Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Διήμερη επίσκεψη Ιερώνυμου σε Καρπενήσι και Φραγκίστα

Την ιστορική Ανατολική Φραγκίστα επισκέφτηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος, όπως πέρσι έτσι και φέτος, στα τέλη του Ιουλίου βρέθηκε για 2 μέρες (27 και 28/7) στην Ανατολική Φραγκίστα, όπου και φιλοξενήθηκε από τον πρώην συνεργάτη του, προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Αιόλου, Ανατολικοφραγκιστιανό π. Θωμά Χρυσικό.

ΝΟΔΕ Ευρυτανίας: “Καρανίκας και ΠΑΣΟΚ σε λίγο χρονικό διάστημα (κατάφεραν) να διαλύσουν τα πάντα”

Με σκληρά λόγια για το ΠΑΣΟΚ και τον Ηλία Καρανίκα επανέρχεται η ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, μετά την προ ημερών κόντρα τους. Η ΝΟΔΕ κατηγορεί τον Βουλευτή Ευρυτανίας για απολογητικό ύφος του, το οποίο φανερώνει “την πλήρη αλήθεια για τα συμβαίνοντα στον τόπο μας”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Ακόμη η ΝΟΔΕ στο παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΛΑΜΠΡΟΥ - Γράφει ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος

Είχα δυο χρόνια να ανέβω ως τα Άγραφα και οπωσδήποτε περίμενα να συναντήσω μεγάλες αλλαγές όπως μου έλεγαν; για το δρόμο, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, το χωριό ολόκληρο και βεβαίως για τους ανθρώπους του ενώ είχα ακούσει και για ορισμένες απουσίες ηλικιωμένων που ήταν οι αγαπημένοι μου, συζητούσα μαζί τους και συγκέντρωνα πληροφορίες που με ενδιέφεραν για το επόμενο βιβλίο μου που είναι για το χωριό Άγραφα και ήδη έχει πάρει το δρόμο του.

Κυπριακή τραγωδία - του Κώστα Μήτσιου

Ολόκληρη η κυπριακή ιστορία είναι γεμάτη από θρύλους και κατορθώματα, από νίκες και θριάμβους των ηρωικών Κυπρίων αγωνιστών εναντίον των πολυπληθών κατακτητών. Πολύπαθο και θρυλικό νησί η Κύπρος. Ιστορική έπαλξη του Ελληνισμού. Εθνικά Ιεροσόλυμα.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Π. Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας σε συνεργασία με την ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, διοργάνωσαν με επιτυχία ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»,  «Εναλλακτικός Τουρισμός» &
 «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» την Πέμπτη 28-7-2011 και ώρα 19.30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Καρπενήσι.

«Καλλικράτης» στις εφορίες για να μείνουν 30 από 288


Φορολογικό «Καλλικράτη» θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών με στόχο «οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα να γίνουν 30», όπως λέει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχός του.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Νέο ακτινολογικό μηχάνημα στο Νοσοκομείο Καρπενησίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ έργα προμήθειας εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Θήβας, Χαλκίδας, Καρπενησίου, Άμφισσας και Κύμης, συνολικού προϋπολογισμού 850.000 €.

To Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο

Το Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο δεν είναι κόμμα, δεν έχει κάποιο πολιτικό αρχηγό, αλλά είναι οι ίδιοι οι πολίτες, μέρος των αγανακτισμένων, που πιστεύουν ακριβώς ότι μέσα από τα κόμματα δεν μπορεί να υπάρξει λύση της υπάρχουσας κατάστασης, και έτσι πάμε στο επόμενο βήμα να αυτοοργανωθούμε και να προχωρήσουμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις. Αποτελείται από απλούς ανθρώπους που αποφάσισαν να ξεχάσουν τις προηγούμενες προσωπικές και πολιτικές μεταξύ τους διαφορές.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στη Χαλκίδα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα (04-08-2011),στη περιοχή της Χαλκίδας Ευβοίας, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης  Καταστολής Εγκληματικότητας  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για  κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό

Ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται στις 19 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και στις άλλες δράσεις της Αγροτικής Εστίας. Φέτος υπολογίζεται πως 180.000 αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οκταήμερες διακοπές μέσα από το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή με μικρή συμμετοχή).

Πώς θα πληρώσουν δήμοι και πρώην νομαρχίες το 1δισ. 900 εκατ. που χρωστούν!

Με μείωση των δημοτικών υπαλλήλων που θα μεταταχθούν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ, με την υποχρέωση μείωσης δαπανών, αύξησης των ιδίων εσόδων τους (είσπραξη φόρων) και παρακράτηση μελλοντικών εσόδων που θα είχαν από το κράτος, θα πληρώσουν οι δημότες τα υπέρογκα δάνεια, συνολικού ύψους ενός δις 900 εκατ. ευρώ  που είχαν συνάψει  προηγούμενες διοικήσεις κάποιων υπερχρεωμένων δήμων και πρώην νομαρχιών!

Στο κλαμπ των παντρεμένων και ο Βασίλης Κολημένος

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν το περασμένο Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, ο γνωστός καλλιτεχνικός επιχειρηματίας και πρώην Αντιδήμαρχος Βίνιανης Βασίλης Κολημένος και η εκλεκτή της καρδιάς του, Σαμιώτισσα Ευτυχία Μανωλιάδου. Το Μυστήριο τελέστηκε στον ιστορικό Ναό της Μεταμορφώσεως του ΣΩΤΗΡΑ στην Δάφνη παρουσία πλήθους συγγενών και φίλων του ζεύγους.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Αγαπητέ Παλμέ, είμαι κι εγώ ένας από τους 600 που βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Σωτήρα της Φραγκίστας για το Πανευρυτανικό Αντάμωμα, που διοργάνωσε με επιτυχία η Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων. Κατ΄ αρχάς θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για την σε γενικές γραμμές καλή οργάνωση της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης αλλά και για την επιλογή του χώρου, που όπως φαίνεται είναι ο καταλληλότερος για τέτοιες πανηγυρικές λαοσυνάξεις.

Σφαγείο στα ‘Άγραφα

Γράφει ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Αθαν. Γιαννακόπουλος
Πριν λίγες μέρες, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγράφων ,πήρε μια απόφαση, πέρα για πέρα σωστή. Μια απόφαση που χρόνια περίμεναν οι κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής. Η απόφαση αφορά Δάνειο για την ίδρυση Σφαγείου στη περιοχή του Δήμου Αγράφων. Μια περιοχή, ζωντανή από άποψη  κτηνοτροφίας ,αλλά και από ανθρώπινο δυναμικό. Η απόφαση είναι σωστή .Η όποια κριτική γίνεται  και η αναφορά ότι σε λίγο καιρό θα λειτουργήσουν τα σφαγεία στο Καρπενήσι, μοιάζει με το  γνωστό τραγούδι στη περιοχή μας της «μαρουσιάνας». Δυστυχώς το σφαγείο δεν θα λειτουργήσει  αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού. Η ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων και κυρίως σε ότι αφορά το βιολογικό καθαρισμό φαίνεται ότι ακόμη αργεί. Ειπώθηκε ότι εδώ και καιρό θα λειτουργούσε και όμως ακόμη…

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Σοβαρό ατύχημα στις παρυφές της Φτέρης 57χρονη έπεσε σε γκρεμό 10 μέτρων ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ



Σε κρίσιμη κατάσταση, βαριά τραυματισμένη, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, 57χρονη γυναίκα, κάτοικος Μοναστηριακίου Αγράφων, που χθες το μεσημέρι κατέπεσε σε γκρεμό 10 μέτρων σε δύσβατη περιοχή κοντά στις παρυφές της Φτέρης των Επινιανών. Η άτυχη γυναίκα στην προσπάθειά της να περάσει σε ένα δύσκολο σημείο της πλαγιάς, όπου έβοσκε τα πρόβατά της, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στον γκρεμό.

Σοβαρό ατύχημα στις παρυφές της Φτέρης 57χρονη έπεσε σε γκρεμό 10 μέτρων - ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

                               ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΦΤΕΡΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Ρύθμιση οφειλών στο πλαίσιο του άρθρου 54 του ν. 3979/2011.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από το Δήμο Καρπενησίου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την 282/22-7-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου θα εφαρμοστούν και στο Δήμο Καρπενησίου οι ευεργετικές διατάξεις  του  άρθρου  54 του Ν. 3979/2011 για τη διαδικασία ρύθμισης κύριων οφειλών και προστίμων τρίτων προς το Δήμο.

Ολοκληρώθηκε και το φετινό ΠΑΖΑΡΙ στο Καρπενήσι

Ούτε πέντε ημέρες δεν διήρκησε το φετινό παζάρι του Καρπενησίου, το οποίο είναι από τα πιο παλιά στο Ελλαδικό χώρο. Από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έως σήμερα, ήταν στημένοι οι πάγκοι με τις πραμάτειες κάθε είδους από τους 200 και εμπόρους, που συμμετείχαν στο φετινό παζάρι.

ΣΕ ΛΙΓΟ - Σοβαρό ατύχημα στις παρυφές της Φτέρης 57χρονη έπεσε σε γκρεμό 10 μέτρων Βαρειά τραυματισμένη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Σοβαρό ατύχημα στις παρυφές της Φτέρης
57χρονη έπεσε σε γκρεμό 10 μέτρων. Νοσηλεύεται βαρειά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Καρπενησίου





ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΛΙΓΟ

Την ερχόμενη Κυριακή η εκδήλωση στην Σπηλιά του Κατσαντώνη

Την ερχόμενη Κυριακή 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη τοποθεσία «Φούρκα» Αγράφων, στο Σύχνικο, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση προς τιμή του Ήρωα Κατσαντώνη.
Διοργανωτές της κορυφαίας αυτής πολιτιστικής εκδήλωσης του τόπου μας είναι ο Δήμος Αγράφων και ο Σύλλογος Απανταχού Κεφαλοβρυσιωτών.
Τόσο ο Δήμος όσο και το Δ.Σ. του Συλλόγου, με μπροστάρη τον ακούραστο και δυναμικό του Πρόεδρο Βασίλη Κολοκώτσιο, έχουν φροντίσει για όλα έτσι ώστε η εκδήλωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Γιορτή πέστροφας με master chef!

Με εκπληκτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Πέστροφας, από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας. Η εκδήλωση που ήταν ενταγμένη στα πλαίσια των Γιορτών Δάσους 2011 του Δήμου Καρπενησίου, έλαβε χώρα στο Κεφαλόβρυσο, το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2011 και χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και από την άψογη οργάνωση.
Πάρα πολύς ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο Κεφαλόβρυσο για να διασκεδάσει, αλλά και για να γευτεί δωρεάν τις πέστροφες που ήταν προσφορά του Συλλόγου. Έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του chef Ιερεμία, ο οποίος συμμετείχε στο γνωστό τηλεπαιχνίδι Master Chef.
Ο Ιερεμίας παρουσίασε τρεις συνταγές με πέστροφα, μία εκ  των οποίων σας την προτείνουμε στη συνέχεια.

Προπώληση εισιτηρίων για το φεστιβάλ 11 ευρώ για όσους το προμηθευτούν μέχρι και την Παρασκευή

Ο Δήμος Καρπενησίου, ενόψει του τριήμερου Φεστιβάλ «Εν’ Όρεσι» καλεί όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ να προμηθευτούν από νωρίς τα εισιτήρια τους. Επισημαίνεται ότι η γενική είσοδος ανά ημέρα για τους κατοίκους του Δήμου μας είναι 11 ευρώ, μόνο κατά την προπώληση και όχι στο ταμείο του φεστιβάλ όπου η γενική είσοδος ανά ημέρα θα είναι 15 ευρώ, όσο δηλαδή και για όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Έπεσαν οι υπογραφές για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Χρηματοδοτούμε από το ΕΣΠΑ, με 2.100.000 €, και προχωρούμε στην κατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και περίθαλψης στην Ευρυτανία»

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου από το ΠΕΠ (ΕΣΠΑ) του έργου «Κτηριακές εγκαταστάσεις επέκτασης Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου», προϋπολογισμού 2.100.000 €.
Πρόκειται για ένα έργο απολύτως αναγκαίο για την Ευρυτανία, που αποτέλεσε αίτημα των φορέων της περιοχής και πρόκειται πλέον να πραγματοποιηθεί, αναβαθμίζοντας τις συνθήκες περίθαλψης των πολιτών και βελτιώνοντας το κτίριο του Νοσοκομείου Καρπενησίου. Με το έργο θα κατασκευαστούν :

Δήλωση των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ΕΣΠΑ

Ακούσαμε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσα μας είπε ο κ. Περιφερειάρχης γύρω από το ζήτημα του ΕΣΠΑ, που άλλωστε παρακολουθούμε συστηματικά, αφού εκ των πραγμάτων αναδείχνεται αυτή την περίοδο σαν βασικό εργαλείο άσκησης πολιτικής στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση.
Κατά την άποψη της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για προγράμματα χρηματοδότησης, που ουσιαστικά υποτάσσονται στην ικανοποίηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

ΥΠ.ΕΣ : Νέες αρμοδιότητες στους Δήμους από 1ης Ιουλίου

Νέες αρμοδιότητες στους Δήμους έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Στεφάνου. Οι αρμοδιότητες αφορούν τους τομείς κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και αγροτικής ανάπτυξης, κτηνοτροφίας και αλιείας
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 94 και 95 του ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, στις μεμονωμένες αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους δήμους από 1-7-2011 ανήκουν, κατά τομέα, οι εξής :

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Πλήρωση κενών θέσεων Υπευθύνων και Μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων (Π.Ο.) των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ.Π.Ε.

Την πλήρωση των θέσεων Υπευθύνων Κ.Π.Ε. και των μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας (Π.Ο.) των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας, αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την με Α.Π. 83688/Γ7/22-07-2011 Υπουργική απόφαση περί στελέχωσης των ΚΠΕ. Σε περιφερειακές ενότητες όπου υφίστανται παραπάνω από μία δομές  ΚΠΕ, θα στελεχωθούν με μία Παιδαγωγική Ομάδα των τεσσάρων μελών και έναν Υπεύθυνο για όλη την Περιφερειακή Ενότητα. Η έδρα λειτουργίας της Παιδαγωγικής Ομάδας θα ορίζεται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η στελέχωση θα γίνει σύμφωνα με τον πίνακα του παραρτήματος.

Ομόφωνα ΝΑΙ για την Ίδρυση ΙΕΚ και για ΧΑΔΑ από το Δ.Σ. Καρπενησίου

Συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου με 37 θέματα στην ημερήσια διάταξή του και 6 εκτός. Πριν τη έναρξη της συνεδρίασης, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης, ενημέρωσε το σώμα για το έργο Αναθεώρηση σχεδίου πόλης Καρπενησίου. Αρμόδιοι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και πολιτικοί μηχανικοί ανέλαβαν τη μελέτη του έργου, το οποίο αφορά το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης του Καρπενησίου και τους νέους συντελεστές δόμησης. Αφού παρουσιάστηκε το σχέδιο, αποφασίστηκε να ψηφισθεί στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου.

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ Διασταύρωσαν τα “ξίφη” τους

ΝΟΔΕ Ευρυτανίας και Ηλίας Καρανίκας διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους για το Μνημόνιο και όχι μόνο.  Η ΝΟΔΕ με ανακοίνωσή της, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου ότι οδήγησε με την υπογραφή του Μνημονίου τη χώρα για τριάντα χρόνια στο χείλος του γκρεμού και στο ποιό σκοτεινό τούνελ, ενώ στην αναφορά της στον Βουλευτή του Νομού, τονίζει ότι ο Ηλίας Καρανίκας είναι άφαντος και άπραγος επί είκοσι δύο μήνες!!!
Από την πλευρά του ο Βουλευτής Ευρυτανίας απαντώντας, χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, την οποία ως ένα ανερμάτιστο κείμενο, με πλήθος γενικεύσεων και αφορισμών, που ακολουθεί την γενικότερη έωλη πολιτική στάση του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως ένα κείμενο που, δαιμονοποιεί το Μνημόνιο και το θεωρεί ως την μόνη αιτία των δεινών της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να προσκομίσει πρόσκαιρα πολιτικά κέρδη.
Σας παραθέτουμε στην συνέχεια τις ανακοινώσεις των δυο πλευρών και τα συμπεράσματα δικά σας