Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Λαμία,12/5/2011.


Προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,


κ. Κλέαρχο Περγαντά.


Πήραμε την από 26/4/2011 απάντηση του αντιπεριφερειάρχου κ.Μπέτσιου, που απαντά σε ερώτηση μας για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.

Σ’ αυτήν γίνεται εύκολα αντιληπτή η προσπάθεια του να αντιμετωπισθεί το ζήτημα ξεκομμένα από τις άλλες μεταβολές και μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της παιδείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γραπτά δοκίμια προαγωγικών εξετάσεων

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την υπ΄ αρίθμ. 51/2011 Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ρε που φτάσαμε - Συνελήφθη να κλέβει καλαμποκρίθαρο…

Από το Τμήμα Ασφάλειας Καρπενησίου, συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, ένας άνδρας ετών 55, κάτοικος Καρπενησίου, ο οποίος τις πρωινές ώρες της 11-5-2011 προέβη στην κλοπή ποσότητας ζωοτροφών από κατάστημα – αποθήκη στην πόλη του Καρπενησίου.

ΜΑΘΑΙ ΠΕΔH ΜΟΥ ΓΡΑΜΑΤΑ!!!

Απίθανα ... μαργαριτάρια


Ενεργητική φωνή: Κυνηγάω τον λαγό. Παθητική φωνή: Ο λαγός µε κυνηγάει. (γυµνάσιο Κορίνθου)

Το ακριßώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαßολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγµατα του Σατανά. (λύκειο Ξάνθης)

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - Ψήφος εμπιστοσύνης για ένα νέο δημιουργικό ταξίδι

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των Ευρυτάνων της Αθήνας στη Γενική Συνέλευση των μελών της ιστορικής Πανευρυτανικής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» της Αθήνας, την Τετάρτη 4 Μαϊου 2011.

Η διεξαγωγή των εργασιών της παραπάνω Γενικής Συνέλευσης υπήρξε άψογη από κάθε πλευρά και το κλίμα που επικράτησε ήταν έντονα ενωτικό. Τις εργασίες της διηύθυναν υποδειγματικά οι κ.κ. Στέφανος Βασιλόπουλος, Πέτρος Τσέλιος και Χρήστος Γιαννακόπουλος, ενώ ως Γραμματέας ορίστηκε η κ. Βάνα Ασημάκη.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΥΣΙΚΟΥ: "Το Μοναστήρι νάναι καλά και από καλογέρους..." - Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ

Ποικίλες αντιδράσεις έχει δημιουργήσει η παραίτηση του Δημήτρη Χρυσικού από την προεδρία της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας και η τελική αποχώρησή του από το κόμμα της ΝΔ. Ο κ. Χρυσικός, δεν είναι μόνο ότι έφυγε από την αξιωματική αντιπολίτευση μετά από 33 ολόκληρα χρόνια, αλλά μεγάλη αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός, ότι φρόντισε αμέσως με την αποχώρησή του να ανακοινώσει και την ένταξή του στην Δημοκρατική Συμμαχία, στο νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Βασίλης Καραμπάς (Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας): «… κοινή γραμμή με το Δήμο Καρπενησίου για να λύσουμε το πρόβλημα της Μεσοχώρας»

Πρώτη φορά, μετά από την εκλογή του ως Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, ο Βασίλης Καραμπάς μιλά για όλους και για όλα, σχολιάζοντας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη Μεσοχώρα από το ΓΠΣ επί δημαρχίας του, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε διάθεση να αδικηθεί κανείς και πως θα γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις για να αρθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Ακόμη αναφέρεται στο περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά και του Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Κοντογεώργου, κατά τη διάρκεια του τελευταίου Περιφερειακού συμβουλίου, αλλά και στην επιτυχία του Π. Σ. να εξασφαλίσουν πιστώσεις για να ξεκινήσουν 4 μεγάλα έργα στο νομό. Επίσης, ο Βασίλης Καραμπάς σχολιάζει την πορεία της νέας δημοτικής αρχής και τέλος ξεκαθαρίζει για ποιο λόγο εντάχθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας λιγότερα χρήματα  για το Δήμο Αγράφων, σε σχέση με το Δήμο Καρπενησίου. Αυτά κι άλλα πολλά στην αποκλειστική συνέντευξη που ακολουθεί: 

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η πραότητα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε στιγμές πόνου


Το διαδικτυακό εκκλησιαστικό δελτίο ειδήσεων «Romfea.gr» αναφέρθηκε με τα παρακάτω λόγια για το θλιβερό περιστατικό που συνέβη με τον Αρχιεπίσκοπο το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο Αγρίνιο.
Ήταν 18:30 όταν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έφθασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, για να προεστεί της λιτανείας για τον πολιούχο της πόλεως.
Η καταρρακτώδης βροχή δεν πτόησε τον Μακαριώτατο, και με χαμόγελο και πατρική αγάπη ευλογούσε τον λαό του Αγρινίου.
Λίγο πριν την είσοδο παρουσία δεκάδων πιστών ο Αρχιεπίσκοπος γλίστρησε στο πρώτο σκαλί του ιερού ναού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο αριστερό πόδι.

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ – ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 και 13 ΜΑΪΟΥ 2011


Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση παρά τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων στους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της και επιμένει στην βίαιη ανατροπή του ωραρίου του Παιδαγωγικού – Εκπαιδευτικού προσωπικού των Παιδικών Σταθμών αυξάνοντάς το κατά 10 ώρες (από 30 σε 40) εβδομαδιαίως, αλλά και η αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από 37,5 σε 40 ώρες, δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική της.

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά για τις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Αγαπητοί μαθητές,

Με την ευκαιρία της έναρξης των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, δύναμη, επιμονή και νηφαλιότητα.
Αυτή την εποχή, όλοι σας, βρίσκεστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Μια πρόκληση που θα σηματοδοτήσει το μέλλον σας και θα χαράξει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ζωής σας.

Με επιτυχία οι Μαθητικοί αγώνες Κλασικού Αθλητισμού

Αποτελέσματα Αγώνων Στίβου Β/θμιας
Εκπεύδευσης Ν. Ευρυτανίας  6 -5-2011

 Διεξήχθησαν με επιτυχία την Παρασκευή 6/5/2011 στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου οι προγραμματισμένοι μαθητικοί αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού Β/μιας Ε/κπσης Ν. Ευρυτανίας με διοργανωτή το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ευρυτανίας. Συμμετείχαν 130 περίπου  μαθητές από τα Γυμνάσια & Λύκεια του Ν. Ευρυτανίας (Ραπτόπουλο, Γρανίτσα, Φραγκίστα, Κερασοχώρι, Καρπενήσι). Στους αγώνες παραβρέθηκε και  ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Λάππας Μένιος ο οποίος έκανε την κήρυξη των αγώνων.
TΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡ/ΣΙΟΥ

Η νέα Δημοτική Αρχή, κινούμενη με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών της, προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με τα ΚΤΕΛ νομού Ευρυτανίας, προκειμένου να λειτουργήσει συγκοινωνία για τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, κατά το χρονικό διάστημα 26-4-2011 έως 17-9-2011. Σημειώνεται ότι στις τιμές των εισιτηρίων υπάρχει μείωση 25% στους φοιτητές και 50% στους πολύτεκνους.
Αναλυτικά τα δρομολόγια:

Μέτρα «φωτιά» για εξυγίανση 58 υπερχρεωμένων - μέχρι και 150% - δήμων

Πενήντα οκτώ είναι οι δήμοι που τα συνολικά τους χρέη ανέρχονται μεταξύ  100% - 150% των τακτικών εσόδων τους και της ΣΑΤΑ μαζί! Υπάρχουν όμως και άλλοι 267 δήμοι με χρέη που κυμαίνονται μεταξύ του 50% - 100% των εσόδων τους. Τα στοιχεία αυτά μαζί με τα ονόματα των υπερχρεωμένων δήμων οι οποίοι θα περιληφθούν σε πρόγραμμα εξυγίανσης, έδωσαν από κοινού στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. 

Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας Αποτελέσματα 1ης Αγωνιστικής

1ος όμιλος
Δημ. Στάδιο Καρπενησίου
ΑΕΚ-Αγία Τριάδα 1-1
Ρεπό : Ακαδημία Καρπενήσι 2002
2ος όμιλος
Αναγέννηση Παλ/νας 2010-Φραγκίστα 2- 3
Ρεπό : Κεραυνός Κρικέλλου

