Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Κεράσοβο-Ραπτόπουλο 0-2 Άργησε αλλά τα κατάφερε


Επί τέλους νίκη για την Δόξα Ραπτοπούλου και μάλιστα νίκη που θα σημάνει και πρόκριση στην τετράδα του πρωταθλήματος εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου. Η ομάδα του Άκη Ανδρεάκη, παίζοντας όσο χρειάστηκε πήρε σχετικά άνετα την νίκη από το Κεράσοβο, που γνώρισε μια ακόμη ήττα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γ. Σακαμπέτη (ΦΩΤΟ) και των Β. Τσιγαρίδα, Ρίζου και Κοσμά.
Η Δόξα καλύτερη σε όλους τους τομείς, επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από αρκετό καιρό, δημιουργώντας μάλιστα και τις καλύτερες προοπτικές για πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες του τοπικού μας πρωταθλήματος που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο στα σαλόνια της Δ΄ Εθνικής.

Μυρίκη-Άγραφα 0-1 Έκλεισε θέση στην τετράδα


Νίκη τετράδας σημείωσαν τα Άγραφα, 2 μόλις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία και του φετινού τοπικού μας πρωταθλήματος. Οι Κατσαντωναίοι του Δημήτρη Αντωνίου, καλύτεροι σε όλους τους τομείς επικράτησαν δίκαια με 1-0 της Μυρίκης κατακτώντας έτσι και μαθηματικά το εισιτήριο για την είσοδο στα Play Off, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 28 βαθμούς.
Από την άλλη οι γηπεδούχοι του Βασίλη Φούκα, πάλεψαν το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να πάρουν κάτι παραπάνω από την συνάντηση αυτή και έτσι έμειναν στους 19 βαθμούς την ίδια στιγμή που η ισόβαθμη Δόξα πέρναγε νικηφόρα από το Κερασοχώρι φτάνοντας στους 22 βαθμούς. Τώρα για να προκριθεί η Μυρίκη στα Play Off, θα πρέπει να νικήσει την ερχόμενη αγωνιστική στο Ραπτόπουλο και να περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να κάνει ταμείο.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 55΄ο νεαρός Μάρκης.

Ημερίδα από το Δήμο Καρπενησίου

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής θα πραγματοποιήσει ημερίδα σχετική με αγροτικά θέματα, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 31 Μαρτίου και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα της Βασικής Βιβλιοθήκης

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στην επιστολή του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ

Την διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ότι για τα θέματα που τέθηκαν υπόψη του Γεωργίου Α. Παπανδρέου στην ανοιχτή επιστολή μας που δημοσιεύσαμε στο υπ. αριθμ. 441 φύλλο του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ και αφορούν προβλήματα ζωτικής σημασίας του τόπου μας, έχουν ήδη ενημερωθεί τα αρμόδια Υπουργεία για να προβούν στα δέοντα, εκφράζει στην απαντητική επιστολή του, προς την Δ/ντρια της εφημερίδας μας, ο Προϊστάμενος της Μονάδας Διοίκησης και Οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Ο κ. Χρήστος Τζουτζουράκης ακόμη στην ίδια επιστολή ευχαριστεί την κ. Βάσω Φεγγούλη για την αποστολή του φύλλου της εφημερίδας μας, όπου δημοσιεύτηκε η επιστολή μας προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ εκφράζει και τις ευχαριστίες του για την ενημέρωση που έγινε δια της επιστολής στον Πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ στην ανοιχτή επιστολή του, ζητούσε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες από την Κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο, ένα τόπο από τους ωραιότερους στην Ελλάδα για να μπορέσουν έτσι να παραμείνουν οι Ευρυτάνες στη γενέθλια γη τους. Απευθυνόμενη στον κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων η Δ/ντρια του Ε.Π. Βάσω Φεγγούλη τόνισε στην επιστολή της: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση κ. Πρωθυπουργέ. Όλο αυτό το διάστημα, που είστε στην διακυβέρνηση του τόπου, στην Ευρυτανία, τα όποια δημόσια αναπτυξιακά έργα, σταμάτησαν, η οικοδομή τελείωσε, τα μικρά μαγαζάκια κλείνουν το ένα μετά το άλλο και στα μικρά χωριά του τόπου μας, ερημώνουν τα πάντα. Μας ξεχάσατε κ. Παπανδρέου και αυτό επιδεινώνει την ήδη τραγική κατάσταση»

Το γεγονός ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, από την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, λάβαμε απάντηση, με ευχαριστίες για την επιστολή και για την ενημέρωση που έγινε δι΄ αυτής στον κ. Παπανδρέου, αλλά και διαβεβαίωση ότι από το Γραφείο του Πρωθυπουργού έχει ήδη διαβιβαστεί η επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία για τις περαιτέρω κινήσεις, είναι αφ΄ ενός μεν για μας, μια μεγάλη ικανοποίηση ότι η μικρή αλλά δυνατή φωνή μας έφτασε στα αφτιά του Πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον και ασχολήθηκε με τα ζητήματα που του θέσαμε και αφ΄ ετέρου, ότι μπορούμε να ελπίζουμε πως κάτι καλό μπορεί να βγει από αυτή μας την παρέμβαση. Εξάλλου αυτός είναι ο ρόλος των επαρχιακών Μέσων Ενημέρωσης και εμείς χρόνια τώρα, αυτό το λειτούργημα διακονούμε με μεράκι και περίσσια αγάπη για το συμφέρον του τόπου.

Χρήστος Αρβανίτης Πολιτευτής Ν.Δ.: “Αυτονόητη υποχρέωση η ενεργός παρουσία μου στα ευρυτανικά δρώμενα”

Είναι γεγονός κ. Αρβανίτη, ότι στην ευρυτανική ειδησεογραφία, το όνομά σας είχε περίοπτη θέση εδώ και χρόνια. Καθώς περνάει όμως ο καιρός, όλο και περισσότερο γίνεται λόγος για τις πολιτικές σας επιλογές. Τεκμηριώνεται έτσι η εντύπωση ότι είστε μια ανερχόμενη πολιτική δύναμη στο Νομό μας. Οι απόψεις που διατυπώνετε ως πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, έχουν πάντα επίκαιρο χαρακτήρα, καταλήγουν να γίνονται αντικείμενο συζητήσεων και γενικότερου προβληματισμού. Αποτελεί γενική πλέον παραδοχή, ότι δεν «μασάτε» τα λόγια σας, ότι προτιμάτε να λέτε ωμή την αλήθεια χωρίς επιτηδευμένες ωραιοποιήσεις…

Η αλήθεια δεν είναι ποτέ ωμή. Είναι η ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας. Ωμή και κυνική είναι η τρέχουσα επικαιρότητα. Κάθε μέρα που περνάει, συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο τον σφικτό εναγκαλισμό μας με την ατέρμονη και αδιέξοδη πορεία στην οποία οδηγήθηκε η χώρα.

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΔΑΜΗΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ


Η Ελλάδα, αφού άγγιξε το όριο της οικονομικής καταστροφής, αφού υπέστη έναν ανηλεή διεθνή διασυρμό, εξαιτίας των εσφαλμένων πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, που απεμπόλησαν κάθε ευκαιρία εξέλιξης και προόδου, σήμερα αδυνατεί να παράξει πολιτική στο εσωτερικό της, ενώ εισέρχεται σε βαθιά κρίση, η οποία είναι πρωτίστως πολιτική και κοινωνική και δευτερευόντως οικονομική. Είναι κρίση θεσμών και αξιών, που απειλεί την κοινωνική συνοχή και μέλλει να προκαλέσει τριγμούς στις δομές της Ελληνικής κοινωνίας, που αμφισβητεί το σαθρό, παρακμάζον πολιτικό σύστημα.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 28/3 το Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεδριάζει στις 28 Μαρτίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου Λαμίας, Αινιάνων 8, το Περιφερειακό Συμβούλιο με 2 θέματα ευρυτανικού ενδιαφέροντος, που είναι η Έγκριση απαλλοτριώσεων για την κατασκευή του έργου: «ΟΔΟΣ ΒΑΡΒΑΡΙΑΔΑ – ΑΓΡΑΦΑ – Ν.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» και ο Ορισμός Εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στην Επιτροπή Διαχείρισης του Τοπικού Προγράμματος Leader της «Τριχωνίδα, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά. Όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:
ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση Πρακτικών Περιφερειακού Συμβουλίου 2 / 24-2-2011.
ΘΕΜΑ 2ο : Έγκριση σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Εισηγητής: : Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουραντάς Αθανάσιος.

Αφιέρωμα στην παγκόσμια μέρα της ποίησης

  Γράφει ο Ηλίας Α.  Μπουμπουρής.
(Ανέκδοτη ομιλία του ποιητή Έκτορα Κακναβάτου που έγινε το 1990 στην Αθήνα και εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις Άγρα με τίτλο: ΕΚΤΩΡ ΚΑΚΝΑΒΑΤΟΣ. ΤΑ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Στις 9 Νοεμβρίου 2010 απεβίωσε ο ποιητής Έκτωρ Κακναβάτος. Στα χαρτιά του εκδότη Σταύρου  Πετσόπουλου , ιδιοκτήτη του εκδοτικού οίκου  Άγρα   βρέθηκε δακτυλογραφημένο αντίγραφο μιας  ανέκδοτης διάλεξης του ποιητή στο Εκθεσιακό Κέντρο Ιλεάνα Τούντα, τον Φεβρουάριο του 1990.   Ο Σταύρος Πετσόπουλος  εκδίδει και  δημοσιεύει την διάλεξη του ποιητή  σε μικρό καλαίσθητο και  ολιγοσέλιδο έντυπο  (  500 αντίτυπα , εκτός εμπορίου) με τίτλο «ΕΚΤΩΡ ΚΑΚΝΑΒΑΤΟΣ ,  ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ»  σαν  ευχετήριο ,  σε συνεργάτες και φίλους  των εκδόσεων  Άγρα ,  τα Χριστούγεννα του 2010.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Δ' ΟΜΙΛΟΣ 21η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Δ' ΟΜΙΛΟΣ 21η αγωνιστική

ΑΟ Καρδίτσας- Μετέωρα               2-0
Ν. Αγχίαλος- Λιανοκλάδι        0-0
Απόλλων Λ.-Σπερχ./Μακρακώμη        0-0
Τσαριτσάνη- Ελασσόνα           1-0
Απεραντιακός- Μουζάκι             4-3
Λαμία- Βελεστίνο          0-3 α.α.
Πετρωτό- Πυργετός       3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1.Οικονόμος Τσαρ.                 50-18         53
2.Πυργετός                           25-09        41
3.Αγρότης Λιαν.                    22-11       37

ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ – ΜΟΥΖΑΚΙ 4-3 Dum spiro spero

Όσο παραμένει έστω και μαθηματικά ζωντανός στην υπόθεση παραμονή, μπορεί να ελπίζει ο Απεραντιακός, ότι αν όλα πάνε καλά στα εναπομείναντα παιχνίδια και έλθουν ευνοϊκά μια σειρά άλλα αποτελέσματα, μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Αυτό έδειξαν τα παιδιά του Κώστα Πασσά, με την μεγάλη νίκη τους την περασμένη Κυριακή απέναντι στο Μουζάκι με σκορ 4-3.
Βέβαια η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι ελπίδες ελάχιστες, όμως όταν δείχνεις τέτοιο χαρακτήρα ως ομάδα, σε ένα καθοριστικό ματς, τότε σίγουρα έχεις δικαίωμα να ελπίζεις ότι όλα μπορούν να γίνουν.

ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 446

*Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης που δεν θα κλείσει κανένα σχολείο στον νέο Δήμο, παρότι υπήρχε η απειλή, λόγω του μικρού αριθμού των μαθητών σε κάποια από αυτά. Αντίθετα την δυσαρέσκειά του εκφράζει με επιστολή του προς την αρμόδια Υπουργό ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης, ζητώντας από την κ. Διαμαντοπούλου να επανεξετάσει επί το ορθότερο το θέμα αυτό δείχνοντας ευαισθησία στο δίκαιο αίτημα του Δήμου. Δεν ξέρω αν θα κάνει πίσω η Υπουργός, όμως οφείλει πριν προχωρήσει στην τελική απόφαση να πληροφορηθεί επί της ουσίας για το όλο ζήτημα και μετά να προχωρήσει στα περαιτέρω. 

*Συνέχεια των θετικών εξελίξεων για το Νοσοκομείου Καρπενησίου. Η Διοίκηση με συντονισμένες κινήσεις αντιμετώπισε το  πρόβλημα που προέκυψε με τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Χαλιάσος στο Νοσοκομείο πολύ σύντομα αναμένεται να τοποθετηθεί στην μαιευτική κλινική και ο νέος διευθυντής. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις δηλώσεις ΚΑΡΑΝΙΚΑ, ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο η επέκταση του Νοσοκομείου, ένα έργο ύψους 2 εκ. ευρώ ενώ έχουν εξασφαλιστεί και 250.000,00 ευρώ για το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας και απομένει μόνο ένα χαρτί για να λειτουργήσει και το πολυδύναμο Ιατρείο Γρανίτσας, σίγουρα μπορούμε να λέμε ότι στον τομέα της Υγείας σε τοπικό επίπεδο πάμε καλά.

* Σε 2 χρόνια θα είναι έτοιμος ο δρόμος Λαμία – Καρπενήσι τόνισε σε δηλώσεις του ο Ηλίας Καρανίκας. Βουλευτά μου απ΄ ότι ξέρω μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ούτε μελέτες για τοπ έργο αυτό. Πως μπορούν λοιπόν να γίνει ένα τόσο μεγάλο έργο σε τόσο λίγο καιρό; 

* Καλά τα μαντάτα από τον Βουλευτή και για το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου των Αγράφων, έργο το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται και το θέμα της κατασκευής των 18 χλμ του Παραμεγδόβιου. Σε αυτά τα καλά νέα αν προσθέσω και το γεγονός ότι ο Βουλευτής έχει κινηθεί δυναμικά και για το θέμα της «απελευθέρωσης» της λίμνης Κρεμαστών, προκειμένου αυτή να ενταχθεί σε αναπτυξιακό πρόγραμμα, κάτι μου λέει ότι μπορεί να έφτασε η ώρα να γίνουν σημαντικά έργα πνοής σε αυτό τον τόπο. Βουλευτά μου όμως, για τον δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι δεν μας τα είπες καλά. Είναι δύσκολη περίπτωση αλλά οι καλοί καραβοκύρηδες  στα δύσκολα φαίνονται…

* Θα κλάψουν μάνες και παιδιά, όταν σε λίγες μέρες γνωστοποιηθούν τα χρέη των Δήμων που συγκρότησαν τον Δήμο Αγράφων. Αν μάλιστα, όπως μου είπε ένα πουλάκι, αποδειχθεί και στην πράξη ότι τα χρέη που έχουν αφήσει πίσω τους δυο Δήμοι είναι πέρα από κάθε λογική, οι πρώην άρχοντες ας φροντίσουν να κρυφτούν για κάποιο διάστημα γιατί μυρίζομαι ότι η τακτική των … γιαουρτιών, θα φτάσει και στον τόπο μας. 

* 4-5 μονοπωλούν την συζήτηση στο Δ.Σ Αγράφων και άλλοι τόσοι στο Δ.Σ. Καρπενησίου. Ας μπουν σιγά - σιγά και τα υπόλοιπα μέλη στην κουβέντα γιατί ο κόσμος τους ψήφισε να διεκδικήσουν την επίλυση των προβλημάτων και όχι να γίνουν γλάστρες σε ωραία μπαλκόνια...
* Και κάτι άλλο για τα Δ.Σ. Αδέλφια στηρίξτε περισσότερο τους Προέδρους γιατί αν συνεχιστεί το φαινόμενο να παίρνει ο πάσα ένας τον λόγο όποτε του καπνίσει στο τέλος θα έχετε πρόβλημα στο … παρκινγκ...

* Αγαπητοί λεβέντες κυνηγοί της Δυτ. Ευρυτανίας. Επειδή ήδη μπήκαμε σε περίοδο μη κυνηγητικής δραστηριότητας καλό είναι να βάλετε κι εσείς τα προσωπικά σας “όπλα” στις θήκες γιατί αν συνεχιστεί η εικόνα που δείξατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα εκτεθείτε περισσότερο...

* Δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνούν οι κάτοικοι της περιοχής της Δαφνούλας με την χωματερή που λειτουργεί κοντά στο χωριό τους. Διαπίστωσα όμως ότι κάποιοι τελούν υπό σύγχυση και αυτό δεν ωφελεί…

* Σε 4.087.768,90 ευρώ, ανήλθε το συνολικό ποσό που μοίρασε, μόνον η περιφέρεια Στερεάς για κάποιους σπουδαίους σκοπούς, επί  Π. Σκλιά.
Πρόκειται για τα εξής σημαντικά έργα, για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΗΜΕΡΑ είναι τα παρακάτω έργα και κατά πόσο αυτά θεωρούνται αναπτυξιακά και σπουδαία το αφήνουμε στην δική σας κρίση.
1. Τόπος εστίασης και αναψυχής "Το στέκι των δειπνοσοφιστών” 127.666,28 ευρώ
2.Παραθεριστικός οικισμός χωροφυλακής Καρύστου 124.292,38 ευρώ
3. Ίδρυση τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών στην Γραβιά 239.005,27 ευρώ
4. Σνακ-μπαρ (αγνώστων λοιπών στοιχείων) 215.935,53 ευρώ

*Τώρα που τελεσιδίκησε η υπόθεση για την κατολίσθηση στο παλιό ΚΤΕΛ, όσοι έβγαλαν τόσο δηλητήριο όλα αυτά τα χρόνια, αν έχουν λίγη τσίπα ας ζητήσουν τουλάχιστον μια συγνώμη απ΄ όλους εκείνους για τους οποίους είπαν τα όσα είπαν.

* Σε λίγο καιρό άλλες 18 ακόμη ανεμογεννήτριες θα «κοσμήσουν» με την παρουσία τους τη περιοχή του Φουρνά. Η πρώτη τοποθέτηση αυτών των υπέροχων εργαλείων που θα «ομορφύνουν» το ευρυτανικό περιβάλλον θα γίνει στην ιστορική τοποθεσία «Γάβραινα» εγκατεστημένης ισχύος 21MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 21MW και η δεύτερη αποτελούμενη από 11 ανεμογεννήτριες ισχύος 3MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 90 μέτρα, θα εγκατασταθεί στη θέση «Σπανός- Κόμπολος» του Δήμου Καρπενησίου (πρώην Δήμοι Φουρνα και Κτημενίων) του Νομού Ευρυτανίας. Πως καταντήσαμε Λοχία… 

* Αφού «προπονηθούν»οι πιλότοι μας, με αφορμή τη Λιβύη, ας τους στείλει μετά το δίδυμο Παπανδρέου – Βενιζέλου να υπερασπίσουν και την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου. Αν το επιτρέψει ο Ερντογάν… (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΣΗΜΕΡΑ ΜΥΡΙΚΗ -ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΟΒΟ - ΔΟΞΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
15ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Άγραφα-Κεράσοβο 3-0

Αίολος-Μυρίκη 2-2

Κρέντη-Άγιος Προκόπιος 3-0

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-4

Ρεπό : Ραπτόπουλο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟΚ 37-07 37

ΑΓΡΑΦΑ 31-15 25

ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 18-22 21

ΔΟΞΑ 22-19 19

ΜΥΡΙΚΗ 21-17 19

ΠΟΤΑΜΙΑ 16-29 15

ΑΙΟΛΟΣ 18-23 15

ΚΡΕΝΤΗ 20-24 14

ΚΕΡΑΣΟΒΟ 11-36 2



ΣΚΟΡΕΡ


ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ

­Αναστασόπουλος Αγ.Προκόπιος 12

Κώστας Καλύβας Άγραφα 11

Κώστας Μπόνιας ΑΠΟΚ 7

Λ. Γούλας Δόξα 7

Κώστας Γουλέτας Άγραφα 6

Χ.Κουτσουπιάς ΑΠΟΚ 6

Κ. Σταμούλης Μυρίκη 6

Γιώργος Παππάς Δόξα 6

Βαγγέλης Μάκκας Κρέντη 5

Κώστας Σιταράς Μυρίκη 5

Λ. Φλωράκης Ποταμιά 5



ΕΠΟΜΕΝΗ 16η αγωνιστική
Μυρίκη-Άγραφα

(26-3-11 15.30 Προπονητικό)

Κεράσοβο-Δόξα

(26-3-11 16.30 Κερασοχώρι)

Κρέντη-Ποταμιά

(27-3-11 16.30 Κερασοχώρι)

Άγιος Προκόπιος-Αίολος

(27-3-11 16.30 Παλαιοκατούνα)

Ρεπό: ΑΠΟΚ

Με 8 ομάδες το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας ΕΠΣ Ευρυτανίας


Θα έχουμε και πρωτάθλημα στην Β΄ Κατηγορίας ΕΠΣΝΕ, όπως όλα δείχνουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα στοιχεία της ΕΠΣ, φέτος αν επιθυμούν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη μικρή κατηγορία 8 ομάδες, οι οποίες μπορούν να λάβουν μέρος, καθότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.


