Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ - Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Α΄ Ομίλου με τον Άτλαντα αήττητο

Με τα ματς Καραπατάλια-Cinema Café B.C 39-55 και Γ.Σ. Άτλαντας 2008-Πυροσβεστικό Σώμα 55-45 ολοκληρώθηκε η Α΄ Φάση, όσον αφορά τον 1ο Όμιλο στο Τουρνουά Μπάσκετ που διοργάνωσε ο Δήμος Καρπενησίου.

Στο πρώτο ματς της ημέρας, το Cinema Café B.C. νίκησε με 55-39 τα Καραπατάλια και κατετάγη στην 2η θέση, ενώ οι ηττημένοι στην 3η. Στο άλλο ματς, το οποίο διεξήχθη το απόγευμα ο πρώτος εντυπωσιακός Άτλαντας έκανε το 4 στα 4, νικώντας με 55-45 το Πυροσβεστικό Σώμα, που τερμάτισε 4ο και θα κοντραριστεί με τον Αστέρα στους «8».

O κόσμος καίγεται…, και το Περιφερειακό χτενίζεται !

Η Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία επέμενε από την αρχή της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου 25/5 να πραγματοποιηθεί επίκαιρη γενικευμένη πολιτική συζήτηση ανάμεσα στα μέλη του για την συγκυρία όπως την διαγράφουν οι πληροφορίες για τις αλλαγές σε υγεία , παιδεία, υπηρεσίες στην περιφέρεια μας και κυρίως οι (προ)χθεσινές εξαγγελίες - λαίλαπα του Υπουργικού Συμβουλίου με το μνημόνιο 4 απέναντι στα κουτσουρεμένα ήδη λαϊκά δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις.

Eρωτήσεις που κατατέθηκαν στην συνεδρίαση του Π.Σ. 25/05/2011 από την Δέσποινα Σπανούδη

Eρωτήσεις που κατατέθηκαν στην συνεδρίαση

του Π.Σ. 25/05/2011 από την Δέσποινα Σπανούδη

ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΤΟ Α Ν Τ Α Μ Ω Μ Α ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, θα πραγματοποιηθεί στην Κάτω Μυρτιά Θέρμου (ταβέρνα κ. Μπίκα) , Δίπλα στην λίμνη Τριχωνίδα, το Ολοήμερο Παραδοσιακό γλέντι, που διοργανώνει ο Πανευρυτανικός Σύλλογος Αιτ/νιας.

Για πληροφορίες:

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2011» ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΟ

Ο Δήμος Αγράφων και ο Σύλλογος Απανταχού Μαραθιωτών, πιστοί στο ραντεβού τους με την σπουδαία ιστορία του τόπου, διοργανώνουν και φέτος τις εκδηλώσεις «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2011» προς τιμήν του Σταυραετού των Αγράφων ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, στη γενέτειρά του τον Μάραθο των Αγράφων, την Κυριακή της Πεντηκοστής 12 Ιουνίου 2011.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:  

Την επέκταση του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ευρυτανία, ζήτησε με παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Λάμπρος Τσιτσάνης

Την επέκταση του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ευρυτανία, ζήτησε με παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσιτσάνης, στο Π.Σ. που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Λαμία ζήτησε την επέκταση του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών και στα εσωτερικά ύδατα (λίμνες, ποτάμια), στα πλαίσια της οικονομικής – εμπορικής και αγροτουριστικής ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας αλλά και γενικότερα της Στερεάς Ελλάδας,

Χαριστική βολή από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στο κόμμα ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Γιώργος Κατσιμπάρδης πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και μέλος του Ε.Γ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Φορτωμένη με χρέη προηγούμενων κυβερνήσεων – και ιδιαίτερα με εκείνα της περιόδου Καραμανλή –, υποχρεωμένη να κινείται μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια της Ο.Ν.Ε (στην οποία μας ενέταξε ο Σημίτης με την πολυδιαφημισθείσα, βιαστική και αψυχολόγητη απόφασή του), αμήχανη κατά τους πρώτους μήνες άσκησης της εξουσίας μπροστά στο οικονομικό χάος που βρήκε, και αδύναμη τη χρονιά που πέρασε να πάρει σωστές αποφάσεις στα οικονομικά θέματα, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ – με τα ιδιαίτερα σκληρά μέτρα της 23 Μαΐου 2011 –, έδωσε τη χαριστική βολή στα λαϊκά στρώματα, πολιτικά δε στο ίδιο το κόμμα που την ανέδειξε, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, το οποίο αποδόμησε ιδεολογικά και αποδιάρθρωσε οργανωτικά.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ


Ο Δήμος Καρπενησίου τιμά το μεγάλο αγώνα κατά τις Ναζιστικής κατοχής για την απελευθέρωση της πατρίδας,  όχι μόνο στα λόγια αλλά κυρίως στα έργα. Το ιστορικό, πολιτικό και ηθικό δίδαγμα του έπους του ’40, της παλλαϊκής αντίστασης και των γεγονότων που ακολούθησαν το τέλος του πολέμου είναι ότι η εθνική ενότητα αποτελεί υπέρτατη αξία για όλους μας. Είναι άλλωστε αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το όφελος της εθνικής ενότητας είναι ανάλογο μόνο με τη ζημία του εθνικού διχασμού.

Συνάντηση για την Πολιτική Προστασία από τους φορείς του Νομού


Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, σύσκεψη σχετικά με την προετοιμασία διαχείρισης της αντιπυρικής περιόδου του τρέχοντος έτους.
Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία και ο συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας στο Νομό Ευρυτανίας.

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη, ασεβή προς τους αγωνιστές και πρωτοφανή ενέργεια του δημάρχου Καρπενησίου που αρνήθηκε να παραχωρήσει τεχνική υποστήριξη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσής μας στις Κορυσχάδες προς τιμήν των 67 χρόνων από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, με την ανυπόστατη δικαιολογία ότι ο δήμος δεν έχει χρήματα!

Σιωπηλή διαμαρτυρία από τους καταστηματάρχες του Καρπενησίου


Την δυσαρέσκειά τους και την αγανάκτησή τους για την οικονομική κατάστασή της χώρας εξέφρασαν, σήμερα το μεσημέρι, οι καταστηματάρχες της πόλης του Καρπενησίου. Μετά από κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, οι καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν στις 12.30 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν σιωπηλά, για τα νέα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση, εξαιτίας των οποίων έχουν πληγεί άμεσα οι έμποροι και οι μικροεπιχειρηματίες.

Φρένο στη δόμηση σε 33 υγροβιότοπους της Στερεάς Ελλάδας, με σχέδιο προεδρικού διατάγματος…

Απαγόρευση της δόμησης και αυστηρούς περιορισμούς σε 369 περιοχές προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των μικρών υγροτόπων που βρίσκεται μέχρι και την 1η Ιουνίου, σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ελπίδες για τον Παραμεγδόβιο Να χρηματοδοτηθεί ο Επαρχιακός δρόμος από Νεράϊδα Καρδίτσας μέχρι Μαυρομμάτα Ευρυτανίας, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος

Να βγεί επιτέλους η περιοχή
 από την απομόνωση 

Ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ζητά την κατασκευή του επαρχιακού δρόμου μεταξύ Νεράϊδας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και Μαυρομμάτας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, αφού οι κάτοικοι της περιοχής στερούνται οποιασδήποτε πρόσβασης και βατότητας, αφού τόσο η κατασκευή του δρόμου του Παραμεγδόβιου όσο και η κατασκευή της γέφυρας του Μέγδοβα παραμένει ακόμη στα χαρτιά.

Βολές Μαρίνου για το κλείσιμο των νοσοκομείων

Σε Εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας μίλησε χτες 25/5, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτής Εύβοιας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Κ.Ο. Χαλκίδας του ΚΚΕ και έγινε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος στάθηκε στα εξής ζητήματα:

Η ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ «Απίστευτα» γεγονότα και στην Ευρυτανία - Πατέρας βίαζε την κόρη του και προφυλακίστηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε η ίδια !!!

Πατέρας βίαζε την κόρη του και προφυλακίστηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε η ίδια !!!


Προφυλακιστέος κρίθηκε 51χρονος άνδρας που κατάγεται από πρώην Δήμο της Ευρυτανίας, που γειτνιάζει με την Φθιώτιδα, διότι σύμφωνα με καταγγελία της ίδιας της κόρης του που κατατέθηκε εναντίον του πατέρα της, στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, είχε πέσει θύμα βιασμού.

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο με κυρίαρχα θέματα την κατάρτιση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων έτους 2011 και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών

Η 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου, με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη που ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία. Ανάμεσα τους ξεχώρισαν, η κατάρτιση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων έτους 2011 και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών.

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Δυναμικά βλέπω να κινείται το τελευταίο διάστημα ο Ηλίας Καρανίκας. Έτσι είναι γιατρέ μου, γιατί απλά αυτά θέλουν οι Ευρυτάνες από σένα. Τι θέλουν;, να κάνεις Επερωτήσεις για την Ευρυτανία, να νοιάζεσαι γι΄ αυτούς και αν χρειαστεί, να σηκώσεις και λίγο τον τόνο της φωνής σου, όπως έκανες για το θέμα της λίμνης Κρεμαστών, που ελπίζουμε να έχει επιτυχή κατάληξη, αλλά και για τα ύποπτα ματς, το νόμο για το στοίχημα και το πόθεν έσχες των παραγόντων ποδόσφαιρο.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Σε λίγο στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

51χρονος Ευρυτάνας στην φυλακή για βιασμό της κόρης του !!!

Από που είναι και άλλα συγκλονιστικά στοιχεία!!!

Επισκέψεις της ΟΕΣ σε Δημαρχείο και Γηροκομείο - Και ο Πανευρυτανικός Σύλλογος Αιτ/νιας στον Κώστα Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της ΟΕΣ κ. Ελευθερία Φραγκάκη - Σταυροπούλου και οι Αντιπρόεδροι κ. Λάμπρος Καρράς και Λευτέρης Κολοβάκης επισκέφτηκαν την προηγούμενη Πέμπτη 19 Μαΐου το Δήμαρχο Καρπενησίου και τους τροφίμους του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Προς απαγόρευση της πλαστικής σακούλας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει την επιβολή φόρου ή την απαγόρευση της χρήσης πλαστικής σακούλας.Πενήντα χρόνια πριν, η χρήση της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης ήταν αδιανόητη.

Ο Στέφανος Γρανίτσας και η Ελληνική Παράδοση

Γράφει ο Μιχάλης Σταφυλάς

Το κείμενο αυτό δημοσιεύθηκε το 1980 στην «Βραδυνή» (Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 1980) και στη στήλη «Η κίνηση των Ιδεών». Μας το έστειλε ο Φιλόλογος κ. Δημήτριος Θ. Νάτσιος απ΄ τη Λαμία, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 130 ετών από τη γέννηση του Στέφανου Γρανίτσα (1880- 1919).

Ποια γλώσσα μιλάει το παγκόσμιο χωριό;

Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Στην εποχή του μεγάλου Σαίξπηρ, και πριν την ανακάλυψη της Αμερικής, την Αγγλική γλώσσα την μιλούσαν περίπου δέκα εκατομμύρια άνθρωποι. Σήμερα, 500 χρόνια μετά, από επίσημα στατιστικά στοιχεία υπολογίζεται ότι η Αγγλική είναι μητρική γλώσσα σε εξακόσια εκατομμύρια ανθρώπους περίπου.

ΠΡΩΤΕΙΑ – Κολυμβητικοί Αγώνες Προαγωνιστικών Κατηγοριών - Μια ντουζίνα μετάλλια για τους αθλητές του Κ.Ο.Καρπενησίου

Ο Κ.Ο. Καρπενησίου γύρισε με 12 μετάλλια από τους αγώνες που γίνανε στο κολυμβητήριο τις Λαμίας με πολύ μεγάλη συμμετοχή από συλλόγους της Περιφέρειας και όχι μόνο. Οι κολυμβητές τις προαγωνιστικής ομάδας μας έκαναν πολύ καλή εμφάνιση. Να σημειώσουμε ότι ο σύλλογος μας πήρε μέρος με 12 αθλητές. Αναλυτικά :

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Ερώτηση για το θέμα της μισθοδοσίας των Εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας κατέθεσαν 3 Βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Πρωτούλης. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ζητάει από την αρμόδια Υπουργό, να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για παράδοση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας σε ιδιώτες.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μεγάλες περικοπές στις συντάξεις

Με τη μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, την αύξηση των υπαρχουσών εισφορών, αλλά και την καθιέρωση νέων, την περιστολή των δαπανών υγείας και το δραστικό περιορισμό των δικαιούχων λήψης κοινωνικών επιδομάτων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα επιδιώξει την εξοικονόμηση 2,730 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011.


Στο σχεδιασμό για την επίτευξη του στόχου της εξοικονόμησης πρόσθετων πόρων, που έχει χαρακτηριστεί ως συμβατική υποχρέωση προς την τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, το 1,230 δισ. ευρώ αφορά σε έκτακτα μέτρα και το υπόλοιπο 1,5 δισ. ευρώ σε μείωση δαπανών στον τομέα της πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και σε αύξηση των εσόδων.

Τιμή και δόξα στην Εθνική Αντίσταση


Γράφει ο Γιάννης Σκαρπής

Το απόγευμα της 7ης Ιουνίου του 1942 ένα ένοπλο τμήμα 15 ψειριασμένων ανδρών κάνει την εμφάνισή του στο χωριό Δομνίστα της Ευρυτανίας. Αρχηγός της φαίνετε να είναι ένας ρακένδυτος, με καθόλου ρωμαλέο παρουσιαστικό. Ο κ. Θανάσης Κλάρας κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του με τον πρώιμο ΕΛΑΣ και με το ψευδώνυμο Άρης Βελουχιώτης, κηρύσσει την επανάσταση του κατά των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους. Το νέο ’21, όπως το ονομάζει…

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ορίστηκαν την περασμένη εβδομάδα τα μέλη του Υπηρεσιακού – Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας ως ακολούθως :
Α) ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1.- Μελετίου Τριαντάφυλλο του Ανδρέα κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού με βαθμό Α΄, Προϊστάμενο της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή αυτού σε περίπτωση απουσίας, τον Μεϊδάνη Γεώργιο του Πανάγου κλάδου ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Α΄, Προϊστάμενο της Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Σε ετοιμότητα η ομάδα πρωτοβουλίας της ΔΗΣΥ και από το νομό Ευρυτανίας Ποιά είναι τα 31 πρόσωπα που συγκρότησαν την Ο.Π.

Στη δημοσιότητα έδωσε τα ονόματα των μελών που αποτελούν την ομάδα Πρωτοβουλίας της, η Δημοκρατική Συμμαχία στο Νομό Ευρυτανίας.
Τριάντα ένα (31) άτομα, είναι οι πρώτοι που επισήμως ακολούθησαν την Ντόρα Μπακογιάννη από την Ευρυτανία και πρόκειται να αποτελέσουν τους πρωτεργάτες που θα αναλάβουν και θα οργανώσουν τα γραφεία της ΔΗΣΥ στο Καρπενήσι, αλλά και θα διεξάγουν τις εκλογές για το ποιοι θα εκπροσωπήσουν το Νομό στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) Παράρτημα Ευρυτανίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ 
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ 
ΣΤΙΣ 28 ΜΑΗ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ
Η ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής στην Εθνική Αντίσταση και τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της περιόδου 1941-44 , ψυχή και σάρκα του ήταν το ΕΑΜ, το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, όταν οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων είτε συνεργάζονταν με τον κατακτητή, είτε κήρυτταν την υποταγή και φεύγανε στο εξωτερικό.

Θέσεις του θ. Χειμάρα σχετικά με το 17ο θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, που αφορά τις ιχθυοκαλλιέργειες


Για το 17ο θέμα του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου, που αφορούσε τις υδατοκαλλιέργειες ο κος Αθ. Χειμάρας δήλωσε ότι :
1.          Αναγνωρίζουμε την προσφορά των υδατοκαλλιεργειών  στην οικονομία του κράτους, δεδομένου ότι είναι από τις πλέον εξαγώγιμες επιχειρήσεις .  
·         Όμως θεωρώ , ότι η μεγαλύτερη ‘’ βιομηχανία ‘’ στην Ελλάδα είναι η τουριστική βιομηχανία.
·         Χωρίς αυτή, χωρίς τουρισμό η Πατρίδα μας θα κατρακυλούσε ακόμα περισσότερο οικονομικά.
·         Θα πρέπει να τονίσουμε ότι από τον τουρισμό συντηρούνται εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας .

Η ΑΔΕΔΥ για τα νέα μέτρα


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση, σε σχέση με τις χθεσινές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, εκτίμησε και αποφάσισε:
Η νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων περικοπών, αύξησης των φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην κοινωνική βαρβαρότητα, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα.

Λυτρωτική για την Ελλάδα η χρεοκοπία


Ως λυτρωτικό χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας για την Ελλάδα η βρετανική εφημερίδα Guardian. Αυτό που κρατάει την Ελλάδα από το να χρεοκοπήσει είναι οι συνέπειες για τις τράπεζες
Μπορεί η λέξη χρεοκοπία να είναι κατά μία έννοια απαγορευμένη για τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά μακροχρόνια κατά τη βρετανική εφημερίδα Guardian ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποδειχθεί λυτρωτικό για την οικονομία της χώρας.

Ρήμαξε δεκάδες Εκκλησίες και Μοναστήρια Μέχρι και το «σπίτι» - Μουσείο, του Χαρίλαου Φλωράκη διέρρηξε ο 51χρονος που έκλεψε την Τίμια Κάρα του Αγίου Στυλιανού από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στη Σάικα Αγράφων και συνελήφθη στην Αθήνα

Αίσιο τέλος είχε όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο φύλλο μας, η υπόθεση της κλοπής της Τίμιας Κάρας του Αγίου Στυλιανού από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, που βρίσκεται στην Σαικα του Δήμου Αγράφων.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, χθες ξημερώματα, στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ακρόπολης, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί έγκαιρα από την Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας, για την κλοπή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού.

Αγανακτισμένοι Ευρυτάνες κατεβαίνουν στους δρόμους! - ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011 ΩΡΑ 6.00μ.μ

Σήμερα στις 6.00 μ.μ η ώρα, στην Κεντρική Πλατεία του Καρπενησίου, όπως και σε όλες τις πλατείες της χώρας, θα λάβουν χώρα ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, για τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στην πατρίδα μας, όπου θα ακουστεί όλη η νεολαία και όχι μόνο. Θα παρακαλούσαμε λοιπόν, όποιος έχει σκοπό να προκαλέσει κάθε είδους πρόβλημα και να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μορφή βίας, να πατήσει NOT ATTENDING και να κάτσει σπίτι του. Ας δείξουμε λοιπόν ότι η σημερινή νεολαία δεν είναι σαν τις προηγούμενες, για να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει, αλλά αποτελεί μια γενιά με νέα νοοτροπία και ξεχωριστή ιδεολογία που θα φέρει ριζικές αλλαγές στην κοινωνία μας.

Η ΔΑΠ πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές - Η ΠΑΣΠ κυρίαρχη στο ΤΕΙ Καρπενησίου

Την περασμένη Τετάρτη 18 Μαΐου 2011, διεξήχθησαν οι φοιτητικές εκλογές σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας. Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ τερμάτισε πρώτη με ποσοστό 35,98%, ακολούθησε η ΠΑΣΠ με 28,47% και στη τρίτη θέση βρέθηκε η ΠΚΣ με ποσοστό 12,66%.

Όπως φαίνεται και από τους αναλυτικούς πίνακες, που σας παραθέτουμε πιο κάτω, το κύριο στοιχείο των φετινών φοιτητικών εκλογών είναι ότι δεν υπήρξε καμιά ανατροπή των συσχετισμών υπέρ της αριστεράς. Αντίθετα η ΔΑΠ αύξησε τη δύναμή της, ενώ η ΠΑΣΠ έπεσε ελαφρώς.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΙΔΙΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Ο Δήμος Καρπενησίου ανακοινώνει ότι κατά το έτος 2011 ο τρόπος χρέωσης για τα τέλη ύδρευσης στις τοπικές κοινότητές του, θα είναι ο ίδιος με το έτος 2010, εφαρμόζοντας τον τιμοκατάλογο που ψηφίστηκε με την αριθμ. 100/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή στις δημοτικές ενότητες που υπάρχουν υδρομετρητές θα γίνει η χρέωση βάση της κατανάλωσης και στις υπόλοιπες με ετήσιο πάγιο .

Από το Δήμο Καρπενησίου

Θάνος Τσαντήλας: «…η εθνική συλλογική προσπάθεια καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ»

Στις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης για την 67η Επέτειο της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου της Ελεύθερης Ελλάδας στις Κορυσχάδες, παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο κ. Θάνος Γ. Τσαντήλας, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

ΤΟ 1ο ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Σε μηνύσεις θα προχωρήσει ο Δήμος Λαμίας για το θέμα της απογραφής. Αγαπητέ Δήμαρχε ποιόν θα μηνύσεις, τον καρδιακό σου φίλο και πολλάκις υποστηρικτή σου ή τους Ευρυτάνες που χρόνια τώρα στηρίζουν με αξιοπρέπεια και λεβεντιά την Φθιώτιδα;

Λάβαμε και δημοσιεύουμε … Ένα αλλιώτικο γράμμα από ένα Νεοδημοκράτη με πολλούς αποδέκτες...

Σε προηγούμενο φύλλο σας, κ. Φεγγούλη, διαβάσαμε την επιστολή παραίτησης 8 πρώην Προέδρων ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ ή στελεχών, τέλος πάντων, της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό μας.


Δεν εκπλήσσει το γεγονός αυτό κανέναν, ούτε Νεοδημοκράτη, ούτε υποστηρικτή άλλου πολιτικού χώρου.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν σημαντική παραγωγική δραστηριότητα, που αξιοποιεί παράκτιες περιοχές της χώρας, παράγοντας ψάρια και όστρακα που καταναλώνονται στην εσωτερική αγορά αλλά και εξάγονται σε σημαντικές ποσότητες.
Σε έναν διαφορετικό συσχετισμό δυνάμεων, όπου θα κυριαρχούσαν εκείνες που υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα, αναπτύσσοντας αντιμονοπωλιακές πολιτικές, οι υδατοκαλλιέργειες θα μπορούσαν να αποτελούν το αντικείμενο ενός ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα εξειδικευμένου στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών των εργαζομένων.

Κόκκινες γραμμές» αλλά και διαλλακτικότητα από τους υπόλοιπους - Δεν συναινεί η αξιωματική αντιπολίτευση στο μεσοπρόθεσμο

Ξεκάθαρα «όχι» στην επιζητούμενη συναίνεση για τη συνέχιση της οικονομικής πολιτικής, αλλά και διαλλακτικότητα εισέπραξε ο Πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο.

Πρώτη Διαβούλευση για το Δήμο Καρπενησίου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τους νέους από τους κοινωνικούς φορείς του τόπου μας

Ο Δήμος Καρπενησίου ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης)» θα πραγματοποιήσει τον πρώτο κύκλο διαβούλευσης με τη συμμετοχή της ομάδας εργασίας (focus group), την οποία απαρτίζουν νέοι από διάφορους φορείς του τόπου μας, ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου και εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Εκδήλωση Μνήμης για την 67η Επέτειο από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου

Με επιτυχία και άψογη οργάνωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 22 Μαΐου 2011 στις Κορυσχάδες η εκδήλωση μνήμης για την 67η επέτειο από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.

 Στον προαύλιο χώρο του ιστορικού σχολείου των Κορυσχάδων, για ακόμη μια χρονιά, επίσημοι και αρκετοί δημότες, προσήλθαν για να τιμήσουν με την παρουσία του όλους εκείνους που οραματίστηκαν μια ελεύθερη Ελλάδα, σε μια από τις πιο δύσκολες εποχές στην ιστορία του Ελληνισμού.

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΛΕΣΙ

Γράφει ο
Ηλίας Γ. Προβόπουλος 


Το πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αετοχώρι (Μαρκελέσι) Στεφανιάδας στην Ανατολική Αργιθέα, είναι κατά κάποιο τρόπο το πρώτο μικρό αντάμωμα των κατοίκων όλων των συνοικισμών που είχαν ξεχειμάσει στο χωριό με εκείνους που ήρθαν με τα κοπάδια από τον κάμπο.
Φυσικά και ο Άγιος Κωνσταντίνος δεν έχει καμιά σχέση με τα κοπάδια αλλά το πανηγύρι στη χάρη του έγινε κατόπιν κληρώσεως! Ήθελαν λένε να κάνουν ένα τέτοιο πανηγύρι και για να μην αδικήσουν κανένα άγιο, έβαλαν κλήρο και έτυχε στον Άγιο Κωνσταντίνο και από τότε καθιερώθηκε ως το πρώτο πανηγύρι του καλοκαιριού και συγκέντρωνε κόσμο από όλα τα γειτονικά χωριά και τους συνοικισμούς.

”ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Η οδυνηρή δοκιμασία που περνά η χώρα μας και κατά συνέπεια ο τόπος μας, δε θεραπεύεται μόνο με θεωρητικούς προβληματισμούς αλλά και με έμπρακτη προσφορά σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το ηθικό και κοινωνικό καθήκον να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην οικονομική εξαθλίωση. Οι δήμοι, όντας οι πιο κοντινές στον πολίτη δομές, οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν  προγράμματα και δράσεις που θα συντηρούν και θα δυναμώνουν την κοινωνική συνοχή.

ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ - Αναφορικά με το ΓΠΣ και τη νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το ΚΚΕ  έχει τοποθετηθεί αναλυτικά για την ουσία του θέματος μέσω της παρέμβασης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Επαναλαμβάνουμε: ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, δεν αποτελούν κοινωνικά ουδέτερες  διαδικασίες.  Οργανώνουν το χώρο σύμφωνα με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και  επιλογές του κεφαλαίου. Προωθούν τη συγκέντρωση   και συγκεντροποίηση κεφαλαίου και γης σε βάρος των  μικροϊδιοκτητών.  Αυτός είναι ο βάρβαρος καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης τον οποίο υπηρετούν τα κόμματα του κεφαλαίου και που μόνο θεό του ξέρει το κέρδος των «επενδυτών”.

Εντός των ημερών η οριστική απόφαση για το ΓΠΣ Καρπενησίου

Συνεδρίασε την προηγούμενη Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, με 26 θέματα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων. Πριν την συνεδρίαση έγινε ενημέρωση  από τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μπακογιάννη, για το θέμα που προέκυψε με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει με το ΓΠΣ, ο κ. Μπακογιάννης πρότεινε να ασκηθούν άμεσα οι αναγκαίες διοικητικές προσφυγές, καθώς και τα απαραίτητα ένδικα μέσα και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες με σκοπό την αναστολή και την οριστική εξαφάνιση του ΓΠΣ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ Μάθημα … στο Μουσείο

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, τα παιδιά της Τρίτης Τάξης Γ΄1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου μεταφέρθηκαν στο Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Βουτύρου που λειτουργεί ως Μουσείο εκπαιδευτικής ιστορίας,  και κάνανε ένα ξεχωριστό μάθημα.

37.000 νέες θέσεις εργασίας από τις Περιφέρειες


Συνεχίζεται το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη πρόσκληση υποβολής προτάσεων από τους τοπικούς φορείς στις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στόχο έχει τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. 

Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιες – Από τα Λύκεια της Ευρυτανίας συμμετείχαν 95 υποψήφιοι


Ολοκληρώθηκαν σήμερα 25-5-2011 οι πανελλήνιες εξετάσεις της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου, στις οποίες συμμετείχαν από τα Λύκεια του Νομού μας:
1.      Γεν. Λύκειο Καρπενησίου: 62 υποψήφιοι.
2.      Τάξεις Λυκείου Κερασοχωρίου: 12 υποψήφιοι.
3.      Τάξεις Λυκείου Φουρνά: 3 υποψήφιοι.
4.      Τάξεις Λυκείου Γρανίτσας: 7 υποψήφιοι.
5.      Τάξεις Λυκείου Ραπτοπούλου: 11 υποψήφιοι.
(Σύνολο: 95 υποψήφιοι).

Επείγει η εθνική συνεννόηση

Δε θεωρούμε αναγκαίο να διεκτραγωδήσουμε την κατάσταση και να παρουσιάσουμε την κρίση (οικονομική, κοινωνική, ηθική) με τα μελανότερα χρώματα. Μας προβληματίζει, όμως, το γεγονός ότι αυτήν την πραγματικότητα δε φαίνεται να την κατανοούν τα πολιτικά μας κόμματα. Η ιστορία μάς διδάσκει και το συμφέρον μάς υπαγορεύει ότι την ώρα που κινδυνεύει η πατρίδα μας, δεν έχουν θέση η αδιαφορία, η ιδιοτέλεια, οι έριδες και ούτε είναι η ώρα για καταλογισμό ευθυνών.

Περιβαλλοντική επίσκεψη, για αναγνώριση φυτών, από το ΚΠΕ Καρπενησίου

Το ΚΠΕ Καρπενησίου, στα πλαίσια του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων υλοποίησε την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 περιβαλλοντική επίσκεψη στο Προπονητικό Κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε Αναγνώριση φυτών. Οδηγός μας ήταν ο κ. Φωτιάδης Γεώργιος, Δασολόγος, Διδάσκων Βοτανικής στο ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Καρπενησίου και στο αντίστοιχο τμήμα της Δράμας. Βρέθηκε μεγάλο πλήθος φυτών (άνω των 50) και μας εξηγήθηκε ότι η Ελλάδα είναι ένας παγκόσμιος παράδεισος Βοτανικής.

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: “Ζητούν συναίνεση αυτοί που σαν αντιπολίτευση ήταν ανεύθυνοι και λαϊκιστές”

Δελτίο τύπου, με αιχμές κατά της Κυβέρνησης εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ευρυτανίας σχετικά με την συναίνεση που ζήτησε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου από τους πολιτικούς αρχηγούς.


Πιο συγκεκριμένα το Δ.Τ. αναφέρει:

Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας με τους Δημότες - 15455: Η Γραμμή του Δημότη από το Δήμο Καρπενησίου

Μία από τις βασικές προτεραιότητες για τη νέα Δημοτική Αρχή αποτελεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του τόπου μας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Δήμος Καρπενησίου εγκαινιάζει σήμερα τη Γραμμή του Δημότη 15455 που αποτελεί την πύλη εισροής των αιτημάτων των δημοτών του Δήμου Καρπενησίου.

Ημερομηνίες πρακτικών δοκιμασιών υποψηφίων Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Λάρισας γίνεται γνωστό ότι οι πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων των ΓΕ. Λ. & ΕΠΑ. Λ. – Ομάδα Β΄ για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. ακαδημαϊκού έτους 2011 - 2012, θα διεξαχθούν στο Ε.Α.Κ. Λάρισας (Αλκαζάρ) από την Τετάρτη 08/06/2011 έως και την Τετάρτη 22/06/2011, εκτός Σαββάτου 11/06 - Κυριακής 12/06 - Δευτέρα 13/06 - Σαββάτου 18/06 και Κυριακής 19/06/2011 σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. Φ.251/ 56038 /Β6/17-5-2011 έγγραφο του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., «Συγκρότηση επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των Υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., ακαδημαϊκού έτους 2011-2012.» και τις ώρες από 07.00΄ έως 11.00΄, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου Λαμίας, Αινιάνων 8, το Π.Σ. προκειμένου να συζητήσει τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Προημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΙΑΚΟΚΛΑΔΙΟΥ – ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 2-0 Δεν τα κατάφερε ο Απεραντιακός

Την ήττα με σκορ 2-0, γνώρισε η ευρυτανική ομάδα από τον Αγρότη Λιανοκλαδίου.
Το συγκρότημα του Κώστα Πασσά, προσπάθησε, όμως οι γείτονες πιο αποτελεσματικοί στο γήπεδο του Λεονταρίου Καρδίτσας, κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ με γκολ του Καλύβα στο 15΄ και να κλειδώσουν την νίκη – πρόκριση, με το γκολ του Τσιακμάκα στο 73΄
Ο Αγρότης μετά την νίκη του αυτή στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Κυπελλούχο ομάδα της Ροδόπης Ελπίδα Σαπών που επικράτησε με 1-0 του Όλυμπου Κέρκυρας.

