Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Δέσμευση Λοβέρδου για Νοσοκομείο & Κέντρο Υγείας


Σήμερα (σ.σ. Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011) αναμένεται η υπουργική απόφαση, με τις οριστικές αποφάσεις του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου για το νέο Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ που κατήρτισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μέσα στην απόφαση αυτή δεν θα υπάρχουν τα ονόματα του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου και του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, αφού ο κ. Λοβέρδος την περασμένη εβδομάδα δεσμεύτηκε προφορικά στον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα, ότι το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας δεν θα κλείσει και το Νοσοκομείο Καρπενησίου θα αναβαθμιστεί.

Την ίδρυση Ι.Ε.Κ. για «Στελέχη Εναλλακτικού Τουρισμού» στην Ευρυτανία και τη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας, ζήτησε ο Ηλίας Καρανίκας

Ίδρυση Ι.Ε.Κ. για «Στελέχη Εναλλακτικού Τουρισμού» στην Ευρυτανία μέσω του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης 

Από το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα, ανακοινώνεται επίσημα ότι στα πλαίσια των επαφών του με την πολιτική  ηγεσία για την δημιουργία νέων αναπτυξιακών υποδομών στον νομό Ευρυτανίας, και με γνώμονα την αντιμετώπιση του φάσματος της ανεργίας από την οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) κ.  Λοϊζο  Σορωνιάτη με θέμα την κατάθεση πρότασης από μέρους του Βουλευτή για την ίδρυση Ι.Ε.Κ.-«Στελέχη Εναλλακτικού Τουρισμού» στο Καρπενήσι.

Νέα εποχή για την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Το τέλος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ως αυτόνομης επιχείρησης και την ενσωμάτωσή της στο Δήμο Καρπενησίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο

Το τέλος της ΔΕΥΑΚ ως αυτόνομης επιχείρησης και την ενσωμάτωσή της στο Δήμο Καρπενησίου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου, κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2011.
Αν και οι ομάδες της αντιπολίτευσης του Δ.Σ.καταψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής, ζητώντας να μην καταργηθεί η ΔΕΥΑΚ και να της δοθεί ένα μικρό διάστημα 6 μηνών περίπου ακόμα για να μπορέσει να βρεθεί μια λύση και να ρυθμίσει τα χρέη της, τελικά αποφασίστηκε η παύση της επιχείρησης, η οποία πρόκειται να γίνει και επισήμως στις 31 Αυγούστου 2011 με την κατάρτιση του ισολογισμού εκκαθάρισης.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Το Νο279 ο τυχερός της λαχειοφόρου του ΑΠΟΚ


Από την διοίκηση της ομάδας του ΑΠΟΚ Βελούχι ανακοινώνεται ότι ο νικητής της λαχειοφόρου αγοράς είναι αυτός, που έχει αγοράσει τον λαχνό με τον Νο279 και κερδίζει δώρο μια τηλεόραση.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Αναβλήθηκαν τα δύο θέματα που αφορούσαν την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας διότι το Υπουργείο δεν τοποθετήθηκε ακόμη (θετικά ή αρνητικά) επί της ορνιθολογικής μελέτης !!!

Συνεδρίασε στις 12-07-2011 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης παρουσία της Ειδικής Γραμματέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ κα Μαργαρίτα Καραβασίλη για θέματα Περιβάλλοντος. Τόσο ο κος Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, όσο και τα Μέλη της Επιτροπής και Φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έθεσαν τα σημαντικότερα Περιβαλλοντικά προβλήματα της Περιφέρειας και τονίστηκε η ανάγκη επίλυσής τους.
Στη συνέχεια η επιτροπή συνεδρίασε και πήρε αποφάσεις για διάφορα θέματα που αφορούσαν Εγκρίσεις Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κυρίως για Αιολικούς Σταθμούς παραγωγής Ενέργειας σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς.

ΈΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της προσκεκλημένης Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μαργαρίτας Καραβασίλη, έγινε η Ειδική Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, με θέμα τα περιβαλλοντικά ζητήματα της Στερεάς Ελλάδας.

