Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σε μισή ώρα επισημοποιείται η επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ

Πριν από 2 χρόνια, η Ντόρα Μπακογιάννη έφευγε από τη ΝΔ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και έκλεινε πίσω της την πόρτα. Σήμερα, πάλι με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά επιστρέφει και μάλιστα σε περίοπτη θέση.

Πέρασαν αρκετά 24ωρα και πολλά πολιτικά παζάρια μέχρι να καταλήξουν οι 2 πλευρές σε συμφωνία. Όλα λένε οι πληροφορίες οριστικοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε ένα σπίτι στα βόρεια προάστεια.
Στις 6 το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κ. Μπακογιάννη στο ίδρυμα Κακογιάννη όπου θα διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και θα ανακοινωθεί επισήμως η συνεργασία.
Η κα Μπακογιάννη θα τεθεί σύμφωνα με πληροφορίες επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Σε εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι τρεις πρώην βουλευτές Γ. Κοντογιάννης (Ηλεία), Χρ. Μαρκογιαννάκης (Χανιά) και Ελ. Αυγενάκης (Ηράκλειο) και ο κ. Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπη). Στις λίστες θα συμμετέχει και ο Ι. Οικονόμου (στη Β΄Αθήνας και θα τοποθετηθεί μετά τον κ. Ι. Παπαθανασίου της ΝΔ), ενώ ο στενότατος συνεργάτης εδώ και χρόνια της Ντόρας Μπακογιάννη, Δ. Ζαφειριάδης θα αναλάβει κεντρικό ρόλο στη Συμμαχία.
Δυο συνεδριάσεις - Μια απόφαση
Ήδη συνεδρίασε η εκλογική επιτροπή της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά και αυτή την ώρα συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.
Ταυτόχρονα, η Ντόρα Μπακογιάννη, θα προεδρεύσει του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ώστε να επικυρωθεί και τυπικά η συνεργασία με τη Ν.Δ..
Φυλορροεί το ΛΑΟΣ
Η αδιαπραγμάτευτη θέση του Γ. Καρατζαφέρη να κατέβει αυτόνομα ο ΛΑΟΣ στις εκλογές, άνοιξε την πόρτα της εξόδου για πολλά γνωστά στελέχη του κόμματος.
Εκτός από τον Αθανάσιο Πλεύρη και άλλα στελέχη ευθέως δηλώνουν ότι θα περάσουν το κατώφλι της ΝΔ.
Πλευρης: Πάω χωρίς όρους στη ΝΔ
«Εγώ έθεσα το διακύβευμα. Θεώρησα ότι είναι κεντρικό ζήτημα και από τη δική μου πλευρά δεν υπάρχουν ούτε όροι, ούτε προϋποθέσεις. Διότι αν θεωρείς ότι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη, τη θεωρείς είτε έχεις εκλόγιμη θέση, είτε έχεις μη εκλόγιμη θέση. Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει κίνδυνος. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση αυτής της συστράτευσης κι από κει και πέρα θεωρώ ότι θα αξιοποιηθώ, όπως κριθεί από αυτούς που έχουν προκαλέσει τη συστράτευση. Συνεπώς, δεν υπάρχει πλαίσιο συζητήσεων, όρων και προϋποθέσεων», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αναφορικά με τη συστράτευση του με την ΝΔ και την αποχώρησή του από τον ΛΑΟΣ.
Βελόπουλος: Πολιτικά και ψυχικά είμαι εκτός ΛΑΟΣ
Θέμα ημερών είναι όπως είπε ο πρώην Βουλευτής του ΛΑΟΣ η αποχώρησή του από το κόμμα και η αποστολή της σχετικής επιστολής στον Γ. Καρατζαφέρη καθώς όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους “πολιτικά και ψυχικά είμαι εκτός ΛΑΟΣ”.
Ο κ. Βελόπουλος μίλησε για ύβρεις και χυδαιολογίες, που εκτοξεύονται εναντίον του και άλλων από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ενώ τόνισε πως δεν μιλάει με τη ΝΔ για συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά της, αλλά επισήμανε ότι συμφωνεί με την πρόταση του κ. Σαμαρά για τη συγκρότηση ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου και την ένωση της παράταξης, προκειμένου να λειτουργήσει ως ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Καρατζαφέρης: «Πατριώτες ή προδότες»
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΛΑΟΣ: «Τα παιδιά είχαν συνεννοηθεί. Άλλωστε, οι κύριοι Γεωργιάδης και Πλεύρης είναι στην ίδια πολιτική σάρκα. Εδώ και καιρό είχα καταλάβει πως παίζουν παιχνίδι», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και διευκρίνισε πως κάποιοι αποχώρησαν γιατί υπήρξαν «αντιπαροχές», κάποια ανταλλάγματα δηλαδή, ενώ υποστηρίζει, πιστεύοντας ότι θα μπει στη Βουλή, ότι στις εκλογές θα κατέβει με σύνθημα «με πατριώτες ή με προδότες».
Από τη Δράση στη ΝΔ ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Στ. Σταυρίδης
Υπέρ της ΝΔ τάχθηκε ο κ. Στ. Σταυρίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της «ΔΡΑΣΗΣ» του κ. Στ. Μάνου στις εκλογές της 6ης Μαϊου.
«Στις επόμενες εκλογές διακυβεύεται η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, από τους λαϊκιστές που πουλάνε ψεύτικη ελπίδα στον λαό. Είναι επιβεβλημένο η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα και να ενισχύσει την εκλογική της δύναμη, διότι μόνον έτσι θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τους ανεύθυνους δημαγωγούς, που θέλουν να πάνε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω και να οδηγήσουν τον λαό στην απόλυτη εξαθλίωση. Γι' αυτό, οι δυνάμεις της δημιουργίας και της αγοράς, οφείλουμε να στηρίξουμε σθεναρά την ΝΔ» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταυρίδης που γνωστοποιεί ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος ούτε με την ΔΡΑΣΗ, ούτε με κανένα άλλο κόμμα, αλλά θα στηρίξει ενεργά τη ΝΔ.