Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2012 - 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Στο Καρπενήσι «μύρισε» Χίος, Καρδίτσα, Κρήτη

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν οι φετινές Γιορτές Δάσους του Δήμου Καρπενησίου, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου να διοργανώνει ένα πραγματικά επιτυχημένο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.
Στα πλαίσια λοιπόν των Γιορτών Δάσους, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Λαϊκής Παράδοσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Φέτος για πρώτη φορά, το φεστιβάλ έλαβε χώρα στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, η οποία γέμισε με κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει και να απολαύσει, το μοναδικό θέαμα που παρουσίασε ο πολιτιστικός σύλλογος, αλλά και οι φιλοξενούμενοι σύλλογοι της Χίου, της Καρδίτσας και της Κρήτης.
Η έναρξη έγινε την Παρασκευή 20 Ιουλίου με τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου να παρουσιάζει χορούς από την Ευρυτανία, τον Πολύγυρο, την Ήπειρο, το Ρουμπλούκι και το Μέτσοβο, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους το φεστιβάλ και ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου Χίου «Ο Άγιος Μηνάς», ο οποίος παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς του νησιού του.
Το Σάββατο 21 Ιουλίου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου παρουσιάστηκαν χοροί από τη Θράκη, τη Μικρά Ασία, τη Φλώρινα και τη Λήμνο. Το δικό του «παρών» έδωσε ο Λαογραφικός – Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Ο Θεσσαλικός Κάμπος», ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης», με τους λεβέντες Κρητικούς να χορεύουν πεντοζάλι και να τραντάζουν ολόκληρη την πλατεία.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Χαντζοπούλου, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, παρέδωσε στους προέδρους των συλλόγων, που τίμησαν με την παρουσία τους το φεστιβάλ, αναμνηστικά δώρα, ενώ ευχάριστη έκπληξη για όλους ήταν η μαντινάδα που αφιέρωσε ο αντιπρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Χανίων «Ο Ψηλορείτης» κ. Αδάμ Μπούτσουκας σε όλους τους Καρπενησίωτες.
«Στο Καρπενήσι που ‘ρθαμε μυρίζει Ψηλορείτη
Το Δήμαρχό σας γέννησε μια μάνα από την Κρήτη»
«Θα το φωνάξω να το πω από το Ψηλορείτη
στο Καρπενήσι σμίξανε Χίος, Καρδίτσα, Κρήτη»
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές για τη διοργάνωση, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμο Καρπενησίου για τη συνεργασία και το χοροδιδάσκαλο κ. Λάμπρο Αζακά για την επιμέλεια του προγράμματος και τον συγχαίρει για την άψογη εμφάνιση των τμημάτων του Συλλόγου στο φεστιβάλ.