Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΠΕ Καρπενησίου, που συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Καρπενησίου, με τίτλο: «Δια Βίου Μάθηση στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΔΟΒΑ


Πως, πότε και γιατί χτίστηκε το μοναστήρι της Παναγίας (Γενέσιον) στην κρυφή τοποθεσία πάνω από το ρου του Μέγδοβα και αντίκρυ στις ψηλές κορφές των Αγράφων, κανένας ακριβώς δεν γνωρίζει. Κάποια στοιχεία μας μαρτυρούν πως τούτο έγινε στα χρόνια του 16ου αιώνα αλλά δεν γνωρίζουμε ποιοι άνθρωποι το έχτισαν και ποια κοινωνία συγκροτούσαν.

Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος

ΓΙΑ “ΝΕΑ ΗΘΗ” ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΦΗΣ

Για πρωτοφανή περιφρόνηση στους θεσμούς, στους νόμους και στα χρηστά ήθη, καταγγέλει τον Δήμαρχο Καρπενησίου ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, στην παρακάτω επιστολή του ο κ. Βαγγέλης Καρφής, χαρακτηρίζει την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου, που αφορά την παράταση μίσθωσης δύο δημοτικών κτιρίων στο Κεφαλόβρυσο, απίστευτη, απαράδεκτη, περίεργη καθώς και παράνομη.
Η ανοιχτή αυτή επιστολή του κ. Καρφή έχει ως εξής:

Πυρκαγιές σε Μικρό Χωριό και Στένωμα

Τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, την περασμένη Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στην Ευρυτανία, οι οποίες με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής τέθηκαν υπό έλεγχο και δεν δημιούργησαν μεγάλες ζημίες. Η μεγαλύτερη απ΄ αυτές εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κοντά στο Ησυχαστήριο στο Μικρό Χωριό.

H 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Διάβασα ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου ενημερώνει τα μέλη του, ότι μετά από έγγραφο που έλαβε από τον Οργανισμό Περιβάλλοντος Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Καρπενησίου,

: «Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»


Στις αρχές της δεκαετίας του 80 η παγκόσμια κοινότητα κατακλύστηκε από την είδηση για την ύπαρξη μιας αρρώστιας μεταδοτικής και απειλητικής για την ανθρώπινη ζωή: το AIDS.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Την άρση της κατάργησης της ταχυδρομικής ατέλειας για τον Περιφερειακό Τύπο ζήτησε από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο Λευτέρης Αυγενάκης

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων τοποθετήθηκε Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2012».

H 1η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Παρά τα ρεπορτάζ και τα όσα γράφονται και ακούγονται, ακόμη δεν είδαν το φως της δημοσιότητας πολλά ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των αυτοδιοικητικών του τόπου μας, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Είναι ένα θεματάκι που συζητιέται πολύ τελευταία και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τους έχοντες και μη έχοντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Ν. Ευρυτανίας Απολογισμός τοπικού μαθητικού διαγωνισμού πειραμάτων EUSO 2012

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26-11-2011, στο εργαστήριο του ΕΚΦΕ Ν. Ευρυτανίας, ο τοπικός μαθητικός διαγωνισμός πειραμάτων για την 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2012.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή. Ο διαγωνισμός στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα είναι αποκλειστικά πειραματικός και αφορά μαθητές Λυκείου.

Τράπεζα Τροφίμων στον Ι.Ν. των Ευρυτάνων Αγίων

Με πρωτοβουλία του γνωστού πολυκαταστήματος ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ εργαζόμενοι και εθελοντές πελάτες συγκέντρωσαν τρόφιμα, τα οποία και παρέδωσαν την περασμένη Κυριακή 27 Νοεμβρίου στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων π. Γεώργιο Χρυσαφογεώργο, προκειμένου αυτά να διανεμηθούν σε απόρους και πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Το μικρό δίνει αξία στο μεγάλο - Γράφει ο Κώστας Μήτσιος

Με αυτό το σύνθημα η Ομοσπονδία με τον τοπικό Σύλλογο Νεφροπαθών του νομού Φθιώτιδας οργάνωσαν εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των δημοτών, των πανελλήνων, υπέρ των αναξιοπαθούντων αναπήρων (παραπληγικών) συνανθρώπων μας.

Εκλογές στο Κυνηγετικό Σύλλογο Δυτικής Ευρυτανίας Πρώτος σε Σταυρούς ο Δημήτρης Γεωργαλής

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτικής Ευρυτανίας.
Η σπουδαία παρουσία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και η εκπλήρωση των βασικών στόχων του που είναι ενημέρωση των κυνηγών, η οργάνωση, η κατάρτιση, η ανάπτυξη κυνηγετικής ιδέας, συνείδησης και σεβασμού για το περιβάλλον

ΚΚΕ Στις 4 Δεκέμβρη η εκδήλωση στο Γοργοπόταμο

Η Κομματική Οργάνωση Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και τα Κεντρικά της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) θα τιμήσουν την 69η Επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου με εκδήλωση που διοργανώνεται, την Κυριακή 4 Δεκέμβρη, ώρα 11.30 το πρωί, στο Γοργοπόταμο.
Με ανακοίνωσή της, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Κεντρικά) καλεί τους αγωνιστές, τους φίλους και απογόνους της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση, ενώ καλούνται τα παραρτήματά της (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) σε όλη τη χώρα να οργανώσουν με όλα τα μέσα (πούλμαν, ΙΧ κ.λπ.) τη μετακίνηση όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση στο Γοργοπόταμο.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - Η ανυπαρξία στο μεγαλείο της

Ο ανύπαρκτος βουλευτής του Ν.Ευρυτανίας (ο ένθερμος χειροκροτητής του ΓΑΠ) ξέχασε τις υποσχέσεις που είχε δώσει στον Ευρυτανικό λαό για την στελέχωση των αγροτικών ιατρείων του νομού μας που μέχρι σήμερα έχουν μείνει μόνο στα λόγια. Ο βουλευτής πριν από μερικούς μήνες είχε δηλώσει ότι το πολυδύναμο ιατρείο στην Γρανίτσα

Με αίτημα Καρανίκα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής το θέμα της Ανάδειξης της Λίμνης Κρεμαστών και της παραλίμνιας περιοχής

Την σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και συγκεκριμένα της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών ζήτησε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 30 Νοεμβρίου η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου για συζήτηση  και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
1.Ένταλμα προπληρωμής για την κάλυψη του κόστους συντήρησης και ελέγχου του ΚΗΙ 4375 οχήματος.
2.Έγκριση δαπάνης για την επισκευή του ΚΗΙ 4378 οχήματος
3.Παραχώρηση εδαφικών λωρίδων στο Δήμο Καρπενησίου
4.Κατάρτιση όρων διακήρυξης για την εκμίσθωση δημοτικών σφαγείων

Επιτυχίες και Μετάλλια για τους αθλητές του «Α.Π.Σ. Καρπενήσι 2002» σε Ημερίδα Στίβου στο Αγρίνιο

Η αγωνιστική χρόνια για τον ΣΕΓΑΣ έχει αρχίσει και ο Σύλλογος Στίβου «ΑΠΣ Καρπενήσι 2002»  έδωσε το παρόν εκπροσωπώντας τον Ν. Ευρυτανίας,   στον πρώτο αγώνα για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012. Στην Ημερίδα Στίβου όλων των κατηγοριών, που διεξήχθη στο Αγρίνιο την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2011, συμμετείχαν Σύλλογοι από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας, Αχαΐας, Ηλείας, & Κέρκυρας.

Άγραφα-Απεραντιακός 1-0 - Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ στα ημιτελικά

 Στους 4 του κυπέλλου Ευρυτανίας προκρίθηκε ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ,  μετά το 1-0 επί του κατόχου του τίτλου Απεραντιακού. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου, καλύτερη στα σημεία, πήρε ακόμη μια σπουδαία νίκη στην φετινή της πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Οι Αγραφιώτες τώρα στους 4, θα αντιμετωπίσουν την Μυρίκη, στοχεύοντας στην πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης που θα είναι αν

Μυρίκη - Ποταμιά 2-0 - Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε


Στους 4 του Κυπέλλου Ευρυτανίας προκρίθηκε η Μυρίκη μετά την δύσκολη νίκη της επί της μαχητικής Ποταμιάς με σκορ 2-0. Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, πήρε την μεγάλη πρόκριση και έτσι στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τα Άγραφα. 
Η Ποταμιά σε ένα ακόμη παιχνίδι, έπαιξε καλή μπάλα, προσπάθησε για το γκολ, όμως στο τέλος όχι μόνο ηττήθηκε αλλά ολοκλήρωσε τον αγώνα με 8 παίχτες, λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισαν οι Ματζιούτας, Γκορόγιας και Φλωράκης (2η κίτρινη).

ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ – ΚΡΕΝΤΗ 1-2 - Στους 4 του Κυπέλλου η Κρέντη

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ευρυτανίας προκρίθηκε η Κρέντη μετά την νίκη της εκτός έδρας επί της Φραγκίστας με σκορ 2-1. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, πήρε δίκαια την νίκη – πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε πολύ καλά στοιχεία και πάλεψε το ματς στα ίσια. Ωστόσο όμως οι φιλοξενούμενοι αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική τους

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4η αγωνιστική

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
4η αγωνιστική

Αγρότης Λιαν.-Πυργετός 2-1
Ελασσόνα-Αμπελωνιακός 2-1
Αλμυρός -Αναγ. Καρδίτσας 1-1
ΑΠΟΚ Βελούχι-Ταυρωπός 2-0
Α.Ο. Καρδίτσας-Πύρασος 2-1
Μουζάκι-Καμένα Βούρλα 4-1

ΒΕΛΟΥΧΙ - ΤΑΥΡΩΠΟΣ 2-0 - ΑΠΟΚΑΡΑ μου

Την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο ΑΠΟΚ Βελούχι, που κέρδισε με 2-0 τον Ταυρωπό στο Καρπενήσι. Το συγκρότημα του Παύλου Σερμπέση κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση και παρά τις σημαντικές απουσίες των Μπακαλίδη και Αναστασόπουλου, πήρε σπουδαία βαθμολογική ανάσα αλλά και κουράγιο για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στις Βρυξέλλες ο Κλέαρχος Περγαντάς Συνάντηση με Όλι Ρεν και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα οΠεριφερειάρχης  Στερεάς  Ελλάδας  κ. Κλέαρχος   Περγαντάς    όπου πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων εργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 28/11/2011 ο κ. Περγαντάς συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και  αρμόδιο για τις Οικονομικές, Νομισματικές Υποθέσεις και τη Ζώνη του Ευρώ, κ. Olli Rehn (Όλι Ρεν), τον Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn (Γιοχάνες Χαν), και την Επίτροπο αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, κα Ανδρούλλα Βασιλείου.

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο με κυρίαρχα θέματα τη διαχείριση απορριμμάτων, τις έκτακτες εισφορές και την ανεργία

Συνεδρίασε στη Λαμία, στις 23 Νοεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο, πέρα από την ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν αρκετά επίκαιρα θέματα, από τα οποία ξεχωρίζουν: Η διαχείριση των απορριμμάτων
Όπως είναι γνωστό και ενημέρωσε το σώμα ο Περιφερειάρχης, πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, ευρεία πολύωρη σύσκεψη με Δημάρχους,

Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ - Γράφει ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος

Η όσφρηση είναι μια αίσθηση η οποία από τον καπνό των τζακιών που καίνε στα ορεινά χωριά προσλαμβάνει σε όλη τη διάστασή της την αίσθηση του χειμώνα και οι πιο ευαίσθητοι στη μύτη μπορούν μάλιστα να καταλάβουν από τι δέντρο τα ξύλα είναι αναμμένα στο παραγώνι. Όπως ελατίσια, κέδρινα, καστανίσια και άλλα γιατί όντως κάθε ξύλο όταν καίγεται έχει και διαφορετική μυρωδιά αλλ’ αυτό νομίζω είναι μια αίσθηση που κανένας πια δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει γιατί έχουμε χάσει την επαφή μας με τη φύση.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

H 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

*Οι περισσότεροι Δήμαρχοι της Ελλάδας αντιδρούν μαχητικά τις τελευταίες ημέρες, στεκούμενοι δυναμικά στο πλευρό των πολιτών ενάντια στα χαράτσια.

Οι έχοντες & οι μη έχοντες αυτοδιοικητικοί του τόπου μας

Τι δήλωσαν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία του Προγράμματος "Καλλικράτης" (Ν.3852/2010, άρθρο 61, παρ.4), ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κλέαρχος Περγαντάς, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης και άλλοι κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί του τόπου μας. Ποιοι αιρετοί δεν δημοσιοποίησαν ακόμη τα περιουσιακά τους στοιχεία και γιατί. 

Το πόκερ… με το ΓΠΣ Καρπενησίου

Συνεχίζοντας τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί σχετικά με το ΓΠΣ Καρπενησίου, επανέρχομαι για να εκθέσω κάποιους προβληματισμούς δικούς μου -αλλά και άλλων δημοτών- και είμαι βέβαιος ότι από αυτή τη ‘διαβούλευση’ κάτι καλό θα βγει στο τέλος.

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - “Σχετικά με το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Κατά την 26η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Καρπενησίου, 16 Νοεμβρίου 2011 και στη συζήτηση σχετικά με το «χαράτσι» που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες διαμέσου των λογαριασμών της ΔΕΗ, η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου έκανε την παρακάτω τοποθέτηση.
Αναταραχή επικρατεί και στην κοινωνία του Καρπενησίου από τα ατελείωτα «χαράτσια» που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. Ένα μέρος των δημοτών του δήμου μας αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι διαμέσου της ΔΕΗ. Οι πολίτες αυτοί είτε είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, ανήμποροι, άποροι, άνεργοι, κλπ. είτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

*Διάβασα κάπου ότι ο Δήμαρχος Καρπενησίου συμφωνεί με την καταγγελία του ΚΚΕ , που αφορά τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. του μουσείου των Κορυσχάδων και μάλιστα πως συμφωνεί ως προς την ουσία  και τάσσεται αλληλέγγυος στο αίτημα του ΚΚΕ.