Διασχίζοντας το Ευρυτανικό κομμάτι του Ευρωπαϊκού ορεινού μονοπατιού Ε4 - Μια στράτα αλλιώτικη από τις άλλες

Το Ε4 είναι διεθνές μονοπάτι υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ορεινής Πεζοπορίας (E.W.V.) και έχει σχεδιαστεί και σηματοδοτηθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας - Αναρρίχησης. Το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Μεγάλων Διαδρομών Ε4, ξεκινάει από τα Πυρηναία Όρη στην Ισπανία, διασχίζει τα σύνορα Βουλγαρίας - Ελλάδας

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Βιβλίο - βόμβα για τον Καραμανλή λένε ότι έγραψε ο ξάδελφος του Μιχάλης Λιάπης Το εν λόγω βιβλίο που έχει αρχίσει να γράφει εδώ και αρκετό καιρό ο πρώην υπουργός είναι έτοιμο και θα το κυκλοφορήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι.

Κόβονται από το ΕΣΠΑ όσα έργα δεν αποδειχθεί σε 10 ημέρες, ότι είναι άμεσα υλοποιήσιμα!

Προθεσμία …10 ημερών έδωσε στους 13 περιφερειάρχες για το ΕΣΠΑ ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδης. Όσα δεν κατατεθούν ως άμεσα υλοποιήσιμα, απορρίπτονται. Επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Μωραϊτης, έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική εγκύκλιο. Στόχος του υπουργείου, είναι η αύξηση του ποσοστού της κοινοτικής συνδρομής στα επιχειρησιακά προγράμματα προκειμένου να αυξηθεί η απορρόφηση για την άμεση είσπραξη 330.000.000 ευρώ και την επιπλέον εξοικονόμηση 440.000.000 μέχρι το τέλος του έτους.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης της συνόδου κορυφής



Επιβεβαιώνουμε εκ νέου τη δέσμευσή μας υπέρ του ευρώ, καθώς και ότι θα καταβάλουμε κάθε αναγκαία προσπάθεια προκειμένου να...
διασφαλισθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της καθώς και των κρατών μελών της. Επαναλαμβάνουμε επίσης ότι είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη....
σύγκλιση, την ανταγωνιστικότητα και τη διακυβέρνηση εντός της ζώνης του ευρώ.

Συνάντηση ΚΑΡΑΝΙΚΑ με τον Αρχηγό του Π.Σ. για τη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίστας


Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη είχε χθες, 18 Ιουλίου ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, με θέμα τη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας.
Σε συνέχεια των επαφών που είχε ο Βουλευτής τόσο με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή όσο και με τον Υφυπουργό κ. Όθωνα, συζήτησε με τον κ. Στεφανίδη διεξοδικά την ανάγκη για στελέχωση του εν λόγω Κλιμακίου.

Σάκης Τσιώλης Προπονητής του Άρη: “Στόχος μας για φέτος, να κάνουμε κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα ο Άρης”

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ και στον Νίκο Μαρούλη, ο προπονητής της ΑΡΗ, Σάκης Τσιώλης, ένας γνήσιο διάκονος του ελληνικού ποδοσφαίρου, που χαρακτηρίζεται για την περίσσια ευγένειά του και την Αγραφιώτικη λεβεντιά του, μιλάει για τον Άρη και τον κόσμο του, αναφέρεται με ξεκάθαρα λόγια στα τελευταία δρώμενα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, 

Η προκήρυξη της Δ' Εθνικής 2011-2012


Το νέο πρωτάθλημα ορίσθηκε να ξεκινήσει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου, καταθέτοντας παράβολο ύψους 500 ευρώ. Παράλληλα θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του λογιστηρίου της ΕΠΟ περί μη οφειλής τους, καθώς και την αντίστοιχη βεβαίωση της Ένωσης που ανήκει κάθε ομάδα.

Ο Γ. Χρυσαφόπουλος στον πάγκο του Α.Ο. ΚΡΕΝΤΗΣ;


Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος, θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο νέος προπονητής του Α.Ο. Κρέντης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η νέα Διοίκηση της ομάδας έχει έλθει σε συμφωνία με τον κ. Χρυσαφόπουλο και αναμένονται κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί και επίσημα η πρόσληψή του. Μετά τον προπονητή η Διοίκηση δρομολογεί και την απόκτηση 3-4 ποδοσφαιριστών, που θα ενισχύσουν δυναμικά την ομάδα στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Σε φουλ ρυθμούς η προετοιμασία της Εθνικής Μπάσκετ στο Καρπενήσι


Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών πραγματοποιεί από την Τετάρτη 20 Ιουλίου την προετοιμασία της στο Καρπενήσι, που θα διαρκέσει έως τις 28 του μηνός. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με νέο προπονητή τον Ηλία Ζούρο προπονείται για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Η αποστολή της Εθνικής διαμένει στο Hotel Spa Montana. Η «επίσημη αγαπημένη» θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες, όπως μας έχει συνηθίσει κατά το παρελθόν.

Ξεκίνησαν τα «βάσανα» για τον Αστέρα - Σήμερα το φιλικό με Κέρκυρα

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή 19 Ιουλίου ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες με νέο τεχνικό το Όσκαρ Φερνάντεθ πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου το απόγευμα. Διαμένουν στο Hotel Spa Montana και θα παραμείνουν για δυο εβδομάδες (Έως τις 31 του μηνός).
Ο Αστέρας είναι η 5η ομάδα της Super League, που έρχεται το φετινό καλοκαίρι για προετοιμασία στην πόλη μας. Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε στις 18:00 στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου.

Κώστας Γ. Χρυσαφόπουλος - Ένα ευρυτανόπουλο στην Ακαδημία Arsenal Soccer Schools

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο μικρός Κώστας Χρυσαφόπουλος στον Λάκη Παπαϊωάννου Τεχνικό Διευθυντή της Arsenal Soccer Schools Ελλάδας και στον κ. Τον Ντε Χοπ καθηγητή προπονητών της Ολλανδικής Βασιλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (KNVB), στο 5ο Διεθνές Τουρνουά Ξενοφάνης ο «Αμφισσεύς», που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα και στο οποίο συμμετείχε ο πολλά υποσχόμενος νεαρός ποδοσφαιριστής.
Ο Χρυσαφόπουλος επιλέχτηκε από την Ακαδημία Arsenal Soccer Schools Ελλάδας

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2002 Ένας ποδοσφαιρικός «παράδεισος» στην Ευρυτανία

Η  Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Καρπενήσι 2002»    δημιουργήθηκε  και  συστάθηκε ως   αθλητικό σωματείο το έτος 2002.  Σκοπός της Ακ. Ποδ/ρου είναι να μυήσει τα μικρά παιδιά στο άθλημα του ποδοσφαίρου, να αναπτύξει τις κινητικές, πνευματικές & ψυχικές ικανότητές τους, να καλλιεργήσει τις δεξιότητές τους & να τα διαπαιδαγωγήσει μέσα από τον αθλητισμό. Στα 8 χρόνια δραστηριότητάς της έχουν περάσει το κατώφλι της περίπου 200 παιδιά, πολλά από  τα οποία σήμερα στελεχώνουν τα τοπικά σωματεία, καθώς επίσης τις ενωσιακές & περιφερειακές ομάδες.

Απίθανα ... μαργαριτάρια από απαντήσεις μαθητών

Ιστορία
Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερμοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθμό.

ΜΑΖΕΜΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ - Γράφει: ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Αποβραδίς στο φεγγαρόφωτο του κονακιού ,στο περβάζι κάθονταν τα τσοπανόπουλα και κουβέντιαζαν για τις ομορφιές του βουνού.Κάποια στιγμή  ο μεγαλύτερος στην ηλικία είπε:ταχιά ,και πριν βαρέσει ο ήλιος θα πάμε όλοι μαζί ,παρέα με άλλους από άλλες στάνες ψηλά στην Καλιακούδα  για να μαζέψουμε τσάγι. Ηρθε καιρός.Την κουβέντα άκουσε ο τσέλιγκας και έδωσε μια μόνο συμβολή:προσοχή εκεί που θα πατάτε τα μονοπάτια είναι στενά στη καλάνα, στη ράχης της καλιακούδας, στο κυπαρρίσι ,στο πλάι κτλ. και όταν θα το μαζεύεται δεν θα το ξεριζώνεται.

Στον παλμό των Ευρυτάνων της Αμερικής ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ 67ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ»

Ο “Σταυραετός” του Μάραθου 
Γιάννης Πεσλής
νέος Πρόεδρος της Ένωσης 

Ευρυτάνων Αμερικής 
 Το 67ο Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» που πραγματοποιήθηκε και πάλι φέτος στην παραλιακή πόλη Myrtle Beach της Ν. Καρολίνας από τις 1-3 Ιουλίου σημείωσε, όπως και αναμενόταν, μεγάλη επιτυχία αφού προσήλκυσε εκατοντάδες Ευρυτάνες και φίλους απ’ όλη την Αμερική. Μετά τη λήξη των τριήμερων εκδηλώσεων του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κώστας Σιώκης δήλωσε τα εξής: «Οι τριήμερες εκδηλώσεις του 67ου Συνέδρίου μας είχαν μεγάλη επιτυχία.

Την ίδρυση Ι.Ε.Κ. για «Στελέχη Εναλλακτικού Τουρισμού» στην Ευρυτανία ζήτησε ο Ηλίας Καρανίκας

Από το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα, ανακοινώνεται επίσημα ότι στα πλαίσια των επαφών του με την πολιτική  ηγεσία για την δημιουργία νέων αναπτυξιακών υποδομών στον νομό Ευρυτανίας, και με γνώμονα την αντιμετώπιση του φάσματος της ανεργίας από την οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) κ.  Λοϊζο  Σορωνιάτη με θέμα την κατάθεση πρότασης από μέρους του Βουλευτή για την ίδρυση Ι.Ε.Κ.-«Στελέχη Εναλλακτικού Τουρισμού» στο Καρπενήσι.

Σοφία Ντούρου περιφερειακή σύμβουλος μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος και ανάπτυξης Επιδρομή στα πανέμορφα, καταπράσινα βουνά της Ευρυτανίας

Την αντίθεσή της να εγκατασταθούν Αιολικά Πάρκα στην Ευρυτανία εξέφρασε η Περιφερειακή Σύμβουλος, της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Σοφία Ντούρου, μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος και ανάπτυξης. Η κ. Ντούρου στην τοποθέτησή της πιο συγκεκριμένα για το θέμα αυτό τόνισε:
Επιδρομή  στα  πανέμορφα ,καταπράσινα  βουνά της Ευρυτανίας κάνουν  οι  επιχειρηματίες  της ενέργειας. Με τις πλάτες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ  από  την μια μεριά αυτοί  θα  πλουτίσουν  σε βάρος  του περιβάλλοντος  και  από την άλλοι  οι εργαζόμενοι, 

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Καρπενησίου

Συνεδριάζει την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου. Η 15η Τακτική Συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα  Συνεδριάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου στην οδό Ν. Τσιαμπούλα  (κτίριο ΚΑΠΗ  3ος όροφος) στις 7 το απόγευμα.

Άρης-Παναιτωλικός 3-1


 Το τρίτο και τελευταίο φιλικό του Άρη στο Καρπενήσι συνδυάστηκε με νίκη 3-1 επί του Παναιτωλικού. 

Διαβάστε ποια ήταν η ευχή του Πατρός Ευαγγέλου.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αύξηση στο επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

Αυξήθηκε από 1η Ιουλίου 2011 το επίδομα ανεργίας, ως αποτέλεσμα της αύξησης των κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων, τα οποία καθορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική σύμβαση Εργασίας 2010 -2012. Η αύξηση των κατώτατων αμοιβών είναι 1,6%, διαμορφώνοντας το κατώτατο ημερομίσθιο στα 33,57 ευρώ.

Στις 23 Ιουλίου ο 4ος Αγώνας ΕΥΡΥΤΑΝΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το Σύλλογο των εν Αθήναις Κρικελλιωτών «Άγιος Νικόλαος» και το τοπικό συμβούλιο Κρικέλλου διοργανώνει τον 4ο Αγώνα Ευρυτάνειου Δρόμου 19.500 μέτρα.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 και η έναρξη θα γίνει στις 5 το απόγευμα, στο μνημείο Κοκκάλια στο Κρίκελλο Ευρυτανίας.

ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου χαιρετίζουν με ανακούφιση την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να θέσει επιτέλους σε εφαρμογή την υπ’ αριθ. 260/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια και αφορούσε τον τρόπο λειτουργίας της πόλης σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό και την κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο της.

Δήλωση Συμμετοχής στο Τριήμερο Φεστιβάλ “Εν’ Όρεσι” του Δήμου Καρπενησίου

Καλούνται όλες οι επιχειρήσεις και οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Καρπενησίου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στο τριήμερο φεστιβάλ Εν’ Όρεσι του Δήμου Καρπενησίου.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Αυγούστου 2011 στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, με τη συμμετοχή του Γιάννη Αγγελάκα, των Πυξ-Λαξ και του Σωκράτη Μάλαμα.

Το γιορτάσι της Αγίας Μαρίνας στη Σιβίστα Πολύς κόσμος και γλέντι του παλιού καλού καιρού στο πανηγύρι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στη Σιβίστα Ευρυτανίας. Με τη χάρη και την ευλογία της Αγίας αλλά και την φροντίδα του Συλλόγου, τόσο την  παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής, στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού, έγινε ένα πανέμορφο γιορτάσι του παλιού καλού καιρού.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2011 - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011 ξεκινούν οι Γιορτές Δάσους, ο σημαντικότερος πολιτιστικός θεσμός του καλοκαιριού για το Δήμο Καρπενησίου. Φέτος, οι Γιορτές αποκεντρώνονται και οι εκδηλώσεις φτάνουν σε όλα τα χωριά του τόπου μας.
O Δήμος Καρπενησίου δημιούργησε ένα πολύπλευρο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ξεχωριστές συναυλίες, μουσικές βραδιές, παραδοσιακά γλέντια, γιορτές γαστρονομίας που αναδεικνύουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα καθώς και αθλητικά γεγονότα, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις και εναλλακτικές υπαίθριες δράσεις.

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Λαμία Κεντρικός ομιλητής ο Υπεύθυνος Οργανωτικού του κινήματος και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας από όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου και ώρα 20:00 στο ξενοδοχείο Samaras, στη Λαμία, πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο των Συνδιασκέψεων που ξεκίνησε η ΔΗ.ΣΥ. από την περασμένη Δευτέρα σε όλες τις έδρες των Περιφερειών της χώρας, αλλά και στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Γουλιανός ή Γλανίδι (Silurus aristotelis)

Του Βασίλη Ι. ΚόκκοτουΟ Γουλιανός  ή Γλανίδι όπως το ξέρουμε εμείς στην τοπική ονομασία είναι το ψάρι το οποίο μπορούμε να το συναντήσουμε στις πολλές λίμνες και τα ποτάμια της δυτικής Στερεάς Ελλάδας.
Παλιότερα υπήρχε σε τεράστιες ποσότητες στις λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία αλλά και στον ποταμό Αχελώο. Η παρουσία του στο μέσο ρου του Αχελώου δικαιολογείται από το γεγονός της ανεξέλεγκτης επικοινωνίας λίγες δεκαετίες  πιο πριν του Αχελώου και των λιμνών του μεγάλου αιτωλικού πεδίου,  αλλά και από το γεγονός λίγες χιλιετίες πιο πριν της επικοινωνίας όλου σχεδόν του υδάτινου οικοσυστήματος των λιμνών και των ποταμών της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Έτοιμη η «Σωτήρα» να φιλοξενήσει το Πανευρυτανικό Αντάμωμα της ΟΕΣ

Οι τελευταίες πινελιές στο χώρο έμειναν για να είναι όλα έτοιμα για τις 31 Ιουλίου, την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο Πανευρυτανικό Αντάμωμα της ΟΕΣ στη Σωτήρα Ανατολικής Φραγκίστας.
Όλοι οι Ευρυτάνες, αυτή την ημέρα θα συγκεντρωθούν κάτω από τα δροσερά πλατάνια της ιστορικής «Σωτήρας», για να ανταμωθούν και να διασκεδάσουν όπως τον παλιό καλό καιρό, ξεχνώντας για λίγο τα «βάσανα» και τις σκοτούρες της καθημερινότητας.

Εκδρομή Ευρυτάνων της Ναυπακτίας στην ιδιαίτερη πατρίδα τους

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 ο Σύλλογος Ευρυτάνων Ναυπακτίας «Παναγία η Προυσιώτισσα» πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην Ευρυτανία. Νωρίς το πρωί της Κυριακής οι εκδρομείς ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Ναύπακτο με πρώτη στάση την Ιερά Μονή Τατάρνης.

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ «ΕΞΟΔΟΣ» αύριο στο Καρπενήσι

Αύριο Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 21:30 στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου στήνουμε ένα μεγάλο καλοκαιρινό πάρτι για όλους, για να γιορτάσουμε μαζί με την Ελεώνορα Ζουγανέλη  την έναρξη των Γιορτών Δάσους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες σχετικά με την ανεύρεση υπολειμμάτων ανθρώπινου σκελετού.


Σε συνέχεια χθεσινού Δελτίου Τύπου της Αστ. Δ/νσης Στερεάς σχετικά με την ανεύρεση υπολειμμάτων ανθρώπινου σκελετού, σε δασική περιοχή