Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα Ηλία Καρανίκα για τη νέα Κυβέρνηση


Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η χώρα, χαιρετίζω τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και δηλώνω συμπαραστάτης στην κατεύθυνση της υλοποίησης κάθε απαραίτητης απόφασης για την έξοδο από την κρίση, με το βλέμμα στραμμένο στο λαό και τις δυσκολίες που βιώνει.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης


Ανακοινώθηκε μετά από έντονες διαβουλεύσεις η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο, η οποία ορκίστηκε το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Αμέσως μετά την τελετή της ορκωμοσίας, ο Λουκάς Παπαδήμος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνάντησε τον απερχόμενο Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

Τέσσερα νέα έργα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η δημοπράτηση τεσσάρων νέων έργων ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.  Και τα τέσσερα έργα ανήκουν στην κατηγορία Οδοποιίας και είναι τα εξής: α)Αντικατάσταση ξύλινων καταστρωμάτων γεφυρών Κλειστού και Κάτω Ποταμιάς Γρανίτσας, β) Αποκατάσταση βλαβών στον οδικό άξονα Βούλπη – Βελαώρα – Τοπόλιανα – Δαφνούλα – Νέο Αργύρι, γ) Διαπλατύνσεις σε τμήματα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Καρπενήσι – Στένωμα και δ) Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στη θέση Νερόμυλος του Δήμου Αγράφων.

«ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.

Η «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» στα πλαίσια της Δημιουργίας, Εφαρμογής και Υλοποίησης Ανθρωπιστικών Δράσεων και Προγραμμάτων ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ την πραγματοποίηση μιας σειράς Διημερίδων και Σεμιναρίων για την επιμόρφωση σε Αγροτικές Δραστηριότητες και Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά της Νέας Γενιάς. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ Για τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με αναφορά και στην Ευρυτανία

To TEE Τμήμα Ανατολικής Στερεάς απέστειλε από τις 21 – 10 – 2011 το παρακάτω έγγραφο με θέμα: «Διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» προς:
1. κ. Περγαντά Κλέαρχο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
2. κ. Παρασκευά Κουκουλόπουλο Υφυπουργό Εσωτερικών
3. κ.κ. Δημάρχους Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας
4. κ.κ. Προέδρους Φο.Δ.Σ.Α Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας
5. Δ.Σ. Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας
6. κα Γερακούδη Καλλιόπη, Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
7. κ. Ανδρεαδάκη Ανδρέα Ειδικό Γραμματέα Υδάτων ΥΠΕΚΑ

Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Δημοπρατήσαμε και προχωρούμε άμεσα τις διαδικασίες για την πλήρη κατασκευή και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θίσβη – Κανάβαρι, μήκους 37 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 35.106.000 € από το ΕΣΠΑ»


Στις 8 Νοεμβρίου επαναδημοπρατήθηκε το έργο με πλήρη τίτλο «Κατασκευή οδού Κανάβαρι – Διασταύρωση Θεσπιών – Δομβραίνα – Θίσβη – Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας) – Β΄φάση, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμο 35.106.000 €, και υλοποιείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Καρπενήσι - Το Σάββατο 10 Δεκεμεβρίου στο ΔΔ Καστανιάς


Μετά από μία επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία και sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και τις περισσότερες πόλεις, ο Σωκράτης Μάλαμας αρχίζει τις χειμερινές του εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με ανανεωμένο σχήμα και νέο πρόγραμμα.

