Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Πολιτισμός και τουρισμός - Γράφει ο Κων/νος Ηλ. Μήτσιος

Η Ευρυτανία κρύβει επιμελώς στα σπλάχνα της πανάρχαιο πολιτισμό, ο οποίος επιθυμεί και αναμένει την εμφάνισή του, την ανάδειξή του. Δυστυχώς η αρχαιολογική σκαπάνη δεν έχει να παρουσιάσει σοβαρό έργο στη δυσπρόσιτη αυτή περιοχή, με αποτέλεσμα να υπολείπεται των ανασκαφών των αρχαιοκαπήλων.

Τιμή και δόξα στο Σταυραετό των Αγράφων

Εντυπωσιακή η αναπαράσταση της σύλληψης
του ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ στην σπηλιά στη “Φούρκα”
 
Με τις δέουσες τιμές και με λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 7 Αυγούστου 2011, στη τοποθεσία Φούρκα του Σύχνικου, κοντά στη Σπηλιά του Κατσαντώνη, η καθιερωμένη πλέον γιορτή προς τιμή του μεγάλου προεπαναστατικού ήρωα, που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αγράφων και το Σύλλογο Απανταχού Κεφαλοβρυσιωτών (Σύχνικο).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Γρανίτσα, 03/08/2011


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Επερώτηση Καρανίκα για ΕΚΑΒ στο Δήμο Αγράφων - Εγκρίθηκαν οι πληρωμές για το "ΠΙΝΔΟΣ"

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και σε συνέχεια των προσπαθειών του για βελτίωση των συνθηκών ζωής στην Ευρυτανία, ο Βουλευτής Ηλίας Καρανίκας, υπέβαλε επερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία περιγράφει την υφιστάμενη κατάσταση στον Δήμο Αγράφων και επιχειρείται να κινητοποιηθεί το Υπουργείο προς την κατεύθυνση ίδρυσης τομέα ΕΚΑΒ στη Δυτική Ευρυτανία.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Αν δεν μάθουμε να ζούμε διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση»

Είναι ιδιαίτερη τιμή αλλά και μέγιστη ευλογία, να σου παραχωρεί για 4η συνεχή χρονιά αποκλειστική συνέντευξη μια από τις πιο κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας μας και πόσο όταν αυτή η προσωπικότητα είναι ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

«1ο OPEN CHESS TOURNAMENT- ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2011»


Στο πανέμορφο Καρπενήσι στις 1-2-3-4 Σεπτέμβρη 2011 είναι το επόμενο σκακιστικό ραντεβού. Ελβετικό σύστημα κληρώσεων 6 γύρων, χρόνος σκέψης 75΄ για την ολοκλήρωση της παρτίδας και 30΄΄ για κάθε κίνηση, διεθνής αξιολόγηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης - Στο επίκεντρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Ξεκινά οργανωμένη δράση για τη
διεκδίκηση επιτάχυνσης των έργων 

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Αρχηγός ο Χαριστέας στον Παναιτωλικό


Αρχηγός ο Χαριστέας
Η απόκτηση του Χαριστέα από τον Παναιτωλικό ήταν ούτως ή άλλως μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση. Μόνο και μόνο το πρεστίζ του διεθνή επιθετικού φτάνει να ανεβάσει επίπεδο τους Αγρινιώτες. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα είναι ένας από τους τέσσερις αρχηγούς της ομάδας, μαζί με τους Μπελεβώνη, Δέντσα και Θεοδωρίδη.

Διαχρονική τιμή στα Ευρυτανόπουλα από την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής

Η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας, την περασμένη Παρασκευή 5 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ευγενίου, σε μια λιτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στο φιλόξενο χώρο του Γηροκομείου, απένειμαν Βραβεία με οικονομική υποστήριξη, σε ευρυτανόπουλα που αρίστευσαν και διακρίθηκαν την περασμένη σχολική χρονιά στα Λύκεια τους.