Ολοκληρώνεται η 1η φάση του Τουρνουά Μπάσκετ με πρωτιές για Άτλαντα και Αστέρα

Με την διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου συνεχίστηκε την Δευτέρα 23/5 το 1ο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου.
 Η ομάδα του Άτλαντα εξακολουθεί να εντυπωσιάζει και να παίζει εξαιρετική άμυνα. Έκανε το 3/3, επικρατώντας 73-39 των Κρέντη Bulls, που έδωσαν το τελευταίο τους ματς για την φάση των ομίλων, καθότι αποκλείστηκαν για την συνέχεια. Ο Άτλαντας πέρασε ξανά στην κορυφή και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας Αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής

Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας 
Αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής 

1ος όμιλος
Αγία Τριάδα-Ακαδημία Καρπενήσι 3-6
Ρεπό: ΑΕΚ
2ος όμιλος
Κρίκελλο-Παλαιοκατούνα 1-1
Ρεπό: Φραγκίστα

Κρίκελλο-Παλαιοκατούνα 2010 1-1 Δίκαιη μοιρασιά

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν Κεραυνός Κρικέλλου και Αναγέννηση Παλαιοκατούνας 2010, σε ένα ματς με λιγοστές φάσεις που διεξήχθη στο Στάδιο Καρπενησίου.   Το νεανικό συγκρότημα του Κώστα Λαθύρη, βρίσκοντας ρυθμό ανά διαστήματα πήρε κεφάλι στο σκορ, όμως δεν κατάφερε να το κρατήσει μέχρι το τέλος.
Η έμπειρη ομάδα του Κρικέλλου κατάφερε και πάλι με γκολ από στημένο στα τελευταία λεπτά να φτάσει στην ισοφάριση.

Αγία Τριάδα - Ακαδημία Καρπενήσι 2002 3-6 Εξάσφαιρη η Ακαδημία, συνεχίζει να εντυπωσιάζει

Πλούσιο θέαμα προσέφεραν Αγία Τριάδα και Ακαδημία Καρπενήσι 2002. Συνολικά σημειώθηκαν 9 τέρματα, με την Ακαδημία να διπλασιάζει τις νίκες της και να επικρατεί με σκορ 3-6.
Οι πιτσιρικάδες της Ακαδημίας έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Κυριάρχησαν και απέδωσαν όμορφο ποδόσφαιρο, με ωραίες εναλλαγές της μπάλας και σωστό τρόπο ανάπτυξης.

Βελούχι - Άγραφα 3-2 Επιστροφή στα σαλόνια της Δ΄ Εθνικής

Πανάξιοι δευτεραθλητές οι Αγραφιώτες που έχασαν τη κούπα στις λεπτομέρειες

Με ολική ανατροπή στο τέλος, το Βελούχι, γύρισε τον 3ο και τελευταίο τελικό των Play Off και με γκολ του Γαλανού στις καθυστερήσεις, πήρε την μεγάλη νίκη και ταυτόχρονα το πρωτάθλημα Ευρυτανίας αλλά και την επάνοδό του στα σαλόνια της Δ΄ Εθνικής.

ΜΑΘΑΙ ΠΕΔH ΜΟΥ ΓΡΑΜΑΤΑ!!! Απίθανα ... μαργαριτάρια από απαντήσεις μαθητών


Ποια μέτρα πήρε ο Καποδίστριας για την οικονομία;
- Ο Καποδίστριας έβγαλε για πρώτη φορά τους φοίνικες με δικά του λεφτά κι έφερε την πατάτα. Αλλά επειδή στους άλλους δεν άρεσε η πατάτα, τον σκότωσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Περιβαλλοντική επίσκεψη, για αναγνώριση φυτών, από το ΚΠΕ Καρπενησίου

Το ΚΠΕ Καρπενησίου, στα πλαίσια του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων υλοποίησε την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 περιβαλλοντική επίσκεψη στο Προπονητικό Κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε Αναγνώριση φυτών. Οδηγός μας ήταν ο κ. Φωτιάδης Γεώργιος, Δασολόγος, Διδάσκων Βοτανικής στο ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Καρπενησίου και στο αντίστοιχο τμήμα της Δράμας. Βρέθηκε μεγάλο πλήθος φυτών (άνω των 50) και μας εξηγήθηκε ότι η Ελλάδα είναι ένας παγκόσμιος παράδεισος Βοτανικής.