Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τεράστια επιτυχία του Ευρυτάνα 
Αστυνομικού Υποδ/ντη 
Παύλου Γιαννιώτη 
που υπηρετεί στην Α.Δ. Ακαρνανίας 

Επέστρεψαν τα κλεμμένα Ιερά Λείψανα από την Ι.Μ. Ρέθα στο Αστυνομικό Τμήμα με κούριερ !!!
Στις 6 Απριλίου 2012, αδίστακτοι ιερόσυλοι – ληστές,  μπήκαν στην ιστορική Ιερά Μονή Ρέθα που βρίσκεται κοντά στην Αμφιλοχία και αφαίρεσαν λειψανοθήκες Αγίων! 
Στο εν λόγω μοναστήρι υπάρχουν λειψανοθήκες με οστά των Αγίων Χαραλάμπους, Τρύφωνος, Παρασκευής, Κοσμά και Δαμιανού, Προκοπίου, Νικήτα, Βαρβάρας, Παντελεήμωνα, Βαρβάρας. Αναστασίας καθώς και ανωνύμων Αγίων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δράστες εισέβαλαν στη Μονή με ιδιαιτέρα επαγγελματικό τρόπο, σκάβοντας ακόμη και σε σημεία για να διευκολυνθούν στην όσο το δυνατό πιο «διακριτική» είσοδο και έξοδό τους από το χώρο.
Ευτυχώς η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Αρεθιώτισσας γνωστής και ως «Η Κυρία του Βάλτου» που αποτελεί πόλο έλξης για τους προσκυνητές γλύτωσε από τα χέρια των αδίστακτων ληστών.
Την διενέργεια των απαραίτητων ερευνών για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα ανέλαβε το Α.Τ. Αμφιλοχίας, στο οποίο Διοικητής είναι ο Ευρυτάνας, από το Νεοχώρι Φραγκίστας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παύλος Γιαννιώτης.
Με συντονισμένες κινήσεις και σωστή διαχείριση της υπόθεσης, ο κ. Γιαννιώτης, ένας άξιος καθόλα Αστυνομικός με τεράστιες επιτυχίες στους μακροχρόνιους αγώνες του κατά του εγκλήματος, έφτασε στον δράστη της κλοπής των Ιερών Λειψάνων, που ήταν στην Αθήνα και επικοινωνώντας μαζί του, του ζήτησε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό τα κλοπιμαία στην θέση τους, προκειμένου να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης από την δικαιοσύνη. Μάλιστα η πίεση που ασκήθηκε στον δράστη ήταν ασφυκτική από την πλευρά του έμπειρου αστυνομικού και δεν άργησε να φέρει θετικά αποτελέσματα.
Μετά την πάροδο τριών ημερών από την τηλεφωνική επικοινωνία, η κούριερ έφερε ένα δέμα στο Α.Τ. με ανώνυμο αποστολέα και παραλήπτη τον Διοικητή. Αφού προηγήθηκε ο καθιερωμένος έλεγχος σε αυτές τις περιπτώσεις, ανοίχτηκε το δέμα και  μέσα ήταν η κλαπείσα λειψανοθήκη. Ο κ. Γιαννιώτης ειδοποίησε αμέσως την Ηγουμένη της Μονής, η οποία σε πελάγη ευτυχίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γιαννιώτη για την μεγάλη του αυτή επιτυχία να ξαναβρεί τα ιερά λείψανα των Αγίων, τα παρέλαβε και επέστρεψε στο Μοναστήρι.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η συμβολή του Παύλου Γιαννιώτη υπήρξε καθοριστική σε πάρα πολλές περιπτώσεις κατά της εγκληματικότητας, όπως και στην σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία του σκληρού πυρήνα της οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που έγινε πέρυσι στον Βόλο. Ο συγκεκριμένος  Αστυνομικός Υποδιευθυντής που χαρακτηρίζεται για την ευρυτανική του λεβεντιά, στέλνει σε όλους μας ένα τεράστιο μήνυμα ότι οι Έλληνες μπορούμε και πρέπει να εμπιστευόμαστε την ΕΛΑΣ, καθότι στο σύνολό της οι διακονούντες αυτήν, αποδεικνύουν ότι είναι πραγματικοί φύλακες, της ζωής, της περιουσίας, των ιερών και οσίων μας.
e-mail: vassoep@yahoo.gr