Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΠ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Στοιχεία που θα δώσουν φως στην υπόθεση με το ΤΖΙΠ του πρώην Δήμου Βίνιανης έχει στα χέρια του ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ.
Ως γνωστόν για το θέμα αυτό έχουν ειπωθεί πολλά και διάφορα, χωρίς όμως ΚΑΝΕΝΑΣ να γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί.
Το ζήτημα αυτό συζητήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων στο Κερασοχώρι την περασμένη Πέμπτη, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τίποτε.
Πολλά και ενδιαφέροντα, για το πώς επισκευάστηκε το υπ. Αριθμ. ΚΗΙ 4370 ΤΖΙΠ, (ΦΩΤΟ)

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Υπενθυμίζουμε την, από 1/6 /2011 πρόταση, μας, που τέθηκε με ανοιχτή επιστολή, και αφορούσε την ανάγκη άμεσης συζήτησης στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου του ζητήματος των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Η συνέντευξη ποταμός που παραχώρησε στη Βάσω Φεγγούλη
 ο Βαγγέλης Καρφής η οποία συζητήθηκε ιδιαιτέρως

Αν κάποιος παρακολουθήσει ένα
δημοτικό συμβούλιο θα καταλάβει
ότι γίνεται συνεδρίαση καφενείου!!!


ΜΕΡΟΣ Β΄ 

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Βαγγέλης Καρφής: «Τη νέα δημοτική αρχή την διακρίνει η απειρία, η αλαζονεία, η αδιαφάνεια και οι σκοπιμότητες»

Στα πλαίσια της συχνής μας επικοινωνίας με τους αυτοδιοικητικούς του τόπου μας, σήμερα φιλοξενούμε αποκλειστική συνέντευξη του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καρπενησίου κ. Βαγγέλη Καρφή. Ο κ. Καρφής σε μια συνέντευξή του ποταμό που παραχώρησε στη Βάσω Φεγγούλη και αναμένεται να κάνει πάταγο, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, μιλάει για όλους και για όλα.

ΟΧΙ άλλη υποβάθμιση Κραυγή αγωνίας για το Κ.Υ. Δ. Φραγκίστας

Την κατάσταση που επικρατεί στο ... Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας περιγράφει ο Πρόεδρος της Δυτ. Φραγκίστας σε ανοιχτή του επιστολή Με την θέση του κ. Θύμιου Κολοκύθα συμφωνούν στο σύνολό και οι κάτοικοι της κεντροδυτικής Ευρυτανίας που βλέπουν τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Υγείας να υποβαθμίζεται και παρά τα όσα κατά καιρούς περί του αντιθέτου λέγονται για αναβάθμισή του, να μην γίνεται τίποτε.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας με τον «νέο υγειονομικό χάρτη» , τον «Καλλικράτη στην υγεία» και την «αξιολόγηση» των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας, με την σύσταση των πέντε επιτροπών αξιολόγησης, προωθεί το κλείσιμο, την συγχώνευση και την μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα υγείας.

Το Φεβρουάριο Μειώθηκαν κατά 37,5% οι οικοδομικές άδειες


Περαιτέρω συρρίκνωση παρουσίασε η οικοδομική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Συγκεκριμένα, το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής - Δημόσιας) στο σύνολο της χώρας, μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, διαμορφώθηκε σε 2.166 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 387,7 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.449,8 χιλιάδες m3 όγκου.
Παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 37,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 38,9% στην επιφάνεια και κατά 38,3% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Προτάσεις για διαφάνεια και αυστηρό έλεγχο στα οικονομικά κομμάτων - βουλευτών

Του Φώτη Κουβέλη, Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς

Η κρίση της πολιτικής είναι παρούσα, όπως και η αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος. Αυτή την κρίση τη γέννησε και την τροφοδότησε, μεταξύ άλλων, και η οικονομική συμπεριφορά των κομμάτων και των πολιτικών.
Η αμφισβήτηση των κομμάτων, όπως με έμφαση σήμερα καταγράφεται, μετά την πίεση που ασκεί η ανάδειξη των υποθέσεων - σκανδάλων και η κοινωνική αποδοκιμασία, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν τα ίδια τα κόμματα δεν προσφέρουν διαφάνεια για τα δικά τους οικονομικά.

