Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Προκηρύχθηκαν (15) θέσεις εργασίας στο Δήμο Αγράφων

Ο Δήμος Αγράφων ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 15 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου.

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

* Δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν οι εργασίες του δρόμου των Αγράφων και όπως πληροφορήθηκα σταμάτησαν λόγω τάχα του Χειμώνα προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες καταπτώσεις δημιουργήσει η κακοκαιρία. 

Σημαντική παρέμβαση από τον Π.Σ. Λάμπρο Τσιτσάνη - Πρόταση αξιοποίησης της λίμνης των Κρεμαστών

Ως βασικό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης της κεντροδυτικής Ευρυτανίας και όχι μόνο, θεωρεί την αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης. Με παρέμβασή του ο κ. Τσιτσάνης και μετά τον αποχαρακτηρισμό της λίμνης που έγινε πριν από λίγο καιρό, ζητά από την Περιφέρεια να προχωρήσει ως πρώτο βήμα στην εκπόνηση Διαγνωστικής Μελέτης ανάδειξης της λίμνης,

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του άτυχου 51χρονου - Ο επίλογος μιας τραγωδίας που συγκλόνισε τον τόπο μας

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε το κυνήγι αγριογούρουνου για 7 κυνηγούς στην περιοχή «Απιδιά» Επισκοπής του Δήμου Αγράφων.
Στο καρτέρι, όπου βρίσκονταν δύο φίλοι της παρέας και πιο συγκεκριμένα στο σημείο «Κθάρι» για όσους γνωρίζουν την περιοχή, δυο κυνηγοί που ήταν στο καρτέρι αυτό, ο 51χρονος Χ.Σ και ο 28χρονος Ν.Γ., σήκωσαν βιαστικά τις καραμπίνες προκειμένου να πυροβολήσουν

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη τη χώρα– Που χρειάζονται αλυσίδες


Aναλυτική ενημέρωση για τους δρόμους που έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονοπτώσεων – παγετών αλλά και για αυτούς που είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Δείτε όλες τις περιοχές...

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Α. Δ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 59ο έως 65ο χλμ.
Α.Δ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Π.Ε.Ο Λαμίας – Καρπενησίου (θέση Ράχες Τυμφρηστού).

Στο "parapolitika" η αίτηση υπαγωγής στο 99 της "Ελευθεροτυπίας"

 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της «Ελευθεροτυπίας». Πριν από λίγη ώρα κυκλοφόρησε η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία η Χ.Κ. Τεγόπουλος, κατέθεσε αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Πρόκειται για μια κίνηση που είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από την εκδότρια του φύλλου Μάνια Τεγοπούλου. Ήδη, έχουν ενημερωθεί οι τράπεζες που δείχνουν θετικές στην συγκεκριμένη εξέλιξη.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ



Εύχομαι το 2012 να είναι μια χρονιά δημιουργική, ειρηνική, με υγεία και προσωπική ευτυχία για όλους.

Ο χρόνος που πέρασε ήταν χρόνος – καταλύτης, αφού σημαδεύτηκε από γενικευμένη κρίση και συνθήκες ανασφάλειας και έγινε αφορμή να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, ακολουθώντας δρόμους ρήξης και διαμαρτυρίας,

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ - Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - 7η αγωνιστική

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ - Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - 7η αγωνιστική

Πυργετός Λάρισας-Ταυρωπός 4-1
Πύρασος - Αναγέννηση Καρδίτσας
Μουζάκι-Αμπελωνιακός 0-3
Καμένα Βούρλα-Αγρότης Λιαν. 1-1
Α.Ο. Καρδίτσας-Ελασσόνα 1-0
ΑΠΟΚ Βελούχι-Αλμυρός Βόλου 1-0

Βελούχι-Αλμυρός 1-0 Τεράστια νίκη με τον Αναστασόπουλο


Μια πολύ σημαντική νίκη από πολλές πλευρές σημείωσε την περασμένη Κυριακή το Βελούχι. Ο εκπρόσωπός μας στην Δ΄ Εθνική, με πολύ υπομονή και τεράστια ψυχικά αποθέματα, έστω και στο τέλος κατάφερε να κατακτήσει χρυσό τρίποντο στην υπερπροσπάθεια που καταβάλει να παραμείνει στα σαλόνια του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21η αγωνιστική ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
21η αγωνιστική
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Άγραφα-Άγιος Προκόπιος 4-1
Ραπτόπουλο-Ποταμιά 1-1
Απεραντιακός-Αίολος 0-3 α.α
Φραγκίστα-Κρέντη 1-3
Μυρίκη-Κεράσοβο 6-0

ΔΟΞΑ - ΠΟΤΑΜΙΑ 1-1 - Τσίμπησε βαθμό στο τέλος

Ισόπαλος με σκορ 1-1 έληξε ο αγώνας μεταξύ Δόξας και Ποταμιάς. Οι γηπεδούχοι, παρότι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, στο τέλος δέχθηκαν την ισοφάριση από την μαχητική Ποταμιά και έτσι απώλεσαν δυο υπερπολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά τους να παραμείνουν κοντά στο κυνήγι της 4ης θέσης που οδηγεί  στα play off.

Μυρίκη-Κεράσοβο 6-0 Με εξάρα επέστρεψε στις νίκες

Με το εντυπωσιακό 6-0, επιβλήθηκε του ουραγού Κερασόβου, η Μυρίκη, επιστρέφοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επιτυχίες μετά την ήττα με 3-0 από τον Αίολο την προηγούμενη αγωνιστική.
Η ομάδα του Βασίλη Φούκα, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Σιταρά που πέτυχε Χατ-ρικ δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους που κατέβηκαν στον αγώνα αυτό με σύνθεση ανάγκης καθότι απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι αδελφοί Βλάχου, που είναι από τα βασικότερα στελέχη του Κερασόβου.

Απεραντιακός-Αίολος 0-3 α.α. Τρίποντο χωρίς άγχος Δεν κατέβηκε ο Απεραντιακός

Δεν κατέβηκε να αγωνιστεί ο Απεραντιακός με τον Αίολο με αποτέλεσμα η ομάδα του Προφήτη Ηλία που παρουσιάστηκε κανονικά στο γήπεδο να πάρει τον αγώνα στα χαρτιά με με 3-0.
Σύμφωνα με το Άρθρο 21 ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων (Παράγραφος 2), το αγώνας κατοχυρώνεται στον Αίολο με 3-0 στα χαρτιά, ενώ οι Απεράντιοι μηδενίζονται από αυτό το παιχνίδι

Κλιμακώνεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων ασφάλειας σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.


Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εντατικοποιούν τις δράσεις τους με την κλιμάκωση των προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Άγραφα-Άγιος Προκόπιος 4-1 Καλπάζοντας στην κορυφή

Μια ακόμη ευρεία νίκη σημείωσε ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ στον φετινό μαραθώνιο, επικρατώντας αυτή τη φορά του αδύναμου Αγίου Προκοπίου με σκορ 4-1. Οι πρωτοπόροι του τοπικού μας πρωταθλήματος, κάνοντας επίδειξη δύναμης, έφτασαν τους 31 βαθμούς και με το τέλος του έτους φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ελπίζοντας ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι τέλος.

Φραγκίστα -Κρέντη 1-3 Ο μικρός Αη-Βασίλης «χτύπησε» δυο φορές Επαγγελματική νίκη της Κρέντης με πρωταγωνιστή τον νεαρό Χρυσαφόπουλο


Το 3 στα 3 με αντίπαλο την Φραγκίστα έκανε η Κρέντη, πετυχαίνοντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια την φετινή χρονιά. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, ανώτερη σε όλους τους τομείς έφτασε δίκαια στην νίκη με σκορ 3-1, παραμένοντας έτσι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς. Από την άλλη, η Φραγκίστα, παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειές της, γνώρισε την ήττα, την 3η συνεχόμενη, παραμένοντας έτσι στους 9 βαθμούς και στην 8η θέση.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αυτής ήταν ο πολλά υποσχόμενος πιτσιρικάς της Κρέντης, Κώστας Χρυσαφόπουλος,

Λευκά Χριστούγεννα στο Καρπενήσι



 Ξεκούραση, εναλλακτικές δραστηριότητες, καλό φαγητό, εξορμήσεις στα
ευρυτανικά χωριά, ατελείωτες ώρες διασκέδασης στο παγοδρόμιο
και φυσικά σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο
Το ολόλευκο Καρπενήσι και τα χωριά μας σας περιμένουν... για μοναδικές
χριστουγεννιάτικες απολαύσεις

Με 6,2 εκατ. ευρώ επιχορηγούνται οι Δήμοι για τα Σχολεία τους!!!

Από αυτά 331.075 ευρώ κατανέμονται στους δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με 15.181,08 ευρώ ο Δήμος Καρπενησίου.
Με 6.207.476,01 ευρώ επιχορηγεί, το υπουργείο Εσωτερικών, τους Δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για να καλύψουν δαπάνες που σχετίζονται με με την καταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων τους, καθώς και των υπηρεσιών που τους μεταφέρθηκαν σύμφωνα με τον Καλλικράτης.

Συναντήσεις Σταϊκούρα με στελέχη της ΝΔ και φορείς της Ευρυτανίας

Με απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου πραγματοποιήθηκαν εβδομαδιαίες Εκπροσωπήσεις και στις 72 Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος, αποτελούμενες από Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Θεματικούς Τομεάρχες.

Κλειστά και αύριο Παρασκευή τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αγράφων

Σας γνωρίζουμε ότι με απόφαση του Δημάρχου Αγράφων όλα τα σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης ( Γυμνάσια-Λύκεια -ΕΠΑΛ)  δεν θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 23-12-2011 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Για τα σχολεία του Δήμου Καρπενησίου αναμένεται ανακοίνωση εντός της ημέρας.

Μια ξεχωριστή φιλία!!

Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκέμβρη του 2011 θα μείνει  αξέχαστο για τους μαθητές  και τις μαθήτριες της Τετάρτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Καρπενησίου και του 6ου Δημοτικού Χαλανδρίου!!

Ένα ημερολόγιο διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα

Την αγάπη τους και τη μεγαλοψυχία τους για τα μικρά παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ανεμώνη» του Δήμου Καρπενησίου, δείχνουν με το καλύτερό τους τρόπο τα μέλη του Γυμναστικού Συλλόγου Άτλαντα 2008, με την ευγενική προσφορά τους να δημιουργήσουν ένα ημερολόγιο για το έτος 2012 και τα έσοδα του οποίου θα προσφερθούν για τις ανάγκες του Κέντρου.

Dancing on ice στο Καρπενήσι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Χριστούγεννα όπου να ‘ναι φτάνουν και οι Καρπενησιώτες το τίμησαν δεόντως με τη φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου.

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου Πρώτη σε ψήφους η Μαρία Χαντζοπούλου

Την περασμένη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε εκλοαπολογιστική συνέλευση για την ανάδειξη καινούριου Δ.Σ. στον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.
Μετά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου τα αποτελέσματα κατά σειρά ψήφων έχουν ως εξής:

Το τμήμα Νεράϊδα – Μαυρομμάτα της επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Αγρινίου δηλ. του Παραμεγδόβιου

Άρθρο της εφημερίδας “Τα χρονικά της Νεραϊδας Δολόπων”
● Να τελειώσουν οι μελέτες
● Να γίνει επειγόντως η Γέφυρα
● Απαιτούμε πρόσβαση
Καθολικό και επιτακτικό αίτημα όλων των χωριών της βόρειας Ευρυτανίας και της νότιας Καρδίτσας είναι να υπάρξει επιτέλους πρόσβαση, βατότητα, να μπορεί να κινηθεί Ι. Χ. αυτοκίνητο όλες τις μέρες του χρόνου, στο τμήμα Νεράϊδα – Μαυρομμάτα της Επαρχιακής Οδού Καρδίτσας – Αγρινίου δηλ. του Παραμεγδόβιου.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ή ΛΑΘΗ ΟΔΗΓΩΝ;


ΔΥΟ ΙΧ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ...

ΟΤΑΝ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΕ ΧΙΟΝΙ....



Το χιόνι είναι ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο δεν δείχνει κάποια φανερά σημάδια για τη στιγμή που θα πέσει, όπως η βροχή για παράδειγμα ή οι κεραυνοί που φωλιάζουν μέσα στην κοιλιά των βαριών σύννεφων που φέρνει ο αέρας από το νοτιά και τον βοριά…

Φυσικά και το χιόνι κι αυτό έρχεται με τα σύννεφα αλλά έχει κάποια σημεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από τη βροχή και αυτά δεν τα καταλαβαίνουν μόνο οι μετεωρολόγοι, αλλά και όσοι ζουν στην ύπαιθρο χώρα χωρίς όμως να έχουν χάσει την επαφή τους με την φύση.

Το βασικό σημείο που φανερώνει ότι κάποια στιγμή θα χιονίσει είναι η σιωπή, μια σιωπή που καλύπτει όλο το θόλο του συννεφιασμένου ουρανού που κατεβαίνει πολύ χαμηλά, ως τα γόνατα των βουνών θα έλεγα · σιωπή που την κάνει πιο βαριά ένα γαλακτερό φως που μοιάζει να βγαίνει από παλιά γυάλινη φιάλη, σαν εκείνες τις παλιές που είχαν μια γαλαζωπή απόχρωση.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση διοργανώνει η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Καρπενησίου. Η ωραία αυτή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ. στη αίθουσα της Δημόσιας Βασικής Βιβλιοθήκης. Κατά την διάρκεια της θα ομιλήσει ο π. Κωνσταντίνος Λιάπης και εν συνεχεία θα ψαλλούν ύμνοι Χριστουγέννων και κάλαντα Χριστουγέννων,

ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΟΙ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Επαφές και συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων στο Καρπενήσι

Περιοδεία και σειρά επαφών στην Ευρυτανία είχαν την περασμένη Δευτέρα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Κλιμάκιο με τους Γιάννη Παρασκευόπουλο, Στέφανο Σταμέλλο και Θοδωρή Δημητρόπουλο είχε ενημερωτικές συναντήσεις για τα τοπικά προβλήματα με τον Αντιπεριφερειάρχη  Ευρυτανίας κ Καραμπά και τον δήμαρχο Καρπενησίου κ Μπακογιάννη.

ΣΥΝΕΔΡΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνεδριάζει σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2011 στις 14 μ.μ. στη Λαμία το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση του σχεδίου του «Στρατηγικού Σχεδιασμού 2012-2014» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κλ. Περγαντάς..
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση συγκρότησης Περιφερειακής Επιτροπής Επαγγελματικής Κατάρτισης Στερεάς Ελλάδας. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπέτσιος Νικόλαος.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Καρπενησίου

Για Ψήφιση προϋπολογισμού 
οικ.έτους 2012 και άλλα 17 θέματα

Συνεδριάζει σήμερα 21 Δεκεμβρίου   2011 ημέρα Τετάρτη   και ώρα 20.00μμ, το Δ.Σ. Καρπενησίου για για την ψήφιση του προϋπολογισμού 2012 και για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

Την έσφαξε σαν μάγισσα…

Κοντά στην διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας 85χρονης γυναίκας βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές. Δράστης της στυγερής δολοφονίας της ηλικιωμένης, είναι τελικά ο 25χρονος εγγονός της ο οποίος είχε ειδοποιήσει την αστυνομία σήμερα το πρωί για το θάνατό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Κινδυνεύει η Δυτ. Φραγκίστα

Η Δυτική Φραγκίστα, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό κατολισθητικό φαινόμενο, το οποίο το τελευταίο καιρό έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, και ο Πρόεδρος του χωριού Θύμιος Κολοκύθας ζητά την άμεση λήψη μέτρων.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Την περασμένη Δευτέρα 05-12-2011 η Α.Λ.Α.Κ πραγματοποίησε τις Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Την Τρίτη 06-12-2011 οι εκλεχθέντες συνεδρίασαν και το νέο Δ.Σ διαμορφώνετε ως εξής:

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Κάπου άκουσα ότι η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας ζήτησε από το Γηροκομείο Καρπενησίου, να προβεί στα δέοντα για την ίδρυση Γηροκομείου στην ευρύτερη περιοχή του  πρώην δήμου Απεραντίων. Δεν ξέρω στους δύσκολους καιρούς αν θα προχωρήσει το θέμα, θα ήθελα όμως να σας πω αγαπητοί μου αναγνώστες ότι την ίδρυση Γηροκομείου στην κεντροδυτική Ευρυτανία, είχε ζητήσει με επίσημο έγγραφο του εδώ και 12 περίπου χρόνια, γνωστός Νομικός από μεγάλο χωριό του πρώην Δήμου Αγράφων, έχοντας μάλιστα και την σύμφωνη γνώμη του τότε Βουλευτή Ευρυτανίας Δημοσθένη Τσιαμάκη καθώς και του τότε Δημάρχου Φραγκίστας και μετέπειτα Προέδρου του Γηροκομείου Καρπενησίου Βασιλείου Γούλα.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης


Συνεδρίασε στις 16-12-2011 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στη Λιβαδειά και ύστερα από αρκετή συζήτηση ενέκρινε τα παρακάτω θέματα:
Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) λατομείου Αργίλου στη θέση «Ράχη Σάμαρη» της Τ.Κ. Αμπελοχωρίου, του Δήμου Θηβαίων Ν. Βοιωτίας.