Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Του ψηφοδελτίου Ευρυτανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α –ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Τα αποτελέσματα των εκλογών ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό και επαναπροσδιορίζουν τη διάταξη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Με εκφαντικό τρόπο απορίπτεται η πολιτική του καταστροφικού μνημονίου και ζητείται επιτακτικά αλλαγή πορείας. Επί πλέον στέλνουν  μήνυμα αντίστασης στην Ευρώπη της λιτότητας και της εξαθλίωσης και ο Ελληνικός λαός συντονίζεται με τους αγώνες των λαών της για μιά άλλη Ευρώπη.
Ο λαός, με την ενίσχυση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α , απέρριψε τους εκβιασμούς που προέρχονται απο ξένα και ντόπια φερέφωνα της πλουτοκρατίας,  τα ψεύτικα διλήμματα των εγχώριων αντιπροσώπων της τρόϊκας, τις συκοφαντίες για ταραχοποιούς- κουκουλοφόρους κ.λ.π. που κυρίως τα απέρριψαν οι Αθηναίοι πολίτες στους οποίους απευθύνονταν, με ποσοστά πάνω απο20%. Με την ψήφο του απο τρομοκρατούμενος  μέσω των ΜΜΕ ιδιοκτησίας των εθνικών εργολάβων, τρομοκράτησε τη κρατικοδίαιτη διαπλοκή που ετοιμάζεται να της μεταβιβαστεί με εξευτελιστικό τίμημα η δημόσια περιουσία
Ανησυχητική είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής, την οποία εξέθρεψε η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής απο τις κυβερνήσεις και η υιοθέτηση των επιχειρημάτων της από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που νομιμοποίησε τη δράση της. Πιστεύουμε οτι δείχνοντας στο φώς την ανατριχιαστική της ιδεολογία, σύντομα  η Ελληνική κοινωνία θα την απομονώσει ξανά.
Στον τόπο μας την  Ευρυτανία, για δεκαετίες είχε οικοδομηθεί ένα άθλιο κομματικό πελατειακό σύστημα χειραγώγησης του λαού μας, αξιοποιώντας την εγκατάληψη, την απομόνωση απο τα κοινωνικά κινήματα. Έτσι παρέμεινε ανεπίκαιρο συντηρητικό φέουδο, διατήρησε δε σε υψηλό ποσοστό τα κόμματα της μέχρι τώρα εξουσίας και λόγω αδυναμίας συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων. Παρ’ όλα αυτά, μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας πείστηκε από τις συγκεκριμένες και με προοπτική προτάσεις μας για τη σωτηρία του λαού και μας εμπιστεύτηκε με την ψήφο του αντιτασσόμενο σ’ αυτό το μοντέλο άσκησης εξουσίας. 
Τους ευχαριστούμε και υποσχόμαστε ότι θα παλαίψουμε για να ικανοποιήσουμε την απαίτηση του λαού για αριστερή αντιμνημονιακή πορεία, αξιοπρέπεια και κοινωνία όρθια.
Καρπενήσι 7-5-2012