Συνεδριάζει στις 16/6 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Συνεδριάζει στις 16/6 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Η συνεδρίαση θα γίνει στο γραφείο του προέδρου της  Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λαμία, Υψηλάντη 1, 1ος όροφος), στις 16-06-2011, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 10:30 π.μ με τα παρακάτω θέματα :

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ

Ιτέα: Κάνουν... γραφείο το Κέντρο Υγείας!- Κακά μαντάτα και για το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας;


 Προς αναστολή της λειτουργίας του προχωρεί το Κ.Υ. Ιτέας σύμφωνα με καταγγελία της συντονιστικής Επιτροπής η οποία αναφέρει:
Σας ενημερώνουμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας πρότεινε στην Υγειονομική Περιφέρεια το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) να αναστείλει τη λειτουργία του από το μεσημέρι και μετά τις καθημερινές και να παραμένει κλειστό Σαββατοκύριακα και αργίες.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Στοπ στην προσωποκράτηση εμπόρων για μικρά χρέη


Τέλος στην προσωπική κράτηση για εμπορικά χρέη βάζει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση της πολιτικής δίκης, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή ύστερα από δημόσια διαβούλευση.
Με το ίδιο νομοσχέδιο εισάγονται ρυθμίσεις για τη διαφάνεια στη διενέργεια των πλειστηριασμών, με στόχο την καταπολέμηση των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το χώρο, αλλά και ρυθμίσεις για την ταχύτερη επίλυση των διαφορών στα πολιτικά δικαστήρια (εργατικές, οικογενειακές, περιουσιακές κ.λπ.).

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΑΣ "ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΣΗ


* Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των απασχολουμένων στα έργα συντήρησης της σήραγγας Τυμφρηστού, αφού μετά από πολλούς μήνες αγωνίας για την εξεύρεση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων και τη συνέχιση του έργου, ανέλαβε –τελικά- νέος εργολάβος, ο οποίος όμως τους πέταξε κυριολεκτικά στο δρόμο.
Όπως αποφάσισαν να καταγγείλουν στην κάμερα του Star, στη θέση τους προσλήφθηκαν άσχετοι με το αντικείμενο υπάλληλοι, οι οποίοι απλά έχουν οικογενειακή σχέση με τον προϊστάμενο της ΔΕΚΕ και συνάμα Τεχνικό Ασφαλείας της Σήραγγας.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Sabah: Πωλούνται 12 Ελληνικά νησιά


«Πωλούνται σε τιμές ευκαιρίας» αναφέρει η Τουρκική εφημερίδα Sabah σε δημοσίευμα της με τίτλο «12 ελληνικά νησιά προς πώληση».
Μάλιστα, η εφημερίδα φιλοξενεί εκτιμήσεις Τούρκων κτηματομεσιτών που...
 λένε ότι τα νησιά αυτά είναι: «Κελεπούρια».

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΖΙΠ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

Διαστάσεις αναμένεται ότι θα πάρει το θέμα με αυτοκίνητο πρώην Δημοτική Ενότητας του νέου Δήμου Αγράφων. Το τελευταίο διάστημα έχουν ειπωθεί πολλά και διάφορα, χωρίς όμως ΚΑΝΕΝΑΣ να γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Εκδηλώσεις Μνήμης στη Δομνίστα για την 69η επέτειο από την κήρυξη του Ένοπλου Απελευθερωτικού Αγώνα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Δομνίστα το περασμένο Σαββατοκύριακο 4/5 Ιουνίου 2011, οι προγραμματισμένες  εκδηλώσεις Μνήμης για την 69η Επέτειο από την κήρυξη του Ένοπλου Απελευθερωτικού Αγώνα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν ο Σάββατο το απόγευμα , 4 Ιουνίου 2011 με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Η Εθνική Αντίσταση με το φακό του Κώστα Μπαλάφα»,

Νέο Δ.Σ. στον Α.Ο. Κρέντης Πρόεδρος εξελέγη ο Χρυσόστομος Μάκκας

Αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Αθλητικό Σύλλογο του Α.Ο. Κρέντης.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε, της σχετικής διαδικασίας των εκλογών, από την απερχόμενη Διοίκηση και ειδικότερα από τον Πρόεδρο Κώστα Μάκκα έγινε ενημέρωση για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Συλλόγου καθώς και για το θέμα του προπονητή και για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Άπαντες συμφώνησαν ότι το θέμα του προπονητή είναι ένα ζήτημα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί πολύ σοβαρά η νέα Διοίκηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - Οριστικά τι αλλάζει στον κλάδο των ταξί


