Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκησε ο Αίολος την Κρέντη, ισοπαλία μεταξύ Ποταμιάς – Κερασοβου


«Χειρουργείο» στην Κρέντη και ήττα με 2-1

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ο ιστορικός Αίολος επικρατώντας της Κρέντης με σκορ 2-1. "Υπαίτιος" της ήττας των φιλοξενούμενων ο διαιτητής της αναμέτρησης,

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά με τους : Αντιπεριφερειάρχη ,Περιφερειακούς Συμβούλους, Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων της Φωκίδας, με στόχο την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ

Πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα στις 22 Σεπτεμβρίου, συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και των Δήμων της Φωκίδας, στο πλαίσιο κύκλου συναντήσεων για το ΕΣΠΑ.
Με την παρουσία και συμμετοχή των Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακών Συμβούλων της Φωκίδας όλων των παρατάξεων, των Δημάρχων Δελφών και Δωρίδας, Δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των Δήμων, καθώς και στελεχών των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων, πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος με κοινή συνισταμένη την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και των Δήμων της Εύβοιας, στο πλαίσιο κύκλου συναντήσεων για το ΕΣΠΑ.


Από την Εύβοια ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς την ένταξη στο ΕΣΠΑ : του Νοσοκομείου της Χαλκίδας με προϋπολογισμό 22 εκ €, τον εξοπλισμό του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με προϋπολογισμό 400.000 € και την κατασκευή περιηγητικών μονοπατιών με προϋπολογισμό 383.604 €, κατά τη διάρκεια συνάντησης  με Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας

Επίσκεψη Περγαντά στο Καρπενήσι με... “ΣΗΜΑΙΑ” το ΕΣΠΑ

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 θα επισκεφθεί το Καρπενήσι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, στα πλαίσια των επισκέψεών του σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας.
Σκοπός της επισκέψεώς του είναι η ενημέρωση των Ευρυτάνων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ που έχουν εγκριθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, για την υλοποίηση ενταγμένων έργων στο ΕΠΣΑ, για την ανάκληση αποφάσεων ένταξης ανενεργών πράξεων, για τη διαχειριστική επάρκεια δικαιούχων και τέλος για ώριμα έργα και τα έργα «σημαία».

Εκεί που είπαμε Δόξα τω Θεώ, τώρα λέμε Παναγία βοήθα!!! Θέλουν να πάρουν την Παιδίατρο από το Κ.Υ Δυτ. Φραγκίστας !!!

Την μόνη παιδίατρο του κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας ζητά το Νοσοκομείο Λαμίας για να καλύψει τις εφημερίες του, διότι δεν έχει δικό του μόνιμο παιδίατρο. Με έγγραφό του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας κ. Βασίλης Αγγουράς, ζήτησε από το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου έναν παιδίατρο, ο οποίος θα κάλυπτε δύο εφημερίες το μήνα στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Οι παιδίατροι του Γ.Ν.Κ. για διάφορους λόγους, δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τη Λαμία, με αποτέλεσμα ο Διευθυντής του Γ.Ν.Κ. κ. Καρατσίκης να απευθυνθεί στην Παιδίατρο του Κ.Υ.

Έξι (6) εικόνες, χίλιες λέξεις

Ένα πανέμορφο σεργιάνι στη Δυτ. Ευρυτανία, με το φακό του Γιάννη Μπουμπουρή
Την αγάπη του για τη γενέτειρά του ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, εκφράζει ο φωτογράφος Γιάννης Μπουμπουρής μέσα από το φωτογραφικό φακό του.

Τριήμερο Επιστημονικό Σύνέδριο από το Σύνδεσμο Ευγένιος ο Αιτωλός

Επιστημονικό Συνέδριο συνδιοργανώνει ο Σύνδεσμος Ευγένιος ο Αιτωλός με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, το τριήμερο 7-8&9 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Συνδέσμου. Όλο το πρόγραμμα του συενδρίου έχει ως εξής:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΞΙΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο παιδίατρος π. Κων/νος Μακράκης


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος χειροτόνησε την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011, πρεσβύτερο τον μέχρι πρότινος Διάκονο και παιδίατρο, πατέρα Κων/νο Μακράκη. Η χειροτονία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στον Ξηριά, παρουσία πολλών επισήμων, συνάδελφων ιατρών του νέου Πρεσβυτέρου, συγγενών και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

Με λαμπρότητα τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Αγίας Σοφίας στην Ανατολική Φραγκίστα

 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και απέραντης χαράς, τελέσθηκαν σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, το περασμένο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011,υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου , τα Θυρανοίξια του νέου ναϊδρίου της Αγίας Σοφίας και των 3 θυγατέρων αυτής, Ελπίδος, Πίστεως και Αγάπης, στην Ανατολική Φραγκίστα.

Ειδικό τέλος και για πολιτικό γάμο από τους δήμους

Ειδικό τέλος για τους πολιτικούς γάμους, ύψους από 30 έως και 160 ευρώ ανά τελετή, επιβάλλουν το τελευταίο διάστημα πολλοί δήμοι της χώρας. Το εντάσσουν στα ανταποδοτικά τέλη, επικαλούμενοι την αύξηση των λειτουργικών εξόδων τους λόγω της κατακόρυφης αύξησης των πολιτικών γάμων σε σχέση με τους θρησκευτικούς, που είναι απόρροια και της οικονομικής κρίσης. Για να δικαιολογήσουν, μάλιστα, το "τέλος γάμου", συνοδεύουν τη γαμήλια τελετή με μια σειρά από παροχές, όπως δώρα προς τους νεόνυμφους, ζωντανή μουσική, οπτικοακουστικά εφέ κ.ά.

Συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος

Δυο συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν στις 5 και 14 Σεπτεμβρίου από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς.
Στη συνεδρίαση στις 05-09-2011συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι Εγκρίσεις Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) των παρακάτω έργων:
•Οριοθέτηση ρέματος ΚΩΣΤΑΚΗ Ν. Εύβοιας.

Βομβαρδισμός των αισθήσεων


Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Πέρασαν οι δεκαετίες του 40, 50 και 60 όταν η ελληνική ύπαιθρος ζούσε την υπανάπτυξη και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Όταν οι χωρικοί ήταν χωρισμένοι σε δικούς και ξένους. Βαρύ κατάλοιπο της εμφυλιοπολεμικής σύγκρουσης που δίχαζε και ταλάνιζε πολύ κόσμο.

Με παρέμβαση Ηλ. Καρανίκα διευθετήθηκε η έκδοση αδειών θήρας στη Δυτ. Ευρυτανία Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Γρανίτσας κ. Τάκη Γεωργαλή για το θέμα αυτό

Ουσιαστική και απόλυτα αποτελσματική υπήρξε η παρέμβαση του Βουλευτή Ευρυτανίας, για την επίλυση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί με την θεώρηση των αδειών θήρας, στον Κυνηγετικό Σύλλογο Δυτικής Ευρυτανίας.

Το Καρπενήσι γιόρτασε τον πολιούχο του


 Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τίμησε και φέτος η πόλη του Καρπενησίου, το νεομάρτυρα πολιούχο Άγιο της, Νικόλαο τον Καρπενησιώτη. Όπως κάθε χρόνο στις 23 Σεπτεμβρίου, έτσι και φέτος ο εορτασμός ξεκίνησε από χθες το απόγευμα με την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού στο ομώνυμο παρεκκλήσι της πόλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Ευρυτανίας

Γίνεται γνωστό στους Συνταξιούχους Υπαλλήλους του Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου ότι, με την αριθμ. 34/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ευρυτανίας, αναγνωρίστηκε Σύλλογος με την Επωνυμία «Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Ευρυτανίας» με έδρα το Καρπενήσι.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Jiohanes Hahn

Την πλήρη ικανοποίησή της για την πορεία του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, και τη θετική αντιμετώπιση προτάσεων και θέσεων, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Jiohanes Hahn.

