Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Αυξάνεται το προσδόκιμο - Πάνω από δύο χρόνια ζωής κέρδισαν οι Έλληνες σε 15 χρόνια

Το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά περίπου 2,3 χρόνια την περίοδο 1991-2006, δείχνει μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος ζωής στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 2,43 έτη στους άνδρες και κατά 2,20 έτη στις γυναίκες, προκύπτει από τη μελέτη του Μιχάλη Αγοραστάκη, ερευνητή στο Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Συνελήφθησαν τρεις «πειρατές» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών.

Σε 978.000 ευρώ εκτιμάται η οικονομική ζημιά της εταιρείας μέρος του οποίου είναι ζημιά και του ελληνικού δημοσίου.

Τρεις (3) δικογραφίες σχηματίσθηκαν σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 32, 35 και 37 ετών, στις πόλεις της Καρδίτσας και της Λαμίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος μέσω διαδικτύου.

Απίθανα ... μαργαριτάρια

* Η καραντίνα μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ σοβαρή ασθένεια που ταλαιπωρεί τον άρρωστο ακόμα και μέχρι σαράντα μερόνυχτα.

Σύλληψη δυο (2) ατόμων για παράβαση Νομοθεσίας περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Συνελήφθησαν χθες (01-09-2011) το βράδυ, στη Δροσιά Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 47χρονος ημεδαπός και ένας 36χρονος αλλοδαπός Αλβανικής υπηκοότητας ,
Ισόπαλο με σκορ έληξε 1-1 το φιλικό ντέρμπι μεταξύ Αίολου και Αγράφων. Η αναμέτρηση έγινε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ξεκίνησε στις 17:30. Οι δυο ομάδες απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και αναμένεται να είναι δυο από τις ομάδες, που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ. Οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες και το τελικό σκορ κρίνεται δίκαιο.

Ο Ευάγγελος Ξαρχάς νέος Αναπληρωτής Διοικητής στο Νοσοκομείο Καρπενησίου - ΥΠΕΡΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΕ 4 ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Η ΟΛΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Τους νέους διοικητές του ΕΣΥ ανακοινώσε το Υπουργείο Υγείας. Επίσης ανακοίνωσε ότι διοικητής της 4ης ΥΠε αναλαμβάνει ο κ. Κων/νος Τσιτουρίδης, διοικητής της 6ης ΥΠε αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, ενώ αν. Διοικητής της 7ης ΥΠε τοποθετείται ο Γεώργιος Φραγκιαδάκης Νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ),αναλαμβάνει ο κ. Λεωνίδας Ανωμερίτης, ενώ νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιολογικών Υλικών (ΕΚΕΒΥΛ) ο κ. Παναγιώτης Γκούμας.

Επίσης μετά την αναδιάταξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ , νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπενησίου ορίζεται ο Βασίλης Αγγουράς και αναπληρωτής Διοικητής ο κ. Ευάγγελος Ξαρχάς.

165,8 εκατ. € από ΥΠΕΣ σε δήμους για μισθοδοσία - 613.920,16 ευρώ για τους Καρπενησίου και Αγράφων

Το ποσό των 165.836.985,52 ευρώ αποδίδεται από το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους της χώρας, ως τακτική επιχορήγηση μηνός Αυγούστου 2011, για την κάλυψη των γενικών τους δαπανών και κατά προτεραιότητα για την κάλυψη της μισθοδοσίας των υπαλλήλων.

Σε εξέλιξη το «1ο OPEN CHESS TOURNAMENT- ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2011»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το1o ανοικτό πρωτάθλημα σκάκι, που φιλοξενείται από την 1η Σεπτεμβρίου στο Καρπενήσι. Στο σπουδαίο αυτό αγώνα συμμετέχουν μεγάλα ονόματα όπως ο GM Σπύρος Σκέμπρης , ο IM Ηλίας Κουρκουνάκης, ο FM Αλέξανδρος Γκόγκολης, ο Κλεάνθης Βαφειάδης κ.α. Ήδη μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών βρίσκεται σε λίστα αναμονής γεγονός που οφείλεται τόσο στο ότι το Καρπενήσι αποτελεί ισχυρό τουριστικό πόλο έλξης όσο και στις άριστες συνθήκες φιλοξενίας των αθλητών και αθλητριών στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Αυτοκρατορία της μετριότητας - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Δεν χρειάζεται, νομίζω, να εξηγήσουμε με λεπτομέρειες τι πάει να πει μετριότητα. Είναι ένας ήπιος όρος για την ανικανότητα πολλών από εκείνους που κυβερνούν τις τύχεις του λαού μας. Εξ’ άλλου, για του λόγου το αληθές, οι πολιτικοί μας απέδειξαν περίτρανα αυτήν την ανικανότητα με τη σημερινή βαθιά πολιτιστική και οικονομική κρίση εις την οποία, μήνα με το μήνα, βυθίζεται η κοινωνία μας.

