Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Μετακόμισαν οι υπηρεσίες του Δήμου Καρπενησίου στο Νέο Δημαρχείο στον Ξηριά

Η Δημοτική Αρχή, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων των υπηρεσιών του Δήμου, προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου Δημαρχιακού Μεγάρου στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, ανακαινίζοντας το κτίριο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, που παρέμενε για πολλά χρόνια σε αχρηστία.

Ήδη οι πρώτες υπηρεσίες έχουν εγκατασταθεί, ενώ η μετακόμιση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την αρχή της επόμενης εβδομάδας.  
Μετά την ολοκλήρωση τις μετακόμισης, η διάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου θα είναι η εξής:
Νέο Δημαρχείο: με τηλεφωνικό κέντρο το 22373-50000, στο νέο Δημαρχείο θα στεγάζεται: το Γραφείο Δημάρχου, τα Γραφεία Αντιδημάρχων, το Γραφείο Γενικού Γραμματέα, το Ληξιαρχείο, το Πρωτόκολλο, το Δημοτολόγιο, η Πολεοδομία, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, η Οικονομική Υπηρεσία, το ένα από τα δύο ΚΕΠ και η Υπηρεσία Εισπράξεων. 
Παλαιό Δημαρχείο: Με τηλεφωνικό κέντρο το 22373-52300, στο Παλαιό Δημαρχείο θα στεγάζεται η Υπηρεσία Εσόδων, η Ταμειακή Υπηρεσία, η Υπηρεσία Ύδρευσης και το ένα από τα δύο ΚΕΠ, ενώ θα υπάρχει συνδυαστικά με το Νέο Δημαρχείο Πρωτόκολλο, Δημοτολόγιο και Υπηρεσία Εισπράξεων. Η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των πολιτών μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των υπηρεσιών στους νέους χώρους εργασίας. Το προσωπικό του Δήμου εργάζεται συστηματικά προκειμένου η μετάβαση να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.  
Μεταφορά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ανεμώνη»
στο «Προστατευόμενο Κτίριο» του Δήμου Καρπενησίου
Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών που απασχολούνται στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ, αλλά και την αναγκαιότητα για μείωση των λειτουργικών εξόδων των υπηρεσιών του Δήμου, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε τη μεταφορά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Ανεμώνη», από το μισθωμένο κτίριο που στεγάζεται μέχρι σήμερα, στο «Προστατευόμενο Κτίριο» το οποίο βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Δήμου Καρπενησίου.
Η μεταφορά αυτή, αποτελεί συνέχεια της μεταφοράς των υπηρεσιών του Δήμου στο Νέο Δημαρχείο και των συντονισμένων ενεργειών που συντελούνται με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της υπάρχουσας περιουσίας του Δήμου Καρπενησίου.