Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Επίκεντρο ο τουρισμός - Ο Δήμαρχος Καρπενησίου στο Λονδίνο για το World Travel Marke

Στα πλαίσια αυτού του γεγονότος, ο Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κυρίου Παύλου Γερουλάνου, με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ.  

Απόδοση τιμής στον ήρωα από ένα μεγάλο πατριώτη

Την οφειλόμενη τιμή στον Μεγάλο Ήρωα του ’21 Μάρκου Μπότσαρη που έπεσε στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου θα αποδώσει, όπως όλα δείχνουν, ένας σπουδαίος πατριώτης μας, ο Καρπενησιώτης Δημήτριος Τάσιος, που διαμένει στην Αμερική.

Ο κ. Τάσιος θέλοντας να κάνει πράξη ένα μεγάλο του όνειρο, αποφάσισε να στήσει, με δικά του έξοδα, περικαλλή ανδριάντα στο σημείο που θυσιάστηκε υπέρ της πίστεως και της πατρίδος αγωνιζόμενος ο Μάρκος Μπότσαρης.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο Κώστας Μαστροκώστας και πάλι Πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Ευρυτανίας


Μετά την ολοκλήρωση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, με βάση το καταστατικό της ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, συνήλθε σήμερα και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  ομόφωνα ως εξής:

Συνεδρίασε το Δ.Σ. Αγράφων

Συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο Κερασοχώρι το Δ.Σ. Αγράφων με κυρίαρχα θέματα την οικονομική ενίσχυση Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, η Έγκριση πρόσληψης προσωπικού απασχόλησης ΙΔΟΧ και η «Σύσταση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών». Σχετικά με το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των Συλλόγων, αποφασίστηκε να δοθούν στα Σωματεία τα μισά ποσά, που είχαν εγκριθεί σε παλιότερο Δ.Σ, τα οποία όμως δεν ενεκρίθησαν στην συνέχεια από την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γερακούδη.

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 8η αγωνιστική

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
8η αγωνιστική
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Άγιος Προκόπιος-Μυρίκη 0-1
Ποταμιά-Άγραφα 0-4
Αίολος-Ραπτόπουλο 4-1
Κρέντη-Απεραντιακός 1-0
Φραγκίστα-Κεράσοβο 1-0

Αίολος-Ραπτόπουλο 4-1 Ανεμοστρόβιλος παρέσυρε τη Δόξα

Πραγματικός «ανεμοστρόβιλος» ο Αίολος, παρέσυρε και σκόρπισε στα 4 σημεία του ορίζοντα την Δόξα, υποχρεώνοντας της σε βαριά ήττα με 4-1.
Το συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας σχετικά άνετα στο τρίποντο που τον διατηρεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς.

Ποταμιά-Άγραφα 0-4 Τίποτε – τίποτε δεν τα σταματά

Ακόμη μια ευρεία νίκη σημείωσαν τα Άγραφα, που φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του τοπικού μας πρωταθλήματος με 21 βαθμούς. Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου, σε ρυθμό ρελαντί, επιβλήθηκε άνετα της Ποταμιάς με το ευρύ 4-0, σε ένα αγώνα που ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και το οποίο όμως διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες . Οι πρωτοπόροι έχοντας δυο βαθμούς περισσότερους από την Κρέντη, την οποία υποδέχονται την επόμενη αγωνιστική στο ντέρμπυ κορυφής στο τέλος του πρώτου γύρου, με νίκη η ισοπαλία θα κατακτήσουν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Φραγκίστα-Κεράσοβο 1-0 Η «έδρα» πήγε στη Φραγκίστα

Νίκη που ισοδυναμεί με την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία, σημείωσε η Φραγκίστα επικρατώντας του Κερασόβου με 1-0, στο μεγάλο ντέρμπι των «ουραγών», που έγινε την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο Φραγκίστας, κάτω από πολικό ψύχος.
Οι γηπεδούχοι, καλύτεροι στις λεπτομέρειες και πιο τυχεροί, έφτασαν στην σπουδαία αυτή νίκη, χάρη σε ένα αυτογκόλ του Ρίζου, πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης, ένα γκολ, που όπως αποδείχτηκε στάθηκε αρκετό στους γηπεδούχους να πάρουν το πολύ σημαντικό αυτό τρίποντο.