ΑΕΚ-Αγία Τριάδα 1-1 Δίκαιη ισοπαλία στην πρεμιέρα

Με το ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΚ και της Αγίας Τριάδας. Το ματς αυτό ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου της Β΄ ΕΠΣΕ, σηματοδοτώντας την αυλαία του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
Ο δικέφαλος και ο Αστέρας απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις του στο Β΄ τοπικό με ισόπαλο αποτέλεσμα, το οποίο ήταν και απόλυτα δίκαιο.
Οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τις ευκαιρίες και προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Αυτό, που έλειψε στο πρώτο ημίχρονο, ήταν το γκολ και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Παλαιοκατούνα 2010 - Φραγκίστα 2-3 Μεγάλο διπλό για τη Φραγκίστα

Μεγάλη νίκη σημείωσε η ομάδα της Φραγκίστας στην πρεμιέρα της Β΄ Κατηγορίας του τοπικού μας πρωταθλήματος επικρατώντας εκτός έδρας με 3-2 της τοπικής Αναγέννησης.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου στις 17:30 στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β΄ ΕΠΣΕ.

Η ψυχή του πανηγυριού της Βοϊλάδας

Ο Τάκης Τσέλος επί τω έργω στο πανηγύρι του Αγίου Νικολάου του Νέου στην Βοϊλάδα. Μάστορας στο ψήσιμο του αρνιού και από τους κορυφαίους στην διοργάνωση παραδοσιακών εκδηλώσεων. Χρόνια τώρα είναι η ψυχή αυτού του ημερήσιου παραδοσιακού πανηγυριού που χαρακτηρίζεται από τα καλύτερα στην Ευρυτανία. Χρόνια πολλά Τάκη, να είσαι καλά και με τη χάρη του Αγίου Νικολάου του Νέου, να τα χιλιάσεις τα σφαχτά και τα ψητά.

Ομαλά η απογραφή στην Ευρυτανία

Χρηστικές πληροφορίες για τη διαδικασία απογραφής του πληθυσμού (και όχι μόνο) έδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) εν όψει της διαδικασίας που ξεκίνησε από χθες 10-24 Μαΐου. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου τόνισε ότι «στη διαδικασία θα συμμετέχουν 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες, με σκοπό να... συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους».

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Νικολάου του Εν Βουνένοις σε Μαυρομάτα και Βοϊλάδα

Οι Έλληνες και δη οι Ευρυτάνες είμαστε πολύ φιλέορτοι. Δεν θα ήταν δε υπερβολή να πούμε ότι στο παρελθόν ζούσαμε και σ’ ένα σημείο εξακολουθούμε ακόμη να ζούμε περιμένοντας  τις γιορτές και τα πανηγύρια μας. Πολλές απ’ τις γιορτές αυτές ήταν οικογενειακές, σπιτικές, με την ευκαιρία διαφόρων κοινωνικών γεγονότων.
Όμως πρέπει να ομολογήσουμε ότι περισσότερο από κάθε τι άλλο την τάση για εορτασμό, ψυχαγωγία και διασκέδαση εξέφραζαν τα λαϊκά πανηγύρια μας, που ήταν συνδεδεμένα με την θρησκεία μας. Γιατί στα λαϊκά πανηγύρια μας εκδηλωνόταν φυσικά και αβίαστα με τον πιο ομαδικό τρόπο η λαϊκή ψυχή, η πίστη των απλών ανθρώπων, η συνείδηση του λαού μας.

Και ο Δήμαρχος Αγράφων στην προσπάθεια εντοπισμού των δραστών που έκελψαν την Κάρα του Αγίου Στυλιανού από το Μοναστήρι στη ΣΑΙΚΑ

                                     Η Τίμια Κάρα του Αγίου Στυλιανού στην Κύπρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των αγνώστων που διέρρηξαν σήμερα το πρωί το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας, Σάικας του Δήμου Αγράφων, απ΄  όπου έκλεψαν τη χαριτόβρυτο Κάρα του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, που φυλάσσεται εκεί χρόνια τώρα ως αμύθητος θησαυρός Ευλογίας. 

Μ επιτυχία η επέμβαση στο πόδι του Αρχιεπισκόπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος  για την αντιμετώπιση διπολικού κατάγματος κνήμης-περόνης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος θα παραμείνει μια εβδομάδα στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών γλίστρησε, την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα, στα σκαλοπάτια του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, κατά τη διάρκεια της επισήμου εισκέψεως του στην πόλη, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το πόδι του.