Την έκδοση νέων αδειών- υπό προϋποθέσεις, την κατάργηση των περιορισμών στην έκδοση άδειας οδήγησης, την λειτουργία νέων τύπων ταξί όπως πχ τα μίνι βαν αλλά και την είσοδο εταιρειών στον κλάδο προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών.
Αλλαγές θα υπάρξουν και στα διοικητικά πρόστιμα και τις παραβάσεις οδηγών και ιδιοκτητών ταξί.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ 2011


Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει την έναρξη καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2011. Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων, έχει οριστεί στις εξής ημερομηνίες:

Χρυσοί Αστέρες και στο Μπάσκετ της Ευρυτανίας Απόλυτα πετυχημένο το Τουρνουά που διοργάνωσε ο Δήμος Καρπενησίου Η κούπα στον Αστέρα, Ασημένιο στους Γυμναστές και το Χάλκινο στους Cinema Café B.C

Ο Αστέρας ήταν, όπως γράψαμε και χθες ο μεγάλος νικητής του 1ου Τουρνουά Μπάσκετ που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Καρπενησίου, αφού επικράτησε των Γυμναστών στον μεγάλο τελικό με σκορ 64 - 47.
Η ίδια ομάδα, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ (Έχουν μείνει από τότε μόνο οι : Ηλιάδης και Τσουκαλάς) είχε κατακτήσει και το τελευταίο οργανωμένο τουρνουά, που είχε γίνει στο Καρπενήσι το 2003.
Στον μικρό τελικό το Cinema Café B.C. του Γιώργου Γαλανού νίκησε με 62-46 τον συμπαγή Άτλαντα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Μετά και την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού ακολούθησε η απονομή. Το κύπελλο για τον Αστέρα σήκωσαν ο αρχηγός του και MVP της διοργάνωσης Γιάννης Ηλιάδης, μαζί με τον Βασίλη Τσουκαλά, παραλαμβάνοντας το από τον Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη.

Από 8 έως 22 Ιουνίου οι πρακτικές δοκιμασίες υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ 2011-2012


Οι πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων των ΓΕ. Λ.- ΕΠΑ. Λ. – Ομάδα Β΄ για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. ακαδημαϊκού έτους 2011 - 2012, διεξάγονται στο Ε.Α.Κ. Λάρισας. (Αλκαζάρ) από την Τετάρτη 08/06/2011 έως και την Τετάρτη 22/06/2011, εκτός Σαββάτου 11/06 - Κυριακής 12/06 - Δευτέρα 13/06 - Σαββάτου 18/06 και Κυριακής 19/06/2011 σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. Φ.251/ 56038 /Β6/17-5-2011 έγγραφο του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., «Συγκρότηση επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των Υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., ακαδημαϊκού έτους 2011-2012.» και τις ώρες από 07.00΄ έως 11.00΄, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Εποχικές προσλήψεις σε υπηρεσίες των ΕΛ.ΤΑ. στη Στερεά Ελλάδα αλλά και στην Ευρυτανία


Στην κάλυψη 124 θέσεων εποχικού προσωπικού με τετράμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προχωρούν επτά Περιφερειακές Διευθύνσεις των ΕΛ.ΤΑ. στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, αλλά και την Πελοπόννησο. Οι θέσεις αφορούν τις ειδικότητες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διανομέων και Εσωτερικής Εκμετάλλευσης. Αιτήσεις υποβάλλονται σε πέντε φορείς, ενώ για τους υπόλοιπους αναμένεται σύντομα ο καθορισμός των προθεσμιών. Διαγωνισμοί διεξάγονται στους ακόλουθους φορείς:

Τα πάνω-κάτω στα ταξί


Ευρύτατες αλλαγές στο καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας των ταξί προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το υπουργείο Υποδομών. Εκδίδονται νέες άδειες, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται με μαθηματικό τύπο, ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο εταιρειών στο χώρο, δημιουργούνται νέες κατηγορίες ταξί, όπως μίνι-βαν και καταργούνται περιορισμοί για την έκδοση άδειας οδήγησης.