Άγιος Προκόπιος-Μυρίκη 0-1 Νίκη ουσίας και προοπτικής

Με τους τρεις βαθμούς στο σακούλι της, επέστρεψε στο Καρπενήσι η Μυρίκη, μετά την νίκη της επί του Αγίου Προκοπίου στην Παλαιοκατούνα.
Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα παίζοντας έξυπνα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, νίκησε με 1-0 τον Άγιο Προκόπιο, που διαμαρτύρεται έντονα για την ακύρωση γκολ στο 73΄και τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι πέντε λεπτά αργότερα.

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ - Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2η αγωνιστική

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ - Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2η αγωνιστική
Αλμυρός Βόλου-Πυργετός  0-3
ΑΠΟΚ Βελούχι-Ελασσόνα 0-4
Α.Ο. Καρδίτσας-Αγρότης Λιαν. 2-2
Καμένα Βούρλα-Αμπελωνιακός 0-2
Μουζάκι-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-4
Ταυρωπός Καρδίτσας-Πύρασος  1-0

ΑΠΟΚ Βελούχι - Ελασσόνα 0-4 Έπεσε απ΄ την αρχή στα δύσκολα

Δεύτερη ήττα και μάλιστα με παθητικό 4 γκολ, όπως και την 1η αγωνιστική, γνώρισε ο εκπρόσωπός μας στην Δ΄ Εθνική. Το συγκρότημα του Παύλου Σερμπέση, παίζοντας ίσως με την καλύτερη ομάδα του ομίλου, δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε κανένα σημείο του αγώνα χάνοντας φυσιολογικά από ένα ανώτερο αντίπαλο.
Το γεγονός ότι το ΒΕΛΟΥΧΙ, γνώρισε ισάριθμες ήττες στις δυο πρώτες αγωνιστικές, πρέπει να προβληματίσει, χωρίς όμως να δημιουργήσει και ανησυχίες για την συνέχεια.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε. Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΚΚΕ από το Δ.Σ. του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης των Κορυσχάδων

Με μεγάλη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. – ΔΗ.ΣΥ. και οι λεγόμενοι «ανεξάρτητοι», στο δημοτικό συμβούλιο του Καρπενησίου, απέκλεισαν ξεδιάντροπα από το Δ.Σ. του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης των Κορυσχάδων το Κ.Κ.Ε., το κόμμα που ίδρυσε, οργάνωσε και αιμοδότησε τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα μέσα από τις γραμμές των θρυλικών οργανώσεων Ε.Α.Μ. – Ε.Λ.Α.Σ. – Ε.Π.Ο.Ν., και οι αγωνιστές του ήταν εκείνοι που συγκάλεσαν την Εθνοσυνέλευση τον Μάη του 1944.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλίμα ανησυχίας και απόγνωσης επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μαγαζιά του Καρπενησίου, που αποτελεί έναν από τους πλέον διαδεδομένους τουριστικούς προορισμούς.
Οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής,

ΝΟΔΕ Ευρυτανίας: “Η Υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαμαρά απέναντι σ΄ έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό”

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ευρυτανίας σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Τις τελευταίες ημέρες η πατρίδα μας έζησε πρωτόγνωρες καταστάσεις από μια κυβέρνηση σε πλήρη αποσύνθεση και έναν τραγικό πρωθυπουργό να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα που έθετε σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας μας και την έξοδο της από το ευρώ.

