Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Αγαπητοί Συμπολίτες
Ευρυτάνισσες & Ευρυτάνες


Η πατρίδα μας και όλοι οι Έλληνες,βιώνουμε τις κρισιμότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας.
Οι εκλογές της 6ης Μαίου 2012, κατέδειξαν με τον σαφέστερο τρόπο, την αγανάκτηση και απόγνωση των πολιτών, αλλά και την αναγκαιότητα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να ξεκαθαρίσουν με ειλικρίνεια και ρεαλισμό τις θέσεις τους και τα προγράμματά τους για το μέλλον όλων μας.

Κατέδειξαν επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να κυβερνηθεί, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξύτατα προβλήματα της καθημερινής ζωής, αλλά και την προοπτική της πατρίδας μας.
Δυστυχώς κάθε προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, ναυάγησε ,εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων.
Επικράτησε η αλαζονεία  και το μικροκομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ανευθυνότητα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, από το γενικότερο συμφέρον την χώρας.
Επικράτησε η ακατάσχετη δημαγωγία και ο λαικισμός των μαθητευόμενων μάγων, από την επιβαλλόμενη σύνεση και συνεργασία.
Επικράτησε η εκμετάλλευση της απόγνωσης, της απογοήτευσης και της ανέχειας των πολιτών, από την σοβαρότητα και την ειλικρινή παραδοχή της κρίσιμης πραγματικότητας.
Επικράτησαν τα θολά μηνύματα του παρελθόντος, αντί των ρεαλιστικών προγραμμάτων και προτάσεων που διασφαλίζουν την προοπτική της πατρίδας και του λαού μας.
Φίλες και Φίλοι
Κάτω από αυτές τις συνθήκες και ενώ η Ελλάδα ακυβέρνητη,βυθίζεται καθημερινά στο χάος και την ανυποληψία, καλούμαστε ως πολίτες και πάλι στις 17 Ιουνίου να αποφασίσουμε τι Ελλάδα θέλουμε.
Θέλουμε μια Ελλάδα,σύγχρονη Ευρωπαική  με σταθερό νόμισμα; Η θέλουμε μια Ελλάδα οπισθοδρομική, ανυπόληπτη και τριτοκοσμική.
Θέλουμε μια Ελλάδα που να απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του λαού μας; Η θέλουμε μια Ελλάδα κρατικοδίαιτη και απομονωμένη, που να εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των λίγων, των συντεχνιών και των επίδοξων σωτήρων.
Θέλουμε μια Ελλάδα που να εμπνέει εμπιστοσύνη, ασφάλεια και σταθερότητα στους πολίτες της; Η θέλουμε μια Ελλάδα,ξεγραμμένη από εχθρούς και φίλους που να αναζητεί θολά και απραγματοποίητα όνειρα και ξεπερασμένες ιδεολογίες που οδήγησαν πολλούς λαούς του κόσμου στη καταστροφή.
Εμείς, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και πιστεύουμε η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών απαντούμε ότι θέλουμε την Ελλάδα μας σύγχρονη, Ευρωπαική,μέσα στην Ευρωζώνη και το Ευρώ.
Θέλουμε την πατρίδα μας και τους συμπολίτες μας,ισότιμους Ευρωπαίους πολίτες, χωρίς να πεθαίνουν από τον ασφυκτικό αγκάλιασμα των συνεπειών της κρίσης.
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι η παράταξη που έχει συνδέσει το όνομά της  με όλες τις ιστορικές επιλογές του Έθνους και της πατρίδας.Είναι η παράταξη που αποδεδειγμένα είναι χρήσιμη στον τόπο και τους πολίτες.Είναι η παράταξη που μπορεί και πάλι να βγάλει την  χώρα από την κρίση και να την οδηγήσει στην ανάπτυξη.
Με ευαισθησία για τους αδύναμους, με αξιοπρέπεια και ρεαλισμό, χωρίς να τσαλαπατεί της Εθνική μας υπερηφάνεια και τους πολίτες.
Ενωμένοι, με ανανεωμένες τις δυνάμεις μας,γνωρίζοντας και αποδεχόμενοι τα λάθη και την ατολμία του παρελθόντος,υπο την καθοθήγηση του αρχηγού μας κ.Αντώνη Σαμαρά , απαντούμε στους φόβους και τις αγωνίες των συμπολιτών μας με συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις.
Στόχοι μας είναι:
-Να επαναδιαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας και να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική που ταλαιπωρεί όλους τους Έλληνες και οδηγεί την χώρα στην ύφεση και την φτώχεια.
-Να αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεων στα επίπεδα του 2009,τα πολυτεκνικά επιδόματα και τις εξισωτικές αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους.
-Να αποκαταστήσουμε τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών και των χειριστών της πολεμικής αεροπορίας.
-Να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που υπέστησαν από το κούρεμα του χρέους συμπολίτες ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.
-Να επεκτείνουμε το επίδομα ανεργίας κατά ένα χρόνο στα δύο χρόνια.
-Να χορηγήσουμε έκτακτο επίδομα ανεργίας και στους μη μισθωτούς.
