Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Έκανα ό,τι μπορούσα για να μην πάμε σε εκλογές, λέει ο Φώτης Κουβέλης


Την  διαβεβαίωσή του ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να μην πάει η χώρα σε νέες εκλογές έδωσε ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνάντησης των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παράλληλα έκανε λόγο για μικροκομματικά παιχνίδια τα οποία εμπόδισαν το σχηματισμό κυβέρνησης.

Φαίνεται ότι, από την πρώτη στιγμή, κάποιες δυνάμεις είχαν την επιλογή να πάμε σε εκλογές, για το στενό κομματικό τους συμφέρον, συμπλήρωσε καλώντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
«Να πω με σαφήνεια και κατηγορηματικά ότι έκανα ό,τι μπορούσα με το ποσοστό που είχα για να μην υπάρξει προσφυγή σε νέες εκλογές και να υπηρετηθεί το συμφέρον της χώρας», τόνισε ο Φ.Κουβέλης.
«Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και η κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της», είπε.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόταση του για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα και συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχο την παραμονή στο εύρω και την απαγκίστρωση από το μνημόνιο.
Ζητούσε παράλληλα να υπάρξει ειδική δέσμευση των δυνάμεων που θα συμμετείχαν στην κυβέρνηση (τουλάχιστον τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ) για την άμεση έναρξη συστηματικής διαπραγμάτευσης.
Πρότεινε η κυβέρνηση να αναλάβει ενέργειες, μεταξύ άλλων, για την άρση νομοθεσίας στη μείωση μισθών και την επιμήκυνση της περίοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνία «πρότεινα να υπάρξει δέσμευση για  αλλαγές στο πολιτικό σύστημα που θα υπηρετούν διαφάνεια», πρόσθεσε.
«Δυστυχώς δεν επήλθε συμφωνία και η πρόταση δεν έγινε δεκτή», τόνισε ο κ.Κουβέλης.