Ηλίας Καρανίκας:”Χαιρετίζω και δηλώνω συμπαραστάτης της νέας Κυβέρνησης”

Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η χώρα, χαιρετίζω τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και δηλώνω συμπαραστάτης στην κατεύθυνση της υλοποίησης κάθε απαραίτητης απόφασης για την έξοδο από την κρίση, με το βλέμμα στραμμένο στο λαό και τις δυσκολίες που βιώνει.
Ως Βουλευτής πιστεύω ότι γίνεται πράξη το αίτημα των πολιτών για συνεργασία και συμμετοχή των δημιουργικών δυνάμεων της πατρίδας μας, προς την επίτευξη των κοινών στόχων, κάτι που αποτελεί και δική μου προσωπική επιλογή, στον τρόπο με τον οποίο άσκησα τα καθήκοντά μου μέχρι σήμερα. 

Παραλήφθηκε από το Δήμο Αγράφων το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ένα υπέρ σύγχρονο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε χθες Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 ο Δήμος Αγράφων, μετά τις παρεμβάσεις του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα.
Οδηγός του Δήμου μετέβη στο Καρπενήσι, όπου και παρέλαβε το ασθενοφόρο, με αριθμό κυκλοφορία ΚΗΟ 2600, και το μετέφερε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας.

ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΣΟΔΕΙΑ… Του Ηλία Προβόπουλου

Φυσικά και είναι οι ελιές και το μάζωμά τους στην επικαιρότητα αυτόν τον καιρό που ο πολύτιμος καρπός ωριμάζει απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας, αλλά όποιος περπατάει στο ύπαιθρο θα δει πως είναι ακόμη και ο καιρός ορισμένων άλλων καρπών, λιγότερο κάπως σημαντικών από τις ελιές αλλά και αυτοί όμως έχουν τη σημασία τους για τον άνθρωπο.

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

*Μεγάλη επιτυχία για την Δημοτική Αρχή Καρπενησίου αποτελεί η ένταξη της έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις Ανάπλασης Αναβάθμισης στο Εμπορικό Κέντρο Καρπενησίου».

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Εκδηλώσεις στα Σχολεία της Ευρυτανίας για την «Επέτειο του Πολυτεχνείου 2011»

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης ως εξής:
1.Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011. Την ημέρα αυτή δε θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2.Μέλη των συλλόγων των εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων θα διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις, ομιλίες, που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων εκείνων των ημερών.

H απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το Ειρηνοδικείο Αγραίων


Απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Mιλτιάδης Παπαιωάννου στην σχετική αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ.Ηλίας Καρανίκας στην βουλή, μετά το υπόμνημα του Δικηγόρου Βαγγέλη Μπίκα για την ίδρυση μεταβατικής έδρας του Ειρηνοδικείου Αγραίων και του Πρωτοδικείου Καρπενησίου στη Δυτική Φραγκίστα Ευρυτανίας, καθώς και την ίδρυση μιας θέσης συμβολαιογράφου.Στην απάντηση το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει πως εξετάζεται η συγχώνευση, ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στο άμεσο διάστημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και με Ειρηνοδικείο Αγραίων στο Κερασοχώρι που λειτουργεί όπως αναφέρεται μόνο με μεταφορά προσωπικού από το Καρπενήσι.

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΙΕΚ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Την έγκριση για την ίδρυση και λειτουργία τμήματος Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), στο Καρπενήσι, με τίτλο «Στελέχη Εναλλακτικού Τουρισμού» και συγκεκριμένα την παροχή εξειδίκευσης στην ειδικότητα, Συνοδός Βουνού, με σκοπό τη συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη και οικονομική ενίσχυση της περιοχής, απεφάσισε ο Ο.Τ.Ε.Κ
Πιο συγκεκριμένα το Δ.Σ. του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης πήρε την απόφαση για τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος, έχοντας ως δεδομένα:

ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Έκδοση του νέου βιβλίου του κ. ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΑΦΥΛΑ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΟΥΡΛΗΣ, Ένας πρωτοπόρος της Ελληνικής Ποίησης ΄Εκδ. Πανευρυτανικής Ένωσης, Αθήνα 2011, σελ. 64.

Η Ευρυτανία με το τούτο  το βιβλίο του Μιχάλη  Σταφυλά βγάζει μιαν υποχρέωση προς έναν Μεγάλο, αλλά σχεδόν άγνωστο Ευρυτάνα ποιητή,  που στάθηκε πρωτοπόρος της ελληνικής ποίησης: τον Θόδωρο Σκουρλή.  Ο Ακαδημαϊκός Παντελής Πρεβελάκης έγραψε πως «η αναγνώρισή του είναι αντιστρόφως ανάλογη προς το στέρεο και διαυγέστατο έργο του. Το « Μεγάλος» το λέω μετά λόγου γνώσεως. Κι ο Κώστας Βάρναλης επισήμανε: «Ο Σκουρλής! Πρωτότυπος  στην Τέχνη του Λόγου, παγκόσμιος στα ευρύτατα μηνύματα».

Εκλογές στο Σύλλογο Γυναικών Πρώτη σε σταυρούς η Λίτσα Πετροπούλου

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 το απόγευμα διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας.
Η σπουδαία παρουσία του Συλλόγου στα τοπικά δρώμενα και η πολύ πετυχημένη πορεία του διοικητικού συμβουλίου τα τελευταία χρόνια, αλλά και της Προέδρου κ. Λίτσας Πετροπούλου, εκτιμήθηκε και επικροτήθηκε με το καλύτερο τρόπο, καθώς τα μέλη του συλλόγου που κλήθηκαν να ψηφίσουν, τους επέλεξαν για μια ακόμη φορά, έτσι ώστε να συνεχίσουν τη καλή δουλειά.

Μια συνέντευξη με τον ιερό Χρυσόστομο - Γράφει ο Κώστας Μήτσιος

Αν ο Μέγας Βασίλειος είναι ο μυστικός ασκητής και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος διανοητής, ο Χρυσόστομος παραμένει ο επαγωγικότερος διδάσκαλος. Θα λέγαμε ότι έχουμε όλο το δικαίωμα για μια προσωπική συνέντευξη μαζί του. Το θέμα η αγωγή της νεότητας αρκετά επίκαιρο, τεράστιο και δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί στις λίγες αυτές γραμμές. Ελάχιστες όμως υποθήκες, που έχουν διαχρονική παιδαγωγική αξία, θα μπορούσαμε να αποσπάσουμε, για να προσανατολιστούμε στο σωστό δρόμο των αναζητήσεών μας.

Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η Μελέτη συντήρησης της Ι. Μονής “Σωτήρα” στην Ανατ. Φραγκίστα


Εγκρίθηκε όπως άλλωστε αναμένονταν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η μελέτη συντήρησης-αποκατάστασης του καθολικού και διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου της Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στην ανατολική Φραγκίστα, Δήμου Αγράφων, Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στην Συνεδρίαση του ΚΑΣ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011, ώρα 15.00, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού,

Ημερίδα από το Δήμο Καρπενησίου με θέμα: «Δάση Ορεινών Περιοχών: Προβλήματα & Καλές Πρακτικές»

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου,


Αγαπητοί Φίλοι, 

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού σας προσκαλούν στην   Ημερίδα που διοργανώνουν στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Δασών 2011 με θέμα: «Δάση Ορεινών Περιοχών: Προβλήματα & Καλές Πρακτικές», στο Καρπενήσι.

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ “Σάρωσε” ο Μαστροκώστας στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι τα εξής:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΦΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ με θέμα την Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Μαθημάτων IV


Στο πλαίσιο της παροχής της απαιτούμενης διδακτικής και οργανωτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών ΠΕ04 στην εργαστηριακή διδασκαλία, το ΕΚΦΕ Ευρυτανίας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την ύδρευση της Επισκοπής

Συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα 14 Νομεβρίου 2011, η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης παρουσία όπως πάντα αρκετών ατόμων, φορέων και υπηρεσιών.
Από πλευράς του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Λάμπρου Τσιτσάνη, τονίστηκε για μια ακόμη φορά ότι το Κράτος θα πρέπει να ασκήσει πιο σοβαρή και υπεύθυνη ενεργειακή πολιτική, να είναι σε θέση να κατασκευάζει το ίδιο τα αιολικά πάρκα και να τα ελέγχει πλήρως και τέλος να κάνει χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες, για τις ανεμογεννήτριες και για τα φωτοβολταϊκά, ούτως ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι σε θέση να γνωρίζει πόσα ακόμη είναι απαραίτητα να γίνουν και σε ποια σημεία.

Θετική απάντηση από τον Πρόεδρο της ΔΕΠΑ Α.Ε. για την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρυτανία μετά την παρέμβαση Ηλ. Καρανίκα

Θετικά ανταποκρίθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου στο αίτημα του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα για την ανάπτυξη υποδομών διανομής αερίου στην Ευρυτανία.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας κατέθεσε στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην οποία επισήμανε την αναγκαιότητα  για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Νομό Ευρυτανίας.
Μετά από συνεργασία του Βουλευτή για το θέμα αυτό με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δόθηκε θετική απάντηση, στην οποία  αναφέρονται τα εξής:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Ο Σαμαράς κέρδισε (πάλι) τη Ντόρα

Οι Σαμαράς και Καρατζαφέρης 

έβαλαν βέτο στη συμμετοχή της Ψηλής 

Επί μια βδομάδα η Ντόρα και το σύστημά της, είχαν πιστέψει ότι θα έμπαιναν στην κυβέρνηση. Για άλλη μια φορά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, τόσο ο Σαμαράς,

Τσιώλης: "Μπορούμε να τα καταφέρουμε κόντρα στην ΑΕΚ"

Στα πρώτα εικοσιτετράωρα του Σάκη Τσιώλη στην Τρίπολη δύο πράγματα κυλούν στο μυαλό του. Πρώτον η αξιολόγηση του ρόστερ και δεύτερον ο τρόπος που θα μπορέσει να πάρει κάτι θετικό από το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Ο Ευρυτάνας τεχνικός αποκτά την πρώτη εικόνα για το υλικό που έχει στα χέρια του και καταστρώνει τα πλάνα του για την αναμέτρηση με την "Ένωση" (Σάββατο 19/11 στις 17:15).

Προσφυγές στη δικαιοσύνη για το τέλος ακινήτων

Την Τρίτη κρίνεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η τύχη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε 90χρονη συνταξιούχος ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αναφορικά με το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου

Συνεδριάζει στις δέκα έξι (16) του μηνός Νοεμβρίου έτους 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 το Δημοτικό Συμόύλιο Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

1. Έγκριση πρακτικού Δ.Σ προηγούμενης συνεδρίασης


2. Εκλογή αντιπροέδρου Δημοτικού συμβουλίου (εισηγητής ο πρόεδρος κ.Ντέκας Χρήστος).

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 1-0 - Ψυχάρες για τετράδα

Σπουδαία νίκη, που ισοδυναμεί με την είσοδο της στην τετράδα σημείωσε η Κρέντη, επικρατώντας του Απεραντιακού με 1-0.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν απόλυτα δίκαια στο τρίποντο, καθότι ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ ήταν αυτοί που δημιούργησαν και έχασαν τουλάχιστον 2 ακόμη κλασικές ευκαιρίες, για να διευρύνουν την νίκη τους.


Το χρυσό γκολ της νίκης σημείωσε πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, ο Βαγγέλης Μάκκας, ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που αποδεικνύεται πραγματικό πολυμηχάνημα στην ομάδα της Κρέντης.