Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας (Συλλήψεις – Εξιχνιάσεις – Εξαρθρώσεις – Κατασχέσεις)

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, συνεχίζει να δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων ανά μήνα και για όλη την Επικράτεια.

Νέα κινητοποίηση για την άρση της απόφασης περικοπής στο χώρο της υγείας και της ψυχοκοινωνικής φροντίδας

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, τον ΟΚΑΝΑ, τα Κέντρα Πρόληψης και τις μονάδες του Προγράμματος Ψυχαργώς πραγματοποιήσαμε την περασμένη Τετάρτη, 7/9/2001, δεύτερη κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, με αίτημα την κατάργηση της απόφασης περικοπής των προϋπολογισμών, που οδηγεί αναπόφευκτα σε διακοπή λειτουργίας όλων των μονάδων.

Και άλλο “ΧΑΡΑΤΣΙ” Έκτακτη εισφορά από 4 ευρώ ανά τ.μ. και στην πρώτη κατοικία

Περαιτέρω περικοπές κρατικών δαπανών.
Επιπλέον φόρος στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ. Κόβεται ακόμα ένας μισθός στους αιρετούς. Επιταχύνεται η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012


Μετά το τέλος του άτυπου υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανακοίνωσης νέων και πιο δραστικών μέτρων, με στόχο την είσπραξη της έκτης δόσης, η οποία μέχρι πρότινος βρισκόταν στον αέρα.

Συνάντηση εργασίας υπό την Προεδρία της Υποδιοικήτριας της 5ης ΥΠΕ στη Λαμία

Συνάντηση εργασίας υπό την Προεδρία της Υποδιοικήτριας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κας Βίκυς Σκιαδοπούλου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΓΝ Λαμίας, στο πλαίσιο της επιστημονικής και λειτουργικής διασύνδεσης των ΓΝ Λαμίας, Καρπενησίου και Άμφισσας.

Οι λέξεις Σχολείο, Σχόλη (: Αργία)

Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Οι μαθητές στην Ελλάδα (κυρίως στο Λύκειο) είναι, ίσως, οι πιο ταλαιπωρημένοι άνθρωποι. Όσοι, ιδιαίτερα, φοιτούν σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ξεκινούν τη μέρα τους από τις 6π.μ. και τελειώνουν περίπου τα μεσάνυχτα. Αυτοί οι ταλαίπωροι μαθητές σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαν να φανταστούν ότι η λ. σχολείο είχε ως αρχική σημασία την ανάπαυση, την ησυχία, τον ελεύθερο χρόνο (αρχαία ελληνική λέξη: σχόλη). Η αρχική σημασία της λ. σχόλης είχε την έννοια του: “βραδύνω, αργοπορώ” («σχολήν τίθημι» : αργοπορώ) ή («σχολή γίγνεται»: υπάρχει καιρός). Με το ίδιο νόημα απαντάται και σήμερα στη φράση: «Κυριακή γιορτή και σχόλη».

«ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» Κριτική άποψη Δημ. Ιωαν. Φαλλή

Με τον ως άνω τίτλο «ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» και με τον υπότιτλο «κείμενα προσέγγισης και προβληματισμού» κυκλοφόρησαν φέτος οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ «Ευρυτανικός ΠΑΛΜΟΣ» το θαυμάσιο και καλοτυπωμένο βιβλίο του φίλου μας και συνεργάτου μας στην ΕΣΜΗΕΤ, Κων/νου Ηλ. Μήτσιου. Το βιβλίο αυτό αποτελείται από 130 σελίδες και με 120 καλογραμμένα και εμπνευσμένα εθνικά, πολιτιστικά, συμβουλευτικά, εκκλησιαστικά, οικονομικά και οικογενειακά άρθρα, που ο αρθρογράφος τα σερβίρει με το σωστό τρόπο, αλλά και καυστικά – ελεγκτικά εκεί που πρέπει.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Λαϊκές συγκεντρώσεις - του Κων/νου Μήτσιου

Αφότου ο άνθρωπος συνέπηξε τις πρώτες κοινωνίες, βρέθηκε μπροστά σε πολλά προβλήματα και αδήριτες ανάγκες, που υπαγόρευαν καθήκοντα και υποχρεώσεις. Η δομή της πρώτης κοινωνίας, η οποία οσημέραι αυξανόταν, επέβαλε νέους τρόπους διοίκησης και αλλαγή νοοτροπίας του λαού. Διό και θεσπίστηκαν νόμοι, σκληροί μεν αλλά απαραίτητοι για την ομαλή συμβίωση του λαού της κοινότητας.

Ψηφίστηκε από την Βουλή η τροπολογία για Γ.Π.Σ. Καρπενησίου

Ψηφίστηκε στις (13-9-2011) από την Ολομέλεια της Βουλής η υπουργική τροπολογία που δίνει την δυνατότητα τροποποίησης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων πριν παρέλθει πενταετία από την έγκρισή τους. Ειδικότερα στο νομοσχέδιο για την «Περιβαλλοντική Αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνεται τροπολογία που δίνει την δυνατότητα έγκρισης τμήματος ή τμημάτων εγκεκριμένου Γ.Π.Σ.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. Καρπενησίου με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα

Συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για 34 θέματα. Κυρίαρχα αυτών ήταν ο Επαναπροσδιορισμός της θέσης Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων, η παραχώρηση του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου από το Υπουργείο, η εκλογή εκπροσώπων για την ΠΕΔ και η παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στο Δήμο Καρπενησίου για την χρήση του ως Δημαρχιακού Μεγάρου.

Αρχίζει η δράση με κύπελλο

Τέσσερις ομάδες της Ευρυτανίας ρίχνονται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην μάχη του κυπέλλου Ευρυτανίας. Θα διεξαχθούν τα 2 από τα 3 ζευγάρια της Α΄ Φάσης του θεσμού.

Δεν αποκλείει συγκυβέρνηση η Γιαννάκου! Η ευρωβουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε βέβαια ότι στόχος του κόμματός της είναι η αυτοδυναμία

Το πώς αντιλαμβάνεται το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης μεταξύ κομμάτων εξήγησε σήμερα η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, προκαλώντας συζητήσεις στη Συγγρού...
«Δεν είναι απλώς ότι ο λαός μπορεί να αποφασίσει συγκυβέρνηση, είναι και το τι λέει ο καθένας και πόσο συμφωνούν.

Επιστροφή στα θρανία για 1893 Ευρυτανόπουλα!

Στα θρανία επέστρεψαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, 1.893 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα φοιτήσουν φέτος στα Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία της Ευρυτανίας.
Νωρίς το πρωί την περασμένη Δευτέρα ήχησε το πρώτο κουδούνι, σ’ όλα τα σχολεία του νομού και μαζί μ’ αυτό οι πρώτες φωνές και τα πρώτα γέλια για τη νέα σχολική χρονιά.

Συστάσεις από τη Γ.Γ. προς τους Δήμους για ορθολογική χρήση των κρατικών οχημάτων

Να κάνουν ορθολογική χρήση των κρατικών οχημάτων που διαθέτουν ώστε να εξοικονομούνται πόροι από την κατανάλωση καυσίμων ζητά με έγγραφό της προς τους ΟΤΑ η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Κ. Καλλιόπη Γερακούδη.

Εκτός ενιαίου μισθολογίου, δικαστικοί , ένστολοι, γιατροί ΕΣΥ, καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ

Εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο οι δικαστικοί, οι ένστολοι,  οι γιατροί του ΕΣΥ και οι καθηγητές της ανώτατης εκπαίδευσης (ΑΕΙ,ΤΕΙ) για τους  οποίους θα υπάρξουν αυτόνομα μισθολόγια, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Κρίκελλο

Κλιμάκιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και της ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ με επικεφαλείς τους Βασίλη Λάππα, γραμματέα της ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ και Νίκο Σερετάκη, δημοτικό σύμβουλό εκλεγμένο με τη Λαϊκή Συσπείρωση πραγματοποίησαν περιοδεία στο Κρίκελο την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2011.
Η περιοδεία επιβεβαίωσε τη δραματική κατάσταση που έχει φέρει τα λαϊκά στρώματα η αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-Τρόικας-Κυβέρνησης, πολιτική που έχει την απλόχερη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑΟΣ και του κόμματος της κ. Μπακογιάννη. Κατάσταση που την βιώνουν με ιδιαίτερη ένταση οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της περιοχής μας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης της Πρεσβείας των ΗΠΑ για την 11η Σεπτεμβρίου

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011,η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης.

Συναντήσεις Κλ. Περγαντά με Δημάρχους για το ΕΣΠΑ

Συναντήσεις εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά,
με τους Δημάρχους της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης και της αποτελεσματικής υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

Κύκλο συναντήσεων εργασίας ξεκίνησε από χθές Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, με τους Δημάρχους της Περιφέρειας. Οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, και στο πλαίσιο της διαφάνειας και των ανοιχτών διαδικασιών έχουν προσκληθεί οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της κάθε ενότητας.

ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!! - Του Ηλία Προβόπουλου

Απ’ ότι κατάλαβα από τις σελίδες ορισμένων φίλων που τα παιδιά τους πηγαίνουν ακόμα στο σχολείο και άλλων που εργάζονται στην εκπαίδευση, άνοιξαν σήμερα αυτά τα ιδρύματα των οποίων ο κύριος ρόλος είναι να προσφέρουν γνώση και να καλλιεργούν το πνεύμα, τον πολιτισμό και άλλα ευγενή νοήματα και ιδέες.
Πήρα λοιπόν είδηση ορισμένα νοσταλγικά κείμενα, για την πρώτη ημέρα ορισμένων φίλων στο σχολείο και ομολογώ πως συγκινήθηκα λίγο και γι’ αυτό έπιασα να φτιάξω κι εγώ ένα ανάλογο. Έτσι, μέσω μιας φωτογραφίας που ανακάλυψα σε ένα συρτάρι, επέστρεψα νοερά στο 1976, χρονιά που αποφοίτησα από το Γυμνάσιο Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού μαζί με 42 άλλα αγόρια και κορίτσια που τα περισσότερα διακρίνονται στην αναμνηστική φωτογραφία που τραβήξαμε μετά τη λήξη των Γυμναστικών Επιδείξεων της χρονιάς.

… Ένας άγνωστος και ένας Θεσσαλός! Του Ηλία Α. Μπουμπουρή - eliasb56@otenet.gr

«Ένας άγνωστος και ένας Θεσσαλός» έγραφε ο  Ευρυτανικός Παλμός (τεύχος 467 της 24 Αυγούστου 2011),  ήταν μεταξύ των επτά  ηρώων της αντίστασης που εκτελέστηκαν από τους  κατακτητές το 1942,  στο Νημάτι της Χρύσω,  στα βουνά της Ευρυτανίας. Οι άλλοι πέντε σύμφωνα με τον Ευρυτανικό Παλμό, ήταν οι ήρωες - αγωνιστές Τριανταφύλλου, Χειλάς, Γκαρίλας, Γκούβας και Κακαβάς.
Η αναφορά αυτή του Ευρυτανικού Παλμού με έκανε να ανατρέξω, εκ νέου, στις σελίδες του βιβλίου της δημοσιογράφου και συγγραφέα  Σοφίας Παπαϊωάννου με τίτλο «Κρυμμένο στο Αιγαίο»  που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

«Διευθέτηση αδειών θήρας στην Δυτική Ευρυτανία»

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση που υπήρξε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προς το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας, μετά την επαφή που είχε ο Βουλευτής με την Γενική Γραμματέα κ. Καλλιόπη Γερακούδη, εκδόθηκε εντολή προς το Δασαρχείο Καρπενησίου να οριστεί άμεσα υπάλληλος, αρμόδιος για τη θεώρηση αδειών θήρας, ο οποίος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Γρανίτσας κ. Τάκη Γεωργαλή, θα μεταβαίνει μία ή και δύο φορές την εβδομάδα αν χρειασθεί, στο Δασονομείο Γρανίτσας, για την έκδοση και θεώρηση αδειών θήρας. Με τον τρόπο αυτό διευθετείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και διευκολύνεται το έργο της Υπηρεσίας.

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Στερεάς Ελλάδας με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολική περιόδου θεωρεί υποκριτικό να διατυπώσει μόνο κάποιες τυπικές ευχές για την πορεία της εκπαίδευσης, όταν η κατάσταση βράζει.
Ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά και:
•Λείπουν 20 χιλιάδες εκπαιδευτικοί
•Τα βιβλία θα έρθουν από του … χρόνου! Σήμερα, είναι έτοιμα μόλις 37 τίτλοι βιβλίων στους 1200! Γι’ αυτό έστειλαν εγκύκλιο στα σχολεία να μοιραστούν στους μαθητές φωτοτυπίες και DVD (98428/Γ2/1-9-2011)!

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας με τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Καρπενήσι 36100
Τηλ: 2237022459
mail:elme.eyr@gmail.com                                      Καρπενήσι 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι
H ΕΛΜΕ Ευρυτανίας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε νέους και παλιούς εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων μας. Θεωρούμε υποχρέωσή μας επίσης να συγχαρούμε τους νέους διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού, θυμίζοντάς τους παράλληλα ότι θα εκτελέσουν τα καθήκοντά τους  σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από έναν γενικευμένο πόλεμο της κυβέρνησης κατά μαθητών-εκπαιδευτικών εργαζομένων.

Επιστροφή στα θρανία για 1893 Ευρυτανόπουλα!

Στα θρανία επέστρεψαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, 1.893 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα φοιτήσουν φέτος στα Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία της Ευρυτανίας.
Νωρίς το πρωί την περασμένη Δευτέρα ήχησε το πρώτο κουδούνι, σ’ όλα τα σχολεία του νομού και μαζί μ’ αυτό οι πρώτες φωνές και τα πρώτα γέλια για τη νέα σχολική χρονιά.

Επιτυχής η εκδήλωση των Κυνηγών στου “Καραμέτ” τη βρύση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Γιορτή Κυνηγού» που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή 11/09/2011 στη θέση "Καραμέτ", που βρίσκεται κοντά στο Καρπενήσι. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς, οι αντιδήμαρχοι Κλεομένης Λάππας ,Νίκος Σουλιώτης και Αθ. Φέγγος, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας ο κ. Κατσαρός Ιωάννης   εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων Φουρνάς και Λαμίας εκπρόσωποι φορέων ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά από παρέμβαση - αίτημα του Ηλία Καρανίκα - Παραχωρείται πλήρως εξοπλισμένο - ασθενοφόρο στο Δήμο Αγράφων

Παραχωρείται πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Δήμο Αγράφων σύμφωνα με απάντηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Ιωάννη Ροτζώκου στο σχετικό αίτημα του Ευρυτάνα Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ηλία Καρανίκα.

Ειδικότερα σε Ερώτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κύριος Καρανίκας επεσήμανε –μεταξύ άλλων- την αναγκαιότητα άμεσης βελτίωσης της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο Δήμο Αγράφων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ " ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ " Δέηση υπέρ των μελών του Συλλόγου

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου μας , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ιεροθέου που για  μια ακόμα φορά μας τίμησε με την παρουσία του ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά μας .
 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης .

Οι φταίχτες

Γράφει ο Χρυσόστομος Σεκούνδος
Σ’ αυτή την κρίσιμη και άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας διατυπώνεται η άποψη ότι φταίνε οι άλλοι, γενικώς και αορίστως οι άλλοι ή πιο συγκεκριμένα οι Ευρωπαίοι.
Γεννάται όμως το ερώτημα: Μήπως φταίμε όμως εμείς οι ίδιοι;
Η απάντηση είναι: Και βεβαίως φταίμε εμείς. Φταίμε εμείς με την ηθική παρακμή μας, τον λαϊκισμό, την ισοπέδωση των αξιών, την βιοθεωρία του μηδενισμού και την ελαφρότητας, την απανθρωπιά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Εσπευσμένη συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου – Παπαδήμου! Αύριο τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με Μέρκελ – Σαρκοζί

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου όπου συζητήθηκαν όλα τα καυτά θέματα της Οικονομίας και όπως προκύπτει, αύριο θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ.

Κατεβαίνει για βουλευτής ο Τράγκας;

Κατεβαίνει για βουλευτής ο Τράγκας;

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική άφησε ο γωνστός δημοσιογράφος σε συνέντευξή του

Συνάντηση με Ραγκούση ζητούν οι Περιφερειάρχες

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός.

Ποιοι υπάλληλοι είναι υποψήφιοι για απόλυση, από ποιους οργανισμούς και με ποια κριτήρια

Τον γολγοθά της εργασιακής εφεδρείας θα κληθούν να ανεβούν τις αμέσως επόμενες ημέρες τουλάχιστον 3.000 εργαζόμενοι...
στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ενώ πολύ σύντομα ξεκινά η ίδια πορεία για άλλες 20.000 υπαλλήλων σε εισηγμένες ΔΕΚΟ. Η αντίστροφη μέτρηση για μια διαδικασία που θα καταλήξει στις πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο ξεκίνησε χθες, με....εγκύκλιο του αρμόδιου ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ Γιώργου Κυριακού στις διοικήσεις 151 Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Εορτή του Αγίου Αριστείδη


Γιορτάζουμε σήμερα 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Αριστείδη, ας πούμε λίγα λόγια...

Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, για κλοπή, απόπειρα κλοπής και Νομοθεσία Περί Αλλοδαπών


Συνελήφθη σήμερα, (13-09-2011), πρώτες πρωϊνές από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος

Δύο κρίσιμες συναντήσεις για το μέλλον της Ελλάδας σε 24 ώρες



Δύο πολύ κρίσιμες συναντήσεις, από τις οποίες θα εξαρτηθούν πολλά, είναι προγραμματισμένες για το επόμενο 24ωρο. Η πρώτη θα λάβει χώρα στην Ευρώπη, μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Φινλανδού πρωθυπουργού. Η δεύτερη στην Αμερική, μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και της διευθύντριας του ΔΝΤ.

H 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Πολύ κοντά στην αλλαγή του Πολεοδομικού σχεδίου Καρπενησίου, ώστε να διορθωθούν οι απαγορευτικοί για την ανοικοδόμηση πολλών περιοχών,  συντελεστές δόμησης, βρίσκεται η Δημοτική Αρχή. Ήδη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ν. Σουλιώτη,

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Δημοτικής Ενότητας Καρπενησίου


Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Καρπενησίου, που θα γίνει στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Καρπενησίου στην οδό Ν. Τσιαμπούλα (κτίριο ΚΑΠΗ 3ος όροφος),  στις 7 το απόγευμα.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:

Ενημέρωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων


Το Τμήμα Κτηνιατρικής ενημερώνει τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους στο Νομό Ευρυτανίας ότι πρέπει να ενημερώνουν την Υπηρεσία για την επικείμενη αναχώρησή τους τουλάχιστον 10 ημέρες νωρίτερα προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος για την έκδοση της άδειας μετακίνησης.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης


Η Π.Α.Κ. (Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης) ενημερώνει πως από σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε τις εγγραφές των αθλητών της στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Καρπενησίου. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από τις 15.00-19:00 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου.

Απίθανα ... μαργαριτάρια

* Θέλει πολλή επεξήγηση το «Αγάπα τον πλησίον σου»

Η Ελλάδα υπό Κατοχή - Ανοικτή Επιστολή προς τον Ελληνισμό (Αποσπάσματα)

Αγαπητοί συμπολίτες, η Πατρίδα μας η Ελλάδα ευρίσκεται υπό κατοχή. Με αύξουσα επικινδυνότητα η κατοχή είναι οικονομική, πολιτική, εθνική και πνευματική.

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Λουκέτο λένε πως θα βάλουν οι περισσότερες γαλαζοπράσινες Τοπικές κομματικές οργανώσεις, λόγω έλλειψης χρημάτων. Δεν ξέρω αν θα μπει λουκέτο, όμως και να μπει λίγο το κακό…

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας θα διανείμουν αύριο τροχονόμοι σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα


Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ένστολοι αστυνομικοί της Τροχαίας θα διανείμουν αύριο (12-09-2011) ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα.
Η πρωτοβουλία αυτή, που πραγματοποιείται με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει δρομολογήσει σειρά αποφάσεων που αφορούν στην προώθηση δημόσιων και ιδιωτικών έργων σε διάφορους τομείς αρμοδιότητας του. Στόχος είναι η επιτάχυνση επενδυτικών πρωτοβουλιών με αυστηρούς όρους που διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίες θα τονώσουν άμεσα την αγορά και θα στηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Έρχονται δυσβάσταχοι φόροι για όλους τους Έλληνες - Εκπληρώνονται οι Προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού - "Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα" -"Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν"

Ο Άγιος Κοσμάς υπήρξε προφήτης σπουδαιότατος και πραγματικός καθότι πολλές από τις προφητείες του που έχουν διασωθεί ως τις μέρες μας, προκαλούν την έκπληξη, όχι μόνον για την σαφήνεια που τις διακατέχει, αλλά για το ότι έχουν αποδεικτέα εκπληρωθεί με τρόπο ξεκάθαρο.

ΤΟ ΠΑΡΕ- ΔΩΣΕ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Οι συνεργάτες μας στο ''Evrytania Sport'' μας παρουσιάζουνσήμερα τι έκαναν οι Ευρυτανικές ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι που μας πέρασε. Η θερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε την περασμένηΤετάρτη 31 Αυγούστου, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι επανεγγραφές για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές.

«Λουκέτο» σε τοπικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λόγω κρίσης...

Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το υπέρογκο λειτουργικό τους κόστος  


Η κρίση που ταλανίζει τον οικονομικό βίο της χώρας δεν θα ήταν δυνατόν να μην αγγίξει και τα οικονομικά των κομμάτων και ειδικά των δύο μεγάλων, τα οποία είναι και τα πλέον πολυδάπανα.