Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 507

*Είχατε δεν είχατε πάλι με συγχύσατε και θα το ρίξω το φαρμάκι μου. Δεν το θέλω, αλλά με αναγκάζετε. Λοιπόν όλο αυτό το σκηνικό για το Νοσοκομείο μας με έχει ενοχλήσει αφάνταστα όπως φαντάζομαι και το σύνολο των ευρυτάνων. Παρά τα υποσχόμενα κατά καιρούς, διαπιστώνουμε φίλες και φίλοι μια συνεχή προσπάθεια των «ειδικών» να μετατρέψουν το Νοσοκομείο Καρπενησίου σε Κέντρο Υγείας.
Κάπως έτσι φαίνεται με την επιμονή κάποιων που τάχα κόβονται για την υγεία μας να διώξουν την μοναδική Γυναικολόγο, να φύγει ο ακτινολόγος και ο ορθοπεδικός και σε λίγες μέρες να φύγουν και 5-6 νοσοκόμες και να πάνε στη Λαμία. Παρά ταύτα όμως η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν «μάσησε» και πήρε απόφαση να μην μετακινηθεί κανένας γιατρός από το Νοσοκομείο μας. Μπράβο για την πολύ σημαντική αυτή απόφαση των διοικούντων αλλά και για την εν γένει στάση γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων, που αποδεικνύουν εμπράκτως ότι σέβονται τους ξωμάχους Ευρυτάνες και αγαπούν αυτό που υπηρετούν.

* Πολλά παράξενα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Γηροκομείο Καρπενησίου. Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο διάστημα, προ ημερών, ήλθε ακόμη ένα επεισόδιο να  δημιουργήσει και άλλες ανησυχίες… Ένας λοιπόν νταής 90χρονος το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ηλικιωμένων πήρε την μαγκούρα του και άρχισε να χτυπά αλύπητα 52χρονο με ειδικές ανάγκες, προκαλώντας του βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το θύμα, που σώθηκε την τελευταία στιγμή, χάρη στην παρέμβαση εργαζομένων, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου και από εκεί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Λάρισα για αξονική. H Διοίκηση του Θεραπευτηρίου κάλεσε την οικογένεια του 90χρονου να τον πάρει, αφού πλέον κρίνεται ανεπιθύμητος, γιατί στο παρελθόν έχει προκαλέσει και πάλι με την συμπεριφορά του. Του συμβάντος έχει επιληφθεί και η Ασφάλεια Καρπενησίου.
Ωστόσο θεωρούμε ότι ο οξύθυμος παππούς αφού αποφάσισε να πάρει μαγκούρα, δεν έπρεπε με αυτή να χτυπήσει τον άτυχο 52χρονο, αλλά κάποιους άλλους που «έκαναν την δουλειά» τους τα τελευταία χρόνια ανενόχλητοι στο Γηροκομείο εις βάρος των τροφίμων και όχι μόνο. Αχ ρε παππού… δεν ήξερες; Δεν ρώταγες;!

* Στην μετακόμιση ήταν όλο το δυναμικό του Δήμου Καρπενησίου την περασμένη εβδομάδα. Από τον πρώτο τη τάξει πολίτη τούτης της πόλης, μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο, άπαντες συμμετείχαν στην μεταφορά φακέλων και αρχείων στις νέες εγκαταστάσεις του Δημαρχείου στο Ξηριά. Ήδη η Οικονομική Υπηρεσία και η Πολεοδομία μεταφέρθηκαν, η Τεχνική Υπηρεσία ταχτοποιείται, ενώ μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα εγκατασταθούν στο νέο Δημαρχείο και ο Δήμαρχος με όλο το επιτελείο του.

* Αρνητικά σχολιάστηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο η μη εκπροσώπηση του Δήμου Καρπενησίου στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο και είχε ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία. Η απάντηση πάντως από την πλευρά του Δήμου ήρθε εκ στόματος δημάρχου, ο οποίος τους ζήτησε συγνώμη, καθότι όπως αναφέρθηκε δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Δήμου στην Ημερίδα, λόγω μετακόμισης στο νέο δημαρχείο. Πες το έτσι βρε δήμαρχε κι ανησύχησα, γιατί έβλεπα από την Παρασκευή μέχρι αργά την Κυριακή το βράδυ, όλους τους αντιδημάρχους, το πρόεδρο και τους συμβούλους να είναι με κούτες υπό μάλης και να πηγαινοέρχονται από την πλατεία στον Ξηριά. Είπα κι εγώ…