45 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για κατασκευή ΧΥΤΑ Πρόταση για να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και ο ΧΥΤΑ Ευρυτανίας θα κατατεθεί και από την πλευρά της α χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και ο ΧΥΤΑ Ευρυτανίας θα κατατεθεί και από την πλευρά του Νομού μας


Με το ποσό των 45 εκατ. ευρώ ανοίγει ο κύκλος των χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ, των έργων κατασκευής ΧΥΤΑ και προμήθειας εξοπλισμού για τη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με προκήρυξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς, οι φορείς που έχουν τη διαχείριση των απορριμμάτων έχουν πλέον δυνατότητα να υποβάλουν πρόταση αλλά και τεχνικές μελέτες για να ενταχτούν και να προχωρήσουν τα έργα κατασκευής τους.

Έπεσε Μιράζ 2000 - Σώοι οι πιλότοι


Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη Σάμο, οι δύο πιλότοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιλότοι είναι καλά και ήδη εντοπίστηκαν και μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας


Την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στις 11.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα :

Πλαφόν στις συντάξεις - του Κρίτωνα Αρσένη


Είναι σαφές ότι η λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι απαραίτητη, αλλά όχι ικανή συνθήκη για  να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση θα χρειαστεί οικονομική ανάπτυξη και συνέχιση του εξορθολογισμού των δημόσιων δαπανών.Για να τα καταφέρουμε είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για εκλογίκευση των μεγάλων συντάξεων και μισθών.  Ενδεικτικό μέτρο θα μπορούσε να είναι ο ορισμός μέγιστης σύνταξης στα 2.000 ευρώ.

Η ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ 2η ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
To Υπουργείο Παιδείας(;) συνεχίζοντας την «φιλεκπαιδευτική» πολιτική του προχώρησε σε  μια νέα «καινοτομία». Με την υπουργική  απόφαση (61284/27-05-2011) καταργεί το δικαίωμα, στους μαθητές του Δημοτικού, να επιλέξουν όποια Δεύτερη Ξένη Γλώσσα επιθυμούν να διδαχθούν. Η Δεύτερη Ξένη Γλώσσα που θα διδάσκεται σε όλους τους μαθητές, θα επιλέγεται με βάση το τι θα ζητά η πλειοψηφία τους!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Κατάργηση των Ολοήμερων Τμημάτων των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία ουσιαστικά καταργούνται τα Ολοήμερα Τμήματα των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων. Για να λειτουργήσει Ολοήμερο Πρόγραμμα, πρέπει στο σχολείο να φοιτούν 60 μαθητές εκ των οποίων οι 15 τουλάχιστον να επιθυμούν τη φοίτηση στο Ολοήμερο Τμήμα και οι γονείς αυτών να είναι και οι δύο εργαζόμενοι.

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2011 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2011 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙς 9.30 π.μ. 
Τα παιδιά έχιουν διακαιώματα στο σεβασμό, στη φροντίδα και στην προστασία

Πλεόνασμα Βουλευτών

Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Τώρα που η οικονομική και κοινωνική κρίση ζώνει όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλοι μαζί ψάχνουμε να βρούμε τι τέλος πάντων, πήγε στραβά για την περιπέτεια που μπήκαμε σαν λαός απέναντι στους δανειστές μας. Τώρα που το χρέος της Ελλάδας ξεπερνά τα 350 δις ευρώ, η μια κοινωνική ομάδα αναζητεί ευθύνες από την άλλη, βγαίνουν στην επιφάνεια απίστευτες ιστορίες ομαδικής ρεμούλας από ιδρύματα, επιτροπές, ρις ΔΕΚΟ και αλλού, χωρίς να χρειάζονται.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ "ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

*Κάτι πρέπει να γίνει από τους αρμοδίους σε μεγαλοχώρι της Δυτικής Ευρυτανίας, με το παρκάρισμα αυτοκινήτων. Σε μια οδό μάλιστα στο κέντρο του χωριού το κακό έχει παραγίνει με αποτέλεσμα αυτοί που έχουν κατοικούν στο δρόμο αυτό, να μην μπορούν να πάνε ούτε στα σπίτια τους. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει να λυθεί σύντομα, πριν υπάρξουν αντιδράσεις και μάλιστα δυναμικές.

Mε τα χέρια γεμάτα Μετάλλια γύρισαν από το Μελισσοχώρι τα μέλη της Α.Λ.Α.Κ.