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Κερασοβίτη Ήρωα Κώστα Βελή

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες 10 Μαΐου 2011, στην έδρα του νέου Δήμου Αγράφων, η 190η Επέτειος από την κήρυξη της Επανάστασης, που έγινε από τον ήρωα Κώστα Βελή στις 10 Μαΐου 1821, στο Κερασοχώρι,. Ο Δήμος Αγράφων, τίμησε και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τον Κερασοβίτη πολέμαρχο, τον σπουδαίο αυτό αρματολό που σήκωσε την σημαία της επανάστασης μπροστά στο σπίτι του στο Κεράσοβο, μεταφέροντας έτσι το μεγάλο μήνυμα εκείνης της εποχής σε όλη την Ευρυτανία, για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον Τούρκικο ζυγό.

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ – ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
 ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ – ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ           

Δομνίστα, 1 Μαϊου 20011

Ταχ. Δ/νση: 36076 Δομνίστα Ευρυτανίας
Πληροφορίες: Κ. Α. Παπαδόπουλος
Τηλέφωνο: 6977366813

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α

Το Δ. Σ.  του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας  - Ευρυτανίας, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του πρώτου και κορυφαίου Αντιστασιακού, σεμνού Ανθρώπου - Ήρωα Απόστολου (Λάκη) Φιλίππου Σάντα, επίτιμου Δημότη  της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας – Ευρυτανίας συνεδρίασε εκτάκτως και  απεφάσισε ο μ ό φ ω ν α τα εξής:

Η ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ - ΕΚΛΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ-ΣΑΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ


Έγκλημα ολκής. Άγνωστοι, αφού διέρρηξαν τον Ιερό Ναό, έκλεψαν στις 8 π.μ. από το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας, Σάικας του Δήμου Αγράφων, τη χαριτόβρυτο Κάρα του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, (ΦΩΤΟ) που φυλάσσεται εκεί χρόνια τώρα ως αμύθητος θησαυρός Ευλογίας.
Περισσότερα για το συγκλονιστικό αυτό θέμα σε λίγο…  

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ !!!
του Κερασιώτη Σεραφείμ
Εκπαιδευτικού - Μαθηματικού
Διευθυντή του 2ου ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου.


Η χώρα μας συγκαταλέγεται σύμφωνα με τη Eurostat στις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης(Ε.Ε) με τα υψηλότερα ποσοστά αποφοίτων ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ποσοστό που ξεπερνά το 80% έναντι του 75% του  Μ.Ο των χωρών της Ε.Ε με πρώτη χώρα τη Φιλανδία που αγγίζει το ποσοστό του 90%.

Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας Αφιέρωμα στη μάνα

Η Υφήλιος αφιέρωσε μια ημέρα το χρόνο στη μάνα που πρέπει να την τιμούμε καθημερινά μετά το Θεό, αφού ότι δεν πρόφτασε ή δεν θέλησε ο Θεός το άφησε στη μητέρα.
Στην Ελλάδα αρχικά, η εορτή της μάνας, εορτάστηκε το 1928 στις 29 Σεπτεμβρίου και αργότερα στις 2 Φεβρουαρίου μαζί με τη γιορτή του παιδιού.
Το 1957 καθιερώθηκε ως ημέρα της μητέρας η 2η Κυριακή του Μάη σε όλο τον κόσμο.
Η γιορτή της μητέρας θεωρείται σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης σε κάθε γωνιά του πολιτισμένου κόσμου ως κοινή γιορτή των ανθρώπων.

Πετάνε οι Κrenti Bulls

Με δυο αγώνες ξεκίνησε το 1ο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου την Δευτέρα 9/5 στο κλειστό γυμναστήριο.
Τις εντυπώσεις, την πρώτη αγωνιστική αυτού του τουρνουά, έκλεψαν οι Krenti Bulls, που επικράτησαν του Πυροσβεστικού Σώματος με 45 - 35, παρουσιάζοντας εικόνα σπουδαίας ομάδας,  έτοιμης ακόμα και για την κούπα.
Πιο συγκεκριμένα για τον 1ο όμιλο, στο ματς, το οποίο άνοιξε την αυλαία ο Γ.Σ. Άτλαντας 20089 επικράτησε του Cinema Café B.C. με 39-36, ενώ λίγο αργότερα για τον ίδιο όμιλο οι Κρέντη Bulls νίκησαν το Πυροσβεστικό Σώμα με 45-35, ενώ ρεπό είχαν τα Καραπατάλια.

Στα 60.000 ευρώ αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο για τις μετεγγραφές


Στα 60.000 ευρώ, από 50.000 ευρώ που ήταν αρχικά, αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο για τις μετεγγραφές, μετά τις αλλαγές στο σχετικό νομοσχέδιο, στις οποίες προχώρησε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, λαμβάνοντας υπόψη προτάσεις και παρατηρήσεις των κομμάτων, όπως ανέφερε η ίδια.