* Ο Δήμος Καρπενησίου, στα πλαίσια του κοινωνικού του έργου, συνεχίζει τη δράση «Λάδι χωρίς μεσάζοντες» και μετά από αιτήματα δεκάδων δημοτών, αλλά και την άριστη ποιότητα  των 14 τόνων ελαιολάδου που ήρθε, ο Δήμος Καρπενησίου θα κάνει επαναληπτική παραγγελία για όσους δημότες επιθυμούν να προμηθευτούν το προϊόν. Στα βήματα του Δήμου Καρπενησίου, κινήθηκε και ο Δήμος Αγράφων, ο οποίος θα συμμετάσχει κι αυτός στη δράση «χωρίς μεσάζοντες» για φτηνό λάδι.
Όπως την πρώτη φορά, έτσι και τώρα το λάδι θα το φέρει παραγωγός από την Κρήτη και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα των δύο δημαρχείων για να προχωρήσουν στην παραγγελία του λαδιού.

* Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας κύριοι Δήμαρχοι να βοηθήσετε όσο μπορείτε τους δημότες σας. Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω το Δήμαρχο Αγράφων και όλους τους υπεύθυνους του Δήμου, ο Δήμος Αγράφων και ειδικά δε η ΔΕ Φραγκίστας δεν έχει δικούς της παραγωγούς λαδιού; Για ποιο λόγο να παραγγείλετε λάδι από την Κρήτη;
Ρωτήσατε όλους τους παραγωγούς και δη τα ελαιοτριβεία της περιοχής, εάν έχουν λάδι, πόσο έχουν και πόσο το δίνουν; Έγινε κάποια επαφή ή κάποια ανακοίνωση από την πλευρά σας προς τους ντόπιους παραγωγούς να τους ενημερώσετε για το τι έχετε σκοπό να κάνετε και αν εκείνοι προτίθενται να συμμετάσχουν στην προσπάθειά σας αυτή, έτσι ώστε να βγουν όλοι κερδισμένοι; Δεν ξέρω κύριοι ιθύνοντες, απλά ρωτάω και καλό θα ήταν η απάντησή σας να ακουστεί για πολλούς και διάφορους λόγους.
Γιατί εσείς πάτε να βοηθήσετε κάποιους δημότες σας, και καλά κάνετε, αλλά άθελά σας δεν βοηθάτε κάποιους άλλους κι έτσι αρχίζουν οι γκρίνιες…

* Λεφτά δεν υπάρχουν και πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό! Καλώς ή κακώς το ταμείον είναι μείον. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση για τη χώρα μας και καλό θα ήταν όλοι να είχαμε τα όριά μας και να μην ζητάμε δεξιά και αριστερά ότι μας έρθει στο κεφάλι. Και το λέω αυτό, διότι πληροφορήθηκα με μεγάλη μου λύπη, πως δημότες και των δύο δήμων, ζητούν από τις τοπικές αρχές να τους φτιάξουν τα αυλάκια, τα παγκάκια, τα τοιχάκια και ότι άλλο θέλουν – τα οποία καλό θα ήταν να γίνουν, αλλά η κατασκευή τους έχει ένα Α κόστος – κι αν αυτό αν δεν γίνει προχωρούν σε μηνύσεις και αγωγές. Τα προβλήματα δεν λύνονται έτσι, αλλά με συζήτηση. Θα πρέπει λοιπόν και οι δημότες να είναι πιο υπομονετικοί, αλλά και οι έχοντες την εξουσία, να ακούν και να προσπαθούν να βρίσκουν λύσεις.

*Το ποσό των 18 δισεκατομμυρίων ευρώ δόθηκαν τελικά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προς τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, όπως μετέδωσε και το Reuters. Συγκεκριμένα, από την ενίσχυση του ταμείου, η Εθνική Τράπεζα έλαβε το ποσό των 7,43 δισ. ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς το ποσό των 4,7 δισ ευρώ, η Eurobank 3,97 δισ ευρώ και τέλος η Alpha Bank ενισχύθηκε με το ποσό των 1,9 δισ ευρώ.

* Ευτυχώς που οι εκλογές της 17ης Ιούνη θα διεξαχθούν με λίστα, γιατί αλλιώς θα είχαμε πολύ γέλιο. Σκεφτείτε αδέλφια να υπήρχε ο «σταυρός» τι θα γίνονταν. Δεν λέω περισσότερα, εσείς καταλαβαίνετε τι εννοώ…

*Και μια που μίλησα για εκλογές. Για σκεφτείτε ο «Κούγιας» και οι συνυποψήφιοί του να πάρουν περισσότερους ψήφους σε αυτές τις εκλογές; Τότε με το δίκιο τους κάποιοι θα πουν πολλά και μάλλον θα έχουν δίκιο…