οικογένειές τους, απολαμβάνοντας τα υπέροχα εδέσματα που ετοίμασαν με μεράκι οι υπεύθυνοι της ταβέρνας του «Γιώργου», όπου έλαβε χώρα η συνάντηση.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας


Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου ευχαριστεί τους συνδημότες που στήριξαν με την ψήφο τους τη συμμετοχή του συνδυασμού μας στις εκλογές. Η συνέπεια λόγων και έργων επί δεκαέξι έτη της δημοτικής μας ομάδας, οδήγησε τους πολίτες να μας εμπιστευθούν και πάλι, δίνοντας μας αυτή τη φορά τη δυνατότητα εκπροσώπησης με δύο συμβούλους, γεγονός ενθαρρυντικό και σημαντικό για την δημοτική ομάδα μας χωρίς ωστόσο να θεωρούμε πως η διαδρομή μας στην αυτοδιοίκηση δικαιούταν ευρύτερης ακόμα αποδοχής.
Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία θα πρέπει να αξιολογηθεί, πέραν από ένας βασικός σταθμιστής του αποτελέσματος, και ως στάση των πολιτών στις πολιτικές εξελίξεις. Η αποχή άγγιξε το 48%, η μαζική απόσταση από τις κάλπες που καταδεικνύει την απαξίωση για τους πολιτικούς, την πολιτική και την άρνηση του μέσου ψηφοφόρου να λάβει θέση και να εκφραστεί μέσω του δικαιώματος του εκλέγειν. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία εμφάνισαν μια τάση πόλωσης στις κομματικές δυνάμεις εν όψει της οικονομικής κρίσης, καταδεικνύοντας μια ανοχή στις πρακτικές που μας οδήγησαν στην κατάσταση αυτή.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία δεσμεύεται να παραμείνει πιστή στις αρχές της, να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση και να συμμετέχει στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης και τις σημαντικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής με γνώμονα το κοινό όφελος και τη βελτίωση της εικόνας και της καθημερινότητας της πόλης και των χωριών μας. Πάντα στο πλευρό και τη διάθεση κάθε συνδημότη μας, για το κοινό συμφέρον και όχι για τα προσωπικά συμφέροντα.

Ευχαριστήρια Επιστολή του υποψηφίου
δημάρχου Καρπενησίου Ντίνου Μπομποτσιάρη

“Ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου» θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδημότες της πόλης και των χωριών που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, πίστεψαν στο πρόγραμμά μας και μας έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχουμε για μια ακόμη τετραετία στο δημοτικό συμβούλιο του Καλλικρατικού δήμου Καρπενησίου.
Η εκπροσώπησή μας διευρύνθηκε σε δυο δημοτικούς συμβούλους, γεγονός που αυξάνει τις ευθύνες μας και μας δίνει δύναμη να υπερασπιστούμε με περισσότερη θέρμη τις θέσεις και τις απόψεις μας. Δεσμεύομαι τόσο εγώ προσωπικά όσο και το σύνολο της δημοτικής μας ομάδας να εξακολουθήσουμε με συνέπεια και ήθος να υπηρετούμε τη θέση μας αυτή, με γνώμονα πάντοτε τις ανάγκες του Δήμου και των πολιτών, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες.
Επιπλέον οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας και στήριξαν με το προσωπικό τους αγώνα την προσπάθεια αυτή, χωρίς ιδιοτελή κίνητρα, παρά μόνον με τη διάθεσή τους για αλλαγή σ’ αυτόν τον τόπο και άρνηση προς τους κομματικούς και προσωπικούς μηχανισμούς.
Εύχομαι η νέα Δημοτική αρχή να επιτύχει σε αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά. Εμείς θα είμαστε δίπλα στη δημοτική αρχή όταν οι θέσεις της είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά δυναμικά απέναντί της όταν οι αποφάσεις και ενέργειές της δεν εξυπηρετούν το γενικό καλό του δήμου”.

Μετά τιμής
Ντίνος Μπομποτσιάρης
Επικεφαλής
Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Καρπενησίου

Σημαντικές δραστηριότητες της Πανευρυτανικής «Διαδημοτική Νεανική Πρωτοβουλία : Ασκληπιός 2010”

Η Πανευρυτανική Ένωση πιστή στους καταστατικούς της στόχους και με κύριο μέλημα, σε εθελοντική βάση, την προβολή, ανάπτυξη και υποστήριξη όλου του Νομού Ευρυτανίας, πρόκειται να υλοποιήσει νέες δράσεις, με έμφαση στους νέους/νέες της περιοχής του Νομού Ευρυτανίας. Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων) και εντάσσονται στο εγκεκριμένο Πρόγραμμα της Πανευρυτανικής, με τίτλο: «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ 2010: Διαδημοτική Νεανική Πρωτοβουλία».
Κεντρικός άξονας του Προγράμματος «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ 2010» με έμφαση στα ορεινά και απομακρυσμένα χωριά του Νομού είναι:
•Η εφαρμογή Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής στους Νέους και στα παιδιά
•Η υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος για την απόκτηση προσόντων παροχής ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ, με την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
•Η δημιουργία Εθελοντικού Δικτύου Νέων για την Προαγωγή και Υποστήριξη της Υγείας «ΟΜΑΔΑ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» με την υποστήριξη των Δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου, των αντίστοιχων Τοπικών Συμβουλίων Νέων και των τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων
•H έκδοση ενημερωτικού υλικού
Οι ειδικότεροι στόχοι του Προγράμματος είναι η ενεργητική συμμετοχή των νέων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο, η αποφυγή «κοινωνικού» αποκλεισμού από τις Υπηρεσίες Υγείας και Τοπικής Κοινωνικής Μέριμνας και η καλλιέργεια αισθήματος ατομικής και κοινωνικής υπευθυνότητας απέναντι στο κοινωνικό περιβάλλον.
Στο πλαίσιο των εγκεκριμένων δράσεων του Προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν:
1.Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις από έμπειρο προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα Σχολεία Γρανίτσας και Ραπτόπουλου (Δήμοι : Απεραντίων και Ασπροποτάμου) με αντικείμενο τη διδασκαλία σε μαθητές και Εκπαιδευτικούς προγράμματος Α΄ Βοηθειών. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2010 και θα συνοδεύεται από ασκήσεις και από κατάλληλα διαμορφωμένο εκπαιδευτικό φυλλάδιο.
2.Υλοποίηση προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής σε όλους τους νέους και κυρίως τους μαθητές των εν λόγω Δήμων. Το πρόγραμμα θα υλοποιήσει Ομάδα Εθελοντών Ιατρών Αλληλεγγύης της Πανευρυτανικής Ένωσης, με την υποστήριξη ιατρικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, κατά το α΄10ήμερο του μηνός Δεκεμβρίου 2010.

Δημήτρης Τάτσης Δήμαρχος Αγράφων: «οι δηλώσεις του κ. Καρανίκα (για την έδρα) είναι εκ του πονηρού και άνευ αντικρίσματος»


Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Αγράφων κ. Δημήτρη Τάτση στα λεγόμενα του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα περί πρότασης του πρώτου για μεταφορά της έδρας από τη Δυτική Φραγκίστα στο Κερασοχώρι. Συγκεκριμένα ο κ. Καρανίκας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η μεγάλη διαφορά της νίκης του κ. Τάτση οφείλεται και στο γεγονός της χωροθέτησης της έδρας του νέου δήμου στο Κερασοχώρι, δήλωσε ότι «ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αγράφων είχε ταχθεί υπέρ του Κερασοχωρίου, αλλά το απέκρυψε προεκλογικά»
Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο κ. Τάτσης έδωσε τη δική του απάντηση, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Καρανίκα ότι οι ισχυρισμοί του αυτοί εκτός χρόνου και εκ του πονηρού. Μάλιστα διευκρίνισε στην εφημερίδα μας ότι ποτέ δεν πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Απεραντίων τέτοια απόφαση που να σχετίζεται με το Κερασοχώρι ή την Φραγκίστα. «Ουδέποτε υπήρξε απόφαση του Δήμου Απεραντίων για τέτοιο ζήτημα και καμία προσωπική μου δήλωση για μεταφορά της έδρας», τόνισε με έμφαση στον Ε.Π. ο κ. Τάτσης και συμπλήρωσε. «Η μόνη απόφαση που υπήρξε ήταν να γίνει συγχώνευση των δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου σε έναν δήμο με έδρα την Γρανίτσα. Οι δηλώσεις του κ. Καρανίκας είναι εκ του πονηρού και ως εκ τούτο άνευ αντικρίσματος αλλά και κατόπιν εορτής και ο νοών νοείτω»!!!
Το θέμα αυτό ως γνωστόν, έχει ταλαιπωρήσει για πολύ καιρό την κοινή γνώμη και τα αποτελέσματα από τους χειρισμούς «εισπράχθηκαν» στις περασμένες εκλογές. Αν όμως ο Βουλευτής έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο κ. Τάτσης και το Δ.Σ. Απεραντίων πήραν τέτοια απόφαση, (όπως πήρε και το Δ.Σ. Αγράφων) καλό είναι να τα δώσει στην δημοσιότητα, για να λάμψει η αλήθεια.

Κλεομένης Λάππας Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου:“Θα υπηρετήσω το τοπικό συμφέρον με έντονο το αίσθημα της ευθύνης από όποια θέση μου ανατεθεί”


Η εκλογή νέων και μάλιστα μορφωμένων ανθρώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ένα από τα σημαντικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των περασμένων Εκλογών. Πολλοί νέοι έθεσαν υποψηφιότητα και οι περισσότεροι εξ΄ αυτών εξελέγησαν, στέλνοντας ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις ότι το παρόν και το μέλλον του τόπου μας τους ανήκει και αξίζει να τους εμπιστευόμαστε. Ένας τέτοιος φέρελπις νέος, που εντυπωσίασε με την επιτυχία του, αφού εκλέχτηκε 3ος σε ψήφους στον νέο Δήμο Καρπενησίου, με τον Συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, είναι ο Κλεομένης Λάππας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Ο κ. Λάππας μίλησε μαζί μας για την επιτυχία του, το όραμά του αλλά και τους στόχους του μέσα από την ενασχόληση του με τα κοινά του τόπου. Για όλα αυτά στην συνέντευξη που ακολουθεί.

Ένα μύνημά σας μέσα από τον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ
Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μου, κάτι που επιδιώκω συνεχώς με κάθε τρόπο, με στόχο τη συλλογικότητα και την ενεργό συμμετοχή των δημοτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Η τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου και με ανέδειξαν σε Δημοτικό Σύμβουλο είναι μεγάλη και η ευθύνη απέναντί τους, ακόμα μεγαλύτερη. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κ. Μπακογιάννη, με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για το μέλλον του τόπου, που με επέλεξε ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο. Τα προβλήματα του τόπου, είναι προβλήματα όλων και επομένως καλούμαστε και οφείλουμε όλοι μαζί, σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο, να τα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ποιο κομμάτι θες και μπορείς να αναλάβεις /πού μπορείς να προσφέρεις
Θα υπηρετήσω το τοπικό συμφέρον με έντονο το αίσθημα της ευθύνης από όποια θέση μου ανατεθεί, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών, αλλά και στην ανάγκη του τόπου για ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής, αν μου δινόταν η ευκαιρία να προσφέρω και στον τομέα του αθλητισμού. Λόγω της ιδιότητάς μου ως αθλητή αλλά και ως καθηγητή Φυσικής Αγωγής με εργασιακή εμπειρία στην Τριτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά και στον ιδιωτικό τομέα των γυμναστηρίων και άλλων οργανισμών, έχω καθαρή εικόνα των προβλημάτων και των αναγκών και θεωρώ πως μπορώ να συμβάλλω στην προώθηση και ανάπτυξη του αθλητισμού ως βασικού τομέα του πολιτισμού.
Πού οφείλεται η μεγάλη απήχηση που είχε στην τοπική κοινωνία ο Κώστας Μπακογιάννης
Ο κύριος Μπακογιάννης είναι ένα νέο πρόσωπο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και επομένως άφθαρτος, πολλά υποσχόμενος με δυνατότητες που δεν περιορίζονται στα στενά περιθώρια της Ευρυτανίας και της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, στοιχείο απαραίτητο για να μπορέσει ο νέος Δήμος Καρπενησίου να ακουστεί, να διεκδικήσει και να προχωρήσει εμπρός. Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξαν και οι παρακάτω παράγοντες:
- Πρόθεση ανανέωσης (απόψεων και αντιλήψεων)
- Υπερκομματικό ψηφοδέλτιο
- Υποστήριξη και προώθηση ενός επιμελώς καταρτισμένου Αναπτυξιακού Προγράμματος, πλήρως κοστολογημένου, προσαρμοσμένου στα δεδομένα και τις ανάγκες του νέου Δήμου Καρπενησίου.
Βεβαίως, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την προσωπικότητά του και το πλούσιο βιογραφικό του, αναφέρομαι στο αντικείμενο των σπουδών αλλά και στην επαγγελματική του εμπειρία. Θεωρώ πως είναι σημαντικό εκείνοι που θα βρεθούν επικεφαλής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να έχουν γερές βάσεις έτσι ώστε να οργανώσουν ένα σχέδιο δράσης, να διαχειριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν και να εμπνεύσουν τους συνεργάτες τους με επιτυχία. Απαραίτητη είναι, βέβαια, και η εμπειρία του ιδίου του ατόμου, η οποία ενισχύεται συνεχώς από τα νέα δεδομένα που προκύπτουν αλλά και των συνεργατών του σε συγκεκριμένους τομείς.

Ποιο μήνυμα στέλνει η εκλογή νέων ανθρώπων
Νέοι άνθρωποι εξελέγησαν. Στην προσπάθεια για ανανέωση, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και έστειλε το μήνυμά του. Η αρχή έγινε και το μήνυμα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Στην πραγματοποίηση του κοινού οράματος για το μέλλον του Δήμου Καρπενησίου αλλά και της Ευρυτανίας, είναι απαραίτητος ο συνδυασμός γνώσης και εμπειρίας με νέες ιδέες, αποφασιστικότητα, διαφάνεια και ρεαλισμό.

Ποιος είναι κερδισμένος και ποιος νικημένος ύστερα από αυτή την εκλογική αναμέτρηση;
Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αποφανθούμε ποιος είναι κερδισμένος και ποιος ηττημένος. Κερδισμένος θα είναι εκείνος που θα καταφέρει να αφήσει σημαντικό έργο πίσω του. Εκείνος που θα συμμετέχει ενεργά και με υπευθυνότητα στη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών και στην σταθερή, ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου. Ηττημένος θα είναι εκείνος που θα επιλέξει να μην συνεργαστεί προς μια κατεύθυνση με κοινούς στόχους και όραμα, με όλες του τις δυνάμεις, επιλέγοντας να αναλωθεί σε μικροπολιτικές, προώθηση πολιτικών γραμμών και εξυπηρέτηση συμφερόντων που δεν σχετίζονται με το κοινό καλό, σε μια εποχή μάλιστα που καθίσταται επιτακτική η ανάγκη επίλυσης των ουσιαστικών προβλημάτων του τόπου. Καμιά ενέργεια δεν πρέπει να γίνεται στο όνομα της ανάπτυξης, αν πρώτα δεν λάβουμε υπόψη τους παρακάτω παράγοντες :
-Ποιότητα ζωής των δημοτών
-Σεβασμό στον φυσικό πλούτο-προστασία του περιβάλλοντος
-Υγιής ανταγωνισμός (πρέπει να κοιτάζουμε με ευθύνη το αύριο καθώς το εφήμερο πάντα γκρεμίζεται και χάνεται)
-Συνεργασία και συναίνεση των τοπικών φορέων (σύλλογοι, εθελοντικοί οργανισμοί και οργανώσεις)
-Ανάπτυξη όλων των περιοχών του νέου Δήμου
-Διαφάνεια στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και χρηματοδότησης έργων

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Κλεομένης Λάππας γεννήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1976 και μεγάλωσε στο Καρπενήσι, όπου διαμένει μέχρι σήμερα,που γεννήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1976 και μεγάλωσε στο Καρπενήσι, όπου διαμένει μέχρι σήμερα. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Κοινωνιολογία του Αθλητισμού. Πτυχίου Φυσικής Αγωγής και Επιστημών του Αθλητισμού. Πτυχίου Προπονητικής και Φοιτητής Μεταπτυχιακού στον Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων».
Εκπλήρωσε τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως Έφεδρος Αξιωματικός στα Τεθωρακισμένα και στις Ειδικές Δυνάμεις.
Έχει εργαστεί ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Β/θμια και Γ/θμια Εκπαίδευση σε προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά και στον ιδιωτικό τομέα σε γυμναστήρια και άλλους οργανισμούς.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε Έγκυρα επιστημονικά περιοδικά , όπως European Journal of Sport Sociology και συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια σχετικά με τις Επιστήμες του Αθλητισμού.

