Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Λεφτά υπάρχουν (για τα κόμματα)! - Για το λαό;


Ο κόσμος μπορεί να μην έχει να φάει, όμως τα κοινοβουλευτικά κόμματα την περνάνε ζάχαρη! Κι αποδεικνύεται αυτό όχι μόνο από τα λεφτά που παίρνουν με την σέσουλα στις εκλογές, αλλά κι από τις τακτικές επιχορηγήσεις κάθε χρόνο.
Όπως, λοιπόν, οι ποδοσφαιρικές ομάδες παίρνουν χρήματα από τα τηλεοπτικά κι ανάλογα με την θέση που τερματίζουν στο πρωτάθλημα, έτσι γίνεται και με τα κόμματα. Την μπάνκα του δημόσιου ταμείου τινάζουν στον αέρα αυτοί που κάνουν. πρωταθλητισμό.
Για το 2013, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία θα πάρει 15.4 εκ. ευρώ από 17 που είχε λάβει το 2011. Ο Σύριζα; Από 3.9 εκ. εκτοξεύεται στα 14.1. Γεμίζουν τα ταμεία! Το ΠΑΣΟΚ πέφτει από τα ψηλά στα χαμηλά, όπως βλέπετε, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά θα έχουν, ως νέα κόμματα στην βουλή, έσοδα από 3.4 ως 4 εκ. ευρώ. Καθόλου άσχημα. Το ΚΚΕ θα έχει χασούρα, τέλος.

Στο πολύ ενδιαφέρον γράφημα των Νέων σήμερα μπορείτε να δείτε και πόσο κοστίζει ανά πολίτη το κάθε κόμμα. Π.χ. η ΝΔ ανά κάτοικο στοιχίζει 1.42 ευρώ!