Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Γιώργος Χρυσαφόπουλος Προπονητής Α.Ο. Κρέντης: “... Αν μας προκύψει το πρωτάθλημα δεν θα πούμε όχι”


Στα πλαίσια της συχνής μας επικοινωνίας με παράγοντες του τοπικού μας ποδοσφαίρου, σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στις αθλητικές σελίδες του Ε.Π. τον Προπονητή του Α.Ο. Κρέντης. Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος, διπλωματούχος πλέον προπονητής ερασιτεχνικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, απόφοιτος της Σχολής Προπονητών Ποδοσφαίρου UEFA B΄ , το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την ομάδα της Κρέντης, με σκοπό να κάνει μια καλή πορεία και να πάει την ομάδα αυτή όσο γίνεται πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Μέχρι στιγμής, η καλή και συντονισμένη δουλειά που γίνεται και το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, βρίσκουν την Κρέντη στην 3η θέση της βαθμολογίας και στους 4 του κυπέλλου.

Βόμβα Καρανίκα - Με επιστολή τους ο Βουλευτής Ευρυτανίας όπως και ο Βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης ζητούν άμεση εκλογή Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου

Να ανοίξει άμεσα η διαδικασία για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ζητούν με επιστολή τους οι βουλευτές Ευρυτανίας και Μεσσηνίας του κόμματος Ηλίας Καρανίκας και Οδυσσέας Βουδούρης.
«Είναι προφανές ότι η συζήτηση για το θέμα αυτό δεν μπορεί να μετατεθεί για μετά τις εκλογές. Συνεπώς πρέπει η διαδικασία να ολοκληρωθεί χωρίς άλλη αναβολή, προκειμένου να μην καταστεί σοβαρό βαρίδι στην υλοποίηση των κρίσιμων κυβερνητικών στόχων.

ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΡΘΙΑ - Του Νάκου (Μάκκα) Μοτσεριώτη

Είναι πρωί, ψυχρούλα, βοριαδάκι, ησυχία. Αυχένας περιοχή, μικρό δρομάκι που περνούσαν παλιά φορτωμένα ζώα. Δάσος με διάφορα δένδρα αλλά ακριβώς εδώ είναι μια μικρόφυλη βελανιδιά (μεράδι) μεγάλο δένδρο παλιό, λένε οχτακοσίων χρόνων και βάλε. Δίπλα μια πλατίτσα πεντακοσίων χρόνων (μεγάλο φύλο βελανιδιά). Κάτω ακριβώς ένα πουρνάρι περίπου 80 χρόνων. Καλημέρα γείτονες λέει το μεράδι και αρχίζουν την καθημερινή τους ρουτίνα. Συζητούν για τον καιρό, λένε για τη ζωή τους και το πεπρωμένο. Λένε πως είναι από το Θεό, ότι πρέπει να καίγονται μετά το θάνατό τους για να ζεσταθούν οι άνθρωποι όταν κάνει κρύο, λένε πως είδανε πολλούς ανθρώπους που πέρασαν και ζούσαν σ’ αυτά τα μέρη.

ΔΟΣΙΘΕΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΙΤΖΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΩΝ (ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΗΣ) - Γράφει ο Θαν Γιαννακόπουλος, Καθηγητής ΑΠΘ

Ο κατά κόσμο Παναγιωτίδης , Δοσίθεος,  Επίσκοπος Λιτζάς και Αγράφων, γεννήθηκε στις Σοφάδες Καρδίτσας το 1762. Επίσκοπος έγινε το 1793. Με την έναρξη της Επανάστασης για την ανάσταση του γένους πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως στρατιωτικός υπό τον Γιαννάκη Γιολδάση , στη μάχη του Μεγάλου Χωριού, στη Μάχη της καλιακούδας , αλλά αργότερα υπό τον Καραϊσκάκη στη Μάχη της Κορομηλιάς προφανώς με το σώμα του Κωνσταντή Γιολδάση καθώς και στην πολιορκίας της Αθήνας. Μαζί με τον επίσκοπο  Παλαιών  Πατρών Γερμανό  έλαβε μέρος στην Α΄ Εθνική  Συνέλευση της Επιδαύρου ως πληρεξούσιος του Καρπενησίου,

Ελλάς Ελλήνων Ναυαγών; - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο τα τελευταία δυο - τρία χρόνια να μιλούμε και να γράφουμε για τα κακώς κείμενα της πατρίδας μας. Δυστυχώς όμως οι απλοί πολίτες, δηλ. η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας βλέπει την κατάρρευση όλων των αξιών να έρχεται όλο και πιο κοντά και οι πολίτες να παραμιλούν στα σπίτια και τις καφετέριες.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ευχαριστήρια & ευχές της Εκκλησιαστικής Επιτροπής «Αγίου Νικολάου» Κορίτσας Κλειτσού Αγράφων

 Με αφορμή τη γιορτή του Ευαγγελιστή Λουκά στις 18 Οκτ, ως Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαριστούμε θερμά: τους πανασιολογιώτατους Ηλαρίωνα & Γεράσιμο για το μεγάλο ενδιαφέρον & για τις συχνές λειτουργίες τους στην Εκκλησία μας, τον χωριανό μας Γεώργιο Θέο για την συνεχή ηθική & οικονομική βοήθειά του. Ευχαριστούμε τους επισκέπτες: τον Περιφερειακό Σύμβουλο Τ Σκλαπάνη, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κ Χούπα, τον πρώην Δήμαρχο & νυν Σύμβουλο Αγράφων Βαγγέλη Κατσιφό,

Ταξιδεύοντας με μουσική και χορό


Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Η ωραία αυτή γιορτή έλαβε χώρα την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα της Δημόσιας Βασικής Βιβλιοθήκης και κατά την διάρκεια της μίλησε ο π. Κωνσταντίνος Λιάπης

180 χρόνια από το μαρτυρικό θάνατο του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια - Παράδειγμα πολιτικού προς μίμηση - Γράφει ο Κ. Μήτσιος

Σήμερα, που διαβρώθηκαν οι συνειδήσεις και πολλαπλασιάστηκε το κακό, που αρνηθήκαμε διαρρήδην το καλό και τις αξίες, το Θεό και το συνάνθρωπο, σε εποχή αντιπνευματική και προπάντων αυτονόμησης, έχουμε ανάγκη από πρότυπα, από οδοδείκτες και αιώνια παραδείγματα προς μίμηση. Η ευθύνη βαρύνει όλους μας για το ηθικό κατάντημα της πατρίδας μας.

Και πάλι στην αναμονή το ΠΑΣΟΚ – Νέο Πολιτικό Συμβούλιο στις 4 Ιανουαρίου!

Παιχνίδι με τα νεύρα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και των «μνηστήρων» για τη θέση του προέδρου στο κόμμα μοιάζει να παίζει ο Γ. Παπανδρέου. Η προχθεσινή πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, διήρκεσε σχεδόν 12 ώρες (ξεκίνησε στις 16.30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα).

Παραίτηση δύο εισαγγελέων για ...παρέμβαση του οικονομικού εγκλήματος στο υπ. Δικαιοσύνης!


Μείζον πολιτικό ζήτημα στο οποίο οφείλει να τοποθετηθεί η παρούσα κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκαλεί η παραίτηση την οποία υπέβαλαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης επιφορτισμένοι με το καθήκον να χειρίζονται τις υποθέσεις μη καταβολής ΦΠΑ και χρεών στο Δημόσιο και κυρίως

Βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις από το Δήμο Καρπενησίου


Μια υπέροχη βραδιά, αφιερωμένη στους αριστεύσαντες μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Καρπενησίου, αλλά και σε συμπολίτες μας που έχουν προσφέρει με το δικό τους τρόπο στην Ευρυτανία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.
Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου, του Δημάρχου κ. Κώστα Μπακογιάννη, μαθητών, γονέων, επισήμων, αλλά και αρκετών δημοτών, το βράδυ της Πέμπτης το πνεύμα των Χριστουγέννων πλημμύρισε την αίθουσα του συνεδριακού κέντρου.

Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής


Στις 20 Δεκεμβρίου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κύριο Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων παρουσίασε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία Οικολογικών Πάρκων στο Δήμο Καρπενησίου. 

Δράση Ενάντια στο Χαράτσι της ΔΕΗ

Την Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011 ο Νίκος Σερετάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καρπενησίου, πραγματοποίησε παράσταση στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Καρπενήσι για το θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων.
Δεδομένου ότι δεν ήταν παρών κάποιος προϊστάμενος ή υπεύθυνος ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης αρκέστηκε στο να καταθέσει συμβολικά λογαριασμούς ηλεκτρικού για τους οποίους έχει πληρωθεί μέσω ΑΤΜ μόνο η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και τα δημοτικά τέλη και όχι το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Καρπενησίου για την 29η Συνεδρίαση του ΔΣ: «Ανοίγουν το Δρόμο για Παράδοση Βουνών και Ποταμών στα Επιχειρηματικά Συμφέροντα που Συνδέονται με τις ΑΠΕ»

Στη 19η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 21 Δεκέμβρη 2011, η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα παρακάτω ζητήματα, για τα οποία δεν έλαβε καμία απάντηση:
* Για την απεργία της Ελληνικής Χαλυβουργίας που διανύει την 52 μέρα. Οι 400 χαλυβουργοί δίνουν περήφανη ταξική απάντηση στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και του Μάνεση,

Αντιδράσεις πολιτών για το ΧΑΡΑΤΣΙ

1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΑΛΑΩΡΑΣ 


2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΒΑΛΑΩΡΑΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Από 1η Ιανουαρίου αλλάζουν άρδην τα όρια συνταξιοδότησης σε δημόσιο – ιδιωτικό τομέα

40 χρόνια δουλειάς  και σύνταξη στο 65ο έτος είναι τα νέα όρια που τίθενται σε ισχύ για όλους τους εργαζόμενους από την 1η Ιανουαρίου, πλην εκείνων που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά πριν το 1983, σύμφωνα με τον νέο ασφαλιστικό νόμο 3863/2010.
Στο Δημόσιο η αναπροσαρμογή των ορίων θα ολοκληρωθεί το 2013 και στον ιδιωτικό τομέα το 2015.

Έφυγε πρόωρα ο καλός δάσκαλος Ταξιάρχης Μήτσιος

Πρόωρα, σε ηλικία μόλις 59 ετών, έφυγε για την άλλη ζωή ο Ταξιάρχης Μήτσιος, ένας σπουδαίος άνθρωπος και πάνω απ΄ όλα ένας άξιος και χαρισματικός εκπαιδευτικός του τόπου μας. Ο αείμνηστος Ταξιάρχης, πατέρας δυο παιδιών, του Γεωργίου και της Κωνσταντίνας, γεννήθηκε στην Κρέντη στις 28/2/1952 και εκεί διέμεινε μονίμως έως και της τελευτής του. Σπούδασε Βιολογία και ως Πτυχιούχος Βιολόγος,

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, για κλοπή σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων

Αναζητείται ο 31χρονος συνεργός τους

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, για κλοπή σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων  

Παράταση έως τις 10/1 στα τέλη κυκλοφορίας - Έως τις 2/1 για τις υπόλοιπες εκκρεμότητες

Επισημοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η παράταση έως τις 10 Ιανουαρίου για την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας.

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Κυριολεκτικά στο έλεος του χιονιά ήταν για πέντε (5) ολόκληρες μέρες η περιοχή του τ. Δήμου Δομνίστας.  Από την Πέμπτη, 22-12-2011 οπότε άρχισε η κακοκαιρία, μέχρι και το πρωί της Τρίτης, 27-12-2011, η πρόσβαση του  κεντρικού επαρχιακού δρόμου  Ράχες Τυμφρηστού – Ψηλός Σταυρός ήταν σχεδόν αδύνατη για πολλά οχήματα. Αποτέλεσμα: Αρκετοί ματαίωσαν την εκδρομή τους κατά τις Άγιες αυτές ημέρες στα χωριά μας, με επακόλουθα,

Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΣ… Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος

Μπορεί να ξαναγεννηθεί ένας τόπος; Βεβαίως και μπορεί!
Ξαναγεννιέται κάθε πρωί με την πρώτη ακτίνα του ήλιου. Κάθε πρωί ένας καινούργιος τόπος, διαφορετικός από αυτόν που έχει νυχτώσει, λάμπει κάτω από το φως της ημέρας. Συμβαίνει όμως κάποιες φορές, ένας τόπος να μοιάζει αγνώριστος λόγω της εποχής ή λόγω κάποιου ιδιαίτερου κλιματολογικού φαινομένου.

Συνεδρίασε σε Ειδική και Τακτική συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Συνεδρίασε σε Ειδική και Τακτική συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας όπου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν το Επιχειρησιακό Σχέδιο για το «καλάθι» αγροτικών προϊόντων, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014 της Περιφέρειας και η υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για την προάσπιση της δημόσιας υγείας
Στη Λαμία, στις 21 Δεκεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, συνήλθε σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις, Ειδική και Τακτική.Στην Ειδική Συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για το «καλάθι» αγροτικών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας, ολοκληρώθηκε θεσμικά η διαδικασία εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου και