Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

*Σε 2-3 χωριά του Νομού μας, εκπρόσωποι της Τ.Α., χωρίς να το γνωρίζουν παραλίγο να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εκλογική διαδικασία, σχετικά με την επιλογή του Γραμματέα της εφορευτικής επιτροπής.
Μάλιστα και στις 3 περιπτώσεις (1 σε πρώην Δήμο της περιοχής Καρπενησίου και 2 σε πρώην Δήμους του νέου Δήμου Αγράφων) υπήρξε παρέμβαση προς τους Δικαστικούς ότι τον Γραμματέα τον ορίζει ο Δήμος και δη μάλιστα συγκεκριμένα πρόσωπα !!!
Δύο λοιπόν οι λάθος κινήσεις αυτών των προσώπων. Μια γιατί δεν ήταν επί του θέματος ενημερωμένοι ως όφειλαν και δυο γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις αν δεν γνωρίζεις δεν μιλάς.
Λοιπόν προς γνώση και ενημέρωση:
Γραμματέας εφορευτικής επιτροπής (άρθρο 63 π.δ. 26/2012)
Η εφορευτική επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 63 του π.δ. 26/2012, αναθέτει καθήκοντα γραμματέα, για τη σύνταξη των πρακτικών της, σε υπάλληλο δημόσιο ή δημοτικό ή υπάλληλο νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, που είναι υποχρεωμένος να τα εκτελέσει.
Αν τούτο δεν είναι εφικτό, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, η εφορευτική επιτροπή αναθέτει καθήκοντα γραμματέα σε έναν εκλογέα ή σε έναν από τα τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη της.
Στην περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν υπάρχει γραμματέας της εφορευτικής επιτροπής, δεν παρακωλύεται καθόλου το έργο της, διότι ο ίδιος ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής ή ο προεδρεύων της επιτροπής μπορεί να εκτελέσει καθήκοντα γραμματέα.
Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 63 του π.δ. 26/2012, καθήκοντα Γραμματέα αναθέτει ΜΟΝΟ Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και ΠΟΤΕ Ο ΟΤΑ, σε υπάλληλο ή σε εκλογέα ή σε ένα μέλος της, ενώ τον Γραμματέα μπορεί να κάνει  ο ίδιος ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής ή ο προεδρεύων της επιτροπής.
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση γιατί δεν αποκλείεται να έχουμε σύντομα  εκλογές και το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

*Θα το πάθω το εγκεφαλικό με αυτά που ακούω και μαθαίνω. Δεν έχετε λίγο φιλότιμο επάνω σας; Πότε θα γίνεται άνθρωποι; Δεν μάθατε ακόμα ότι το στόμα δεν το έχετε μόνο να τρώτε και βωμολοχείτε; Είστε αιρετοί κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξέρετε και να μιλάτε. Αλλά που; Μήπως πήγατε και σχολείο. Το γυμνάσιο κι αυτό με το ζόρι το τελειώσατε. Να μάθετε πρώτα να μιλάτε κι αφού μάθετε, που λόγω ηλικίας δεν το βλέπω, μετά να ανοίγετε το στόμα σας και να λέτε τα «μαργαριτάρια» σας. Κι αν δεν σας είναι δύσκολο, πριν μιλήσετε να σκέφτεστε κιόλας. Δεν είναι κακό να χρησιμοποιούμε και τον εγκέφαλο που και που… Α ρε κόσμε πότε θα βάλεις μυαλό και θα σταματήσεις να ψηφίζεις κάθε καρυδιάς καρύδι;

* Προχθές που πήγα Λαμία διαπίστωσα ότι ασφαλτοστρώθηκε το τμήμα της παράκαμψης στην συμβολή της εθνικής οδού και παραμένει σε εκκρεμότητα μόνο το στενό τμήμα του δρόμου από την πλευρά του Τυμφρηστού μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις. Έστω και αυτό είναι μια λύση.

*Τηλεφωνικός διάλογος μεταξύ πατέρα και γιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου.
...Νοσοκομείο παρακαλώ?
...ναι ακσα σειρήνα, ποιος πάει??
...τι εννοείται???
...έχω 2 παιδιά και μια κορ’ και όποτε ακούω σειρήνα λαβώνει η πέτσα μ,...
...τι να σας πω, δεν μπορώ να σας βοηθήσω, γιατί δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλετε..
...όταν θα γινς πατέρας θα καταλαβς!!!
...απότομο κλείσιμο τηλεφώνου στα μούτρα του γιατρού.
Το περιστατικό αυτό είναι πραγματικό και διαδραματίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο υπερπροστατευτικός  πατέρας άκουσε τις σειρήνες της Πυροσβεστικής, και καθώς ανησυχούσε πολύ για τα παιδιά του, αμέσως κάλεσε το Νοσοκομείο για να ρωτήσει τι συμβαίνει. Μπορεί η μάνα να είναι μόνο μία, αλλά και ο πατέρας δεν πάει πίσω…* Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε 50χρονος στη Φουρνά για κλοπή πετρελαίου κίνησης από αποθήκη Δασαρχείου. Πιθανόν να είναι ο ίδιος λεβέντης που είχε βάλει στόχο και τα ρεζερβουάρ πολλών αυτοκινήτων. Ας εξεταστεί και αυτή η περίπτωση γιατί πληροφορήθηκα ότι πρόκειται για παιδία προς υιοθεσία…

*ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΒΕΛΟΥΧΙ» ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΟