Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Άγραφα-Άγιος Προκόπιος 2-1 Νίκησε ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ


Νίκη που ισοδυναμεί και με μαθηματική πρόκριση στην τετράδα σημείωσαν τα Άγραφα επικρατώντας του Αγίου Προκοπίου με σκορ 2-1.
Με την νίκη της αυτή η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου έφτασε τους 31 βαθμούς και ο Άγιος Προκόπιος ισοβαθμεί με τον Αίολο στην 4η θέση, με 21 βαθμούς και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική όπου ο Αίολος θα αντιμετωπίσει το Βελούχι και ο Άγιος Προκόπιος την Δόξα.

Με την Ομόνοια Πέτρας κληρώθηκε για το Κύπελλο Ερασιτεχνών ο Απεραντιακός Την Τετάρτη 6 Απριλίου η αναμέτρηση στην έδρα της Ομόνοιας


         Το γήπεδο των Κάμπων Δημαρίου, 
της Ομόνοιας Πέτρας χιονισμένο
και κατω η ομάδα



Η Ομόνοια Πέτρας της Ένωσης Π..Σ Άρτας είναι ο αντίπλαος του Απεραντιακού για το Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος. Σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην ΕΠΟ, ο κυπελλούχος Ευρυτανίας την ερχόμενη Τετάρτη 6 Απριλίου στις 4.30 μ.μ. θα αντιμετωπίσει  στο γήπεδο των Κάμπων Δημαρίου, την Ομόνοια και με νίκη θα βρεθεί ουσιαστικά στους 16 της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή που θα προκύψει από την αναμέτρηση Τολοφώνα Ερατεινής με τον νικητή που θα βγει από το ζευγάρι (Τηλυκράτης Λευκάδας-Ερασιτέχνες Παναιτωλικού)

ΑΙΟΛΟΣ – ΚΡΕΝΤΗ 2-1 Και όμως έχασε…


Στο ποδόσφαιρο, θα το γράψουμε για πολλοστή φορά δεν νικάει πάντα ο καλύτερος αλλά η ομάδα που στέλνει την μπάλα περισσότερες φορές στο πλεχτό.
Κάπως έτσι έγινε και στο ματς του περασμένου Σαββάτου μεταξύ Αίολου και Κρέντης, όπου νικητές αναδείχθηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι επικράτησαν της ομάδας του Χρήστου Καλαμπάκα με σκορ 2-1, σε ένα επεισοδιακό ματς που είχε αρνητικό πρωταγωνιστή τον ρέφερι της συνάντησης  κ.Λ. Κολοκώτσιο ενώ χάλια τα πήγε και ο Βοηθός του Γαλάνης.

Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Την ερχόμενη Τετάρτη 6/3 το Σεμινάριο για την Αντισεισμική Άμυνα Σχολικών Μονάδων


Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου διοργανώνουν σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης με Θέμα: «Αντισεισμική Άμυνα Σχολικών Μονάδων»

Συνεδρίασε το Δ.Σ. Καρπενησίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα


Κυρίαρχα θέματα η κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος για το 2011 και τα δημοτικά τέλη

Συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 το δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Κυρίαρχα θέματα ήταν η κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος για το 2011 και τα δημοτικά τέλη.

Μια νέα έκδοση της “Πανευρυτανικής” Μιχάλης Σταφυλάς : «Δικαίωμα στο όνειρο» (ποιήματα μιας άλλης εποχής)

Η “Πανευρυτανική Ένωση” έχει τη χαρά να παρουσιάσει το νέο βιβλίο του Μιχάλη Σταφυλά “Δικαίωμα στο όνειρο”. Πρόκειται για “ποιήματα μιας άλλης εποχής” όπως ο ίδιος τα χαρακτηρίζει. Γραμμένα πριν τριάντα και σαράντα χρόνια, εκφράζουν τους οραματισμούς, τις προσδοκίες και τις πίκρες μιας γενιάς που έζησε κάτω από πολλές και ποικίλες καταστάσεις. Κατοχή. Εμφύλιο. Δικτατορίες. Επιδράσεις από ξένες δυνάμεις κλπ. Ο ποιητής  όχι μόνο τα έζησε όλα αυτά αλλά και τα γεύτηκε. Και κάθε φορά έριχνε στο χαρτί κάποιους στίχους που τους άφηνε στο συρτάρι… Μόνο τις δύο ποιητικές Συνθέσεις “Ευρυτανία” και “Μοιρολόι για το Δάσκαλο” κυκλοφόρησε που ήταν δύο έντονα κατηγορητήρια εναντίον των Εξουσιών που εγκαταλείπουν περιοχές και ανθρώπους στην τύχη τους.

Με λαμπρότητα και τιμές η διπλή γιορτή του Έθνους στην Ευρυτανία

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, λόγω και του καλού καιρού, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Ευρυτανία, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σε 6.484.009,79 € ανέρχονται τα χρέη του Δήμου Αγράφων


Τα οικονομικά των πρώην Δήμων που συγκρότησαν τον νέο Δήμο Αγράφων, έδωσε στην δημοσιότητα η Επιτροπή που διενέργησε τον σχετικό έλεγχο. Σύμφωνα με την έκθεση απογραφής το συνολικό ποσό που είναι χρεωμένοι οι 5 Δήμοι, ανέρχεται στα 6.484.009,79 ευρώ.

Διαμαντοπούλου: Οι αλλαγές στο νέο Λύκειο που θα ισχύσουν από το Σεπτέμβριο


Στο Εθνικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέτει την Τετάρτη το υπουργείο Παιδείας, την πρότασή του για το «Νέο Λύκειο» την οποία  παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Στα χέρια μαθητών–καθηγητών–γονιών ο αγώνας. «Να μην περάσει η αυταρχική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, να κλείσει και να συνενώσει σχολεία, γιατί απλά, έτσι το Μνημόνιο επιτάσσει».



Συγχωνεύσεις Σχολικών Μονάδων στην Περιφέρεια :
To αιρετό περιφερειακό συμβούλιο δεν στάθηκε στο ύψος του !
To αιρετό περιφερειακό συμβούλιο υπηρέτης της κεντρικής διοίκησης...

      
Με μόνο κριτήριο τη μνημονιακή πολιτική μείωσης των δαπανών και για την παιδεία (στα πλαίσια της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας), με παντελή αδιαφορία για τα κοινωνικά και παιδαγωγικά προβλήματα που θα προκύψουν, παρά τις έντονες αντιδράσεις  μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.....η κυβέρνηση προχώρησε σε εκτεταμένες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων :

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ευρ/νίας



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορός του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, ο αφιερωμένος στην γιορτή της Γυναίκας, που είχε αναβληθεί λόγω της έντονης κακοκαιρίας, που επικρατούσε στο Καρπενήσι στις 8 Μαρτίου 2011.
Την περασμένη Κυριακή το βράδυ, στο φιλόξενο χώρο του Casa di Neve chalet στον Άγιο Νικόλαο, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας τίμησε δεόντως την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με μια άψογη εκδήλωση που διοργάνωσε με πολύ μεράκι η ακούραστη και δημιουργική Πρόεδρος Λίτσα Πετροπούλου αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ερωτήσεις για τα θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων στον Δήμο Αγράφων αλλά και σε άλλους Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κατέθεσαν 3 Βουλευτές του ΚΚΕ στην αρμόδια Υπουργό και η κ. Δέσποινα Σπανούδη, υποψήφια Περιφερειάρχης με το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”.
Παραθέτουμε στην συνέχεια τόσο την ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ όσο και της κ. Σπανούδη προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς για το μείζον αυτό θέμα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ 3 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: Επανεξετάστε την απόφασή σας

Ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας συνεχίζοντας τις ενέργειές του για τη μη κατάργηση των τριών σχολικών μονάδων της Ευρυτανίας, που έγιναν με μοναδικό κριτήριο οικονομικούς και μόνο λόγους, απέστειλε  στις 23-3-2011 προς το Υπουργείο Παιδείας επιστολή  με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις συγχωνεύσεις των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων οι οποίες δεν έγιναν με παιδαγωγικά κριτήρια, όπως είχαν τεθεί στα δελτία τύπου που το ίδιο το Υπουργείο είχε εκδώσει, και καλεί τους αρμοδίους να μην εμείνουν στις συνενώσεις που ανακοίνωσαν και να επανεξετάσουν την απόφασή τους λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που τους θέτουμε.

ΒΟΜΒΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΟΥΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΑ, ΑΠΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΨΕΜΑΤΑΚΙ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ- ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Εκλογές την ερχόμενη Κυριακή στον Σύνδεσμο Ευρυτάνων Φθιώτιδας


Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ Σ στον Σύνδεσμο Ευρυτάνων Ν.Φθιώτιδας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 3 Απριλίου 2011 στις 11.00΄π.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου που βρίσκονται στην οδό Τσακάλωφ 3 στη Λαμία.
Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και Γενική Συνέλευση με τα παρακάτω 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.Eκλογή 3/μελούς Προεδρείου Γ.Σ.
2.Εκθεση πεπραγμένων Δ.Σ.
3.Συζήτηση επί των πεπραγμένων ,απόψεις- προτάσεις
4.Οικονομικός απολογισμός 2010-2011.
5.Έκθεση εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση.
6.Απαλλαγή του Δ.Σ.
7.Εκλογή 3/μελούς εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών .
8.Αρχαιρεσίες για τη ανάδειξη νέου 9/μελούς Δ.Σ.-3/μελούς εξελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων της Ο.Ε.Σ. για τη διετία 2011-2013.

Δηλώσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στα γραφεία του Συνδέσμου (Τσακάλωφ 3-Λαμία) μέχρι και αύριο Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 από 6-8μ.μ.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ

ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ

ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 12 π.μ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Π.

ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ!!!

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 447

* Ο Γιάννης Ίβρος ο Αυτοδιοικητικός με την σταθερή αξία στην Αυτοδιοίκηση κατέρριψε με ατράνταχτα στοιχεία το μύθο περί χρεωμένου δήμου, τονίζοντας πως το γεγονός ότι δεν προτάθηκε κανένα έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα,

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ.Καρπενησίου για την ψήφιση του Προϋπολογισμού έτους 2011


Συνεδριάζει, σε 2 τακτικές συνεδριάσεις (6η-7η) το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 16.00 μ.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για το θέμα: 1. Διάλυση εργολαβίας του έργου με τον τίτλο «Κατασκευή σκάλας στην Αγία Παρασκευή, από οικία Παναγιώτη Γεωργαλή προς οικίας Αγγελικής Πολυχρόνη» (προϋπολογισμού 53.410,00 ευρώ) και στις 18.00 μ.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για το θέμα: Ψήφιση προϋπολογισμού 2011.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Γρανίτσα 28-3-2011

Κα Βάσω Φεγγούλη

Στην εφημερίδα σας, στις 23 Μαρτίου 2011, αναφερθήκατε και σχολιάσατε πράγματα που αφορούν τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δυτικής Ευρυτανίας.
Ειδικότερα στη σελίδα 10 του προηγουμένου φύλλου σας, που αναφέρεσθε στην συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, στην τελευταία παράγραφο, μεταξύ άλλων γράφετε: «Ερωτηματικά προκάλεσε… υπογραφή των Πρακτικών…».
Με την ιδιότητά μου ως μέλος του προαναφερθέντος Συλλόγου και μέλος του ΔΣ και προς αποκατάστασης της αλήθειας θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:
Δεν προέκυψε πρόβλημα μεταξύ των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας, σχετικά με την ίδρυση νέου καταφυγίου άγριας ζωής στην περιοχής της Δυτικής Ευρυτανίας.
Τα όσα ακούστηκαν ή λέχθηκαν από δύο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας, αφορούν μόνο αυτούς και εκφράζουν προσωπικές τους απόψεις, καθώς δεν λάβαμε επίσημη πρόσκληση από τον Δήμο Αγράφων να παραστούμε στη συνεδρίαση του, στην συζήτηση για την ίδρυση του νέου καταφυγίου και να καταθέσουμε τις απόψεις μας.
Επιπρόσθετα δεν έχει προκύψει κανένα ερωτηματικό και ούτε δημιουργήθηκε θέμα σχετικά με την υπογραφή των Πρακτικών Συνεδριάσεων του Συλλόγου. Αντίθετα, ερωτηματικά, εμένα προσωπικά μου δημιούργησαν όσα έμαθα για τη δημόσια περιφορά και παρουσίαση του βιβλίου πρακτικών του ΔΣ, χωρίς προηγούμενη απόφασή μας, σε αναρμόδιες αρχές και ιδιώτες.

Υ.Γ. Παρακαλώ η παρούσα επιστολή μου να δημοσιευθεί στην εφημερίδα σας.

Με τιμή
Γιώργος Ρήγας
Μέλος του ΔΣ
Κυνηγετικού Συλλόγου
Δυτ. Ευρυτανίας

Οργάνωση Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα τον Όσιο Ευγένιο τον Αιτωλό και τις Σχολές των Αγράφων

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ “ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ”
Σ.Α. ΕΝ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩ
ΒΡΑΒΕΙΟΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ


Ο Σύνδεσμος Ευγένιος ο Αιτωλός με την συμπλήρωση 45 ετών πνευματικής παρουσίας και πολιτιστικής προσφοράς, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, προγραμματίζει κατά μήνα Οκτώβριον 2011 την πραγματοποίηση Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός και αι Σχολαί των Αγράφων κατά την Τουρκοκρατίαν.

Οι απαλλοτριώσεις στο τμήμα «Διασταύρωση Ε65 με τον ΠΑΘΕ έως Α/Κ Καρπενησίου» το μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του οδικού άξονα Ε65

Απάντηση από τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη έλαβε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη στην ερώτηση που είχε καταθέσει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του οδικού άξονα Ε-65.

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο με δυο θέματα για την Ευρυτανία

Στην Λαμία στις 28 Μαρτίου έγινε η δεύτερη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Στερεάς Ελλάδος  με 18 θέματα σε ημερήσια διάταξη.Συζητηθηκαν και ψηφιστήκαν όλα κατά πλειοψηφία Από τα θέματα που εξεταστήκαν και ολοκληρώθηκαν το κεντρικό ήταν ο προϋπολογισμός του 2011
Ο Περιφερειάρχης  Κλέαρχος Περγαντάς τόνισε ότι  προϋπολογισμός αυτός είναι καθαρά προσωρινός και λειτουργικός, καθρέφτης των προϋπολογισμών των 5 νομών της περιφέρειας,  γίνεται με βάση τα στοιχεία του 2010 και δεν περιέχει τα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα των νομών. καθώς το σημαντικότερο μέρος των έργων που είναι το ΕΣΠΑ, θα αποδοθούν στην Περιφέρεια την 1η Ιουλίου του 2011. Στο διάστημα από τώρα μέχρι τότε πρέπει να γίνουν οι τεχνικές μελέτες των έργων και η δημοπράτηση αυτών ώστε να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση άμεσα.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην Ανατολική Φραγκίστα μια ωραία παρέα κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο των Αγράφων που ανοίγει την όρεξη για καλό τσίπουρο και μπόλικη κουβέντα Ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην Ανατολική Φραγκίστα μια ωραία παρέα κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο των Αγράφων που ανοίγει την όρεξη για καλό τσίπουρο και μπόλικη κουβέντα

Εκλεκτός μουσαφίρης  της ωραίας αυτής ομήγυρης ο Απεράντιος Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Τσιτσάνης, εγκάρδιος φίλος και συγγενείς του Προέδρου του Συλλόγου Ανατολικοφραγκιστιανών, γνωστού Νομικού Κώστα Κουτσούμπα. Στην ξεχωριστή αυτή σύναξη συμμετείχαν ακόμη, η Δημοτική Σύμβουλος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας Δικηγόρος Θωμάς Μπόνιας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Λάμπρου, οι Ανατολικοφραγκιστιανοί γαμπροί, ο Γιατρός Βασίλης Αυγερινός, ένας σπουδαίος άνθρωπος, πραγματικός λεβέντης, όπως και ο  Λειβαδίτης κ. Λουκάς, καθώς και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ Κώστας Κωστόπουλος. Στην παρέα αργότερα προσήλθε και ο νέος Αντιδήμαρχος Αγράφων Νίκος Φούκας και η κουβέντα ανοίχτηκε και έγινε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα με θέματα επίκαιρα αλλά και τοπικά για τα οποία αναπτύχθηκε σημαντική και εποικοδομητική συζήτηση.

Εκδοτικός άθλος της Πανευρυτανικής Ένωσης

Διατρέχοντας τη θητεία του ΔΣ της Πανευρυτανικής Ένωσης ευρισκόμεθα προ αλλεπάλληλων εκπλήξεων. Έχω επισημάνει στο παρελθόν κάποιες πτυχές του πολύμοχθου έργου που συντελέστηκε, αλλά για τον εκδοτικό άθλο που πραγματοποιήθηκε σε ελάχιστο χρόνο «ύμνος άπας ηττάται». Και μόνον αν μονολεκτικά αναφέρουμε ότι τριάκοντα περίπου βιβλία Ευρυτάνων συγγραφέων τυπώθηκαν κατά τη θητεία του παρόντος ΔΣ της Πανευρυτανικής Ένωσης, είναι ικανά να διαλαλήσουν το μέγεθος της προσφοράς.

Περιφερειακός Αγώνας Προαγωνιστικής Νοτίου Ελλάδος Αλπικού Σκι στον Παρνασσό.

Την περασμένη Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε στον Παρνασσό στην τοποθεσία Φτερόλακα, ο Περιφερειακός Αγώνας Προαγωνιστικής Νοτίου Ελλάδος. Ο Ε.Ο.Σ Αθηνών για άλλη μία φορά με σύμμαχο τον καλό καιρό, οργάνωσε άψογα μία γιορτή για τους μικρούς αθλητές, οι οποίοι πήραν το βάπτισμα του πυρός. Μετάλλια και διπλώματα δόθηκαν σε όλα τα παιδιά, τα οποία αποχώρησαν γεμάτα ενθουσιασμό, αλλά και όνειρα για το μέλλον. Πρόκειται για την τελευταία διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας στις κατηγορίες των παιδιών στα πλαίσια του Ελληνικού πρωταθλήματος, για την χειμερινή περίοδο 2010 - 2011.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ 2οFREERIDE CONTEST ΣΤΗ ΦΤΕΡΟΛΑΚΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Το Σάββατο 19 Μαρτίου διεξήχθη στη Φτερόλακα Παρνασσού το  2οFREERIDE contest. Στον αγώνα αυτό οι αθλητές καλούνται  να κατέβουν από μία οριοθετημένη περιοχή  (εκτός πίστας) στο τέλος της οποίας υπάρχει ένα άλμα.

Άξιος Κυπελλούχος Ευρυτανίας ο Απεραντιακός με άνετη νίκη επί του Βελουχιού με σκορ 3-0



Η ομάδα του ΑΠΟΚ την περίοδο 1980-81 με τον αείμνηστο Κώστα Παππά στην σύνθεσή της.

Δικαίωση για τον Δημήτρη Βελαέτη και τον Κώστα Πασά η κατάκτηση του τροπαίου

Το πρώτο του τρόπαιο στην σύντομη παρουσία του στο ευρυτανικό ποδοσφαιρικό στερέωμα κατέκτησε ο Απεραντιακός, επικρατώντας στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας του Βελουχιού με σκορ 3-0.
Η ομάδα του Κώστα Πασσά, που δύσκολα πλέον θα τα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία μετά την «σφαγή» στην Σπερχειάδα, πήρε απόλυτα δίκαια το κύπελλο, καθότι ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου, ενώ έπαιξε και κατά διαστήματα καλή μπάλα.

Με τιμές και παρουσία του Ηλία Καρανίκα οι εκδηλώσεις της ομογένειας για την 25η Μαρτίου στην μακρινή Αυστραλία

H ομογένεια της Αυστραλίας τίμησε και φέτος με κάθε επισημότητα και διάφορες εκδηλώσεις την Eθνική Eπέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε η τριμελής διακομματική Αντιπροσωπεία από την Ελλάδα, που αποτελούνταν από τον Bουλευτή Ευρυτανίας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Ηλία Καρανίκα, τον Bουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριο Σαλμά καθώς και τον Bουλευτή Θεσσαλονίκης Ιωάννη Ζιώγα.

Να ανακλιθούν οι άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις θέσεις Σπανός-Κόμπολος και Γάβραινας του Δήμου Καρπενησίου ζητά από τον Κλέαρχο Περγαντά η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


ΕΠΕΙΓΟΝ
Λαμία,28/3/2011…ώρα 8π.μ

Προς τον κ.Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση δύο αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ),της 393 και της 398 του 2011, που δίνουν την άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από αιολικούς σταθμούς, ισχύος 33 και 21 MW,στις θέσεις Σπανός-Κόμπολος και Γάβραινας του Δήμου Καρπενησίου ( περιοχές πρώην Δήμων Φουρνάς και Κτημενίων ), Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διαμαρτύρεται έντονα για τις διοικητικές πράξεις που αγνοούν κατάφορα τις διαφορετικές αντιλήψεις των κατοίκων της περιοχής.
Εκφράζει, επίσης την κατηγορηματική της αντίθεση σε τέτοιες ενέργειες που ιδιωτικοποιούν την παραγωγή της ενέργειας, υπονομεύοντας τα συμφέροντα του λαού.

Ζητάμε : 1. Να ανακλιθούν οι άδειες που εκδόθηκαν και να σταματήσει κάθε ενέργεια των εργολάβων.
2. Να δοθούν εξηγήσεις για το πώς συγκεκριμένα χορηγήθηκαν οι εγκρίσεις για τα εν λόγω αιολικά πάρκα.

Χρονάς Τάσος.
Γκικόπουλος Γιώργος.
Ντούρου Σοφία (Ιωάννα).

Ερώτηση Καρανίκα στο Γερουλάνο για το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου

Ερώτηση με θέμα τις εξελίξεις και την πορεία αξιοποίησης των αθλητικών υποδομών του "Προπονητικού Κέντρου Καρπενησίου" προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο κατέθεσε ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας στις 18 Μαρτίου 2011.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρει:
"Στην πόλη του Καρπενησίου υπάρχει μέχρι σήμερα ένας πλούτος αναξιοποίητων κεντρικών αθλητικών υποδομών που καλύπτουν διαφορετικά σύγχρονα αλλά και κλασικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το στίβο, την κολύμβηση και το σκι. Eπίσης διαθέτει όλες τις αναγκαίες εγκαταστάσεις ώστε να λαμβάνουν χώρα -και μάλιστα σε έκταση μεγαλύτερη του τοπικού επιπέδου- αγώνες και διοργανώσεις που θα μπορούσαν να αναδείξουν τις δυνατότητες του τόπου στον τομέα του Αθλητισμού.
Συγκεκριμένα διαθέτει: το Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου, το Εθνικό Στάδιο Καρπενησίου, το Κλειστό Κολυμβητήριο αλλά και το πλέον φυσικό πλεονέκτημα του υψομέτρου (1000 m) καθώς και εξαιρετικούς χώρους φιλοξενίας. Το αίτημα των φορέων αφορά στη μετατροπή του «Προπονητικού Κέντρου Καρπενησίου» σε «Εθνικό Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου» με σκοπό να προπονούνται στην Ευρυτανία και εθνικές ομάδες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Η πρόταση αυτή αποτελεί κεντρικό αίτημα των αθλητικών φορέων του Νομού σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της πόλης του Καρπενησίου αλλά και κεντρικό αίτημα για τη συνολικότερη στρατηγική ανάδειξη της Ευρυτανίας. Ο ίδιος ο «Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου» στηρίζει με έγγραφό του τις προσπάθειες της «Ένωσης» για τη συγκεκριμένη αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων ενώ την ίδια πρόταση στηρίζει το «Εμπορικό Επιμελητήριο» και ο «Κολυμβητικός Όμιλος Καρπενησίου».

Για τους λόγους αυτούς ερωτάται ο κ. Υπουργός;
1. Τι σκοπεύει να κάνει σχετικά με την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων για τη δημιουργία του «Εθνικού Προπονητικού Κέντρου Καρπενησίου»;

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ


Γράφει ο
Ηλίας Γ. Προβόπουλος


Στα ΄Αγραφα πρόλαβα να γνωρίσω κάποιους ανθρώπους που η φύτρα φαίνεται να κρατάει από τα παλληκάρια του τόπου που γέννησε τον Κατσαντώνη, τον Βελή, τον Καραϊσκάκη και τόσους άλλους ήρωες και πολεμιστές που έδωσαν την ζωή τους και πότισαν τη γη με αίμα για να λευτερωθεί η πατρίδα, όχι μόνο 1821 αλλά και στα μετά το 1940 χρόνια, στην Κατοχή για να διώξει η μικρή πατρίδα τους τον κατακτητή, όποιος κι αν αυτός ήταν.

Πώς και πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25η Μαρτίου ...


Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Η 25η Μαρτίου, ως ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας, γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα του 1838 και από τότε καθιερώθηκε με θρησκευτική ευλάβεια σε όλο το πανελλήνιο. Η καθιέρωση της εορτής οφείλεται στην επιμονή και το πείσμα του Δημάρχου της Αθήνας Δημ. Καλλιφρονά (1805 – 1879). Ο Δήμαρχος ήρθε σε ρήξη με τη βαυαρική διοίκηση και συγκεκριμένα με το Υπουργείο των Εσωτερικών το οποίο δεν επιθυμούσε έξοδα για γιορτές, όταν οι αγωνιστές δεν είχαν να φάνε. Κατά μία άλλη εκδοχή το Παλάτι, μάλλον, δεν... επιθυμούσε να συνδέσει την εθνική εορτή με την Ορθοδοξία, για να μη δώσει την ευκαιρία στην Εκκλησία να καπηλευτεί την επανάσταση των Ελλήνων.

ΔΙΑΒΕΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Αποτελέσματα 16ης Αγωνιστικής
Κρέντη-Ποταμιά 2-0
Μυρίκη-Άγραφα 0-1
Κεράσοβο-Ραπτόπουλο 0-2
Άγιος Προκόπιος-Αίολος 1-2
Ρεπό: ΑΠΟΚ Βελούχι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟΚ 37 37 - 7
ΑΓΡΑΦΑ 28 32 - 15

Άγιος Προκόπιος-Αίολος 1-2 Στο κόλπο ο Αίολος


Στο κόλπο της πρόκρισης στην τετράδα μπήκε ο Αίολος μετά την μεγάλη του νίκη επί του Αγίου Προκοπίου στην Παλαιοκατούνα. Οι Καρπενησιώτες, πιο έξυπνα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και πιο αποφασιστικοί, πήραν χρυσό τρίποντο φτάνοντας έτσι στους 18 βαθμούς και πιο κοντά στον στόχο τους που είναι η πρόκριση στα …
Από την άλλη μεριά ο Άγιος Προκόπιος πολύ καλύτερος από το προηγούμενο παιχνίδι με την Κρέντη, πάλεψε το ματς και στο τέλος έχασε και την ισοπαλία καθότι η τύχη του γύρισε την πλάτη σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 90΄, με την μπάλα να σταματάει δυο φορές στα δοκάρια του Λάππα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Δ΄ΕΘΝΙΚΗΣ Δ΄ ΟΜΙΛΟΥ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πυργετός-Ρήγας Φεραίος 1-1
Ελασσόνα-Λαμία 3-0 α.α.
Μετέωρα-Απόλλων Λάρισας 3-1
Μουζάκι-Θύελλα Πετρωτού 2-0
Πύρασος Ν. Αγχιάλου-Α.Ο. Καρδίτσα 2-1
Λιανοκλάδι- Τσαριτσάνη 0-0
Σπερχειάδα /Μακρακώμη –Απεραντιακός 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Οικονόμος Τσαριτσάνης 54
2 Πυργετός 42

ΕΝΩΣΗ – ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 3-1 Οι αντίπαλοι δεν ήταν 11…


Δεν τα κατέφερε ο Απεραντιακός και γνώρισε την ήττα από την Ένωση Σπερχειάδας με 3-1 για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής.
Βασική αιτία της ήττας για την ευρυτανική ομάδα, η διαιτησία του Ανδρονικίδη, που μοίρασε την πίτα όπως αυτός ήθελε, δημιουργώντας τεράστια και δικαιολογημένα παράπονα στους φιλοξενούμενους.
Σε ένα δυνατό παιχνίδι γεμάτο ένταση και με τέσσερα συνολικά τέρματα, κερδισμένη ήταν η ομάδα της Φθιώτιδας που κατάφερε να «ανασάνει» βαθμολογικά και να βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία την παραμονή της στην Δ’ Εθνική.
Παρά το γεγονός ότι ο Απεραντιακός κατάφερε να κάνει το 0-1 με τον Γεωργακόπουλο, το ανύπαρκτο πέναλτι του Ψυχογιού στο 30΄ και το γκολ του Ζάρα στο 45΄ έφεραν «τούμπα» το παιχνίδι και η Ένωση προηγήθηκε με 2-1 στο ημίχρονο.

Κρέντη-Ποταμιά 2-0 Με οδηγό και σκόρερ τον Δημήτρη Τσιγαρίδα


Από την ημέρα που πήγε στην Κρέντη ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, η ομάδα του Χρήστου Καλαμπάκα, άλλαξε πρόσωπο, έγινε πιο ουσιαστική και κυρίως πιο αποτελεσματική μέσα στο γήπεδο. Η παρουσία αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιριστή και αθλητάνθρωπου του ευρυτανικού μας ποδοσφαίρου, όπως φαίνεται από τα τελευταία αποτελέσματα, λειτούργησε ευεργετικά, αλλάζοντας προς καλύτερο το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας αλλά και την γενικότερη παρουσία της τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Το λέμε αυτό διότι η Κρέντη στον πρώτο γύρο είχε πάρει μόνο 4 βαθμούς και μέχρι τώρα έφτασε στους 13 και σε σύνολο 17. Το γεγονός όμως ότι σε ένα ακόμη πρωτάθλημα, δεν πέτυχε επί της ουσίας τίποτε, θα πρέπει να απασχολήσει τους ιθύνοντες καθότι τουλάχιστον φέτος η ομάδα της Κρέντης είχε πολύ καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά και γιατί όχι να προκριθούν στην τετράδα διεκδικώντας ακόμη και την υπέρβαση.