Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Με επιτυχία η εκδήλωση από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ευρυτανίας ¨Αλκυόνη¨



Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» από το 1987.
Η απόφαση πάρθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τους τελευταίους 12 μήνες 200 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας 15 - 64 ετών ή το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών, τουλάχιστον μία φορά. Το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών στο ίδιο διάστημα έφθασε στα 321 δισεκατομμύρια δολάρια. Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του κέντρου πρόληψης «Αλκυόνη». Η σπουδαία αυτή γιορτή με τα πολλαπλά μηνύματα, έλαβε χώρα χθες στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου και έγινε στα πλαίσια των εορτών της παγκόσμιας ημέρας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Κέντρου π. Γεωργίου Χρυσαφογεώργου και ακολούθησε επίδειξη πολεμικών τεχνών από τους μαθητές του Αθλητικού Συλλόγου TAE KWON-DO Ευρυτανίας.
Το ωραίο αυτό γιορτάσι ολοκληρώθηκε με Μουσική εκδήλωση από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Δημοτικής Φιλαρμονικής «Piccola Banda» και του νεανικού συγκροτήματος «7 +».
Θα πρέπει να συγχαρούμε όλους τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης και κυρίως το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου, αλλά και τα παιδιά που παρουσίασαν όλο το πρόγραμμα.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, κληρικοί της πόλης, οι Πολιτευτές κ.κ. Λ. Τσιτσάνης και Γιάννης Σταμάτης, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Ν. Σουλιώτης, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά.