Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Ο Δήμος Καρπενησίου δηλώνει την άμεση αντίδρασή του στην πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης να διακόψει τη χρηματοδότηση για τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που έχουν εκχωρηθεί για υλοποίηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.
Πρόκειται για κατάφωρη αδικία, η οποία προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια τόσο  των εργαζομένων όσο και των ωφελουμένων των κοινωνικών αυτών δράσεων.

Tα κοινωνικά αυτά προγράμματα είναι απαραίτητα περισσότερο από κάθε άλλη φορά για κάθε Περιφέρεια, αν αναλογιστούμε τη δύσκολη οικονομικοκοινωνική κατάσταση που βιώνουμε ως κράτος και κατά συνέπεια ως μικρότερες κοινωνίες. Ένας μεγάλος αριθμός κοινωνικών στρωμάτων οδηγούνται σε συνθήκες φτώχιας και οικονομικής δυσπραγίας, πρωτοφανή για τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια ενώ η ανεργία αυξάνεται δραματικά.
Σε αυτό το κρίσιμο στάδιο εξέλιξης της ελληνικής οικονομίας το κράτος έχει το ηθικό και κοινωνικό καθήκον περισσότερο από κάθε άλλη φορά να διατηρήσει και να προωθήσει τα κοινωνικά προγράμματα που αναμφισβήτητα συντηρούν και δυναμώνουν την κοινωνική συνοχή.
Ευελπιστούμε η νέα κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη τις κοινωνικοοικονομικές ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας μας και να άρει την απόφαση διακοπής των χρηματοδοτήσεων των κοινωνικών αυτών προγραμμάτων, επιτυγχάνοντας την εμπλοκή των ευπαθών ομάδων στον κοινωνικό ιστό προσβλέποντας στην καλλιέργεια κοινωνικής ευθύνης προς κάθε μορφή κινδύνου.