Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Οι μαθητές του Γυμνασίου – Λ.Τ. Κερασοχωρίου Έδειξαν περιβαλλοντική ευαισθησία με δενδροφύτευση στο σχολείο τους

Μία ακόμη δράση υλοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου – Λ.Τ. Κερασοχωρίου και αφορούσε το περιβάλλον. Την Τετάρτη 25 Απριλίου αφού καθάρισαν την αυλή του σχολείου τους από τα σκουπίδια κι άλλα αντικείμενα, φύτεψαν εξήντα δενδρύλλια  περιμετρικά του προαυλίου χώρου.
Με την επίβλεψη του φιλόλογου καθηγητή τους κ. Ευθυμίου Κουφογιάννη – ένας από τους υπεύθυνους του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιεί φέτος το σχολείο - αλλά και με τη συνδρομή των καθηγητριών κ.κ. Σοφίας Λογοθέτη, Μαρία Βίτσα και Χρυσάνθης Ανδρεοπούλου, οι μαθητές προσπάθησαν ν’ αλλάξουν και να ομορφύνουν την όψη του σχολείου τους που έχει φθαρεί από το χρόνο.
Δούλεψαν με ενθουσιασμό και μεράκι δίνοντας την υπόσχεση να φροντίζουν τα φυτά για όσα χρόνια θα είναι στο σχολείο ώστε οι ίδιοι αλλά κυρίως οι επόμενες γενιές των μαθητών να απολαμβάνουν την ομορφιά αλλά και τη σκιά τους. Ο επόμενος στόχος τους είναι ένα κιόσκι για να μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους έξω στη φύση και η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ για να μπορούν με ασφάλεια να αθλούνται. Να σημειωθεί ότι τα δενδρύλλια ήταν μία ευγενική χορηγία του δασαρχείου Καρπενησίου το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετικό αίτημα του σχολείου.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στον καθαρισμό και τη δενδροφύτευση ήταν: (α’ γυμνασίου) Αλίκη Γκαρίλα, Ευάγγελος Ζανιάς, Λάμπρος Θεοδωρογιάννης, Νεκτάριος Κολοκύθας, Μαρία Κουρκουβή, Παναγιώτης Μάκκας, (β’ γυμνασίου) Ευθύμιος Γκαλιμάνης, Χρήστος Κουρκουβής, Παύλος Κουτσιούμπας, Κατερίνα Λάππα, Δέσποινα Μάκκα, Μαρία Σκλαπάνη (γ’ γυμνασίου) Γιώργος Θεοδωρογιάννης, Βασίλης Κουρκουβής, Αθανάσιος Ντάλλας, Ιωάννα Σβερώνη, Λάμπρος Τόλης (α’ λυκείου) Παναγιώτης Γερονίκος, Αθανάσιος Γκαρίλας, Στεφανία Κακαβίτσα, Γιώργος Λάππας, Δημήτρης Μακρής, Ρίτσα Σβερώνη, Σωτηρία Τουμαρά, Γεωργία Τσέτσου (β’ λυκείου) Σωτήρης Λάμπρου, Παύλος Σβερώνης (γ’ λυκείου) Σπύρος Τσέτσος.