Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

SOS από το Δήμο Αγράφων για την έλλειψη γιατρού στη Δυτική Ευρυτανία

Δυστυχώς τα όσα μέχρι τώρα ακούστηκαν κατά καιρούς, για την ποθούμενη αναβάθμιση παροχής υγείας στους κατοίκους της Κεντροδυτικής Ευρυτανίας, αποδείχτηκαν ψεύτικα.
Καμία αναβάθμιση δεν έγινε μέχρι τώρα και κυρίως καμία ενέργεια από τους υπευθύνους να στελεχωθούν με γιατρούς τόσο το Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας όσο και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας. Παρά τα θρυλούμενα το Κέντρο Υγείας σχεδόν υπολειτουργεί, ενώ το πολυδύναμο Γρανίστας είναι ουσιαστικά χωρίς γιατρό.

Το γεγονός αυτό και ο κίνδυνος που ελλοχεύει, η κατάσταση στο τομέα αυτό να χειροτερεύσει, οδήγησε τον Δήμαρχο Αγράφων Δημήτρη Τάτση να παρέμβει άμεσα και με επιστολή του, να ζητήσει από τους υπευθύνους του Κ.Υ. «να προβούν στην αναπροσαρμογή του προγράμματος εφημεριών των Ιατρών του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας απαλλάσσοντας τον ιατρό Τσίγκα Παναγιώτη, προκειμένου ο ιατρός αυτός να πραγματοποιεί τις εφημερίες που προβλέπονται σύμφωνα με τον νόμο στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας»
Στην επιστολή ακόμη ο κ. Τάτσης, τονίζει ότι «με το υφιστάμενο πρόγραμμα εφημεριών δεν εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας καθώς και των όμορων αγροτικών ιατρείων Βαλαώρας – Ραπτόπουλου και των χωριών που περιλαμβάνονται στην δικαιοδοσία αυτών διότι δεν υπάρχουν ιατροί».
Θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος Αγράφων, περιγράφει επακριβώς την τραγική κατάσταση στον πολυπαθή χώρο της υγείας και στην Δήμο Αγράφων και το αίτημά του είναι απόλυτα δίκαιο καθότι με την αναπροσαρμογή εφημεριών στο Κ.Υ. θα δοθεί η δυνατότητα στον Ιατρό Παν. Τσίγκα να προσφέρει χρήσιμες ιατρικές υπηρεσίες στους ξωμάχους κατοίκους της περιφέρειας της Ευρυτανίας, που πέραν των άλλων βασικών στη ζωή, τώρα στερούνται και την φροντίδα της υγείας τους.