Βελούχι - Άγραφα 0-0 Χωρίς νικητή ο 1ος Τελικός

Χωρίς νικητή τελείωσε ο πρώτος τελικός αγώνας των Play Off ανάμεσα σε ΑΠΟΚ και Άγραφα. Οι δυο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0.Το παιχνίδι έγινε το Σάββατο 7/5 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και το παρακολούθησαν περίπου 200 θεατές, χάρης και στον ηλιόλουστο καιρό.Βελούχι και Κατσαντώνης ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο 14/5 στο προπονητικό κέντρο, όπου είναι έδρα των Αγράφων, ενώ μια εβδομάδα μετά θα αναδειχτεί ο πρωταθλητής σε 3o αγώνα στην έδρα του ΑΠΟΚ.

Αποτελέσματα 26ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου


Λαμία-Α.Ο. Καρδίτσας 0-3 α.α.
Απεραντιακός-Πετρωτό 1-2
Οικονόμος -Πυργετός Λάρισας 5-4
Απόλλων Λάρισας-Ρήγας Φεραίος 0-0
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Μουζάκι 3-0
Μετέωρα Καλαμπάκας-Ελασσόνα 1-0
Α.Ε. Σπερχειάδας-Λιανοκλάδι 1-3

Απεραντιακός-Θύελλα Πετρωτού 1-2 Φινάλε με ήττα

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο Απεραντιακός στην πρώτη του συμμετοχή στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας γνώρισαν την εντός έδρας ήττα με 1-2 από την Θύελλα Πετρωτού.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/5 στις 5 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου για την 26η αγωνιστική του 4ου ομίλου.

Σύσκεψη της Κ.Ο. Ευρυτανίας του ΚΚΕ με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις

Η Κ.Ο. Ευρυτανίας καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους τους μικρούς αγρότες, τους συνταξιούχους τους νέους και τις γυναίκες που πλήττονται  από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει το μαύρο μπλόκ κυβέρνησης-τρόικας-πλουτοκρατίας να τους γυρίσουν την πλάτη και να συμπορευθούν τώρα με το ΚΚΕ στην οργάνωση και αντεπίθεση για την λαϊκή εξουσία.

Σημαντική εκδήλωση από την ΑΛΚΥΟΝΗ για το ζήτημα του “Εθισμού στο διαδίκτυο”


Μια αξιόλογη ημερίδα διοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ», με θέμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο».
Τα μέλη του Κέντρου προσπαθούν με κάθε ευκαιρία που τους δίνετε, να ενημερώνουν το κοινό για προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας και να προτείνουν λύσεις, ούτως ώστε να δημιουργούνται οι καλύτερες προϋποθέσεις επίλυσης αυτών. Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, που ταλανίζει τη χώρα μας, αλλά και όλο τον κόσμο είναι ο εθισμός στο διαδίκτυο.
Στην πολύ αυτή ενδιαφέρουσα ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Σιώμος –Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Έτοιμη η νέα Βιβλιοθήκη του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου

Τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 10 Μαΐου 2011, στις 10 το πρωί.
Το στολίδι αυτό του σχολείου, έγινε πραγματικότητα μετά από την πρωτοβουλία που πήρε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ελένη Μπακογιάννη σε συνεργασία με το Δ/ντη του Γυμνασίου κ. Καραγιάννη. Πριν δύο χρόνια περίπου, το Υπουργείο Παιδείας είχε επιλέξει το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου και άλλα 100 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, για να δημιουργήσουν τη βιβλιοθήκη τους. Από τότε και μέχρι τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, τα βιβλία και όλος ο εξοπλισμός βρισκόταν σε μια αίθουσα του Γυμνασίου, κλεισμένα και στοιβαγμένα σε κούτες, και περίμεναν να οριστεί από το Υπουργείο βιβλιοθηκάριος για να τα οργανώσει.

Ο κυρ- Λευτέρης Παπάς και το ανυπόφορο κρύο στο πανηγύρι της Μαυρομάτας


Στο πανηγύρι του Αγίου Νικολάου του Νέοy στην Μαυρομάτα, το κρύο ήταν ανυπόφορο. Αρκετοί λόγω του ψύχους, ήταν έτοιμοι να φύγουν, όμως τους πρόλαβε ο κυρ- Λευτέρης Παπάς, που πετάχτηκε στο σπίτι του, άδειασε κυριολεκτικά την ντουλάπα με τα χειμωνιάτικα ρούχα και ερχόμενος στο χώρο του πανηγυριού, μοίρασε, παλτό, μπουφάν, σακάκια ακόμη και καπέλα σχεδόν σε όλους και έτσι το πανηγύρι κράτησε μέχρι αργά. Παντού μπροστά ο αξιαγάπητος Λευτέρης με διάθεση και καλοσύνη. Και του χρόνου με καλύτερο καιρό...

Περίοδος δημιουργικής καταστροφής

kostasmitsios@yahoo.gr

Σε μια χώρα που επικρατεί η χυδαιότητα, καθυβρίζεται η δικαιοσύνη, οι θεσμοί καταρρέουν, οι άρχοντες διακωμωδούνται, οι συντεχνίες εκβιάζουν, η ισότητα των πολιτών καταστρατηγείται, οι γνωστοί – άγνωστοι κουκουλοφόροι καταστρέφουν, καίουν, ερημώνουν και δε συμμαζεύεται, όπως δε συμμαζεύονται οι κρατικές Mercedes, σε αυτή τη χώρα κυριαρχεί η αγωνία και επικρατεί η οργή.

ΓΕΦΥΡΑ ΤΑΤΑΡΝΑΣ – ΓΕΦΥΡΙ ΜΑΝΩΛΗ – ΓΕΦΥΡΙ ΒΙΝΙΑΝΗΣ ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ «Από το Βάλτο κίνησα να πάω στο Καρπενήσι, τρία ποτάμια πέρασα και τα τρία ψηλά γιοφύρια…»

Γνωστά φαντάζομαι σ’ όλους τους Ευρυτάνες τα Ποτάμια, όπως και τα γιοφύρια. Απ’ τα γιοφύρια βέβαια απόμειναν σχεδόν τα μισά (Βίνιανης άθικτο, Μανώλη μισοπνιγμένο, Τατάρνας σβησμένο). Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι τι απέγινε το μονοπάτι που συνέδεε τους δυο τόπους, ο περίφημος δρόμος του αλατιού από Αμφιλοχία μέχρι Καρπενήσι.
Οι νεώτεροι βέβαια μεγαλώσαμε με αμαξωτούς δρόμους γύρω από μια τεράστια τεχνητή λίμνη που άλλαξε άρδην το τοπίο.

Στο 17% η ανεργία της Στερεάς Ελλάδας από την Μνημονιακή πολιτική

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν την ανεργία στη Στερεά Ελλάδα να έχει σκαρφαλώσει στο 17%, επικαλείται ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το φετίχ της μυθοπλασίας

Γράφει
ο Γιώργος
Σταυράκης


Η μυθοπλασία είναι και αυτή χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανθρώπων όπου γης. Βολεύει τους πολιτικούς για να συγκαλύπτουν τυχόν λάθη τους. Είναι χρήσιμο εργαλείο για τους προπαγανδιστές για να χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Εξυπηρετεί τα ποικίλα θρησκεύματα για να εμπεδώνουν καλύτερα τις μεταφυσικές τους θεωρίες. Ακόμη και οι ειδικοί του μάρκετινγκ επινοούν μύθους για να προωθήσουν πάσης φύσεως εμπορεύματα. Για εμάς τους Έλληνες η τέχνη της μυθοπλασίας είναι σχεδόν κάτι σαν δεύτερη φύση.

Η θυσία του αμνού …


Φωτό από το πανηγύρι του Αγίου Νικολάου στην Μαυρομάτα. Εδώ ο μεγάλος τυχερός της κλήρωσης, ο γνωστός Τραπεζικός Γιάννης Μακρής, προσπαθεί να «πείσει» το αρνί που κέρδισε στη λαχειοφόρο, να τον ακολουθήσει στην Αθήνα. Παρά τις επίμονες προσπάθειές του, το αρνί δεν ήθελε να φύγει από τον τόπο του, και για το λόγο αυτό, ο Γιάννης, ένας από τους κορυφαίους μετρ της κουζίνας στην Αθήνα, αποφάσισε, να το «θυσιάσει»στο χωριό, υπέρ φίλων και αγαπητών, σε ΣΥΜΠΟΣΙΟ που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στην πλατεία του χωριού. Κάτι μου λέει ότι σ΄ αυτό το γιορτάσι θα είμαι κι εγώ εκεί…