Ξεκινά ο διαγωνισμός για 600+3.400 πυροσβέστες

Την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ξεκινά ο διαγωνισμός του Πυροσβεστικού Σώματος για την κάλυψη 4.000 θέσεων πυροσβεστών πενταετούς θητείας, η οποία μπορεί να ανανεώνεται.

Οι ενδιαφερόμενοι προετοιμάζονται εντατικά, τόσο για την υποβολή των αιτήσεών

τους στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής σε 21 πόλεις όσο και για τα αγωνίσματα που

θα είναι η τελευταία δοκιμασία που θα κρίνει την πρόσληψη όσων περάσουν στις

προηγούμενες.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ: Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για τις εξορυκτικές δραστηριότητες στην Στερεά

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου στο ΥΠΕΚΑ, σε πολύ θετικό κλίμα, σύσκεψη εκπροσώπων της αιρετής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά, τη Βουλευτή Φωκίδας κα Αφροδίτη Παπαθανάση υπό την προεδρία του Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, σχετικά με αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά ζητήματα που άπτονται των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της περιφέρειας.

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Έμαθα πως μπήκε λουκέτο στο Δασονομείο της Γρανίτσας και κανένας μέχρι τώρα δεν αντέδρασε εκτός του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτικής Ευρυτανίας.

Η αξία του εκκλησιασμού - Γράφει ο Κων/νος Ηλ. Μήτσιος

Ο ναός είναι τόπος λατρείας και προσευχής και οφείλουμε να στεκόμαστε με δέος, με ιερό φόβο, πίστη και ευλάβεια. «Εν τω Ναώ εστώτες της δόξης σου, εν ουρανώ εστάναι νομίζομεν...».
Δεν είναι τυχαία η ταύτιση της Εκκλησίας και του Ναού. Η Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού και Ναός είναι ο τόπος, όπου μετέχουμε του Σώματός Του και συνειδητοποιούμε ότι «σώμα Χριστού εσμέν και μέλη εκ μέρους». Ναός επομένως είναι ο τόπος όπου ζούμε το μυστήριο της Εκκλησίας.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΑΣ - Γράφει ο: Ηλίας Προβόπουλος

Μπορεί να ήταν το παράπονο του Αϊ – Γιάννη που τόσα χρόνια είχε μείνει χωρίς πανηγύρι στην αυλή του και ευλόγησε την καλή προσπάθεια, μπορεί να ήταν η βαθιά νοσταλγία των Προδρομιτών της Πρασιάς για το γενέθλιο τόπο που καρποφόρησε σε διάθεση και προσφορά. Μπορεί να είναι και ένα σωρό άλλα πράγματα που συνέτειναν στην επιτυχία και την επανακαθιέρωση του, εκείνο όμως που είναι βέβαιο είναι πως το προχθεσινό πανηγύρι – μικρό αντάμωμα στον περίβλεπτο και ωραίο Πρόδρομο, ξεπέρασε κάθε προηγούμενό του!

Αύγουστε καλέ μου μήνα να ‘σουν δυο φορές το χρόνο - Φωτορεπορτάζ απο Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις σε χωριά της Ευρυτανίας


 Αύγουστε καλέ μου μήνα νάσουν δυο φορές το χρόνο λέει ο θυμόσοφος λαός μας και επ΄ αυτού έχει απόλυτο δίκιο. Το λέμε αυτό καθότι τον Αύγουστο, τα περισσότερα χωριά της Ελλάδας αλλά και της Ευρυτανίας είναι γεμάτα κόσμο, γεμάτα ζωή.



ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗ ΒΕΛΑΩΡΑ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Δημήτρης Σταμάτης Φαρμακευτική Αθηνών - Χάρης Σταμάτης Πληροφορικής Οικ. Παν. Αθηνών

Οι σχολές που εισαχθήκατε ήταν οι πρώτες σας επιλογές στο μηχανογραφικό;
Ναι ήταν και των δυο μας οι πρώτες μας επιλογές.

Είστε ικανοποιημένοι;
Φυσικά και είμαστε ικανοποιημένοι, όχι μόνο από την επιτυχία που σημειώσαμε, αλλά και από τη θέση εισαγωγής μας στις σχολές.

Τι δήλωσε στον Ε.Π. η Ευγενία Χουλιάρα που πέρασε στη Νομική Αθηνών

Η σχολή που πέτυχες ήταν η πρώτη σου επιλογή;
H Νομική ήταν η πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό.

Είσαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα;
Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν ικανοποιητικό γιατί όλη η κούραση και το διάβασμα απέκτησαν τελικά νόημα. Αλλά κυρίως το θέμα της πόλης (η πρώτη επιλογή ήταν Νομική Αθήνας) μέχρι να βγουν οι βάσεις ήταν η αβεβαιότητα που ευτυχώς έγινε ανακούφιση.

Υψηλά στάνταρ επιτυχίας στις πανελλήνιες - Η πρώτη των Πρώτων - Τι δήλωσε στον Ε.Π. η Αλεξάνδρα Καμαρέτσου που πέρασε στην Φιλολογία Αθηνών

Είσαι η πρώτη μαθήτρια σε όλη την Ευρυτανία που φέτος σημείωσες τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης και εισήχθηκες στην σχολής της πρώτης επιλογής σου. Πως αισθάνεσαι;
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη. Είμαι ευχαριστημένη γιατί αυτό που ήθελα το πέτυχα. Με την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στήριξε και ιδιαιτέρως τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου ΛΕΞΗ, που με βοήθησαν να εκπληρώσω τους στόχους μου.

Απάντηση Μπούρα σε Τάτση και Μιχόπουλο Χρ. Μπούρας: «Δεν πρόκειται να επιτρέψω στο πρόσωπό μου να δημιουργηθεί καινούργιο δίπολο αντιπαράθεσης»

Με νέα επιστολή ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων Χρήστος Μπούρας επανέρχεται στο θέμα που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του νυν Δημάρχου, απαντώντας στα δύο τελευταία δημοσιεύματα – τοποθετήσεις του κ. Ευθυμίου Μιχόπουλου, Αντιδημάρχου Αγράφων και του κ. Δημητρίου Τάτση, Δημάρχου Αγράφων και απαντά για τελευταία φορά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να ξανά ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ - Δημήτρης Ν. Σακκάς ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ με ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ- ΕΜΦΥΛΙΑΚΑ – ΜΕΤΑΜΦΥΛΙΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 2011 - Γράφει ο Ανάργυρος – Γιάννης Δ. Μαυρομύτης.

Για να γραφεί ένα βιβλίο σαν το παρουσιαζόμενο, απαιτείται, εκτός από το έγκυρο αρχειακό υλικό και τις υπεύθυνες και ειλικρινείς μαρτυρίες, αρκετό θάρρος του συγγραφέα για να αντιμετωπίσει την κριτική των συμπατριωτών του, η οποία, κατά μείζονα λόγο, θα είναι υποκειμενική.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Εντοπίστηκε φυτεία με (732) δενδρύλλια κάνναβης στα Καμπιά Ευβοίας. - Αναζητούνται δύο (2) τουλάχιστον δράστες.


Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε χθες (31-08-2011) το πρωί, σε δασώδη – απόκρημνη περιοχή στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καμπιών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας, φυτεία με (732) δενδρύλλια κάνναβης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή της Β΄Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας και αστυνομικών σκύλων περιπολίας της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, μετά των συνοδών τους.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ Προς: Τον Υπουργό Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , κ. Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΧΑΡΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΚΙΔΑΣ


Ο χάρτης περιφερειακών ενισχύσεων της Ελλάδος για την περίοδο 2007-2013  θεσμοθετήθηκε με την Ε(2006) 3867 τελικό/31-8-2006 απόφαση της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής, και αναθεωρήθηκε το 2010 ως προς τις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
 Σύμφωνα με τη μέτρηση της Στατιστικής υπηρεσίας της Κοινότητας η Στερεά Ελλάδα διέθετε ΑΕΠ ίσο με 105,2% του μέσου όρου του κοινοτικού ΑΕΠ, και θεωρήθηκε αναπτυγμένη περιφέρεια. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν κύρια από την  στατιστική «συνεισφορά»  - μέτρηση της  βιομηχανική ζώνης των Οινοφύτων , με αποτέλεσμα να συμπαρασύρεται όλη η Περιφέρεια Στερεάς  εκτός Στόχου Σύγκλισης ,ειδικά , όταν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες είναι χαρακτηριστικά έντονες , με κλασικό παράδειγμα τους νομούς Φωκίδας και Ευρυτανίας

Εντοπίστηκε φυτεία με (732) δενδρύλλια κάνναβης

Εντοπίστηκε  φυτεία με  (732)  δενδρύλλια  κάνναβης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΣΕ ΛΙΓΟ

Η ευλογία να είσαι συνδαιτυμόνας με τον βασιλιά της γεύσης ανήμερα της Παναγίας στην Μαυρομάτα

Είναι μεγάλη ευλογία να είσαι συνδαιτυμόνας με τον Βασιλιά της γεύσης και του χώρου της εστίασης Γιώργο Κουτρουλιά και μάλιστα σε πανηγυρική τράπεζα ανήμερα της Παναγίας στην πανέμορφη Μαυρομάτα του Δήμου Αγράφων. Αποκάλεσα Βασιλιά της γεύσης τον εκ της Μαυρομάτας Καταγόμενο Γεώργιο Κουτρουλιά, καθότι ο σπουδαίος αυτός Ευρυτάνας επιχειρηματίας, εδώ και χρόνια είναι από τους κορυφαίους στην Ελλάδα στον χώρο αυτό και όχι μόνο.

Στο «Πλατανιά» ο σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων



Μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καρπενησίου που έγινε χθες το βράδυ, Τρίτη 30 Αυγούστου, τα μέλη του συμβουλίου, για το φλέγον αυτό θέμα της κατασκευής ΣΜΑ στο Ξηριά, πήραν την απόφαση πως δεν δέχονται την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Πάνω Ξηριά, και πρότειναν ο σταθμός να κατασκευαστεί στη θέση «Πλατανιά», λίγο πιο κάτω από εκεί που βρίσκεται σήμερα η χωματερή.

ΚΕΔΕ: Η επίσημη εγκύκλιος για εκπροσώπους Δήμων-ΠΕΔ

Τον αριθμό των εκπροσώπων των δήμων στις Περιφερειακές Ενώσεις και των ΠΕΔ στην Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) καθορίζει με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. Στην εγκύκλιο που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr στις 4 Ιουλίου* ο κ. Καστανίδης στην ουσία επαναλαμβάνει σημεία του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της ΚΕΔΕ σχετικά με τον τρόπο εκλογής των εκπρόσωπων

Υψηλά στάνταρ επιτυχίας στις πανελλήνιες - ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΑ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ ΤΕΙ ΓΙΑ 91 ΕΥΡΥΤΑΝΟΠΟΥΛΑ

ΥΨΗΛΑ ποιοτικά στάνταρ εκτός από ποσοτικά έθεσαν και φέτος με τις επιδόσεις τους οι μαθητές του νομού μας που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας, 91 Ευρυτανόπουλα εισάγονται σε Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ με πρώτους εξ αυτών την Αλεξάνδρα Καμαρέτσου που περνά στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (φωτο), την Ευγενία Χουλιάρα που περνά στην Νομική Αθηνών την Όλγα Θάλλα που εισάγεται στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας, την Πολυξένη Παπαζέκου, που εισάγεται στο Τμήμα Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκης, τον Δημήτρη Σταμάτη στην Φαρμακευτική Αθηνών και τον Χαραλάμπην Σταμάτη που εισάγεται στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναλυτικό Ρεπορτάζ με τα ονόματα όλων των επιτυχόντων στη συνέχεια.

Επιστολή του Δημάρχου Αγράφων σε Διαμαντοπούλου Δημήτρης Τάτσης: «Να μην κλείσουν τα δημοτικά του Δήμου μας»

Με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου και προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης ζητά να επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο Κερασοχωρίου, όπου εκεί βρίσκεται και η έδρα του Δήμου, και να μην κλείσουν τα σχολεία των Κέδρων, του Νέου Αργυρίου και Τοπολιάνων, όπως έχει προτείνει το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο.

Σημαντική η Ημερίδα για την Επιχειρηματικότητα που έγινε στις 25 Αυγούστου στην Παλαιοκατούνα

Στην Παλαιοκατούνα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011 στις 7 το απόγευμα, ημερίδα ενημέρωσης από την Αναπτυξιακή Διαχειριστική (ΑΝ. ΔΙΑ) Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Αγράφων.
Η ημερίδα έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκατούνας και αρκετοί κάτοικοι, επιχειρηματίες, αλλά και ενδιαφερόμενοι βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο χωριό για να ενημερωθούν σχετικά με τα χρηματοδοτικά προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013.

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ - Γράφει ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος

Ήταν πολλοί οι λόγοι για τους οποίους βρίσκομαι αυτές τις ημέρες στα Άγραφα και τούτο θα δείτε στις επόμενες μέρες, στην εξέλιξη ενός εκδοτικού έργου σχετικά με αυτόν τον ωραίο και μοναδικό τόπο της Ελλάδας.
 Ανάμεσά τους βέβαια ήταν και αναζήτηση των λίγων παραδοσιακών καλλιεργητών που απέμειναν στα χωριά και οι οποίοι συνεχίζουν να παράγουν κάποια προϊόντα τα οποία αποτελούν στολίδια για την ελληνική γεωργία.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Συγκίνηση για το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου Ιστορικές οι συνεντεύξεις, που παραχώρησε στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

Απεβίωσε την περασμένη Κυριακή 28 Αυγούστου 2011, σε ηλικία 87 ετών, ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα τελεστεί δημοσία δαπάνη σήμερα στις 5 το απόγευμα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Παράκληση της οικογένειας είναι να μην αποσταλούν στεφάνια και αντ΄αυτού να ενισχυθούν η Διεθνής Αμνηστία και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Με Βοιωτία-Φθιώτιδα-Εύβοια ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας!


Ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι όμιλοι των πρωταθλητριών ομάδων των τοπικών ΕΠΣ για τα μπαράζ ανόδου στην Δ΄ Εθνική της περιόδου 2012-2013, τα οποία θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου και θα αρχίσουν τον Μάιο. Τα τοπικά πρωταθλήματα σύμφωνα με την προκήρυξη θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Απριλίου. Ο καταρτισμός των ομίλων έγινε με γεωγραφικά κριτήρια.

ΒΙΟΝ ΑΝΘΟΣΠΑΡΤΟΝ ...


Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2011 ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου δύο λαμπροί νέοι της ομογένειας με ευρυτανικές ρίζες, η Βιργινία Ζαχαροπούλου (Πούλος), εκπαιδευτικός, κόρη του Δημητρίου και της Αντιγόνης, εγγονή του γνωστού ζεύγους Γρηγόρη και Βιργινίας Ζαχαρόπουλου, με τον εκλεκτό της καρδιάς της Χρήστο Κολοβό, επιχειρηματία, γιο του Βασιλείου και της Αγγελικής.

Ο ΕΧΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Στη φωτό ο γνωστός επιχειρηματίας Βαγγέλης Κατσιάδας, που δραστηριοποιείται επιτυχώς χρόνια τώρα στον χώρο του Εμπορίου στην Κεντρική Ευρυτανία, αποδεικνύοντας ότι πέραν των άλλων έχει πλούσια και περιβαλλοντική συνείδηση, πήρε το φορτωτή του, την τσάπα και το λάστιχο και καθάρισε όλο το χώρο γύρω από την επιχείρησή του στην Δυτική Φραγκίστα,

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Για άλλη μια χρονιά ακόμη, το ΠΑΖΑΡΙ της Σωτήρας στην Ανατ. Φραγκίστα, έγινε για ένα τριήμερο το μεγάλο ΑΝΤΑΜΩΜΑ όλων των Ευρυτάνων και όχι μόνο. Πολλές εκατοντάδες κόσμου από διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας αλλά και της γειτονικής Αιτ/νιας, προσήλθαν στο κορυφαίο αυτό Αυγουστιάτικο παραδοσιακό γιορτάσι, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους, να γευτούν ντόπια νόστιμα ψητά και να περάσουν ευχάριστες στιγμές, δίπλα από την νερομάνα της Σωτήρας και κάτω από τον ίσκιο των υπεραιωνόβιων πλατανιών.

Ξεκινούν οι εγγραφές στον ΑΟΛ «ΕΥΡΥΤΟΣ»

Ο σύλλογος Α.Ο.Λ ¨ΕΥΡΥΤΟΣ¨ και το τμήμα της κολύμβησης σας ενημερώνει πως  την φετινή χρονιά θα λειτουργήσει ξανά τα τμήματα του, συμπεριλαμβανομένου τμήματα εκμάθησης νηπίων ηλικίας 3-4 ετών στο χώρο της μικρής πισίνας, παιδικά τμήματα εκμάθησης ηλικίας 5 ετών και άνω στο χώρο της μεγάλης πισίνας, επίσης, τμήματα αεροβικής γυμναστικής (aqua aerobic).

Στο Καρπενήσι «χτίζεται» ο νέος μπασκετικός Ολυμπιακός

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την Πέμπτη 25 Αυγούστου η μπασκετική ομάδα του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Αγγέλου (Συνεργάτης του  απόντα Ντούσαν Ίβκοβιτς).
Η Πειραική ομάδα θα παραμείνει έως τις 7 Σεπτεμβρίου και έχει καταλύσει στο Hotel Spa Montana. Είναι η 6η προετοιμασία, που πραγματοποιεί στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας τα τελευταία χρόνια.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο διαιτησίας

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28/8 το 3ημερο σεμινάριο διαιτησίας, το οποίο έγινε στο Hotel Avaris από τον ΣΔΠ και την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Στέφθηκε μα απόλυτη επιτυχία.
Συμμετείχαν 70 εν ενεργεία διαιτητές του γειτονικού συνδέσμου, όπως και παρατηρητές και εκπαιδευτές διαιτησίας.

Μπήκε στο Πολυτεχνείο, γράφοντας στα μαθήματα κάτω από δύο!

Στην Αρχιτεκτονική, στην κατηγορία των πολυτέκνων, εισήχθη υποψήφιος με 4.000 μόρια. Δηλαδή, αν αφαιρέσουμε το... Σχέδιο, στα υπόλοιπα μαθήματα δεν έχει γράψει ούτε για 2! Τα φαινόμενα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητών η βαθμολογική επίδοση των οποίων δεν δικαιολογεί όχι την όποια επιτυχία

Και επισήμως η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης

Την ευκαιρία να αθληθούν και να παίξουν μπάσκετ θα έχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι νέοι και οι νέες (Και όχι μόνο) του τόπου μας. Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης είναι γεγονός. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο, με σκοπό την καλλιέργεια διάφορων αθλημάτων.
Είναι κάτι, το οποίο έλειπε από την περιοχή μας, όπως είχε τονίσει και παλαιότεραη ιστοσελίδα μας. Συγχαίρουμε τους ιδρυτές της ακαδημίας και τους ευχόμαστε καλύτερα.

ΣΥΝΕΛΕΒΑΝ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΣ


Σήμερα (31-08-2011) το πρωί, στην Μακρακώμη Φθιώτιδας, δύο (2) άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε  μονοκατοικία που διέμενε ένας 76χρονος ημεδαπός παραβιάζοντας παράθυρο της  κουζίνας.

Τριπλό μεταγραφικό «μπαμ» από την Κρέντη Με κινήσεις ματ της τελευταίας στιγμής υπέγραψαν στον Α.Ο. ο Λάμπρος Γούλας από την Δόξα Ραπτοπούλου και οι Βαλάντης Γεωργούλας και Γιάννης Μπαϊκούσης που παλιότερα είχαν αγωνιστεί στην Φραγκίστα.

Για το τέλος κράταγε τις μεγάλες εκπλήξεις, όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας, η νέα Διοίκηση του Α.Ο. Κρέντης. Με συντονισμένες κινήσεις, αποκτήθηκαν οι τρεις παραπάνω σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, που αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, στη νέα αγωνιστική περίοδο. Τόσο ο Λάμπρος Γούλας, που είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του τοπικού μας πρωταθλήματος και όχι μόνο, όσο και οι Βαλάντης Γεωργούλας και Γιάννης Μπαϊκούσης, γνωστοί από το πέρασμά τους από την Φραγκίστα και έχοντας αγωνιστεί μέχρι τώρα σε κορυφαίες ομάδες της Φθιώτιδας,

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου Λαμίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πακτικών Περιφερειακών Συμβουλίων 7/2-6-2011 και 8/16-6-2011.
ΘΕΜΑ 2ο : Έγκριση του 1ου Συγκριτικού Πίνακα, 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης και Παράταση συμβατικής προθεσμίας της μελέτης του έργου: Γεωτεχνική μελέτη επέκτασης Αλιευτικών Καταφυγίων Καραβομύλου –Γλύφας και Δήμου Καμμένων Βούρλων». Αναδόχου Δ. Γάζελα. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τσάμπρας Γεώργιος.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ


Αρχίζει από αύριο  Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2011 και θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 η υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για το  έτος κατάρτισης  2011-2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ


Πάντα το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά. Κάπως έτσι φαίνεται ότι θα γίνει και με το πρώτο γιο του Δημήτρη Τσιγαρίδα, ποδοσφαιριστή της Κρέντης. Ο εν λόγω πιτσιρικάς, στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, της φιλικής αναμέτρησης Κρέντη - Φραγκίστα, έπαιξε λίγο μπάλα και από το σουτ που εξαπέλυσε, όπως φαίνεται και στην φωτό, δείχνει περίτρανα ότι το μέλλον του ανήκει...

ΟΙ «ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» ΚΑΙ «ΤΑ ΝΕΑ»


Δεν το πίστευα, σαν άκουσα από συνάδελφο και φίλο που με αναζήτησε χθες στα Άγραφα να με ρωτάει από πότε άρχισα τη συνεργασία μου με την εφημερίδα «Τα Νέα». Απόρησα και τον ρώτησα πως του ήρθε να μου το πει αυτό. Μα, μου απάντησε οι «Μικρές Πατρίδες» που θα κυκλοφορήσουν το Σάββατο μαζί με την εφημερίδα δικές σου δεν είναι;

Προσπάθησε να μου δώσει να καταλάβω τι έγινε και σήμερα σαν βρήκα εδώ πάνω που βρίσκομαι μια εφημερίδα, είδα περί τίνος πρόκειται και θύμωσα πολύ, πάρα πολύ.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

«Μπηχτές» Τάτση κατά Χρ. Μπούρα

Σκάνδαλο τα συμφωνητικά ύψους 443.252,18 ευρώ που υπέγραψε ο κ. Μπούρας την 1η Δεκεμβρίου 2010, για την αντιμετώπιση ... καιρικών φαινομένων


Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Τάτσης με τα όσα ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων Χρήστος Μπούρας. Ο κ. Τάτσης, απαντώντας επί της ουσίας στον κ. Μπούρα και στα όσα είπε γι΄ αυτόν, κατ΄ αρχάς ξεκαθαρίζει ότι το πραγματικό χρέος του πρώην Δήμου Αγράφων, με βάσει τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας Επιτροπής που συστήθηκε με ειδική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ανέρχεται στα 2.473.645,03 ευρώ και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν.    

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ

Γράφει ο  Δημ. Καψάλης

Όπως μας ενημέρωσαν τα ηλεκτρονικά και τα έντυπα μέσα ενημερώσεως εις την κεντρικήν πλατείαν των Σκοπίων, ετοποθετήθη προσφάτως ένα τεραστίων διαστάσεων άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι ελεεινοί και τρισάθλιοι αυτοί άνθρωποι των Σκοπίων, ενώ γνωρίζουν ότι είναι Σλάβοι, δηλαδή αλλοεθνείς, εν τούτοις, χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού και εντροπής, σφετερίζονται εθνικά σύμβολα της Ελλάδος και οικειοποιούνται μεγάλας προσωπικότητας του ελληνικού ιστορικού παρελθόντος.

Εθελοντές Δημότες ζωγράφισαν την παιδική χαρά στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου

Λίγα μόλις μέτρα από το κέντρο της πλατείας δημιουργήθηκε ένας χώρος αποκλειστικά για τους μικρούς δημότες και επισκέπτες του τόπου μας. Ένα ανεκμετάλλευτο οικόπεδο μετατράπηκε σε ένα χώρο παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς. Η μικρή παιδική χαρά άνοιξε την πόρτα της, σε μια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και αναβάθμιση του κέντρου της πόλης του Καρπενησίου.

Ρεπορτάζ από το φιλικό ματς Κρέντη - Φραγκίστα 2-0

Με το δεξί ξεκίνησε τα φιλικά προετοιμασίας η Κρέντη. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παρουσίασε καλό πρόσωπο, παίζοντας μάλιστα κατά διαστήματα και καλή μπάλα.

Με τους, Δημήτρη Τσιγαρίδα και Κώστα Αρκουμάνη, να δεσπόζουν στην αμυντική γραμμή, η Κρέντη έδειξε πολύ καλά στοιχεία στα μετόπισθεν, ενώ και επιθετικά η ομάδα δημιούργησε όμορφες φάσεις στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.