Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Μες του Αιγαίου τα νησιά…


Μάγεψαν το κοινό, οι μικροί χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου, για να παρακολουθήσει την παιδική παράσταση παραδοσιακών χορών απ΄ όλη την Ελλάδα.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στην Κυριακή 20 Μαΐου 2012, στις 6.30 το απόγευμα, και είχε θέμα «τα νησιά του Αιγαίου».
Οι μικροί μαθητές, του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς των νησιών του Αιγαίου.
Η παράσταση ξεκίνησε με παρουσίαση ξεχασμένων τραγουδιών και χορών της Ευρυτανίας, από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Καρπενησίου, υπό την Δ/νση του Μουσικοδιδασκάλου Τάσου Ηλιούπουλου και στη συνέχεια ακολούθησε αφιέρωμα στα Ελληνικά νησιά.
Πιο συγκεκριμένα οχτώ ομάδες παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Σαμοθράκης, της Χίου, της Θάσου, της Σάμου, των Κυθήρων, της Ρόδου – Σύμης, της Νάξου και της Λήμνου.
Ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν στους χοροδιδάσκαλους των παιδιών Κατερίνα Ζαρκάδα, Μανέλα Γεωργία και Γιάννη Χαλκιά, οι οποίοι μεταλαμπαδεύουν την αγάπη τους και την γνώση τους για την παράδοσή μας στα νέα παιδιά. Επίσης, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στο Σύλλογο και στην δραστήρια Πρόεδρό του Μαρία Χατζοπούλου, η οποία επιμελήθηκε το στήσιμο των σκηνικών, αλλά και όλες τις μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες, ούτως ώστε να δείξουν στο κοινό, το καλύτερό τους εαυτό, κάτι το οποίο έκαναν με πολύ μεγάλη επιτυχία.