Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ο Αιτ/νας Βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής και ο…ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ!

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ήρωας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ με τον εκλεγέντα Βουλευτή Αιτ/νιας με την Χρυσή Αυγή Κώστα Μπαρμπαρούση;
Λοιπόν ο 32χρονος ηλεκτρολόγος που κατάγεται από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου και ασχολείται με την γεωργία και την κτηνοτροφία, από πολύ νέος συμμετέχει πάντα σε εκδηλώσεις μνήμης που γίνονται σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, υποδυόμενος τον ΣΤΡΑΤΗΓΟ της Ελληνικής Επανάστασης Γ. Καραϊσκάκη.

Σε μια τέτοια εκδήλωση, που διοργάνωσε ο πρώην Δήμος Παρακαμπυλίων με τον Σύλλογο Ψηλοβραχιωτών «Η Ζ. ΠΗΓΗ» και έγινε προ 5 ετών στην περιοχή «Λημέρια του Καραϊσκάκη» που βρίσκεται κοντά στην λίμνη Κρεμαστών, έλαβαν μέρος, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης με τον Γιάννη Γκάτσιο, δάσκαλο χορού, τον λεγόμενο ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ από την Λεπενού (φωτο). Η πολιτιστική αυτή μάλιστα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, πλησίον της σπηλιάς του ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, που βρίσκεται στο χωριό Ψηλόβραχος, όπου στις 17 Γενάρη του 1823 έγινε η μεγάλη μάχη του ΣΟΒΟΛΑΚΟΥ μεταξύ των Τούρκων του Χατζή - Μπέντου και των παλικαριών του Γ. Καραϊσκάκη. Μεγάλος θριαμβευτής αυτής της μάχης ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ, που με την νίκη του αυτή, που χαρακτηρίστηκε έπος, σταμάτησε τους Τούρκους προς την περιοχή των Αγράφων.  
Ο κύριος Μπαρμπαρούσης πληροφορηθήκαμε ότι παρόλο που δεν επιθυμεί τους αλλοδαπούς ο ίδιος είναι παντρεμένος με Μεξικανή, ενώ και η πρώτη του γυναίκα ήταν αλλοδαπή από το Μεξικό!
Σε πρόσφατη συνέντευξη του που παραχώρησε στο οrthodoxia-ellhnismos.gr, ο Κ.Μπαρμπαρούσης αναφερόμενος στην εμφάνισή του, που του έδωσε το παρατσούκλι ''Καραϊσκάκης'', είπε πως ''έτυχε να μοιάζει με τον Καραϊσκάκη, όμως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνει τον εαυτό του με τον μεγάλο πολέμαρχο. «Εμείς δεν μπορούμε να φτάσουμε ούτε στο μικρό δαχτυλάκι αυτούς τους ανθρώπους'', τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης ο νέος βουλευτής στην συνέντευξή του αυτή είπε πως μπήκε στην πολιτική επειδή αγαπάει την Ελλάδα και την ύπαιθρο. ''Θα θελα να ασχοληθώ με αγροτικά θέματα. Να μην έχουμε κρεμμύδια από τον Καναδά και πατάτες από την Αίγυπτο. Αγαπούσα από μικρός την Ελλάδα και ήθελα να την βλέπω να είναι πάντα πρώτη», τόνισε κλείνοντας την συνέντευξή του.