Πάτρα, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, Ακτή Δυμαίων
Ιωάννινα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, Boxx Live Stage
Καρπενήσι, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, Δ. Δ . Kαστανιάς, Ξενώνας "Ευρύτη" 

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ημαντική παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου για τον ΛΑΚΑ


Με αφορμή δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με αντιδράσεις που σημειώνονται από τον Εμπορικό Σύλλογο Μακρακώμης σχετικά με την οδική παράκαμψη της πόλης, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου παίρνει θέση και απαντάει με επιστολή – παρέμβασή του τονίζει ότι το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη και ευρύτερα για την περιοχή της Ευρυτανίας.
Συγκεκριμένα, στην απαντητική επιστολή του αναφέρει πως: «Πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου του Καρπενησίου, από παλιά αλλά και τώρα, αποτελούσε η κατασκευή του οδικού άξονα Λαμίας – Καρπενησίου – Αγρινίου. Εμάς μας ενδιαφέρει να συντομεύσει η διαδρομή Λαμίας – Καρπενησίου, να γίνει ασφαλέστερος ο δρόμος, πιο φαρδύς και περισσότερο προσβάσιμος. Είναι ζωτική σημασίας να συντομεύσει η διαδρομή στη χρονική της διάρκεια καθώς το 90% των επισκεπτών, αλλά και των εμπορευμάτων διακινούνται μέσω αυτού του άξονα.

Μόνο ένας συνδυασμός στις εκλογές για το Επιμελητήριο Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο νυν Πρόεδρος Χρήστος Αρβανίτης

Με εκπλήξεις ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, η κατάθεση υποψηφιοτήτων, όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Ευρυτανίας. Μέχρι την τελευταία στιγμή, αναμενόταν να υπάρχει μόνο ο συνδυασμός του νυν προέδρου κ. Χρήστου Αρβανίτη. Ωστόσο, λίγες μόνο ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, άρχισαν να κατατίθενται υποψηφιότητες ενός ακόμη συνδυασμού, επικεφαλής του οποίου εφέρετο ο κ. Χρήστος Τσάμπρας.

ΕΛΕΓΕΙΑΚΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΩΝ ΤΣΙΓΚΩΝ - Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος

Τι τσίγκοι, ένα υλικό που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον να στεγάσει τους ταλαιπωρημένους από την φρικτή δεκαετία 1940 – 1950 Έλληνες της υπαίθρου, τείνουν σιγά – σιγά να εξαφανιστούν εξαιτίας της αντικατάστασης τους από κεραμίδια – στοιχείο σφόδρα δηλωτικό της εποχής της ευμάρειας που το «κεραμίδι» έπρεπε να φέρει και υπογραφή!

Συνάντηση Περγαντά στο ΥΠΕΚΑ, με θέμα την πορεία έργων περιβάλλοντος στη Στερεά Ελλάδα, με έμφαση στη διαχείριση απορριμμάτων

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και του Υπουργού Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, στην οποία συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι Δήμων και ΦΟΔΣΑ της Στερεάς Ελλάδα, καθώς και στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης και του Υπουργείου.Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση και η προώθηση ενεργειών για τα παρακάτω θέματα :

Τι είναι το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

Τι είναι το ΕΠΑΜ;
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) είναι μια συμμαχία-συνεργασία των απλών πολιτών με σκοπό την άμεση απελευθέρωση, εθνική, οικονομική και κοινωνική, του λαού αυτής της χώρας.
Το ΕΠΑΜ δεν είναι κόμμα. Τα μέλη του δεν έχουν κοινή ιδεολογική ταυτότητα, απλά είναι μία παροδική συμμαχία για την επίτευξη των παρακάτω σκοπών:

Ετυμολογία του ονόματος Αγρίνιον – Βραχώρι

Του Δικηγόρου Χαραλάμπους Γ. Κούτσικου
πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας τηλ. 2237022791 - 6977091824


Είναι γνωστό ότι η ονομασία της πόλεως Αγρινίου έχει σχέση με το δωρικό φύλλο ΑΓΡΑΙΟΙ – ΑΓΡΙΑΝΕΣ που κυρίως κατοικούσαν στις κοιλάδες του μέσου ρου του Αχελώου και των παραποτάμων του, Αγραφιώτη και Μέγδοβα.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αρμοδιότητες και καθήκοντα Ληξίαρχων στο Δήμου Καρπενησίου

Ο Προϊστάμενος της Γεν.Δ/νσης Εσωτ. Λειτουργίας της Υπερπεριφέρειας κ. Kωτούλας Δημήτριος σύμφωνα με έγγραφό του που απέστειλε στους αρμόδιους φορείς αναθέτει  την άσκηση καθηκόντων Ληξίαρχου στον Δήμο Καρπενησίου στους παρακάτω υπαλλήλους:

Μία θέση εργασίας από την ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ

Από την Ενιαία Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Καρπενησίου ανακοινώθηκε η πρόσληψη ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής μέσω παροχής κατ΄ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» για τη μονάδα «Βοήθεια στο Σπίτι Απεραντίων».

Με επιτυχία η Ημερίδα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας με θέμα: «Έξυπνες ιδέες για επιτυχημένα γηρατειά». Ενημέρωση – Πρόληψη – Αντιμετώπιση Νόσου Αλτσχάιμερ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στο Κερασοχώρι Ημερίδα με θέμα: «Ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας». Η πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Αγράφων, έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κερασοχωρίου και χαρακτηρίστηκε από την ενδιαφέρουσα θεματολογία, που αναπτύχθηκε και από την μεγάλη συμμετοχή δημοτών του Δήμου Αγράφων.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

H ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει τον πρωθυπουργό

Ο νέος πρωθυπουργός στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα εκλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΛΑΟΣ και το ΔΗΣΥ κατά τη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.
Η λύση αυτή επελέγη προκειμένου να τηρηθούν κατά γράμμα οι προβλέψεις του Συντάγματος ιδίως μετά την ματαίωση του σημερινού συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την άρνηση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχουν σε αυτήν.

Δίνουν υπουργείο στη Βάσω Παπανδρέου Η αυστηρή κριτική της Βάσως την οδηγεί στην κυβέρνηση

Η αυστηρή κριτική της Βάσως Παπανδρέου την οδηγεί μοιραία στην κυβέρνηση. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ που προειδοποιούσε ότι ψηφίζει για τελευταία φορά νομοσχέδιο της κυβέρνησης όταν ψήφιζε το πολυνομοσχέδιο

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: “Δυστυχώς η Ελληνική ιστορία εκτός από γενναίους Άνδρες Ηγέτες, γέννησε και τους Εφιάλτες που σε κάθε εποχή δούλευαν για τους ξένους”

Με βαρείς χαρακτηρισμούς και σκληρά λόγια, καταφέρεται κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού της χώρας η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Ευρυτανίας, στο παρακάτω Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Έντονη κινητικότητα στο Δήμο Αγράφων


Ο Δήμος Αγράφων πήρε
τη Διαχειριστική Επάρκεια


Μετά από πολλές προσπάθειες ο Δήμος Αγράφων κατάφερε τελικά να πάρει την Επιβεβαίωση της Διαχειριστικής Επάρκειας Δικαιούχου για το ΕΣΠΑ, μετά τη σχετική αξιολόγηση των υπηρεσιών του από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

H 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Έκανε ότι έκανε ο Πρωθυπουργός με το ΔΝΤ και τους Τροϊκανούς και ξαφνικά προχθές μας είπε ότι τώρα θα χρειαστεί δημοψήφισμα για τις περαιτέρω κινήσεις της κυβέρνησης.

Εγκρίθηκε η παραχώρηση κατά χρήση κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας στο Δήμο Καρπενησίου

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την περασμένη εβδοομάδα στην Λμαία, μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το θέμα παραχώρησης κατά χρήση κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρπενησίου στο Δήμο Καρπενησίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ταξιάρχη Σκλαπάνη, διότι ο κ. Καραμπάς απουσίαζε, προτάθηκε να παραχωρηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, το κτήριο που βρίσκεται απέναντι στο Κολυμβητήριο, στο Δήμο Καρπενησίου, προκειμένου να το αξιοποιήσει και να το χρησιμοποιήσει για το «Σπίτι του Βουνού».

Και όμως δεν θα προφθάσουν για άλλα χαράτσια, γιατί ... φεύγουν !!


ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ: "Θα σας επιβάλουν μεγάλους και δυσβάστακτους φόρους, αλλά δεν θα προφθάσουν"

Επιβεβαιώνονται στο ακέραιο όπως όλα δείχνουν οι Προφητείες του ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ που υπήρξε προφήτης σπουδαίος και πραγματικός.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε ολόκληρη την Ευρυτανία. Με αποκορύφωμα τις μαθητικές παρελάσεις ολοκληρώθηκαν ανήμερα της 28ης οι επετειακοί εορτασμοί του μεγάλου «ΟΧΙ»!



Την παραμονή, σε όλα τα σχολεία πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων και ποιημάτων, ενώ την επομένη, την παράσταση έκλεψαν οι μαθητικές παρελάσεις, οι οποίες κέρδισαν τα βλέμματα σεβασμού και θαυμασμού του κόσμου που συγκεντρώθηκε για να τις παρακολουθήσουν, τόσο στο Καρπενήσι, όσο και στα υπόλοιπα χωριά του Νομού.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Ένα από τα σημαντικότερα έργα και από τα ελάχιστα που γίνονται αυτή την δύσκολη εποχή στον τόπο μας είναι η «Κατεδάφιση παλαιού ΚΤΕΛ και αποκατάσταση χώρου» συνολικού προϋπολογισμού 903.953 Ευρώ, έργο που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, με το ποσό των 782.848 Ευρώ.

Ο Δήμος Καρπενησίου ξεκινά δυναμικά την τουριστική προβολή του - Συνάντηση Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και Συμμετοχή του στο World Travel Market 2011


Μια από τις βασικές προτεραιότητες που έθεσε από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή είναι η ενίσχυση του τουρισμού μέσα από την προώθηση των υπηρεσιών μας, της ιστορίας του τόπου μας, της παράδοσής μας και του αξεπέραστου φυσικού μας κεφαλαίου.

Ο τουρισμός και στις έξι δημοτικές ενότητες αποτελεί το βασικότερο μοχλό ανάπτυξης του τόπου. Στόχος είναι η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη στο σύνολο του νέου δήμου και ο ποιοτικός τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο δήμαρχος Καρπενησίου συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας.

Φέκτερ: Δύο οικογένειες κατέστρεψαν την Ελλάδα

Εδώ και πολλά χρόνια η Ελλάδα κυβερνάται από δύο οικογένειες και είναι δύσκολο να πει κανείς ποια από τις δύο ευθύνεται περισσότερο για την καταστροφή, δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ -«Μετά την ένταξη του έργου κατεδάφισης του ΚΤΕΛ στο ΕΣΠΑ, έχουν μείνει πολλοί εκτεθειμένοι για τις μέχρι τώρα δηλώσεις τους»


Την ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης του παλαιού κτηρίου ΚΤΕΛ καθώς και των εργασιών αντιστήριξης του χώρου, εξασφάλισε η απόφαση ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ, που υπεγράφη τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχο Περγαντά.

Το έργο «Κατεδάφιση παλαιού ΚΤΕΛ και αποκατάσταση χώρου» είναι συνολικού προϋπολογισμού 903.953 Ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, με το ποσό των 782.848 Ευρώ.

ΔΑΔ: "Καταργήστε το θρησκευτικό όρκο στα δικαστήρια"

Να τροποποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την υποχρέωση του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια, ώστε να γίνει συμβατό με το Αρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την θρησκευτική ελευθερία, υποδεικνύει στην ελληνική κυβέρνηση το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΑΔ).

Τιμήθηκαν δεόντως 2 ευρυτανικά προϊόντα - Με επιτυχία οι γιορτές τσίπουρου και κάστανου σε Δομνίστα, Γρανίτσα και Αγία Τριάδα

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η καθιερωμένη “Γιορτή του Τσίπουρου” στη Δομνίστα, το τριήμερο Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011.

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με τoν O.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ, το Τοπικό Συμβούλιο Δομνίστας και το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Δομνίστας διοργάνωσαν μια ξεχωριστή τριήμερη γιορτή γαστρονομίας, με πρωταγωνιστή το τσίπουρο.