Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς σε Καρπενήσι και Χρύσω



Η 1η Μαΐου γιορτάστηκε χθες δεόντως και στην Ευρυτανία, με δύο συγκεντρώσεις σε Καρπενήσι και Χρύσω.
Η Πρωτομαγιά γιορτάζεται για 2 διαφορετικούς λόγους:
Από τη μία, έχουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, κι από την άλλη, την επίσημη γιορτή της Άνοιξης!
Η Εργατική Πρωτομαγιά θεωρείται ως η ημέρα του εργατικού κινήματος.
Φέτος, όμως, η πρωτομαγιά είχε και χρώμα προεκλογικής περιόδου.

Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΩ
Σε ένα από τα πιο  όμορφα  και ιστορικά χωριά  του Δήμου Αγράφων στη Χρύσω γιορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά, από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Ευρυτανίας.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Λάζαρος Μαρούλης, για τους μέχρι τώρα αγώνες του υπέρ του Εργατικού Κινήματος στον τόπο μας. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ευρυτανίας Κώστας Χούπας, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Θύμιος Μιχόπουλος και αρκετοί συνδικαλιστές.
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, μαζί με τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς, πραγματοποιήθηκε και η κεντρική ομιλία των υποψηφίων βουλευτών
Ευρυτανίας με το ΚΚΕ.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Νίκος Σερετάκης, ενώ οι συνυποψήφιοί του κ. Βασίλης Παπαροϊδάμης και κ. Γιάννης Γιαννούλης απεύθυναν χαιρετισμό.
Εν τω μεταξύ τον Μάη στην εξοχή προτίμησαν να πιάσουν χθες πρώτη του μήνα αρκετοί Ευρυτάνες, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών φορέων για να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Στη συνέχεια σας παραθέτουμε απόσπασμα της ομιλίας του κ. Σερετάκη στο Καρπενήσι. 
«Εργαζόμενοι εργαζόμενες
Έχετε πλέον σημαντική πείρα, ιδιαίτερα τα 3 τελευταία χρόνια. Πείρα που πρέπει να αξιοποιήσετε για να κρίνετε σε βάθος χρόνου τις πολιτικές δυνάμεις, αυτά που σας έλεγαν τη στάση που κρατούσαν. Έχετε δοκιμάσει και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και το συνδυασμό των 2 με ή χωρίς το ΛΑΟΣ.  Ξέρετε και τι θα κάνουν μετά τις εκλογές και την πολιτική στην οποία έχουν δεσμευθεί για τα επόμενα 30 χρόνια!
Ξέρετε ότι στις 14 Μάη τινάζονται οριστικά στον αέρα οι κλαδικές συμβάσεις. Νέο μαχαίρι στις συντάξεις. Ότι τον Ιούνη έρχεται νέα φοροεπιδρομή 11,5 δις. Ότι τον Ιούλη “αντικαθίστατα锨νομοθετικά, δηλαδή καταργείται, ο κατώτατος μισθός. Ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Μπακογιάννη έχουν αποδεχτεί ως κριτήριο για τους μισθούς, τους μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Ότι ψήφος σε αυτά τα κόμματα είναι ψήφος υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο τομέα αλλά και τον ιδιωτικό.
Είναι απάτη η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Θα είναι ανάπτυξη κερδών με μισθούς πείνας των 500 και 400 ευρώ.
Σκεφτείτε: πέρσι μετρήσαμε ρεκόρ αφίξεων στον Τουρισμό, πάνω από 17 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες. Βελτιώθηκε ή χειροτέρεψε η θέση των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων;  Αναλογιστείτε: γιατί η Ευρυτανία γινόταν φτωχότερη ακόμη και την περίοδο που αυξανόταν το ΑΕΠ της χώρας;
Ποιός μπορεί να βάλει φρένο; Ποιός μπορεί να βάλει πάτο στο βαρέλι; Ποιός μπορεί να αναχαιτίσει την μεγαλοεργοδοσία που αποθρασυμένη έχει ξεσαλώσει και  εξαπολύει πογκρόμ εκβιασμών και περικοπών;
Απάντηση και φρένο μπορεί να βάλει μόνο η οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς. Στις επιχειρήσεις και τους κλάδους. Για αυτό είναι πολύτιμη σήμερα η ψήφος στο ΚΚΕ.  Είναι η μόνη ψήφος που θα μεταφραστεί την επομένη κιόλας των εκλογών, θα δώσει πνοή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία – όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ».