Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

«Πάγωσε» το κείμενο των βουλευτών για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Διαβουλεύσεις υπήρξαν νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προκειμένου να υπάρξει κοινή πρωτοβουλία για την προώθηση λύσης με κυβέρνηση εθνικής σωτηρία.

Διεμβολίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα η Ντόρα Μπακογιάννη - Επαφές και συναντήσεις Οικονόμου στη Λαμία

Δεν προλάβαινε το τριήμερο που μας πέρασε τις συναντήσεις, τη μία μετά την άλλη, ο Γιάννης Οικονόμου στη Φθιώτιδα.
 Ο κ. Οικονόμου κατά την τριήμερη παραμονή του στη Λαμία, είχε πολλές διαδοχικές συναντήσεις με τα μέλη της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας τα οποία διαμένουν στη Φθιώτιδα, με τα μέλη της Τ.Ο.Λαμίας, αλλά και με δεκάδες μέλη άλλων κομμάτων, όπως από τον ΛΑ.Ο.Σ., μα κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα από τη Ν.Δ. της Φθιώτιδας.

ΤΑ ΣΚΙΑΧΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ… Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος

Τα σκιάχτρα είναι ένα φαινόμενο της υπαίθρου που μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί είναι τα μόνα στοιχεία που ανεξάρτητα από τον αμφισβητούμενο ρόλο τους, να αποτρέπουν δηλαδή τα πουλιά και ορισμένα ζωντανά να αρπάζουν τη σοδειά ή να καταστρέφουν τους καρπούς κάνουν συντροφιά στα φυτά του χωραφιού, στα κλήματα και στα δέντρα.

Δεκτή η πρόταση Καρανίκα για μείωση του χρόνου παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων

Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2011 συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου θερινής παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων.
Ο κ. Καρανίκας αρχίζοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής που σημειώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, επεσήμανε όμως και την μακρά παράδοση στην κτηνοτροφική παραγωγή η οποία ενισχύεται κάθε φορά από τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους.

Η συντριβή του συστήματος και το τέλος του διεστραμμένου «εγώ» Γράφει ο Δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης

Χειρότερο απ' το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. Το βλέμμα του φόβου που δεν τον φιλτράρει η λογική, που δεν τον αναιρεί καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ' τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ' το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.
 Γέμισαν οι δρόμοι τέτοια βλέμματα. Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πρέπει να φοβούνται, σαν τα σκυλιά που περιμένουν το χτύπημα. Πού πάμε; Τι θα μας συμβεί;

Η αγάπη στο παιδί - Γράφει ο Κώστας Ηλ. Μήτσιος

Πολύς λόγος γίνεται για τα δικαιώματα του παιδιού με διακηρύξεις από διεθνείς οργανισμούς, το επίσημο κράτος και από παιδαγωγούς. Αλλά ο Δημιουργός φύτεψε στην καρδιά του πατέρα τη στοργή και της μάνας το μητρικό φίλτρο.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πολιτική Επιλογή και όχι «Πλάνη» το ΓΠΣ

Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο:
Προϊόν Επιλογής και Όχι Πλάνης

Αυτό που έγινε με το ΓΠΣ είναι  σε μικρογραφία αυτό που γίνεται με την πολιτική γης σε όλη την Ελλάδα, όπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραδίδουν όρη, παραλίες και δάση στο κεφάλαιο. Είναι λογική συνέπεια της εμπορευματοποίησης της γης που οδηγεί στη συγκέντρωσή της με την παράλληλη καταστροφή των μικροϊδιοκτητών

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ - Απεργία δικηγόρων αύριο και μεθαύριο

Πανελλαδική απεργία, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, 3 και 4 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι.

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό 2012, και τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με κεντρικά θέματα:  Έγκριση προϋπολογισμού 2012, έγκριση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας και υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ψηφιακές Υπηρεσίες αιρετών Περιφερειών».
Πιο συγκεκριμένα το Π.Σ συζήτησε και αποφάσισε για:

Επιτέλους μπάλα για το Βελούχι - Ξεκινάει την Κυριακή με τον Πυργετό εκτός έδρας Η κλήρωση του 4ου ομίλου

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τους ομίλους της Δ' Εθνικής στα γραφεία της ΕΠΟ, με τον ενδιαφέρον για το νομό Ευρυτανίας να επικεντρώνεται στον 4ο όμιλο όπου και είχαμε την παρουσία του μοναδικού εκπροσώπου μας, του Βελουχιού.

ΗΤΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Π.Σ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Παίδες : ΕΠΣ Βοιωτίας
-ΕΠΣ Ευρυτανίας 5-1

Με ήττα άρχισε τις υποχρεώσεις της η μικτή ομάδα των παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Έχασε με 5-1 από την αντίστοιχη της Βοιωτίας, σε αγώνα που έγινε την Τετάρτη 26/10, στον Ορχομενό, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Good League ΟΠΑΠ των παίδων.

Με νέες νίκες Άγραφα και Κρέντη οδηγούν την κούρσα - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρέμειναν Άγραφα και Κρέντη μετά τις νέες τους νίκες επί της Φραγκίστας με 7-0 και επί του Αγίου Προκοπίου μς 2-0.

Ραπτόπουλο-Απεραντιακός 3-1 Η δόξα και το τρίποντο στους γηπεδούχους

Μεγάλη νίκη σημείωσε η Δόξα, επικρατώντας στο γήπεδό της του Απεραντιακού με σκορ 3-1, επιστρέφοντας έτσι με πανηγυρικό τρόπο στις επιτυχίες.
Το συγκρότημα του Γιώργου Παπαδήμου, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, με συνεχή αντεπίθεση, γύρισε το ματς και στο τέλος πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο επί ενός μεγάλου αντιπάλου. Ο Απεραντιακός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Άκη Ανδρεάκη, έχασε μεγάλες ευκαιρίες να ξαναπάρει το προβάδισμα με τον Κωστή, όμως δεν κατάφερε να πάρει τίποτε από αυτόν τον αγώνα, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί αρκετά από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ποταμιά - Μυρίκη 0-2 Σπουδαίο διπλό για τετράδα

Μεγάλο διπλό πήρε η Μυρίκη, επικρατώντας της Ποταμιάς με 2-0, σε ένα παιχνίδι όπου οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι, καλύτεροι στην έναρξη του αγώνα και πιο συγκεκριμένα στο πρώτο 20λεπτο, κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα, να χάσουν πολλές ευκαιρίες, να πετύχουν γκολ και γενικά να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο επί ενός αντιπάλου, που δεν ξεκίνησε καλά και έδειχνε να πελαγοδρομεί.

Αίολος-Κεράσοβο 2-0 Έστω και δύσκολα πήρε αυτό που ήθελε

Χρειάστηκαν να περάσουν 83 λεπτά για να φτάσει στο γκολ και την νίκη ο Αίολος στην αναμέτρηση του με το Κεράσοβο. Σε αυτό το λεπτό, «έπεσε» το κάστρο των φιλοξενούμενων με το γκολ του Γ. Ράικου, που άνοιξε τον δρόμο για ένα πολύ σημαντικό τρίποντο των γηπεδούχων, που παρέμειναν έτσι αήττητοι και πάντα σε τροχιά κορυφής. Μέχρι εκείνο το σημείο το Κεράσοβο του Παναγιώτη Βλάχου, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον Αίολο, ενώ θα μπορούσε να είχε πάρει και προβάδισμα στο σκορ αν ο Αρκουμάνης στο 12΄, δεν σημάδευε το δοκάρι της εστίας του Λάππα.

Άγραφα-Φραγκίστα 7-0 !!! “ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ” 7 ΑΣΤΕΡΩΝ ΜΕ ΧΑΤ- ΡΙΚ ΤΟΥ ΚΩΣΤΟΥΛΑ

Η Φραγκίστα ήταν το επόμενο «θύμα» του ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ στην ξέφρενη πορεία που πραγματοποιεί στο τοπικό μας πρωτάθλημα. Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου, μετά την εκκωφαντική νίκη του επί του Κερασόβου την περασμένη αγωνιστική με 9-0, αυτή τη φορά «φιλοδώρησε» με 7 γκολ την νεοφώτιστη Φραγκίστα, που γνώρισε μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ευχαριστήρια Επιστολή της ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ

ΕΝΙΑΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ (Ε.Κ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ) Καρπενήσι 20/9/2011
             
Θέμα: Ευχαριστήρια Επιστολή

Μέχρι 31/12 η παραλαβή των νέων σημάτων τελών κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας επιβατικών αυτοκινήτων είναι δύο "ταχυτήτων" ανάλογα με την ημερομηνία ταξινόμησης. Για τα επιβατικά τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα ως εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 32χρονου αστυνομικού ο οποίος ομολόγησε την ανθρωποκτονία της 49χρονης ερωτικής συντρόφου του.


Κατά τη διάρκεια έντονης λογομαχίας τους, της απέφραξε τις αναπνευστικές οδούς.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα.

Βασίλης Γκαρίλας Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας: «Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Βουλευτής μας, περί άλλων τυρβάζει»

Προς εφημερίδα ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ

1. Διάβασα την από 27-9-2011 αναφορά του Βουλευτή Ευρυτανίας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για «…την ίδρυση μεταβατικής έδρας του Ειρηνοδικείου Αγραίων και του Πρωτοδικείου Καρπενησίου στη Δυτική Φραγκίστα Ευρυτανίας (και ίδρυση θέσης Συμβολαιογράφου».
Είναι απορίας άξιον γιατί ο κ. Βουλευτής Ευρυτανίας, επέλεξε τώρα να καταθέσει ερώτηση – αναφορά, όπως την χαρακτηρίζει, για το παραπάνω θέμα;

Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2012 Δήμου Καρπενησίου, Προϋπολογισμού 9.798.096,49 ευρώ

Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Καρπενησίου για το 2012 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Σύμφωνα με τους αριθμούς το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι κατά 700.000 ευρώ περίπου με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται συνολικά στα 9.798.096,49 ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται όλες οι υποχρεώσεις παλαιότερων έργων, τα έργα του ΘΗΣΕΑ που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη, τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καθώς και έργα που καλύπτονται από άλλους φορείς χρηματοδότησης.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 2-0 - Ασταμάτητη και ωραία - Υπέκυψε στους πρωτοπόρους και ο Άγιος Προκόπιος

 Ασταμάτητη, κάνοντας το 5 στα 5, συνεχίζει η Κρέντη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου συγκατοικεί με τα Άγραφα. Οι γηπεδούχοι, κατέβηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι χωρίς 6 βασικά τους στελέχη καθότι για διαφορετικού λόγους απουσίαζαν, οι Κ. Αρκουμάνης, Β. Γεωργούλας, Γ. Βούρτσας, Π. Λιάγκος, Β. Μπύρος, και φυσικά ο τερματοφύλακας Απ. Ντάλλας, που εξέτισε την ποινή της 1ης αγωνιστικής.