Εκπαιδευτική πεζοπορία στη “Μαύρη Σπηλιά” από το ΚΠΕ


Στα πλαίσια του φθινοπωρινού του προγράμματος για ενήλικες «Γνωρίζω την Ευρυτανία», το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου διοργανώνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, εκπαιδευτική πεζοπορία-αναρρίχηση στη Μαύρη σπηλιά – Via Ferrata στον Προυσσό.

Σε καλό δρόμο η χρηματοδότηση της μελέτης του δρόμου από ανατ. σήραγγα Τυμφρηστου έως το Νεοχωράκι

Την χρηματοδότηση της μελέτης από την ανατολική σήραγγα Τυμφρηστου έως το Νεοχωράκι  του Εθνικού δρόμου Λαμίας Καρπενησίου  συζήτησε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Θάνο Μωραϊτη, ο βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας.

Υπογράφτηκε ο δρόμος Θήβα – Λιβαδειά (Κόμβος Βαγίων)


Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Προχωρούμε στην κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου των Βαγίων, προϋπολογισμού 7.200.000 €, βελτιώνοντας τις συνθήκες και την ασφάλεια της κυκλοφορίας στο δρόμο Θήβα - Λιβαδειά»


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 21 Σεπτεμβρίου, την σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά (κόμβος Βαγίων). Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 7.200.000 € και συμβατικό αντικείμενο 3.750.177 €.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Στις 5 Δεκεμβρίου οι εκλογές για το Επιμελητήριο Ευρυτανίας

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ πληροφορεί τα μέλη του ότι την Δευτέρα  5 Δεκεμβρίου  2011 και ώρα από 08:00 (έναρξη) έως 18:00 (λήξη), θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας,

Συνεδρίασε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο - Βασίλης Καραμπάς και Λάμπρος Τσιτσάνης Τακτικά μέλη και Ταξιάρχης Σκλαπάνης και Κώστας Κοντογεώργος Αναπληρωματικά, οι εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με κεντρικά θέματα:  Αρχαιρεσίες για την εκλογή εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ & τροποποιήσεις προϋπολογισμού και προγραμμάτων για νέα έργα στη Βοιωτία, αποπληρωμή του «Βοήθεια στο σπίτι» στην Ευρυτανία και αύξηση του ορίου πιστώσεων έργων ΕΣΠΑ στην Εύβοια με στόχο την επίτευξη του «ν+3» για το 2011
Συνεδρίασε στη Λαμία, στις 20 Σεπτεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, και συγκεκριμένα:

Σύσκεψη κορυφής σήμερα στη Λαμία στο Γραφείο του Περιφερειάρχη

Για τα προβλήματα που απασχολούν τον Νομό Ευρυτανίας θα συναντηθούν την Τετάρτη 21-9-2011 στην Λαμία στα γραφεία της  Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας ο Βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας και ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς. Στην συνάντηση θα παραβρεθεί και ο Αντιπεριφερειάρχης  του Νομού Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς.

Νέες επιδόσεις για την ΑΛΑΚ

Την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Μελισσοχώρι της Λάρισας ο 4ος αγώνας TTRC. Στον αγώνα έλαβαν συμμετοχή 38 πληρώματα εκ των οποίων τα τρία από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τα πληρώματα της ΑΛΑΚ είναι τα εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Καρτέρι θανάτου για 38χρονο έμπορο στην κρεαταγορά του Ρέντη Η σύζυγος του άτυχου νέου, που ήταν πατέρας 3 παιδιών, είναι από τα Τοπόλιανα


Αιματηρή ληστεία, με θύμα έναν 38χρονο, σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην είσοδο της κρεαταγοράς του Ρέντη.
Τέσσερις άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα στον 38χρονο ιδιοκτήτη κρεοπωλείου, ο οποίος πήγαινε να αγοράσει κρέατα. Οι δράστες τον πυροβόλησαν και του άρπαξαν ένα τσαντάκι με άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ

ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ Ο.Γ.Α.


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ Ο.Γ.Α.


Συνάδελφοι,

"Η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ξεκινήσει"

Ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σύμβουλος του υπ. Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Κλέμενς Φουστ, υποστηρίζει ότι "η διαδικασία της συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει".

Υπογραφή σύμβασης έργου Ε.Ο. Θήβα – Λιβαδειά ( Κόμβος Βαγίων )


Αύριο το μεσημέρι, Τετάρτη στις 21/09/2011 στο γραφείο του  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά,  στις 12:00 θα υπογραφούν  μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του  αναδόχου  η  σύμβαση  κατασκευής  του  έργου : Ε.Ο. Θήβα – Λιβαδειά ( Κόμβος Βαγίων )

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Σαμαρά – Περιφερειαρχών


Με τους Περιφερειάρχες θα συναντηθεί αύριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού 340, στις 2 το μεσημέρι.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ευρυτανικός ΠΑΛΜΟΣ και στο FACEBOOK


Ο Ευρυτανικός ΠΑΛΜΟΣ ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής δημιούργησε τη δική του προσωπική σελίδα στο FACEBOOK.
Σας περιμένουμε και μέσα από το διαδικτυακό τόπο «γνωριμιών και φιλίας» να μοιραστούμε να νέα της Ευρυτανίας απλώς μ’ ένα κλικ.

Διαμαρτυρία του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης

Σε μια περίοδο που η οικοδομική δραστηριότητα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση συμπαρασύροντας στην ανεργία και στην υποαπασχόληση το σύνολο των συνάδελφων μηχανικών αλλά και 150 επαγγέλματα που εμπλέκονται με αυτή, παρακολουθούμε την επιπόλαια και γεμάτη προχειρότητες προσπάθεια της κυβέρνησης να θεσπίσει το ειδικό τέλος ακινήτων χωρίς να εξετάζει παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την πραγματική αξία κάθε ακινήτου και χωρίς να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη κοινωνική δικαιοσύνη.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΥΡΙΚΗ

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής 18-9
1η Φάση Κυπέλλου Ευρυτανίας

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ - Ο ΚΑΤΣΑΔΟΥΡΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ


Στην ολοκλήρωση μιας σπουδαίας μεταγραφής προχώρησε η ομάδα του Βελουχίου. Παίχτης του ΑΠΟΚ είναι μετά από 6 ολόκληρα χρόνια ο Δημήτρης Κατσαδούρος.

Ο 22χρονος (Γεννημένος στο 10-1-1989) αμυντικός μέσος είχε μείνει ελεύθερος από την Ζάκυνθο (Football League II). Το περασμένο καλοκαίρι συζήτησε με επαγγελματικές ομάδες( Δοκιμάστηκε και στην Καλαμάτα), χωρίς να επέλθει με κάποια από αυτές συμφωνία. Έτσι αποφάσισε να πει το «ναι» στην πρόταση της Καρπενησιώτικης ομάδας, καθώς ο ποδοσφαιριστής αποτελούσε διακαή πόθο της.

«Διευθέτηση αδειών θήρας στην Δυτική Ευρυτανία»

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση που υπήρξε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προς το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας,

Τελεσίγραφο για να συνεχιστούν οι συνομιλίες - Κυβερνητική Επιτροπή για νέα μέτρα

Υπό την ασφυκτική πίεση που ασκείται από τους εταίρους συνεδριάζει αυτήν την ώρα εκτάκτως η κυβερνητική επιτροπή, υπό τον πρωθυπουργό, ο οποίος λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ακύρωσε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Γέμισε συνθήματα το Καρπενήσι από “κάποιους” τάχα εκσυγχρονιστές που αποφάσισαν να καταγράψουν τις αντιρρήσεις τους εκεί που δεν πρέπει. Θεωρούμε ότι υπάρχουν και άλλοι πιο δόκιμοι τρόποι διαμαρτυρίας ή αν θέλετε επικοινωνίας. Ο συγκεκριμένος είναι καταδικαστέος και αν μη τι άλλο πολύ ξεπερασμένος.

Δέσμευση Παπακωνσταντίνου σε Καρανίκα Ναι στη χρηματοδότηση “Διαγνωστικής μελέτης ανάδειξης της λίμνης Κρεμαστών”

Μετά την απελευθέρωση του καθεστώτος χρήσης της επιφάνειας της Λίμνης Κρεμαστών και των παραλίμνιων περιοχών από τη ΔΕΗ Α.Ε. σύμφωνα με την τότε επίσημη ανακοίνωση της τ. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Ντίνας Μπιρμπίλη, με νέα παρέμβαση του ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας εξασφάλισε τη δέσμευση για τη χρηματοδότηση Διαγνωστικής Μελέτης Ανάδειξης  της Λίμνης και της γύρω περιοχής, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Μια ξεχωριστή συνέντευξη για την παιδεία από τον Ευρυτάνα δάσκαλο Βασίλη Κόκκοτο

Όπως γνωρίζετε, η ελληνική παιδεία περνάει πολύ δύσκολα. Ελλείψεις δασκάλων, ελλείψεις βιβλίων, φωτοτυπίες, DVD. Σε λίγο καιρό θα υπάρχουν απεργίες. Γονείς που ανησυχούν για
το μέλλον των παιδιών τους. Γενικά, ένα χάος. Με πολλές απορίες. Για το μείζον αυτό θέμα σας παρουσιάζουμε σήμερα μια ξεχωριστή συνέντευξη που παραχώρησε στο γνωστό περιοδικό Spotlight.ο ευρυτανικής καταγωγής πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου, κ. Κόκκοτος Βασίλης, που είναι και Πτυχιούχος Θεολογίας.

Γρηγόρης Αλέστας: “Ένας μοναδικός σολίστ του βιολιού και του “ανέμου”

Ο Απεράντιος είναι τόπος ευλογημένος αλλά και γη όπου γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών , του πολιτισμού αλλά και της μουσικής. Μεταξύ αυτών των μουσικών που έχουν διακριθεί μέχρι σήμερα και παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι και ο Γρηγόρης Αλέστας, ένας δεξιοτέχνης του βιολιού, ένας μουσικός με παιδεία και αστείρευτο ταλέντο.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιοχής, εξ αιτίας της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που κυριαρχεί στον χώρο της υγείας, αναφέρεται η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Πιο συγκεκριμένα με σχετικό Δελτίο Τύπου τονίζεται ότι εξ αιτίας της λειτουργίας των Νοσοκομείων με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, που οδηγούν στην αντίληψη πως ο άρρωστος είναι πελάτης. Εξ αιτίας της σοβαρής υποχρηματοδότησης τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, που τα οδηγεί να οικοδομούν εισπρακτικές λογικές απέναντι σε κάθε άρρωστο.

Το ιχθυοτροφείο του Γαύρου στα χέρια του Δήμου Καρπενησίου Διαδοχικές συναντήσεις του Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους Ειδικούς Γραμματείς, Δασών του ΥΠΕΚΑ και Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Διαδοχικές συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιοματούχους για θέματα του Δήμου Καρπενησίου είχε την περασμένη Δευτέρα ο Κώστας Μπακογιάννης. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Καρπενησίου, συνεντήθηκε πρώτα με τον Ειδικό Γραμματέα Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Διβάρη και αργότερα με τον κ. Βαγγέλη Διβάρη, Ειδικό Γραμματέα Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.