Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΛ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΚΤΥΩΝ Πρώτη στην Ευρυτανία με 1081 μόρια η Ευφημία Φεγγούλη

Η Ευφημία Φεγγούλη του Παναγιώτη κ της Αγγελικής Τσαβαλιά από τη Γέφυρα Επισκοπής, μαθήτρια του Επαγγελματικού Λυκείου Δυτ. Φραγκίστας διακρίθηκε σε ολόκληρη την Ευρυτανία στις φετινές ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ με 1081 μόρια, εξασφαλίζοντας από τη μια, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα των προηγουμένων ετών, αξιόλογη επιτυχία στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με το κατάλληλο μηχανογραφικό δελτίο που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες με τη στήριξη του σχολείου της, και συνεχίζοντας από την άλλη, την πολυετή παράδοση του Επαγγελματικού Λυκείου Δυτ. Φραγκίστας σε ανάλογες επιτυχίες και διακρίσεις.
Η Ευφημία, απόφοιτος του μονοθέσιου Δημοτικού Επισκοπής και στη συνέχεια του Γυμνασίου Δυτ. Φραγκίστας δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τον τοπικό τύπο με προσωπικές διακρίσεις της, αφού πρόκειται για επιτυχημένη αθλήτρια του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος με πολλά μετάλλια έπειτα από προσωπικές της αποκλειστικά προσπάθειες με μοναδική της  στήριξη το σχολικό περιβάλλον της .
   Ηχηρό άλλωστε για τις τοπικές κοινωνίες του ορεινού Δήμου Αγράφων και ιδιαίτερα της Φραγκίστας, το μήνυμα της πρωτιάς της Έφης στις Πανελλαδικές - στις οποίες να σημειωθεί συμμετείχε για πρώτη φορά - καθώς  για άλλη μια φορά επαληθεύεται πως τα τοπικά σχολεία παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση και οι μαθητές τους δεν υστερούν σε επιδόσεις συγκριτικά με τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα, αφού ένα κατά κανόνα λαμπρό επιτελείο άξιων εκπαιδευτικών όλων ανεξαίρετα των ειδικοτήτων,  με ξεχωριστά προσόντα, πλούσια εμπειρία, ιδιαίτερο ζήλο και πολύ ευαισθητοποιημένη επαγγελματική συνείδηση, έρχεται να υπερκαλύψει τα όποια τοπικά και οικογενειακά ελλείμματα διακρίνουν την κατά τα άλλα απομακρυσμένη και από κάποιες απόψεις αποκλεισμένη περιοχή, συνεπικουρούμενο από το σχετικά ολιγάριθμο μαθητικό δυναμικό που αναπόφευκτα μεταμορφώνει τις σχολικές τάξεις σε φροντιστηριακά τμήματα.
Συγχαρητήρια στη μαθήτρια, στην οικογένειά της και στο σχολείο της, το ΕΠΑ.Λ. Φραγκίστας για την πρότυπη παιδαγωγική δουλειά και το ουσιαστικό αποτέλεσμα  που εγγυώνται εφάμιλλα το δικαίωμα στην ευκαιρία για τα ορεινά Ευρυτανόπουλα!