-Να ρυθμίσουμε τις πολλές φορολογικές επιβαρύνσεις και να καταργήσουμε το περιβόητο χαράτσι Βενιζέλου.
-Να αυξήσουμε το αφορολόγητο όριο από τα 5.000 στα 8.000 για το 2013 και στα 10.000 για το 2014.
-Να μειώσουμε το ΦΠΑ από 23% που είναι σήμερα στο 19% το ψηλό συντελεστή, στο 9% το μεσαίο και στο 5% για το σύνολο των τουριστικών υπηρεσιών.
-Να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις,για να ανασάνουν οι πολίτες και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
-Να ρυθμίσουμε τον τρόπο αποπληρωμής των χρεών των νοικοκυριών σε τράπεζες,ετσι ώστε η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά το 30% του διαθεσίμου εισοδήματός τους.
-Να αναστείλουμε τις συνέπειες της εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.
-Να εξασφαλίσουμε ρευστότητα στην αγορά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ειδικό αναπτυξιακό ταμείο και τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
-Να εφαρμόσουμε τον αναγκαίο και δίκαιο συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο.
-Να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με την ανακοπή της λαθρομετανάστευσης και να αντιμετωπίσουμε ριζικά τα φαινόμενα εγκληματικότητας.
Φίλες και Φίλοι
Κεντρική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι, καμία άλλη οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων,κανένας άλλος νέος φόρος,καμία άλλη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Άμεση προτεραιότητα είναι η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη της οικονομίας,για την καταπολέμηση της ανεργίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,ιδιαίτερα για την νέα γενιά που δικαιολογημένα βρίσκεται σε θυμό και απόγνωση.
Ο δρόμος της εξόδου από την κρίση,δεν είναι εύκολος. Χρειάζεται πίστη,σκληρή εργασία μα προ πάντων την συνενόηση και συνεργασία όλων υγειών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Και στο τόπο μας οφείλουμε να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να  αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
Προσωπικά δεσμεύομαι να αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις , να ξανακερδίσουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη,χωρίς διαχωριστικές γραμμές και παλαιοκομματικές αντιλήψεις.
Να επανεκκινήσουμε την τοπική οικονομία με κάθε τρόπο και μέσο,για να νικήσουμε το τέρας της ανεργίας που κατατρώει όλη την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες μας.
-Με ενισχυμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
-Με επαναχρηματοδότηση όλων των έργων υποδομής που έχουν σταματήσει.
-Με την στήριξη κάθε δημιουργικής ιδέας και επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.
-Με την αξιοποίηση κρατικών και ευρωπαικών πόρων για την ανασυγκρότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τόπου μας.
-Με την στήριξη της παραγωγικής βάσης του Νομού μας ,στο τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.      
-Με την συστηματική προβολή και διαφήμιση για την ανάκτηση της δυναμικής της τουριστικής δραστηριότητας στο τόπο μας.
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες
Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι εντελώς διαφορετικές από κάθε άλλη φορά.
Κρίνεται το μέλλον της χώρας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς των Ελλήνων.
Κρίνεται η σταθερότητα η ασφάλεια και η κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας.
Βουλώστε τα αυτιά σας σ’αυτούς που σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια.
Μην υποκύψετε στα εύκολα και ευχάριστα λόγια που  χαιδεύουν τα αυτιά σας.
Το μοναδικό δίλλημα είναι ότι ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση,η οποία να εμπνεύσει στους έλληνες την ελπίδα, την δημιουργικότητα και την πίστη για να βγούμε από την κρίση.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που μπορεί να φέρει στο τόπο καλλίτερο μέλλον.Χωρίς υπερβολές και ακρότητες, με σύνεση και συνεργασία και προ πάντων με σκληρή εργασία,μπορεί να βγάλει την χώρα από την δύνη και να την οδηγήσει με αξιοπρέπεια στο μέλλον.
Φίλες και Φίλοι
Γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας.
Με τιμήσατε και πάλι στις εκλογές της 6ης Μαίου, σε μια  δύσκολη μάχη.
Σας εκφράζω , για άλλη μια φορά τις θερμές μου ευχαριστίες και ταυτόχρονα την δέσμευσή μου ότι δεν θα προδώσω ποτέ την εμπιστοσύνη σας, μαχόμενος πάντα για το κοινό συμφέρον της Ευρυτανίας μας και των Ευρυτάνων.
Σας καλώ και πάλι κοντά μας.
Μαζί να δώσουμε την μάχη, υπερβαίνοντας ακόμη και τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.
Να ασκήσουμε το υπέρτατο δημοκρατικό μας δικαίωμα με υπευθυνότητα, κριτική σκέψη και σύνεση, χωρίς προκαταλήψεις και ψεύτικα διλλήματα.
Ο τόπος μας χρειάζεται σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση.
Πάμε μαζί να ξαναχτίσουμε το ευρωπαικό μας μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα, με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.
Πάμε με τη Νέα Δημοκρατία. Σ’ αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανένας. 
 Κώστας Αθ.Κοντογεώργος
Υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας