Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΙΟΛΟΣ 1-2 Σπουδαίο τρίποντο στο ντέρμπυ της παρηγοριάς.


Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Κρέντης με σκορ 2-1, σημείωσε ο Αίολος στο μεγάλο ντέρμπυ που διεξήχθη σήμερα τον απόγευμα στο Κερασοχώρι. Το συγκρότημα του Κώστα Πασσά, χωρίς να είναι καλύτερο των γηπεδούχων, εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο τις ευκαιρίες που του δόθηκαν πετυχαίνοντας 2 γκολ, στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο ίδιο διάστημα, η Κρέντη έχασε πέναλτι αλλά και ευκαιρίες να παραμείνει μέσα στο ματς και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από αυτή την αναμέτρηση που το δικαιούνταν.
Στο Β΄ ημίχρονο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, μείωσαν σε 2-1 με τον πολλά υποσχόμενο νεαρό Μπισμπίκη αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν να πάρουν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας, παραμένοντας έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στους 4 μόνο βαθμούς, σε ένα ολόκληρο γύρο, καθότι την επόμενη αγωνιστική, την τελευταία του πρώτου γύρου η Κρέντη έχει ρεπό.
Είναι γεγονός ότι φέτος, της Κρέντης δεν της πάει τίποτε και κυρίως η τύχη. Χαμένα πέναλτι, παράπονα από την διαιτησία, ψιλογκρίνιες και κακή ψυχολογία κατά διαστήματα συνθέτουν ένα σκηνικό, ιδιαίτερα αρνητικό για την ομάδα, που έχει όμως μπροστά της ένα ολόκληρο γύρο για να αλλάξει πολλά. Βέβαια με λόγια δεν γίνεται τίποτε και επ΄ αυτού θα χρειαστούν γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις που θα ωφελήσουν ποικιλοτρόπως.
Ο Αίολος πήρε νίκη χρυσάφι για την συνέχεια, χάρη στους έμπειρους Χρυσαφόπουλο και Μπούκα που ήταν και οι σκόρερ της αναμέτρησης., χωρίς βέβαια όπως προαναφέραμε να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
7’ ΓΚΟΛ!!! Απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Χρυσαφόπουλος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
10’ Ο Κόκκοτος Π έχασε πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας
34’ διαγώνιο σουτ του Κατσάρη, μόλις άουτ.
37’ ΓΚΟΛ!!! Εκτέλεση κόρνερ ο Μπούκας Κ., απευθείας στα δίχτυα 0-2.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ46’ Κεφαλιά Κωστόπουλου μόλις άουτ.
55’ ΓΚΟΛ!!! Με κεφαλιά ο Μπισμπίκης μείωσε σε 1-2.
89’ Εκτέλεση φάουλ ο Κωστόπουλος άουτ.
90+ Δυνατή εκτέλεση φάουλ ο Βούρτσας Γ, έδιωξε με γροθιές ο τερματοφύλακας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΚΡΕΝΤΗ:
Ντάλλας Α., Ντάλλας Σ. (45’ Μπισμπίκης) , Μπύρος Σ., Μάκκας Ε., Περούλας Γ., Καστάνης, Βούρτσας Ν. (67’ Μάκκας Κ.) , Μπύρος Ε., Κόκκοτος Π. (81’ Καζάκος) , Βούρτσας Γ., Κωστόπουλος.
ΑΙΟΛΟΣ: Λάππας Κ., Ξαγάρας, Χαλκιάς, Χρυσαφόπουλος, σιταράς Κ., Μπούκας Κ., Ζαλοκώστας (87’ Οικονόμου), Κατσάρης, Καμαρέτσος, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Αζακάς.

ΒΕΛΟΥΧΙ – ΚΕΡΑΣΟΒΟ 5-1 Εύκολο απόγευμα για τους πρωτοπόρους


Με το ευρύ 5-1, επιβλήθηκε του ουραγού Κερασόβου το Βελούχι, παραμένοντας στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Το συγκρότημα του Γιάννη Ελεφάντη, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του πήρε σχετικά εύκολα ένα ακόμη τρίποντο στην προσπάθεια που καταβάλει να επιστρέψει στην Δ΄ Εθνική.
Οι φιλοξενούμενοι, χωρίς τον Κώστα Λαθύρη στον πάγκο, ο οποίος όπως γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο μας, αποφάσισε να μην συνεχίσει στην ομάδα του Κερασοχωρίου, σε ένα ακόμη ματς κατέβηκε να αγωνιστεί με πολλές ελλείψεις, αλλά χωρίς φόβο. Οι παίχτες του Κώστα Ράπτη, που έκανε χρέη προπονητή, κοίταξαν στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλο, του δημιούργησαν πρόβλημα μέχρι το 35΄και θα μπορούσαν να πάρουν και κεφάλι στο σκορ αν στο 27΄ το γυριστό σουτ του Κώστα Κατσαδούρου δεν σταματούσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουτσόπουλου.
Οι γηπεδούχοι μετά από ένα άκαρπο στην ουσία πρώτο ημίωρο, άνοιξαν το σκορ στο 35΄ με τον Θανάση Τσιλίκα να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την ωραία πάσα του Τσιλιμέκη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Α. Κατσαδούρου και κλείδωσαν ουσιαστικά την νίκη στο 44΄με το 2-0 που σημείωσε ο Φλωράκης μετά από διαγώνια σέντρα του Τσιλιμέκη.
Στο 60΄ ο Γενιτσαρόπουλος με πέναλτι έκανε το 3-0, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση νίκη για την ομάδα του. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πολυτσέρης, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, με ωραία κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Το Κεράσοβο απάντησε αμέσως με τον Καλύβα να πετυχαίνει το γκολ της τιμής με ωραία εκτέλεση φάουλ. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στο 75΄ ο Φλωράκης κάνοντας δυο τα τέρματά του στην αναμέτρηση αυτή.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
14΄ Σέντρα του Πασά, σουτ από κοντά του Τσιλίκα μπλόκαρε ο Κατσαδούρος
15΄ Από λάθος του Γενιτσαρόπουλου, το σουτ του Κατσαδούρου έφυγε άουτ
18΄ Σουτ του Μπόνια άουτ.
25΄ Μετά από κεφαλιά πάσα του Τσιλίκα, ο Μπόνιας σούταρε δυνατά λίγο άουτ.
27΄ Γυριστό σουτ του Κ. Κτασαδούρου στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουτσόπουλου
35΄ ΓΚΟΛ!!! Ο Τσιλιμέκης βρήκε με ωραία σέντρα τον Τσιλίκα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων και αυτός από κοντά άνοιξε το σκορ.
44΄ ΓΚΟΛ!!! Σέντρα Τσιλιμέκη ο Φλωράκης από κοντά 2-0.
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ60΄ Ο Αλ. Γενιτσαρόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Νικολάου από τον Ρίζο, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
65΄ Κεραυνός του Κώστα Κατσαδούρου, στην συμβολή των δοκαριών του Κουτσόπουλου.
69΄ Σέντρα Νικολάου, κεφαλιά Πολυτσέρη 4-0.
70΄ Ο Καλύβας με ωραία εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 4-1.
75΄ Ωραίο 1-2 Αλ. Γενιτσαρόπουλου – Φλωράκη, ο τελευταίος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-1.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΒΕΛΟΥΧΙ: ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΙΛΙΜΕΚΗΣ, Ν. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Κ. ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, Π. ΠΑΣΣΑΣ, ΣΥΓΚΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, Κ. ΜΠΟΝΙΑΣ, Κ. ΚΡΙΝΤΖΑΣ (60΄ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑΣ), ΑΘ. ΤΣΙΛΙΚΑΣ (50΄ Μ. ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ), ΠΑΤΡΟΥ (65΄ΠΟΛΥΤΣΕΡΗΣ), Ι. ΦΛΩΡΑΚΗΣ.
ΚΕΡΑΣΟΒΟ: Α. ΚΑΤΣΑΔΟΥΡΟΣ, ΑΧ. ΛΑΘΥΡΗΣ (45΄ Ν. ΤΡΙΚΚΑΣ), ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ (35΄ ΝΤΑΣΙΟΣ), Χ. ΚΟΣΜΑΣ, Χ. ΡΙΖΟΣ, Π. ΒΛΑΧΟΣ, Μ. ΡΑΠΤΗΣ, Τ. ΚΑΛΥΒΑΣ, Κ. ΚΑΤΣΑΔΟΥΡΟΣ, ΣΤ. ΚΟΣΜΑΣ, ΛΕΛΟΥΔΗΣ (20΄ ΜΟΥΤΣΕΛΟΣ).

Ημερίδα με θέμα την ανάπτυξη της τουριστικής χιονοδρομίας στην Ελλάδα


Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, στις 8 Δεκεμβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Amalia Hotel Athens.
Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή σας στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Οι δυνατότητες του χειμερινού/χιονοδρομικού τουρισμού στην Ελλάδα είναι πολλές και οι προοπτικές για τα οικονομικά οφέλη των τοπικών κοινωνιών αλλά και της χώρας γενικότερα είναι εξαιρετικές.
Υπάρχουν ωστόσο αρκετά θέματα που προκύπτουν από το ανεπαρκές νομικό πλαίσιο που διέπει τα Χιονοδρομικά Κέντρα και τα οποία αναζητούν την επίλυση τους, ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η σημαντική αυτή μορφή τουρισμού για την χώρα μας.
Επιδίωξη λοιπόν του forum είναι τα συναρμόδια Υπουργεία, οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι διοικήσεις των Χιονοδρομικών Κέντρων, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές αλλά και οι χρήστες των υπηρεσιών αυτών να συζητήσουν από κοινού και σε βάθος τα προβλήματα και τις λύσεις. Το πρόγραμμα του forum αναλυτικά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FORUM ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Το Forum θα περιλαμβάνει δυο κύριες ενότητες:

1η ενότητα (ώρες 09:00 – 11:00) Προβλήματα και βιωσιμότητα χιονοδρομικών κέντρων

Υφιστάμενο νομικό καθεστώς
Ιδιοκτησιακό και αδειοδοτήσεις
Αδυναμία και ανυπαρξία επενδύσεων κλπ
Προσκεκλημένοι Ομιλητές:

Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Εκπρόσωπος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων*
Εκπρόσωπος Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού*
Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ.*
Παναγιώτης Δρίβας, Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης
Χρήστος Παππάς, Πρόεδρος Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας
Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου*
Όλγα Κοτσίνα, Πρόεδρος Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας
2η ενότητα (ώρες 11:15 – 13:30)

Προοπτικές και ανάπτυξη χιονοδρομικών κέντρων

Εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων
Επεκτάσεις
Δημιουργία μηχανισμών υποστήριξης ορεινού τουρισμού κλπ (τουρισμός τεσσάρων εποχών και χιονοδρομικός τουρισμός εβδομάδας, λευκές εβδομάδες)
Προσκεκλημένοι Ομιλητές:

Εκπρόσωπος Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας*
Νίκος Κελαϊδίτης, Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων
Τζούλια Τσαλίκη, Αντιπρόεδρος Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας
Georg Eisath, CEO Χιονοδρομικού Κέντρου Carezza Dolomite
Εκπρόσωπος Εταιρείας ΑΚΤΩΡ
Στέφανος Γαβριηλίδης, Εταιρεία PANTRACK
Γεώργιος Νουλίκας, Εταιρεία MONTE NOULIKAS
Μιχάλης Ζιώτης, Εταιρεία PADEV
Απόστολος Καραφίλης, Εταιρεία Skylines Euroski
Εκπρόσωπος Πιστωτικού Ιδρύματος*
Σωτήρης Γιαννόπουλος, Σύμβουλος Χιονοδρομίας του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας
* Δεν έχει επιβεβαιώσει
--------------------------------------------------------------------------------
Το Προφίλ του Συλλόγου
Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας ιδρύθηκε το 2003 από ερασιτέχνες χιονοδρόμους, με σκοπό τη βελτίωση της κατάστασης της τουριστικής χιονοδρομίας στην Ελλάδα.
Στα μέλη του περιλαμβάνονται και επιστήμονες με ειδικές γνώσεις σε θέματα ανάπτυξης χιονοδρομικών και συνοδών έργων, ειδικούς για το περιβάλλον κ.λπ.
Η δημιουργία του στηρίχτηκε στην αγάπη για το άθλημα, αλλά και στην πίστη πως η ελληνική χιονοδρομία μπορεί να αναπτυχθεί και έχει τις δυνατότητες να γίνει αντάξια των προσδοκιών όλων όσων ασχολούνται με αυτή.
Οι βασικοί στόχοι του Ε.Σ.ΤOY.Χ. είναι η εκπροσώπηση των μελών του σε όλους τους φορείς (κυβερνητικούς και μη) που έχουν άμεση σχέση με τη χιονοδρομία, οι παρεμβάσεις όταν και όπου κρίνεται σκόπιμο, η ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν στην ελληνική χιονοδρομία και η επιμόρφωση των μελών σε θέματα τεχνικής και ασφάλειας.
Ο Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ, όντας ο μοναδικός μέχρι σήμερα πανελλήνιος σύλλογος τουριστικής χιονοδρομίας, διανύει τον έβδομο χρόνο της ζωής του αποτελώντας σημαντική παρουσία στο χώρο. Αναφορικά παραθέτουμε μερικές μόνο από τις δραστηριότητές του, όπως : η παρουσίαση των θέσεών του στην πολιτεία (αρμόδιοι υπουργοί), οι ενημερωτικές συναντήσεις με τις Διευθύνσεις των Χιονοδρομικών Κέντρων, η συμμετοχή σε συνέδρια (παρουσίαση στο 3ο Διεθνές Σεμινάριο για τους Τραυματισμούς στο Σκι - Δελφοί 12/2005, διοργάνωση Σεμιναρίου για την Επισκεύ ?ή και Συντήρηση Χιονοδρομικού Εξοπλισμού - Αθήνα 11/2006), διοργάνωση διημερίδας στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου (2007) με σκοπό τη συζήτηση για τα προβλήματα των χιονοδρομικών παρουσία των διευθυντών τους.
Ο ΕΣΤΟΥΧ εκτιμά ότι η παράθεση απόψεων και θέσεων από όλους τους φορείς που ασχολούνται με τη χιονοδρομία (πολιτεία, διοικήσεις χιονοδρομικών κέντρων, φορείς και επισκέπτες περιοχών ανάπτυξης χιονοδρομικών κέντρων κ.λπ.) μπορεί να βοηθήσει τόσο στην επισήμανση προβλημάτων όσο και στη διαδικασία επίλυσης αυτών.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Όλγα Κοτσίνα
Τηλ. Επικοινωνίας: 697 2712444

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Απειλές δέχτηκε ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης


Υβριστικά μηνύματα έγραψαν άγνωστοι στο σπίτι του δημάρχου Αγράφων κ. Δημήτρη Τάτση στο Καρπενήσι, προκαλώντας ανησυχία τόσο στον ίδιο όσο και στους οικείους του.
Το πρωί της περασμένης Δευτέρας γείτονες του κ. Τάτση είδαν γραμμένα στα σκαλιά της αυλής, στη συρόμενη πόρτα, αλλά και σε άλλα σημεία του σπιτιού γραμμένα με σπρέι απειλητικά και υβριστικά συνθήματα, όπως ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΘΑΝΑΤΟΣ, DEMON (ΔΑΙΜΟΝΑΣ), YOU AND ME (ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ), κι αμέσως ειδοποίησαν την αδελφή του Δημάρχου, καθώς ο κ. Τάτσης δεν βρισκόταν στο Καρπενήσι.
Αμέσως ήρθε η Ασφάλεια, η οποία πήρε καταθέσεις και ερευνά σε βάθος το θέμα.
Νεότερα θα έχουμε μετά το τέλος της έρευνας της Ασφάλειας Καρπενησίου.

Σύσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά με τους Αντιπεριφερειάρχες


Σύσκεψη εργασίας είχε την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, ο νεοκλεγμένος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς με τους Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτη, Εύβοιας κ. Αθ. Μπουραντά, Ευρυτανίας κ. Β. Καραμπά, Φθιώτιδας κ. Θ. Στάϊκο και Φωκίδας κ. Γιώτα Γαζή.

Κεντρικό θέμα της σύσκεψης ήταν η επόμενη μέρα του Καλλικράτη στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα η δέσμη ενεργειών που χρειάζεται να εξειδικευτούν και να υλοποιηθούν προκειμένου η νέα Περιφερειακή Αρχή να είναι αποδοτική από τις πρώτες μέρες της θητείας της.

Όπως είναι γνωστό, η οργάνωση της αιρετής Περιφέρειας είναι ένα νέο εγχείρημα, που απαιτεί συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα, με τα ελάχιστα δυνατά κενά στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Σ΄αυτή την κατεύθυνση ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, με τους συνεργάτες του, προχωρούν σε διαρκείς διεργασίες, προκειμένου στο αμέσως επόμενο διάστημα να έχει οριοθετηθεί το βασικό πλαίσιο λειτουργίας του νέου θεσμού. Στόχος της νέας Περιφερειακής Αρχής, είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατό, σε μια δομημένη και συγκροτημένη Αυτοδιοίκηση, ικανή να παράξει έργο.

Ο κ. Περγαντάς επισημαίνει πως «το δύσκολο εγχείρημα της αιρετής περιφέρειας είναι μια μεγάλη πρόκληση που απαιτεί γνώση, σοβαρότητα και πολλή δουλειά. Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούμε στα νέα μας καθήκοντα με τον καλλίτερο τρόπο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει ουσιαστική δουλειά, ώστε η Περιφέρεια να λειτουργήσει από την πρώτη μέρα, χωρίς προβλήματα για τους πολίτες. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και το εύρος ακόμα μεγαλύτερο, αλλά θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις για να γίνει η Περιφέρεια, πολύ γρήγορα μια σύγχρονη και δυναμική αυτοδιοικητική δομή».

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης θα εγκαινιάσει τους «ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης θα εγκαινιάσει τους
«ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
που ξεκινούν αύριο Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 7,00 το απόγευμα στην «Εστία Γνώσης & Πολιτισμού», στο «Κόκκινο Σπίτι» στη Χαλκίδα και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) για πρώτη φορά και θα περιλαμβάνει την έκδοση οδηγού, πλήθος εκδηλώσεων, σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιού από ειδικούς, ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ και άλλες δραστηριότητες.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάνει μια σημαντική προσπάθεια προώθησης των τοπικών οίνων, ενημερώνοντας μέσω αυτής της εκδήλωσης το ευρύ κοινό, αλλά και δημοσιογράφους του ειδικού τύπου (Γεύσης και Οίνου) για τις αξιόλογες και καθόλα ανταγωνιστικές ετικέτες που παράγονται στη Στερεά Ελλάδα.
Οινοπαραγωγοί από την Στερεά Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν όλες τις ποικιλίες κρασιών που παράγουν. Η παρουσίαση και η γευσιγνωσία για το ευρύ κοινό θα πραγματοποιηθεί σε στεγαζόμενο χώρο στην Πλατεία Μάλλιου, μπροστά στο «Κόκκινο Σπίτι», στη Χαλκίδα και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΙΑΣΟΣ: “Στο Νοσοκομείο δεν μπορούμε να μείνουμε ούτε δευτερόλεπτο χωρίς πετρέλαιο”


Επίσης, για το θέμα φιλοξενούμε και δηλώσεις του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου κ. Γιώργου Χαλιάσου.

κ. Διοικητά τι έχει γίνει με το θέμα του πετρελαίου;
“Το Νοσοκομείο είναι εντάξει απέναντι στον προμηθευτή. Έχουμε υπογράψει μια σύμβαση, η οποία λέει ότι μέσα σε 40 ημέρες πρέπει να πληρώνετε ο προμηθευτής και αυτό το έχουμε τηρήσει με ευλάβεια και συνεχίζουμε να το τηρούμε όσο καιρό είμαι εγώ εδώ διοικητής. Τον τελευταίο καιρό μας έφερνε μικρότερες ποσότητες απ’ ότι ζητούσαμε, οπότε αυτό δημιουργούσε μια αναστάτωση στην υπηρεσία. Εμείς δεν έχουμε ένα αντικείμενο για να ασχοληθούμε. Δεν μπορεί όλη την ώρα οι αρμόδιοι υπάλληλοι να ασχολούνται και να παίρνουν τηλέφωνο τον προμηθευτή, φέρε μας σήμερα 5 λίτρα, αύριο 10 λίτρα και ούτω καθ’ εξής. Εμείς πρέπει να παίρνουμε την ποσότητα που ζητάμε. Δεν ξέρω τι προβλήματα είχε και δεν μας έφερνε τη ποσότητα που ζητούσαμε. Αυτό δημιουργούσε μια αναστάτωση στην υπηρεσία και είναι κάτι το οποίο δεν το δεχόμαστε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον προμηθευτή μου μίλησε απρεπέστατα. Ο προμηθευτής πρέπει να είναι ευγενής, απέναντι τουλάχιστον σ’ έναν οργανισμό και σ’ ένα διοικητή ενός μεγάλου οργανισμού, όπως είναι το νοσοκομείο. Δεν μου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει, αν είχε προβλήματα με άλλους, εμείς δεν του χρωστάμε τίποτα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα υπόλοιπο 10.000 ευρώ το οποίο είναι μέσα στην ημερομηνία και μέσα στο χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής . Το δηλώνω εάν δεν μας φέρει το πετρέλαιο και συνεχίσει έτσι θα τον καθυστερήσουμε και εμείς στην αποπληρωμή. Αυτό δεν είναι απειλή ούτε τίποτα, αλλά δεν μπορεί να εκβιάζει το νοσοκομείο, γιατί εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε ούτε δευτερόλεπτο χωρίς πετρέλαιο. Ήδη έχω ενημερώσει και τον Εισαγγελέα για το ζήτημα, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν πρόκειται να παίξει με τη δημόσια υγεία και θα ασχοληθεί με το θέμα”.


Στο επόμενο φύλλο μας, θα φιλοξενήσουμε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Διοικητή του Γ.Ν.Κ. Ο κ. Χαλιάσος μιλάει για τις μεταθέσεις ιατρών, για τα περιφερειακά ιατρεία, για τον περιβόητο αξονικό τομογράφο, αλλά και για το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει απαράδεκτο! Μην χάσετε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που θα συζητηθεί.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΝΔΡΟΣ: «Εδώ και 2 χρόνια που έχω αναλάβει την προμήθεια του δημοσίου, δέχομαι πόλεμο και δεν ξέρω το γιατί»


Για το θέμα που προέκυψε με τα καύσιμα ο ΕΠ επικοινώνησε με τον προμηθευτή κ. Κώστα Χονδρό, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:

κ. Χονδρέ τι έχει γίνει με το θέμα προμήθειας πετρελαίου στις υπηρεσίες;
Εδώ και 2 χρόνια που έχω αναλάβει την προμήθεια του δημοσίου, δέχομαι ένα πόλεμο και δεν ξέρω το γιατί. Το τελευταίο τρίμηνο αυτός ο πόλεμος άρχισε να γίνεται με απειλές. Έκανα υπομονή να μην το τελειώσω αυτό το θέμα. Είχα συζητήσει κατ’ επανάληψη με το Νομάρχη για το θέμα αυτό. Είχε καλέσει το διευθυντή του Τμήματος Εμπορίου τουλάχιστον 5 φορές και παρουσία μου, έδωσε εντολή στον διευθυντή να ενημερώσει τις υπηρεσίες ότι δεν τηρούνε αυτό που έχουμε υπογράψει και θα υπάρξει πρόβλημα. Ο διευθυντής του τμήματος εμπορίου τους ενημέρωνε, αλλά αυτό κρατούσε όχι περισσότερο από μια βδομάδα και ξανάρχιζε πάλι το ίδιο τροπάρι. Γύρω στο καλοκαίρι όμως δημιουργήθηκε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Μίλησα τότε με το διευθυντή του τμήματος εμπορίου και του είπα εφόσον δεν μπορούν να με πληρώνουν, εγώ εγγυούμαι ότι δεν θα αφήσω τις υπηρεσίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τους δίνω και την ποσότητα που ζητάνε και αυτός συμφώνησε με το αίτημά μου. Συγκεκριμένα κάποια στιγμή άνοιξα το μαγαζί μου 11 παρά την Κυριακή το βράδυ για να πάω πετρέλαιο στο Γηροκομείο. Αλλά όταν πια η κατάσταση ξέφυγε και άρχισαν οι απειλές και τα δικά μου όρια στέρεψαν. Αυτό πρέπει να τονιστεί γιατί δυστυχώς κάποιοι ανεύθυνο-υπεύθυνοι, όπως ο κύριος Καρφής, είπαν ότι έχω πρόβλημα με την εταιρεία που με προμηθεύει, λες και γνωρίζει ο κ. Καρφής πως λειτουργεί η δική μου εταιρεία.
Γνωρίζετε ποια είναι η απόφαση της Νομαρχίας;
Γνωρίζω ότι η νομαρχία έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για να βρεθεί λύση και να προμηθευτούν οι υπηρεσίες με καύσιμα.
Δηλαδή σταματήσατε να δίνετε καύσιμα στις υπηρεσίες.
Εγώ με αυτούς τους όρους δεν διατίθεμαι να δώσω καύσιμα. Δεν ξέρω ποια απόφαση θα πάρει η νομαρχία. Ας πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για το γενικότερο καλό, γιατί εδώ το ψέμα πάει σύννεφο.
Τι θα γίνει με τα χρήματά σας;
Είναι υποχρεωμένες οι υπηρεσίες να με πληρώσουν. Έχουν υπογράψει και μια σύμβαση, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρω τα χρήματα μου, το θέμα είναι πότε θα τα πάρω. Η προφορική συμφωνία που είχα κάνει με τον διευθυντή ήταν να μην σπάσω τη συμφωνία γιατί υπάρχει ένα άρθρο, συγκεκριμένα το άρθρο 13, το οποίο προβλέπει πληρωμή του τιμολογίου εντός 40 ημερών. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε. Καμία υπηρεσία δεν το είχε τηρήσει. Φτάσαμε σήμερα να μου χρωστάει ο Δήμος πετρέλαιο εδώ και 13 μήνες.!!!

Κόντρες για το πετρέλαιο

Μεγάλο πρόβλημα, έχει δημιουργήσει τόσο στο Νοσοκομείο και το Γηροκομείο Καρπενησίου, όσο και στις υπηρεσίες της Νομαρχίας και του Δήμου, η ξαφνική διακοπή προμήθειας καυσίμων από τον ανάδοχο προμηθευτή, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες και μάλιστα ξέφυγε από τα σύνορα της Ευρυτανίας, όταν για λόγους ελλείψεως καυσίμων, αναβλήθηκαν οι Κολυμβητικοί Περιφερειακοί Αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου. Το γεγονός αυτό, που σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς, πλήττει καίρια το κύρος του Νομού μας και θα έπρεπε να αποφευχθεί.
Αιτία του προβλήματος που προέκυψε, σύμφωνα με τον προμηθευτή κ. Χονδρό, η άρνηση των φορέων να εξοφλήσουν τα καύσιμα που κατά καιρούς προμηθεύονταν, στο συμφωνημένο χρονικό διάστημα
Κάθε χρόνο, το Τμήμα Εμπορίου της ΝΑ Ευρυτανίας προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη προμηθευτή υγρών καυσίμων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Καρπενησίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με κριτήριο επιλογής τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Τα τελευταία 2 χρόνια, ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Χονδρός κέρδιζε τον διαγωνισμό και ήταν ο προμηθευτής των υπηρεσιών. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1/14-12-2009 σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ των 2 πλευρών, ο προμηθευτής κατέθσε εγγυητική ύψους 50.000,00 ΕΥΡΩ και στη συνέχεια προχώρησε στην διάθεση των καυσίμων που του ζητούσαν οι υπηρεσίες, με την προϋπόθεση η εκάστοτε υπηρεσία εντός προθεσμίας 40 ημερών, από την μέρα της παραγγελίας, να εξοφλεί το τιμολόγιο.
Σύμφωνα με τον κ. Χονδρό η συμφωνία αυτή δεν τηρήθηκε από την πλευρά των υπηρεσιών και των ιδρυμάτων, με αποτέλεσμα να πληρώνεται ληξιπρόθεσμα και να ζημιώνεται η επιχείρησή του. Η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση τον οδήγησε σε πολλαπλές συναντήσεις με τον Νομάρχη Ευρυτανίας και με τον Διευθυντή του Τμήματος Εμπορίου προκειμένου να δοθεί μία λύση. Όπως μας δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΕΠ», παρά τις όποιες προσπάθειες κι αν έγιναν, οι υπηρεσίες παρότι άλλαζαν τακτική πληρωμής για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, μετά από λίγο γινόταν πάλι το ίδιο. Στη τελευταία συνάντηση που είχαν ο κ. Χονδρός με τον Διευθυντή του Τμήματος Εμπορίου, συμφωνήθηκε προφορικά, ο προμηθευτής να παρέχει μικρότερες ποσότητες πετρελαίου στις υπηρεσίες, προκειμένου να μπορούν να τον εξοφλούν εντός των προθεσμιών.
Και με αυτό τον τρόπο όμως η εξόφληση των τιμολογίων δεν γίνονταν μέσα στο χρονοπλαίσιο που είχε συμφωνηθεί, με αποτέλεσμα ο κ. Χονδρός να καταγγείλει τη σύμβαση την περασμένη Πέμπτη 25 Νοεμβρίου και να γνωστοποιήσει στις υπηρεσίες και τα ιδρύματα ότι σταματάει οριστικά την προμήθεια καυσίμων.
Σε επικοινωνία που είχαμε τόσο με το Τμήμα Εμπορίου όσο και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες, οι αρμόδιοι μας δήλωσαν πως δεν υπήρχαν σημαντικές οφειλές και αν υπήρχαν κατά διαστήματα κάποιες καθυστερήσεις, γίνονταν προσπάθειες πάντα να εξοφλούνται τα χρέη μέσα στο πλαίσιο της προθεσμίας. Μάλιστα τονίστηκε ότι και σήμερα υπάρχουν κάποιες μικρές οφειλές προς τον κ. Χονδρό, οι οποίες για να εξοφληθούν θα πρέπει να υπογραφούν από τον Ελεγκτή.
Μετά τη ραγδαία αυτή εξέλιξη και με βάση το γεγονός πως ο εφοδιασμός των Υπηρεσιών με υγρά καύσιμα λόγω του χειμώνα που διανύουμε θεωρείτε αναγκαίος, ανελαστικός και απολύτως απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, η Νομαρχιακή Επιτροπή και η Επιτροπή Αξιολόγησης, συνεδρίασαν εκτάκτως και με απόφαση του Νομάρχη Ευρυτανίας αποφασίστηκε η λήξη της σύμβασης με τον προμηθευτή και η αποδοχή της καταγγελίας που έγινε από τον κ. Χονδρό.
Πιο αναλυτικά η υπ’ αριθμ. ΕΜ-1278/30-11-2010 απόφαση του Νομάρχης αναφέρει τα εξής:
Α. Αποδεχόμαστε την από 22-11-2010 καταγγελία της αρ. 1/14-12-2009 σύμβασης προθεσμίας υγρών καυσίμων που κοινοποιήθηκε στην Υπηρεσία στις 25-11-2010 μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΣ ΑΤΕΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Β. Λύουμε αζημίως την αριθμ. 1/14-12-2009 σύμβαση και την επιστροφή της Εγγυητικής Επιστολής Καλής Εκτέλεσης της προμηθεύτριας.
Γ. Εξουσιοδοτούμε τον Δήμο Καρπενησίου να προχωρήσει σε διαδικασία ανάδειξης προμηθευτή για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του σε υγρά καύσιμα, σύμφωνα με το άρθρο 41 του Ενιαίου κανονισμού προμηθειών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΕΚΠΟΤΑ).
Δ. Οι υπηρεσίες που υποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λειτουργούν με τη μορφή Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. να αναδείξουν προμηθευτή, για την κάλυψη των αναγκών όλων των υπηρεσιών τους σε υγρά καύσιμα, σύμφωνα με το Ν. 3580/2007.
Ε. Η Διεύθυνση Εμπορίου – Απασχόλησης και Τουρισμού – Τμήμα Εμπορίου να προχωρήσει στην απευθείας διαπραγμάτευση με πρατηριούχους της περιοχής για την κάλυψη των αναγκών σε υγρά καύσιμα όλων των υπολοίπων Υπηρεσιών για το υπόλοιπο της σύμβασης και μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης που θα προκύψει κατόπιν τακτικού διαγωνισμού.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Αντιδράσεις εκφράστηκαν από τον Δήμο Καρπενησίου δια στόματος του Αντιδημάρχου Βαγγέλη Καρφή, για την απόφαση αυτή. Όπως μας δήλωσε ο κ. Καρφής, ο Δήμος δεν χρωστάει τίποτα στον κ. Χονδρό. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τιμολόγιο το οποίο βρίσκεται στα χέρια του Ελεγκτή και ανέρχεται περίπου στα 1.175,00 ευρώ. Επίσης, μας δήλωσε, πως ότι αφορά το Μουσείο Κορυσχάδων, το τιμολόγιο που έχει επανεκδώσει ο προμηθευτής και ανέρχεται περίπου στα 230,οο ευρώ, δεν έχει έρθει ακόμα στα χέρια του Δήμου.
Αξιοσημείωτο να αναφερθεί πως για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ευρυτανίας από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Γιώργο Χαλιάσο και επ΄ αυτού αναμένονται εξελίξεις.

ΥΠ.ΕΣ.: 160 εκ. στους δήμους

Με πάνω από 160 εκ ευρώ (160.332.985) ενισχύει του δήμους και τις κοινότητες της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως αναφέρεται απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος «στο ανωτέρω ποσό συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε δήμους και κοινότητες, βάσει των ν. 2880/2001 και ν. 3106/2003 καθώς επίσης και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Σχολικών Φυλάκων και εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι / Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ, βάσει των διατάξεων του π.δ. 164/2004 καθώς και των άρθρων 16 του ν.3491/2006 και 27 του ν.3613/2007».
Παράλληλα στην απόφαση σημειώνεται ότι «το ύψος των τελικώς αποδιδόμενων ποσών στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ για το έτος 2010, θα προσδιοριστεί με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων και Κοινοτήτων».

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Οι διαγραφές που έγιναν τελευταία στην Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα έχουν και συνέχεια, καθότι ανάλογες αναμένονται και σε ευρυτανικό επίπεδο και μάλιστα διαγραφές που θα κάνουν αίσθηση…

* «Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο ευρυτάνας Βουλευτής Αττικής Θανάσης Μπούρας, απαντώντας σε εκείνους που τον ήθελαν να προσχωρεί στο νέο κόμμα της Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν ξέρω αν λέει πολλά αυτή η θέση του κ. Μπούρα, σίγουρα όμως αυτή τη χρονική στιγμή, κάτι λέει.

* «Εκ του πονηρού και εκτός χρόνου» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Βουλευτή Ευρυτανίας ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αγράφων. Ο Δημήτρης Τάτσης ξεκαθάρισε ότι απόφαση που να σχετίζεται με την έδρα του νέου Δήμου Αγράφων δεν πάρθηκε ποτέ, όπως και καμία δημόσια δήλωση του δεν έγινε για το ίδιο θέμα. Δεν ξέρω τι εννοούσε ο κ. Καρανίκας, όταν έλεγε ότι ο κ. Τάτσης ήταν υπέρ της έδρας στο Κερασοχώρι αλλά το έκρυψε προεκλογικά για τους γνωστούς λόγους. Ότι και να εννοεί όμως ο πάσα ένας, αν δεν το τεκμηριώνει, δεν πιάνετε…

* Άκουσα να λέγεται ότι και για την ήττα του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Καρπενησίου, λίγο πολύ έφταιξε και ο Βουλευτής. Εντάξει, είναι λογικό την ήττα να την χρεώνουμε τις περισσότερες φορές στους άλλους και την νίκη να την κρατάμε για τον εαυτό μας. Δεν ξέρω πόσο έφταιξε για την ήττα στο Καρπενήσι ο κ. Καρανίκας, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Καρφής, ξέρω όμως καλά ότι και αυτός ως υποψήφιος έκανε τα δικά του λάθη. Καλό λοιπόν σε μια ήττα είναι να μπορούμε να κάνουμε σωστό απολογισμό και κυρίως ορθή διαχείριση αυτής και μετά να λέμε οτιδήποτε.

* Το ξαναλέμε, πως αν η ΝΔ. είχε άλλον υποψήφιο στην Περιφέρεια Στερεάς, ο Κώστας Κοντογέωργος σήμερα θα ήταν Αντιπεριφερειάρχης. Εντάξει είχε την φθορά του, η οποία είναι λογική, όμως όλα αυτά τα χρόνια, με τον Κοντογεώργο στο τιμόνι της Νομαρχίας έγιναν έργα που ανάλογα, δύσκολα θα ξαναγίνουν στην Ευρυτανία.
Με τον κυρ- Θανάση όμως, η ήττα ήλθε φυσιολογικά και χωρίς να χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

* «Αν κατέβαινε για Δήμαρχος Καρπενησίου ο Κοντογεώργος, θα έβγαινε άνετα και θα «πέθαινε» Δήμαρχος», έλεγε σε καφενείο της πόλης γνωστός Νεοδημοκράτης, φίλος και επί χρόνια ψηφοφόρος του απερχόμενου Νομάρχη. «Αυτό είναι σίγουρο», είπε ο διπλανός του, που έπιναν μαζί καφέ. «Δεν ξέρω όμως γιατί τελικά δεν κατέβηκε για Δήμαρχος, αυτός θα ξέρει περισσότερο»…

* Ιδιαίτερα προβάλλεται τελευταίως η παρουσία του γνωστού Ευρυτάνα Νομικού και Νομαρχιακού Συμβούλου Γεωργίου Λάγαρη λες και πρόκειται για κάποια είδηση ξεχωριστή. Ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού κ. Μπαμπούκη, δεν χρειάζεται καμία τέτοια προβολή καθότι ήταν, είναι και συνεχίζει να είναι μια σπουδαία προσωπικότητα αλλά και εκείνος ο φέρελπις πολιτικός άνδρας που μπορεί να δημιουργήσει τις καλύτερες προοπτικές για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

* Ως ο φιλικότερος στο περιβάλλον τουριστικός προορισμός, βραβεύτηκε η λίμνη Πλαστήρα της Καρδίτσας, στην έκθεση «Philoxenia» από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο. Δεν ξέρω αν ο Υπουργός έχει δει ποτέ την λίμνη Κρεμαστών και αν έχει ασχοληθεί αναπτυξιακά και τουριστικά με αυτή κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα παρουσία του στο Υπουργείο Τουρισμού. Γνωρίζω όμως καλά ότι ο κ. Υπουργός θα πρέπει να ενημερωθεί υπεύθυνα για την λίμνη Κρεμαστών και τις προοπτικές ανάπτυξης έτσι ώστε να δρομολογήσει έναν ανάλογο σχεδιασμό και για την λίμνη αυτή, που είναι σε όλα τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά ανώτερη της λίμνης Πλαστήρα. Το ποιοι οφείλουν να ενημερώσουν τον κ. Υπουργό αρμοδίως και με κάθε λεπτομέρεια, το ξέρουν καλύτερα από μένα…

* Πάλι καλά που έχουμε τον Γιώργο Μαρίνο και τα συντρόφια του ΚΚΕ και φτάνουν έτσι στην Βουλή διάφορα προβλήματα του τόπου μας, με σχετικές ερωτήσεις που κατά καιρούς υποβάλλονται προς τους αρμοδίους Υπουργούς. Παλιότερα με τον αμίαντο τώρα με το ΚΤΕΛ, μεθαύριο με ένα ακόμη πολύ σημαντικό ζήτημα που θα δει το φως της δημοσιότητας και θα κάνει αίσθηση, ο Γιώργος Μαρίνος εντυπωσιάζει με το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας. Ούτε Βουλευτής Ευρυτανίας να ήσουν βρε σύντροφε δεν θα έκανες έτσι..

* Η Πανευρυτανική Ένωση πιστή στους καταστατικούς της στόχους και με κύριο μέλημα, σε εθελοντική βάση, την προβολή, ανάπτυξη και υποστήριξη όλου του Νομού Ευρυτανίας, πρόκειται να υλοποιήσει νέες δράσεις, με έμφαση στους νέους/νέες της περιοχής του Νομού Ευρυτανίας. Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν όπως διάβασα με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων) και εντάσσονται στο εγκεκριμένο Πρόγραμμα της Πανευρυτανικής, με τίτλο: «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ 2010: Διαδημοτική Νεανική Πρωτοβουλία». Για άλλη μια φορά ένα μεγάλο μπράβο στην Πανευρυτανική για το σπουδαίο της έργο στον τόπο μας και κυρίως στην ευρυτανική νεολαία.

* Ένα ακόμη μπράβο στο Δ.Σ της Πανευρυτανικής για την κίνησή της να εκδώσει το ωραίο πόνημα του Δάσκαλου Κώστα Μήτσιου, με 100 από τα πλείστα άρθρα του, που κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν σε διάφορα ευρυτανικά έντυπα και κυρίως στην 3η σελίδα του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ. Ιδιαίτερη τιμή για την Πανευρυτανική αλλά και για μας εδώ στον ΠΑΛΜΟ, που χρόνια τώρα συμπορευόμαστε επ΄ αγαθώ με τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο και δημοσιογράφο.

* «Είναι λιγότερα τα τελωνεία προς τον Παράδεισο και περισσότερα τα διόδια για την Αθήνα», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος καταθέτοντας την πλήρη αντίθεση και της τοπικής γειτονικής Εκκλησίας στη λειτουργία των διοδίων. Χωρίς λόγο υπερβολής, όποιος πάει συνέχεια στην Αθήνα με το δικό του αυτοκίνητο το τελευταίο διάστημα, κάπως έτσι νιώθει.

*Αξίζουν πολλά μπράβο στους συντελεστές της δημιουργίας της υπέροχης ιστοσελίδας της Μαυρομάτας, www.mavromata.gr. Γνωρίζοντες πολύ καλά το πολυσχιδές έργο συγκεκριμένων προσώπων που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, καθώς και στην γενέθλια γη, ασχολούμενοι με τα κοινά του τόπου αλλά και του Συλλόγου του χωριού, ευχόμαστε η ιστοσελίδα αυτή να αποτελέσει έναν "σύνδεσμο" που θα βοηθήσει στην επαφή μεταξύ Μαυρομματιανών που είναι διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι αγωνίζονται και προκόβουν χωρίς να ξεχνούν την γενέτειρά τους. Ευχή μας ακόμη μέσα από αυτή τη σελίδα, να δημιουργηθούν και όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, να εκπονηθεί ένα βιβλίο για την μεγάλη ιστορία αυτού του χωριού, γιατί το αξίζει.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΓΡΑΦΑ - ΜΥΡΙΚΗ 3-0
ΑΙΟΛΟΣ - ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 0-1
ΔΟΞΑ - ΚΕΡΑΣΟΒΟ 5-0
ΠΟΤΑΜΙΑ - ΚΡΕΝΤΗ 4-1
ΡΕΠΟ: ΒΕΛΟΥΧΙ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟΚ 11-2 16
ΔΟΞΑ 16-5 14
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 10-8 13
ΑΓΡΑΦΑ 16-6 12
ΠΟΤΑΜΙΑ 9-13 8
ΜΥΡΙΚΗ 6-9 5
ΑΙΟΛΟΣ 7-13 4
ΚΡΕΝΤΗ 7-14 4
ΚΕΡΑΣΟΒΟ 5-17 1

ΣΚΟΡΕΡ
ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ
ΛΑΚΗΣ ΑΓ.ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 6
ΚΑΛΥΒΑΣ ΑΓΡΑΦΑ 6
ΓΟΥΛΑΣ ΔΟΞΑ 5
ΜΠΟΝΙΑΣ ΑΠΟΚ 4
ΠΑΠΠΑΣ ΔΟΞΑ 4
ΝΟΥΛΑΣ ΑΙΟΛΟΣ 2

ΕΠΟΜΕΝΗ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΡΕΝΤΗ – ΑΙΟΛΟΣ
(Κεράσοβο, 4/12)
ΑΠΟΚ – ΚΕΡΑΣΟΒΟ
(Καρπενήσι, 4/12)
ΜΥΡΙΚΗ – ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ
(Προπονητικό, 5/12)
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ – ΑΓΡΑΦΑ (Παλ/να, 5/12)
ΡΕΠΟ: ΠΟΤΑΜΙΑ

ΠΟΤΑΜΙΑ – ΚΡΕΝΤΗ 4-1 Την πήρε το ποτάμι…


Με το επιβλητικό 4-1, επικράτησε της Κρέντης η Ποταμιά, βάζοντας τρεις ακόμη σημαντικούς βαθμούς στο σακούλι της. Το ματς, μέχρι το 73΄ ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ, μεταξύ δυο ισοδύναμων ομάδων, που μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο πάσχιζαν επί ίσοις όροις για την νίκη. Ωστόσο όμως σε ένα πεντάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν, δεχόμενοι 3 γκολ με δημιουργό και εκτελεστή τον Φλωράκη, που αναδείχθηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της αναμέτρησης.
Η Ποταμιά, που κατέβηκε να αγωνιστεί με 10 παίχτες, καθότι δεν είχε μικρό για την ενδεκάδα, όπως προβλέπει ο κανονισμός, στο τέλος πήρε μια σπουδαία νίκη, από μια ομάδα που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει πολλά προβλήματα, που δεν φαίνονται να είναι μόνο αγωνιστικά. Δυστυχώς σε ένα ακόμη ματς, το συγκρότημα του Χρήστου Καλαμπάκα, δεν έδειξε το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να έχει κωλύσει στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα χωρίς να φαίνονται μάλιστα σημεία ανάκαμψης. Αν σε όλα αυτά συμπληρώσουμε και το γεγονός ότι «κάτι» συμβαίνει μεταξύ των παιχτών και ότι η ψυχολογία τους δεν είναι καλή – αυτό φάνηκε και στην απώλεια του πέναλτι – τότε όλα οδηγούν στο αποτέλεσμα ότι η ομάδα χρειάζεται γρήγορα ένα ηλεκτροσόκ που θα την συνεφέρει. Από την άλλη μεριά οι γηπεδούχοι, δείχνοντας το γνωστό του πάθος όταν παίζουν στην έδρα τους αλλά και την γενικότερη φιλοσοφία τους να αγωνίζονται χωρίς άγχος, πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν παίζοντας και ωραία μπάλα προς το τέλος του αγώνα.
Την ερχόμενη αγωνιστική η Κρέντη υποδέχεται τον Αίολο ενώ η Ποταμιά έχει ρεπό.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

4’ Ο Βούρτσας Γ εκτέλεσε φάουλ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
9’ Το σουτ του Μαντζιούτα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας
17’ ΓΚΟΛ!!! Ο Φλωράκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους 1-0.
20’ Πάσα του Φλωράκη στο Μαντζιούτα, ο οποίος σούταρε κι η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
44’ Δυνατό πλάγιο σουτ του Βούρτσα Ν μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
47’ Εκτέλεση φάουλ ο Γούλας Γ. έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. Ο Βούρτσας Ν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Περούλας από κοντά με γυριστό σουτ έκανε το 1-1.
52’ Εκτέλεση κόρνερ του Φλωράκη από αριστερά, ο Ζαγκότσης Γ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις αόυτ.
73’ ΓΚΟΛ!!! Φλωράκης μπήκε στην περιοχή και από αριστερά με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 2-1.
76’ ΓΚΟΛ!!! Ο Φλωράκης με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-1
77’ ΓΚΟΛ!!! Με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ο Φλωράκης διαμόρφωσε το τελικό 4-1
88’ Το διαγώνιο σουτ του Βούρτσα Γ πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
89’ Ο Βούρτσας εκτέλεσε πέναλτι, εντυπωσιακά απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.

ΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΟΤΑΜΙΑ: Χαντζόπουλος, Γιαννακόπουλος, Μπούρας Α., Γκορόγιας, Τσουκαλάς, Ζαγκότσης Γ. (55’ Μπούρας Σ), Μπούρας Μ., Μαντζιούτας (81’ Μαλάτος), Φλωράκης, Αναγνωστόπουλος (55’ Ζαγκότσης Χρ.)
ΚΡΕΝΤΗ: Ντάλλας Α., Ντάλλας Σ., Μπύρος Σ., Μάκκας Ε., Περούλας Γ., Καστάνης, Καζάκος Π (75’ Καλαμπάκας), Μπύρος Ε. (81’ Τσέτσος), Βούρτσας Ν., Βούρτσας Γ., Περούλας Σ.

ΑΓΡΑΦΑ – ΜΥΡΙΚΗ 3-0 Τριάρα με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Γουλέτα


Με πρωταγωνιστή τον Γουλέτα, που έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια στο τοπικό μας πρωτάθλημα, τα Άγραφα, επικράτησαν σχετικά εύκολα της Μυρίκης με το ευρύ 3-0.
Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, πέτυχε το 1-0 για την ομάδα του στο 19΄ και ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 62΄, βάζοντας την δική του σφραγίδα στην πολύ σημαντική από κάθε πλευρά αυτή νίκη του συγκροτήματος του Δημήτρη Αντωνίου.
Η Μυρίκη, με νέους παίχτες στην σύνθεσή της, σε ένα ακόμη παιχνίδι προσπάθησε για το καλύτερο χωρίς όμως να μπορέσει να πάρει από την αναμέτρηση αυτή κάποιο θετικό αποτέλεσμα, γεγονός που δημιουργεί κάποιο προβληματισμό στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Τα Άγραφα ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και με την συμπλήρωση του 20λεπτου πήραν κεφάλι στο σκορ με το ωραίο γκολ του Γουλέτα. Με την λήξη του ημιχρόνου, διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Θεοχάρη και κάπου εκεί η υπόθεση νίκη έγειρε για τα καλά υπέρ των γηπεδούχων.
Στην επανάληψη τα Άγραφα, κατέβασαν στροφές, ωστόσο όμως σημείωσαν ένα ακόμη γκολ με το Γουλέτα στο 62΄ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη τους επί της πάλαι ποτέ πρωταθλήτριας Μυρίκης.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

19’ ΓΚΟΛ!!! O Γουλέτας με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Λυρουδιά ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους 1-0.
25’ Σουτ Σερπάνου μόλις άουτ
30’ Γκολ του Γουλέτα ακυρώθηκε γιατί βρέθηκε σε θέση οφσάιντ.
42’ ΓΚΟΛ!!! Ο Θεοχάρης με ωραία προσπάθεια έκανε το 2-0.
45’+ Το σουτ του Σερπάνου σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Μυρίκης.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
51΄ Διαγώνιο σουτ του Λιάγκα, άουτ.
62’ ΓΚΟΛ!!! Ο Γουλέτας με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0
86’ Το σουτ του Μαυρογόνατου στην αγκαλιά του τερματοφύλακα
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΓΡΑΦΑ: Καλ΄θβας Γ., Μάκκας Β., Γαζέτας Α. (70’ Πατρώνης), Ζωχάκης, Κατής Α., Ηλιάδης, Μάρκης, Θεοχάρης, Σερπάνος, (74’ Γατής), Καλύβας Κ., Γουλέτας (79’ Σβερώνης).
ΜΥΡΙΚΗ: Λυρουδιάς, Φραγκαλιός, Παχής, Λέντζος, Ζαραβέλης, Τσιλιμέκης, Λιάγκας Η., Γκορόγιας (75’ Σιταράς), Κολόκας (63’ Φούκας) , Καρβέλης Χ., Σταμούλης (70’ Μαυρογόνατος) .

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΟΚ - Πύρασος 4-0
Απόλλων Λ - Μετέωρα 0-0
Τσαριτσάνη - Λιανοκλάδι1-1
Απεραντιακός - Σπερχειάδα 3-0
Λαμία - Ελασσόνα 1-4
Πετρωτό - Μουζάκι 1-0
Ρήγας Φεραίος - Πυργετός 0-4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
01. Οικονόμος 22 25-9
02. Πυργετός 21 13-0
03. Καρδίτσα 19 14-5
04. Απόλλων Λάρισας 14 10-7
05. Μουζάκι 12 8-5
06. Ελασσόνα 14 12-8
07. Αγρότης Λιαν. 12 8-9
08. Πύρασος 10 7-10
09. Α.Ε.Σπερχειάδας 9 4-9
10. Ρήγας Φεραίος 8 8-18
11. Μετέωρα 8 2-8
12. Θύελλα Πετρωτού 9 6-12
13. Απεραντιακός 6 10-15 14. Λαμία 5 3-13

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Απόλλων Λ. - ΑΟΚ
Πύρασος - Τσαριτσάνη
Μετέωρα - Απεραντιακός
Λιανοκλάδι - Λαμία
Σπερχειάδα - Πετρωτό
Ελασσόνα - Πυργετός
Μουζάκι - Ρήγας Φεραίος

ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ – ΕΝΩΣΗ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ-ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ 3-0 Ανάσταση και όνειρα για παραμονή


Νίκη, βάλσαμο για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος πέτυχε ο Απεραντιακός την περασμένη Κυριακή, επικρατώντας στο Καρπενήσι με το εντυπωσιακό 3-0 της Ένωσης Σπερχειάδας – Μακρακώμης.
Το συγκρότημα του Δημήτρη Παναγιώτου, μετά από ένα άγονο Α΄ ημίχρονο, με συνεχή αντεπίθεση στην επανάληψη, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και με σκόρερ τους Ζησιμόπουλου και Αρουτίδη που σημείωσε 2 τέρματα, πήρε δίκαια ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα χρήσιμο τρίποντο στην προσπάθειά που καταβάλει να παραμείνει στην Δ΄ Εθνική.
Το ματς αυτό ήταν για την ομάδα μας οριακό καθότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα από την νίκη θα ήταν καταδικαστικό για την συνέχεια. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι μετά την πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ, φέτος θα πέσουν 6 ομάδες από τον Δ΄ όμιλο, τότε η νίκη αυτή παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί νίκη – ανάσταση για την συνέχεια.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσέχουν την άμυνά τους και με αντεπιθέσεις να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποια καλή φάση μπροστά στις εστίες των Τσάμη, Κοκονδίλη. Μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, ένα καλό σουτ του Νάτση, που πέρασε πάνω από το δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Με το στείρο 0-0, οι δυο αντίπαλοι αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Το Β΄ ημίχρονο, όπως αποδείχτηκε ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους.
Οι παίχτες του Δημήτρη Παναγιώτου, κάνοντας πράξη τις εντολές του προπονητή τους για πίεση από την αρχή για το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού, έπιασαν τόπο με το εκπληκτικό γκολ – φάουλ του Ζήσιμου, που άφησε άγαλμα τον Κοκονδίλη, ανοίγοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το σκορ για την ομάδα του.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ των γηπεδούχων με τον Ζήσιμο δημιουργό αυτή τη φορά και τον Αρουτίδη με ωραία κεφαλιά να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
Το 2-0 έδωσε άλλο αέρα στους γηπεδούχους, που έπαιξαν πιο ελεύθερα, ξεδιπλώνοντας κατά διαστήματα και πολλά από τα πλούσια ποδοσφαιρικά χαρίσματα που διαθέτουν. Το κερασάκι στην τούρτα, αυτής της μεγάλης νίκης έβαλε στις καθυστερήσεις και πάλι ο Αρουτίδης, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0, με μακρινό σουτ από την περιοχή των φιλοξενούμενων.
Την ερχόμενη αγωνιστική ο Απεραντιακός αγωνίζεται εκτός έδρας με τα Μετέωρα.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
27΄ Ο Νάτσης επιχείρησε μακρινό σουτ με την μπάλα να περνάει άου λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσάμη.
Β΄ Ημίχρονο
50΄ Ζήσιμος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κοκονδίλη ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους 1-0
59΄ Ο Ζήσιμος με εκτέλεση φάουλ από πλάγια δεξιά στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, βρήκε τον Αρουτίδη, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την δεξιά του γωνία του περτιέρο των φιλοξενούμενων έγραψε το 2-0
73΄ Ο Τσαμαδιάς σούταρε έξω από την περιοχή αλλά απέκρουσε ο Τσάμης
75΄ Ο Ζήσιμος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από δεξιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι
90+1΄ Ο Ντότσικας με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Αρουτίδη και αυτός με σουτ από την περιοχή των φιλοξενούμενων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0
Καλός σε γενικές γραμμές ο Διαιτητής του αγώνα Αθανασίου από τον ΣΔ Καρδίτσας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Απεραντιακός: Τσάμης, Μπουμπουρής, Τλούπας, Μπισμπίκης Θ., Κατσίκας, Θαμνόπουλος, Αρουπίδης (90' Γιαννόπουλος), Κεφαλίδης, Γεωργακόπουλος (82' Μπισμπίδης Δ.), Νταβαρίνος, Ζήσιμος (89' Ντότσικας)
Ένωση Σπερχειάδας-Μακρακώμης: Κοκονδίλης, Τσιλίκας (62' Μπέσσας), Φαρμάκης, Ζάρρας, Παπαϊωάνου, Ζαροδήμος (80' Λυτάκης), Τσαμαδιάς (75' Καλύβας), Χουλιάρας, Ψυχογιός, Επίσκοπος, Νάτσης.

Θλιβερές διαπιστώσεις

Βρισκόμαστε στην αρχή της τρίτης χιλιετίας. Αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ιαπωνία, στην Αυστραλία, παντού, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, διανοούμενοι, μελλοντολόγοι, επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, σε κυψέλες ή σε μικρές ομάδες, επεξεργάζονται την εικόνα της κοινωνίας του 21ου αιώνα.
Προβλήματα που περιμένουν τη λύση τους, θέματα για εξέταση υπό το πρίσμα της ραγδαίας εξέλιξης, χρήση του ελεύθερου χρόνου, άλλες δομές παραγωγής, επιπτώσεις από τη διογκούμενη ανεργία, τεχνολογία, κτλ., είναι μερικά ερωτήματα για τα οποία εμείς εδώ δεν έχουμε την παραμικρή υποψία.
Αφ’ ετέρου είναι θλιβερή η διαπίστωση και η κατάσταση εγγίζει τα όρια της διάλυσης σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Δημόσιες υπηρεσίες που δεν υπηρετούν παρά μόνο την εξασφάλιση των υπαλλήλων. Εκπαίδευση που δεν εκπαιδεύει, μόνο συντηρεί μια ανάπηρη γνώση για ωμή χρησιμοθηρία. Δημοσιογραφία που εμπορεύεται τα πιο ταπεινά ένστικτα του λαού. Φοροδιαφυγή, υπάλληλοι που χρηματίζονται, κυκλοφοριακή αναρχία, νέφος, ελλιπής αστυνομική προστασία του πολίτη. Όλα δείχνουν φανερά τη διάλυση. Το κακό υπερπλεόνασε. Η απάτη, η διαφθορά, η βία, η αγυρτεία, το ψέμα, η κλοπή, η ανηθικότητα, η αναξιοπιστία, αποτελούν πλέον εκφυλιστικά και εφιαλτικά φαινόμενα της κοινωνίας μας.
Και ενώ η παγκόσμια κοινωνία ανασυντάσσεται και αναμορφώνεται με ταχείς ρυθμούς κάτω από την πίεση των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται σε όλα τα επίπεδα της ατομικής και συλλογικής ζωής, εμείς καθεύδουμε μακαρίως. Δυστυχώς οι πολιτικοί μας δεν ενδιαφέρονται για την επόμενη γενιά, για την επόμενη εικοσαετία, αλλά για την επόμενη τετραετία. Ενδιαφέρονται ζωηρώς να πάρουν την ψήφο των ψηφο-φόρων για να τους αφήσουν τους φόρους. Δεν υπάρχει πρόβλεψη στον τομέα της οικονομίας, στην εκπαίδευση, στο περιβάλλον, στο κυκλοφοριακό, στο περιώνυμο νέφος, στα ζητήματα του κράτους πρόνοιας και γι’ αυτό παρατηρείται καθυστερημένη πολιτική αντιμετώπιση. Η πρόβλεψη είναι το μονίμως ελλείπον στοιχείο.
Μήπως η εκ των υστέρων διαπίστωση των προβλημάτων δεν ωφελεί και χρειάζεται πρόβλεψη και προγραμματισμός; Μήπως μετά από τη θλιβερή αυτή διαπίστωση είναι καιρός να συστρατευθούμε οι Έλληνες και να αναλάβουμε σταυροφορία εξυγίανσης; Κάποτε οι Έλληνες ήταν έτοιμοι να πεθάνουν για την πατρίδα τους. Σήμερα, κηδεύοντας την Ελλάδα μας, δεν αισθανόμαστε συνειδησιακό έλεγχο;

kostasmitsios@yahoo.gr

Συνεδρίασε το Νομαρχιακό


Συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ευρυτανίας χθες Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 18:30’ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου με τα παρακάτω θέματα:
1.Τροποποίηση προϋπολογισμού Ν.Α. Ευρυτανίας οικονομικού έτους 2010.
Εισηγήτρια η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών κα. Καλλιόπη Νικοπούλου-Φακίτσα.
2. Καθορισμός ποσοστών ημερησίου δικαιώματος δικαιούχων της παρ. 4 του άρθρου 17 του ν. 1023/1980 (ΦΕΚ 47/Α’).αρμοδιότητας όλων των Ν.Α. της χώρας εκτός των Ν.Α. Αθηνών- Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
Εισηγητής ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου της Ν.Α. Ευρυτανίας κ. Ιωάννης Παυλέτσης.
3. Χορήγηση θέσεων και τοποθέτηση πωλητών Λαϊκών Αγορών στη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου στο Δήμο Καρπενησίου, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Π.Δ. 51/2006, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
Εισηγητής ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Εμπορίου-Απασχόλησης και Τουρισμού της Ν.Α. Ευρυτανίας κ. Ιωάννης Παυλέτσης.
4. Τροποποίηση της υ’ αριθμ. 59/2010 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Εισηγητής ο Νομάρχης Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος.
5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Βελτίωση και επέκταση δικτύων ύδρευσης Δήμου Ποταμιάς» στο Ν. Ευρυτανίας.
Εισηγήτρια η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της Ν.Α. Ευρυτανίας κα. Σεβαστή Γιορδάμη.
6. Διοικητικά- Οικονομικά-Μετακινήσεις αιρετών οργάνων Ν.Α. (άρρο 15 παρ. 7 του Ν. 2503/97).

Από αύριο η διανομή τροφίμων από τον Σύλλογο πολυτέκνων

Από το σύλλογο πολυτέκνων νομού Ευρυτανίας, ανακοινώνεται ότι από Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 αρχίζει η διανομή ρυζιού στις πολύτεκνες οικογένειες του νομού μας που έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά τους για το έτος 2010.
Η παραλαβή θα γίνεται τις συγκεκριμμένες ημέρες και ώρες από τις αποθήκες της ΄Ενωσης Δασικών Συνεταιρισμών Ν. Ευρυτανίας, όπως παρακάτω φαίνεται :
Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου από 12.00΄μέχρι και 13.00΄ το μεσημέρι.
Για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από Δευτέρα 6 μέχρι και Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου , καθημερινά από 12.00΄μέχρι 12.30 .
Η ποσότητα που δικαιούται η κάθε οικογένεια , έχει σχέση με τον αριθμό των προστατευόμενων μελών και έχει ως εξής :
Με 1 μέλος 6 κιλά
Με 2 μέλη 10 κιλά
Με 3 μέλη 12 κιλά
Με 4 μέλη 15 κιλά
Με 5 μέλη 20 κιλά
Με 6 μέλη 22 κιλά.
Παρακαλούνται όλοι οι πολύτεκνοι του νομού μας να προσέλθουν να παραλάβουν τις ποσότητες που τους αναλογούν , τις συγκεκριμμένες ημέρες και ώρες , γιατί διαφορετικά θα επιβαρυνθούν οικονομικά , για τη μεταφορά των προϊόντων από την ένωση στα γραφεία του συλλόγου.

Εντυπωσιακή συμμετοχή της ΑΛΑΚ στον αγώνα T.T.R.C. (gp-drift) στο Μελισοχώρι Λάρισας


Με μια ακόμη εντυπωσιακή συμμετοχή από την ΑΛΑ Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε ο 6ος Αγώνας στα πλαίσια του πρωταθλήματος T.T.R.C. (gp-drift) στο Μελισοχώρι Λάρισας την περασμένη Κυριακή 28-11-2010.
Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν 50 πληρώματα εκ των οποίων τα 8 από την Αγωνιστική Λέσχη Καρπενησίου.
Ο αγώνας παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον εντυπωσιάζοντας τους πάρα πολλούς θεατές που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν τον τελευταίο αγώνα για φέτος του κυπέλου TTRC στην πίστα Super Stage του Μελισσοχωρίου. Αξιοσημείωτο ότι στον αγώνα αυτό βρέθηκαν και 30 περίπου ευρυτάνες φίλοι του σπορ αυτού για να στηρίξουν τους διαγωνιζόμενους αλλά και να χαρούν το πλούσιο θέαμα που παρουσίασαν οι άσοι του βολάν.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στα 2000 συν (+) cc
Γαλάνης Χρήστος: 1ος Κατηγορίας και 2ος Γενικής Κατάταξης με HONDA CIVIC TYPE-R 1800
Νάσιος Δημήτρης : 3ος Κατηγορίας με TOYOTA COROLA
Κίτσιος Παναγιώτης :Συμμετοχή χωρίς διάκριση με TOYOTA COROLA
Στα 2000cc
Φέγγος Ευστάθιος: 2ος Κατηγορίας και 4ος Γενικής Κατάταξης με HONDA CIVIC TYPE-R 1800
Στα 1400cc
Τσιώνης Σπύρος: 4ος Κατηγορίας SUBARU VIVIO
Στα 1150cc
Τσιγαριδας Χριστόφορος : 1ος Κατηγορίας με ZASTAVA YUGO
Θανασουλας Αναστάσιος 2ος Κατηγορίας με FIAT 127
Καραγιάννης Παναγιώτης: 3ος Κατηγορίας με ZASTAVA YUGO
Γαλάνης Χρήστος : Καλύτερος γύρος ημέρας
Η ΑΛΑΚ ευχαριστεί θερμά τους αγωνιστικούς φίλους της για την συνεχή υποστήριξή τους.



Α.Λ.Α.Κ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Α.Λ.Α. Καρπενησίου μετά από απαίτηση πολλών φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και της βελτίωσης διοργανώνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ημέρα Δυναμομέτρησης στη Θήβα (DYNODAY). Είναι μία καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του αγαπημένου τους αυτοκινήτου ή για όσους θέλουν απλά να παρακολουθήσουν τους φίλους τους να "ιδρώνουν" πάνω στα ράουλα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής. Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ θα γίνει από τη θέση ΚΤΕΟ αυστηρά στις 7.30 π.μ. Στη διάρκεια της πορείας μας προς τη Θήβα όλα τα οχήματα θα παραταχθούν σε φάλαγγα όπου θα τηρείτε ο ΚΟΚ σε ολη τη διάρκεια της πορείας μας.
Για συμμετοχές και πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα
6972707998 Χρήστος
6973826322 Στάθης

Κείμενο παρέμβασης Η κοινωνία των πολιτών απαιτούσε υπέρβαση και στο δήμο Καρπενησίου Γιατί δεν εισακούστηκε;


Γράφει ο Ντίνος Μπομποτσιάρης
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Καρπενησίου


Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν και τώρα νικητές και νικημένοι μετράνε κέρδη, ζημιές και αξιολογούν τα αποτελέσματα.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου για πέμπτη τετραετία συμμετείχε στις εκλογές και διεκδίκησε τη δημοτική αρχή του Καλλικρατικού, πλέον, δήμου Καρπενησίου.
Έχοντας όραμα για την πόλη και τα χωριά θέλουμε να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στην περιοχή μας. Όμως για να επιτευχθούν αυτά χρειάζεται διοίκηση στο δήμο με διαφορετική λογική και όχι ισορροπιστές των διαφορετικών ετερόκλητων απόψεων, των συμφερόντων και των προεκλογικών εξαρτήσεων.
Με αυτή τη φιλοσοφία τα μέλη του συνδυασμού μας έκαναν άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, στους πολίτες, στα κόμματα αλλά όχι στους κάθε είδους παράγοντες. Μιλήσαμε με τη γλώσσα της αλήθειας, τους κοιτάξαμε στα μάτια και τους είπαμε όχι αυτά που θα ήθελαν να ακούσουν, αυτά που θα τους χάιδευαν τα αυτιά αλλά αυτά που θεωρούμε σωστά.
Με αυτή τη γλώσσα μίλησαν και οι ανεξάρτητοι, άνευ εισαγωγικών, Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, Φίλιππος Φίλιος στα Γιάννενα, Γιάννης Δημαράς στην Πάτρα, Γ. Καμίνης στην πρωτεύουσα και σήμερα είναι δήμαρχοι των πόλεων αυτών.
Όμως στις πόλεις αυτές τα κόμματα, οι τοπικές ηγεσίες των οργανώσεων τους και τα κεντρικά όργανα αφουγκράστηκαν τις τοπικές κοινωνίες και έκαναν την υπέρβαση στηρίζοντας μη κομματικούς υποψηφίους. Έδωσαν έτσι άλλη διάσταση στην κοινωνία των πολιτών και στην εκπροσώπησή της.
Στο Καρπενήσι, ενώ υπήρχε η διάθεση της κοινωνίας των πολιτών για την υπέρβαση, που θα ξεκόλλαγε το δήμο από το τέλμα, δυστυχώς δεν εισακούστηκε. Άραγε δεν εισακούστηκε από τους τοπικούς παράγοντες ή από τα κεντρικά όργανα; Είναι θέμα άλλων να το διερευνήσουν και να λάβουν απάντηση. Εμείς θεωρούμε ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για το διαφορετικό στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα από την κοινωνία των πολιτών θα έδινε διαφορετική έκβαση στη μάχη της δημαρχίας, η οποία χαρίστηκε αμαχητί. Κατά τα πρότυπα των πόλεων που ανέφερα το αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Καρπενησίου θα ήταν διαφορετικό.
Με τους δημάρχους Γιάννη Μπουτάρη, Φίλιππο Φίλιο και Γιάννη Δημαρά έχω την τιμή να συμμετέχω μαζί τους στο 15μελές συντονιστικό όργανο της Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων (ΠΑΝΑΚ). Οι συνδυασμοί τους είχαν στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2006 ποσοστά κάτω του 20%. Όμως, όπως συμβαίνει και με την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου, με τις απόψεις τους συμφωνεί πολύ μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών, που όταν ελευθερώνεται από κομματικές δεσμεύσεις εκφράζεται εκλογικά και δίνει τη νίκη όπως απέδειξαν οι φετινές δημοτικές εκλογές. Αυτή η αποδέσμευση δεν επετράπει να εκφραστεί στο δήμο Καρπενησίου, με αποτέλεσμα τη γνωστή κατάληξη.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου διατήρησε τις δυνάμεις της στον παλιό δήμο Καρπενησίου και διπλασίασε τους δημοτικούς της συμβούλους. Θεωρώ ότι το ποσοστό μας έπρεπε να είναι μεγαλύτερο γιατί η παρουσία μας τα τελευταία 12 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο, οι παρεμβάσεις μας σε πολλά θέματα, οι προτάσεις μας, η συνέπειά μας άξιζαν μεγαλύτερης εκλογικής αντιπροσώπευσης. Η επιλογή των πολιτών στην κάλπη είναι σεβαστή αλλά μένει, εκ του αποτελέσματος, να αποδειχθεί αν ήταν σωστή.
Θεωρώ ότι το φαινόμενο Καμίνη, Μπουτάρη, Δημαρά, Φίλιου είναι μια διαφορετική απόπειρα προσέγγισης της πολιτικής που θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στους δήμους τους. Το σίγουρο είναι ότι μετά την εκλογή τους η έννοια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επαναοριοθετείται και αυτό είναι ένα ακόμη όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.
Εμείς θα είμαστε δυναμικά παρόντες στη θέση που μας τοποθέτησε το εκλογικό σώμα και θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Εκδήλωση βράβευσης στη Θήβα από την Eurobankτων αριστούχων μαθητών των νομών Ευρυτανίας, Εύβοιας, Φωκίδας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας

Η Τράπεζα Eurobank EFG, συνεχίζει για όγδοη χρονιά, να υλοποιεί το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει εξελιχθεί σε θεσμό με ευρύτατη αποδοχή από την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα και από την κοινωνία γενικότερα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank EFG, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καλύπτει όλη την Ελλάδα και αφορά περισσότερους από 235.000 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Μέχρι το τέλος του 2010, θα πραγματοποιηθούν τελετές απονομής των βραβείων για του απόφοιτους όλων των Λυκείων, ενώ οι «πρώτοι των πρώτων» θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, στις αρχές του νέου έτους.
Το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, συνεχίζεται την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 με εκδήλωση στη Θήβα και την βράβευση 77 αριστούχων μαθητών από σχολεία των νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Φωκίδας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης», Λουκά Μπέλλου 1, στη Θήβα στις 6.30 μ.μ.

