Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Συνελήφθησαν οι τρεις κακοποιοί του μακελειού στην Καλαμάτα... Από αυτούς οι δυο είναι Ευρυτάνες !!!


Συνελήφθησαν οι τρεις κακοποιοί

του μακελειού στην Καλαμάτα...

Από αυτούς οι δυο είναι Ευρυτάνες !!!

Συνελήφθησαν, στις 7.05.2012 το απόγευμα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 33, 25 και 41 ετών, για τη συμμετοχή τους σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος Τράπεζας στην Καλαμάτα. Οι δύο από αυτούς (ο 25χρονος και ο 33χρονος, που κατάγονται από χωριό του πρώην Δήμου Ασπροποτάμου) κατηγορούνται επίσης και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών που αναζητούσαν μέλη από τη σπείρα των ληστών.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπισμού των δραστών της ληστείας, αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας δέχθηκαν ένοπλη επίθεση, από πολύ κοντινή απόσταση, με Καλάσνικοφ και πιστόλι, από ομάδα ενόπλων που βρίσκονταν σε διαμέρισμα της Καλαμάτας. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί και ο 33χρονος συλληφθείς δράστης.

Όπως προέκυψε, οι τρεις συλληφθέντες αποτελούσαν μέλη της ένοπλης σπείρας που λήστεψε την Τράπεζα στην Καλαμάτα, ενώ εξετάζεται ο ρόλος και βαθμός συμμετοχής και άλλων τριών μελών αυτής της ομάδας – που αναζητούνται - στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της ληστείας, αλλά και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών.

Αναλυτικότερα, στις 7-05-2012 το μεσημέρι στην Καλαμάτα, δύο (2) άγνωστοι δράστες που φορούσαν κράνη, έσπασαν με βαριοπούλα την κρυστάλλινη θύρα εισόδου υποκαταστήματος Τράπεζας και με την απειλή αυτόματου όπλου Καλάσνικοφ, αφαίρεσαν από το ταμείο χρηματικό ποσό, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Από τις αστυνομικές έρευνες της Α.Δ. Μεσσηνίας εντοπίσθηκε εγκαταλειμμένη η μοτοσικλέτα διαφυγής, η οποία έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 23-11-2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Γαλατσίου.

Όπως προέκυψε, οι δράστες στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επίσης βρέθηκε εγκαταλειμμένο, φέροντας πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 21-4-2011 στην Καλλιθέα Αττικής.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντοπίσθηκε και συνελήφθη, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην πόλη της Καλαμάτας, ο 41χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ, καθώς και κλειδιά διαμερίσματος εκεί ευρισκόμενου οικήματος.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου του οικήματος, από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, ένοπλα άτομα που βρίσκονταν μέσα σε διαμέρισμα, απρόκλητα και ξαφνικά, πυροβόλησαν αρκετές φορές και από πολύ κοντινή απόσταση, με Καλάσνικοφ και πιστόλι, κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να ανταλλαχθούν πυρά και να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί και ένας από τους ενόπλους, ο οποίος και συνελήφθη. Μαζί με αυτόν συνελήφθη και ο 25χρονος που βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα και επιχείρησε να διαφύγει.

Από το διαμέρισμα διέφυγαν άλλοι τρεις, οι οποίοι με τη χρήση Καλάσνικοφ και πιστολιού, συνεχίζοντας να πυροβολούν κατάφεραν να αποσπάσουν από τον οδηγό του διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και εξαφανίσθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στις 08-05-2012 και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες βρέθηκε, ύστερα από ευρείες αναζητήσεις αστυνομικών δυνάμεων της ΑΔ Αχαΐας, στην περιοχή Οβριά (Αχαΐας) εγκαταλελειμμένο και καμένο το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ οι τραυματίες αστυνομικοί, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και το προανακριτικό έργο, διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οποιοσδήποτε πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τα άτομα που έχουν διαφύγει, παρακαλείται να επικοινωνήσει με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 27210-44640, 27210-44641, 27210-44642 και 27210-44644.

Σε επόμενο ρεπορταζ περισσότερα για την συγκλονιστική αυτή είδηση αλλά και για τους δράστες.