Το θέμα είναι να υπάρξει ενδιαφέρον επί της ουσίας έτσι ώστε η διοργανώτρια αρχή να προχωρήσει στην διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Αν τελικά γίνει το πρωτάθλημα αυτό σίγουρα θα δηλώσουν συμμετοχή, η πάλαι ποτε΄κραταιά και δυνατή ομάδα της Φραγκίστας, ο Αστέρας Αγίας Τριάδας, η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας - Μαλεσίνα, η Γρανίτσα, η ΑΕΚ Αγίων Ευρυτάνων και το Μικρό Χωριό.

ΠΟΤΑΜΙΑ - ΑΠΟΚ 1-4 Ασταμάτητο το Βελούχι

Ακόμη μια νίκη σημείωσε το Βελούχι, επικρατώντας της Ποταμιάς εκτός έδρας με το επιβλητικό 4-1. Το συγκρότημα του Γιάννη Ελεφάντη, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ποταμιάς, που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα των πρωτοπόρων του τοπικού μας πρωταθλήματος.
Το Βελούχι με την νίκη του αυτή εξασφάλισε και μαθηματικά πλέον την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ σήμερα θα διεκδικήσει το κύπελλο Ευρυτανίας με αντίπαλο τον Απεραντιακό. 
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους με τον Νεοφύτου να χάνει καλή ευκαιρία μόλις στο 3΄ να ανοίξει το σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 10΄ με τον Πολυτσέρη να σουτάρει δυνατά και τον Κώτσια να λέει όχι με εντυπωσιακή επέμβαση.
Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου της αναμέτρησης, το Βελούχι φτάνει πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο Γενιτσαρόπουλος που πήρε την μπάλα από συμπαίχτη σουταρε από καλή θέση άουτ.
Η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους με  τον Μπούρα να μην μπορεί να νικήσει τον Ρεσίτη.
Στο 37΄ο Ζαλοκώστας κέρδισε πέναλτι και ο Γαλανός που ανέλαβε την εκτέλεσε ευστόχησε γράφοντας το 0-1.
Στο 42΄ ο Γενιτσαρόπουλος με ωραίο χτύπημα φάουλ, έστειλε τη μπάλα στο τοίχος και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
Με το σκορ 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων οι δυο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Με την έναρξη της επανάληψης (47΄) ο Κουτσουπιάς με σουτ από τα πλάγια έκανε το 2-0 για το Βελούχι και κάπου εκεί η πλάστιγγα, όσον αφορά την υπόθεση νίκη έγειρε για τα καλά υπέρ των πρωτοπόρων του τοπικού μας πρωταθλήματος.  
Δέκα λεπτά όμως αργότερα μετά από εκτέλεση φάουλ του Α.  Μπούρα, ο Κώτσιας μείωσε σε 1-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.
Στην συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, έως και το 85΄, που ο Α. Γενιτσαρόπουλος με φάουλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3.
Το τελικό 4-1 για το Βελούχι διαμόρφωσε στο 92΄ ο Τσιλίκας.
Ποταμιά: Χαντζόπουλος, Αζακάς, Μπούρας Α.(85΄ Ελευθερίου), Μαντζιούτας Ν., Τσουκαλάς, Ζαγκότσης Γ.(85΄ Μαλάτος), Νεοφύτου, Κώτσιας, Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης Λ., Μπούρας Κ.(71΄ Μπούρας )
ΑΠΟΚ: Ρεσίτης, Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος (Τσιλιμέκης), Γενιτσαρόπουλος Κ., Πασσάς, Ντουφεκιάς, Γαλανός(60΄ Φλωράκης Ι.), Ζαλοκώστας (75΄ Τσιλίκας), Πάτρου, Γενιτσαρόπουλος, Κουτσουπιάς

Προσπάθησαν αλλά έχασαν με 3-0 οι Προπαίδες


Με σκορ 3-0 ηττήθηκαν από την Βοιωτία οι προπαίδες της Ευρυτανίας, στον αγώνα που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή 20 Μαρτίου, στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας στον Ορχομενό. Στο ματς αυτό που έγινε στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προπαίδων μικτών ομάδων, του 5ου ομίλου, η ομάδα μας είχε καλή παρουσία, η οποία όμως δεν συνδυάστηκε και με το ποθητό αποτέλεσμα.

Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν με την συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου με τον Αποστόλου και στο 23΄ με τον Σπάρο έκαναν το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε με την έναρξη της επανάληψης ο Καρδάρας. Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Ευρυτανία θα αντιμετωπίσει στις 3 Απριλίου 2011, την Θεσσαλία.
Βοιωτία : Κεφαλάς, Κριεμάδης, Λεοντίου, Σβέρκος, Γκλάβας, Σπάρος, Αποστόλου, Νίκας, Μήτσιος, Καρδάρας, Σκουρτανιώτης, ενώ αγωνίστηκαν και οι : Κοφίνης, Καραγιάννης, Ράπτης, Μπακοστέργιος, Σταματέλος, Τσιάρας, Στυλιανού
Ευρυτανία : Κωστής, Τσούκας, Κατσαρός, Φύκας, Γαλανός, Χρυσαφόπουλος Χ., Τσίγκας, Αντωνίου Π., Αντωνίου Φ., Λιάγκας, Ρεσίτης, ενώ έπαιξαν και οι Κολοκούρας, Μυρισιώτης και Κώστας Χρυσαφόπουλος.



ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλετε από την ΕΠΣ Ευρυτανίας, προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατό καλύτερα οι Διαιτητές του τοπικού μας ποδοσφαίρου, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, που έλαβε χώρα στο εργατικό Κέντρο με ομιλητή τον Καθηγητή – Εκπαιδευτή Διαιτησίας κ. Αθ. Κλειτσάκη ενώ στο Σεμινάριο συμμετείχαν ο Αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΝΕ κ. Ν. Λαθύρης καθώς και διαιτητές και Βοηθοί του Συνδέσμου Ευρυτανίας.

Άγραφα-Κεράσοβο 3-0 Τριάρα με σβησμένες μηχανές

Με νίκη επί του ουραγού Κερασόβου συνέχισε την πορεία της στο τοπικό μας πρωτάθλημα η ομάδα των Αγράφων. Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου, χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση και παρά τις απουσίες δυο βασικών ποδοσφαιριστών, όπως είναι οι Γουλέτας, Κατής, φιλοδώρησε με 3 γκολ το Κεράσοβο, που προσπάθησε αλλά σε ένα ακόμη ματς δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα.
Τα Άγραφα με την νίκη τους αυτή παρέμειναν στην 2η θέση, φτάνοντας τους 25 βαθμούς ενώ το Κεράσοβο χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα έμεινε στους 2 βαθμούς, δείχνοντας ότι και φέτος θα παραμείνει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, στο 15΄, όμως το σουτ του Κ. Καλύβα μπλόκαρε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων. 
Στο 25΄ο  Σερπάνος με κεφαλιά προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Κερασόβου, όμως ο Τρίκκας σε ετοιμότητα είπε όχι.
Νέα καλή στιγμή για τα Άγραφα με τον  Σερπάνο και πάλι να στέλνει την ,μπάλα στα χέρια του Τρίκκα στο 39΄.
Δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με σουτ του Μάρκη.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Κίτσιο να αστοχεί  απέναντι από τον Τρίκκα.
Στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τις δυο ομάδες να δημιουργούν κάποιες καλές στιγμές, χωρίς ωστόσο να μπορούν να φτάσουν στο γκολ.
Στο 53΄ ο Ζωχάκης, που σε ένα ακόμη ματς απέδειξε ότι είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του τοπικού μας πρωταθλήματος, προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα χωρίς όμως να τα καταφέρει καθότι το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών του Κερασόβου.
Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απαντήσουν, όμως και στην περίπτωση αυτή το δυνατό σουτ του Σακαμπέτη, επίσης ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή που κοσμεί τα ευρυτανικά γήπεδα με την παρουσία του, έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Καλύβα.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μάρκης προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων όμως ο Τρίκκας απέκρουσε.
Το Κεράσοβο απείλησε στο 70΄ με τον Λελούδη να εξαπολύει κεραυνό και τον Καλύβα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 78΄ τα Άγραφα έφτασαν μια ανάσα από ένα 20 γκολ, όμως το σουτ του Κ. Καλύβα έδιωξε σε κόρνερ ο πολύ καλός Τρίκκας με την βοήθεια του δοκαριού του.
Στο 85΄ ήλθε η λύτρωση για τους γηπεδούχους με τον Γατή να κάνει με προβολή το 2-0.
Το τελικό 3-0, διαμόρφωσε στο 89΄ ο Κ. Καλύβας που έφτασε τα 11 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ζωχάκης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ Άγραφα : Γ. Καλύβας , Μάρκης, Πατρώνης, Τσιγαρίδας (Ηλιάδης), Ζωχάκης, Καλύβας Τ., Θεοχάρης (51΄ Γαζέτας), Κίτσιος Χ., Μπουμπουρής (74΄ Γατής ), Κ. Καλύβας, Σερπάνος
Κεράσοβο  : Τρίκας, Ζιάκας, Αρκουμάνης Χ.( Ε. Τσιγαρίδας ), Ρίζος, Μούτσελος, Ράπτης Μ., Σεντής, Τσιγαρίδας Ι., Παπαροϊδάμης, Λελούδης (Ράπτης Π.), Γ. Λάππας (46΄ Σακαμπέτης)

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΑΙΟΛΟΣ – ΜΥΡΙΚΗ 2-2 Έχασε το τρίποντο στο τσακ…

Στο προηγούμενο αγώνα με το Κεράσοβο εκτός έδρας, ο Αίολος γλίτωσε την ήττα στο τελευταίο λεπτό, όταν ο Ράπτης των γηπεδούχων σημάδεψε το δοκάρι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να δώσει την 1η νίκη στο φετινό πρωτάθλημα στην ομάδα του. Την περασμένη Κυριακή, η τύχη άλλαξε τακτική και αυτή τη φορά γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Αίολου, καθότι στις καθυστερήσεις του αγώνα δέχτηκε την ισοφάριση, την στιγμή που οι παίχτες του ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο επί της Μυρίκης.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα με γκολ από τα αποδυτήρια που σημείωσε μόλις στο 5΄ ο Κατσαρής. Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Αίολος πέτυχε και 2ο τέρμα και κάπου εκεί η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει για τα καλά υπέρ των γηπεδούχων.
Μέχρι το 60΄ ο Αίολος ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού. Από το 64΄ όμως και μετά που δέχτηκε την μείωση του σκορ με γκολ πέναλτι του Καρβέλη και έμεινε με παίχτη λιγότερο, αφού στην φάση του πέναλτι ο Χαλκιά αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα, η Μυρίκη, βγήκε μπροστά, πάλεψε το παιχνίδι και στο τέλος κατάφερε να ισοφάριση παίρνοντας στο τέλος ένα ανέλπιστο βαθμό έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ 
Α΄ Ημίχρονο
2΄ Ο Σταμούλης έβγαλε σέντρα από αριστερά βρήκε τον Λιάγκα αυτός έπιασε την κεφαλιά αλλά απέκρουσε Λάπας
5΄ Ο Μπούκας σέντραρε από δεξιά βρήκε τον Κατσαρή και αυτός με γυριστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Λυρούδια ανοίγοντας έτσι το σκορ για την ομάδα του Αίολου 1-0
8΄ Σουτ του Κορέντζελου από μακριά έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λυρούδιας
13΄ Ο Σταμούλης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά βρήκε τον Λιάγκα ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λάππα
29΄ Ο Ράϊκος Γ έβγαλε σέντρα προς την περιοχή της Μυρίκης με τον Λυρούδια να πραγματοποιεί άστοχη έξοδο και τον Σιαλμά με το κεφάλι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0
Β΄ Ημίχρονο
53΄ Ο Μπούκας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά βρήκε τον Νάσιο ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι
60΄ Η Μυρίκη έμεινε με δέκα παίκτες ύστερα από αποβολή του Κωστόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία
64΄ Με ωραία ατομική ενέργεια ο Καρβέλης μπήκε στην περιοχή αλλά ο Χαλκιάς τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Χαλκιά η οποία ήταν και δεύτερη με αποτέλεσμα να μείνουν και οι γηπεδούχοι με δέκα παίκτες. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Καρβέλης το οποίο βρήκε με τα δάχτυλα ο τερματοφύλακας αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα 2-1
77΄ Ο Καρβέλης πάσαρε στον Τσιλίκα και αυτός σούταρε από πλάγια αριστερά με τον Λάππα να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια
90+1’ Ο Παχής έκανε βαθιά μπαλιά βρήκε τον αμαρκάριστο Σιταρά αυτός μπήκε στην περιοχή του Αίολου πέρασε τον Λάππα και πλάσαρε σε κενό τέρμα ισοφαρίζοντας σε 2-2
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Αίολος: Λάππας, Κορέντζελος, Ράϊκος Γ, Σιταράς Κων, Ξαγάρας, Χαλκιάς, Σιαλμάς (Αζακάς), Νάσιος (Καμαρέτσος), Μπούκας, Ράϊκος Ν, Κατσαρής (Ζαλοκώστας)
Μυρίκη: Λυρούδιας, Παχής, Τσιούμας, Κωστόπουλος, Ζαχαράκης, Γκορόγιας, Τσιλίκας (Φούκας), Λόλος, Λιάγκας (Σιταράς Κ), Καρβέλης (Κολόκας), Σταμούλης

Ιδρύεται Σκακιστικός Όμιλος

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου ανταποκρινόμενο στο εκφρασμένο ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων μαθητών για το πνευματικό παιχνίδι του σκακιού, ανέλαβε την πρωτοβουλία ίδρυσης ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ  ΟΜΙΛΟΥ και καλεί τους γονείς που επιθυμούν να γίνουν ιδρυτικά μέλη  να επικοινωνήσουν με το σχολείο (πρωινές ώρες στο Γραφείο Εκπαιδευτικών 2237022266  και  Τρίτη 4-6 μμ στην αίθουσα σκακιστικών συναντήσεων) ή με το δικηγόρο Θωμά Μπόνια  που εθελοντικά προσφέρει τις νομικές υπηρεσίες που αφορούν στη σύσταση του καταστατικού του  νεοϊδρυθέντος Ομίλου έως και την 25η Μαρτίου 2011.

Η ώρα των ποιητών

Παγκόσμια ημέρα ποίησης η 21η Μαρτίου και γιορτάζεται κατ’ έτος από το Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα με λογοτεχνικές εκδηλώσεις και επιβραβεύσεις. Οι ποιητές αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του Συλλόγου μας. Τα ποιήματα θερμαίνουν την παγωμένη καρδιά του σύγχρονου ανθρώπου, προβληματίζουν και ευαισθητοποιούν. Μπορούμε απερίφραστα να ισχυριστούμε ότι είναι θεραπευτικός ο ρόλος της ποίησης.
Η ποίηση επειδή, όπως αρέσει τουλάχιστον στους ποιητές να πιστεύουν, έχει το άτυχο χάρισμα να προαισθάνεται, να προβλέπει τις δύσκολες καταστάσεις γύρω μας, είναι μια διά βίου διαδηλώτρια υπέρ των μοναχικών συμφερόντων της ύπαρξής της, με τη μοναδική όμως ιδιαιτερότητα ότι τα συμφέροντά της αποβαίνουν να είναι και συμφέροντα του ανθρώπου, επειδή το είναι της συμπίπτει με ό,τι είναι ο άνθρωπος και με τα όσα πάσχει. Πρόκειται για μια αέναη ελεύθερη πορεία λόγου, λέξεων, φιλήσυχη, που δεν κλείνει τους δρόμους, δεν εμποδίζει την κυκλοφορία των πεπρωμένων, απλώς τα καταγγέλει στην ιθύνουσα έρημο, ότι παρκάρουν ατιμωρητί επάνω στου καθενός το πράσινο οικολογικό αύριο και το αφανίζουν.
Στην πεζή και υλιστική εποχή μας, νομίζουμε ότι είναι η ώρα των ποιητών. Μπορεί να γίνονται σήμερα πολλά σημαντικά έργα που στο μέλλον θα χαθούν, γιατί ποτέ δεν κατάφεραν να μετατραπούν σε ποιητικό γεγονός. Η ποίηση είναι η μόνη δύναμη που αντέχει στο χρόνο. Γιατί η ποίηση κατάγεται από τη φαντασία και στη φαντασία καταργείται ο χρόνος.
Ο λογοτέχνης έχει καθήκον να μην κατεβεί αυτός στην καθημερινότητα, αλλά να πάρει το λαό και να τον ανεβάσει στον κόσμο των σημαντικών κατακτήσεων του σύγχρονου στοχασμού. Μέσα από τα ποιήματα μπορούν να εκφραστούν μηνύματα Αρετής, Αγάπης, Πίστης, Ομορφιάς και Διανοητικής Ελευθερίας, βιώματα που λειτουργούν διαχρονικά, ως Ηθικές Αξίες και που οδηγούν στην κάθαρση και στη δικαίωση των ιδεών.
«Μπορεί να αλλάξει τον κόσμο η ποίηση;», ρώτησαν τον Οδυσσέα Ελύτη. Και απάντησε: «Ο κόσμος αλλάζει με την πράξη. Η ποίηση αλλάζει τις συνειδήσεις των ανθρώπων ή τουλάχιστον τις επηρεάζει. Και όταν επηρεάζει τις συνειδήσεις των ανθρώπων, τότε αυτοί με τις πράξεις τους μπορεί να αλλάζουν τον κόσμο». Παρήγορη είναι η διαπίστωση ότι πολλοί λογοτέχνες, πολλοί ποιητές μας, παρ’ όλες τις αντιξοότητες, παραμένουν στις πνευματικές επάλξεις τους, αδιάφοροι κι αν ακόμη θίγονται προσωπικά τους συμφέροντα.

kostasmitsios@yahoo.gr

Ο Ηλίας Καρανίκας στην Αυστραλία για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στον ομογενειακό εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας θα παραβρεθεί ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και επικεφαλής της διακομματικής Kοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας.
Ο εορτασμός θα λάβει χώρα την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί ολιγοήμερης επίσκεψης ο κ. Καρανίκας μαζί με τους κ.κ. Σαλμά και Ζιώγα θα έχουν συναντήσεις με ομογενειακούς και τοπικούς φορείς, το Σύλλογο Ευρυτάνων αλλά και τους εκπροσώπους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΥΡ/ΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Συμβουλές για την πρόληψη των πυρκαγιών

Η Πυροσβεστική  Υπηρεσία  Καρπενησίου, στα πλαίσια της γενικότερης πρόληψης  των πυρκαγιών και την προφύλαξη από τους κινδύνους και τα δυστυχήματα που προκαλούν σας συμβουλεύει:
- Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα ή σπίρτα οπουδήποτε, γιατί είναι δυνατό να γίνετε αίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς.
- Μην ανάβετε φωτιά κοντά ή μέσα στο δάσος για να ζεστάνετε το φαγητό σας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, γιατί θα γίνετε αίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς, χιλιάδες δασικές εκτάσεις καταστρέφονται κάθε χρόνο μέσα σε λίγα λεπτά ή λίγες ώρες, ενώ για να γίνουν χρειάστηκαν δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια, ας φροντίσουμε όλοι να περισώσουμε ότι απέμεινε από το πολύτιμο αυτό αγαθό που λέγεται δάσος, είναι άμεση εθνική ανάγκη.
- Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν με αναπτήρες ή σπίρτα, γιατί πολλές φορές έγιναν αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς.
- Γεωργοί μην ανάβετε φωτιά στα χωράφια σας να κάψετε χόρτα προτού κάνετε ζώνες ασφαλείας γιατί ίσως γίνετε αιτία να καεί το παρακείμενο δάσος, τα δέντρα, το κτήμα, η αποθήκη του γείτονα ή ακόμα και το δικός σας σπίτι.
- Μην καθαρίζετε χαλιά με υγρά καύσιμα σε κλειστούς χώρους, διότι δημιουργείται εκρηκτικό μείγμα και το πάτημα ενός διακόπτη ή το άναμμα ενός τσιγάρου είναι αρκετό να προκαλέσει έκρηξη.
- Μη χρησιμοποιείτε γυμνές φλόγες όταν στη δουλειά σας υπάρχουν εύφλεκτα υγρά.
- Μην καπνίζετε ποτέ ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, γιατί μπορεί να σας πάρει ο ύπνος και το αναμμένο τσιγάρο να πέσει στο στρώμα και να προκαλέσει πυρκαγιά με κίνδυνο και γι’ αυτή τη ζωή σας ακόμη.
- Μην αφήνετε ποτέ γυμνά ή φθαρμένα ηλεκτρικά καλώδια γιατί θα γίνει βραχυκύκλωμα και θα προκληθεί πυρκαγιά στο σπίτι, στο γραφείο, στο κατάστημα, στην αποθήκη, στο αυτοκίνητό σας.
-Πριν φύγετε από το σπίτι σας, θυμηθείτε να ελέγξετε αναμμένες οικοσκευές και τυχόν ξεχασμένα σκεύη μαγειρέματος.
- Τοποθετείστε τα σκουπίδια στα ειδικά κατασκευασμένα δοχεία στο πεζοδρόμιο και σκεπάστε τα καλά. Και κάτι πολύ σημαντικό, τοποθετήστε τα μακριά από τους κρουνούς της Πυροσβεστικής. 
- Μην ανοίγετε ποτέ πόρτες και παράθυρα σε χώρο όπου έχει πάρει φωτιά, αν προηγουμένως δεν τη σβήσετε τελείως, γιατί είναι δυνατό με το άνοιγμα αυτών η πυρκαγιά να αναζωπυρωθεί αμέσως.
- Μην προσπαθήσετε ποτέ να σβήσετε φωτιά που προέρχεται από υγρά καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο, οινόπνευμα, διαλυτικό κ.λ.π.) με νερό, γιατί όχι μόνο δεν θα πετύχετε το σβήσιμο αλλά θα γίνετε πρόξενοι επέκτασης της φωτιάς, για να την σβήσετε χρησιμοποιείστε βρεγμένα κλινοσκεπάσματα, χώμα, άμμο, ή πυροσβεστήρα αν έχετε.
- Κανένας κανονισμός, μέχρι σήμερα, δεν προβλέπει τον εφοδιασμό με πυροσβεστήρα για το σπίτι. Μπορεί όμως να σας προσφέρει πολλά, σε μια δύσκολη στιγμή, Αν τον προμηθευτείτε, διαβάστε προσεκτικά και τηρήστε τις οδηγίες που αναγράφονται σ’ αυτόν. Αν έχετε αμφιβολίες για τον τρόπο που θα τον χειριστείτε , ζητήστε πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
- Φεύγοντας για διακοπές φροντίστε να είστε ήρεμοι και όχι βιαστικοί, κατεβάστε το γενικό διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος, αφαιρέστε το βύσμα υποδοχής της κεραίας από την τηλεόραση, για την αποφυγή κινδύνου από τυχόν κεραυνούς, κλείστε το διακόπτη παροχής νερού και προπαντός μη ξεχάσετε αναμμένο τσιγάρο ή καντήλι.
- Οι ιδιοκτήτες, ή ενοικιαστές κατοικιών και λοιπών εγκαταστάσεων όπου για την θέρμανσή τους χρησιμοποιούν εστίες τζακιού υποχρεούνται στην συντήρηση και στον καθαρισμό των καμινάδων. Στις καμινάδες των τζακιών ανάλογα με την συχνότητα χρήσης συσσωρεύεται αιθάλη η οποία αν δεν καθαρίζεται τακτικά αναφλέγεται με αποτέλεσμα να προκαλείται πυρκαγιά στο εσωτερικό τους. Λόγω όμως της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσεται αναφλέγονται τα μονωτικά υλικά και τα σανιδώματα στο σημείο εξόδου της καμινάδας από την ξύλινη στέγη με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να απειλεί να καταστρέψει ολόκληρη την κατοικία. Η εκδήλωση μιας πυρκαγιάς στην καμινάδα του τζακιού από την οποία μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα ή σε άνθρωπο, θεωρείται εμπρησμός από αμέλεια και αποτελεί ποινικό αδίκημα. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 28, 264 και 266 του Ποινικού Κώδικα.
- Τοποθετήστε  τις στάχτες του τζακιού σε μεταλλικό δοχείο και όχι σε σακούλες. Αφήστε τις να σβήσουν εντελώς και αφού βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν αναμμένα κάρβουνα τότε μόνο μπορείτε να τις βάλετε σε κάδους απορριμμάτων κατά προτίμηση μεταλλικούς. Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές να προκληθεί φωτιά σε κάδο απορριμμάτων από καυτές στάχτες που έχουν τοποθετηθεί μέσα σε πλαστικές σακούλες.   
- Μη ξεχνάτε ότι η φωτιά είναι ένα από τα τρομερότερα στοιχεία της φύσης, γι’ αυτό όταν αντιληφθείτε την παραμικρή έναρξη, μη σαστίσετε αλλά:
- προσπαθήστε να τη σβήσετε με οποιοδήποτε μέσο έχετε εκείνη τη στιγμή στη διάθεσή σας (κλαδιά, χώμα, άμμο, διάφορα καλύμματα κ.λ.π.)
- ειδοποιήστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης μας στο γνωστό τριψήφιο αριθμό 199 ή στον 22370 22199 ή 2237023102-3, ακόμα και αν κρίνετε ότι μόνοι σας μπορείτε να την σβήσετε.
- από την έγκαιρη ειδοποίηση της Πυροσβεστικής εξαρτάται η διάσωση της ζωής ή της περιουσίας σας.
- οι Πυροσβέστες περισσότερο από τον καθένα βλέπουν και ζουν τη δυστυχία και τον πόνο που προκαλούν οι πυρκαγιές και επαγρυπνούν όλο το 24ωρο έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου Παρνασσός 19-20/3/2011 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι Π2-Κ2

Στις 19-20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι στις κατηγορίες Παίδες 2 - Κορασίδες 2 στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, στη θέση Φτερόλακα, με τη συμμετοχή 125 αθλητών και αθλητριών. Αρχικά ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο χιονοδρομικό κέντρο «Βίτσι» στην Καστοριά. Λόγω των περιορισμένων χιονοπτώσεων, μεταφέρθηκε στον Παρνασσό, με διοργανωτή το σύλλογο χιονοδρόμων - Ορειβατών Αράχοβας. Οι καιρικές συνθήκες και η ποιότητα χιονιού δεν ήταν και οι καλύτερες, αλλά ο αγώνας διεξήχθη χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές.
Ο Ε.Ο.Σ Καρπενησίου συμμετείχε με έξι αθλητές και μία αθλήτρια γεννηθείς 1996 – 1997: Καλάλουε Φώτης, Καραγκούνης Νίκος, Τσιάμης Παναγιώτης, Παναγιωτόπουλος Φάνης, Τσιάλτας Αλέξανδρος, Τσιάλτας Βαλάντης, Κολόκα Φωτεινή. Οι αθλητές συνοδεύτηκαν από τον προπονητή Ζαχαράκη Ηλία και τον πρόεδρο του συλλόγου Καραγκούνη Θανάση.
Πιο αναλυτικά το Σάββατο 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης GS. Στην κατηγορία των αγοριών νικητής αναδείχθηκε ο Γραμμένος Πέτρος από τον Έσπερο Θεσσαλονίκης, δεύτερος ο Τζιόβας Νίκος από το σύλλογο ΑΛΠΙΣ και τρίτος ο Ψωμιάδης Χρήστος από το σύλλογο της Βέροιας.
Από τους αθλητές του συλλόγου μας ο Καλάλουε Φώτης κατέκτησε την 24η θέση, ο Καραγκούνης Νίκος την 37η θέση, ο Τσιάμης Παναγιώτης την 39η θέση, ο Παναγιωτόπουλος Φάνης την 46η θέση, ο Τσιάλτας Αλέξανδρος την 47η θέση και ο Τσιάλτας Βαλάντης την 49η θέση.
Στην κατηγορία των κοριτσιών νικήτρια αναδείχθηκε η Τζιόβα Αλεξάνδρα από τον σύλλογο ΑΛΠΙΣ, δεύτερη η Δημητριάδου Τάνια από τον σύλλογο της Καστοριάς και τρίτη η Μαστορογιάννη Ιωάννα από το σύλλογο των Γρεβενών. Η αθλήτρια του συλλόγου μας Κολόκα Φωτεινή κατέκτησε την 21η θέση.
Την Κυριακή 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης SL. Στην κατηγορία των αγοριών νικητής αναδείχθηκε ο Βλάχος Μιχάλης από το σύλλογο της Καστοριάς, δεύτερος ο Μπάκας Δημήτρης από το σύλλογο ΑΛΠΙΣ και τρίτος ο Τότσικας Νίκος από το σύλλογο των Γρεβενών.
Από τον Ε.Ο.Σ Καρπενησίου ο Τσιάλτας Αλέξανδρος κατέκτησε την 27η θέση, ο Καραγκούνης Νίκος την 36η θέση, ο Παναγιωτόπουλος Φάνης την 42η θέση, και ο Τσιάλτας Βαλάντης την 46η θέση.
Στην κατηγορία των κοριτσιών νικήτρια αναδείχθηκε η Δημητριάδου Τάνια από τον σύλλογο της Καστοριάς, δεύτερη η Καραπιπέρη Δήμητρα από το σύλλογο της Λάρισας και τρίτη η Σωτηρίου Βασιλική από το σύλλογο της Καστοριάς. Η αθλήτρια του συλλόγου μας Κολόκα Φωτεινή κατέκτησε την 10η θέση.
Την αποστολή συνόδευσαν: ο Ζαχαράκης Ηλίας, (προπονητής)  ο Καραγκούνης Θανάσης & ο Χουλιάρας Κώστας. Την επόμενη Κυριακή 27/3/2011 στον ίδιο χώρο θα διεξαχθούν οι αγώνες κριτηρίων Ν. Ελλάδας για  τις ηλικίες  2000-2001. 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΣΙΑΔΑ ΘΕΟΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΣΙΑΔΑ ΘΕΟΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Αγαπητοί συνδημότες στις 18/3/2011 ο κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος, ο κ. Τσιάμης Θεόδωρος και εγώ, επισκεφτήκαμε το χωριό Δαφνούλα με σκοπό να δούμε και να έχουμε ίδια γνώμη για το πρόβλημα σκουπιδιών. Με λύπη διαπιστώσαμε ότι η παραπάνω χωματερή είναι η τελευταία που θα έπρεπε ως μεγάλος Δήμος να προτείνουμε και θα εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους είμαστε κάθετοι σε αυτή τη διατύπωση: Πρώτον είναι πολύ πιο κοντά στο χωριό συγκρινόμενο με όλες τις άλλες που έχει ο Δήμος Αγράφων και φαίνεται από πολλά σπίτια του χωριού, είχε γίνει βέβαια να εξυπηρετεί μόνο ένα χωριό και όχι τριάντα δύο.
Δεύτερον σκεφτείτε το κόστος να μεταφέρονται τα σκουπίδια από το Τροβάτο τέσσερις ώρες δρόμο, όχι για να τα πάνε κάπου μακριά σε μια τοποθεσία που να μην ενοχλεί κανέναν και να είναι αποδεχτή από όλους, αλλά στη Δαφνούλα που είχε ήδη μεγάλο πρόβλημα με το ένα πέμπτο σκουπιδιών που δεχόταν από τον πρώην Δήμο Ασπροποτάμου.
Τρίτον η χωματερή στη Δαφνούλα δεν είναι η μεγαλύτερη του Δήμου Αγράφων όπως την εμφανίζει ένα χαρτί που μας προσκόμισε ο Δήμαρχος από έναν μηχανικό που βεβαιώνει ότι η χωματερή της Δαφνούλας είναι η μεγαλύτερη θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε αν μέτρησε την περιφραγμένη χωματερή της Δαφνούλας που είναι μικρότερη των εφτά στρεμμάτων σε αντίθεση άλλης σε κεντρικό σημείο του Δήμου που ήταν εφτά στρέμματα ή και το χωριό ολόκληρο με σκοπό να το μετατρέψει σε χωματερή διώχνοντας τους κατοίκους από εκεί, εκπληρώνοντας έτσι και τις απειλές  του αντιδημάρχου κ Δημητρόπουλου και πρώην Δήμαρχο Ασπροποτάμου, που την παραμονή των εκλογών του 2006 απείλησε τους κατοίκους ότι αν βγει Δήμαρχος καλύτερα να φύγουν από εκεί, η γνώμη μου είναι ότι πέντε χρόνια μετά και σαν αντιδήμαρχος δεν τα πάει και άσχημα….
Τέταρτον τα χωριά μας έχουν ερημώσει και επί χρόνια κανείς δεν έκανε τίποτα να μην φεύγουν οι νέοι άνθρωποι από αυτά, αντιθέτως όμως στο χωριό αυτό έχουν μείνει αρκετοί νέοι άνθρωποι και αν δεν μπορούμε τουλάχιστον να βοηθήσουμε σε καθημερινά προβλήματα όπως (να σταματήσουν τα παιδιά  στο σχολείο να παίζουν σε λάσπες κ.α.) ας μην τους δημιουργούμε και άλλα και μάλιστα σοβαρότερα γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό!!! Μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων ως δημοτικός σύμβουλος είναι να ενημερώνουμε σωστά τους δημότες, στο παραπάνω θέμα η Δημοτική αρχή χρησιμοποιεί ένα και μοναδικό επιχείρημα να πάει τα σκουπίδια στην Δαφνούλα το οποίο είναι ψέματα, καλώ τους κατοίκους της Δαφνούλας να πάνε να δούνε την πιο κοντινή τους χωματερή μετά την δικιά τους να συγκρίνουν και να καταλάβουν το μέγεθος της κοροϊδίας και της αδικίας ταυτόχρονα!! Ακόμα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ως ομάδα της μειοψηφίας ζητήσαμε στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 19/03/2011 να συζητηθεί σαν έκτακτο θέμα η χωματερή της Δαφνούλας, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης. Στην προσπάθεια που έκανε ο αρχηγός της μειοψηφίας κ. Μπαμπαλής να τονίσει την αναγκαιότητα να συζητηθεί το θέμα διακόπηκε κατ’ επανάληψη από τον κ. Δημτρόπουλο, στην ψηφοφορία που ακολούθησε σύσσωμη η μειοψηφία ψήφισε να συζητηθεί το θέμα αντιθέτως η πλειοψηφία αρνήθηκε. Τέλος αναρωτιέμαι έκανε λάθος ο μηχανικός ή εκπλήρωσε την επιθυμία του κ. Δημητρόπουλου…….

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

Παρέμβαση Σερετάκη για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καρπενησίου Έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα η απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ.

Να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα υπ’ αριθμόν 8 «Εισήγηση από την εκτελεστική επιτροπή για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος έτους 2011», ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρήστο Ντέκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σύμφωνα με την επιστολή που σας παραθέτουμε στην συνέχεια, ο Νίκος Σερετάκης, θεωρεί ότι δεν υπάρχουν συνθήκες για να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα η εισήγηση του οποίου, κοινοποιήθηκε μόλις χθες όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. «Δυστυχώς, συνεχίζει στην επιστολή του, ο κ. Σερετάκης, «τείνει να γίνει πρακτική της δημοτικής αρχής το να δίνονται οι εισηγήσεις τελευταία στιγμή και να δυσκολεύεται η ουσιαστική τοποθέτησή μας». Επίσης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην επιστολή του ακόμη αναφέρει ότι, κατά τη γνώμη του υπάρχει πρόβλημα νόμιμης πρόσκλησης, και νομιμότητας της όποιας απόφασης πάρει το ΔΣ, ξεκαθαρίζοντας ότι «εν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν ένα διακοσμητικό ρόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε να απεμπολήσουν ωα παράταξη στο Δ.Σ. τα όποια περιθώρια ελέγχου που αφήνει ο σημερινός αντιλαϊκών προδιαγραφών κρατικός θεσμός της τοπικής διοίκησης». Κλείνοντας τονίζει ότι σε περίπτωση που μπει σε συζήτηση το εν λόγω θέμα επιφυλάσσεται του δικαιώματός μας να προσβάλλουμε την νομιμότητα της όποιας απόφασης».

Απαντώντας στην επιστολή - παρέμβαση του κ. Σερετάκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Καρπενησίου, αναφέρει ότι από την πλευρά του Δήμου έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα όσον αφορά την διαβούλευση και ότι στην σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, που θα συζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα, οι εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν επισταμένως το τεχνικό πρόγραμμα και να εκφράσουν τις προτάσεις τους επ’ αυτού»



ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ


ΣΕΡΕΤΑΚΗ – ΝΤΕΚΑ


Προς: κ. Μπακογιάννη Κων/νο,

Δήμαρχο

Κοιν: κ. Ντέκα Χρήστο, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενήσι


Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Με την παρούσα ζητάμε να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Μάρτης το θέμα υπ’ αριθμόν 8 «Εισήγηση από την εκτελεστική επιτροπή για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος έτους 2011».

Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν συνθήκες για να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα η εισήγηση του οποίου μας κοινοποιήθηκε μόλις σήμερα. Δυστυχώς τείνει να γίνει πρακτική της δημοτικής αρχής το να δίνονται οι εισηγήσεις τελευταία στιγμή και να δυσκολεύεται η ουσιαστική τοποθέτησή μας.

Επιπλέον επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 76 παράγραφος 3 του ν 3052/2010, του νόμου του «Καλλικράτη» τον οποίο επικαλείστε και στηρίζετε εσείς και οι πολιτικές δυνάμεις που σας υποστήριξαν, είστε υποχρεωμένοι να προσκαλείτε στην «Επιτροπή Διαβούλευσης» που γνωμοδοτεί επί του τεχνικού προγράμματος, τους επικεφαλείς των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο ΔΣ. Και μάλιστα η πρόσκληση να αποστέλλεται 7 μέρες πριν τη συνεδρίαση και να συνοδεύεται από εισήγηση επί των υπό συζήτηση θεμάτων.

Καμία πρόσκληση δε λάβαμε για την παραπάνω επιτροπή και βεβαίως καμία εισήγηση στα προβλεπόμενα χρονικά όρια. Κατά τη γνώμη μας υπάρχει πρόβλημα νόμιμης πρόσκλησης, και νομιμότητας –την οποία σας αρέσει να επικαλείστε-της όποιας απόφασης πάρει το ΔΣ. Σημειώνουμε ότι δεν έχουμε πάρει πρόσκληση και εισήγηση ούτε για την συζήτηση επί του σχεδίου προϋπολογισμού στην επιτροπή διαβούλευσης.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε ένα διακοσμητικό ρόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε να απεμπολήσουμε τα όποια περιθώρια ελέγχου που μας αφήνει ο σημερινός αντιλαϊκών προδιαγραφών κρατικός θεσμός της τοπικής διοίκησης.

Σε περίπτωση που επιμείνετε να μπει σε συζήτηση το εν λόγω θέμα επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να προσβάλλουμε την νομιμότητα της όποιας απόφασης.



Νίκος Σερετάκης



Απάντηση προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου κ. Χρήστου Ντέκα σε επιστολή του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκου Σερετάκη, σχετικά με την επιτροπή διαβούλευσης.


Αγαπητέ κύριε Σερετάκη,

Σε απάντηση της από 22/3/2011 επιστολής σας, σχετικά με την Επιτροπή Διαβούλευσης και την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 76 του νόμου 3852/2010, στην Επιτροπή Διαβούλευσης καλούνται υποχρεωτικά τα μέλη αυτής και κατά περίπτωση οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Η λογική άλλωστε της Επιτροπής Διαβούλευσης είναι να αποτελεί βήμα για την κοινωνία των πολιτών και όχι πεδίο πολιτικών εντυπωσιασμών.

Ακόμη, σχετικά με την ημερομηνία αποστολής της πρόσκλησης, έχει τηρηθεί το επταήμερο, μιας και η πρόσκληση για την Επιτροπή Διαβούλευσης έχει αποσταλεί την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 και με αριθμό πρωτοκόλλου 3800.


Δεδομένου ότι το τεχνικό πρόγραμμα θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν επισταμένως το τεχνικό πρόγραμμα και να εκφράσουν τις προτάσεις τους επ’ αυτού.

Τέλος, ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Καρπενησίου καλείται να ανταποκριθεί άμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό ζητημάτων σε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα. Η τεχνική ομάδα της νέας Δημοτικής αρχής κατέβαλε σημαντική προσπάθεια προκειμένου να καταρτίσει εγκαίρως ένα άρτιο τεχνικό πρόγραμμα που καλύπτει και τους έξι πρώην Δήμους και λαμβάνει υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

 
Με εκτίμηση,



Χρήστος Ντέκας

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας Εκδήλωση από το ΤΕΙ Καρπενησίου

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, οι σπουδαστές και οι καθηγητές του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου, διοργάνωσαν ημερίδα αφιερωμένη στην ημέρα αυτή.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, στις 6 το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα της σχολής, βασικοί ομιλητές ήταν καθηγητές Δασοπονίας, αλλά και καταξιωμένα άτομα που προσφέρουν καθημερινά εθελοντική εργασία, για το περιβάλλον και την προστασία του.
Ο δρ. Ιωάννης Ραυτογιάννης αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, ενώ ο δρ. Σπύρος Καλούδης, έκανε εκτενή αναφορά στα δάση της Ευρυτανίας. Ο κ. Μανώλης Κοπανάκης μίλησε για το δασικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Καρπενησίου, ενώ η κ. Βασιλική Σιούτα αναφέρθηκε στο ρόλο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τέλος, ο εκπρόσωπος των σπουδαστών Λάμπρος Μακρίδης μίλησε για τις δράσεις των σπουδαστών του Τμήματος και η εκδήλωση έκλεισε με μια σύντομη συζήτηση.
Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ η Προϊστάμενη του ΤΕΙ κ. Παντέρα δήλωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης: «Είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τη δασοπονία και για το τμήμα μας, Φέτος κάναμε κάτι παραπάνω από ότι κάναμε συνήθως και θέλαμε να δώσουμε έμφαση για το ξεχωριστό τρόπο με το οποίο λειτουργεί το Τμήμα μας.
Η σημερινή (χθεσινή) ημερίδα είναι μια εκδήλωση μέσω της οποίας θέλουμε να δώσουμε έμφαση στα δάση μας και στην προστασία τους».

Δήμος Καρπενησίου: ο Πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Euromontana

Το Euromontana αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο το οποίο προωθεί τη συνεργασία και την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών. Μέλη του είναι φορείς περιφερειακής ανάπτυξης, τοπικές αρχές, γεωργικοί οργανισμοί, περιβαλλοντικοί φορείς, οργανισμοί δασοκομίας και ερευνητικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται σε ορεινές περιοχές σε όλη την Ευρώπη.
Στόχος του είναι η προώθηση της ζωής στο βουνό, η βιώσιμη ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στις ορεινές περιοχές.
Το Euromontana διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ των ορεινών περιοχών της Ευρώπης, μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων και μεγάλων συνεδρίων. Παράλληλα, τα μέλη του έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε μελέτες και ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία συντονίζει το Δίκτυο, ενώ τους παρέχεται και η δυνατότητα συνεργασίας με Ευρωπαϊκά ιδρύματα.
Με απόφασή του την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, το Euromontana έκανε δεκτή την αίτηση μέλους του Δήμου Καρπενησίου και έτσι αποτελούμε τον πρώτο δήμο σε όλη την Ελλάδα ο οποίος εντάχθηκε στο πολυσυλλεκτικό αυτό Δίκτυο. Με τη συμμετοχή του στο Euromontana, ο Δήμος Καρπενησίου θα έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα 72 μέλη από 18 διαφορετικές χώρες, θα αναπτύξει συνεργασίες και θα ανταλλάξει βέλτιστες πρακτικές με περιοχές που διαθέτουν τις ίδιες γεωγραφικές ιδιομορφίες. Ακόμη, οι μελέτες και οι έρευνες που διεξάγονται από αυτό θα συμβάλλουν άμεσα στην ανάπτυξη, την προώθηση και την ποιοτική εξέλιξη των τοπικών μας προϊόντων, ενώ θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό την αγροτική οικονομία, την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και την τουριστική ανάπτυξη.
Μέσα από το Euromontana αντιμετωπίζουμε από κοινού με άλλες ορεινές περιοχές της Ευρώπης, προβλήματα όπως η γεωγραφική απομόνωση, η έλλειψη υποδομών και τα περιορισμένα κίνητρα για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, ενώ συνδυάζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την οικονομική ανάπτυξη με την ορθολογική διαχείριση του φυσικού μας περιβάλλοντος.  
Λειτουργώντας συλλογικά και έχοντας μια συνεχή παρουσία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, μπορούμε να αποκτήσουμε ισχυρότερη φωνή, να διεκδικήσουμε άμεσα οικονομικούς πόρους αλλά και να απαιτήσουμε τη διαμόρφωση πολιτικών που επιτρέπουν στις ορεινές περιοχές να συμμετέχουν οι ίδιες στην ανάπτυξη τους και να διαμορφώνουν το μέλλον τους.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα ακόμη μέρος του προγράμματός μας. Η ένταξη μας στο Euromontana επιβεβαιώνει την πρόθεσή μας για τη σύνδεση του Δήμου Καρπενησίου με την Ευρώπη. Η ενίσχυση του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας, η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας του τόπου μας, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για το νέο Δήμο Καρπενησίου. Στην προσπάθειά μας αυτή αναζητούμε αξιόπιστους συμμάχους, οι οποίοι μπορούν να μας ενισχύσουν, να μας παράσχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και να μας ανοίξουν νέους ορίζοντες για τη συνολική ανάπτυξη του τόπου μας. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, δεν μας επιτρέπεται να παραμένουμε στα στενά όρια του Δήμου μας αλλά ούτε και της Ελλάδας. Η ένταξη μας στο Euromontana, εξασφαλίζει την εξωστρέφεια του Δήμου μας και τη διασύνδεσή του με ευρωπαϊκούς αναπτυξιακούς θεσμούς».   

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κι άλλες διακρίσεις για την ΑΛΑΚ


Νέες επιτυχίες σημείωσε η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου, καθότι τα μέλη της διακρίθηκαν στο αχαϊκό κύπελλο Super Lup.
Οι αγώνες έγιναν στην Πάτρα την Κυριακή 20 Μαρτίου στην πίστα cart mania, όπου διοργανώθηκαν από τη Λέσχη «φιλμπα». Συνολικά συμμετείχαν 32 πληρώματα, εκ των οποίων 4 ήταν από την ΑΛΑΚ.
Από τις 4 συμμετοχές της ΑΛΑΚ με διακρίσεις επέστρεψαν οι:
Νάσιος Δημήτριος 1ος με TOYOTA COROLA στην κατηγορία Δ (200HP +)
Κόκοτος Ανδρέας 2ος με TOYOTA COROLA στην κατηγορία Δ (200HP +)
Χωρίς διακρίσεις, αλλά έχοντας μια ωραία παρουσία, ήταν οι:
Γαλάνης Χρήστος με Honda civic type-r στις κατηγορίες racing 1 και unlimited
Τσιωνης Σπύρος με Peugeot 106 στην κατηγορία racing 1
Να σημειωθεί εδώ ότι τα πληρώματα δεν πήγαν μόνα τους στην Πάτρα, καθώς τους συνόδευσαν για ακόμη μια φορά, οι φανατικοί φίλαθλοι του αθλήματος.

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει στην Ώρα της Γης


Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει στην «Ώρα της Γης». Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, 8:30 μ.μ. κατεβάζουμε για μία ώρα τους Διακόπτες στα δημοτικά κτίρια αλλά και στο λόφο του Αγίου Δημητρίου.
Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της WWF Ελλάς, η νέα Δημοτική Αρχή γίνεται μέτοχος στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Μια ενέργεια με ισχυρό συμβολισμό που μας παρακινεί να αλλάξουμε τρόπο ζωής, εξοικονομώντας ενέργεια για το περιβάλλον και τον ίδιο μας τον εαυτό. Καλούμε λοιπόν, όλους τους δημότες μας να κάνουν το ίδιο, μιας και το μήνυμα της «Ώρας της Γης» είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε αυτή τη μία ώρα, αλλά ευελπιστούμε να διατρέξει την καθημερινότητά μας και να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην προστασία του πλανήτη.
Ο Δήμος Καρπενησίου άνοιξε τη δική του υποσελίδα στην ιστοσελίδα του WWF Ελλάς:www.wwf.gr/earthhour/dimoskarpenissiou και καλεί όλους εσάς να δηλώσετε τη συμμετοχή σας και να σκεφτείτε μια δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα ακολουθήσουμε και μετά την λήξη της «Ώρας της Γής».
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Ο δρόμος για την ανάπτυξη οφείλει να είναι πράσινος. Για έναν δήμο όπως ο δικός μας, η υιοθέτηση πρακτικών που διατηρούν, προστατεύουν και αναβαθμίζουν το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον της Ευρυτανίας, αποτελεί μοναδική για εμάς επιλογή. Παράλληλα, αυτός ο καθαρός και παρθένος τόπος πρέπει να πρωτοστατεί σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για ένα βιώσιμο μέλλον και έναν καθαρότερο πλανήτη. Συμμετέχουμε με μεγάλη χαρά στην «Ώρα της Γής», σβήνοντας τα φώτα στα κτήρια του Δήμου και τον Άγιο Δημήτριο, ενώ παράλληλα δεσμευόμαστε να αντικαταστήσουμε σταδιακά τους κοινούς λαμπτήρες σε όλα τα δημοτικά κτίρια, με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης».

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Αγράφων για τη συγχώνευση-κατάργηση σχολικών μονάδων


Με την παρακάτω επιστολή του ο Δημήτρης Τάτσης εκφράζει την αντίθεσή του στην αρμόδια Υπουργό Παιδείας για την απόφαση να συγχωνευτούν τρείς σχολικές μονάδες στον Δήμο Αγράφων. Ο Δήμαρχος αναφέρει στην επιστολή του ότι η κατάργηση αυτών των σχολικών μονάδων στον ορεινό Δήμο Αγράφων θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση της υπαίθρου και τον μαρασμό της τοπικής κοινωνίας και ζητά από την κ. Διαμαντοπούλου να επανεξετάσει επί το ορθότερο το θέμα αυτό δείχνοντας ευαισθησία στο δίκαιο αίτημα του Δήμου.
Η επιστολή του Δημ. Τάτση έχει ως εξής:

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε. & ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ μονόδρομος η «Κοινωνικοποίηση»




Γράφει ο Βαγγέλης Κατσιφός
Οικονομολόγος, Διευθυντής Τράπεζας, πρώην Δήμαρχος


Ανησυχεί η τοπική κοινωνία για τη διακοπή των δραστηριοτήτων (πεθαμό) της ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ και για την εγκατάλειψη του ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ. Σοβαρή μείωση της τοπικής οικονομίας. Αν ανοίξουμε τα αρχεία της εποχής 1996-98 θα βρούμε την αλήθεια. Προσπάθησα τότε, ως Διευθύνων της Εταιρείας, με επιχειρήματα & παραδείγματα για τη βιώσιμη λύση της «Κοινωνικοποίησης» που ήταν: α)ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ να μεταφερθεί σε όλους τους κοινωνικούς φορείς του Νομού: Νομαρχία, Συμβούλια Περιοχής (αργότερα Δήμοι), ΤΕΔΚ, Επιμελητήριο, Ένωση Συν/σμών, Ιδιώτες. β) το Χιονοδρομικό Κέντρο να μεταφερθεί στο Δήμο Καρπενησίου κυρίως, Νομαρχία, όμορους ωφελούμενους Δήμους, Ιδιώτες. Σε όλη την Ελλάδα στις Αναπτυξιακές μετέχουν πολλοί κοινωνικοί φορείς. Έγραφα & δήλωνα «Συνάδελφοι εγκληματείτε, όχι μόνο στη Νομαρχία, γρήγορα θα οδηγηθούν σε χρεοκοπία.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

“Εφυγε” ο Βαγγέλης Οικονόμου


Ταξίδεψε στην αιωνιότητα την περασμένη Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και επί σειρά ετών Πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων, Ευάγγελος Οικονόμου, ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην παιδεία και στο χώρο των γραμμάτων και των επιστημών.
Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1925 στα Λεπιανά Ευρυτανίας και ήταν γιος του δασκάλου Παντελή Οικονόμου.
Ήταν Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, του Παντείου Πανεπιστημίου και του Διδασκαλείου Μέσης Εκπαίδευσης και τιμήθηκε με το παράσημο των Εξαίρετων Πράξεων μετά τη στρατιωτική του θητεία (1944-1951).
Υπηρέτησε ως Φιλόλογος Καθηγητής στην Κύπρο (1952-1956), όπου αναμείχθηκε ενεργά και αποτελεσματικά στον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου (ΕΟΚΑ). Απελάθηκε από τους Άγγλους και αργότερα τιμήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ


Με τρικούβερτο γλέντι και πολύ κέφι απ’ το οποίο δεν έλειψαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων και Βίνιανης Ευθύμιος Μιχόπουλος και Φραγκίστας Νίκος Φούκας, καθώς και οι νέες Δημοτικοί Σύμβουλοι Απεραντίων Κλεάνθη Φουρλίγκα και Φραγκίστας Βάσω Φεγγούλη, Δ/ντρια της εφημερίδας μας, ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, γιόρτασαν και φέτος, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σε ψησταριά της Δυτ. Φραγκίστας, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Φραγκίστας τη Γιορτή της Γυναίκας, το περασμένο Σάββατο 19 Μαρτίου. Η συμμετοχή των γυναικών κάθε ηλικίας από Φραγκίστα και όλα τα γύρω χωριά ήταν μεγάλη, η διοργάνωση από την πρόεδρο κα Ειρήνη Φλέγκα και το Διοικητικό Συμβούλιο άψογη, το τραπέζι πλούσιο για όλα τα γούστα, τα τραγούδια κυρίως παραδοσιακά, και ο χορός αδιάκοπος! Πρώτος μάλιστα κατεπαναληψη τον έσυρε, μαζί με τους Αντιδημάρχους και τις Δημοτικές Συμβούλους, ο Δήμαρχος! Παρόντες επίσης ο Αστυνομικός Διοιηκητής Κερασοχωρίου Δημήτρης Ματσούκας, η Διευθύντρια του Επαγγελματικού Λυκείου Δυτ. Φραγκίστας αδελφή Φεβρωνία και άλλες εκπαιδευτικοί, καθώς επίσης η τοπική Σύμβουλος Αγ. Γεωργίου Βίκυ Μακρή και η προηγούμενη πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ελένη Τελώνη.
Ήταν μια από τις πολύ καλές πρωτοβουλίες του Συλλόγου Γυναικών που με την πολιτιστική και ποικίλη κοινωνική του παρουσία στα τοπικά δρώμενα όλα αυτά τα χρόνια, επιτελεί το δικό του πολυσήμαντο έργο στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως στον ευαίσθητο και ιδιαίτερο χώρο του γυναικείου πληθυσμού τον οποίο προσπαθεί να αναβαθμίζει συνεχώς. Σημαντική οπωσδήποτε, όσο και συμβολική για το ενδιαφέρον της νέας διευρυμένης Δημοτικής Αρχής για τις καθημερινές ανάγκες της Ευρυτάνισσας –μεταξύ των οποίων και η διέξοδος και η ευκαιρία στην ψυχαγωγία- και η προσωπική συμμετοχή του Δημάρχου και των υπολοίπων αυτοδιοικητικών.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, και προ πάντων στα μέλη του Συλλόγου, στις ακούραστες κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου του και βεβαίως στη δημιουργική του πρόεδρο κα Ειρήνη Φλέγκα !
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

«Ημέρα Σταδιοδρομίας» από το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Γρα.Σ.Ε.Π.) Γρανίτσας


Στο Γυμνάσιο-Τ.ΓΕ.Λ. Γρανίτσας θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά «Ημέρα Σταδιοδρομίας» την Πέμπτη 07 Απριλίου 2011 και ώρα 10:00 έως 13:30. Στην εκδήλωση, φορείς και επαγγελματίες θα ενημερώσουν τους νέους/νέες για διάφορα επαγγέλματα και προοπτικές σταδιοδρομίας, ενώ παράλληλα θα απαντήσουν σε ερωτήματα που τους απασχολούν, ώστε να τους βοηθήσουν στην μετέπειτα επιλογή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας κατά την μετάβασή τους από το σχολείο στην κοινωνία.
Το παρόν στην «Ημέρα Σταδιοδρομίας» θα δώσουν τα στελέχη του ΚΕΣΥΠ Καρπενησίου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωπος του Α.Τ.Ε.Ι. Λαμίας από το παράρτημα Καρπενησίου, εκπρόσωπος από το ΕΠΑ.Λ. Δυτ. Φραγκίστας και εκλεκτοί ομιλητές διαφόρων επαγγελματικών κλάδων (ιατρός, φαρμακοποιός, οικονομολόγος κλπ).
Στο σχολείο μας φέτος πραγματοποιείται πρόγραμμα «Αγωγής Σταδιοδρομίας» που εφαρμόζει το Γρα.Σ.Ε.Π. Γυμνασίου Γρανίτσας, στο πλαίσιο του οποίου και οργανώνεται και η εκδήλωση. Το πρόγραμμα με τίτλο «Διευρύνω τα επαγγελματικά μου ενδιαφέροντα…» σκοπό έχει να εξετάσουν οι μαθητές/τριες εναλλακτικές επαγγελματικές επιλογές τους πριν από την τελική τους απόφαση, σύμφωνα και με τις προσωπικές του επιδιώξεις και προσδοκίες καθώς και τις ευκαιρίες για τοπική ανάπτυξη.
Υπεύθυνος του Γρα.Σ.Ε.Π. Γυμνασίου Γρανίτσας και της εκδήλωσης είναι ο εκπαιδευτικός κ. Τρυφωνόπουλος Χρήστος.

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 3-0 Άνετη νίκη της Κρέντης με τριάρα επί του ανύπαρκτου Αστέρα


Σπουδαία νίκη αλλά χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό αντίκρισμα, σημείωσε η Κρέντη, επικρατώντας με το επιβλητικό 3-0, του Αστέρα Αγίου Προκοπίου, που έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του στο φετινό πρωτάθλημα.
Οι γηπεδούχοι καλύτεροι σε όλους τους τομείς, κυρίως στο πρώτο ημιχρόνιο, επικράτησαν κατά κράτος του Αστέρα, που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε ότι μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλό από αυτή την αναμέτρηση.
Το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου, χωρίς αρχή και τέλος, υπέκυψε στην ανωτερότητα της Κρέντης, της οποίας οι επιθετικοί αν ήταν πιο εύστοχοι, το σκορ θα έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις. Δυστυχώς για τον Αστέρα, στο ματς αυτό, είχε 3-4 παίχτες στην ενδεκάδα του που ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ σε πολύ άσχημη μέρα, ίσως την μοναδική στην φετινή σεζόν, βρέθηκε και το μεγάλο αυτού της ομάδας που ακούει στο όνομα Λάκης Αναστασόπουλος.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Συγχωνεύσεις – υποβιβασμοί - καταργήσεις Σχολικών Μονάδων
Ανακοινώθηκαν την Κυριακή 13-3-2011 από το Υπουργείο Παιδείας οι συγχωνεύσεις, υποβιβασμοί και καταργήσεις των σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα. Επακόλουθο η μείωση μεγάλου αριθμού οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού που θα έχει ως συνέπεια τον περιορισμό του αριθμού των μεταθέσεων σε κάποιους νομούς, του αριθμού των αποσπάσεων και των μόνιμων διορισμών.
Στην Ευρυτανία καταργήθηκε το 12,5% των Δημοτικών Σχολείων με αποτέλεσμα να χαθούν 6 οργανικές θέσεις δασκάλων. Συγκεκριμένα, καταργήθηκαν τα Δημ. Σχολεία Κέδρων, Νέου Αργυρίου και Τοπολιάνων τα οποία συγχωνεύτηκαν με τα Δημ. Σχολεία Ραπτοπούλου, Δαφνούλας και Καστρακίου αντίστοιχα. Η κατάργησή τους έγινε με μοναδικό κριτήριο οικονομικούς και μόνο λόγους. Κανένα παιδαγωγικό όφελος για τους μικρούς μαθητές αφού δε μετακινούνται σε κάποιο πολυδύναμο 6/θ ή 12/θ σχολείο, ώστε να ωφεληθούν από τη διδασκαλία, στο πρωινό τμήμα, των Αγγλικών, 2ης Ξένης Γλώσσας, Πληροφορικής, Θεατρικής Αγωγής κ.ά. Το 1/θ Νέου Αργυρίου συγχωνεύεται με το 1/θ Δαφνούλας και το 1/θ Τοπολιάνων με το 1/θ Καστρακίου. Και στις δύο περιπτώσεις δημιουργούνται δύο 1/θ με πολλούς μαθητές το καθένα, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται. Για ποια ποιοτική παροχή εκπαίδευσης των μικρών μαθητών συζητάμε; Συγχωνεύεται επίσης το 1/θ Κέδρων με το 2/θ Ραπτοπούλου. Οι μαθητές καθημερινά πρέπει να μετακινούνται σε μια απόσταση αρκετά μεγάλη και δύσκολη, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.
Με περικοπές σε σχολεία, χρήματα και εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να υπάρξει δωρεάν δημόσια, υψηλής ποιότητας, παιδεία.

Ο Δημήτρης Τάτσης υιοθέτησε το δικό του δέντρο, συμμετέχοντας στην δενδροφύτευση που έγινε στην Κρέντη από τα παιδιά του Κατηχητικού


Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης, την περασμένη Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία προγραμματισμένη δενδροφύτευση σε διάφορα σημεία του χωριού.
Στην πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία των παιδιών και του συνεταιρισμού Μελισσοκόμων Κρέντης, συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης ο οποίος μάλιστα φύτεψε και υιοθέτησε το δικό του δένδρο στην πλατεία του χωριού, για το οποίο θα είναι υπεύθυνος και θα οφείλει να το ποτίζει και να το περιποιείται μέχρι να μεγαλώσει.
Ο Δημήτρης Τάτσης, μετά την συμβολική αυτή κίνηση συνεχάρη τον εφημέριο του χωριού και τα παιδιά του ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ, όπως και τα μέλη του Συνεταιρισμού, για την συμμετοχή τους στην δενδροφύτεσυη αλλά και για την εν γένει προσπάθειά τους για ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των Κρεντιωτών, σε ό,τι έχει να κάνει με τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και την προστασία του περιβάλλοντος.
Αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι τα 300 περίπου δένδρα, ακακίες Κωνσταντινουπολίτικες, που φυτεύτηκαν, παραχωρήθηκαν από το Δασαρχείο Καρπενησίου και πιο συγκεκριμένα από τον Δασάρχη Γιάννη Φάκα, μετά από ενέργειες του Συνεταιρισμού και προσωπικά του Κρεντιώτη Γιώργου Βούρτσα.
Συγκινητική ήταν η παρουσία των παιδιών του ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ Σχολείου, που σε μια ακόμη τέτοια προσπάθεια, απέδειξαν εμπράκτως την αγάπη τους για το περιβάλλον, συμμετέχοντας ενεργά στην δενδροφύτευση, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η συνεισφορά του Δημοτικού Συμβούλου Αγράφων, Δημήτρη Βούρτσα καθώς και των Κρεντιωτών Γιώργου Μάκκα, Θανάση Κουτσούμπα, Βαγγέλη Τσιγαρίδα, Αποστόλη Μάκκα, και Θοδωρή Πλατή.