Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ: «Ο πολλά υποσχόμενος μικρός άσσος του Θρύλου, που διαπρέπει στους Κ10 του Ολυμπιακού»



 Η Ευρυτανία κατά καιρούς έχει βγάλει σπουδαίους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε μεγάλους ελληνικούς Συλλόγους και έφτασαν ακόμη να αγωνιστούν μέχρι και το Τσάμπιονς Λίνγκ.  Τέτοιοι ήταν ο Κώστας Ορφανός από την Αγία Τριάδα, με μεγάλη καριέρα σε ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, ο Γιώργος Γεωργίου, που αγωνίστηκε στην Κέρκυρα, στον Ατρόμητο, στην Ανόρθωση Κύπρου, με την οποία έπαιξε και στο Τσάμπιονς Λίνγκ, στον όφη και τώρα στον Λεβαδειακό, ο Λ. Τσιγαρίδας κ.α .

Στη σκιά αυτών, ένα νέο ποδοσφαιρικό αστέρι με ευρυτανικές ρίζες, φαίνεται να ανατέλλει και όλα δείχνουν ότι αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς πολύ σύντομα ο ποδοσφαιρικός κόσμος θα μιλάει πολύ γι΄ αυτόν. Πρόκειται για τον 10χρονο Αχιλλέα Καβαλάρη, γιό του Δημήτρη Καβαλάρη, τερματοφύλακα και προπονητή της Δυτ. Φραγκίστας, ο οποίος αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στην ομάδα Κ10 του Ολυμπιακού, όπου διαπρέπει με το ταλέντο του και την αγωνιστική του πειθαρχία.
Ο μικρός Αχιλλέας γεννήθηκε στις 5-4-2001 και αγωνίζεται στις θέσεις σέντερ φορ και αριστερό εξτρέμ. Φέτος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 28 γκολ σε 21 παιχνίδια
Ο Αχιλλέας ξεκίνησε στις ακαδημίες του Ερμή Ζωγράφου και από τον περασμένο Σεπτέμβριο μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό. Πήγε στους Πειραιώτες έπειτα από εισήγηση του Γιώργου Αμανατίδη και του Ντάρκο Κοβάσεβιτς και έχει Προπονητή τον Φώτη Παπαναγή, που πιστεύει πολύ στο ταλέντο του.
Τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύουμε στο Τουρνουά ακαδημιών Karpenisi Summer Soccer Cup, που θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι από 21-24 Ιουνίου 2012.
Γνωρίζοντας την οικογένεια και το ήθος του πιτσιρικά, θεωρούμαι ότι ο μικρός Αχιλλέας, με πολύ δουλειά και αφοσίωση σε αυτό που κάνει και αγαπά, σύντομα θα ξεχωρίσει και θα δημιουργήσει όλες εκείνες τις προοπτικές να εξελιχθεί σε ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή, που θα μας κάνει όλους περήφανους. Το μόνο κακό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι «το καβάλημα του καλαμιού», κάτι που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, αν και διαπιστώνουμε ότι ο Αχιλλέας ξέρει καλά που βρίσκεται τι κάνει και πως πρέπει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Καλή επιτυχία.