Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο Κώστας Κοντογεώργος Βουλευτής Ευρυτανίας


Το πε και το κάνε ο Κώστας Κοντογεώργος. Στην κεντρική προεκλογική ομιλία της Νέας Δημοκρατίας στο Καρπενήσι την Παρασκευή το απόγευμα, δήλωσε πως την Κυριακή το βράδυ θα γιορτάσουν οι υποψήφιοι της ΝΔ. τη νίκη τους στην Κεντρική Πλατεία του Καρπενησίου.

Στην πλατεία, ωστόσο δεν πήγαν όμως την καθαρή και τεράστια νίκη του κόμματος και του Κώστα Κοντογεώργου, φίλοι και υποστηρικτές του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου την γλέντησαν δεόντως στα γραφεία του κόμματος. Ο Κώστας Κοντογεώργος εκλέχτηκε πανηγυρικά Βουλευτής Ευρυτανίας εκπροσωπώντας το Νομό μας στη Βουλή, σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις που διανύει η χώρα μας.
Ο νέος Βουλευτής Ευρυτανίας έκοψε πρώτος το νήμα με 2640 ψήφους, ενώ οι συνυποψήφιοί του αν και με μεγάλη διαφορά από τον κ. Κοντογεώργο, έβαλαν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι για την επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό. Ο κ. Φώτης Κουλαρμάνης έλαβε 267 ψήφους και ο κ. Χρήστος Αρμάγος 210 ψήφους.
Το βράδυ της Κυριακής ήταν μεγάλο, καθώς το αποτέλεσμα άργησε να φανεί. Με το που έκλεισαν οι κάλπες και άρχισαν οι καταμετρήσεις των ψήφων, η πρωτιά, με μικρή διαφορά, άλλαζε συνεχώς «χέρια» μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Μετά τις 10.30μ.μ. άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο, δίνοντας σαφές προβάδισμα στη ΝΔ, ενώ γύρω στις 11.30μ.μ. η νίκη της ΝΔ και του Κώστα Κοντογεώργου, ήταν πλέον πραγματικότητα.
Οι συνυποψήφιοί του, η σύζυγός του, οι γονείς και οι στενοί του συνεργάτες ήταν από την αρχή κοντά του και όλοι μαζί μετά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γιόρτασαν ένα μεγάλο θρίαμβο και την επιστροφή της έδρας στα «γαλάζια» λημέρια.
Μετά τους πανηγυρισμούς και τις ευχαριστίες ο Κώστας Κοντογεώργος δήλωσε: «Καταρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε κι εσάς τα ΜΜΕ που στηρίξατε και καλύψατε αντικειμενικά την προεκλογική μας εκστρατεία. Ως ο νεοεκλεγείς Βουλευτής Ευρυτανίας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνυποψήφιους μου, Χρήστο Αρμάγο και Φώτη Κουλαρμάνη, για το δύσκολο προεκλογικό αγώνα που δώσαμε, μέσα σε πολλές αντίξοες συνθήκες. Θα θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά όλους τους πολίτες της Ευρυτανίας και τους δηλώνω ότι θα υπηρετήσω το κοινό συμφέρον του τόπου, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και χωρίς προκαταλήψεις. Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης που έχω αναλάβει και μαζί με τους συνυποψήφιους μου, σαν μια γροθιά ενωμένοι, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον τόπο μας. Το μόνο που θέλω να επισημάνω, είναι ότι ο τόπος μας πέρασε μια δύσκολη προεκλογική περίοδο, με πρωτόγνωρες προεκλογικές μεθόδους. Τις απέρριψε όμως η πλειοψηφία των Ευρυτάνων και για άλλη μια φορά τους συγχαίρουμε. Εμείς θα επιχειρήσουμε και πάλι να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις του τόπου για το κοινό μας σκοπό που δεν είναι άλλος από την προκοπή της Ευρυτανίας μας». Τον κ. Κοντογεώργο έσπευσε να τον συγχαρεί ο κ. Ηλίας Καρανίκας και να του «παραδώσει» τα σκήπτρα της έδρας, ενώ τις ολόθερμες ευχές τους του έδωσαν και οι Λάμπρος Τσιτσάνης, Γιάννης Σταμάτης, Δημήτρης Καρατσίκης.

Οι ψήφοι και τα ποσοστά κομμάτων
Όπως προείπαμε η Νέα Δημοκρατία έλαβε ποσοστό 20,96% το οποίο αναλογεί σε 3407 ψήφους με τον Κώστα Κοντογεώργο να συγκεντρώνει 2640 ψήφους, τον Φώτη Κουλαρμάνη 267 ψήφους και τον Χρήστο Αρμάγο 210 ψήφους.
Το ΠΑΣΟΚ έλαβε 3087 ψήφους, ποσοστό 18,99% με τον Ηλία Καρανίκα να συγκεντρώνει 1680 ψήφους, τον Λάμπρο Τσιτσάνη 604 ψήφους και τον Γιάννη Σταμάτη 555 ψήφους.
Η ΔΗΣΥ έλαβε 2972 ψήφους με ποσοστό 18,28%. Από τους τρεις υποψηφίους πρώτος ήλθε ο Χρήστος Δημητρόπουλος με 1046 ψήφους, δεύτερος ο Θανάσης Φέγγος με 919 ψήφους και τρίτος ο γιατρός Δημήτρης Καρατσίκης με 706 ψήφους.