Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ένωση απανταχού Ευρυτανισσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας - Του Κώστα Μήτσιου

Με πολλή χαρά χαιρετίζουμε την ίδρυση του νέου ευρυτανικού σωματείου και περισσότερες ελπίδες επενδύουμε στις γυναίκες της Ευρυτανίας, συμμεριζόμενοι τη διαπίστωση του Ξέρξη κατά τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ότι οι άνδρες εφάνησαν ανεπιστήμονες και κατώτεροι των γυναικών.

Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα των γυναικών. Ο γυναικείος πληθυσμός επιδεικνύει ιδιαιτέρως υψηλή αποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς, με ευαισθησία, ευταξία και συνέπεια αξιοζήλευτη. Πρωτοστάτησε στους αγώνες του έθνους μας και ανταποκρίθηκε επάξια στη διαχείριση του σπιτιού, στο χώρο της εργασίας, στη μόρφωση, στην πολιτική, στην κοινωνική γενικότερα προσφορά, με φαντασία, δυναμισμό και γνώση.
Στο καταστατικό, που είχε την καλοσύνη να μου στείλει η πολυτάλαντη πρόεδρος κυρία Αγγελική Σκοτίδα, διαχέεται πλουσίως η ενδόμυχη επιθυμία της προσφοράς στην Ευρυτανία και ο διακαής πόθος για την επιτυχία των σκοπών και των στόχων του Σωματείου. Το ευχόμεθα ολοψύχως και δεσμευόμεθα δημοσίως να συνδράμουμε διά παντός στην προσπάθεια.
Μπορεί ο άντρας να εργάζεται, αλλά της γυναίκας ο μόχθος ποτέ δεν τελειώνει. Η προσφορά της γυναίκας σε όλους τους τομείς και ο ρόλος της στη διαμόρφωση της κοινωνίας είναι μεγάλος, αλλά και αθόρυβος, γι’ αυτό και περνά σχεδόν απαρατήρητος.
Στο λυκαυγές του 21ου αιώνα ελπίζουμε ότι η γυναίκα, με την ευαισθησία που τη διακρίνει, θα δώσει στον πολιτισμό μας περισσότερη λεπτότητα, ανθρωπιά και ευγένεια, που οπωσδήποτε λείπουν από τη μέχρι τώρα εξέλιξη. Γι’ αυτό και είναι ευτύχημα για την Ευρυτανία η αύξηση των γυναικείων ευρυτανικών συλλόγων.
Είναι επιτακτική ανάγκη τα μέλη των ευρυτανικών σωματείων να παραμείνουν αμετακίνητα στις αρχές που απορρέουν από τα καταστατικά και εκεί να δώσουν τη μάχη της συνέπειας και συνέχειας. Το συμφέρον της Ευρυτανίας ενώνει τους ευρυτανικούς συλλόγους και ο συναγωνισμός για προσφορά διέπει τις σχέσεις τους. Είναι προτιμότερο να ακολουθούμε λάθος δρόμο και να είμαστε ενωμένοι, παρά έστω στο σωστό δρόμο καθένας μόνος του.
Με αυτές τις σκέψεις καλωσορίζουμε το νέο γυναικείο ευρυτανικό Σωματείο και με τις ευχές όλων μας να ανεβαίνουν τα μέλη του στο... Βελούχι των στόχων τους.