Με 7 κύπελλα επέστρεψαν φίλοι και μέλη της  Α.Λ.Α.Κ  από το Μελισσοχώρι Λάρισας όπου συμμετείχαν στον 2ο αγώνα TTRC. Σημειώνοντας καλούς χρόνους κατάφεραν να τερματίσουν στις πρώτες θέσεις, αποσπώντας για ακόμη μια φορά, το χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια όλων.
Στον αγώνα έλαβαν μέρος συνολικά 30 πληρώματα εκ των οποίων τα έξι (6) ήταν από την ΑΛΑΚ.

Νέο χαράτσι στα ελληνικά νοικοκυριά


Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη οι Έλληνες φορολογούμενοι. Γλυτώνουν τη μείωση του αφορολόγητου όχι όμως και το νέο χαράτσι. Κυβερνητικό σχέδιο για έκτακτη εισφορά 3%. Δείτε ποιους αφορά και πόσα θα κληθούν να πληρώσουν.
Μπορεί η μείωση του αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ να σκόνταψε στις σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το οικονομικό επιτελείο, όταν πρόκειται να επιβαρύνει οριζόντια τους πολίτες, έχει φαντασία.

Εξελίξεις για τον Παραμεγδόβιο Τι απάντησε το Υπουργείο στην Ερώτηση Ταλιαδούρου

● Θα  επιδιωχθεί  η  ένταξη  κατασκευής  του  τμήματος  Νεράϊδα – Μαυρομμάτα  της  Επαρχιακής  Οδού  Καρδίτσας – Αγρινίου  δηλ. του  Παραμεγδόβιου, σε  χρηματοδοτικό  πρόγραμμα  μετά  την  ολοκλήρωση  των  σχετικών  μελετών.
● Έως  30-6-2011  θα  παραδοθεί  η  μελέτη  της  γέφυρας  Μέγδοβα  και  θα  επιδιωχθεί  η  ένταξη  κατασκευής  της  γέφυρας  σε  χρηματοδοτικό  πρόγραμμα.   

Σύσκεψη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ στην Παλαιοκατούνα με στελέχη του Κινήματος του Δήμου Αγράφων

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού παρουσία της Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας Βέττας Καρφή, του Βουλευτή Ηλία Καρανίκα, του Μέλους του Ε.Σ. κ. Τζανέτη και τοπικών στελεχών του Κινήματος, για 2 περίπου ώρες, έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση όσο και για σημαντικά θέματα που αφορούν τον Καλλικρατικό Δήμο Αγράφων.

Η κούφια απειλή της εκδίωξης από το ευρώ


του Γιάννη Βαρουφάκη
Μας λένε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με αποπομπή από την ευρωζώνη. Πρόκειται για ψέμα ολκής. Στις παρακάτω γραμμές εξηγώ γιατί θεωρώ κούφια την απειλή αυτή (που πρώτα αναφέρθηκε επισήμως, σαν κάτι που συζητείται στις Βρυξέλλες, από τα χείλη της Μαρίας Δαμανάκη). Δεν επρόκειτο για καθαρά λόγια. Το αντίθετο ήταν: Θολές απειλές άνευ ουσίας και συνέχειας. (Το ότι μπορεί, πράγματι, να συζητιούνται τέτοιου είδους σενάρια στις Βρυξέλλες απλώς καταδεικνύει την πολλή χαμηλή ποιότητα του διαλόγου στο βασικό κέντρο αποφάσεων της ΕΕ.)

Συνεδρίασε το Δ.Σ. Καρπενησίου με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Την 11η τακτική του συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες Τρίτη 7 Ιουνίου στις 6 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, όπου έγινε συζήτηση και πάρθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
1.Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
2.Λήψη απόφασης για υποβολή αίτησης προς την ΕΕΤΑΑ για συμμετοχή στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής  ζωής»(εισηγητής ο κ.Δήμαρχος)

Περιστερίου Χρυσόστομος: "Η Διοικούσα Εκκλησία διακρίνεται για την αφωνία της"


Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων Πολιτών» στέκονται οι Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι ο λαός διακρίνεται για την δυνατή του φωνή.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου μιλώντας στο «Άλτερ» μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι μεν πιστοί έχουνε φωνή και μαρτυρία, εμείς πλέον ως διοικούσα Εκκλησία διακρινόμεθα δια την αφωνία και την απαξίωση».
«Η Εκκλησία δεν μπορεί να αφήσει τον λαό να είναι έρμαιο της τύχης του ενός και του άλλου, πρέπει η Εκκλησία να δώσει το μήνυμα της κοινωνικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Κλ. Περγαντά για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Φέτος είναι ευκαιρία να δώσουμε διαφορετική διάσταση στην 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπως κατοχυρώθηκε από τον ΟΗΕ το 1972. Το περιβάλλον δεν προσφέρεται πλέον για λόγια, αλλά για δράση. Το περιβάλλον είναι το μόνο πραγματικό περιουσιακό μας στοιχείο. Αυτό στο οποίο αναπτύχθηκε ο πολιτισμός μας. Οφείλουμε να το  διατηρήσουμε και να το παραδώσουμε αλώβητο στα παιδιά μας. Οι πόροι της γης, του αέρα και του νερού είναι αυτοί που έδωσαν στον άνθρωπο πλούτο και τη δυνατότητα να προάγει το βιοτικό και πνευματικό του επίπεδο.

Ημερίδα για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσαν την Πέμπτη, 2-6-2011, ημερίδα για Οικονομικά θέματα, ESY.net-Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση-Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στη Βιβλιοθήκη του ΓΝ Λαμίας.

ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

Γράφει ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος 

Θα μπορούσε να εννοηθεί Απρίλης και Μάης αν πρόκειται για μεγάλο υψόμετρο, χωρίς τις ανθισμένες κουτσουπιές ή πιο απλά Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς να πλημμυρίσουν οι εξοχές με τα μελαγχολικά λουλούδια αυτού του πανέμορφου δέντρου της ελληνικής υπαίθρου;
Όχι βέβαια και τούτο το καταλαβαίνουμε ακόμα και στην Αθήνα όπου πολλοί της δρόμοι, ακόμα και πλατείες στολίζονται αυτές τις ημέρες με τα γλυκά, μωβ λουλούδια και δίνουν το πικρό χρώμα του Απριλομάη στην παρατημένη από ανθρώπους και άρχοντες πόλη που ζούμε.

Αγανακτισμένοι πολίτες στις Πλατείες

Στην  Ελλάδα  γνωρίζουμε  από  την  ιστορία  λειτουργούσε  ένας  τόπος,  η  αγορά  του  δήμου, όπου  συγκεντρώνονταν  οι  πολίτες  για  να  πάρουν  με  δημοκρατικό  τρόπο  σπουδαίες  αποφάσεις. Αυτή  την  αγορά  θυμήθηκαν  οι   σύγχρονοι  Αθηναίοι  και  ενστικτωδώς  συγκεντρώθηκαν  στην  πλατεία

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΙΑ - ΠΟΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ - ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑ ΤΙΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ – ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΛΗΡ: ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΛ: 0017045754430 – 0017045756272 - 0017046362212




ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΙΑ - ΠΟΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ - ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑ ΤΙΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ – ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΛΗΡ: ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΛ: 0017045754430 – 0017045756272 - 0017046362212

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ


ΘΕΜΑ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
 Έχοντας υπόψη:
 1.        Τις διατάξεις του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ Α΄167) «Δομή και λειτουργία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και άλλες διατάξεις».

Επιστολή Μπακογιάννη προς Ανδρέα Λοβέρδο για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γ.Ν.Κ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η κοινωνική προστασία και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας για ποιότητα ζωής σε όλους, αποτελούν αδήριτη ανάγκη. Ένας από τους πρώτους στόχους του περιφερειακού συστήματος υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου του Καρπενησίου, ήταν η λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού. Η Μονάδα τεχνητού νεφρού έχει εγκατασταθεί στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου Καρπενησίου και περιλαμβάνει το χώρο των μηχανημάτων, τα δωμάτια υποστήριξης με τα ειδικά μηχανήματα, το δωμάτιο των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, τα γραφεία των γιατρών και του προσωπικού ενώ περιλαμβάνει και ένα ξεχωριστό δωμάτιο για αιμοκάθαρση ατόμων ειδικών περιπτώσεων.

Καλπάζει η ανεργία

Στο 16,2% σκαρφάλωσε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρας το μήνα Μάρτιο από 15,9% που ήταν το Φεβρουάριο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2004, τότε που ξεκίνησε η η ΕΛ.ΣΤΑΤ. να δημοσιεύει στοιχεία ανεργίας σε μηνιαία βάση.
Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα. Τον ίδιο μήνα πέρυσι, το ποσοστό ανεργίας είχε διαμορφωθεί στο 11,6%.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Απολύσεις και μειώσεις αποδοχών φέρνει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο στο οποία συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα. Αν και ακόμη δεν έχουν εξειδικευθεί τα μέτρα τα οποία θα ψηφισθούν από τη Βουλή πιθανότατα στις 22-23 Ιουνίου, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η φράση «Η στρατηγική αυτή συμπεριλαμβάνει τη σημαντική μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και τον εξορθολογισμό των επιδομάτων» που αναφέρεται στην ανακοίνωση της τρόικας σημαίνει τα εξής:

Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - Παρελθόν από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπενησίου ο Γ. Χαλιάσος. Αμέσως έκανε δεκτή την παραίτησή του ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ένα χρόνο και 2 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, ο Παιδίατρος Γιώργος Χαλιάσος υπέβαλε αίτηση παραίτησης από την θέση του, λόγω συνταξιοδότησης, όπως αναφέρεται στο αίτημα, για άλλους όμως λόγους όπως λέει το ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η αίτηση έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και εντός των ημερών θα κοινοποιηθεί και επισήμως η παύση του κ. Χαλιάσου από την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου, ενός Νοσοκομείου με τεράστια προβλήματα.

ΤΟ ΧΡΥΣΟ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Ο Αστέρας είναι ο μεγάλος νικητής του 1ου Τουρνουά Μπάσκετ που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Καρπενησίου, εαφού επικράτησε των Γυμναστών στον μεγάλο τελικό με σκορ 64 - 47.
Νωρίτερα το Cinema Café B.C στον Μικρό Τελικό της διοργάνωσης κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο, επικρατώντας του Γ.Σ. Άτλαντα 2008.

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


 Τελείωσαν οι μαθητικές αθλητικές δραστηριότητες στο νομό μας, για την εκπαιδευτική χρονιά 2010-2011με τους αγώνες ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων. Στους αγώνες που διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής  Ν. Ευρυτανίας, συμμετείχαν τα τέσσερα Δημ. Σχολεία  της πόλης του Καρπενησίου. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου (πλαστικό τάπητα).

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΠΑΛΜΟΥ

Στην καταπράσινη πλαγιά του δρόμου σε μια στροφή κοντά στην Δυτ. Φραγκίστα βρέθηκε το αυτοκίνητο που βλέπεται στην φωτογραφία. Ο οδηγός, όπως όλα δείχνουν, έχασε τον έλεγχο από απροσεξία ή τρέξιμο και το αμάξι έφυγε από την πορεία του και προσγειώθηκε μέσα στο χορτάρι λες και έψαχνε για … βοσκή. Φίλε μου το τιμόνι, το άλογο και η γυναίκα θέλουν προσοχή μου έλεγε ο παππούς μου. Κάτι ήξερε ο γέροντας… 

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 η παρουσίαση του βιβλίου του συνεργάτη μας Κώστα Μήτσιου με τίτλο απόπειρα επικοινωνίας από τις εκδόσεις ΠΑΛΜΟΣ










ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Εκδοτικός Οίκος ΠΑΛΜΟΣ και η εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, του εκπαιδευτικού και δημοσιογράφου Κώστα Ηλ. Μήτσιου, για μια 10ετία στενού συνεργάτη μας, που φέρει τίτλο «ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» 

Στην Αλεξανδρούπολη το 16 Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Αριστείδη Γιαννακίδη, διοργανώνουν το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ & Β΄ Βαθμού (“H AΘΗΝΑ” ), με θέμα: Γυναίκες με Αποστολή και Όραμα στη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης.

Διημερίδα από το ΤΕΙ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι διημερίδα με θέμα: «Η οργή της Φύσης».  Ο Σύλλογος Σπουδαστών του Τμήματος Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Καρπενησίου και το Δήμο Καρπενησίου, συνδιοργάνωσαν την διημερίδα αυτή η οποία στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Ιουνίου στους χώρους του Τμήματος του ΤΕΙ στο Καρπενήσι, αλλά και σε δασικές περιοχές της ευρύτερης περιοχής.

Σήμερα η 18η ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καρ/σίου

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, στις 12 μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (γραφείο κ. Δημάρχου) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου  για συζήτηση  και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

«Ο ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ» ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΚΑΙ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ» ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ



 ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ  ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ 15/6 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, στις 17:00, στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Δήμου Καρπενησίου, θα διεξαχθεί η Εσωτερική Ημερίδα του Κολυμβητικού Ομίλου Καρπενησίου στην οποία θα λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές του Κ.Ο.Κ. από 5 έως 15 ετών.
Μετά το τέλος της ημερίδας θα ακολουθήσει ενημέρωση από τους προπονητές για τα τμήματα της επόμενης χρονιάς.
Εκ μέρους του ΚΟΚ καλούνται οι γονείς να παρευρεθούν στην ετήσια αυτή κολυμβητική γιορτή και να χειροκροτήσουν τα παιδιά  τους.

Την επόμενη εβδομάδα οι βαθμοί των Πανελλαδικών


Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές...
ενώ η μέχρι στιγμής εικόνα των γραπτών επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις για μείωση των αριστούχων και πτώση των βάσεων των περιζήτητων σχολών των πέντε επιστημονικών πεδίων.

Μείωση μισθού 75% σε επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

Δεν είναι μόνο πειθαρχικές οι ποινές που υφίστανται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν «ανοιχτό» λογαριασμό με την Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με τις...
 μεταρρυθμίσεις στο πειθαρχικό δίκαιο θα αποκλείονται από κάθε διαδικασία προαγωγής, ενώ θα δεχτούν και μείωση των αποδοχών τους, αφού θα αξιολογούνται αρνητικά.

Ευχαριστώ από το Δήμο Καρπενησίου στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας για τα «Γεύματα Αγάπης»

Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής έχει δρομολογήσει προνοιακές δράσεις στοχεύοντας στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων προκειμένου να συντηρηθεί και να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣ ΑΙΟΛΟΣ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ

Ο Α.Σ. «ΑΙΟΛΟΣ» κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Πέμπτης 2 Ιουνίου 2011, βρισκόμενο σε πλήρη απαρτία, ομόφωνα αποφάσισε.
1. Έκανε δεκτή ομόφωνα την πρόταση παραίτησης του προέδρου του ΔΣ Γιαννιώτη Παναγιώτη λόγω ανειλημμένων του υποχρεώσεων και τη θέση του καταλαμβάνει ο Χρυσικός Ταξιάρχης, ενώ ο ίδιος παραμένει απλά μέλος του ΔΣ.

Ανακαλύφθηκαν τέσσερις νέοι ιοί που μολύνουν τα μελίσσια

 Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν τέσσερις νέους ιούς που έχουν εισχωρήσει σε μέχρι τώρα υγιείς αποικίες μελισσών, μια ανακάλυψη που μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο του γιατί οι μέλισσες πεθαίνουν μαζικά σε πολλά μέρη του κόσμου.
Οι μέχρι τώρα άγνωστοι ιοί εντοπίστηκαν έπειτα από δεκάμηνη μελέτη μελισσοκομικών εγκαταστάσεων, που περιλάμβαναν περισσότερες από 70.000 κυψέλες. Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί 27 ιοί μελισσών που μπορεί να αποτελούν την αιτία για την μαζική καταστροφή των μελισσιών.

Απίθανα ... μαργαριτάρια από απαντήσεις μαθητών

Τι γνωρίζετε για το δημοκρατικό πολίτευμα; Γράψτε λίγα λόγια για το πώς εκλέγεται και το πώς λειτουργεί η κυβέρνηση.
- Η κυβέρνηση δεν πάει καλά, γιατί μερικοί ψηφίζουν άλλα ντάλα. Ψηφίζουν τον Καραμανλή και μερικοί ψηφίζουν τον Παπανδρέου.

Την ερχόμενη Κυριακή 12 Ιουνίου στο Μάραθο τα «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ» 2011

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στο Μάραθο με τις δέουσες τιμές η καθιερωμένη εκδήλωση Μνήμης προς τιμή του Σταυραετού των Αγράφων ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Ταξιαρχών και μετά το πέρας αυτής θα ακολουθήσουν, Επιμνημόσυνη δέηση, Κατάθεση στεφάνων, Προσκλητήριο Κατσαντωναίων,