Επικύνδυνη καθίζηση στο δρόμο Δάφνη - Μαυρομάτα Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί από την Περιφέρεια

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο οδικό επαρχιακό δίκτυο, ένα περίπου χιλιόμετρο πριν φτάσουμε στην Μαυρομάτα. Στο σημείο αυτό, όπως φαίνεται και στη φωτό, το οδόστρωμα υπέστη μεγάλη καθίζηση με αποτέλεσμα, να έχει κοπεί ο δρόμος και η προσπέλαση των οχημάτων να γίνεται μόνο από ένα μικρό τμήμα του δρόμου και αυτό με ιδιαίτερη προσοχή.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε θέματα που αφορούν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Συνήλθε στις 06/04/2011 η Επιτροπή Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης και ενέκρινε τις παρακάτω 13 Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.)των:
1.«ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕ» του Δήμου Λωρίδος, Νομού Φωκίδας.
2.«SOLAR ΔΟΜΟΚΟΣ ΕΠΕ» στη θέση Άνω Αρχάνι του Δομοκού, Νομού Φθιώτιδας.
3.Υπό ανέγερση και λειτουργία «ΕΥΡΩΣΙΝΑΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΩΝ» Δήμου Λοκρών, Νομού Φθιώτιδας.
4.«ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Γ.Π. ΜΠΙΤΣΑΚΟΣ Α.Ε.» Δήμου Λοκρών, Νομού Φθιώτιδας.
5.«ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» Δήμου Θηβαίων, Νομού Βοιωτίας.
6.«ΜΑΖΑΡΑΚΙ Α.Β.Ε.Ε.» Δήμου Θηβαίων, Νομού Βοιωτίας.
7.«ΚΑΡΤΕΛΙΑΣ ΑΝΤ. & ΣΙΑ Ο.Ε.» Δήμου Θηβαίων, Νομού Βοιωτίας.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

* ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜ. ΧΡΥΣΙΚΟΥ "Το μοναστήρι να’ ναι καλά
 και από καλογέρους ...''

 * ΣΥΝΕΝΕΤΥΞΗ Βασίλης Καραμπάς (Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας): «… κοινή γραμμή με το  Δήμο Καρπενησίου για να λύσουμε το πρόβλημα της Μεσοχώρας»

* Επικύνδυνη καθίζηση στο δρόμο Δάφνη - Μαυρομάτα

* ΓΕΦΥΡΑ ΤΑΤΑΡΝΑΣ – ΓΕΦΥΡΙ ΜΑΝΩΛΗ – ΓΕΦΥΡΙ ΒΙΝΙΑΝΗΣ  ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ «Από το Βάλτο κίνησα να πάω στο Καρπενήσι,  3 ποτάμια πέρασα και τα τρία ψηλά γιοφύρια…»

* Γέφυρα Αγάπης από τα παιδιά του 1ου – 2ου Γυμνασίου & του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου με τα παιδιά όλου του κόσμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Από το Σύλλογο ανακοινώνεται ότι:
Η Τακτική Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες του Συλλόγου θα γίνουν οριστικά την δεύτερη Κυριακή 15 Μαΐου 2011 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καρπενησίου.
Πληροφορίες στο Γραφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου στο τηλ. 223722886

Εκ του Κ.Σ. Καρπενησίου

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Γέφυρα Αγάπης από τα παιδιά του 1ου – 2ου Γυμνασίου & του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου στα παιδιά όλου του κόσμου


Για δεύτερη συνεχή χρονιά τα παιδιά του 1ου και του 2ου Γυμνασίου, αλλά και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, διοργάνωσαν φιλανθρωπική βραδιά με σκοπό να υιοθετήσουν ένα μικρό παιδάκι και να συγκεντρώσουν χρήματα για τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»
Οι μαθητές, εδώ και πολύ καιρό, με πολύωρες πρόβες και με περίσσια αγάπη προετοίμαζαν το πρόγραμμα που παρουσίασαν το περασμένο Σάββατο 7 Μαΐου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν την αίθουσα.
Οι μαθητές των σχολείων με πολύ κόπο και αγάπη, συνέχισαν αυτό το αξιοθαύμαστο και αξιέπαινο έργου, που ξεκίνησαν πέρυσι, χτίζοντας την «Γέφυρα Αγάπης» προς τα παιδιά του κόσμου και βοηθώντας τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

Αυλαία για το 10ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις με τις ελληνικές συμμετοχές να διακρίνονται


Το φετινό, 10ο Mercedes-Benz Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, χαρακτηρίστηκε όχι απλά από το πλήθος, αλλά και από την ποιότητα των συμμετοχών και στις δύο κατηγορίες. Άνθρωποι και μηχανές αυτού του επιπέδου, επισφράγισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αξία του ονόματος ενός καθόλα ελληνικού, αλλά ταυτόχρονα παγκόσμιας φήμης αγώνα!