"Δημοκρατική Συμμαχία" από την Ντόρα Μπακογιάννη Ρεπορτάζ από την εκδήλωση ανακοίνωσης του νέου Κόμματος, ποιοι παραβρέθηκαν από την Ευρυτανία


Άλλος ένας πολιτικός φορέας γεννήθηκε στη χώρα μας. Ανήμερα της 21ης Νοεμβρίου 2010, η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε την ίδρυση του δικού της κόμματος που ονομάζεται «Δημοκρατική Συμμαχία», με χρώματα το μπλε και το πορτοκαλί και σύμβολο ένα δέντρο ελιάς. Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών προσδιόρισε ότι το νέο κόμμα κινείται ξεκάθαρα στο Κέντρο και πως πρόκειται για ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα.
Η εκδήλωση της παρουσίασης έγινε την περασμένη Κυριακή 21/11, στο θέατρο Μπάτμιτον και παρόντες ήταν περίπου πέντε χιλιάδες πολίτες οι οποίοι κλήθηκαν από την κυρία Μπακογιάννη να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.
Κατά την διάρκεια της εντυπωσιακής αυτής εκδήλωσης, η κυρία Μπακογιάννη ανέπτυξε τις βασικές αρχές και αξίες της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", τονίζοντας ότι τάσσεται κατά των νέων φόρων και την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή στην " περιοχή" του 20%. Επίσης στην ομιλία της επεσήμανε ότι η "Δημοκρατική Συμμαχία" επιδιώκει την εθνική συνεννόηση και συμφωνία για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του, ενώ ξεκαθάρισε ότι η "Δημοκρατική Συμμαχία" θα συγκρουστεί με φαινόμενα αδιαφάνειας και τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά συμπεριφορές συντεχνιών που οδηγούν σε ομηρία του συνόλου.
Συγκεκριμένα πρότεινε τη μεταρρύθμιση του νομικού πλαισίου για τον συνδικαλισμό ώστε να καθιερωθεί μυστική καθολική ψηφοφορία για τις μεγάλες απεργίες και να μην απαλλάσσονται από την εργασία οι συνδικαλιστές .
Μίλησε για μία δεύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και για καθιέρωση συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα που θα εξασφαλίζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
Κάνοντας αυτοκριτική απάντησε παράλληλα και σε όσους αμφισβητούν ότι μπορεί να έχει θέση στη νέα εποχή επειδή ανήκε ως τώρα στο σύστημα. "Έχω και εγώ αλλάξει , διότι με άλλαξε η ζωή. Ξέρω πολύ καλά πως είναι να πέφτεις και να πρέπει να σηκωθείς", είπε, αναφέροντας πως έχει απομυθοποιήσει την εξουσία.
Επίσης υπερασπίστηκε την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης της χώρας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ." Διαφωνούσα και διαφωνώ με πάρα πολλά από τα μέτρα και της ρύθμισης του Μνημονίου, αλλά εκείνη την ώρα, τον περασμένο Μάιο, το δίλημμα ήταν αδυσώπητο για όλους: Η έγκριση του Μηχανισμού στήριξης ή άμεση χρεοκοπία".
Υπογράμμισε και άφησε σαφείς αιχμές για τη ΝΔ προσθέτοντας ότι όσοι κρύβουν από τον ελληνικό λαό αυτό το δίλημμα και δημαγωγούν κάνουν τεράστια ζημιάς στους Έλληνες.
"Η επιλογή να αρνηθείς τη ψήφο σωτηρίας της χώρας για να μην επωμιστείς το πολιτικό κόστος που σου αναλογεί, είναι ο ορισμός του πιο ακραίου και ανεύθυνου λαϊκισμού. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω", πρόσθεσε, ενώ άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο αλλά και για τις αλλαγές που επιχειρεί να προχωρήσει.
Οι μεγάλες κρίσεις θέλουν μεγάλες ρήξεις, είπε, και τόνισε πως η "Δημοκρατική Συμμαχία" έχει την υποχρέωση της δράσης και της δέσμευσης. Συμπλήρωσε πως πιστεύει στην εθνική συνεννόηση και τη συνεργασία και είπε ότι το νέο κόμμα έχει ξεκάθαρη φυσιογνωμία και ταυτότητα και είναι κεντρομόλος δύναμη που αναπτύσσεται στην καρδιά του πολιτικού συστήματος.
Παρόντες ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Καλός, Γιώργος Παπαγεωρίου, Στέλιος Νικηφοράκης και Θ. Βασιλείου, ο πατέρας του νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην βουλευτής Ανδρέας Καραγκούνης και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κοτσώνης και από την Ευρυτανία παραβρέθηκαν ο νέος Δήμαρχος Καρπενησίου και γιός της πρώην Υπουργού Κώστας Μπακογιάννης, οι πολιτευτές Σεραφείμ Λιάπης, Ηλίας Χορμόβας, ο Αντινομάρχης Άλκης Παπασπύρου, ο Δημήτρης Καρατσίκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καρπενησίου Ελευθερία Φραγκάκη, Χρήστος Σκαρμούτσος, Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος, ενώ δεν παραβρέθηκαν , ο Νομάρχης Κώστας Κοντογεώργος και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας Δημήτρης Χρυσικός.
Από την γειτονική Φθιώτιδα διακρίναμε μέσα στο πλήθος τον πρώην Νομάρχη Ευρυτανίας κ. Χρήστο Ράπτη, τον αντινομάρχη Φθιώτιδας κ. Ηλία Κυρμανίδη, τον πρώην πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Βασίλη Τζιανέτα, τον Ευρυτάνα νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Λαμίας κ. Γιώργο Καββαδία, τον κ. Ταξιάρχη Ζαλοκώστα κ.α.
Η κυρία Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος θα γίνει τον Μάρτιο.

Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα για ενήλικους από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ευρυτανίας

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ευρυτανίας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων. Κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2010 – Μαΐου 2011 θα προσφέρονται τέσσερα (4) δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων 50 και 25 ωρών και η παρακολούθηση τους θα οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης. Τα προγράμματα είναι τα ακόλουθα:
- Αγγλικά I, Αγγλικά II, Αγγλικά στο Εργασιακό Περιβάλλον, Αγγλικά στον Τουρισμό
- Τεχνολογίες Πληροφορικής – Επικοινωνιών ( Βασικές έννοιες Η/Υ, Υπολογιστικά φύλλα-Παρουσιάσεις, Βάσεις Δεδομένων κ.α.)
- Περιβάλλον – Τουρισμός – Ανάπτυξη ( Το Φυσικό Περιβάλλον και η προστασία του, κλιματικές αλλαγές και ατμόσφαιρα, διαχείριση υδάτινων πόρων, περιβάλλον-οικολογία)
- Διατροφή ( Λειτουργία πεπτικού συστήματος, κανόνες διατροφής, διατροφή και τρόπος ζωής, διατροφή και παθολογικές καταστάσεις, διατροφή και ψυχική υγεία κ.α.)
Τα παραπάνω προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, ηλικίας 18 ετών και άνω και η υποβολή αιτήσεων είναι συνεχής. Για την ένταξη των εκπαιδευομένων σε τμήματα προαπαιτείται συμπλήρωση αίτησης και φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση από το γραφείο του ΚΕΕ καθώς και από το ΚΕΠ του Δήμου Καρπενησίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΕΕ Ευρυτανίας, Περιοχή Ξηριάς (δίπλα στο κτίριο ΟΑΕΔ), τηλ. 2237080894, (fax 2237080894), email: mail@keen.eyr.sch.gr, Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-17.00 μμ.

ΕΞΙ (6) ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΑΖΗ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ


Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΑΖΗ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ προκηρύσσει τη χορήγηση έξι (6) υποτροφιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές και μία (1) υποτροφία για διδακτορική διατριβή στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.
Οι υποτροφίες θα δοθούν σε Έλληνες φοιτητές και πτυχιούχους ΑΕΙ που κατάγονται από την Ευρυτανία ή κατοικούν στην Ευρυτανία για τουλάχιστον μια πενταετία. Τα προσόντα των υποψηφίων, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία επιλογής και κάθε σχετική πληροφορία περιέχονται στον Κανονισμό Υποτροφιών του Ιδρύματος, όπως αυτό ισχύει για κάθε μία από τις κατηγορίες.
Το πλήρες πρόγραμμα των υποτροφιών είναι το παρακάτω:
1.Πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών για φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Θα χορηγηθούν τέσσερις (4) υποτροφίες για όλα τα γνωστικά πεδία. Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το προηγούμενο έτος σπουδών και να έχουν με επιτυχία εξετασθεί σε όλα τα μαθήματα του έτους. Στο πρόγραμμα αυτής της κατηγορίας δεν περιλαμβάνονται πρωτοετείς φοιτητές και οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τα προβλεπόμενα για τη σχολή τους έτη σπουδών.
2.Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών πτυχιούχων ΑΕΙ.
Θα χορηγηθούν δύο (2) υποτροφίες για όλα τα γνωστικά πεδία στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν γίνει δεκτοί σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.
3. Πρόγραμμα διδακτορικής διατριβής.
Θα χορηγηθούν μία (1) υποτροφία για όλα τα γνωστικά πεδία στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.
Διευκρινήσεις
α) Οι αιτήσεις υποψηφιότητας πρέπει να συνοδεύονται από όλα τα δικαιολογητικά και θα υποβάλλονται σε τρία (3) αντίτυπα (1 επικυρωμένο και 2, απλά), από 1-12-2010 έως 31-1-2011 στη Γραμματεία του Ιδρύματος οδός Ρ. Φεραίου 2, Καρπενήσι, Τ.Κ. 36100, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και από ώρα 10.00’ έως 13.00’ μ.μ.
β) Αιτήσεις υποψηφιότητας μπορούν να υποβάλλονται και ταχυδρομικά στην ίδια διεύθυνση.
γ) Μετά την λήξη της παραπάνω προθεσμίας καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή.
δ) Υποψηφιότητες με ελλιπή δικαιολογητικά δεν θα εξετάζονται και οι φάκελοι θα επιστρέφονται.
ε) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν αντίγραφο του Κανονισμού Υποτροφιών και τις αιτήσεις υποψηφιότητας στη διεύθυνση Ρ. Φεραίου 2, Καρπενήσι.
Πρόσθετες πληροφορίες στα τηλέφωνα 22370-24766 (και FAX), 210-3604143, 210-3614338 (FAX) και κινητό: 6977744907.

