Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μουσική εκδήλωση κατά των Ναρκωτικών από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΛΚΥΟΝΗ»

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους», προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και την παράνομη διακίνησή τους.
Στα πλαίσια αυτής της Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ», διοργάνωσε μια υπέροχη μουσική εκδήλωση, η οποία δεν ήταν γιορτή, αλλά βραδιά αναζήτησης μιας πιο δημιουργικής στάσης ζωής.

Εκδρομή λήξης κατηχητικού σχολείου Κρέντης - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΤΑΤΑΡΝΗΣ - & ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΛΑΩΡΑ



Με τη Χάρη του Θεού και φέτος η κατηχητική χρονιά έφθασε στο τέλος της. Μεταξύ των Κατηχητικών που λειτούργησαν στην Ι. Μητρόπολή μας, Κατηχητικό Σχολείο, με την συμμετοχή 22 παιδιών, λειτούργησε μετά από πολλά χρόνια και στην Ενορία της Κρέντης και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.


Ο εφημέριος του χωριού και οι συνεργάτες του μέσα στο κλίμα της αγάπης του Χριστού, δίδαξε στα παιδιά, το λόγο του Θεού, τα έφερε σε επαφή με τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, τους γνώρισε τους Αγίους Της και την Παράδοσή Της, ενώ τα παιδία καθόλη την διάρκεια της χρονιάς έψαλλαν, τραγούδησαν και πέρασαν ευχάριστες ώρες παιχνιδιού με την ομάδα ποδοσφαίρου που δημιούργησαν.

Πληγωμένη όσο ποτέ άλλοτε η εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων - Υφέρπουσα απελπισία

Κραυγή αγωνίας και των Ευρυτάνων
προς τον Βουλευτή τους:

“Γιατρέ μη ψηφίσεις τα άδικα μέτρα”

Κύριε Καρανίκα, εδώ και ένα χρόνο στην πατρίδα μας, "βρέχει" μέτρα που στόχο έχουν να αποσπάσουν και το τελευταίο ευρώ από τον Έλληνα πολίτη ώστε να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Το αποτέλεσμα όμως όπως καλά κι εσείς γνωρίζετε είναι αντίθετο.

Σπουδαίες επιδόσεις και φουλ γκάζια στο 1ο Ράλλυ Σπριντ Καρπενησίου

Με την απίστευτη μάχη των Γιάννη Συλλά και Βασίλη Γάτσου στην κατηγορία των 1.600 κ. εκ. ολοκληρώθηκε το 1ο Ράλλυ Σπριντ Καρπενησίου, το οποίο εκτός από ενδιαφέρον μέσα στην ειδική είχε έντονη την παρουσία θεατών κατά μήκος αυτής. Στην κορυφαία κλάση επικράτησαν οι Στέφανος Καμιτσάκης – Σπύρος Μπαρδάκης με Mitsubishi EVO IX. Στη δεύτερη θέση πίσω τους βρέθηκαν οι Αντώνης Σταφυλοπάτης – Στέργιος Στεργιούλας με Opel Astra OPC και το βάθρο της κλάσης...συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Περήφανος – Κώστας Αθανασιάδης με Ford Sierra.

ΜΑΘΑΙ ΠΕΔH ΜΟΥ ΓΡΑΜΑΤΑ!!!


Απίθανα ... μαργαριτάρια
από απαντήσεις μαθητών


Απορία μαθητή της Β΄ Γυμνασίου:
«Κύριε, πριν ψηφιστεί ο νόμος της βαρύτητας τα αντικείμενα έπεφταν;»…

Ρυθμίσεις Φορτοεκφόρτωσης Εμπορευμάτων


ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ρυθμίσεις Φορτοεκφόρτωσης
Εμπορευμάτων

Αγαπητοί έμποροι Καρπενησίου
Σας κάνουμε γνωστό ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 260/2007 απόφαση δημοτικού συμβουλίου η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων επιτρέπεται

Λαμπρή γιορτή επί τη λήξη του δικαστικού έτους με άψογη διοργάνωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ευρυτανίας

Με επιτυχία και την συμμετοχή πάνω από 100 στελεχών του χώρου της δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε για δωδέκατη συνεχή χρονιά η υπαίθρια ετήσια συνάντηση – συνεστίαση που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ευρυτανίας στη λήξη κάθε δικαστικού έτους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία των δικαστικοί λειτουργοί που υπηρέτησαν κατά το παρελθόν στα Δικαστήρια της Ευρυτανίας, μετά των οικογενειών – συνοδών των.
Ειδικότερα παρευρέθησαν:
Ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Ευστάθιος Ροντογιάντης, με τον Αντιεπίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κων/νο Τόλη, από το Μοναστηράκι Αγράφων.

Προϋπολογισμός "επιβίωσης" & αντοχής για το Δήμο Αγράφων

Προϋπολογισμό επιβίωσης και αντοχής, με πολύ δύσκολους στόχους, σε μια τραγική οικονομική συγκυρία, θα χαρακτηρίζαμε τον Προϋπολογισμό του 2011, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων.

Το Δημαρχείο Καρπενησίου μεταφέρεται στο Προφήτη Ηλία

Στις 27 Ιουνίου 2011 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας το οποίο και αποφάσισε την εκμίσθωση για δέκα χρόνια, στο Δήμο Καρπενησίου, του κτιρίου που βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία.
Το μίσθωμα που θα καταβάλει ο Δήμος Καρπενησίου στον Οργανισμό δεν ξεπερνά τα 2000 ευρώ, ενώ το ποσό που θα δαπανηθεί από το Δήμο για τα έργα ανακαίνισης του κτιρίου θα εκπέσει από το μίσθωμα.

Gustavo Dudamel & Nicola Gabriel (Η τέχνη ως παιδεία και ως σωτηρία)

Αφορμή
Ο τίτλος του κριτικού αυτού σχολίου δεν είναι ούτε αυθόρμητος ούτε αθώος. Υπαγορεύτηκε από την «πίεση» που ασκήθηκε στον γράφοντα κατά τη διάρκεια της παράστασης της σχολής χορού του κ. Nicola Gabriel στις 22 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Κυρίως ευθύνεται μια ηλικιωμένη – περιποιημένη και καλοστεκούμενη - κυρία, η οποία συγχαίροντας τον κ. Gabriel του είπε: «Ένιωσα ότι μου δώσατε σήμερα μια ευγένεια, έναν πολιτισμό». (Σκέφτομαι: «Πόσο συχνά συμβαίνει αυτό; Ποιος και με ποια μέσα μπορεί να το προκαλέσει;») Ο Nicola απαντά: «Σας ευχαριστώ, κυρία μου, είναι το πιο κολακευτικό σχόλιο που μου έγινε ποτέ στο Καρπενήσι».

Εισφορές και νέα τέλη για Ι.Χ (έκτακτη εισφορά, τεκμήρια, τέλη)

Και έκτακτη εισφορά -εκτός από τα τεκμήρια - έρχεται να πλήξει όσους βρήκε η κρίση με Ι.Χ αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον παροπλισμό τους καθώς δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την  αγορά τους . Το ύψος της έκτακτης εισφοράς, τα νέα τεκμήρια και τα νέα τέλη κυκλοφορίας, έχουν ως εξής:

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Έπεσαν οι από Περγαντά - Καραμπά για 2 μεγάλα έργα στην Ευρυτανία

Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Προχωρούμε στην υλοποίηση ενός αναγκαίου και σημαντικού έργου για την Ευρυτανία : του δρόμου Σαρκίνη – Καταβόθρα, προϋπολογισμού 3.000.000 €. Παράλληλα ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 350.000 € »

Υπό την πρωθυπουργική αλουργίδα

Πολλάκις ο πρωθυπουργός έσπευσε να αναλάβει ευθύνες και να καλύψει ενέργειες και πράξεις υπουργών του. Και είναι προς τιμή του όταν τους θέτει υπό την πρωθυπουργική αλουργίδα για αστήρικτες και υποβολιμιαίες κατηγορίες, προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα το έργο της κυβέρνησης.

Εκπαίδευση Δημόσιων Φορέων σε Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Τρεις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που βελτιώνουν τις συνδιαλλαγές των επιχειρήσεων με τους Δημόσιους φορείς παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε στις 24 Ιουνίου το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) σε συνεργασία με το επιμελητήριο της Χίου.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Φεστιβάλ Χορωδιών από το Δήμο Καρπενησίου και το Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου-Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi

Από τις 30 Ιουνίου μέχρι και τις 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Καρπενησίου  το 15ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi” που συνδιοργανώνουν ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος-Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi και ο Δήμος Καρπενησίου.