Με χρώμα ελληνικό

Με ελληνική επικράτηση ολοκληρώθηκε ο χωμάτινος αγώνας του 10ου Mercedes-Benz Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις. Οι Κωνσταντίνος Πίτσος - Στέλιος Καραπαπάζης συνδύασαν την εμπειρία και την ταχύτητά τους με την αξιοπιστία της εργοστασιακής Toyota Celica 2000GT Rally και πήραν μια σπουδαία νίκη απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, σε έναν αγώνα με πολλές ανατροπές.

Με παρέμβαση Καραμπά εξασφαλίστηκαν οι πόροι και ξεκινά το έργο Σαρκίνη – Καταβόθρα

Το φίδι από την τρύπα έβγαλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς δίνοντας ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε για το έργο ολοκλήρωση δρόμου Σαρκίνη – Καταβόθρα. Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΑΕΠ 766, στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας, επί Νομαρχίας Κώστα Κοντογεώργου. Η σύμβαση του έργου ανερχόταν στο 1.813.000,00 ευρώ  με υπάρχουσα πίστωση 800.000,00 ευρώ. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε αφορούσε την πίστωση του έργου, για την οποία δεν εγκρίθηκε ούτε ένα ευρώ, ενώ δεν είχε γίνει μέχρι στιγμής, αίτημα για να δοθεί η αιτούμενη πίστωση.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΒΕΛΟΥΧΙ – ΑΓΡΑΦΑ 0-0 Με λευκή ισοπαλία έληξε ο πρώτος τελικός

Με λευκή ισοπαλία 0-0 έληξε ο πρώτος αγώνας των Play Off του τοπικού Πρωταθλήματος μεταξύ του ΑΠΟΚ και των Αγράφων, που έγινε χθες Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.
Η αγωνία παρατείνεται καθώς θα διεξαχθούν άλλοι δύο αγώνες μέχρι να αναδειχθεί ο φετινός Πρωταθλητής. Ο επόμενος αγώνας θα γίνει το Σάββατο 14 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, ενώ ο τρίτος τελικός θα διεξαχθεί το αμέσως επόμενο Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο και πάλι.
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στα δύο. Αν και στο α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και είχαν την κατοχή της μπάλας, οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να ανεβάσουν ρυθμούς, με αποτέλεσμα να ισορροπήσουν το παιχνίδι, αλλά και να απειλήσουν τους παίχτες του ΑΠΟΚ, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με λευκή ισοπαλία.
Στην επανάληψη, οι ρυθμοί έπεσαν και οι φάσεις που δημιουργήθηκαν ήταν ελάχιστες. Στο 68΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίχτες, καθώς ο Ντουφεκιάς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα.
Το Βελούχι αν και με 10 παίχτες προσπαθούσε να πετύχει το γκολ, τα Άγραφα καλά διαβασμένα και έχοντας πολύ καλή άμυνα δεν τους το επέτρεψε, και κράτησαν το παιχνίδι στο 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης Βαγγέλη Τσιρώνη.
Για το ποια ομάδα θα κάνει το πρώτο βήμα προς το τρόπαιο θα το μάθουμε το επόμενο Σάββατο 14/5 στο Αθλητικό Κέντρο, όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός μεταξύ Αγράφων και ΑΠΟΚ.

Συνθέσεις:
ΑΠΟΚ Βελούχι: Ρεσίτης, Πολυτσέρης (7΄ λ.τρ Μπόνιας), Συγκελόπουλος, Κρασιάς (73΄ Τριανταφυλλόπουλος), Γενιτσαρόπουλος Κ., Ντουφεκιάς, Γαλανός, Πασσάς, Ζαλοκώστας, Πάτρου, Τσιλίκας (58΄ Νικολάου)

Άγραφα: Καλύβας Γ., Τσιγαρίδας, Σβερώνης Λ. (59΄ Κίτσιος), Ζωχάκης, Ηλιάδης, Κατής, Θεοχάρης, Γατής Β. (93΄ Μπουμπουρής), Μάρκης, Γουλέτας (89΄ Τσιώλης), Καλύβας Κ.