Συνάντηση Καρανίκα με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας στο Λονδίνο


Την Παρασκευή 26-11-10 ο βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας στα πλαίσια των επαφών που είχε στο Λονδίνο, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριο, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Πρέσβη στην Αγγλία κ. Άρη Σάνδη.
Ο κ. Καρανίκας με την διπλή ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μ.Βρετανίας αλλά και του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, θέση την οποία ανέλαβε πρόσφατα, συνομίλησε με τον Σεβασμιώτατο για ζητήματα που άπτονται των προβλημάτων της Ελληνικής Κοινότητας στη Μ. Βρετανία.
Η παρουσία των πρώτων Ελλήνων μεταναστών στη Βρετανία ανάγεται στο 15ο αιώνα και περισσότερο στα τέλη του 16ου. Οικονομικοί και εθνικοί λόγοι, όπως η Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, ανάγκασαν τους μετανάστες να αναζητήσουν νέο τόπο. Στην αρχή εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο και έπειτα σε πόλεις, που αποτελούν λιμάνια, όπως το Κάρντιφ, το Μπρίστολ και το Λίβερπουλ. Επιπλέον, η Αγγλία συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων χωρών προτίμησης ελλήνων σπουδαστών: κατά το ακαδημαϊκό έτος 2003-04 φοιτούσαν 8.865 Έλληνες σε προπτυχιακό και 14.110 σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ μεγάλος αριθμός Ελλήνων φοιτά σε βρετανικά κολέγια Σημαντική θέση για τον απόδημο ελληνισμό του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχει επίσης η ελληνοκυπριακή κοινότητα. Η μετανάστευση των Ελληνοκυπρίων στη Βρετανία άρχισε πριν τη δεκαετία του '30 και έλαβε μεγάλες διαστάσεις τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Σταδιακά, μεταφέρθηκαν στο βόρειο και στο βορειοδυτικό Λονδίνο, όπου ίδρυσαν ελληνικές κοινότητες και παροικιακά σχολεία. Στην απογραφή του 1990 καταμετρήθηκαν 200.000 Ελληνοκύπριοι. Από τις πρώτες κιόλας δεκαετίες, οι Ελληνοκύπριοι ασχολούνταν με επαγγέλματα σχετιζόμενα με εστιατόρια, τρόφιμα και ενδύματα. Στη συνέχεια όμως απέκτησαν αξιόλογη οικονομική οντότητα. Εκτιμάται ότι η ελληνοκυπριακή κοινότητα αριθμεί σήμερα περίπου 230.000 άτομα, εγκατεστημένα κυρίως στην περιοχή του μείζονος Λονδίνου.
Οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι ομογενείς συσπειρώθηκαν από την πρώτη στιγμή, γύρω από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Η συσπείρωση αυτή οδήγησε στην οικοδόμηση ναών. Στο Λονδίνο το 1882 ανεγέρθηκε η εκκλησία της Αγίας Σοφίας, ενώ ήδη από το 1861 η ελληνική κοινότητα στο Μάντσεστερ εκκλησιαζόταν σε δικό της ναό. Μέχρι το 1922 οι ελληνορθόδοξες εκκλησίες στην Αγγλία υπάγονταν στην Εκκλησία της Ελλάδος. Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ιδρύθηκε αργότερα η Μητρόπολη Θυατείρων, και μετέπειτα Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 100 ελληνορθόδοξες κοινότητες στη βρετανική πρωτεύουσα. Να σημειωθεί ότι ο κκ. Γρηγόριος βρίσκεται στην Αγγλία για περισσότερα από 50 χρόνια ενώ τα τελευταία 25 διακονεί την Αρχιεπισκοπή από τη θέση του Αρχιεπισκόπου.
Τα συμπεράσματα των επαφών που είχε ο κ. Καρανίκας θα χρησιμοποιηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.

Μεγάλες ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις & τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ευρυτανία



Μεγάλες και ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προξένησε σε πολλά χωριά της Ευρυτανίας η Πρωτοφανής κακοκαιρία που είχαμε τις προηγούμενες μέρες. Από τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα και κυρίως από τις συνεχείς βροχοπτώσεις επλήγησαν τόσο το οδικό δίκτυο του Νομού μας, όσο και πολλά κτίσματα, αποθήκες, στάβλοι ακόμη και γήπεδα, όπως αυτό στο Ραπτόπουλο, όπου εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που επικράτησαν στην περιοχή, υποχώρησε η περίφραξή του (φωτο), ενώ στο κέντρο της πρωτεύουσας του Δήμου Ασπροποτάμου, από κατολίσθηση, έκλεισε προσωρινά ο δρόμος από Ραπτόπουλο προς Πρασιά (φωτο).
Ο Προϊστάμενος της ΔΕΣΕ Ευρυτανίας Κώστας Καρβέλης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας στην Ευρυτανία, προξένησαν μεγάλες κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. «Οι ζημιές είναι μεγάλες, μας είπε ο κ. Καρβέλης αλλά γίνονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθούν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν κυρίως στο οδικό δίκτυο»
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, στο εθνικό δίκτυο Καρπενησίου-Αγρινίου (στο 11χλμ και 35ο χλμ)έχουν σημειωθεί σημαντικές καταστροφές στο δρόμο απο κατολίσθηση με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος για αρκετή ώρα. Το μεγάλο πρόβλημα που είχε προκληθεί από τις προηγούμενες πλημμύρες στο δρόμο από Παλαιοχώρι προς Νεοχώρι παραμένει, παρά τις όποιες εργασίες αποκατάστασης έγιναν. Μεγάλο είναι επίσης και το πρόβλημα που προξένησαν τα πολλά νερά στον δρόμο κοντά στην Δυτική Φραγκίστα, όπου έχει σημειωθεί καθίζηση του οδοστρώματος αλλά και στον μύλο, που βρίσκεται μεταξύ Ανατ. και Δυτ. Φραγκίστας, όπου τα μπάζα έχουν σκεπάσει κυριολεκτικά το παραδοσιακό αυτό κτίριο. Ακόμη από τις έντονες βροχοπτώσεις ο δρόμος από Φιδάκια προς Αγία Βλαχέρνα έχει κοπεί και η πρόσβαση προς το χωριό αυτό γίνεται δια μέσου Ασπροπύργου ή από τον Αγαλιανό. Επίσης μέχρι αυτή τη στιγμή κλειστός παραμένει ο δρόμος από Χόχλια προς Βράχα και από και από Κλειτσό προς Καρδίτσα, στην περιοχή του Δήμου Φουρνάς. Ακόμη πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από κατολίσθηση αλλά και καθίζηση του εδάφους στο οδικό δίκτυο από Δάφνη προς Μαυρομάτα, η οποία προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού, όπου έσπασε το υδραγωγείο (φωτο) ενώ καταστροφές προξένησε η κακοκαιρία σε ποιμνιοστάσια και στάβλους στην Παπαδιά καθώς και σε άλλα χωριά της Ευρυτανίας.
Τέλος να αναφέρουμε ότι μεγάλα προβλήματα έχουν σημειωθεί στον δρόμο από Κρέντη προς Άγραφα, καθώς και στο εσωτερικό δίκτυο του Δήμου Αγράφων, ενώ από τις πλημμύρες προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον Δήμο Δομνίστας.
Για την αποκατάσταση των ζημιών εργάζονται πυρετωδώς μηχανήματα της ΔΕΣΕ, της Νομαρχίας Ευρυτανίας καθώς και των Δήμων που έχουν πληγεί.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δεν πιάνει το 3% το ΔΗ.ΣΥ


Η πρώτη δημοσκόπηση, μετά την ανακοίνωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, δείχνει πως στην παρούσα φάση δεν πιάνει το 3% που χρειάζεται για να μπει στη Βουλή. Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν», το ΠΑΣΟΚ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με περίπου 3,5 μονάδες, συγκεντρώνοντας το 27,4% έναντι 23,1% της Νέας Δημοκρατίας.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Με αφορμή άρθρο με τίτλο «Γιατί όχι και … δωρεάν, κ. καθηγητές;» που δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα, θεωρώντας υπερβολικές τις απόψεις του συντάκτη οι οποίες κατά τη γνώμη μας αδικούν αρκετούς αξιόλογους εκπαιδευτικούς, σαν γονείς θέλουμε να καταθέσουμε και τη δική μας άποψη.
Είναι γνωστό στους μαθητές και τους γονείς του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου ότι αρκετοί καθηγητές του Λυκείου καθώς και ο αξιότιμος Διευθυντής κ. Ζαγκότσης προσφέρουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τις υπηρεσίες τους στους μαθητές κυρίως της Γ΄ τάξης και Σαββατοκύριακα, προσπαθώντας να βελτιώσουν την απόδοση των μαθητών που ετοιμάζονται για τις εξετάσεις.
Η έκδοση της μαθητικής εφημερίδας «S’coolnews» με την συνδρομή των καθηγητών και η δυναμική παρουσία της θεατρικής ομάδας που κάθε χρόνο ανεβάζει θεατρικά έργα, προαπαιτούν επίσης εργασία εκτός του ωραρίου των εκπαιδευτικών – δωρεάν προσφορά στη μαθητική κοινότητα – η οποία πιθανώς δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό.
Όσο για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και την Ενισχυτική Διδασκαλία υπήρχαν εκπαιδευτικοί που από καιρό πρότειναν στους μαθητές να την παρέχουν δωρεάν.
ΟΙ συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί και αρκετοί άλλοι που δρουν σε άλλους τομείς και υλοποιούν άλλα προγράμματα και δράσεις, εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους ή τα χόμπυ τους χωρίς να έχουν κανένα οικονομικό όφελος έχοντας ως μόνη επιβράβευση ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα χαμόγελο αναγνώρισης από τους μαθητές τους και τους γονείς αυτών. Όλα τα παραπάνω αποτελούν φανερή απόδειξη ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί μας δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματα, αλλά αποτελούν πραγματική Πνευματική Ελίτ στον τόπο μας. Επειδή πιστεύουμε ότι τα λόγια μας εκφράζουν πολλούς ακόμη γονείς, θέλουμε με την επιστολή μας αυτή να γνωρίσουμε στους αναγνώστες σας την αλήθεια και να εκφράσουμε μέσω αυτής την ευγνωμοσύνη μας στους εκπαιδευτικούς που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις επιπλέον υπηρεσίες στους μαθητές .
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και από ηθικό καθήκον, παρακαλούμε να φιλοξενήσετε την επιστολή μας στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας.
Καρπενήσι 27 Νοεμβρίου 2010