Ο Ευρυτάνας Δικηγόρος Θανάσης Καρβέλης εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΔΗΣΥ

Την πρώτη Συνεδρίασή της πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας στον πολυχώρο Αθηναίδα. Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η εισήγηση της Προέδρου του κόμματος Ντόρας Μπακογιάννη για το οργανωτικό σχήμα του κόμματος, εκλέχθηκε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ο Ρουμελιώτης (από την Αμφίκλεια) Γιάννης Οικονόμου και το 15μελές Πολιτικό Συμβούλιο. Από τον Νομό Ευρυτανίας μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου εξελέγη ο γνωστός Ευρυτάνας Δικηγόρος Θανάσης Καρβέλης.

Απίθανα ... μαργαριτάρια από απαντήσεις μαθητών

ΜΑΘΑΙ ΠΕΔH ΜΟΥ ΓΡΑΜΑΤΑ!!!
Απίθανα ... μαργαριτάρια από απαντήσεις μαθητών


Απορία μαθητή της Β΄ Γυμνασίου:
«Κύριε, πριν ψηφιστεί ο νόμος της βαρύτητας τα αντικείμενα έπεφταν;»…

Με 155 ψήφους υπερψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο - Διαγραφή Κουρουμπλή για το "όχι"

Με 155 ψήφους υπέρ, 138 κατά και 5 "παρόντες" υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/06) το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από την ολομέλεια της Βουλής. Θρίλερ μέχρι την τελευταία στιγμή με τις ψήφους των Ρομπόπουλου και Αθανασιάδη, που ψήφισαν "υπέρ". Αρνητική ήταν η ψήφος του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Απών - και πάλι - ο ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας, Γιώργος Λιάνης και ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης.

Ο Μαγικός Λόφος του Προφήτη Ηλία στη Μυρίκη γέμισε με παιδικά χαμόγελα

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, ο λόφος του Προφήτη Ηλία στη Μυρίκη μετατράπηκε σε ένα μεγάλο παιδικό χωριό, όπου μικροί Δημότες και επισκέπτες του Δήμου Καρπενησίου είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να περιηγηθούν σε ένα μαγικό περιβάλλον, που δημιούργησαν ο Δήμος αλλά και πολλοί εθελοντές.
Για την εκδήλωση αυτή, αξιοποιήθηκε όλη η έκταση του λόφου. Διαμορφώθηκαν διαφορετικές «γωνιές», η καθεμία από τις οποίες προσέφερε κάτι ξεχωριστώ στους μικρούς μας φίλους, δίνοντας τους την αίσθηση του παραμυθιού.

Περιοδεία κλιμακίου της Ν. Δ. σε Δομιανούς, Αγία Τριάδα, Φουρνά

Στην Ευρυτανία βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Αγγελάκας.
Ο κ. Αγγελάκας μαζί με κλιμάκιο της Γραμματείας Οργανωτικού που αποτελούνταν από τους κ. Ινιωτάκη Πολυχρόνη Περιφερειάρχης και ο κ. Καγιάρα Ευθύμιο Τομεάρχη, περιόδευσαν σε χωριά της Ευρυτανίας.
Πρώτη στάση επίσκεψης στο Καρπενήσι του κ. Αγγελάκα ήταν στο Δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΖΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΣΙΒΙΣΤΑ

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους με την  ελληνορθόδοξη παράδοση, οι Σιβιστιανοί, θα συναντηθούν και φέτος στο μεγάλο πανηγύρι του χωριού τους, στην γιορτή της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου. Το μεγάλο αυτό γιορτάσι θα είναι διήμερο - Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιουλίου 2011- και θα λάβει χώρα στον αύλιο χώρο του πανηγυρίζοντα Ναού της Αγίας Μαρίνας, που με κόπο και μεράκι θα ετοιμάσουν τα μέλη του Συλλόγου του χωριού που είναι και ο διοργανωτής του πανηγυριού.
Τους παρευρισκόμενους στο παραδοσιακό αυτό πανηγύρι, θα διασκεδάσει ο μεγάλος ερμηνευτής του δημοτικού μας τραγουδιού ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΖΙΟΣ σε ένα γνήσιο δημοτικό ξεφάντωμα. Τραγουδάει μαζί του η ΡΙΤΣΑ ΠΟΖΙΟΥ, ενώ στο κλαρίνο θα είναι ο ευρυτάνας μαέστρος ΤΑΚΗΣ ΦΟΥΡΛΙΓΚΑΣ  και το συγκρότημα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ



* Προϋπολογισμός "επιβίωσης" &
αντοχής για το Δήμο Αγράφων

* Στο κτήριο της Εργατικής Εστίας
στον Ξηριά το Νέο Δημαρχείο

* Μουσική εκδήλωση κατά των Ναρκωτικών
από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΛΚΥΟΝΗ»

* Σπουδαίες επιδόσεις και φουλ γκάζια
στο 1ο Ράλλυ Σπριντ Καρπενησίου

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Νίκος Σερετάκης: “Να αναβληθεί η Συνεδρίαση του Δ.Σ. λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας


Να αναβληθεί για την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, η προγραμματισμένη Συνεδρίαση του Δ.Σ. Καρπενησίου, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας, ζητά με την παρακάτω επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νίκος Σερετάκης.

Προς: κ. Χρήστο Ντέκα,
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Συνεδριάζει αύριο το Δ.Σ. Καρπενησίου

Με 51 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 29 Ιοαυνίου 2011, η 13η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου στις 19.00μμ. Κυρίαρχα θέματα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων η Υποβολή προτάσεων για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ – « Ε.Π θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013» και τη σύναψη  προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Καρπενησίου και Δήμου Αγράφων –Ορισμός επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης. Όλα τα θέματα είναι τα εξής:

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Νέα αφετηρία για το Αστικό λεωφορείο του Δήμου Καρπενησίου


Από το Δήμο Καρπενησίου ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 όλα τα δρομολόγια της Αστικής Συγκοινωνίας Καρπενησίου που είχαν ως αφετηρία το χώρο απέναντι από το κτίριο του ΚΑΠΗ στο εξής θα έχουν ως σημείο εκκίνησης το Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Τρίτο «ΟΧΙ» στο Μεσοπρόθεσμο από τον γείτονα Πάνο Κουρουμπλή


O γείτονας βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής να έχει αποφασίσει να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Σήμερα το πρωί, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε μια επικοινωνία με τους... Βασίλη Έξαρχο και Χρήστο Πρωτόπαπα, καθιστώντας τους σαφές, πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το

Παράταση για τα μηχανογραφικά - Παρατείνεται η προθεσμία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Παράταση της τελευταίας στιγμής για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου μέχρι 30 Ιουνίου ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από το Υπουργείο Παιδείας.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση : ''Λόγω της προκηρυχθείσας απεργίας από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για τις 28 και 29 Ιουνίου 2011, η προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για όλους τους υποψηφίους, παρατείνεται μέχρι 30 Ιουνίου 2011.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ


Με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 18, για την εκλογή του  Περιφερειακού Συμπαραστάτη, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:  

Τέλος οι Αγγελόπουλοι απο το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ενασχόλησή μας με την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έγινε με αποκλειστικό γνώμονα την αγάπη μας για την ομάδα μας και το μπάσκετ, χωρίς να προσδοκούμε οποιοδήποτε επιχειρηματικό, επικοινωνιακό ή άλλο όφελος.

Αποφασίσαμε το 2004 να ενισχύσουμε οικονομικά τον Ολυμπιακό χωρίς ανταλλάγματα και εξασφαλίσεις, αναλάβαμε το management το καλοκαίρι του 2006, ενώ αποκτήσαμε τις μετοχές της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τον Ιούλιο του 2009.

Δημοσκόπηση της εταιρίας MARC - Στο 1,4% η διαφορά

Η ΝΔ προηγείται με 1,4% του ΠΑΣΟΚ , σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το Εθνος της Κυριακής. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (68,2%) τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ ένας στους δύο θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθαρίζοντας όμως πως πρέπει να το επαναδιαπραγματευτεί. Το 22,7% ζητά πάντως να μην εφαρμοστεί το Πρόγραμμα ακόμα και αν η χώρα πτωχεύσει.

Δυο Βουλευτές της ΔΗΣΥ μετακινούνται προς το ΛΑΟ


Μυστική συνάντηση με δύο βουλευτές της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» είχε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Οι εν λόγω βουλευτές, με αφορμή τις εξελίξεις στο κόμμα της Ντόρας, σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, αποφάσισαν να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με τον Καρατζαφέρη.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΧΩΡΑ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27/06/2011 στη Χαλκίδα, ομάδα πολιτών κατέλαβε την αίθουσα και επεδίωξε να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της συζήτησης, με ύβρεις και απειλές.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΛΙΓΟ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ» ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΑΦΥΛΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Αφού η Ελλάδα είναι μέλλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πολίτες τη πρέπει να είναι ενήμεροι της Πνευματικής και Καλλιτεχνικής προσφοράς των χωριών της. Αυτόν τον στόχο έθεσε το περιοδικό «Πνευματική Ζωή» που με το 198ο τεύχος της (Μάη – Ιούνη), ολοκληρώνει (με επιμέλεια του διευθυντή της Μιχάλη Σταφυλά) την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας με ξεχωριστά τεύχη για κάθε χώρα. Το πρόσφατο είναι αφιερωμένο στους Ολλανδούς συγγραφείς. Μετά από μια περιήγηση στην ιστορία της Ολλανδικής Λογοτεχνίας παρουσιάζονται τα βιογραφικά παλαιών και νέων συγγραφέων με ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

Τι θα γίνει εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο;


Ο εκβιασμός του σοσιαλιστικού συστήματος δεν έχει τέλος. Είτε ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο είτε όχι, δεν πρόκειται να γίνει κάτι... όσο και εάν εκβιάζουν τους Έλληνες βουλευτές, που υποτίθεται ψηφίζουν κατά συνείδηση, όπως λέει και το γράμμα του Συντάγματος.
Αφού θα πάρουμε τη δόση, γιατί τρομοκρατείτε τον κόσμο και τους βουλευτές;
Ο κ. Παπανδρέου, βλέποντας ότι δεν τραβάει το Μεσοπρόθεσμο, προσπαθεί να το επιβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο... Εκβιάζοντας ή παρακαλώντας.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Παραλύει η Ελλάδα 28 και 29 Ιουνίου - Με 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη...

Μεγάλα συλλαλητήρια και τις δύο ημέρες και αποκλεισμός
της Βουλής από «Αγανακτισμένους» και αστυνομικούς.

Με 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία στο δημόσιο και
στον ιδιωτικό τομέα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη...και συλλαλητήρια (και τις δύο ημέρες) στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας θα δηλώσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την αντίθεσή τους στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. H απεργία αναμένεται να παραλύσει επί δύο ημέρες το κράτος και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές με το Δημόσιο, τις συγκοινωνίες, τον ιδιωτικό τομέα κ.λπ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Γιάννης Γκιόκας κατέθεσαν αναφορά στη βουλή με την καταγγελία των Γονιών του 2θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γρανίτσας

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Γιάννης Γκιόκας κατέθεσαν αναφορά στη βουλή με την καταγγελία των Γονιών του 2θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γρανίτσας για το ότι στο Νομό Ευρυτανίας καταργούνται τα ολοήμερα τμήματα όλων των Δημοτικών Σχολείων εκτός Καρπενησίου:

Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ - Υποβολή Αιτήσεων Υποτροφιών

Επιτροπή Υποτροφιών Καρπενησίου


Η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ» θα απονείμει και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές, υποτροφίες σε Ευρυτάνισσες/Ευρυτάνες αποφοίτους Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ, που φοίτησαν στα σχολεία του Νομού κατά το σχολ. έτος 2010-2011 και διακρίθηκαν για την επίδοσή τους και το ήθος τους. Κριτήρια επιλογής των υποψηφίων είναι η σχολική επίδοση και η οικογενειακή και οικονομική τους κατάσταση.

Ευχαριστήρια επιστολή από τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου

 Ευχαριστήρια επιστολή από τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον επιχειρηματία κ. Αλεξόπουλο Δημήτριο, ιδιοκτήτη του hotel – café – music bar – παιδότοπο EVILION VILLAGE, που παρόλο την οικονομική συγκυρία της εποχής μας, ευαισθητοποιήθηκε κάνοντας δωρεά την πινακίδα του σχολείου και φιλοξενώντας τους μαθητές στην επιχείρησή του. Ευχόμαστε αυτή η γενναιόδωρη κίνηση να αποτελέσει πρότυπο μίμησης και να κινητοποιήσει κι άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου το Ειδικό Σχολείο να βρει αρωγούς που θα συμβάλλουν στην εξέλιξή του.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΑΝΕΜΩΝΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ευχαριστήρια επιστολή

Το προσωπικό και τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Ανεμώνη» του Δήμου Καρπενησίου, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την ομάδα των Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών και των Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ευρυτανίας για τον φιλανθρωπικό αγώνα που συμμετείχαν στις 15 Ιουνίου 2011, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για τις ανάγκες του Κέντρου.

Γενική Συνέλευση προγραμματισμού και δράσεων του Περιφερειακού Τμήματος Αν. Στερεάς του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. (2011-2013). - Ο Βαγγέλης Χαλκιάς θα εκπροσωπεί την Ευρυτανία

Με επιτυχία διεξήχθη η τακτική Γενική Συνέλευση προγραμματισμού και δράσεων του Περιφερειακού Τμήματος Αν. Στερεάς του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. (2011-2013).

Ο Βαγγέλης Χαλκιάς θα εκπροσωπεί την Ευρυτανία
Η προσέλευση ήταν μεγάλη, ενώ τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Στάϊκος, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. -ΤΑΣ κ. Απόστολος Καραναστάσης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Δ.Α.Τ.Μ. κ. Στέφανος Ξεκαλάκης, ο Αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε.-Τ.Α.Σ. κ Στέλιος Θεοδωρόπουλος, μέλη της Διοικούσας και της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε., καθώς και Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών.

Απόλυτα επιτυχημένη η ημερίδα του ΚΟΚ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εσωτερική ημερίδα, που διοργάνωσε ο Κ.Ο.Καρπενησίου. Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή από αθλητές των ακαδημιών του συλλόγου, αλλά και από τα υπόλοιπα αθλήματα. Ο κολυμβητικός σύλλογος απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι αθλητισμός στην πόλη μας έχει πολύ μέλλον.

Άνθρωπος: Μια φευγαλέα παρουσία στη Γη - Γράφει ο Γ. Σταυράκης

Μέσα στο άπειρο της αιωνιότητας εκατομμυρίων χρόνων ο άνθρωπος είμαι μια βιαστική και φευγαλέα παρουσία στον κόσμο αυτό.

Γρεβενά: μοναστήρι σε «έλκηθρο» γλυτώνει από τεχνητή λίμνη

Κάπως έτσι θα μπορούσε να σωθεί και η ιστορική
εκκλησία της Παναγίας στην Επισκοπή, αλλά...
Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Τορνικίου, η οποία βρίσκεται έξω από τη Δεσκάτη Γρεβενών, θα τοποθετηθεί σε «έλκηθρο» και θα μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο για να διασωθεί από τα νερά της τρίτης τεχνητής λίμνης του Αλιάκμονα, που θα κατακλυσουν την περιοχή.

Πανελλήνιες:Αναλυτικά όλοι οι βαθμοί πρόσβασης των μαθητών από τα Λύκεια της Ευρυτανίας

Μεγάλη πτώση των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών που δόθηκαν την περασμένη Δευτέρα στη δημοσιότητα. Στα ίδια περίπου επίπεδα κυμάνθηκαν οι επιδόσεις των 95 ευρυτάνων μαθητών που έλαβαν μέρος στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Κύριο χαρακτηριστικό η μείωση των αριστούχων αντίστοιχη αύξηση γραπτών κάτω από τη Βάση.
Ειδικά στη Βιολογία και τα Μαθηματικά θετικής κατεύθυνσης, υπήρξε κατακόρυφη πτώση, ενώ ο αριθμός των αριστούχων μειώθηκε δραστικά.

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Εκπαιδευτικού και δημοσιογράφου Κώστα Μήτσιου, που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο ΠΑΛΜΟΣ - Διδάσκει και προβληματίζει

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Κώστα Μήτσιου με τίτλο «Απόπειρα Επικοινωνίας», από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΛΜΟΣ.

Στην αίθουσα, του ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ, το κοινό παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή τους εκλεκτούς ομιλητές, τον Καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου Κλεομένη Κουτσούκη, την εκδότρια Βασιλική Φεγγούλη, τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Γιώργο Αθανασιά που έκανε και την παρουσίαση και φυσικά τον συγγραφέα του βιβλίου Κώστα Μήτσιο.

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Φίλος, που γνωρίζει καλά το περιβάλλον του βουλευτή Ευρυτανίας, μου είπε ότι δεν άρεσε στο Γιατρό το εξώδικο των αγανακτισμένων πολιτών της Ευρυτανίας. Λογικό είναι να μην άρεσε στον κ. Καρανίκα αυτή η κίνηση, όπως δεν αρέσει και στον καθένα που λαμβάνει εξώδικα για οτιδήποτε. Εδώ βέβαια μιλάμε για διαμαρτυρία του λαού που είναι μάλιστα απόλυτα δικαιολογημένη και επ΄ αυτού, το δίκιο είναι 100% στον λαό.