Η παγίδα της εποχής μας

Η σύγχρονη κοινωνία έχει αναγάγει όλες τις αξίες σε μία μοναδική αξία, την οικονομική. Έτσι το χρήμα αποτελεί διά μέσου των αιώνων και ιδιαίτερα σήμερα το κυριότερο μέλημα του ανθρώπου. Το πορτοφόλι έχει τη σημασία που θα είχε στον οργανισμό ένας αδένας πιο πολύτιμος και πιο απαραίτητος από τον θυρεοειδή, την υπόφυση ή τα επινεφρίδια.
Ο οργανισμός του σύγχρονου ανθρώπου, για να διατηρήσει την ισορροπία των λειτουργιών του, έχει ανάγκη ολοένα από πιο πλούσιες «εκκρίσεις» αυτού του... απρόοπτου αδένα. Το χρήμα, παντού και πάντοτε, είναι η αιτία των ψυχοσωματικών μας ταραχών, της αυτονόμησης, της μοναξιάς, της αφιλίας, του άγχους. Το πνεύμα της εποχής μας είναι ο αχαλίνωτος πλουτισμός, το αμείλικτο ποδοπάτημα της αυτάρκειας.
Δυστυχώς σήμερα δε σκεπτόμαστε τι έχουμε, αλλά τι μπορούμε να αποκτήσουμε ακόμα. Και αυτή η έξαλλη νοοτροπία μας τσακίζει το νευρικό σύστημα, δημιουργεί ψυχική κατάθλιψη γνωστή με τον όρο νεύρωση του χρήματος. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας πληροφορούν καθημερινώς για την οικονομική κρίση, τη χρεωκοπία, τους φόρους, τα οικονομικά σκάνδαλα, τους φόνους, τις ληστείες, τις διαρρήξεις και τις αυτοκτονίες με αφορμή το χρήμα.
Αλλά γιατί το άγχος του χρήματος καταδυναστεύει τον άνθρωπο της εποχής μας; Οι επαΐοντες απαντούν ότι ο άνθρωπος δεν προλαβαίνει να παρακολουθήσει την τεχνική πρόοδο. Τα άφθονα μέσα τού τεχνικού πολιτισμού δεν είναι πάντοτε προσιτά. Οι απαιτήσεις της ζωής αυξάνουν, ενώ οι οικονομικές δυνατότητες του ανθρώπου διευρύνονται με βραδύτερο ρυθμό. Όλα αποκτούνται με λεφτά, «δει δη χρημάτων...». Και με την αύξηση των χρημάτων, αυξάνει και η αγάπη του χρήματος. Μονάχα η φωτισμένη χριστιανική πίστη δημιουργεί αρμονία μεταξύ κατοχής πλούτου και καλής διαχείρισής του, μεταξύ αγάπης του εαυτού μας και εκείνης προς τους αδελφούς μας.
Ιδού γιατί το χρήμα κατέκτησε τις καρδιές και κυρίευσε το νου των ανθρώπων στην υλοκρατούμενη σημερινή κοινωνία μας. Ιδού γιατί στον οργανισμό του ανθρώπου ο πιο πολύτιμος αδένας συμβαίνει να είναι το... πορτοφόλι. Αλλά η ένσταση από τον Σαίξπηρ προβάλλει αδυσώπητη: «Όταν το πορτοφόλι φουσκώνει, η συνείδηση μαζώνει». Η κυριαρχία του χρήματος επάνω μας έχει μεταβληθεί σε αληθινή καθολική αρρώστια. Είναι, πράγματι, το χρήμα η παγίδα της εποχής μας.

kostasmitsios@yahoo.gr

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα οι περικοπές δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας


Ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα οι προαναγγελθείσες περικοπές δρομολογίων από το ΚΤΕΛ του Νομού μας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας Α.Ε. λόγω οικονομικής αδυναμίας αδυνατεί να συνεχίσει το χιλιομετρικό έργο της. Από 22 – 11- 2010 διακόπτει τα δρομολόγια που αναφέρονται στην συνέχεια.
Α. Διανομαρχιακά δρομολόγια
1. Άξονας: Καρπενήσι – Αθήνα, διακόπτεται το δρομολόγιο που πραγματοποιείται την ημέρα Σάββατο και ώρα 12:00 μ.
2.Άξονας: Αθήνα- Καρπενήσι, διακόπτεται το δρομολόγιο που πραγματοποιείται την ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 μ.μ.
3. Άξονας: Καρπενήσι - Λαμία, διακόπτεται το δρομολόγιο που πραγματοποιείται την ημέρα Σάββατο και ώρα 12:00 μ.
4. Άξονας: Λαμία - Καρπενήσι Καρπενήσι - Λαμία,. διακόπτεται το δρομολόγιο που πραγματοποιείται την ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00 μ.μ.
5. Άξονας: Καρπενήσι – Αγρίνιο, διακόπτονται τα δρομολόγιο τις ημέρες Τρίτη και Σάββατο.
6.Άξονας: Αγρίνιο – Καρπενήσι, διακόπτονται τα δρομολόγιο τις ημέρες Τρίτη και Σάββατο.
7.Άξονας: Καρπενήσι – Φουρνά – Λαμία, διακόπτονται τα δρομολόγιο τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή.
8.Άξονας: Λαμία - Φουρνά - Καρπενήσι, διακόπτονται τα δρομολόγιο τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή.
Β. Ενδονομαρχιακά
Διακόπτονται όλα τα δρομολόγια από Καρπενήσι προς τους εξής προορισμούς και αντίστροφα.
1. Καρπενήσι – Άγιος Νικόλαος και αντίστροφα.
2. Καρπενήσι – Νέο Μικρό Χωριό – Γάυρος – Μεγάλο Χωριό και αντίστροφα.
3. Καρπενήσι – Προυσός – Καστανία και αντίστροφα.
4. Καρπενήσι – Ασπρόπυργος – Βελωτά και αντίστροφα.
5. Καρπενήσι – Μουζίλο – Κλαυσί – Γοριανάδες – Κορυσχάδες και αντίστροφα.
6. Καρπενήσι – Στένωμα – Αγία Τριάδα και αντίστροφα.
7. Καρπενήσι - Παπαρούσι και αντίστροφα.
8. Καρπενήσι – Δάφνη - Μαυρομάτα και αντίστροφα.
9. Καρπενήσι – Τριπόταμος και αντίστροφα.
10. Καρπενήσι – Παλαιοχώρι – Άγιος Γεώργιος και αντίστροφα.
11. Καρπενήσι – Νέο Αργύρι – Δαφνούλα – Βελαώρα και αντίστροφα.
12.Καρπενήσι – Λεπιανά και αντίστροφα.
13. Καρπενήσι – Κέδρα και αντίστροφα.
14. Καρπενήσι – Κρίκελο – Δομνίστα – Ανιάδα και αντίστροφα.
15. Καρπενήσι – Άγιος Γεώργιος Επισκοπής και αντίστροφα.
“Δυστυχώς σήμερα η οικονομική μας κατάσταση είναι αδιέξοδη” αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΤΕΛ και συνεχίζει. “Δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα μας: πετρέλαια, ασφαλιστικό φορέα (Ο.Α.Ε.Ε.), αμοιβές και έξοδα προσωπικού, δεν μας μένει καν αμοιβή ώστε να καλύψουμε τις οικογενειακές μας ανάγκες.
Αποφασίσαμε την μείωση των δρομολογίων για να πετύχουμε με τον τρόπο αυτό εξοικονόμηση χρημάτων ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε την λειτουργία βασικών διανομαρχιακών και ενδονομαρχιακών λεωφορειακών γραμμών.
Ταυτόχρονα ενεργούμε με τα αιτήματά μας προς τους αρμόδιους φορείς και ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να επαναλειτουργήσουμε κανονικά.
Τα μαθητικά δρομολόγια στο Νομό μας συνεχίζονται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ζητούμε την κατανόηση και την υποστήριξη από το επιβατικό μας κοινό, ειδικά αυτή την δύσκολη εποχή που αντιμετωπίζουμε όλοι μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


* ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

* ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΤΑΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΤΣΗ, ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

* ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

* ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΔΕ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΜΟΥΖΑΚΙ - ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 1-1 Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Άρη Νταβαρίνου στο 84΄!



Παλικαρίσια ισοπαλία

Αρχίζει να φαίνεται η δουλειά του Δημ.Παναγιώτου

Με τον χρυσό βαθμό της ισοπαλίας, επέστρεψε στο Καρπενήσι την περασμένη Κυριακή το βράδυ, η αποστολή του Απεραντιακού. Το συγκρότημα του Δημήτρη Παναγιώτου, παίζοντας με ψυχή αλλά και δύναμη, πήρε παλικαρίσια ισοπαλία, στο Μουζάκι από την τοπική ομάδα με σκορ 1-1, ενώ θα μπορούσε να πάρει και την νίκη, που την στέρεισε για την ομάδα μας ο διαιτητής της συνάντησης ακυρώνοντας κανονικό γκολ του Ά. Νταβαρίνου στο 84΄. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τον Απεραντιακό, καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο να παίζει καλή μπάλα και να πετυχαίνει ένα ωραίο γκολ με τον Γεωργακόπουλο στο 24΄ και τους γηπεδούχους ανώτερους στην επανάληψη, να ισοφαρίζουν χωρίς ωστόσο να μπορούν να πάρουν κάτι παραπάνω από αυτή την αναμέτρηση.
Το θέμα είναι ότι ο Απεραντιακός σε ένα τόσο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, έδειξε χαρακτήρα, έπαιξε με την μπάλα κάτω και σε καμιά περίπτωση δεν φοβήθηκε το ματς. Η νέα φιλοσοφία που πέρασε στους παίχτες του ο Δημήτρης Παναγιώτου, για συνεχές τρέξιμο και πρεσάρισμα σε όλους τους χώρους, φαίνεται πως έπιασε τόπο και αυτό άρχισε να βγαίνει για τα καλά στο γήπεδο. Βέβαια η κατάσταση για τον Απεραντιακό είναι πολύ δύσκολη, όμως αν η ομάδα συνεχίσει να παρουσιάζει αγωνιστική πειθαρχία και χαρακτήρα, τα θετικά αποτελέσματα θα έχουν και συνέχεια. Μάλιστα η προχθεσινή ισοπαλία θα έχει ξεχωριστή σημασία για την ευρυτανική ομάδα, αν το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Απεραντιακού με τους γείτονες της Ένωσης Μακρακώμης/Σπερχειάδας, συνοδευτεί με νίκη.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και μόλις στο 7΄ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν από μπαλιά που έγινε στην περιοχή του Απεραντιακού, ο Κατσίκας προσπαθώντας να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του.
Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον αγώνα και στο 24' με τον Γεωργακόπουλο πήραν κεφάλι στο σκορ. Με τον Απεραντιακό να προηγείται στο σκορ με 1-0, οι δυο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη η Α.Ε. Μουζακίου πίεσε από την αρχή για την ισοφάριση, όμως η καλά στημένη αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων και το γεγονός ότι από τους γηπεδούχους απουσίαζε ο Κανιούρας, ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της ομάδας, δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί μπροστά στα καρέ του Τσάμη. Τελικά το Μουζάκι έσωσε την παρτίδα, ισοφαρίζοντας στο 64΄ με κεφαλιά του Παπαευαγγέλου κατακτώντας έτσι τον βαθμό της ισοπαλίας.
Την νίκη στέρησε για την ομάδα μας ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Ντούκας από τον Σύνδεσμο Καστοριάς, ο οποίος ακύρωσε κανονικό γκολ που σημείωσε ο Άρης Νταβαρίνος με ψηλοκρεμαστό σουτ στο 84΄.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΜΟΥΖΑΚΙ: Ζήσης, Κλαπανάρας (78' Γεωργιάδης), Μπαντής, Σίμος (58' Κοτρώτσιος), Ρόμπος (80' Ζαρνακούπης), Σιώμος, Παπαευαγγέλου, Κεχαγιάς, Ζαραμπούκας, Μπάλλας, Παπαστεριάδης.
ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ: Τσάμης, Μπουμπουλής, Τλούκας, Μπισμπίκης Θ., Κατσίκας, Θαμνόπουλος, Ζήσιμος, Κεφαλίδης, Αρουτίδης, Γιαννόπουλος, Νταβαρίνος Α. (83' Νταβαρίνος Β.), Γεωργακόπουλος (57' Ντότσικας).

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΒΕΛΟΥΧΙ - ΠΟΤΑΜΙΑ 2-0 Δύσκολη αλλά σπουδαία νίκη

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του τοπικού μας πρωταθλήματος παρέμεινε το ΒΕΛΟΎΧΙ μετά την δύσκολη επικράτησή του επί της ΠΟΤΑΜΙΑΣ με σκορ 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού καθότι το 2ο γκολ των γηπεδούχων σημειώθηκε στις καθυστερήσεις, ενώ στο 82΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι με τον Λ. Φλωράκη να στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 33΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
32΄ Ο Γενιτσαρόπουλος Κ σούταρε από πλάγια αριστερά με την μπάλα να περνά άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαντζόπουλου
33΄ Το Βελούχι κέρδισε πέναλτι και την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπόνιας ο οποίος έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία ανοίγοντας έτσι το σκορ για τους γηπεδούχους 1-0
Β΄ Ημίχρονο
46΄ Ο Μπόνιας σούταρε από μακριά μπλόκαρε σταθερά όμως ο Χαντζόπουλος
48΄ Ο Φλωράκης Ι σέντραρε από δεξιά βρήκε τον Νικολάου αυτός με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι
52΄Ο Πάτρου σούταρε από την γραμμή της περιοχής της Ποταμιάς μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Χαντζόπουλος
55΄ Ο Φλωράκης Ι πάσαρε στον Συγκελόπουλο και αυτός με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι μεγάλη ευκαιρία για το Βελούχι να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα
72΄ Σουτ του Νικολάου από πλάγια αριστερά έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χατζόπουλος
76΄ Μπόνιας σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής της των φιλοξενούμενων μπλόκαρε ο πολύ καλός Χαντζόπουλος
81΄ Η ομάδα της Ποταμιάς κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε να το εκτελέσει ο Φλωράκης Λ ο οποίος έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει
90+1΄ Ο Πασάς σέντραρε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Νικολάου και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Βελούχι: Ρεσίτης, Κρίντας (Πολυτσέρης),Νικολάου, Κρασιάς, Πασάς, Γενιτσαρόπουλος, Μπόνιας, Συγκελόπουλος (Γενιτσαρόπουλος Α), Φλωράκης Ι, Πάτρου, Τσιλιμέκης (Κουτσουπιάς)
Ποταμιά: Χαντζόπουλος, Μαντζιούτας Ν (Ζαγκότσης Χ), Μπούρας Α, Γκορόγιας, Τσουκαλάς, Κατής Δ, Λαθύρης, Παπαρούπας (Μπούρας Μ), Γιαννακόπουλος (Μαντζιούτας Κ), Φλωράκης, Μπούρας Γ

ΚΕΡΑΣΟΒΟ - ΑΓΡΑΦΑ 1-4 Κυριάρχησε στο Β΄ ημίχρονο με κορυφαίο τον Κ. Καλύβα


Παίζοντας πολύ καλή μπάλα, μόνο για ένα ημίχρονο, τα Άγραφα επικράτησαν του Κερασόβου με σκορ 4-1, με πρωταγωνιστή τον υπέροχο Κώστα Καλύβα που σημείωσε τα 2 από τα 4 γκολ της ομάδας του.
Για ένα ημίχρονο η αναμέτρηση Κερασόβου – Αγράφων ήταν ντέρμπυ. Οι γηπεδούχοι παρά την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ που δέχτηκαν μόλις στο 5΄ από τον Καλύβα, ισοφάρισαν στο 39΄ σε 1-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκαν το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο πετχυαίνοντας ακόμη 3 γκολ με τους Γουλέτα στο 52΄, τον Ηλιάδη στο 69΄ και τον Κώστα Καλύβα να πετυχαίνει ένα από τα καλύτερα γκολ της αγωνιστικής.
ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ
Α΄ Ημίχρονο
5΄ Από λάθος της άμυνας του Κερασόβου έγινε κάτοχος της μπάλας ο Καλύβας Κ σούταρε από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα 0-1
22΄ Σουτ του Σερπάνου λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ
39΄ Σουτ του Αρκουμάνη Χ μέσα από την περιοχή 1-1
Β΄ Ημίχρονο
47΄ Σέντρα του Ζωχάκη βρήκε τον Καλύβα Κ και αυτός από την περιοχή των γηπεδούχων σούταρε ε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ
49΄ Σουτ του Γουλέτα από την περιοχή μπλόκαρε ο Κατσαδούρος
52΄ Ο Γουλέτας σούταρε από την περιοχή απέκρουσε ο Κατσαδούρος και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης σούταρε σε κενό τέρμα 1-2
60΄ Σουτ του Σερπάνου έξω από την περιοχή άουτ
62΄ Σουτ του Καλύβα Κ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ
69΄ Ο Ηλιάδης επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή του Κερασόβου με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα 1-3
75΄ Ο Κατής Α εκτέλεσε απευθείας φαουλ με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι
80΄ Ο Καλύβας Κ σούταρε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-4
84΄ Σουτ του Κατή Α έξω από την περιοχή λίγο άουτ
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Κεράσοβο: Κατσαδούρος Α, Λαθύρης, Αρκουμάνης, Καλύβας Τ, Σκαμπέτης, Ρίζος, Γαλανός Χ (Κακαβίτσας), Κοσμάς (Κοσμάς), Τσιγαρίδας Ε, Κατσαδούρος Κ, Λελούδης
Άγραφα: Κωστούλας, Ζωχλακης, Γαζέτας, Κατής Α, Ηλιάδης, Γουλέτας, Μάκκας Β (Μπουμπουρής), Θεοχάρης (Τσιγαρίδας Η), Σερπάνος, Καλύβας Κ, Γατής Β (Τσιγαρίδας Ι)