Οι γονείς
Ελένη Μπακογιάννη
Χρυσούλα Μαυρίκα
Γιάννης Σταμάτης

ΑΙΟΛΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 0-1 Τρίποντο τετράδας

Πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Άγιος Προκόπιος επικρατώντας του Αίολου στο Καρπενήσι με 1-0 παραμένοντας έτσι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς. Το παιχνίδι που κρίθηκε σε ένα γκολ που πέτυχε στο 13΄ο Τσέκας, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ωστόσο όμως ήταν ένα ξεχωριστό ματς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, που το κέρδισε η ομάδα που έκανε τα λιγότερα λάθη.
Ο Αίολος, που στο ματς αυτό είχε τερματοφύλακα τον Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο, παρότι προσπάθησε να πάρει την νίκη, στο τέλος δεν μπόρεσε να αποσπάσει ούτε και τον βαθμό της ισοπαλίας, γεγονός που έχει δημιουργήσει προβληματισμό στον Κώστα Πασσά, που ψάχνει να βρει λύσεις πριν η κατάσταση δυσκολέψει ακόμη περισσότερο για την ομάδα του.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
5΄ Ο Ράϊκος Γ σούταρε από την γραμμή της περιοχής του Αγιου Προκοπίου με τον Καραγιάννη να αποκρούει με τα πόδια
13΄ Ο Τσέκας με ψηλοκρεμαστό σουτ αρκετά έξω από την εστία του Αίολου έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας των γηπεδούχων κάνοντας έτσι το 0-1
36΄ Ο Κατσαρής μπήκε στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου και με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Καραγιάννη
40΄ Ο Νάσιος σέντραρε από δεξιά βρήκε τον Ζαλοκώστα αυτός σούταρε από κοντά με τον Καραγιάννη να αποκρούει
Β΄ Ημίχρονο
66΄ Ο Αναστασόπουλος εκτέλεσε απευθείας φαουλ στέλνοντας την μπάλα άουτ λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι
83΄ Ο Μπούκας σούταρε από την περιοχή των φιλοξενούμενων με τον Καραγιάννη να αποκρούει με τα πόδια
90+1΄ Ο Λαθύρης Ι σέντραρε από δεξιά βρήκε στον Κουτσοθανάση αυτός σούταρε από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να καταλήγει άουτ

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Αίολος: Χρυσαφόπουλος, Χαλκιάς, Ξαγάρας, Σιταράς, Μπούκας, Νάσιος (Τριανταφυλλόπουλος Χ), Ράϊκος Γ, Ράϊκος Ν, Ζαλοκώστας (Αζακάς), Κατσαρής, Καμαρέτσος (Ζαχαρόπουλος)
Αγιος Προκόπιος: Καραγιάννης, Κουρλός, Πλακιάς, Παππάς, Νταλαφούρας, Λαθύρης Δ (Κουτσοθανάσης), Αναστασόπουλος, Σκύπι, Τσέκας (Χαβέλος), Λαθύρης Ι, Κονδύλης

ΔΟΞΑ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΕΡΑΣΟΒΟ 5-0 Πεντάρα με σβηστές μηχανές Δύσκολα θα συνεχίσει στο Κερασοχώρι ο Κώστας Λαθύρης


Ένα δεκάλεπτο, ήταν αρκετό στην Δόξα Ραπτοπούλου να πάρει μια άνετη νίκη επί του ουραγού Κερασόβου, με σκορ 5-0. Παρά την ευρεία του αυτή επικράτηση όμως, επί του αδύναμου Κερασόβου, το συγκρότημα του Δήμου Ασπροποτάμου, δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του, καθότι στην αναμέτρηση αυτή ο Κώστα Λαθύρης κατέβασε κυριολεκτικά μια ομάδα ανάγκης, χωρίς πολλά βασικά στελέχη.
Οι γηπεδούχοι παίζοντας καλή μπάλα από το 30΄ και μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, κατάφεραν στο διάστημα αυτό να σημειώσουν 4 γκολ και να χάσουν τουλάχιστον άλλες 3 καλές ευκαιρίες για να αυξήσουν και άλλο τον δείκτη του σκορ. Στο Β΄ ημίχρονο και μετά το 5ο γκολ που σημείωσε για τους γηπεδούχους ο πολύ καλός Λ. Γούλας, η Δόξα έσβησε τις μηχανές της και το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε χωρίς ενδιαφέρον και φάσεις μπροστά από τις εστίες των Γαλανού και Κώτσια. Αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι οι φιλοξενούμενοι σε όλο τον αγώνα δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες με την καλύτερη αυτών, ένα καλό σουτ του Κοσμά που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Κώτσιας στέλνοντας την μπάλα κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Η βαριά ήττα και κυρίως το γεγονός ότι στην ομάδα δεν υπάρχει συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα σε κάθε αγώνα να απουσιάζουν 3-4 βασικοί παίχτες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα οδηγήσει τον Κώστα Λαθύρη να αναθεωρήσει την απόφασή του και τελικά να μην συνεχίσει στη τεχνική ηγεσία του Κερασόβου, όπου κάθισε διερευνητικά για 2 παιχνίδια.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο

10΄ Σουτ του Γούλα Λ από πλάγια δεξιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ
12΄ Κεφαλιά του Παππά εξ’ επαφής έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Γαλανός Χ
15΄ Κεφαλιά του Γούλα Σ από κοντά άουτ
25΄ Σουτ του Παππά από κοντά με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικούς και να καταλήγει κόρνερ
30΄ Μπάσιμο του Τύμπα από δεξιά σούταρε από την περιοχή του Κερασόβου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας έτσι το σκορ για τους γηπεδούχους 1-0
33΄ Σουτ του Παπαδήμου Λ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ
40΄ Μπάσιμο του Παππά σούταρε μέσα από την περιοχή του Κερασόβου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα 2-0
41΄ Μετά από λάθος της άμυνας του Κερασόβου ο Γούλας Λ σούταρε από την περιοχή 3-0
42΄ Ο ίδιος παίκτης με σουτ από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γαλανού Χ κάνοντας έτσι το 4-0
Β΄ Ημίχρονο
47΄ Ο Γούλας Λ έδωσε στον παππά και αυτός εξ’ επαφής σέντρα σουτ 5-0
57΄ Σουτ του Γούλα μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ
63΄ Ο Κοσμάς Χ εκτέλεσε απευθείας φαουλ αλλά ο Κώτσιας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ
70΄ Σουτ του Γούλα Λ έξω από την περιοχή λίγο άουτ
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Δόξα Ραπτοπουλου: Κώτσιας, Ζήκας, Παπατζίμας (Τσιαμάγκας), Ντζίμας, Μπισμπίκης, Γούλας Σ, Γούλας Λ, Παπαδήμος (Καραντάλης), Παππάς, Τύμπας (Γεωργαλής), Μυρισιώτης
Κεράσοβο: Γαλανός, Λαθύρης, Κόκοτος, Κοσμάς Χ, Ρίζος, Καλύβας, Ράπτης, Κακαβίτσας, Λάππας, κοσμάς Σ, Ελταχάν (Λάμπρου)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ


Κυριακή 5 & Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Ώρα: 19:30
«The Karate Kid»
Δράση
Παίζουν: Jackie Chan, Jaden Smith, Taraji P. Henson, Wenwen Han
Σκηνοθεσία: Harald Zwart
Υπόθεση: Ο δωδεκάχρονος Ντρε Πάρκερ θα μπορούσε να είναι το πιο δημοφιλές παιδί στο Ντιτρόιτ, όμως η καριέρα της μητέρας του τους οδηγεί αναγκαστικά στην Κίνα. Στο νέο του σχολείο, ο Ντρε δυσκολεύεται να κάνει φίλους και όταν δημιουργείται μία αμοιβαία συμπάθεια με τη συμμαθήτριά του, Μέι Γινγκ, οι πολιτισμικές διαφορές μοιάζουν να αποκλείουν τη φιλία τους. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο νταής του σχολείου, Τσενγκ, βάζει τον Ντρε στο μάτι: στη χώρα του κουνγκ φου, πώς μπορεί να προστατευτεί ένα αγόρι που ξέρει μόνο λίγο καράτε;


Κυριακή 12 & Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010
Ώρα: 19:30
«Το Χρήμα Ποτέ Δεν Πεθαίνει»

Κοινωνική
Παίζουν: Michael Douglas, Shia LaBeoufJosh Brolin, Susan Sarandon, Carey Mulligan.
Σκηνοθεσία: Oliver Stone
Υπόθεση: Ο Γκόρντον Γκέκο αποφυλακίζεται μετά από 20 χρόνια και προσπαθεί να προειδοποιήσει για επερχόμενο κραχ. Αφού αποτυγχάνει, στρέφεται προς την κόρη του, Γουίνι, με την οποία έχει αποξενωθεί. Ο αρραβωνιαστικός της, Τζέικομπ, είναι κι αυτός χρηματιστής και θα ζητήσει τη βοήθεια του Γκρέκο για να εκδικηθεί τον θάνατο του μέντορα του.


Κυριακή 19 & Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010
Ώρα: 19:30
«Το Μυστικό του Χαμένου Βασιλείου»
Παιδικό Μεταγλωττισμένο

Παίζουν: Letizia Ciampa, Perla Liberatori, Ilaria Latini, Gemma Donati
Σκηνοθεσία: Iginio Straffi
Υπόθεση: Πριν από δεκαέξι χρόνια, οι πιο ισχυροί μάγοι της Μαγικής Διάστασης πολέμησαν με αυτοθυσία ενάντια στο απόλυτο κακό. Πλέον, η μοίρα του βασιλείου βρίσκεται στα χέρια ενός νεαρού κοριτσιού: της Μπλουμ, της νεράιδας της φλόγας του Δράκου. Συνοδεία, όπως πάντα, των φίλων της από το Winx Club, η Μπλουμ πρέπει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση: να διεισδύσει στα άδυτα της σκοτεινής διάστασης και να αντιμετωπίσει το απόλυτο κακό προκειμένου να επαναφέρει τους γονείς της στη ζωή και να αποκαλύψει το μυστήριο που καλύπτει την καταγωγή της.
Θα καταφέρουν η Μπλουμ, η Φλόρα, η Στέλλα, η Αϊσα, η Μούσα και η Τέκνα να νικήσουν τα πιο τρομακτικά πλάσματα των εφιαλτών τους και να ξαναβρούν τον τελευταίο βασιλιά του Ντόμινο; Θα καταφέρει άραγε η Μπλουμ να σώσει το χαμένο βασίλειο και να γίνει επιτέλους η Πριγκίπισσα του Ντόμινο; Η μοίρα της Μαγικής Διάστασης θα εξαρτηθεί από την έκβαση αυτής της αναμέτρησης.

Μεγάλο διπλό για τον Άγιο Προκόπιο και τριάρα των Αγράφων επί της Μυρίκης


Με δυο παιχνίδια ξεκίνησε χθες η αγωνιστική του τοπικού μας πρωταθλήματος η οποία ολοκληρώνεται σήμερα με τα ματς ΔΟΞΑ - ΚΕΡΑΣΟΒΟ και ΠΟΤΑΜΙΑ - ΚΡΕΝΤΗ

Πιο συγκεκριμένα χθες Σάββατο 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι αναμετρήσεις ΑΙΟΛΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ και ΑΓΡΑΦΑ - ΜΥΡΙΚΗ.

Σπουδαίο διπλό με πολλαπλά οφέλη για την συνέχεια του πρωταθλήματος πήρε ο Άγιος Προκόπιος, επικρατώντας στο Καρπενήσι του Αίολου με σκορ 1-0.

Στο άλλο αγώνα τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου, σαφώς ανώτερα στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού επικράτησαν σχετικά εύκολα της πάλαι ποτέ ισχυρής Μυρίκης με σκορ 3-0.

Λεπτομέρειες τόσο από τους χθεσινούς αυτούς αγώνες όσο και από τα σημερινά παιχνίδια που ξεκινούν σε 2 περίπου ώρες, σε επόμενο ρεπορτάζ.