Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Το Γραφείο Ενημέρωσης για την απασχόληση των ανέργων κοντά στους Δημότες Καρπενησίου

Ο Δήμος Καρπενησίου έχοντας υπόψη του τη σημαντική αύξηση της ανεργίας που δοκιμάζει την κοινωνίας μας αλλά και το γεγονός ότι ως θεσμικός φορέας βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες των δημοτών από οποιοδήποτε άλλο πολιτειακό φορέα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει συστήσει το Γραφείο Ενημέρωσης για την απασχόληση των ανέργων του Δήμου.
Το Γραφείο αυτό θα προσφέρει πληροφόρηση στους ανέργους για θέσεις εργασίας στην περιοχή μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία του Δήμου Καρπενησίου Εθν. Αντιστάσεως 1 όπου θα καταγράφονται οι ικανότητες και δεξιότητές τους ώστε να διευκολύνεται η πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 2237 3 50044, υπεύθυνη υπάλληλος Φ. Φουρλιά.Φίλες και φίλοι,

Έκκληση για στήριξη του Γραφείου
από τον Δημοτικό Σύμβουλο Ι. Πέτρου

Τα τελευταία δύο χρόνια η κοινωνία μαζί με τη χώρα μας περνάει μια σκληρή δοκιμασία, με αποτέλεσμα την αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας. Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται και συνάνθρωποί μας υποφέρουν.
Ο Δήμος Καρπενησίου αφουγκραζόμενος τα προβλήματα αυτά, έσπευσε να βοηθήσει – ανακουφίσει τους πιο ανήμπορους συμπολίτες μας με τα «γεύματα αγάπης» και την ίδρυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου».
Με ένα νέο θεσμό – το γραφείο ενημέρωσης για την απασχόληση των ανέργων – θα προσπαθήσει να βοηθήσει όλους όσους δυσκολεύονται να βρουν απασχόληση. Στο γραφείο αυτό – στο Δημαρχείο – (υπεύθυνη κα Φουρλιά τηλ. εικοινωνίας 2237350044) θα απευθύνονται οι άνεργοι όπου θα δηλώνουν τις ικανότητες και δεξιοτεχνίες τους. Επίσης θα ενημερώνονται για τα τρέχοντα προγράμματα κατάρτισης ανέργων. Οι δε επιχειρηματίες θα μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο για να προσφέρουν απασχόληση.
Οι υπηρεσίες του Δήμου θα μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πώς κινείται η ανεργία στο Δήμο μας , κάτι που θα τους είναι χρήσιμο στο σχεδιασμό πολιτικών, στην κατάρτιση και κατάθεση προτάσεων και τη διεκδίκηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Για να πετύχει ο νέος θεσμός πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Η κρίση που περνάει σήμερα η κοινωνία μας είναι πρωτόγνωρη και φαίνεται ότι δεν θα περάσει γρήγορα. Ας βοηθήσουμε κάθε κοινωνική πρωτοβουλία του δήμου, ας στηρίξουμε τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Άλλωστε ποιος ξέρει, μπορεί αύριο να είμαστε εμείς στη θέση τους.

Καρπενήσι 5 Ιουνίου 2012
Με εκτίμηση
 Ι. Πέτρου - Δημοτικός Σύμβουλος