Και το όνομα αυτού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, η Μαυρομάτα φόρεσε από νωρίς τα γιορτινά της, καθώς το μεσημέρι, στην ιστορική εκκλησία της Παναγίας, θα βαπτίζονταν Χριστιανός το 3ο παιδί της οικογένειας του Λάμπρου και της Μαρίας Τσιγαρίδα. Το μυστήριο τελέστηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και άπαντες προσευχήθηκαν από καρδιάς για το νεοφώτιστο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ που έγινε νέο μέλος της Εκκλησίας του Χριστού μας.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ: “Δεν θα βάλω παραπάνω από την ελευθερία, τη ζωή μου” Συγκλονιστική η ομιλία του Δάσκαλου Κώστα Μήτσιου, στην εκδήλωση στο Κεφαλόβρυσο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 9 Αυγούστου 2011, η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης, η αφιερωμένη στον αγωνιστή της Επανάστασης του 1821 Μάρκου Μπότσαρη.  Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε φέτος στα πλαίσια των γιορτών δάσους του Δήμου Καρπενησίου, έλαβε χώρα στο Κεφαλόβρυσο, στη θέση όπου έπεσε μαχόμενος για την ελευθερία της πατρίδας ο ήρωας Μάρκος Μπότσαρης πριν από 188 χρόνια.
Το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Μάρκου στο Κεφαλόβρυσο και γύρω στις 11 το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Μάρκο Μπότσαρη, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο και τον εφημέριο της Ενορίας π. Γεώργιο Χρυσαφογεώργο.

Ηχούσες Κατσαρόλες Γράφει ο Δημήτρης Γκορόγιας - Δάσκαλος

Είναι επιρρεπής ο λαός μας στην αντιγραφή. Έτσι κάνουν πχ. στην Αμερική, στην Ισπανία, στην Ιταλία …. Ο ήχος της κατσαρόλας (αδειανής βέβαια) συνόδευσε τους αγανακτισμένους στις εκδηλώσεις της πλατείας και το «Πάμε πλατεία» έγινε σύνθημα. Δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε συμπέρασμα, πόσοι είναι πράγματι διαμαρτυρόμενοι κι αν αισθάνονται συνυπεύθυνοι• εδώ προκύπτουν ερωτηματικά.
Ασφαλώς οι ιθύνοντες έχουν το μέγιστο μέρος της ευθύνης, διότι η πολιτική τους δεν ήταν η προσήκουσα. Είναι όλοι – και είμαστε όλοι – του σήμερα• δεν προβλέπουμε σε βάθος χρόνου. Προχωρούμε απρογραμμάτιστα, σχεδόν τυφλά και κάποια στιγμή βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Σύντομο λεξικό της κρίσης - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Όπως πολλά πράγματα, έτσι και οι λέξεις, χάσανε μεγάλο μέρος από το αληθινό τους νόημα. Έτσι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, οικονομολόγοι και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις τις χρησιμοποιούν ακίνδυνα για να πετύχει ο χυλός και ο καθένας να καταλαβαίνει ότι θέλει. Εμείς, θα γράφουμε το λεξικό της κρίσης με έναν κάπως ειρωνικό τρόπο.

Λάμψη αστέρων - Μάγεψαν στο Φεστιβάλ, Αγγελάκας, ΠΥΞ ΛΑΞ και Μάλαμας

 Τέλειο, φανταστικό, μοναδικό, ξεχωριστό, άψογο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος, με λίγα λόγια, το πρώτο φεστιβάλ «Εν’ Όρεσι», που έγινε στο Καρπενήσι στα πλαίσια των φετινών γιορτών Δάσους.
Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 5-6 & 7 Αυγούστου το μουσικό φεστιβάλ «Εν’ Όρεσι», που διοργάνωσε ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με τη DiDi Music.
Στη μαγική φύση του Καρπενησίου και πιο συγκεκριμένα στον ιδανικό χώρο του Αθλητικού Κέντρου  Καρπενησίου, το «En’Oresi» festival,  πρόσφερε σε χιλιάδες κόσμο μοναδικές ευχάριστες μουσικές στιγμές σε ένα σπάνιο εορταστικό τριήμερο.

Στον Α.Ο. Κριεζών ο Γουλέτας!!


Παρελθόν αποτελεί από τα Άγραφα ο Κώστας Γουλέτας. Ο 36χρονος μέσος, ο οποίος κόσμησε με την παρουσία του την φετινή περίοδο το πρωτάθλημα της Ευρυτανίας συμφώνησε πριν από δυο ημέρες  μετά από «μαραθώνιες» διαπραγματεύσεις με τον Α.Ο. Κριεζών και θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1΄ ΕΠΣ Εύβοιας. Η νέα ομάδα του Γουλέτα έχει ως πρωταρχικό στόχο την άνοδο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Η αποχώρηση του Γουλέτα αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον Κατσαντώνη, καθώς πρόκειται για έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή, με σπουδαία καριέρα σε επαγγελματικές ομάδες. Μετρά 185 συμμετοχές (Και 1 γκολ) στις επαγγελματικές κατηγορίες, εκ των οποίων 9 στην Α΄ Εθνική.  Με την Ευρυτανική ομάδα αγωνίστηκε 18 φορές και πέτυχε 9 γκολ.

Στις 25 Αυγούστου στο Καρπενήσι η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού

Και επίσημα ανακοινώθηκε η έλευση του μπασκετικού Ολυμπιακού στο Καρπενήσι για την τέλεση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Η πρώτη προπόνηση θα γίνει στις 17 Αυγούστου και στις 25 του μηνός είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί στο Hotel Spa Montana.
Τις προπονήσεις θα κάνει ο συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Βαγγέλης Αγγέλου. Ο Σέρβος προπονητής θα βρίσκεται με την Εθνική της χώρας του στην Λιθουανία για το Ευρωμπάσκετ, όπως και οι διεθνείς της ομάδας.

Μια μοναδική αθλητική βραδιά το Σάββατο 13 Αυγούστου στο χορό του Α.Ο. Κρέντης

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΕΝΤΗΣ 9,30 μ.μ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΑΚΗ ΤΣΙΩΛΗ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ Α.Ο. ΚΡΕΝΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΑΛΚΥΟΝΗ”, ΤΗΝ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΤΟΝ Α.Ο. ΚΡΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΡΕΝΤΗΣ

Σε τροχιά αποκατάστασης ο ιστορικός Ι.Ν. του Σωτήρα στην Ανατ. Φραγκίστα Με χρηματοδότηση από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, έτοιμη η Στατική Μελέτη του κτηρίου, σε εξέλιξη και η εκπόνηση της Μελέτης για την συντήρηση των τοιχογραφιών

Άλλο ένα σημαντικό, διατηρητέο Μεταβυζαντινό Μνημείο του τόπου μας, μπαίνει σε τροχιά αποκατάστασης και αναστήλωσης. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Εκκλ. Συμβουλίου Ανατ. Φραγκίστας και της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, προχώρησε στην εκπόνηση της σχετικής Μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξης του Ι. Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φραγκίστας,

Επίσκεψη του Διοικητού της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Πέτρου Τομάρα σήμερα στο Καρπενήσι

Το Καρπενήσι επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Πέτρος Τομαράς.
Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης του κλιμακίου της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Πέτρο Τομάρα στην Ευρυτανική πρωτεύουσα είχε ως εξής:
Ώρα 11.00 Άφιξη στο Νοσοκομείο.

ΣΤΙΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΟΡΤΑΣΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΣΤΙΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΟΡΤΑΣΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΝΤΖΟΥΝΗ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ  ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ

ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΗ - Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος

Σε ένα πλάτωμα του αυχένα που συνδέει τις κορυφές Φουρκούλα και Κουκουρούνζος πάνω από το χωριό Άγραφα βρίσκονται τα λείψανα από το αρχαιότερο -όπως μπορούμε να συμπεράνουμε από την κατασκευή του- μαντρί των Αγράφων, το λεγόμενο του Κομπογιάννη, οικογένειας της οποίας υπάρχουν ακόμη μέλη στο χωριό αλλά δεν ασχολούνται πλέον με την κτηνοτροφία.

Η ευθύνη στους Δήμους για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

Οι δήμοι θα μπορούν να τροποποιούν τα υφιστάμενα δρομολόγια των συγκοινωνιών για την εξυπηρέτηση των μαθητών

Οι όροι για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους με ευθύνη του δήμου, καθώς και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση μηνιαίων επιδομάτων ορίζονται σε απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας.

Προσλήψεις 160 συμβολαιογράφων στο υπουργείο Δικαιοσύνης Δυο νέοι Συμβολαιογράφοι στα Ειρηνοδικεία Απεραντίων και Ευρυτανίας

Στην πρόσληψη 160 συμβολαιογράφων -μέσω γραπτού διαγωνισμού- θα προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Από αυτούς, δυο κενές θέσεις Συμβολαιογράφων θα καλυφθούν στην Περιφέρεια Εφετείου Λαμίας και πιο συγκεκριμένα μια θέση στο Ειρηνοδικείο Ευρυτανίας που εδρεύει στο Καρπενήσι και η άλλη θέση στο Ειρηνοδικείο Απεραντίων.

Την Κυριακή 21 Αυγούστου- Εκδήλωση Μνήμης στο ΝΙΜΑΤΙ


Την ίδια μέρα, Κυριακή 21 Αυγούστου 2011, στη θέση Νιμάτι της Δ.Κ. Χρύσως, του Δήμου Αγράφων και πιο συγκεκριμένα στο χώρο που βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν οι 7 συμπατριώτες μας, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, από τους εισβολείς κατακτητές, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη ετήσια εκδήλωση, η οποία θα ολοκληρωθεί στην πλατεία του χωριού σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Την Κυριακή 21 Αυγούστου - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ


 Ο Σύλλογος Ευρυτάνων « Η ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ», ο Σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών « Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ » και ο Δήμος ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ σας προσκαλούν την Κυριακή 21 Αυγούστου 2011 στην   καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της ιστορικής μάχης της Καλλιακούδας που έγινε πριν 188 χρόνια  ( στις 28 και 29 Αυγούστου 1823). 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης  είναι:

Περιοδεία Κλιμακίου του ΚΚΕ στο Καρπενήσι


Περιοδεία στο Καρπενήσι  πραγματοποίησε κλιμάκιο της Επιτροπής Περιοχής  Στερεάς  του ΚΚΕ αποτελούμενο από τα μέλη της  Επιτροπής  Περιοχής   Σοφία Ντούρου, Θανάση Παππά , Τάσο Χρονά  και τον γραμματέα της  ΚΟ Ευρυτανίας  Βασίλη  Λάππα.  Η πρόταση του ΚΚΕ για την οικονομική κρίση  , για την Λαϊκή Εξουσία ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων .

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ



* ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗ ΒΑΣΩ ΦΕΓΟΥΛΗ

* ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

* ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ

* ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Νέο “αίμα” με αστέρια στην Κρέντη Κοντά και σε μεταγραφή που θα κάνει πάταγο

Τις πρώτες ανακοινώσεις ποδοσφαιριστών έκανε τις προηγούμενες ημέρες στο Κρέντη. Ενέταξε στο δυναμικό της 5 ποδοσφαιριστών, 4 εκ των οποίων είναι κάτω των 20 ετών.Οι μεταγραφές από την Ακαδημία
Στην Κρέντη μεταγράφηκαν 4 παίχτες από την Ακαδημία Καρπενήσι 2002 και το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας. Είναι ο 16χρονος τερματοφύλακας Κώστας Κουρκούνης, ο 15χρονος επιθετικός Αποστόλης Φούκας, ο 15χρονος αμυντικός μέσος Αργύρης Τσάκνης και ο 14χρονος χαρισματικός Κώστας Χρυσαφόπουλος (φωτο).

Στην ΕΛΙΤ της Ευρωπαϊκής Διαιτησίας η Ντίνα Μπουμπουρή

 

Νέα μεγάλη διάκριση για την κορυφαία ευρυτάνισσα διαιτητή. Σφύριξε τον Μικρό Τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με ρεσιτάλ διαιτησίας

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Αγαπητέ Παλμέ, είμαι κι εγώ ένας από τους 600 που βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Σωτήρα της Φραγκίστας για το Πανευρυτανικό Αντάμωμα, που διοργάνωσε με επιτυχία η Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων. Κατ΄ αρχάς θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για την σε γενικές γραμμές καλή οργάνωση της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης αλλά και για την επιλογή του χώρου, που όπως φαίνεται είναι ο καταλληλότερος για τέτοιες πανηγυρικές λαοσυνάξεις.

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Νερό πληροφορήθηκα ότι έτρεξε μπόλικο στις βρύσες, που έφτιαξε ο Σύλλογος Κυνηγών Δυτ. Ευρυτανίας, παρά το γεγονός ότι αυτό άργησε να γίνει. Σε προηγούμενο σχόλιο μας για το θεματάκι αυτό τονίσαμε ότι οι κρατούντες θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε ανάλογα αιτήματα Συλλόγων καθότι η δημιουργία μιας βρύσης δεν είναι μόνο χρήσιμη στους κυνηγούς αλλά σε όλους.

Στη φυσική του θέση το ΑΝΤΑΜΩΜΑ Πετυχημένη η εκδήλωση της ΟΕΣ στη ΣΩΤΗΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετινό Πανευρυτανικό Αντάμωμα της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, στη Σωτήρα Ανατ. Φραγκίστας, την περασμένη Κυριακή 31 Ιουλίου 2011.  Στη φυσική του θέση, όπως πολλοί είπαν, πραγματοποιήθηκε φέτος η κορυφαία αυτή πολιτιστική εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από την ΟΕΣ και τον Δήμο Αγράφων.
Παρά τις δύσκολες συγκυρίες, που διέρχεται η χώρα μας, η παρουσία του κόσμου ήταν ικανοποιητική και όσοι παραβρέθηκαν στη μαγευτική τοποθεσία της Σωτήρας, διασκέδασαν και πέρασαν ευχάριστες ώρες κεφιού και νοσταλγίας.

Επίσκοπος Μποτσουάνας κ.κ. Γεννάδιος: «Οι επίσκοποι θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τα αγάλματα»

Στο Καρπενήσι βρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτσουάνας κ.κ. Γεννάδιος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Νικολάου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις της τοπικής πανηγύρεως του Προφήτου Ηλιού της Πόλεως Καρπενησίου.
Κατά την διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στην ευρυτανική πρωτεύουσα ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία να ομιλήσει στο εκκλησίασμα για το ανθρωπιστικό και ιεραποστολικό έργο της νεοσυστάτου Ορθοδόξου Επισκοπής στη μακρινή Μποτσουάνα καθώς και για την πρόσφατη επίσημη Αναγνώριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Κράτος.
Ακάματος εργάτης της Ορθοδοξίας στην Αφρικανική Ήπειρο, τα τελευταία χρόνια, ο Επίσκοπος Γεννάδιος, με περίσσια ευγένεια και πατρική αγάπη, δέχτηκε να μας μιλήσει για τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία, το μέγιστο ιεραποστολικό και ποιμαντικό του έργο καθώς  και για τα σχέδιά του για το παρόν και το μέλλον της νεοσύστατης Επισκοπής Μποτσουάνας.

Συνενώνονται 8 NΠΔΔ σε 2 Οργανισμούς στην Περιφέρεια Στερεάς και μεταξύ αυτών το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας

Στην ενοποίηση δημοσίων φορέων πρόνοιας σε όλη τη χώρα προχωρά το υπουργείο Υγείας, με στόχο την επίτευξη οικονομίας κλίμακας, μείωση της γραφειοκρατίας,διεκπεραίωση ομοίων εργασιών με ταχύτερες διαδικασίες, καλύτερη αξιοποίηση προσωπικού και πόρων, καλύτερες υπηρεσίες στους εξυπηρετούμενους, χωρίς τα στεγανά κάθε μικρού φορέα.

Ο Ηλ. Καρανίκας στη Κυβέρνηση

Μάλλον επιβεβαιώνονται τα τελευταία δημοσιεύματα μεγάλων μέσων ενημέρωσης, της Αθήνας που κάνουν λόγο για επικείμενη συμμετοχή του Ηλία Καρανίκα σε περίοπτη θέση στο κυβερνητικό επιτελείο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, στην κυβέρνηση προγραμματίζεται να τοποθετηθεί πολύ σύντομα, ως Υφυπουργός, στο υπουργείο Μεταφορών ή Υγείας ο Βουλευτής Ευρυτανίας, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται και ως φαβορί για τις θέσεις αυτές.

ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΟ ΚΑΨΙΜΟ!! Φροντίζοντας τα παιδιά που είναι τόσο επιρρεπή στα εγκαύματα.

Κάποτε μαγείρευα αλεύρι και δοκιμάζοντας αν είναι έτοιμο, μου έπεσε το πιρούνι στο καυτό νερό, από απροσεξία δε, έβαλα και το χέρι μέσα.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΝΑΙ σε 2 Αιολικά στο Δήμο Αγράφων από την Επιτροπή Περιβάλλοντος

ΝΑΙ στην εγκατάσταση δυο Αιολικών Πάρκων στην ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου Αγράφων, της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, αποφάσισε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 27-07-2011.
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης ύστερα από αρκετή σε βάθος συζήτηση των μελών της αποφάσισε θετικά για την εγκατάσταση των δύο αιολικών πάρκων στις θέσεις:
1.ΜΙΧΟΣ – ΒΟΪΔΟΛΙΒΑΔΟ – ΑΠΕΛΙΝΑ. (Δημοτικό Διαμέρισμα Βραγγιανών)
2.ΓΡΑΜΜΕΝΗ – ΤΟΥΡΛΑ – ΚΑΡΝΟΠΙ. (Δημοτικό Διαμέρισμα Αγράφων).

Αιολικά εργοστάσια στ' Άγραφα Που είσαι Αντώνη να δεις …τ' Άγραφα της αρπαχτής!!!

Τ' Άγραφα, από σύμβολο ελευθερίας σε δύσκολους χρόνους, σήμερα κατάντησε το σύμβολο της απόλυτης υποταγής. Μια γωνιά Ελλάδας, που γέννησε και γαλούχησε προσωπικότητες, όπως τους Κατσαντώνη, Βελή, Τσάκα, Αναστάσιο τον Βραγγιανίτη και πολλούς, πολλούς άλλους, έγινε τώρα άντρο επαιτείας.
Τραγικές φιγούρες - σύμβουλοι, χωρίς ίχνος σκέψης και σοβαρότητας, χωρίς την παραμικρή λογική, υποκύπτουν στα κελεύσματα μιας πολυεθνικής εταιρίας, μια από αυτές που καραδοκούν να ξεζουμίσουν τους πλούσιους πόρους της πατρίδας μας, μετά και το επίσημο ξεπούλημα - χάρισμα -και με την βούλα- των πραξικοπηματιών βουλευτών μας.