Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Στόλισαν Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην όμορφη Δυτική Φραγκίστα

Γιορτινή νότα έδωσαν στη Δυτική Φραγκίστα ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και οι Σύλλογοι Νέων, Γυναικών και Γονέων & Κηδεμόνων, στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του χωριού.
Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διανύει η χώρα και ειδικά ο Δήμος Αγράφων, οι Πρόεδροι με πρωτοβουλία τους, αποφάσισαν το ταμείο του κάθε Συλλόγου να συνεισφέρει τον οβολόν του, ούτως ώστε να στολιστεί το δέντρο και να δημιουργηθεί Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο χωριό.

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Στον Δήμο Αγράφων βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Καρπενησίου. Ο Κώστας Μπακογιάννης επισκέφτηκε την Ανατ. Φραγκίστα ενώ συμμετείχε και στην συνέλευση των κατοίκων της Δαφνούλας για το μείζον θέμα της χωματερής.

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτ. Ευρυτανίας - Επανεξελέγη Πρόεδρος ο Δημήτρης Γεωργαλής

Κατά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα μετά από σύγκληση της Γ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτικής Ευρυτανίας την 27-11-2011 για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής διετούς θητείας, και το διορισμό του ΝΤΑΣΙΩΤΗ ΘΩΜΑ, Ταχυδρομικού Υπαλλήλου του Ταχυδρομικού Γραφείου Γρανίτσας Ευρυτανίας ως Ταμία του Δ.Σ. και του ΓΕΩΡΓΑΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, Συνταξιούχου Δασκάλου ως Προέδρου της Ελεγκτικής Επιτροπής συγκροτηθήκαμε σε σώμα την 12-12-2011 και εξελέγησαν για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή κατά αξίωμα οι κάτωθι:

Σεμινάριο από το ΕΚΦΕ Ευρυτανίας με θέμα: «Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Μαθημάτων V»

Στο πλαίσιο της παροχής της απαιτούμενης διδακτικής και οργανωτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών ΠΕ04 στην εργαστηριακή διδασκαλία, το ΕΚΦΕ Ευρυτανίας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Εργαστηριακή Διδασκαλία των Φυσικών Μαθημάτων V» την Τρίτη 20-12-2011 στο ΕΚΦΕ Ευρυτανίας (ΕΠΑΛ Καρπενησίου – 1ος όροφος)

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο 28ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟ



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ο 28ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ 51ΧΡΟΝΟ ΚΥΝΗΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΪΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΙΑ.

Γρήγορο ίντερνετ στην Ευρυτανία ζήτησε με Ερώτησή του στη Βουλή ο Ηλ. Καρανίκας


Γρήγορο ίντερνετ στην Ευρυτανία ζήτησε με Ερώτηση που κατέθεσε χθες 12/12/2011 στη Βουλή ο Βουλευτής Ευρυτανίας προς τους Υπουργούς Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ειδικότερα, στην Ερώτησή του ο Βουλευτής αναφέρει: «Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Ψυχολόγος για τον 28χρονο, στη Λάρισα για νεκροψία η σωρός του 51χρονου


Σε τραγική ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο 28χρονος που σκότωσε κατά λάθος τον φίλο του, κατά την διάρκεια κυνηγιού προχθές το απόγευμα στην Βοϊλάδα.
Όπως δήλωσε στους Αστυνομικούς, τους οποίους ειδοποίησε αμέσως για το συμβάν, δεν είδε τον 50χρονο όταν πυροβόλησε το αγριογούρουνο που περνούσε από μπροστά του, γιατί είχαν συμφωνήσει να βρίσκεται σε άλλο καρτέρι. Η άσχημη ψυχολογική κατάσταση του νεαρού κυνηγού,

ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΙΑ


ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΙΑ

Εγκρίθηκαν τα ποσά για τα προνοιακά επιδόματα! Και για τους δικαιούχους του ΟΓΑ …


Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα ποσά για την λειτουργία των προνοιακών ιδρυμάτων της χώρας αλλά και για την καταβολή επιδομάτων στους δικαιούχους του ΟΓΑ.

Το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε την έγκριση εντάλματος 115.000.000 ευρώ προς τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.) ως επιχορήγηση, προκειμένου να καταβάλλει στους δικαιούχους το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα Τρίτου καθώς και την ισόβια σύνταξη του διμήνου

Η Ουρανία Παπανδρέου την Κυριακή στο Καρπενήσι


H βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπανδρέου θα επισκεφτεί την ερχόμενη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το Καρπενήσι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ε.Π. η κ. Παπανδρέου θα έχει σειρά επαφών με παράγοντες του Νομού αλλά και με κατοίκους, με τους οποίους

Συνεδρίασε η (ΝΟ. Σ) Ν.Δ. Ευρυτανίας - Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Την περασμένη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 συνεδρίασε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή – Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ευρυτανίας, παρουσία του αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίου Λουλουδάκη.
Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Καρπενήσι, όπου παραβρέθηκαν αρκετά μέλη της, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις και τις προτάσεις του κ. Λουλουδάκη, αλλά και για να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα.

Τα παιδιά στόχος της διαφήμισης - Γράφει ο Κώστα Μήτσιος

Κυριευμένος ο σύγχρονος άνθρωπος από τη δίψα της κατανάλωσης, η οποία δεν υπήρξε απότοκος στέρησης αλλά αποτέλεσμα τεχνητής όξυνσης των αναγκών του εξαιτίας της διαφημιστικής πλημμυρίδας, ζει για να καταναλώνει.

Επίσκεψη Κώστα Μπακογιάννη στο Ίδρυμα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ στην Αν. Φραγκίστα

Την ιστορική Ανατ. Φραγκίστα και πιο συγκεκριμένα το Ίδρυμα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ» επισκέφτηκε την περασμένη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου. Ο Κ. Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο και στενό συνεργάτη του Ανατολικοφραγκιστιανό Νίκο Σουλιώτη, έφτασαν στην γενέτειρα του αειμνήστου Πρωθυπουργού της Ελλάδας,

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η γέννηση μιας ανθρώπινης Οικονομίας

Η γέννηση μιας ανθρώπινης Οικονομίας

Ζούμε μία ιδιαίτερα ρευστή περίοδο, στην οποία πολύ γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα, και που οδηγούν σε μία εκ των βάθρων αλλαγή. Ζούμε όλοι μας την αποκάλυψη των αδυναμιών του χθες, και την ανακάλυψη των δυνατοτήτων του σήμερα. Ένα στρατηγικό σημείο αναφοράς και προσοχής είναι η μετατροπή του οικονομικού μας συστήματος.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ - Γράφει ο Παναγιώτης Τσόπελας Δρ Δασολόγος-Φυτοπαθολόγος ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ-Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων


Τα τελευταία χρόνια μια καταστρεπτική ασθένεια έχει προσβάλλει τα πλατάνια σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας: η «ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου», που προκαλείται από το μύκητα Ceratocystis platani. Το παθογόνο αυτό έχει εισαχθεί στην Ευρώπη από την Αμερική κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην Ιταλία και τη Γαλλία η ασθένεια έχει δημιουργήσει μεγάλες καταστροφές.

Η άποψη του Θοδωρή Κατσιάδα, Δ.Σ. Αγράφων για το θέμα της χωματερής στη Δαφνούλα

Αγαπητοί συνδημότες στις 8/12/2011παραβρέθηκα στη λαϊκή  συνέλευση του διαμερίσματος Δαφνούλας μετά από πρόσκληση που δέχτηκα από την Πρόεδρο που πήρε την πρωτοβουλία να συζητήσει το πρόβλημα απορριμμάτων που έχει το χωριό. Φτάνοντας χάρηκα βλέποντας την απαρτία που είχε αυτή η συγκέντρωση από όλο το χωριό αλλά και του Δημάρχου  Καρπενησίου κ. Μπακογιάννη που με όσα ανέφερε προσπαθεί για την οριστική λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Ευρυτανία υπολογίζοντας να γίνει μέσα στο 2012. Θα ήταν παράλειψη  από πλευράς μου να μην αναφερθώ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ
 ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
Κατά την Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Νέου Αργυρίου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Δαφνούλας την 8η  Δεκεμβρίου 2011 παρευρισκομένου του Δημάρχου Αγράφων και Αντιδημάρχων, του Δημάρχου Καρπενησίου και τον Αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας,

Παρουσία Μπακογιάννη η λαϊκή συνέλευση στη Δαφνούλα για το πρόβλημα της χωματερής - Ακολουθούν, ψήφισμα διαμαρτυρίας των κατοίκων της Δαφνούλας καθώς και η άποψη για το θέμα αυτό του Δ.Σ. Αγράφων Θ. Κατσιάδα.

Την Πέμπτη 8-12-2011 στην Δαφνούλα  Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση παρουσία όλων των Δαφνουλιωτών, της  τοπικής προέδρου Δαφνούλας  Μώκα Δήμητρα, του δημάρχου Αγράφων  κ. Δημητρίου  Τάτση, του δημάρχου Καρπενησίου  κ. Κώστα Μπακογιάννη, του αντιδημάρχου Καρπενησίου  κ. Σουλιώτη, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Αγράφων 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΔΑΦΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ


                                       ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΔΑΦΝΟΥΛΑ 
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΧΕΙ 10ΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠ΄ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ
ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 

Νέα δημοσκόπηση της MRB. Στο 12% το ΠΑΣΟΚ ενώ για πρώτη φορά εμφανίζουν και την Χρυσή Αυγή!

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν την κατρακύλα με 20,7% και 12,1% αντίστοιχα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,1%, η Χρυσή Αυγή 1,5% (!), το Άρμα Πολιτών 1,1%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 3%.

Απο τα αξιωσημείωτα είναι οτι...
για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνουν σε δημοσκοπήσεις το κόμμα της Χρυσής Αυγής και έτσι όπως πάει σε λίγο θα περάσει και το κόμμα της Ντόρας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ

Με την ευκαιρία του εορτασμού των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, ο Διοικητής της Διοίκησης Π.Υ. Νομού Ευρυτανίας Πυραγός Φακίτσας Ευστ. Σταύρος προσκαλεί  όποιο επιθυμεί, στον εσπερινό που θα γίνει την 16η /12/2011 και ώρα 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καρπενησίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 11η αγωνιστική ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
11η αγωνιστική
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Άγραφα-Απεραντιακός 6-0
Άγιος Προκόπιος-Δόξα 0-1
Κρέντη-Κεράσοβο 2-0
Αίολος-Μυρίκη 3-0
Ποταμιά-Φραγκίστα 2-1

ΗΤΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΗ ΜΕΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 0-2 
Στο τέλος του αγώνα η Φθιώτιδα κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μέχρι εκείνο το σημείο οι καλοστημένοι στο γήπεδο Ευρυτάνες κρατούσαν μια ηρωική ισοπαλία. Τελικά οι φιλοξενούμενοι με δυο γκολ στο 79΄ με τον Αλαμάνη και με τον Μαργαρίτη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησαν με σκορ 0-2.

Άγιος Προκόπιος-Ραπτόπουλο 0-1 Τεράστια νίκη αλλά με απώλειες

Μεγάλη νίκη που την κρατάει μέσα στο στόχο της, σημείωσε η Δόξα επικρατώντας εκτός έδρας του Αγίου Προκοπίου με σκορ 1-0. Η ομάδα του Γ. Παπαδήμου, με το τρίποντο αυτό  έφτασε στην 5η θέση και με 16 βαθμούς στο ενεργητικό της διατηρεί πλέον ελπίδες για τα play off, καθώς μείωσε την διαφορά στο -5 από την 4η Μυρίκη.

Ποταμιά -Φραγκίστα 2-1 Μεγάλη νίκη με ανατροπή

Τους τρεις βαθμούς της νίκης έστω και δύσκολα πήρε η Ποταμιά επικρατώντας της Φραγκίστας με σκορ 2-1. Το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, μετά από μεγάλη προσπάθεια στην επανάληψη, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πανηγυρίσει μια πολύ σπουδαία νίκη, για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. 

ΚΡΕΝΤΗ - ΚΕΡΑΣΟΒΟ 2-0 - Άνετο τρίποντο με σβηστές μηχανές

Εύκολο απόγευμα πέρασε την περασμένη Κυριακή η Κρέντη επικρατώντας του Κερασόβου με το φτωχό 2-0. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου μάλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα γκολ αν οι επιθετικοί του ήταν πιο εύστοχοι στην τελική τους προσπάθεια. Ωστόσο όμως οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν άσχημη εμφάνιση και σε ένα σχετικά εύκολο ματς γι΄ αυτούς, παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου. Η Κρέντη με την νίκη της αυτή ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας έτσι στους 23 βαθμούς.

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6η αγωνιστική

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
6η αγωνιστική
Αναγ. Καρδίτσας - Πυργετός 2-1
Αμπελωνιακός - Ταυρωπός 4-1
Αγρότης Λιανοκλαδίου - Πύρασος 3-0
Ελασσόνα - Μουζάκι 1-3
Αλμυρός - Καμένα Βούρλα 0-0
Βελούχι - Α.Ο. Καρδίτσας 0-1

Βελούχι - Α.Ο. Καρδίτσας 0 -1 Άξιζε κάτι καλύτερο

Την ήττα γνώρισε το Βελούχι εντός έδρας από το ΑΟ Καρδίτσας με σκορ 1-0. Η ομάδα μας αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα καθότι έπαιξε καλή μπάλα ενώ έχασε και κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπακαλίδη ακόμη και να προηγηθεί στο σκορ. Στο τέλος μάλιστα η τύχη του γύρισε για τα καλά την πλάτη καθώς στο 79΄ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Τρούκη μετά από την καρφωτή κεφαλιά του Πολυτσέρη.

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Δ/ντή κ. Αργυρόπουλο

Την περασμένη Πέμπτη και ώρα 13.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην Λαμία στα γραφεία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, παράσταση διαμαρτυρίας σχετική με το θέμα της αναγκαστικής μετακίνησης συναδέλφου εκπαιδευτικού από την Ευρυτανία

Εόρτιο μύνημα του Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη


 Ο τόπος μας είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης του Χειμώνα. Ο Δήμος μας φοράει τα γιορτινά του και γίνεται ακόμη πιο όμορφος. Ίσως για αυτό, να ευθύνονται τα χιονισμένα βουνά μας, η μυρωδιά του καπνού από τα τζάκια, τα γραφικά χωριά μας και κυρίως οι φιλόξενοι κάτοικοι…

Ελάτε να περάσετε παραμυθένια Χριστούγεννα στο Καρπενήσι!

Ο Δήμος Καρπενησίου είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης του Χειμώνα. Φοράει τα γιορτινά του και γίνεται ακόμη πιο όμορφος. Ίσως για αυτό, να ευθύνονται τα χιονισμένα βουνά του, η μυρωδιά του καπνού από τα τζάκια, τα γραφικά χωριά του και κυρίως οι φιλόξενοι κάτοικοι…
Με τις «Γιορτές Χειμώνα», το Καρπενήσι προσκαλεί τον καθένα ξεχωριστά να γευτεί παραδοσιακά εδέσματα, να συμμετέχει σε εορταστικά διαδραστικά δρώμενα και πάνω απ’ όλα να παραμείνει όρθιος στο μεγάλο παγοδρόμιο που θα στηθεί για ένα μήνα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Για το συμβάν στο Μαραθιά, ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου. Σήμερα το μεσημέρι ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου ενώ για το θύμα παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή.


Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε όπως προαναφέραμε το κυνήγι αγριογούρουνου για την επταμελή παρέα κυνηγών στην Βοϊλάδα Μαραθιά του Δήμου Αγράφων. Στο καρτέρι, όπου βρίσκονταν δύο φίλοι της παρέας, ένας 51χρονος και ένας 28χρονος, πέρασε ξαφνικά μπροστά τους ένα αγριογούρουνο.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι δυο κυνηγοί σήκωσαν βιαστικά τις καραμπίνες και το πυροβόλησαν.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Τραγωδία το απόγευμα στον Δήμο Αγράφων και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Μαραθιά


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, κατά την διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρων από ομάδα 7 κυνηγών, στην τοποθεσία Βοϊλάδα, νεαρός κυνηγός σκότωσε κατά λάθος άλλο κυνηγό μεγαλύτερης από αυτόν ηλικίας.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Εορταστικό πρόγραμμα λειτουργίας καταστημάτων


Με απόφασή του το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου ανακοίνωσε το εορταστικό πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων.
Το πρόγραμμα θα τεθεί σε λειτουργία από την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου και έχει ως εξής:

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου θα διεξάγει εκλογοαπολογιστική συνέλευση για την ανάδειξη καινούργιου ΔΣ στις 14 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου (είσοδος από το κάτω μέρος).